Zvezdan Forum
Dobrodošli na Zvezdan Forum...

Neki Delovi Foruma su skriveni za goste,
Da bi videli ceo sadržaj Foruma morate biti registrovani i ulogovani...

Registracija je besplatna,bezbolna i traje samo dva minuta.

Registrujte se i uživajte...

Aromaterapija - mirisne inspiracije

Ići dole

Normalna Re: Aromaterapija - mirisne inspiracije

Počalji od mira taj Čet 19 Sep - 22:30:41

Kad nema elana, pozovite mirise u pomoć!


Aromaterapija - mirisne inspiracije Teste1

 
Aromaterapija vam verovatno nije pri vrhu liste poslovnih stimulansa. Greška. Mirisi veoma deluju na moždanu aktivnost. Centri za miris su deo limbičkog sitstema i direktno su povezani sa delovima mozga zaduženim za emocije i učenje. Zato mirisi mogu da nas asociraju ne nekoga ili nešto što smo doživeli.

Esencijalna ulja mogu da povećaju produktivnost, poboljšaju zdravstveno stanje i raspoloženje, mogu da pojačaju imunitet i deluju kao prava energetska injekcija. Treba li vam nešto više za svaki radni dan?

Na pamučni tufer možete da nakapate nekoliko kapi omiljenog ulja i da pomirišete kad god osetite potrebu, a ako ostalima u kancelariji ne smeta, možete koristiti električne difuzere ili jednostavne prskalice sa destilovanom vodom u kojoj je esencijalno ulje. 

Ovo je top šest mirisnih nota koje provereno deluju na povećanje produktivnosti, podižu raspoloženje i daju volju za rad.

Limun. 
Miris povećava koncentraciju, smiruje ako ste ljuti ili pod stresom i odličan je borac protiv bakterija. Idealno za prostorije u kojima vreme provodi više ljudi zajedno.

Lavanda. 
Miris lavande je prava umirujuća kraljica. Deluje protiv lošeg raspoloženja, depresije i pada energetskog sistema, glavobolje i migrena.

Jasmin. 
Kao i miris lavande, miris jasmina smiruje, ali koristi se i za podizanje raspoloženja, nivoa samopouzdanja i optimizma.

Ruzmarin. 
Jedan jedini miris za ponedeljak jutro. Ovaj „jutarnji podizač“ pojačava kapacitet memorije i treba ga koristiti u situacijama fizičkog premora i glavobolje. 

Cimet. 
Godinama poznat stimulans koji povećava koncentraciju i fokus, a veoma pomaže u situacijama psihičkog zamora i opterećenja.

Pepermint. 
Morate probati kako deluje kada, recimo, organizujete brain storming. Pepermint je poznat kao miris koji pojačava koncentraciju, bistri misli i deluje kao energetska bomba.

 
mira
mira
Urednik Foruma
Urednik Foruma

Srbija

Grad : beograd
Browser : N/A
Broj Postova : 539
Broj Poena : 4051
Reputacija : 77
Datum upisa : 12.06.2011
Datum rođenja : 18.11.1956
Godine Starosti : 62
Pol : Ženski Zodijak : Škorpija Majmun

Zanimanje : komercijala, aranziranje
Moj YOUTube Video :