Zvezdan Forum
Dobrodošli na Zvezdan Forum...

Neki Delovi Foruma su skriveni za goste,
Da bi videli ceo sadržaj Foruma morate biti registrovani i ulogovani...

Registracija je besplatna,bezbolna i traje samo dva minuta.

Registrujte se i uživajte...

Uzas - ljudsko zivotinjski hibridi

Ići dole

Normalna Uzas - ljudsko zivotinjski hibridi

Počalji od vivijen taj Čet 15 Sep - 13:29:53


Ужас биоинжињеринга: Људско-животињски хибриди

август 25, 2011 — НебојшаАутор: Мара Кнежевић Керн
Извор: Печат

„Mejl onlajn“ у тексту од 23. јула објављује шокантну вест да су научници у британским лабораторијама креирали више од 150 људско-животињских хибридних ембриона. Хибриди су произведени тајно током последње три године.

Uzas - ljudsko zivotinjski hibridi Bionc5beinjering1

Бројке које је објавио „Дејли мејл“ указују на постојање 155 ембриона који садрже и људски и животињски генетски материјал. Научници на овом пројекту раде од 2008. године – када је усвојен Human Fertilisation Embryology Act. Овим документом легализовано је стварање различитих хибрида, различитим методама међу којима су: оплођавање животињских јајних ћелија људском спермом; имплантирање људског језгра у животињску ћелију („cibrids“); комбиновање људских ћелија и животињских ембриона („himere“). Група водећих научника придружила се захтеву да се експерименти забране, инсистирајући на доношењу нових прописа како би се – између осталог – спречило убацивање људских матичних ћелија у мозак примата.

Лиценце за бављење експериментима поседују три лабораторије у Великој Британији: „Kings koledž London“, „Njukasl univerzitet“ и „Vorvik univerzitet“ (због недостатка средстава тренутно су обуставиле рад – што не значи да их неће наставити). Лорд Алтон је у енглеском Парламенту поставио питање у вези са овим експериментима, рекавши да никако не могу бити етички оправдани: „Овакво гротескно понашање дискредитује нас као земљу, а ваша тврдња да ћете тако пронаћи лек за многе болести најобичнија је емотивна уцена“.

Нанотехнологија

Поводом глобалног дебакла са ГМ производима недавно је одржан скуп главних играча у сектору нанотехнологије (IFT), који су предложили да се ови експерименти наставе, али да се о томе једноставно не говори. Примена нанотехнологије иначе обухвата све видове примарне продукције биљне и животињске хране; процес производње хране, паковања и дистрибуције; коришћење нанодијагностичких метода за откривање болести; уплитање у природно окружење ради утицаја на ланац исхране. Ова технологија била би примењена у животињској храни и води упоредо са комерцијално доступном храном. На тај начин, ма шта јели ви бисте конзумирали бројне врсте наночипова, чија би акумулација у организму могла да изазове непредвиђене здравствене проблеме. Предвиђено је да наночипови стимулишу и мозак како би виртуелно побољшали укус хране да подсећа на природну.

Марти Оукли („Aktivist post“) упозорава на манипулације, прикривања и полуистине које се сервирају јавности у вези са нано RFID и поставља питање чему служе стандарди у технологији (FAO,WHO) ако је очигледно да велики AG и биопирати непрестано покушавају да снизе стандарде и избегну преузимање било какве одговорности за квалитет прехрамбених производа. Индустрија је у сталној потрази за новим технологијама које ће им омогућити да поправе укус, текстуру, продуже рок трајања, не кријући да су у игри само профит и контрола тока новца.

„Наночипови уметнути као РФИД били би последњи ексер закуцан у мртвачки ковчег независности хране“, каже Оукли. „Прво ће смањити залихе хране, а затим ће нам продавати хемијски ‘обогаћену’ супстанцу под називом ‘храна’. А све у циљу да путем накнадне контроле хране и лекова које уносите у организам буде проширен надзор над појединцима.“

Иако се тврди да је у питању користан проналазак за контролу исхране, већина сматра да је то само изговор како би се прикриле праве намере инспиратора овог пројекта, а све се на крају своди на контролу. Мање је познато да су научници који раде на подручју терапије помоћу гена, згрожени чињеницом да се генетска технологија примењује на храну. При томе изостаје одговор шта се десило са обичном храном.

Лек за све

Геоинжењеринг је најновији покушај коришћења високоризичне технологије за решавање највећих еколошких проблема путем реинжењеринга природе. Једна од идеја је насељавање океана алгама које би апсорбовале угљендиоксид или вештачко загађивање горњих слојева атмосфере наноелементима у настојању да се одбије УВ зрачење и заустави глобално загревање.

Овај метод је у јуну одбила 191 земља, што је потврђено УН конвенцијом о Биолошком диверзитету (CBT) којом је де факто проглашен мораторијум на развијање технологије за производњу вештачких организама у морима, иако аустралијска влада („Climate Ready Programe“) наставља притиске у том правцу. Бразил и Кина такође.
Научници калифорнијског Универзитета „Santa Kruz“, установили су да неки од елемената коришћених при технологији фертилизације океана могу да изазову код алги лучење неке врсте неуротоксина. Немачки министар за екологију поздравио је мораторијум речима: „Веома је чудна идеја да технологија може да реши све проблеме. То је веома ризично и показује на шта су све људи спремни.“

Пријатељи Земље су крајње забринути да ће легализовање нанотехнологије и генетског инжењеринга дати зелено светло за комерцијализацију тзв „борбе против климатских промена“. Дан пошто је ИПЦЦ (United Nations Intergovernmental Panel on Climate Change) подигао глас против интензивних притисака неких земаља ОЕЦД-а предвођених САД да се геоинжењерингом реши проблем климатских промена, САД су интензивирале притиске на ИПЦЦ да се дозволе експерименти са загађивањем стратосфере како би се смањила температура на земљи.

Према извештају ETC Group „Коцкање са Земљом“, најмање девет влада из ЕУ подржавају спровођење експеримената над површином океана, а најмање десетак земаља је укључено у модификацију температуре деловањем на стратосферу. Све ово се дешава ван учешћа и знања јавности. ETC Group сматра да је геоинжењеринг лош одговор на климатске промене и да се ниједан експеримент ове врсте не сме спроводити мимо јавне дебате о консеквенцама и сагласности УН, које морају реафирмисати и проширити ЕНМОД (Environmental Modification Convention како би се спречило унилатерално модификовање климе на штету суседних земаља, као и читаве интернационалне заједнице.

ГМО индустрија

На почетку деведесетих „Монсантова“ моћ била је на врхунцу. Диктирали су политику Министарству пољопривреде, Агенцији за заштиту околине, Агенцији за храну и лекове, а Бушова администрација је 1992. године објавила да се овај сектор више не сме кочити „непотребним прописима“, што је значило да влада неће захтевати никаква додатна испитивања или посебне ознаке. Тако је „Монсанто“ добио државну гаранцију сигурности и укидање прописа који ометају њихову експанзију.

Uzas - ljudsko zivotinjski hibridi Uc5beas

Могући људско-животињски хибриди Менгеле лабораторије ако се експерименти наставе...

У последње време расположење јавног мњења у односу на ГМО индустрију драстично се променило. Амерички индустријалци су постали нервозни због опструкције земаља ЕУ да широко отвори врата ГМ производима. Кад је Блер покушао да се служи пробиотехнолошком реториком, смењени министар за екологију Мајкл Мечер одговорио му је у „Индипенденту“, упозоривши на непознанице у вези са структуром и понашањем гена, услед којих може доћи до ланца драматичних промена које више нико неће моћи да контролише.

Али постоји сила у природи снажнија од свих сила, а то је инстинкт мајке да заштити дете. Све акције против ГМ треба усмерити према мајкама које кад једном схвате опасност ништа не може зауставити. Стога највећа помоћ активистима за заштиту здраве хране ипак долази од родитеља, својим протестима против млека крава третираних рБГХ хормоном успели су да се изборе за забрану коришћења овог млека у многим школама.

„Ми знамо да човек може да измени услове на планети уз помоћ геоинжењеринга – због тога и имамо климатске промене“, рекао је извршни директор ETC Group Пет Муни. „Закључак да можемо успешно да исправимо последице наше ненамерне деструктивности намерним геоинжењерингом је лудост. Ако владе које су проузроковале проблем мисле да могу саме да експериментишу у потрази за геоексперименталним решењима – ван УН и без учешћа Југа, који трпи највеће последице глобалног отопљења и највероватније ће поднети и ризике геоинжењеринга – онда су се прерачунале: то им нећемо дозволити!“

********

Ево још једног текста поводом сличне теме.
Британски научници створили преко 150 људско-животињских ембриона:
[You must be registered and logged in to see this link.]

Фах идиоти који гурају ову причу, говоре нам да ове монструозне пројекте раде да би „пронашли лекове за читав спектар болести, неизлечивих болести“.
Ако човек живи саобразно са природом и природним законима, не постоји неизлечива болест. Болест као таква не постоји, њу генерише човек нездравим и неприродним животом, исхраном. Једина неизлечива болест је кад монструм помисли да је Бог, онда људској раси прети ово….

Uzas - ljudsko zivotinjski hibridi Ljudi-zivotinje

[You must be registered and logged in to see this link.]
vivijen
vivijen
Moderator Foruma
Moderator Foruma

Zlatni Pehar Za Više Od 10.000 Poruka
Srbija

Grad : Zvezdan
Browser : Opera
Broj Postova : 13509
Broj Poena : 59964
Reputacija : 971
Datum upisa : 29.01.2010
Datum rođenja : 03.08.1953
Godine Starosti : 65
Pol : Ženski Zodijak : Lav Zmija

Zanimanje : slikanje, pisanje,primenjena umetnost
Raspoloženje : smireno
Uzrečica : ah
Knjiga/Pisac : orkanski visovi

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu