Zvezdan Forum
Dobrodošli na Zvezdan Forum...

Neki Delovi Foruma su skriveni za goste,
Da bi videli ceo sadržaj Foruma morate biti registrovani i ulogovani...

Registracija je besplatna,bezbolna i traje samo dva minuta.

Registrujte se i uživajte...

Naučno-tehnološki park u Novom Sadu

Ići dole

Normalna Naučno-tehnološki park u Novom Sadu

Počalji od ZAGOR taj Sre 3 Avg - 21:08:17

Naučno-tehnološki park pri Univerzitetu u Novom Sadu, koji bi prema planu trebalo da bude izgrađen i pušten u rad za tri godine i u koji će biti uloženo 1,3 miliona evra, biće međunarodno priznati regionalni centar za dinamični razvoj i promociju inovativno tehnoloških projekata i kompanija.
Naučno-tehnološki park u Novom Sadu 167386_ntp-novi-sad_f

Prva faza Naučno-tehnološkog parka u Novom Sadu

U prvi od ukupno četiri naučno-tehnološka parka u Srbiji, koji će na osnovu finansijskog ugovora naše zemlje sa Evropskom investicionom bankom (EIB) biti građeni još u Beogradu, Nišu i Kragujevcu, biće uloženo ukupno oko 21,3 miliona evra, od čega će 1,3 miliona evra koštati prvi objekat čija je izgradnja počela u petak.


Tu četvoroetažnu zgradu u sklopu univerzitetskog kampusa, površine 2.150 kvadratnih metara, izvođači radova “Ratko Mitrović“ iz Beograda i vršački “Hemofarm Inženjering“ trebalo bi da završe za devet meseci, što će omogućiti preseljenje delova naučno-istraživačkih i proizvodnih aktivnosti iz starog objekta - “TMD“, koji se nalazi u obližnjoj Fruškogorskoj ulici.

U novi objekat, koji je prva faza izgradnje Naučno-tehnološkog parka, biće preseljene i laboratorije Departmana za građevinarstvo i geodeziju pri Fakultetu tehničkih nauka (FTN).
Naučno-tehnološki park u Novom Sadu 167385_ntp-novi-sad-faza-2_f

Druga faza Naučno-tehnološkog parka u Novom Sadu

U drugoj fazi, kako je planirano, biće izgrađen blok tehnološkog parka od 11.500 kvadratnih metara i blok laboratorija od devet hiljada kvadrata, a ta petospratnica ukupne površine 20.500 kvadratnih metara, bez podsemne garaže i centralnog hola, nalaziće se na lokaciji starog TMD-a (Tvornica mašinskih delova).

FTN je i za tu zgradu završio sve glavne projekte, stručnu kontrolu obavio je Građevinski fakultet u Beogradu i pripremljena je dokumentacija za izdavanje dozvole za gradnju.

Prema dogovoru sa predstavnicima republičkih i pokrajinskih organa, aktivnosti na sprovođenju javne nabavke (prema uslovima EIB) počeće u septembru, izgradnja bi krenula u martu iduće godine a rok za završetak radova u drugoj fazi, vrednih 20 miliona evra, je dve godine.

Izgradnja naučno-tehnoloških parkova deo je velikog, dugoročnog projekta Srbije usmerenog u nauku i tehnološki razvoj, za koji je obezbeđeno 400 miliona evra kako bi, prema rečima potpredsednika republičke vlade Božidara Ðelića, taj ciklus investicija omogućio stvaranje više hiljada novih inženjera i drugih stručnjaka koji će “ostati u sopstvenoj zemlji radeći i za domaće i za strane firme“.

[You must be registered and logged in to see this link.]
ZAGOR
ZAGOR
Urednik Foruma
Urednik Foruma

DEFAULT
Srbija

Grad : Bujanovac
Browser : Google Chrome
Broj Postova : 97
Broj Poena : 3455
Reputacija : 183
Datum upisa : 20.07.2011
Datum rođenja : 03.03.1990
Godine Starosti : 29
Pol : Muški Zodijak : Ribe Konj

Zanimanje : Učenik
Raspoloženje : Veselo
Uzrečica : Brate Grgo
Knjiga/Pisac : ZAGOR
Naučno-tehnološki park u Novom Sadu Sp

http://zagor.serbianforum.info/
Moj YOUTube Video :


http://zagor.serbianforum.info/

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu