Zvezdan Forum
Dobrodošli na Zvezdan Forum...

Neki Delovi Foruma su skriveni za goste,
Da bi videli ceo sadržaj Foruma morate biti registrovani i ulogovani...

Registracija je besplatna,bezbolna i traje samo dva minuta.

Registrujte se i uživajte...

Ako se buniš, odoše deca !!!

Ići dole

Normalna Ako se buniš, odoše deca !!!

Počalji od Zaga taj Sre 11 Jan - 20:21:06Bračnom paru Samardžić, srpskim državljanima koji žive i rade u Sent Galenu, švajcarske vlasti su oduzele oba deteta jer otac nije upisao stariju ćerku u osnovnu školu koju su im propisale lokalne vlasti.

Aleksandar Samardžić (39) i njegova supruga Slađana (35) ostali su bez šestogodišnje ćerke A. S. i njenog dve godine mlađeg brata M. S, kada su ih 7. decembra odveli radnici Službe za starateljstvo maloletnika. Roditelji mališana kažu za “Blic” ne znaju ni gde im se nalaze deca, kako se osećaju, šta jedu. S vremena na vreme, čitajući službenu dokumentaciju mogu samo da naslute da je A. S. oslabila, da je M. S. povredio glavu i, što do sada nikada nije radio, počeo da urinira u donji veš.


Sve je počelo jula 2010, nakon prijave koju je zabrinuti otac Aleksandar S. podneo vaspitačima i direktoru vrtića u kojem je tada boravila njegova ćerka A. S.


- Jedan dečak iz njene grupe zavirivao je mojoj kćerkici pod suknju i to svima ispričao. Nakon toga ostala deca počela su da zadirkuju A. S, zbog čega se ona uplakana vraćala iz obdaništa. Kada sam se obratio vaspitačici i majci tog deteta, usledile su pretnje mojoj ćerci. Sve je to trajalo do marta 2011, kada su se školska uprava i vaspitači udružili s ostalim roditeljima i zatražili policijsku zaštitu od mene - rekao je Aleksandar za “Blic”.


Na takav korak roditelje i radnike vrtića u Rotmontenu podstakla je tvrdnja jedne od vaspitačice, koja je policiji prijavila da joj je Aleksandar pretio zbog čega je “doživela nervni slom”.


- Ona je rekla da sam je terorisao, dolazio naoružan u školu, nadgledao i pratio i da je zbog mene psihički opterećena i da ne može da izvodi nastavu. Ali ništa od toga nije istina, što sam dokazao i u policiji, kada sam im odneo dokaze da sam tada bio na poslu - rekao je Aleksandar.

Avgusta 2011. A. S. je trebalo da pođe u prvi razred osnovne škole u istoj ustanovi u kojoj je išla i u vrtić, međutim sukob koji se zaoštrio nekoliko meseci ranije tada je nastavljen.


- Nisu nam dozvolili da upišemo dete u tu školu, već su odredili da pohađa onu koja se nalazi skoro četiri kilometra od našeg stana. Žalili smo se i pokušali sa kompromisom, da A. S. prebace u bližu školu, pogotovo jer je u toj novoj trebalo da bude u nekakvom specijalnom odeljenju - rekao je Aleksandar, koji se za pomoć i pravnu zaštitu obratio Generalnom konzulatu Srbije u Cirihu pošto svi članovi porodice poseduju srpske pasoše.


Kako zahtev za promenu škole nije uslišen, Aleksandar i njegova supruga su odlučili da dete uopšte ne šalju u novu školu, što ih je skupo koštalo. Predstavnici škole prijavili su ih službi za starateljstvo maloletnika.


- Iako je radnica te službe pred našim konzulom rekla da imamo vremena da vratimo dete u školu do 24. decembra i da će prethodno poslati pismeno obaveštenje, a 7. decembra su iznenada upali u naš stan i odveli decu. Ubrzali su proceduru jer su mislili da ćemo da pobegnemo - kazao je Aleksandar.

Reagovao konzulat
Kako “Blic” saznaje, predstavnici Konzulata Srbije trebalo bi danas da posete A. S. i M. S, iako im je taj zahtev u dva navrata odbijen.


- Nemamo više poverenja u švajcarske vlasti, jer su sve naše izjave okrenuli zbog čega smo ispali nasilnici i loši roditelji. Čak su i našoj deci rekli da smo ih ostavili. Mesec dana ne znamo šta je sa njima. Samo smo videli na slikama da je naša ćerka mnogo oslabila, dok je M. S. počeo da piški u pantalone, što do sada nikada nije radio. Uspeli samo da saznamo da svaki dan pitaju kada ćemo ponovo da ih vidimo - rekao je Aleksandar i nagovestio da će socijalne službe odlučivati o njihovom statusu nakon dva i po meseca posmatranja te porodice.
[You must be registered and logged in to see this link.]

-----------------------------------------------------------------------------------
U životu je jednako loše obeležen svaki put, ali ponekad je potrebno ići u pravcu koji se čini najmanje prohodan i najmanje siguran....
[You must be registered and logged in to see this link.]
avatar
Zaga
Šefica Grupe TNT
Šefica Grupe TNT

http://marezato.hpage.com
Srbija

Grad : Niš
Browser : Firefox
Broj Postova : 1829
Broj Poena : 25300
Reputacija : 1344
Datum upisa : 23.12.2009
Datum rođenja : 21.05.1973
Godine Starosti : 45
Pol : Ženski Zodijak : Bik Bizon

Zanimanje : svašta nešto
Moj YOUTube Video :