Zvezdan Forum
Dobrodošli na Zvezdan Forum...

Neki Delovi Foruma su skriveni za goste,
Da bi videli ceo sadržaj Foruma morate biti registrovani i ulogovani...

Registracija je besplatna,bezbolna i traje samo dva minuta.

Registrujte se i uživajte...

8.mart - komunisticka glupost

Ići dole

Normalna 8.mart - komunisticka glupost

Počalji od vivijen taj Pon 7 Mar - 2:56:03Današnji 8.mart je licemeran (jedan dan od 365) praznik i vezan za ideologiju, a ne praznik žena,,dok su u običajnom životu i u prošlosti ŽENE bile više vrednovane i poštovane i kao božja stvorenja, i kao ljudska bića, i kao majke i stubovi porodice.....

Na inicijativu Klare Cetkin (rodjene Ajzner-vidi biografiju na srpskom [You must be registered and logged in to see this link.]

na drugoj medunarodnoj konferenciji žena socijalistkinja odrzanoj u Kopenhagenu 1910. godine odluceno je da se 8. mart obelezava kao Dan žena.

Prvi put je taj "praznik" proslavljen sledece, 1911. godine i to u Nemackoj, Austriji, Danskoj, Svajcarskoj.

Ruskinje su ovaj dan premijerno obelezile dve godine kasnije, 1913.

Socijaldemokratkinje Srbije su, kao u Nemackoj, vec 1911. godine simbolicno praznovale, a prva znacajnija proslava odrzana je 1914. godine u Narodnom domu u Beogradu.

Danas se praznik zena slavi na razlicite nacine sirom planete, bez obzira na drustveno uredenje drzave.

Šta stvarno stoji iza tog datuma?

Za praznik feministkinja Evrope i Amerike uzet je datum iz židovske istorije.

Radi se o PURIMU (pur = kocka),pokretnom židovskom prazniku koji ne pada svake godine u isti dan.(nisam proveravala, tekst sam prepisala, da li je 19lo.ili 1911, kad se odlučivalo, "padao" na 8.mart)

Purim je židovski prolecni praznik kojim se proslavlja persijsko-midska kraljica Jestira, Židovka, koja je omogucila Židovima pokolj nad hiljadama vecinskih ne-Židova, uklanjanjem carskog savetnika Amana, razotkrivaca židovske zavere. O ovom dogadjaju govori poslednja istorijska starozavetna knjiga “Jestira”.

Židovi praznik (masovnog pokolja) purim proslavljaju veselo, proklinjuci i ismevajuci ritualno ubijenu žrtvu carskog savetnika Amana, opijajuci se i jeduci praznicni kolac od mesa nazvan “(H)Amanove uši”.

Amana sami Židovi smatraju najvećim istorijskim neprijateljem posle Hitlera..
A na dan purima i Talmud dopusta opijanje. .Наиме , ко до сада није прочитао Стари Завет , вероватно и не зна за догађаје описане у '' Књизи о Јестири '' . Персијска царица Јестира , која је била жидовског порекла , својим сународницима је омогућила покољ 75.000 нежидова , после откривања жидовске завере и убиства царског саветника Хамана , који је ту заверу открио . И дан данас , жидови Хамана сматрају једним од највећих непријатеља а сам празник прослављају једући месни колач '' Хаманове уши '' , опијајући се и славећи тако и покољ и ритуално убиство Хамана . Тај празник , носи назив '' ПУРИМ '' , спада у покретне , пролећне празнике а сећање на те догађаје , прославља се данас као 8 . март - Дан Жена . Мало , али одабрано друштванце које су чиниле Клара Цеткин и Роза Луксембург , је давне 1910 године , узело баш овај Пурим , као дан када ће се славити живот , рађање и све оно што жена својим бићем и природом представља ! Да ли је уопште потребно рећи да су биле жидовке ? Да су биле део Комунистичке Интернационале ? Мислим да то сви знамо али је неопходно стално понављати , да се не заборави

Да ли Српкиње и остале жене , припаднице белих народа , као свој празник треба да славе покољ ? Да ли уместо живота треба да славе смрт ? Одговори су - НЕ . То представља омаловажавање жене , деградацију живота и на најмонструознији начин , скривено афирмисање смрти , покоља и жидовског '' преимућства '' . Гоји , како нас они зову , морају да славе жидовске празнике па макар и не знали шта славе ! Славиће Гоји , па макар тај празник жидови морали да обавију толико , да се његова права суштина не зна - битно је да се слави !

[You must be registered and logged in to see this link.]
vivijen
vivijen
Moderator Foruma
Moderator Foruma

Zlatni Pehar Za Više Od 10.000 Poruka
Srbija

Grad : Zvezdan
Browser : Opera
Broj Postova : 13509
Broj Poena : 60146
Reputacija : 971
Datum upisa : 29.01.2010
Datum rođenja : 03.08.1953
Godine Starosti : 66
Pol : Ženski Zodijak : Lav Zmija

Zanimanje : slikanje, pisanje,primenjena umetnost
Raspoloženje : smireno
Uzrečica : ah
Knjiga/Pisac : orkanski visovi

Nazad na vrh Ići dole

Normalna Re: 8.mart - komunisticka glupost

Počalji od vivijen taj Pon 7 Mar - 3:19:08Sa raznih foruma o 8 martu:


daaaaa....sad je trend dan zaljubljenih jer je to tako sveeetski, to je tako cooool....tako mali slatki medvedići i srca na sve strane, pa cveće, pa čestitke, pa poklončići, pa intimna večerica uz sveće, cmok, cmok....strava!
a 8. mart je čisto sra...e, bezveeeeeze, preživela fora iz komunističkih vremena i poniženje za savremenu ženu, fuuuuj cveće, fuj pokloni, prezirem čestitke, maltretiranje oko izlaska na večeru i trošenja para na ženu ili devojku, usiljeno i bezukusno, bljaaaks!


i ja svi se kao nesto foliraju cvece, pokloni,bla bla a sutradan, a juce?????blah........komunisticke gluposti ua za klaru cetkin!!!!!!!


Srecan ti CETKINDAN!


kad je 8. mart ???


Шта је заправо 8.март и зашто се слави. Многи Срби и Српкиње не размишљају о томе. Освешћење је дошло деведесетих година када је један део нашег народа гледао на 8.март као на комунистички празник. Нажалост већи део популације ипак обележава примитивно и глупо овај празник који нам је наметнут са стране.
Клара Ајзнер познатија као Цеткин, јеврејка (зар сте сумњали) комунисткиња из Немачке увалилаила нам је још једно њихово "кукавичје јаје", "празник" 8.март, касније од стране комуниста прозван "медјународним даном зена". На тај дан (1909) десиле су се некакве демонстрације жена Америке. На њену иницијативу, на другој међнародној конференцији жена социјалисткиња одржаној у Копенхагену 1910. године одлучено је да се 8. март обележава као Дан жена. Први пут је тај "празник" прослављен већ следеће, 1911. године и то у Немачкој, Аустрији, Данској, Швајцарској. Рускиње су овај дан премијерно обележиле две године касније, 1913. Социјалдемократкиње Србије су, као у Немачкој, већ 1911. године симболицно празновале, а прва значајнија прослава одржана је 1914. године у Народном дому у Београду. Данас међнародни празник жена слави се на различите начине широм планете, без обзира на друштвено уређење државе.
Међутим ретко ко се пита шта је стварно стајало иза тог датума. До данашњег дана жене у Србији и целом свету обележавају тај дан и не питајући зашто то чине.
Истина је једноставна, Клара Цеткин и њене јеврејске "другарице" једноставно су за празник феминисткиња Европе и Америке узеле датум из јеврејске историје. Ради се о ПУРИМУ (пур = коцка) који је покретни јеврејски празник и не пада сваке године у исти дан, али се пада отприлике око 8 марта. Пурим је јеврејски пролећни празник којим се прославља персијско-мидска краљица Јестира, јеврејка, која је омогућила јеврејима покољ над хиљадама већинских нејевреја, уклањањем царског саветника Амана, разоткривача јеврејске завере. О овом догадјају говори последња историјска старозаветна књига "Јестира".
Јевреји празник масовног покоља пурим прослављају весело, проклињући и исмевајући ритуално убијену жртву царског саветника Амана опијајући се и једући празнични колач од меса назван "(Х)Аманове уси". На дан пурима талмуд допушта опијање. Аман је највећи историјски непријатељ јевреја поред Вође и они га и дан данас тако доживљавају.

Данас доччекујемо овај дан као празник жена и мајки што је велика национална срамота.

Срби и Српкиње не дозволите себи да будете само глупе гоје, ширите истину међу својим пријатељима и рођацима.

Срби не дозволите вашим женама да прихватају тај дан као свој.


Овакви безвредни празници уопште не заслужују пажњу нашег народа, нажалост, сада се оберучке прихвата све што нам дође са свих страна света као модерно, а оно што је истински битно се заборавило одавно.


I ajde, 8. mart ima jevrejsku pozadinu, tj. porijeklo. Ali mene mnogo vise nervira komunisticki nacin shvatanja 8. marta na nasim prostorima. Na koji nacin zene postaju ravnopravne ako im se postovanje ukazuje samo jedan dan u godini, a i taj dan muskarci jedva docekaju jer znaju da ce dobro da se najedu i napiju...

U svakom slucaju, degradiranje zenskog bica.


Иако је дошло до "пада" комунизма у Србији, 8.март је опстао!
Врши се индоктринација деце у забавиштима и основним школама и дан данас. Васпитачице и учитељице целе прошле недеље су са децом правиле честитке које та деца треба да предају својим мајкама и бакама. Родитељи се не буне, опозиција на постоји. Режим је неокомунистички!
У Србији комунизам заправо није ни пао, само је пресвукао своје рухо.

Свако ко на било који начин празнује 8.март је обичан роб!
Човек без мозга. Човек без идентитета.

Празнновање овог дана је још једна у низу српских срамота.Тема је робовски понижавајући "празник" 8.март који дебили називају "Дан жена".
Проблем је што децу кљукају са тим, као што су и нас кад смо били "Титови пионири" (старији се сећају).
Сад више нема Титових пионира, али су "комесари" очигледно остали, не носе више петокраке него црвене руже и жуте звездице.Функционери Српске напредне странке делили су данас Београђанкама у Кнез Михајловој улици црвене руже и пропагандне летке поводом обележавања 8. марта, Дана жена.

"Хоћемо да сваки дан буде дан пажње према женама, да сваки дан буде 8. март. Жене су стуб нашег друштва, жене су храбрије од нас мушкараца, жене су те које увек и на сваком месту дају све до себе И од њих можемо много тога да научимо", рекао је новинарима заменик председника СНС-а Александар Вучић.
Толико о СНС као "српској" странци!


Meni je osmi mart zadnja rupa na svirali. I kad mi cestita neko, to je obicno vise sala nego ozbiljno; i zajedno se smejemo tome.
Mislim da vecina devojaka vise voli paznju i cvetice, sto je spomenuo neko na prethodnim stranam, nego sto misli o pozadini.
Ipak, ako postoji neka zena koja se prima na pricu da joj ovaj datum pripada kao zeni, ako tog datuma oseca nesto posebno, neku nadmoc, posebnost, ponos...takvoj treba psihijatrijsko lecenje.


8. Март је заправо Пурим који су нама подвалили као кукавичије јаје.
Клара Цетклин из комунисичке партије Немачке је била жидовка која је фино смислила да удари на жену,на мајку,као стуб породице.Када женама дате да носе панталоне и раде мушке послове мушкарци почну да носе сукње.Знају они који то пројектују и форсирају јако добро.
Да не спомињемо материјалистички карактер тог квази-празника "немој да волиш иди у куповину".
vivijen
vivijen
Moderator Foruma
Moderator Foruma

Zlatni Pehar Za Više Od 10.000 Poruka
Srbija

Grad : Zvezdan
Browser : Opera
Broj Postova : 13509
Broj Poena : 60146
Reputacija : 971
Datum upisa : 29.01.2010
Datum rođenja : 03.08.1953
Godine Starosti : 66
Pol : Ženski Zodijak : Lav Zmija

Zanimanje : slikanje, pisanje,primenjena umetnost
Raspoloženje : smireno
Uzrečica : ah
Knjiga/Pisac : orkanski visovi

Nazad na vrh Ići dole

Normalna Re: 8.mart - komunisticka glupost

Počalji od Gost taj Uto 8 Mar - 5:04:31

svake godine isti dan pada Purim , Vivijen da li znas?


P.S. za mene je 8 mart ( iz privatnih razloga najlepsi i svetliji dan mog postojanja) =..=
Anonymous
Gost
Gost


Nazad na vrh Ići dole

Normalna Re: 8.mart - komunisticka glupost

Počalji od Zaga taj Uto 8 Mar - 9:07:15....zar sve na ovom svetu nije lažno, podmetnuto, nametnuto.. od biblije, modifikovane istorije, do raznoraznih situacija , praznika, dana ..... da ispravimo.... pa hoćemo..... al šta je prava istina..... zna li neko.... i.... jeli i to prava istina.....

-----------------------------------------------------------------------------------
U životu je jednako loše obeležen svaki put, ali ponekad je potrebno ići u pravcu koji se čini najmanje prohodan i najmanje siguran....
8.mart - komunisticka glupost Bc9 [You must be registered and logged in to see this link.]
Zaga
Zaga
Šefica Grupe TNT
Šefica Grupe TNT

http://marezato.hpage.com
Srbija

Grad : Niš
Browser : Firefox
Broj Postova : 1829
Broj Poena : 25698
Reputacija : 1344
Datum upisa : 24.12.2009
Datum rođenja : 21.05.1973
Godine Starosti : 46
Pol : Ženski Zodijak : Bik Bizon

Zanimanje : svašta nešto
Moj YOUTube Video :


Nazad na vrh Ići dole

Normalna Re: 8.mart - komunisticka glupost

Počalji od vivijen taj Uto 8 Mar - 10:27:27


A zar bih trebalo da znam, Lola?!
Pravo da ti kazem, ne zanima me, ali eto neki ljudi su znali i napisali, ja sam samo prenela.
Dan kao dan, ne znaci nista, kao i svaki drugi, ali 8 mart kao dan zena, e to je vec nesto drugo - mozes da ga prihvatis, ili ne, to zavisi od mnogo faktora
Moj dan zena sigurno nije, niti je ikada bio
Ranije sam osecala odbojnost, smatrajuci ga cisto komunistickim danom, danas mi je sasvim svejedno sta predstavlja - odbojnost je i dalje ista.

A koliko vidim i po ostalim forumima, mnogi su se probudili, a kad smo vec kod budjenja, Njegos kaze;

"Moje pleme snom mrtvijem spava
suza moja nema roditelja
nadamnom je nebo zatvoreno
ne prima mi placa ni molitve
u ad mi se svijet pretvorio
a svi ljudi pakleni duhovi
crni dane a crna sudbino
o, kukavno, Srbstvo ugaseno...

Epa, sad bi mogli da kazemo, kao zapadnjaci (posto smo izgubili identitet i volimo da se povodimo za svim i svacim-u stilu sve tudje je bolje): "Njegos je govorio govorom mrznje", i mogli bi da se izvinimo onima kojima njegov govor vredja usi


Zene, srecan vam svaki dan!


vivijen
vivijen
Moderator Foruma
Moderator Foruma

Zlatni Pehar Za Više Od 10.000 Poruka
Srbija

Grad : Zvezdan
Browser : Opera
Broj Postova : 13509
Broj Poena : 60146
Reputacija : 971
Datum upisa : 29.01.2010
Datum rođenja : 03.08.1953
Godine Starosti : 66
Pol : Ženski Zodijak : Lav Zmija

Zanimanje : slikanje, pisanje,primenjena umetnost
Raspoloženje : smireno
Uzrečica : ah
Knjiga/Pisac : orkanski visovi

Nazad na vrh Ići dole

Normalna Re: 8.mart - komunisticka glupost

Počalji od Gost taj Uto 8 Mar - 17:51:48

...oprosti Vivijen..mislim da se nismo najbolje sporazumele......

nadam se da se ne ljutis sto sam pitala vidim da si postirala pa sam mislila da znash........ nebitno.....

u svakom slucaju ( rekoh meni je osmi mart najlepshi dan , iz licnih razloga ....pa eto...a sto se stvarnog osmog marta tice i sta su njime doneli zakljucili i zasto ga slave...iskreno na moju sramotu ja ni ne znam......al evo postirano je pa cu nauciti)

hvala

P.S. ujedno inace mislim da su svi praznici ukljucujuci i nase slave koje sasvim 'slucajn'o padaju najveceim delom u zimskom periodu narodi svojevremeno videli depresiju koja im preti, vremenom dugih,hladnih,sivih dana i odlucili da tada bude najvise festivala ( proslava, slava )...ne bi li se samo slavilo u svrhu odrzanja Svetog Duha onoga o cemu je Voyager pisao...( ovo je moje licno misljnje)

ja sam da se SLAVI , SVAKI DAN , SVAKI TRENUTAK !!!!! BITNO JE DA SE SLAVI , BOGU HVALA !!!
Anonymous
Gost
Gost


Nazad na vrh Ići dole

Normalna Re: 8.mart - komunisticka glupost

Počalji od vivijen taj Uto 8 Mar - 22:43:45


Da se slavi svaki trenutak! - tu si u pravu.

Draga, Lola, ne znam da li si primetila, ali tamo gde stoji ispod teksta - izvor, to nije moj tekst nego samo prenesen sa datog izvora, znaci to nisu moje reci i ne mora da bude da se ja uvek u potpunosti slazem sa njima, vec ih prenosim zato sto su mozda interesantne za tu temu.

Svi mi imamo neke drage trenutke u zivotu koji su za nas pravo slavlje i datum kao datum tada za nas ne igra posebnu ulogu sa kakvim se drugim i mozda nemilim desavanjima poklapa

Zato ti zelim srecan tvoj danasnji dan - 8. mart!


,8.mart - komunisticka glupost 24ruzi
vivijen
vivijen
Moderator Foruma
Moderator Foruma

Zlatni Pehar Za Više Od 10.000 Poruka
Srbija

Grad : Zvezdan
Browser : Opera
Broj Postova : 13509
Broj Poena : 60146
Reputacija : 971
Datum upisa : 29.01.2010
Datum rođenja : 03.08.1953
Godine Starosti : 66
Pol : Ženski Zodijak : Lav Zmija

Zanimanje : slikanje, pisanje,primenjena umetnost
Raspoloženje : smireno
Uzrečica : ah
Knjiga/Pisac : orkanski visovi

Nazad na vrh Ići dole

Normalna Re: 8.mart - komunisticka glupost

Počalji od Gost taj Sre 9 Mar - 2:19:17

HVALA VIVIJEN I TEBI SRECAN SVAKI TRENUTAK1111 =..=

Poljubac


....jos nisam ''naucila'' da ubacim sliku .... Poljupci
Anonymous
Gost
Gost


Nazad na vrh Ići dole

Normalna Re: 8.mart - komunisticka glupost

Počalji od Sponsored content


Sponsored content


Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu