Zvezdan Forum
Dobrodošli na Zvezdan Forum...

Neki Delovi Foruma su skriveni za goste,
Da bi videli ceo sadržaj Foruma morate biti registrovani i ulogovani...

Registracija je besplatna,bezbolna i traje samo dva minuta.

Registrujte se i uživajte...

Mladi širom sveta traže “pomilovanje“ za marihuanu

Ići dole

Normalna Mladi širom sveta traže “pomilovanje“ za marihuanu

Počalji od vivijen taj Ned 8 Maj - 21:45:31


Mladi širom sveta traže “pomilovanje“ za marihuanu

U Pragu preko šest hiljada demonstranata celi dan tražili od vlade i poslanika nacionalnog parlamenta da “končno“ legalizuju gajenje i konzumaciju marihuane, što su istovremeno zahtevali nezadovoljnici iz 255 gradova u svetu. Lanac “Amesterdam šop“ iz Poljske proteran u Češku gde je njegov vlasnik završio u zatvoru.

Više od 6.000 mladih demonstriralo je u subotu celi dan na praškim trgovima zahtevajući od vlade i poslanika nacionalnog parlamenta da “konačno“ donesu zakon o legalizacioji marihuane.


Mladi širom sveta traže “pomilovanje“ za marihuanu 149660_pragmarihuana_f

Demonstrante je sve vreme celodnevne manifestacije pratilo preko 150 policajaca, koji, kako je rekao policijski funkcioner odgovoran za obezbeđenje akcije, nisu morali ni jednom intervenisati jer su učesnici manifestacije, kao retko koji manifestanti, svoj protest realizovali na dostojanstven način.Čak šta više, demonstracije su završene visečasovnim “festivalom kulture“ u parku “Parukarc“, na kojem su se predstavile muzičke i dramske grupe koje su, prema rečima organizatora festivala i demonstriranja Roberta Veverka, programski bliske zahtevima demonstranata.


Građevinski materijal od marihuaneU toku festivala je prvi put na ovakvim manifestacijama, organizovan mali sajam proizvoda od konoplje na kojem su se mogli kupiti brojni prehrambeni proizvodi i tekstil izrađeni od konoplje.Istovremeno su na ovom mestu demonstrirani građevinski materijali proizvedeni iz konoplje koji, prema rečima organizatora, omogućavaju jeftinu gradnju “eko stanovanja“.Međutim, u izjavama predstavnika nacionalne Centrale za borbu protiv droge i ove demonstracije, neće, bar ne uskoro, dati neki konkretan rezultat, s obzirom da ovdašnji eksperti, kao i njihove kolege iz većeg dela sveta i dalje ocenjuju da marihuana, bez obzira što je svrstana u “laku narkotičku kategoriju“, veoma opasna, posebno zbog toga što, za mnoge potencijalne narkomane ona predstavlja “ulaznicu“ u svet heroina, kokaina i niza velikog broja “tvrdih“ opojni sredstava.


Svetsko povezivanjePolicija je, ovom prigodom, saopštila da je samo u protekloj godini u Češkoj otkriveno 145 ilegalnih rasadnika marihuane, sa kojih su uzgajivači snabdevali konzumente ne samo iz Češke već i iz nemačkog i austrijskog susedstva.Demonstranti su tražili odobrenje gajenja i distribucije marihuane za lekarske, ali i u “rekreativne“ svrhe, čime bi, praktično, broj legalnih “lakih“ narkomana “rekreativaca“ bio neograničen.Učesnici praških demonstracija spojili su se telemostom sa istomišljenicima iz Bratislave, a ovi opet nastavili lanac povezivanja, s obzirom da je 7. maj “Svetski dan borbe za legalizaciju marihune“, zbog čega su, kako informišu mediji iz ovog dela Evrope, u prilog legalizaciji održani skupovi i demonstrativni pohodi u 255 gradova sveta.


"Amsterdamšop" – neuspela legalizacije droge u Poljskoj i ČeškojMarihuana, kao i “uzorci“ niza drugih “lakih“ i “teških“ droga mogla se, do proteklog meseca, u Poljskoj i Češkoj nabaviti u lancu “specijalizovanih“ prodavnica, pod sugestivnim nazivom “Amesterdam“, koje su, iznenada, nikle na glavnim gradskim trgovima i drugim istaknutim mestima u gradovima ove dve države.U njima su prodavane, pre svega sintetičke droge u “simboličnim količinama“, kao “suveniri“ u posebno označenom pakovanju sa oznakom da tobože “nisu za ljudsku upotrebu“.Prodavnice su se u Češke gradove Olomouc, Tješin i Prag, preselile iz Poljske gde su vlasnicima lanca policajci bili “za petama“.

Mladi širom sveta traže “pomilovanje“ za marihuanu 149661_amsterdam-3_f

Međutim, i u Češkoj prodavaci “kolekcionarskih narkotika“ nisu naišli na “razumevanje“ za prodaju “narkotičkih suvenira“ te je vlasnik lanca neoobičnih prodavnica koncem aprila, na predlog praške tržišne inspekcije, priveden u policiju.

Trtžišna inspekcija, očiledno, nije prihvatila legalizaciju prodaje droge “na mala vrata“ na osnovu “rupa“ u zakonima ove dve zemlje, što se sada, po skraćenom postupku, pokušava ispraviti.Prethodno je više “mladolikih“ policijskih agenata u tim prodavnicima kupilo više “suvenira“ koji su tavog kvaliteta da ih mogu koristiti i oni narkomani koji nisu sakupljači “suvenirskih narkotika“.Ono što je najgore, saopštava policija, je da su te “suvenire“ mogli kupovati i kupovali su čak i 15-godišnjaci kojima je, kao što je poznato, zakonski nedosdtupna i kupovina alkohola.

[You must be registered and logged in to see this link.]
vivijen
vivijen
Moderator Foruma
Moderator Foruma

Zlatni Pehar Za Više Od 10.000 Poruka
Srbija

Grad : Zvezdan
Browser : Opera
Broj Postova : 13509
Broj Poena : 60083
Reputacija : 971
Datum upisa : 29.01.2010
Datum rođenja : 03.08.1953
Godine Starosti : 66
Pol : Ženski Zodijak : Lav Zmija

Zanimanje : slikanje, pisanje,primenjena umetnost
Raspoloženje : smireno
Uzrečica : ah
Knjiga/Pisac : orkanski visovi

Nazad na vrh Ići dole

Normalna Re: Mladi širom sveta traže “pomilovanje“ za marihuanu

Počalji od vivijen taj Ned 8 Maj - 21:58:25Česi traže legalizaciju marihuane

Centar Praga su od podneva do večeri okupirale hiljade mladih Čeha koji u protestnoj šetnji češkom prestonicom i koncertom u jednom od gradskih parkova zahtevaju da vlada legalizuje marihuanu.

Tradicionalni protest ljubitelja te "lake" droge nazvan Milion marihuana marš u Pragu se održava tradicionalno početkom maja, a današnji je već 14. po redu.


U protestu koji se odvija bez incidenata učestvuje oko šest hiljada ljudi, saopštila je policija koja nadzire okupljanje poklonika marihuane.

Mladi širom sveta traže “pomilovanje“ za marihuanu 149616_cesi_f

"Sazivanjem demonstracije reagujemo na prohibiciju konoplje i nepotrebno šikaniranje ljudi koji konoplju gaje i koriste samo za ličnu upotrebu", kazali su, objašnjavajući zašto su izašli na ulice, organizatori protesta.I ove godine učesnici na ulici dele penzionerima i starijim Pražanima semenke konoplje, a može da ih dobije i svaki punoletni čovek kome bi konoplja i marihuana bili potrebni za lečenje, što je inače po češkim zakonima nelegalno.Češka je liberalizovala svoje propise o posedovanju malih količina droga. Precizno propisane male količine, namenjene očigledno za ličnu upotrebu, ne mogu da vode kazni zatvora. Posedovanje marihuane u bilo koje svrhe je, međutim, i dalje nelegalno, tretira se kao prekršaj za koji u može da sledi vrlo
visoka novčana kazna, od preko 1.000 evra.

[You must be registered and logged in to see this link.]
vivijen
vivijen
Moderator Foruma
Moderator Foruma

Zlatni Pehar Za Više Od 10.000 Poruka
Srbija

Grad : Zvezdan
Browser : Opera
Broj Postova : 13509
Broj Poena : 60083
Reputacija : 971
Datum upisa : 29.01.2010
Datum rođenja : 03.08.1953
Godine Starosti : 66
Pol : Ženski Zodijak : Lav Zmija

Zanimanje : slikanje, pisanje,primenjena umetnost
Raspoloženje : smireno
Uzrečica : ah
Knjiga/Pisac : orkanski visovi

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu