Zvezdan Forum
Dobrodošli na Zvezdan Forum...

Neki Delovi Foruma su skriveni za goste,
Da bi videli ceo sadržaj Foruma morate biti registrovani i ulogovani...

Registracija je besplatna,bezbolna i traje samo dva minuta.

Registrujte se i uživajte...

Teslin izum kriv za zemljotres u Japanu

Ići dole

Normalna Teslin izum kriv za zemljotres u Japanu

Počalji od vivijen taj Sub 9 Apr - 2:33:46Teslin izum kriv za zemljotres u Japanu

Svaki put kada se desi katastrofalan zemljotres koji iza sebe ostavi pustoš, a u proteklih godinu dana bili su na Haitiju, u Čileu i sada u Japanu, provuče se teze da su za to krivi Amerikanci, za koje se veruje da poseduju izum Nikole Tesle čiju komercijalizaciju je genijalni naučnik hteo da spreči baš zbog ovakvih zloupotreba. Navodno, u pitanju je tajna sprava HAARP, koju američka vlada koristi kako bi rušila neposlušne vlade i konkurentske ekonomije. Da li je u pitanju mit, teorija zavere ili činjenica?

HAARP sistem može biti postavljen na jednom kraju Zemljine kugle i uticati na prirodne pojave na drugom kraju

Kada je početkom 2010. godine Haiti zadesio snažan zemljotres, u kome je oko 100.000 ljudi izgubilo život, venecuelanska televizija je prenela navodne izveštaje ruskih podmornica u kojima se tvrdilo da je za ovu katastrofu krivo američko eksperimentisanje sa HAARP-om.

Dvojac iz Diskaverijeve emisije “Mitbasters” posvetio je jednu epizodu priči o usavršenoj Teslinoj mašini, težoj manje od tri kilograma, ali toliko moćnoj da može da izazove ozbiljne potrese.

Nikola Tesla je tvrdio da je izumeo napravu koju je tokom prvog eksperimenta pričvrstio za gvožđe u velikoj zgradi. Uključio ju je i tražio frekvenciju oscilacije koja bi rezonovala sa čeličnom strukturom. Posle nekog vremena je pronašao pravu frekvenciju i cela zgrada je počela ozbiljno da se trese. Ubrzo je morao da čekićem uništi spravu kako bi se zaustavio potres. Stanari zgrade su panično pobegli, a pojavili su se policija i vatrogasci.

“Mitbastersi” su pokušali da ustanove da li je reč o još jednoj urbanoj legendi. Pošto su napravili dve slične sprave koje se nisu pokazale efikasnim, pronašli su naučnika koji je napravio repliku Teslinog izuma. Spravu tešku 2,5 kilograma isprobali su na masivnom čeličnom mostu. Pošto su konačno pronašli pravu frekvenciju koja je rezonovala sa strukturom mosta, na mostu je sve počelo da se trese. Ipak, priču o HAARP-u su odbacili jer sprava ipak nije izazvala zemljotres.

A šta je tačno HAARP? Program aktivnog auroralnog istraživanja visoke frekvencije, odnosno “High Frequency Active Auroral Research Program”, prema teoriji zavere, tajni je projekat američke vlade i razlog zbog kojeg danas imamo učestalu pojavu zemljotresa velike snage. Mit ili ne, ali svako malo stignu i priče o neobičnim nebeskim fenomenima koji prethode zemljotresima. Uočene boje na nebu uzrokovane su navodno elektromagnetskim poremećajem koji se spušta iz jonosfere.

HAARP-om je navodno moguće slati reku radioenergije visoke frekvencije u Zemljinu jonosferu. Ogroman priliv energije u jonosferi stvara vibracije koje se usmeruju prema Zemljinoj površini. Gde god da ova bujica vibracije stigne, stvaraju se ekstremni talasi niske frekvencije koji putuju ispod Zemljine površine. Uz pomoć ove metode HAARP može uzrokovati potrese, a Tesla je svojevremeno tvrdio da bi mogao prepoloviti i Zemljinu kuglu napola.

HAARP-om se, prema ovoj teoriji, mogu izazvati i snažne oluje, zagrevati zemlja, voda i vazduh, pa čak i menjati nivo atmosferskog pritiska u gornjem delu atmosfere. Osim toga HAARP tehnologija, navodno, može da sruši sve elektronske uređaje u području i pobije sva živa bića, ne oštećujući nijednu zgradu.

Zagovornici ove teorije tvrde da je HAARP jedna od najbolje čuvanih tajni na svetu kojom se podmuklo utiče na vreme i izazivaju potresi.

Američka naučnica Loren Moret već godinama upozorava na različite oblike tehnologije, uključujući i HAARP, uz pomoć kojih želi da se smanji broj stanovnika na planeti, pre svega izazivajući naoko prirodne katastrofe. Pogledajte deo intervjua u kojem tvrdi da je nizom potresa u Japanu namerno izazvana nuklearna katastrofa.

Vesti-Online.com
avatar
vivijen
Moderator Foruma
Moderator Foruma

Zlatni Pehar Za Više Od 10.000 Poruka
Srbija

Grad : Zvezdan
Browser : Opera
Broj Postova : 13509
Broj Poena : 59600
Reputacija : 971
Datum upisa : 29.01.2010
Datum rođenja : 03.08.1953
Godine Starosti : 64
Pol : Ženski Zodijak : Lav Zmija

Zanimanje : slikanje, pisanje,primenjena umetnost
Raspoloženje : smireno
Uzrečica : ah
Knjiga/Pisac : orkanski visovi

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu