Zvezdan Forum
Dobrodošli na Zvezdan Forum...

Neki Delovi Foruma su skriveni za goste,
Da bi videli ceo sadržaj Foruma morate biti registrovani i ulogovani...

Registracija je besplatna,bezbolna i traje samo dva minuta.

Registrujte se i uživajte...

VOX POPULI - VOX DEI

Ići dole

Normalna VOX POPULI - VOX DEI

Počalji od vivijen taj Čet 28 Apr - 2:04:45


VOX POPULI - VOX DEI - Како да се чује глас народа?

Пише: Андреј Волков
понедељак, 25 април 2011 10:26

Време неумитно тече. Наша нација стари. Како време пролази – долази до промена. Данас сагледавамо шта нам се дешава, постали смо неки други народ. Више се не клањамо властима. У нормалној држави власт је достојна поштовања. То поштовање обично се заснива на достојанству коју испољава власт. У случају очајних резултата владавине, власт губи углед у очима народа.

Народи у бившој Југославији, као и свуда у комунизму, услед раније духовне слепоће, нису били спремни за дијалог. Слепо су слушали и падали на колена пред симболима власти. Али, време чини своје. Народи почињу да откривају намере господара, почињу да отварају очи. Очигледно је су садашњу власт и целокупну власну структуру захватили паразити и глодари, који поткрадају, пљачкају државу.

Замислите само једног радника (Кандидата за пензију) који је цео радни век улагао у фабрику, одвајао за стамбену изградњу, за пензију, који је пар година пред пензију остао – без фабрике, без посла, без услова да оствари пензију, без средстава за живот. Ако је тај појединац религиозан, наилази на зид плача и у цркви. Православно свештенство се одвојило од православног народа.

И они се приклањају паразитизму. Народни идеал је – света Србија, свето православље, Светосавље. Ми, синови и кћери нашег Бога, који нас је створио да му будемо слични по лику и понашању, а не као његово робље, стидимо се за ово што се сада дешава у свету, за пакао који људи граде на некада рајској планети земљу.Срамота је да се народна воља не поштује ни од стране цркве. Народ се стиди. А црква?

Све што је наш Кандидат за пензију створио проливајући крв и зној, по мразу, снегу и врућини, у фабрици, пољима и рудницима – све је то за трен покрадено, приватизовано, потрошено, однето. Налази се у неким међународним фондовима, који нам ту имовину дају као зајам. Државу и народ дају у аренду. Задуживање не доноси плодове, него само расте дуг. Треба се изоловати од свих паразитских система. Неће бити среће док народ не крене на посао.

Како на земљи изградити поредак, ред, извршити генерално чишћење: да скинемо сву паучину да се не легу, него да се разбеже пауци, да уништимо целокупно наоружање, ђубре и отпад, да угасимо по живот опасне производње, да засадимо баште, вратимо некедашњи ваздух и воду? Да нас не буде срамота, да би са осмехом могли да кренемо до Оца Небесног.

Пред Кандидатом који чека да остари да би испунио услове за пензију треба да се поклоне академици са високим титулама. У свом мудром ћутању они не виде очигледну пљачку. Не виде оно што је очевидно. Питају се људи - ако пљачкате државу - где је складиште онога што сте опљачкали? Наша «учена елита» нема храбрости да јасно означи "главного режиссера". Њима је јасно, али ћуте. Види се из близине, из даљине и са неба да су то светски валутни фондови, банке и целокупни међународни систем финансија, који је саградио све механизме међународне пљачке. Планетом руководе само огромни новци, значи, главног режисера светских збивања треба тражити у месту где се сливају новчани потоци.

Зна се где је сер режисер! Духовним богаљима недостаје у души смелост да просто виде, да донесу једино исправан закључак:

Моћ светског валутног система изграђена ја на темељима пљачке.
У сефовима безобзирне пљачке налази се део плена из опљачкане Србије.

Поменути Кандидат за пензију и поред огромног броја ликова и политичких партија не види ни једног ко би достојно могао да заступа интересе државе. За њега су политичари двоноге особе, најчешће мужјаци, вешти и непринципијелни, који раде за ситну, личну корист. Инриганти и свађалице који ништа не стварају него само руше, који воде паразитски начин живота. У старту су се удружили у торове које назваше «странке». Написаше фантастичне програме, правећи илузију од свог значаја, издижући своје лидере – који су дрски, упорни и безобзирни, који се гурају к власти. Методе опстанка политичара су: вребање, прислушкивање, њушкање, прављење интрига, скандала, ратова. Да би обезбедили власт граде јаку полицију, војску, разне бије и кагебије, они најопаснији – имају личне телохранитеље

Не могу да се сетим шта је рекао председник Републике Србије у заклетви коју је дао народу када је ступио на дужност. Нешто као «да .... ће при вршењу дужности поштовати права човека и грађанина, поштовати и штитити Устав Србије, да ће штитити суверенитет и независност, безбедност и целину државе, да ће верно служити народу ... или нешто у том смислу.

Устав - то је основни закон у држави, просто речено, договор власти са народом који одређује права и обавезе обе стране у договору. Када се закључи било какав уговор стране се договарају. Уколико се једна страна не придржава уговора, уговор престаје да важи, а друга страна, уколико не може да оствари права или му се права умањују, може га раскинути и поднети захтев суду за заштиту.

По Уставу, Председник је гарант Устава Србије. Онај горе наведени Кандидат за пензију, током 30 и кусур година рада, уредно је извршавао своје обавезе пред државом - плаћао је све порезе и доприносе. Значи – у праву је да пита шта је са његовим правима и где су новци које је одвојио за све могуће фондове, развој (сада стратешки туђег) предузећа.

Још ако несрећни Кандидат има синове и ћерке који су студенти или немају посао, ако та деца имају децу (Кандидат унуке), куда ће и шта ће са својим правима човека и грађанина?

Док држава даје стимулације страним богатим «стратешким партнерима», наш Кандидат за пензију може да оде код стратешког фотографа да се слика. Ако има паре да плати. А нема. Значи не може ни да се слика. Зато ће на централном зиду у дневом боравку стана (ако га има) држати слике председника. Таква је слика Председника и председниковања, слика данашње власти у Србији.

Да је то судбина једног Кандидата за пензију, ни по јада. Сви раднике које су експертски и Агенцијски избацили на улицу, одузели им имовину и продали онима који су је купили да затворили фабрике – у истом су положају. Кандидаткиње за пензију (отпуштене жене) су у још горем положају. Могу само да се затворе у кућу, да гледају Фарму и сличну увезену благодет. Права човека и грађанина у Уставу Србије је превара и обична лаж! Ако се обратите властима, просто могу рећи: "Сваки грађанин самостално одлучује за свој живот и судбину својих потомака». То просто значи: - «откачи се».

Када девојке и жене чују у Скупштини: - «рађајте» оне се згражавају. Када би власт обезбедила људске услове за живот, када би девојке биле уверене не само у сутрашњи дан, него и за будућност своје деце, ако јој сваки час неби падала мисао како да их нахрани, обује и обуче, оне би без «елите у власти» саме решиле када ће да рађају, колико деце. Неби се саветовале са властима да ли или не рађати. Неће слушати команду «Рађајте», него ће саме изабрати оца своје будуће деце. О томе данас девојке не размишљају. Због страха од данас, сутра и прекосутра.

Зато је демографска ситуација катастрофална. Смањује се наталитет, средстава у буџету нема ни за породиље, пензиони фонд празан. Девојке седе или леже на Фејсбуковима, момци немају храбрости да се удварају, да им говоре лепе речи о љубави, не причају. Ућутали се седећи са друге стране. Тако им уведоше нове технологије љубави и рађања деце. Увезена стратешка «Парада поноса» се велича, чува је од породичних људи више милиционера него парадера – поносара. Породица се уништава.

Уместо да служе отаџбини, младиће позивају у плаћене војне школе, стране приватне безбедносне академије, у професионалну војску, да буду «топовско месо» страним силеџијама. Да по потреби «Команданта» ударе и на српски народ, ако им за то плате. Плаћенички војник ставио је себи два задатка. Основни задатак - да се чува да не погине. Други – да извршава команде онога ко плаћа. Зна се да су «наши» позвали и командовали да НАТО бомбардује Србију, е да би се они демократски докопали власти. Зашто ти исти «Команданти» неби припремили исту војску да ту «демократску европску и евроатланску власт» сачувају. Момци – кандидати, немајући другог избора, масовно се јављају. Уместо да се господари замисле и питају зашто је то тако, «команданти» се хвале како је за професионалну војску «велики интерес».

Јавни и приватни медијски сервис је огледало власних структура. Шта гледамо? Срамну гологузачку грандовску забаву, забављачке серије сумњивог квалитета, понижавајући хумор, «Како постати милијардер», «Фарму» (уствали штала), «Иван Ивића », како ли се зове. Разврат, голи трбуси уз пропагирање најнижих страсти, распуштеност, омаловажавање, похлепа, лицемерје. Све то одводи од реалног живота, саздаје илузије о лепоти. Као најцењенија људска особина приказује се некаква сексуалност у смисли: трас – трес, ушао – изашао (да простите), и сви реални проблеми биће сами од себе решени. Какве се паре улажу у тај штетни каламбур?

О здравству, медицини, судству - шта рећи. Што више болесних, убогаљених, рањених, што више спорова, што се више развлаче – више пара. Дакле, свуда исто – новац је на првом месту. Мистер долар влада.

О спорту да не говоримо. Нема физичког васпитања омладине, нема соколских гимнастичких друштава, базена, спортских сала практично ни у једном мањем граду, да не говоримо о селима.

Израчунајте колико је путева и мостова предато у експлоатацију у последњој деценији?

Цео систем власти функционише у циљу личног богаћења.

Нађох негде дефиницију демократије, као: - Демократија је политичко уређење у коме врховна власт, за разлику од монархије, припада народу... Значи да у Србији народ има власт, да је срећан. Али, Кандидату за пензионера и његовом потомству онемогућено је да преживи у овако «демократски уређеној» држави.

Нема више ни прихватљивих одмаралишта, на годишње одморе иде елита. Пустили су народ у Европу, укидоше визе. Нико из народа не иде. Нема пара да плати пут, тамо не може ништа да заради, ако има и понесе - може да потроши. Паметна Европа - оно мало резерви што је остало код народа, узимају.

Уколико буде коментатора, предлажем да одговоре само на једно питање:
- Зашто славни српски народ дозвољава да се над њим и над државом отворено изживљавају?

[You must be registered and logged in to see this link.]
avatar
vivijen
Moderator Foruma
Moderator Foruma

Zlatni Pehar Za Više Od 10.000 Poruka
Srbija

Grad : Zvezdan
Browser : Opera
Broj Postova : 13509
Broj Poena : 59602
Reputacija : 971
Datum upisa : 29.01.2010
Datum rođenja : 03.08.1953
Godine Starosti : 64
Pol : Ženski Zodijak : Lav Zmija

Zanimanje : slikanje, pisanje,primenjena umetnost
Raspoloženje : smireno
Uzrečica : ah
Knjiga/Pisac : orkanski visovi

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu