Zvezdan Forum
Dobrodošli na Zvezdan Forum...

Neki Delovi Foruma su skriveni za goste,
Da bi videli ceo sadržaj Foruma morate biti registrovani i ulogovani...

Registracija je besplatna,bezbolna i traje samo dva minuta.

Registrujte se i uživajte...

Ulice, novi dom za Amerikance

Ići dole

Normalna Ulice, novi dom za Amerikance

Počalji od vivijen taj Sre 20 Jul - 2:48:03Улице, нови дом за Американце
Monday, 18 July 2011
The Economic Collapse
Економски очај почиње да се шири кроз Америку. Док ово читате, милиони америчких породица једва успевају да се одрже, држећи се за нокте. За растући број Американаца наступила је општа борба како би само имали кров над главом и храну на столу.
На жалост, више људи него икада губи ову битку. Вечерас, десетине хиљада Американаца – све бивши припадници средње класе – ће спавати у својим аутомобилима, и поред тога што је то у многим америчким градовима забрањено. Десетине хиљада других ће спавати у ‘градовима’ направљених од шатора, или на улицама. У исто време, урбани центри широм Америке уводе законске норме којима је циљ да ‘гурну’ шаторске градове и бескућнике ван својих средина. Испада да кад у овој држави једном изгубиш свој посао и своју кућу, постајеш ‘отпад из друштва’. На жалост, број ‘отпада’ ће наставити да се умножава јер економија САД наставља са колапсом.

Већина Американаца која је завршила да станује у својим аутомобилима или шаторским градовима никада није помислила да ће им се тако нешто десити.

Чланак у Der Spiegel дао је профил једног америчког брачног пара који је у стању шока због онога шта им се десило ... Chanelle Sabedra се већ налази на улици. Она и њен супруг спавају у свом аутомобилу скоро три недеље. “Ми овако нешто нисмо видели да наилази, никада, икада”, изјавила је Сабедра. Почиње да плаче. “Ја сам пунолетна особа, и ја умем да бринем о себи, на овакав или онакав начин, а исто је и са мојим супругом, али моја деца су превише мала да пролазе кроз овако нешто”. Она има троје деце; од девет, пет и три године.

“Имали смо кућу мало јужније, у Сан Бернардину”, изјавила је Сабедра. Њен супруг је јула 2009. изгубио посао у грађевинарству, градећи монтажне куће. Комунална фирма нам је искључила гас. “Ми смо морали кувати воду на роштиљу како би окупали нашу децу”, рекла је. Пошто више нису били у стању да плаћају киру, породица Сабедра је у августу (2009.) присилно исељена из своје куће.

Како би се ви осећали када бисте имали дете од 3 године као и дете од 5 година и морали да спавате у аутомобилу ?

На жалост, уколико би социјалне службе (намењене деци) икада дознале за ту породицу као и за ту децу, та деца би највероватније била украдена и никад више враћена.

Америка постаје врло сурово место.

На жалост, то што се десило тој породици није издвојен случај. Док општа незапосленост почиње да се шири кроз Америку, број људи који је изгубио своје куће се повећао. Тренутна процена је да од прилике једна трећина бескућника у Сијатлу живи у својим аутомобилима.

Очај је на порасту свуда по Америци. Већина људи се надала да ће до сада видети економски опоравак, али, то се једноставно није десило.

Феномен Американаца који спавају у својим аутомобилима је постао толико упечатљив да је чак и Тајм (Time) магазине урадио једну причу о овоме ... За људе који немају новца за кирију, аутомобил је последњи степен достојанства и здравог разума над очајом улице. Кућа на точковима је класична америчка ствар, од камп приколица до камп комбија. Али сада, за неке Американце који су се уздизали друштвеним лествицама, економско невреме је претворило задње седиште аутомобила или пртљаг комбија у спаваћу собу. “Нашли смо шест особа како спавају у својим аутомобилима током једне вечерње полицијске патроле у децембру месецу”, изјавио је John Edmund, шеф кабинета градском већнику из Long Beach, Dee Andrews-u. “Једна је била удовица која је живела у лимузини с четворо врата. Она и њен супруг су бивши ветерани Авијације САД. Није знала за агенције које су могле да јој помогну. После тога сам имао сузе у очима”.

На жалост, испада да је спавање у аутомобилима постало незаконито у многим деловима САД. У многим градовима полиција ставља клампе на аутомобиле, а када власници нису у стању да плате казну, аутомобили се онда одузимају од њих.

Кад вас у Америци срећа једном напусти, ви ћете брзо дознати да ће вам власт одузети све што вам је од имовине остало. Сједињене Америчке Државе могу бити врло сурово место ако сте сиромашни.

Свуда по Америци, заједнице уводе законе с којима се забрањују градови од шатора, или се (бескућници) једноставно најурују. Произилази да многи Американци заиста не воле да велики бројеви бескућника кампују у њиховом суседству. Али, многи од њих су биле особе као што смо ви и ја. Оно што се дешава у градовима од шатора у неким деловима земље је апсолутно грозно. На пример, ко може да заборави онај видео из St.Petersburg, Флориде, где полиција користи ножеве за резање кутија како би исекла шаторе бескућника... шта пролази кроз вашу главу када гледате тако нешто?

Сиромаштво експлодира у Америци, и то апсолутно. Број Американаца који одлази код штандова за храну или кујнама за супу (намењених сиротињи) се од 2006. године повећао за 46%. Моментално имамо 44 милиона Американаца који примају маркице за храну. Да није оваквих мера, улице Америке би се напуниле људима - пустоловима. Ситуација је тешка, а постаће још тежа. Почетком следеће године, социјална издавања, која су била од помоћи незапосленима током овог економског пада, ће истећи. До сада многи незапослени Американци су могли 99 недеља да примају бенефиције за незапослене. Сада се томе примиче крај. Према New York Times-u, то ће испразнити новчанике незапосленим Америкнцима у износу од 37 милијарди долара, и то онима који једва преживљавају.

Зашто, за име света, се све ово дешава ? Где, за име света, су сва радна места отишла? Па, испада да су милиони радних места лиферовани у прекоморске земље, где се сам рад далеко, далеко мање плаћа, и та чињеница почиње да нас сустиже.

Америка је у одмаклом стању РАСПАДА. Број ‘отпадника’ из друштва ће се намножавати. Американци губе своја радна места као и куће. Американци ће спавати у својим аутомобилима, у градовима од шатора или на улицама пре него што се све ово заврши.

Економија САД се ВИШЕ НИКАДА неће вратити у ‘нормалу’. Оно што сада преживљавамо је ‘нова нормала’, и она је ‘урнебесно’ богатство према ономе шта наилази !!!

За Видовдан превео Бранко Филиповић

Извор: [You must be registered and logged in to see this link.]

[You must be registered and logged in to see this link.]
vivijen
vivijen
Moderator Foruma
Moderator Foruma

Zlatni Pehar Za Više Od 10.000 Poruka
Srbija

Grad : Zvezdan
Browser : Opera
Broj Postova : 13509
Broj Poena : 60108
Reputacija : 971
Datum upisa : 29.01.2010
Datum rođenja : 03.08.1953
Godine Starosti : 66
Pol : Ženski Zodijak : Lav Zmija

Zanimanje : slikanje, pisanje,primenjena umetnost
Raspoloženje : smireno
Uzrečica : ah
Knjiga/Pisac : orkanski visovi

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu