Zvezdan Forum
Dobrodošli na Zvezdan Forum...

Neki Delovi Foruma su skriveni za goste,
Da bi videli ceo sadržaj Foruma morate biti registrovani i ulogovani...

Registracija je besplatna,bezbolna i traje samo dva minuta.

Registrujte se i uživajte...

Obraca vam se pukovnik Gadafi

Ići dole

Normalna Obraca vam se pukovnik Gadafi

Počalji od vivijen taj Uto 10 Maj - 7:45:24ОБРАЋА ВАМ СЕ ПУКОВНИК ГАДАФИ

Пише: Моамер Гадафи
уторак, 10 мај 2011 17:08У име Алаха, нашег заштитника милосрдног…
40 година, а можда и дуже, више се не сећам - све сам учинио да бих подарио свом народу: домове, болнице, школе, када су били гладни - хранио сам их. Чак сам и пустињу око Бенгазија претворио у плодну земљу.. Супроставио сам се том каубоју Регану, у време када је убио моју усвојену ћерку - покушавао је да убије мене, али уместо тога убио је то сирото невино дете. Потом сам помогао финансијски моју афричку браћу и сестре да створе Афричку Унију.

Све сам учинио да покажем свом народу шта је то истинска демократија, када сам дозволио да нашом земљом управљају народни комитети. Али некима то није било довољно, као што су ми појединци пребацивали, чак и људи који живе у кућама са по десетак соба, скупим становима са новим намештајем, никада нису били задовољни - тако себични, увек су хтели више. Говорили су Американцима и другим посетиоцима, да им је потребна „демократија“ и „слобода“, не схватајући да је то уствари један крволочни концепт, у коме велики пси једу остале. Али они су били опијени тим западним изразима, не схватајући да у Америци нема бесплатних лекова, нема бесплатних болница, нема бесплатног становања, нема бесплатног образовања и нема бесплатне хране - осим када људи просјаче и стоје у бесконачним редовима испред сиротишта да би добили тањир супе.

Што год да сам учинио, то никад није било довољно некима, али за многе друге који су знали да сам ја син Гамала Абдел Насера, јединог истинског арапина и муслиманског лидера, кога смо имали још од Салах-Ал-Дина, када је успео да поврати Суецки канал у власништво своје нације - као што сам и ја вратио Либију у руке либијског народа. Управо је он био пример који сам ја пратио, да бих заштитио слободу свог народа од колонијалне доминације - од лопова који су хтели да је отму од нас.

Сада сам под нападом највеће оружане силе у војној историји, мој млађи афрички син Обама жели да ме убије, да нам свима одузме слободу у властитој земљи, да нам одузме бесплатно становање, нашу бесплатну здравствену заштиту, наше бесплатно образовање, нашу бесплатну храну, и све то замени са америчким лоповским системом, који се зове „капитализам“, али сви ми из „трећег света“ итекако знамо шта то значи. То значи да стране корпорације управљају земљама, управљају светом и наносе патњу обичним људима.

Управо због тога, за мене нема алтернативе, ја морам да им се супротставим, као што је то и Алахова жеља, и даћу свој живот пратећи Његов пут - пут који је нашој земљи подарио богате пољопривредне поседе, са храном и здрављем, и чак омогућио нашим афричким и арапским браћама и сестрама да живе и раде са нама овде у Либијској Џамахирији.

Није ми жеља да умрем, али ако дође до тога - да бих спасио своју отаџбину, свој народ, хиљаде њих који су моја деца, онда нека буде тако.

Нека ово моје сведочанство буде глас који обзнањује целом свету, да сам се ја супротставио крсташким НАТО нападима, супротставио суровости, супротставио издаји, супроставио Западу и њиховим колонијалним амбицијама, и да сам им се супротставио заједно са мојом афричком браћом, правом арапском и муслиманском браћом, попут луче светлоноше.

Док су други градили дворце, ја сам живео у обичној кући, или у шатору. Никада нисам заборавио моју младост у Сирти, никада нисам улудо трошио наше национално богатство, и попут нашег Салах-Ал-Дина, нашег највећег муслиманског вође, који је спасао Јерусалим за Ислам, врло мало тога сам узео за себе…

На Западу, неки ме називају „бесним“, „лудим“, али - иако добро знају истину, настављају са лажима, знају да је наша земља независна и слободна, ван колонијалног домашаја, да су моја визија, и мој пут, јасни мом народу и да ћу се ја борити до последњег даха да бих сачувао нашу слободу, и нека нам Алах свемоћни помогне да останемо верни и слободни!

Превод: Миодраг Новаковић

Извор: [You must be registered and logged in to see this link.]

avatar
vivijen
Moderator Foruma
Moderator Foruma

Zlatni Pehar Za Više Od 10.000 Poruka
Srbija

Grad : Zvezdan
Browser : Opera
Broj Postova : 13509
Broj Poena : 59597
Reputacija : 971
Datum upisa : 29.01.2010
Datum rođenja : 03.08.1953
Godine Starosti : 64
Pol : Ženski Zodijak : Lav Zmija

Zanimanje : slikanje, pisanje,primenjena umetnost
Raspoloženje : smireno
Uzrečica : ah
Knjiga/Pisac : orkanski visovi

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu