Zvezdan Forum
Dobrodošli na Zvezdan Forum...

Neki Delovi Foruma su skriveni za goste,
Da bi videli ceo sadržaj Foruma morate biti registrovani i ulogovani...

Registracija je besplatna,bezbolna i traje samo dva minuta.

Registrujte se i uživajte...

Kako će izgledati Libija bez Gadafija

Ići dole

Normalna Kako će izgledati Libija bez Gadafija

Počalji od vivijen taj Pon 22 Avg - 23:22:17Kako će izgledati Libija bez Gadafija


Kako će izgledati Libija bez Gadafija 173157_sin702libya-rebelstalks082111_f

Svetski lideri danas su izjavili da se bliži kraj režima libijskog vođe Moamera Gadafija i počeli su da razmatraju budućnost te zemlje bez čoveka koji je bio na vlasti 42 godine.

Vođe iz cele Evrope pozdravile su napredovanje pobunjenika u libijskoj prestonici Tripoliju posle šest meseci borbi protiv Gadafijevog režima, i apelovali su na Gadafija da se preda i izbegne krvoproliće.
Stotine Libijaca koji žive u inostranstvu slavili su na ulilcama, paleći Gadafijeve slike. Iako je nepoznato gde se u ovom trenutku Gadafi nalazi, svetske vođe
počele su da razmatraju dalje korake za budućnost Libije.Nacionalni prelazni savet kao legitimni predstavnik libijskog naroda

Britanija je navela da će uskoro odmrznuti oko 20 milijardi dolara blokiranih libijskih sredstava da bi pomogla pobunjenicima da uspostavi red, Francuska je najavila planove za organizovanje sastanka međunarodne Kontakt grupe o Libiji iduće nedelje, Italija je poslala tim u bazu pobunjenika u Bengaziju da pomogne u planiranju rekonstrukcije zemlje i obnavljanje proizvodnje nafte i gasa."Njegovo (Gadafi) vreme je isteklo. Nema alternative tome da se preda i prepusti pravdi", rekao je danas italijanski ministar inostranih poslova Franko Fratini.

"Njegov režim se raspada. Gadafi mora bezuslovno da prestane da se bori", rekao je britanski premijer Dejvid Kameron u Londonu. On je rekao da će Britanija i druge zemlje sada pomoći tranziciju Libije u slobdnu i demokratsku zemlju.Kameron je rekao da će britanske diplomate preći iz Bengazija na istoku u Tripoli čim bude bezbedno.Nemačka je takođe najavila da će deblokirati zamrznuta libijska sredstva čim režim ode. Nemački šef diplomatije Gido Vestervele rekao je da je oko sedam milijardi evra zamrznuto u Nemačkoj i da bi ta sredstva mogla da se koriste za obnovu Libije."Libijski narod ima pravo na ovaj novac", rekao je on.


EU dala Libiji 150 miliona humanitarne pomoći

U Briselu Evropska unija je u saopštenju obećala da će nastaviti da "podržava zemlju u njenoj demokratskoj tranziciji i ekonomskoj rekonstrukciji" na osnovu socijalne pravde, teritorijalnog integriteta i uključenja u međunarodnu zajednicu.EU je dala 150 miliona humanitarne pomoći Libiji tokom rata, a u maju je de fakto priznala Nacionalni prelazni savet pobunjenika time što je otvorila diplomatsku kancelariju u Bengaziju.


Gadafi da se suoči sa pravdom

Svetske vođe su takođe upozorile na moguću eskalaciju nasilja ukoliko Gadafi pokuša da zadrži vlast.Oni su pozvali Gadafija da se suoči sa pravdom i da se preda Međunarodnom krivičnom sudu (MKS), koji je libijskog vođu optužio za zločine protiv čovečnosti. Takođe je optužen Gadafijev sin Seif al Islam Gadafi i vođa libijske obaveštajne službe."Postoji rizik od eskalacije nasilja. Situacija je veoma opasna sa raznim grupama milicija u kojima se nalaze naoružani i raspušteni besni maladi ljudi. Najbolje bi bilo da se režim preda i položi oružja", rekao je švedski premijer Fredrik Rajnfeld švedskoj novinskoj agenciji TT.Italijanski ministar Fratini je rekao da više nema prostora za posredovanje, kojim bi se Gadafiju omogućilo da ode u izgnanstvo ili da ostane u Libiji, već da sada on mora da preda vlast.Juzna Afrika koja je kritikovala NATO zbog bombardovanja Libije i vodila neuspele napore Afričke unije da posreduje između pobunjenika i Gadafija, navela je da nije poslala nikakve avione u Libiju da evakuiše Gadafija niti je dobila zahtev od njega u tom smislu.Malta je takođe demantovala izveštaje da je Gadafi na putu ka tom mediteranskom ostrvu blizu severne Afrike.


Komentari:


Ostati će bez studiranja u bilo kojoj državi u svijetu, a da mu država osigurava stan, hranu, automobil, besplatno školovanje i mjesečnu stipendiju od 2300 dolara. Ostati će bez da plača vodu, struju, plin, porez, kredite bez kamata. Ostati će bez povlastica da ako u roku od pet godina ne može vratiti kredit država mu ga više neće otpisivati ili vraća za njega. Svaki punoljetni građanin Libije kada napuni 18 godina neće više dobiva ključeve od stana. Ako želi kupiti auto više neće davati 20,30 posto od cijene a da ostalo donira država. U Libiji se više neće za 10 dolara moći kupiti 85 litara benzina ili nafte. U Libiji se neće više moći kupiti hrana za 10 kg kruha 0,15 dolara.


U Libijskim gradovima će po ulicama biti prosjaka, beskućnika i ostalog proizvoda „trule ideološke indoktrinacije zapadne demokracije“.
Sve će to biti , ne zbog moći zapada nego zbog izdaje unutar samog Libijskog naroda koji je tražio kruha svrh pšenice.
Isti slučaj kao u mojoj voljenoj SRBIJI.


Samo to što ste vi nabrojali (a znam, igrom slučaja, da ste potpuno u pravu) NIKO i NIGDE na zapadu NE ZNA (mislim na poslovično neinformisane zapadnjake..) - jebe se njima - oni čuju na TV-u diktator ovo diktator ono i onda onako tupavi veruju da se tamo stvarno "jadni" narod (koji zna da upravlja VBR-ovima i PA topovima, kao da se to uči u osnovnoj školi??) bori za "demokratiju" i protiv "tiranije"...
Meni kad bi neko ponudio da živim ceo život u "diktaturi" kakva je bila kod Pukovnika - ja bih ga poljubio!!!


Evropska unija se suočava sa ogromnim finanskiskim problemima i mnoge evropske drzave su na pragu proglašavanja bankrota. Zona evra je ozbiljno uzdrmana i u ogromnim problemima. Amerika je sve svoje resurse potrošila 12 godina unapred i duguje svom narodu i pojedinim državama u svetu oko 36.000 milijardi dolara. Evropska unija i Amerika duguju Libiji za isporučenu naftu blizu 200 milijardi dolara. 2012 godine istuču koncesije velikih naftnih kompanija koje polažu pravo na libijsku naftu. Gadafi je zatražio vraćenje duga - ili će sklopiti međudržavne ugovore sa drugim zemljama, odnosno kompanijama.


Zbog toga je ovo neviđeno razaranje Libije. A da li je Libiski građanin imao razloga da se buni protiv režima Muamera el Gadafija, mislim da nije. Ako gledamo standard Libiskog naroda i povlastice koje im pruža država imali su jako lep i lagodan život, živeli su kao mali bogovi. Libija ima 6,5 miliona stanovnika a ima 14 miliona registrovanih automobila. Ako neko hoće da studira u bilo kojoj državi u svetu on podnosi molbu i država mu obezbeđuje stan, hranu, automobil, besplatno školovanje i mesečnu stipendiju od 2300 dolara. U Libiji se ne plaća voda, struja, gas, porez, krediti se daju bez kamata. Ako u roku od pet godina ne možete da vratite kredit, država ga otpisuje ili vraća za vas.


Svaki punoletni gradanin Libije kada napuni 18 godina dobija ključeve od stana. Ako hoćete da kupite auto vi dajete 20 - 30 posto od cene ostalo dotira država. U Libiji za 10 dolara možete da kupite 85 litara benzina ili nafte. U Libiji je hrana gotovo džabe, 10 veknica hleba košta 0,15 dolara. U Libiji njihovi građani ne rade vizičke poslove, sve su to stranci. Libijci ne idu da rade po belom svetu jer za to nemaju potrebe. U Libiji ni jedan građanin nije izbačen na ulicu ili mu je oduzet stan ili auto - zato što nije mogao da vrati kredit - što nije redak slučaj po ovim tzv. demokratskim zemljama koje su se okomile na Libiju.


22. 08. 2011. 17:44h | Beta
[You must be registered and logged in to see this link.]
vivijen
vivijen
Moderator Foruma
Moderator Foruma

Zlatni Pehar Za Više Od 10.000 Poruka
Srbija

Grad : Zvezdan
Browser : Opera
Broj Postova : 13509
Broj Poena : 60084
Reputacija : 971
Datum upisa : 29.01.2010
Datum rođenja : 03.08.1953
Godine Starosti : 66
Pol : Ženski Zodijak : Lav Zmija

Zanimanje : slikanje, pisanje,primenjena umetnost
Raspoloženje : smireno
Uzrečica : ah
Knjiga/Pisac : orkanski visovi

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu