Zvezdan Forum
Dobrodošli na Zvezdan Forum...

Neki Delovi Foruma su skriveni za goste,
Da bi videli ceo sadržaj Foruma morate biti registrovani i ulogovani...

Registracija je besplatna,bezbolna i traje samo dva minuta.

Registrujte se i uživajte...

Treci svetski rat - poslednja vremena

Strana 17 od 19 Prethodni  1 ... 10 ... 16, 17, 18, 19  Sledeći

Ići dole

Normalna Re: Treci svetski rat - poslednja vremena

Počalji od vivijen taj Sre 17 Nov - 14:20:46Kraja sveta 2012. nece biti, tvrdi čelnik Maja


Jedan od čelnika indijanskog naroda Maja iz Gvatemale, Apolinario Chile Pixtun, kaže da je umoran od pitanja o kraju sveta 2012. godine

Treci svetski rat - poslednja vremena - Page 17 60259636

- Prošle godine sam se vratio iz Engleske i potpuno su me izmorili s tim stvarima, rekao je Pixtun, negiravši da su Maje predvidele kraj sveta 21. decembra 2012., piše AP. Stvari će se još pogoršati, nakon što uskoro počne da se prikazuje holivudski film "2012.", u kojem su opisani potresi, kiša meteora i tsunami zbog kojeg bi nosač aviona trebao da padne na Belu kuću.

- Dovoljno je loše što dobijamo emailove od školaraca koji govore da su premladi da bi umrli. Pisala nam je i jedna majka dvoje male dece koja se boji da ih neće videti kako odrastaju, rekla je Ann Martin sa univerziteta Cornell. Teorije o sudnjem danu, prema rečima Pixtuna potekle su od Zapadnjaka, a ne Maja. Značajan vremenski period za Maje završava tim datumom, a entuzijasti su pronašli seriju astronomskih podataka koji se podudaraju sa 2012.

Nečitljiv odlomak
Arheolozi, astronomi i Maje kažu da je jedina stvar koja će verovatno pogoditi Zemlju zapravo kiša meteora New age filozofije, pop astronomije, internetskih glasina o propasti sveta i televizijskih specijala poput onog History Channela koji je pomešao predikcije Nostaradamusa i Maja. Nagađanja su nastala nakon što je kamena ploča Maja pronađena u ruševinama u južnom Meksiku tokom rada na autoputu 1960-ih. Velik deo ploče je oštećen, a deo je ukraden. Ali, u onome što je ostalo sadržan je datum 2012. Natpis opisuje nešto što bi se trebalo dogoditi 2012. godine, što uključuje Bolon Yoktu, misterioznog Boga Maja povezanog s ratom, ali i kreacijom. Međutim zbog oštećenja kamena, kraj odlomaka gotovo je nečitljiv.

Maje nikada nisu rekle da će svetu doći kraj
Arheolog Guillermo Bernal interpretira da bi poslednji glifovi mogli imati značenje: - On će se spustiti s neba. Bernal dodaje da zapisi Maja idu i dalje od 2012. godine, a jedan uključuje i godinu 4.772. Kalendar Maja počinje 3.114 pre Hrista, a periodi tzv. Baktuna imaju otprilike 394 godine. 13 je značajan, sveti broj za Maje, a 13. Baktun završava 21. decembra 2012. - Maje nikada nisu rekle da će svetu doći kraj, nikada nisu rekli da će se nešto loše neizbežno dogoditi, zaključio je David Stuart, sa univerziteta u Texasu.

[You must be registered and logged in to see this link.]
vivijen
vivijen
Moderator Foruma
Moderator Foruma

Zlatni Pehar Za Više Od 10.000 Poruka
Srbija

Grad : Zvezdan
Browser : Opera
Broj Postova : 13509
Broj Poena : 59965
Reputacija : 971
Datum upisa : 29.01.2010
Datum rođenja : 03.08.1953
Godine Starosti : 65
Pol : Ženski Zodijak : Lav Zmija

Zanimanje : slikanje, pisanje,primenjena umetnost
Raspoloženje : smireno
Uzrečica : ah
Knjiga/Pisac : orkanski visovi

Nazad na vrh Ići dole

Normalna Re: Treci svetski rat - poslednja vremena

Počalji od vivijen taj Sre 17 Nov - 14:26:02Internet tehnologija potvrdjuje smak sveta 2012. godine


Veb-bot, internet tehnologija prvobitno dizajnirana za predviđanja na berzama, potvrdila je apokaliptično majansko proročanstvo da će se smak sveta odigrati 21. decembra 2012. godine, piše "Telegraf".

Pristalice teorija zavere tvrde da su ovom tehnologijom precizno predviđeni teroristički napad na Njujork 11. septembra 2001. i indonezijski cunami 2004, a sada najavljuju da će 21. 12. 2012. našu planetu zadesiti neka vrsta kataklizme. "Veb-bot" lansiran je devedesetih godina za rad na berzama, a 2001. korisnici ove tehnologije su ustanovili da ona nije precizna samo na planu svetskog tržišta, već da jednako tačno može da predvidi i važnije događaje na planeti.

Program obeležava relevantne stranice na internetu, obeležava ključne reči i ispituje tekstove vezane za njih, kako bi dao uvid u "kolektivno znanje" čovečanstva.
Džordž Ur, jedan od inicijatora projekta predviđanja budućnosti planete "veb-botom", kaže da je njegov sistem predvideo da će se 60 do 90 dana nakon juna 2001. dogoditi nešto što će promeniti svet. On sada tvrdi da ova tehnologija može da predvidi prirodne katastrofe i dodaje da je "veb-bot" predvideo zemljotres koji je pokrenuo cunami 2004. i uragan Katrinu.
Njegovo poslednje predviđanje je da će 21. decembra 2012. biti smak sveta, moguće zamenom polariteta Zemljinih magnetskih polja.
Pored njega, kraj sveta na taj datum predvidele su i drevne Maje, a isto se navodi i u "Knjizi otkrovenja" u Novom zavetu i u kineskoj "Knjizi promena".
Skeptici, međutim, ukazuju na nekoliko "rupa" u Urovoj teoriji.
Kao prvo se ističe da internet otkriva "kolektivno znanje" o događajima na berzi i terorističkim napadima jer su oni uzrokovani ljudskim faktorom. I pretraživač "Gugl" bi mogao da predvidi katastrofe tim metodom, ukazuju oni. Takođe, ova predviđanja su nejasna, što omogućava podešavanje činjenica nakon događaja.
Treće, što više ljudi objavljuju podataka o smaku sveta 2012, to će "veb-bot" prikupiti više takvih podataka. Što se tiče zamene polariteta, ona je bazirana na naučnoj teoriji koja ukazuje da se Zemljini polariteti menjaju svakih nekoliko stotina hiljada godina. Međutim, ova teorija trenutno nije u skladu sa predvianjima "veb-bota" koja ukazuju na tačan datum u godini 2012. – najpreciznije procene ukazuju da za svaku promenu treba oko 5.000 godina.

[You must be registered and logged in to see this link.]
vivijen
vivijen
Moderator Foruma
Moderator Foruma

Zlatni Pehar Za Više Od 10.000 Poruka
Srbija

Grad : Zvezdan
Browser : Opera
Broj Postova : 13509
Broj Poena : 59965
Reputacija : 971
Datum upisa : 29.01.2010
Datum rođenja : 03.08.1953
Godine Starosti : 65
Pol : Ženski Zodijak : Lav Zmija

Zanimanje : slikanje, pisanje,primenjena umetnost
Raspoloženje : smireno
Uzrečica : ah
Knjiga/Pisac : orkanski visovi

Nazad na vrh Ići dole

Normalna Re: Treci svetski rat - poslednja vremena

Počalji od vivijen taj Sre 17 Nov - 14:51:13Fatalni datum 21. 12. 2012. sve je bliži, a sve učestalije prirodne katastrofe nisu nikakva uteha ljudskom rodu, koji već vekovima drhti u strahu od konačnog kraja. No, ima li mesta panici?
Četiri dana nakon razornog potresa od 8,8 stepeni po Richteru, u kojem je život izgubilo više od 800 ljudi, Čile je pogodio potres magnitude 6,1 stepen po Richteru. Dan kasnije, potres magnitude 6,4 stepeni zatresao je i jug Tajvana.,danas se jak potres desio u Turskoj....
Tim je potresima prethodio razoran potres na Haitiju, koji je odnio gotovo 300.000 života.
Prisetimo se i razornih potresa koji su zadnjih godina odneli brojne ljudske živote, poput prošlogodišnjeg u L'Aquili u Italiji, zatim razornog potresa koji je pogodio kinesku provinciju Sečuan...
Uglavnom, stvari ne izgledaju dobro. Razornih potresa sve je više, kao i žrtava, a uz to NASA-ini znanstvenici tvrde je potres u Čileu pomaknuo osu planeta Zemlje i skratio trajanje dana 1,26 mikrosekundi.
Brojni potresi potaknuli su spekulacije. Sve je manje onih koji smatraju da je riječ o pukoj slučajnosti, a sve češće se spominju raznorazne teorije zavjere i najave smaka svijeta.
HAARP
Teoretičari zavjere tako uzrok nedavnih katastrofa vide u djelovanju HAARP-a, niza antena koje se prema teoriji mogu koristiti za kontrolu vremena, 'proizvodnju' potresa i manipulaciju moždanim talasima u ljudskome mozgu.
Projekt se nalazi u Gakuni na Aljasci, jer je tamo najpogodnije mesto za rad s obzirom na to da područja blizu polova imaju brojne aktivnosti u ionosferi. Oni koji prate delovanje HAARP-a tvrde kako je bio aktivan i kada je Haiti pogodio razoran potres. Na YouTubeu su se ujedno pojavili brojni videoprilozi o tome kako su se prije potresa na nebu vidjele razne anomalije i boje, pogotovo u slučaju potresa koji je pogodio Sečuan u Kini.
Majanski kalendar
Naravno, tu je i najraširenija teorija o nadolazećem kraju svijeta – majanski kalendar, koji najavljuje prelomno razdoblje za cjelokupno čovečanstvo, a koje bi trebalo nastupiti 21. 12. 2012. godine.
Radi li se o apokalipsi ili novom dobu koje dolazi, nije poznato. Najnovija istraživanja koja su proveli stručnjaci za kulturu Maja pobijaju ovaj urbani mit.
Kalendar Maja ne završava 2012. godinom, nego traje još bar 2700 godina, a 21. 12. 2012. očekuje se astrološki fenomen, koji se javlja jednom u 25.800 godina – Sunce će u zimskom solsticiju biti u ravnini s našom Mliječnom stazom.
Dakle, što se Maja tiče, mogli bismo biti mirni, no tu su i drugi proroci.
Nostradamusova kataklizma
Nostradamusov rukopis, koji je pronađen tek 2004. godine i protumačen od strane dr.Michaela Rathforda, spominje niz katastrofa koje će pogoditi Zemlju u razdoblju od 2007. do 2012. Pre svega, to je niz potresa, erupcija vulkana, potom suše, glad, poplave...
Ako se pita najpoznatijeg proroka, u igri je i Treći svjetski rat. Antikrist će zavladati Azijom, pa se kršćanima loše piše. Po njegovim ječima, majka priroda će biti osobito surova prema SAD-u, koji će zadesiti velike prirodne katastrofe, te će uslied sanacije izazvanih šteta bankrotirati.
Nostradamus spominje i veliku nuklearnu katastrofu na Mediteranu.
Ni Tora nam nije naklonjena
Skorašnju katastrofu nam predviđa i židovska Tora. Stručnjaci su tumačenjem ove kompleksne informacijske strukture, koju čini neprekinuti niz od 304.805 znakova i čije razumijevanje bi nam moglo otkriti tajnu funkcioniranja svemira, otkrili da kraj svijeta kakvog znamo nastupa 2012.
Atlantida i vanzemaljci
U klasične teorije zavjere, ljude gmazove i slične priče uvijek se savršeno uklapa i Atlantida, koju je i u ovom slučaju nemoguće ignorirati.
Dakle mitski grad-država, koju prvi spominje Platon, mjesto je ne samo savršenog državnog uređenja, nego i iznimno tehnološki napredno. Nakon potonuća ostrva, do kojeg je došlo usled velike prirodne katastrofe (verojatno je u pitanju biblijski veliki potop), preživjeli s Atlantide izbjegli su Egipat i Južnu Ameriku.
Njihov tehnološki napredak Michael Tsarion objašnjava teorijom po kojoj su Atlantiđani zapravo zla izvanzemaljska rasa, koja je pokušala zavladati ljudima uz pomoć genetskih modifikacija. Ljudi su im, navodno, pružili snažan otpor, pa su Atlantiđani upotrijebili nuklearno oružje te time pomakli Zemlju, a od nadolazeće katastrofe su se skrili u podzemlje, gdje i dan-danas hibernirjau.
Neki, pak, tvrde da su se genetskim modifikacijama uspjeli spojiti s ljudima i da danas vladaju svijetom. Bilo kako bilo, 2012. godina bi po nekim teorijama trebala značiti njihov konačni pad.
Prema proročanstvu Oriona, Atlantiđani su imali vrlo precizno astronomsko znanje, te su predvidjeli veliki potop koji se dogodio 9792. godine pr.n.e. i pobjegli u Egipat. Te je godine došlo i do pomicanja Zemljine osi, koja se spominje i u Egipatskoj knjizi mrtvih. Sunce je tada izašlo na novom horizontu, a Egipćani su u podzemne labirinte skrili cjelokupno znanje tadašnjeg svijeta. U svakom slučaju, sve ove velike trešnje mogle bi dovesti i do otkrivanja ovog podzemnog blaga.

Bilo kako bilo, iako brojna proročanstva nagovještaju promjene za nešto više od dvije godine, to ne mora nužno značiti i nešto loše.
Po new age filozofiji, naime, ljudi će konačno progledati i vidjeti svijet onakav kakav uistinu jest, te će se duhovno uzdići na višu razinu, a svijetom će zavladati energija dobra.

[You must be registered and logged in to see this link.]
vivijen
vivijen
Moderator Foruma
Moderator Foruma

Zlatni Pehar Za Više Od 10.000 Poruka
Srbija

Grad : Zvezdan
Browser : Opera
Broj Postova : 13509
Broj Poena : 59965
Reputacija : 971
Datum upisa : 29.01.2010
Datum rođenja : 03.08.1953
Godine Starosti : 65
Pol : Ženski Zodijak : Lav Zmija

Zanimanje : slikanje, pisanje,primenjena umetnost
Raspoloženje : smireno
Uzrečica : ah
Knjiga/Pisac : orkanski visovi

Nazad na vrh Ići dole

Normalna Re: Treci svetski rat - poslednja vremena

Počalji od vivijen taj Sre 17 Nov - 15:17:11Nostradamusova proročanstva za 2007 – 2012
Na internetskim stranicama Nostradamus Online objavljena su zanimljiva proročanstva za razdoblje u koje smo upravo ušli – od 2007. do 2012. godine. Autori stranice, ali i knjige koju reklamiraju, tvrde kako će, prema zapisima koji se pripisuju Nostradamusu to razdoblje biti "vrijeme nevolja" puno ratova, očaja i zla, ali i nade i obećanja.

Naime, članovi Italijanske nacionalne knjižare prema toj su stranici u maju 2004. u Rimu otkrili rukopise slavnog proroka Michela de Nostradamusa (1503-1566). Rukopise je navodno Nostradamusov sin poklonio Papi Urbanu VIII (1568. – 1644.), da bi nakon njega gotovo četiri vijeka ležali sakriveni u rimskim arhivima.

Zapise je istražio dr. Michael Rathford. Kombinovanjem tradicionalnih metoda i savremenih algoritama došao je do tehnike za dešifriranje koju je nazvao Nostradamusov kod (sličnost s Da Vincijevim kodom vjerovatno je slučajna). Na temelju svog tumačenja Rathford je napisao knjigu koja se zove Nostradamusov kod: Treći svjetski rat. U njoj se opisuju aktivnosti Osame Bin Ladena, teroristički napadi na SAD, nuklearno razaranje Rima i sukobi SAD-a sa Iranom odnosno Sjevernom Korejom.

Pomoću Nostradamusovog koda Rathford je utvrdio da otkriveni spisi između ostalog, opisuju i razdoblje koje slijedi, te ključne ucesnike u njemu poput Osame Bin Ladena. Poglavlje koje se odnosi na razdoblje od 2007. do 2012 (u njegovu tumačenju) opisuje kako će se neki 'ludi vođa' s Bliskog istoka domoći nuklearnog oružja i njime napasti Evropu. Jedna će bomba završiti u istočnom dijelu Sredozemnog mora i zatrovati ribe. Evropske zemlje pokušat će intervenisati, međutim, vođa će upotrijebiti ostatak svoga nuklearnog arsenala u napadu na druge djelove Evrope, osobito Italiju i u njoj Rim. No, uza svu ludost i moć koju posjeduje, taj čelnik još nije onaj pravi Antikrist kojeg tako često u svojim proročanstvima spominje Nostradamus, već njegov prethodnik i pomoćnik koji će mu tek pripremiti i olakšati dolazak.

Prema rukopisima, razdoblje koje slijedi bi će obilježeno i prirodnim katastrofama poput potresa i vulkana, te klimatskim promjenama koje će izazvati suše i glad. Prirodne nepogode, prije svega potresi i poplave, narocito će snažno pogoditi Sjedinjene Države. U nastojanju da se suoči s katastrofama SAD će bankrotirati.

Koristeći tešku situaciju Antikrist će preuzeti vlast u Aziji i na Bliskom istoku. Sve to zajedno – strah, suše, glad, neprijateljstva, poplave i potresi, ludaci i teroristi – konačno će dovesti, barem prema Rathfordu, do Trećeg svjetskog rata.

Sve u svemu ulazimo u pravo "vrijeme nevolja". Gdje naći nadu i obećanja koje spominje autor teško je zaključiti iz uvoda, no vjerovatno postaje jasnije onima koji naruče spomenuti bestseler.

[You must be registered and logged in to see this link.]
vivijen
vivijen
Moderator Foruma
Moderator Foruma

Zlatni Pehar Za Više Od 10.000 Poruka
Srbija

Grad : Zvezdan
Browser : Opera
Broj Postova : 13509
Broj Poena : 59965
Reputacija : 971
Datum upisa : 29.01.2010
Datum rođenja : 03.08.1953
Godine Starosti : 65
Pol : Ženski Zodijak : Lav Zmija

Zanimanje : slikanje, pisanje,primenjena umetnost
Raspoloženje : smireno
Uzrečica : ah
Knjiga/Pisac : orkanski visovi

Nazad na vrh Ići dole

Normalna Re: Treci svetski rat - poslednja vremena

Počalji od vivijen taj Pon 22 Nov - 16:36:50Старац Гаврило - пророк последњих времена

Још нека од пророштава, савети, укори

Негде задње године свог живота на земљи, отац је једном тако чудесно, почео присутним гостима да прича и о тешком времену које долази за Србију, па је и говорио и о тешком стању и неслози и међу Црквеним људима и да неће бити праве слоге ни међу њима. Али тада нам је рекао, причајте и другима, да када се то збуде, да се не уплаше, да знају да ће то време дођи и да морају са вером само Богу се молити, али да ће бити подељености. Између осталог је рекао: „Много Владика и теолога у задње време неће се руководити по Божјем расуђивању, оним што је за народ корисно, већ по чулном, телесном, застраниће, а и по наговору људи, угађаће им, биће ту и политичара и других са којима ће они и пријатељства градити. Неће расуђивати по поукама Светих отаца, већ смојим знањем, користећи надмено поверену им власт, данаметну нека своја правила у Цркви: било о посту или неке друге новотарије, које до тада нико чуо није, и томе ће се чудити многи. И народ ће сам то увидети, многи ће се успротивити, јер ће духом осетити да то нешто није у реду. И тако понешени својом надменошћу и гордошћу, а користећи велики положај и власт поверену, многе ће погрешне потезе повлачити, многе ће наредбе нерасудне давати, да ће бити тешко да их подчињени послушају и да их прате. Од њине гордости јавиће се плод њихових самовољних одлука (јер Бог се гордима противи, и своје путеве
њима не открива): многи ће се послови завршавати преко везе, угађањем грешницима непокајаним и огрезлим у безакоње и криминал, који су своју имовину стекли на лоповски начин закидајући сиротињи, и тако ће у истим замкама бити са њима. Многе ће бринути Владике о материјалном, а монаштво ће се осипати, на духовно се неће ни мислити, тешко ће се са њима моћи споразумевати, многи неће моћи то одћутати, па ће бити прогоњени и испаштаће. Многе Владике и старешине ће примењивати неке наводе отаца површно, занемарујући суштину и ширину поуке те не сагледавајући, расуђиваће једнострано. Ширину поуке никада сагледали нису, а нешто своје хоће другима да наметну као правило ново. Измишљаће
они и нека нова правила поста, и то ће народ збуњивати, и неке новотарије, али подвига они неће држати да по Божјем добију дар расуђивања и мудрости. Неки ће се тако понашати, а неки не, па ће међу њима бити раздора и неслоге, а народ ће то све и верници испаштати. Неки ће тако постати неосећајни, товариће тешка бремена да ће се подчињени чуду чудити како да поступе, а да не погреше. Тако ће живе људе гутати својим нерасудним одлукама, без претходног саслушања и испитивања, па отуда ће бити пометња и прелазак монаштва из једне Епархије у другу, и неће имати ко да их саслуша. Отац је говорио: „О Владике и свештеници, немојте градити пријатељства из интереса са људима, већ их вери упућујте и тежите да их са кривог пута вратите, да не бисте зато били осуђени!"Многи су без искуства монашког сели у фотеље, и ту проблеми велики настају, јер они не могу много тога ни расудити како треба. Треба отићи и видети поједине Владике, који су прво били монаси па онда и Владике, како они као прави пастири знају сваког саслушати и савета правог дати. Такав је (поменуо је једног по имену) он је намучен, много, и монаштво га воли јер има родитељски став према свима. И манастири су му пуни монаштва, и нови чланови долазе, јер осећају његову љубав. Али и његов народ мира имати и слободе неће, треба склонити светитеље и друге светиње да шиптари не униште. Они ће се као примирити, па ће се осилити, па опет ће све наше палити, само да Србе протерају. А онда ће они опет силом границе наметнути нове, а свет ће то мирно гледати. Док не дође владар са Круном да Србијом влада, тамо мира бити неће. Па и наши су преци морали бежати пред Турцима, па ће и сад тако време дођи. Неће они само део Србије тражити, него ће и део Црне Горе и Грчке Македоније.
Поново ће се населити монаси по планинама у делу Србије где је мирно, ту ће и нове светиње обновити.
(О појединим владикама) „И други Владика исто мира имати неће,.... У Црној Гори ће велика пометња бити, многи ће застранити и отићи са туђином, владари ће народ делити, али тамо су се племена увек делила, па и сад ће. Многи ће мученички и тамо отићи, страдање мора бити. Срби ће
ако их и деле, увек у вери заједно бити. Многи ће монаси тамо на понос монаштва и примера бити. Али и Владика, мудро о свима очински брине и сви у слози живе. То је за пример свима.
А овај Владика... нигде мира са собом нема, он што на ум то на друм, ни у Цркви мира нема. Било би му спасоносније да се повуче и о себи брине, него што тако ради. Нека спозна себе, а не све да тако са виком решава и избрзно, то и народ види. Није све у вештом говору, него у мудром делању и поступању. Сваког треба саслушати, па суд доносити. Брзина је увек штетна била.
А... Владика, дете, шта може дете неком да науди, да напакости. Али мора некад мало и строжији да буде, деца то осете, па се онда осиле, ни то није добро. Благо њему, деца су деца, и остају таква. Кад би међ децом тално био, најбоље би му било. (то је говорио о неким Владикама које није видео нити се са Њима сусрео.)
А овај.... мора, не сме да пуста да му врачаре у неким селима се више питају него свештеници, и да њих народ више слуша, несме да се угађа народу да по савету њином раде, већ треба то протеривати и јавно говорити народу. То је много штетно, и да народ више у таквим заблудама живи. Али манастире народ воли и много посећује. Има наша Црква још Владика који су на понос. Но са појединим неће моћи никакав договор да нађу, и биће неслоге међу њима због тога, различито ће мислити, па ће се на крају неки морати издвојити од њих. Морамо се чувати од лукавих и надмених у задње време. Лепо кажу, зло ће доћи од начитаних. Биће они надмени, љубопитљиви, радознали, ласкави, ником се неће покоравати, а делиће памет свима. Они школовани земаљском науком, надувени свакојаким овосветским знањем, који изврћу праву науку о духовном животу, или на свој сопствени начин допуњују, или то чине из своје користи и то хоће да наметну другом, ма ко они били, треба их се клонити. Многи ће теолози такви бити, али ви знајте, да будете обазриви. Они нешто стално истражују, испитују, многи ће у јерес скренути, нема шта ми да истражујемо, само имамо да се учимо по Светим Оцима како су нам оставили у наследство. И то знајте, без труда и подвига нема духовног напретка и спознања правих путева. А они хоће надувеним знањем да докуче оно што су многи само подвигом постигли. То не може. Многи су питали оца, како ћемо оче разликовати који духовници правилно уче и Владике, како да то спознамо. А отац каже: Па ето како, по плодовима ћете их познати, где се њихови манастири пуне, монаштво се множи, и живе у духовној слози и миру, онда значи да таквог треба слушати и од таквог савета примати. Значи да они духовно стоје у здравој науци и знању. Тамо и народ иде и помоћ и савета тражи. Али, где се нешто нејасно догаћа, крије, затачкава, лоше на гласу, где братство бежи и растура се, где се нека новина у правилима уводи, ту значи да нечег има и нешто није Богу угодно и значи не може се код таквих ни савета тражити. Па и сваки хришћанин који је срцем предан Богу може тачно да душом осети кад и обичан разговор води са неким, ко је застранио у нечем или не, тачно му неки сигнал то укаже да се клони таквог.
Наглашавао је отац да неће бити у задње време духовника који ће мудро знати да подуче вернике. Биће их, али ретко. Но нека се верници моле, и то срцем, исповедају, посте и причешћују, и Господ ће их Сам научити. Оно што је корисно, њима ће се појаснити и пут отворити, а оно што није, биће им склоњено, или појашњено да неводи добру. Осећај неки у човеку тачно говори, а све што се са немиром јави, што некако оптерећује човека, то је од
"онога", а што је са миром, то је од Бога.
vivijen
vivijen
Moderator Foruma
Moderator Foruma

Zlatni Pehar Za Više Od 10.000 Poruka
Srbija

Grad : Zvezdan
Browser : Opera
Broj Postova : 13509
Broj Poena : 59965
Reputacija : 971
Datum upisa : 29.01.2010
Datum rođenja : 03.08.1953
Godine Starosti : 65
Pol : Ženski Zodijak : Lav Zmija

Zanimanje : slikanje, pisanje,primenjena umetnost
Raspoloženje : smireno
Uzrečica : ah
Knjiga/Pisac : orkanski visovi

Nazad na vrh Ići dole

Normalna Re: Treci svetski rat - poslednja vremena

Počalji od vivijen taj Pon 22 Nov - 17:06:22Јуриј Ј. Воробјовски

ПРЕД ЗИДАЊЕ СОЛОМОНОВОГ ХРАМА

Дан одрицања Николаја Другог (Романова, мученика, спасиоца Србије и последњег руског цара. - прим. приређивача) од престола постао је уистину мистичан. Сам пакао је пожурио да одахне са олакшањем. Привремена влада је одмах укинула сва ограничења Јеврејима у Русији (сличан корак је био први резултат свих револуција). Ускоро - (опет случајност?) на међународном нивоу донета је Декларација Балфура о формирању "националног огњишта" Јевреја у Палестини. Тамо се устремио из почетка поточић, а затим и бујица људи, чији су преци, у различито време, и у различитим земљама, прихватили јудаизам.

"А где су сада Златна врата, кроз која у град мора да уђе антихрист?", питао сам у Јерусалиму свог туристичког водича. Младић, који је до тада био у потпуности дружељубив и шармантан, буквално је позеленео од једа. "Не антихрист, већ м - е - с - и - ј - а!" - злобно је нагласио свако слово. Дакле тако! Воде туристе и поклонике, брину се да пронађу уносан послић, свируцкају на виолини и - чекају! Из свакодневице потпуно приземних послова и послића - чекају!

Главни мистички задатак насељеника је постао зидање Соломоновог храма. У свакој синагоги вековима су изучавали речи старозаветних пророка Агеја и Мелахије о доласку Месије. По пророчанствима, он ће засести у другом храму. Шта то значи?

Први храм који је саздао Соломон, разрушен је за време вавилонског цара Навукодоносора. Други је подигнут на том истом месту крајем шестог века пре рођења Христоса.

Међу зидовима другог храма о испуњењу старозаветних пророштава приповедао је Христос - Месија, непрепознат од већине Јудејаца. Они чекају другог "Месију". Чекају, мада по речи Спаситељевој, од другог храма већ није остао ни камен на камену. Њега су срушили римски легионари 70. године и тако начинили пралик будућег Краја Света.

Дакле, будући храм ће постати трећи. Уосталом, Јудејце много не брину такве суштинске околности. Не брине их ни одсуство првосвештеника за тај храм, јер следство свештенства је давно покидано. ("У љето 2001. године у највећој тајности, власти државе Израел одобриле су и омогућиле, уз незапамћено обезбеђење, на захтев ултраортодоксног јеврејства, свечано полагање камена темељца за будући нови Соломонов храм на платоу Хамија у Јерусалиму. Због ризика од незадовољства муслиманског становништва Јерусалима чин полагања обављен је за свега пола сата, уз присуство малобројних изабраника. Чим је вест о догађају прострујала Светим Градом, у џамији Ал Акса и око ње окупиле су се муслиманске масе, које су почеле каменовање јеврејских вјерника код оближњег Зида плача. Интересантно је да је највећи број информација светских и домаћих агенција о збивањима у Јерусалиму, говорио само о нередима које су изазвали Палестинци, док је догађај који им је претходио углавном прећуткиван." Светигора, број 109, 110- 120, стр. 51.)

Синагоге су пре школе него храмови. Узносити жртву Богу Јудејци могу једино на гори Морија у Јерусалиму. Дакле, већ скоро две хиљаде година јудајизам је лишен храмовног живота...

...Дакле, ко ће засести у новом, трећем храму? Онај ко ће се ослањати на своје божанско порекло и на тај начин смоћи снаге да игнорише одсуство првосвештеничког прејемства. Онај који ће саблазнити многе чудесима.

Да, уколико се то догоди у трећем (у њему се једино и може догодити, јер храм за који је постављен камен темељац 2001. године јесте трећи. прим. приређивача), а не у другом храму, човечанство ће имати посла не са Месијом, већ са оним који ће се претварати, то јест са...

Православно Предање га назива антихристом. Зашто није до сада дошао, када је још 1917. године пао онај који га "задржава". (Управо царску власт подразумева апостол Павле када говори о "задржавању" појаве антихриста. Како пише В. Ларионов: "У наше време треба мислити да се има у виду власт будућег Православног Императора (супротно антихристу он се никад неће представљати као месија - прим. приређивача). Вештачко очување древних тронова на Западу и покушај да се на власт врате древне династије као што су Меровинзи ("јудејски цареви" - прим. приређивача) имају супротан смисао. Овде се, можда, ради о испуњењу пророштва да ће се први антихристу поклонити управо цареви." "И сада знате", пише апостол Павле у посланици Солуњанима о доласку сина погибељи - "шта га задржава да се појави у своје време. Јер тајна безакоња је већ на делу, само се неће извршити до тада, док не буде из средине уклоњен онај који је сад задржава".)

Да, кулминација напада на Трећи Рим је постало убиство Православног Императора. (Талмуд јасно истиче: "У опустошењу Рима је - наша нада"). По мишљењу истраживача, кабалистички натпис, начињен на зиду Ипатјевског дома, значи следеће: "Овде, по наредби тајних сила, Цар је био принесен на жртву ради рушења државе. О овоме се извештавају сви народи.". (Нема сумње да су револуцију у Русији 1917. године финансирали моћни јеврејски банкари са Запада. Ево речи једног од њих: "Финансирајући револуцију у Русији, на један уложени долар зарадио сам 60 долара", Јаков Шиф. - прим. прирађивача).

Са тачке гледишта "ратних симбола" избор датума убиства - дан светог убијеног мученика Андреја Богољубског - и места - Ипатјевског дома - такође није био случајан. Управо у Ипатјевском манастиру је оснивач династије Романових, Михаил Фјодорович, добио извештај да је избран за цара. Кабалисти - цареубице двадесетог века сматрали су да крај омражене им династије мора наступити управо тако - знаменован.

...Дакле, зашто није дошао антихрист, када је пао "онај који га задржава"?

Још на дан одрицања Николаја Другог од престола, док су у храмовима певали покајни канон Андреја Критског, у цркви села Коломенско под Москвом догодило се чудо. Пронађена је древна икона Божије Матере - Државна. У рукама Богородице - били су знаци монархијске власти. Али, царска кугла (шар, державна) на икони није овенчана крстом - то је симбол обезглављене Русије.

Шта су у овом догађају увиделе духовне очи православних људи?

Мајка Божија се јавила са тужним ликом, одевена у царски путир. И наговестила на тај начин да преузима улогу "задржавања" на себе. (Монахиње Вознесенског кремљевског манастира су тражећи по архивским записима установиле: да је икона пре припадала њиховој заједници. У Вознесенску цркву села Коломенско она је била предата 1812. године. Управо пред напад гордог корзиканца на Москву.)

На сличан начин је у Другом светском рату спасена Русија. У тренуцима када је Стаљин озбиљно размишљао о предаји Лењинграда, одржана је преписка између митрополита Ливанских гора Илије и њега. Стаљин је прихватио поступке за спас Русије које му је саопштио митрополит. "Да се Лењинград не сме предати, да се свештеници морају вратити са фронтова и из тамница, и да морају почети са вршењем службе Божије, да храмови морају бити отворени, да чудотворна икона Казанске Богомајке мора бити пронета у литијама око града, и тада ни један непријатељ неће ступити на ту свету земљу... Пред Казанском иконом треба да буде служено Богослужење у Москви, а потом и у Стаљинграду, који не сме да се преда непријатељу. Казанска икона мора да прати војску све до граница Русије...". Писма митрополита Илије и Стаљина се и дан данас чувају у московским архивима. Стаљин је испунио све захтеве - Русија је спасена. ...Стављајући нагласак на посебне заслуге владике Илије, Филмски журнал је забележио његов долазак у Москву, на помесни сабор, 1945. године.


(Из књиге Јурија Ј. Воробјовског, "Западни пут у апокалипсу",
Светигора, Цетиње- 2001. године, стр. 77, 324- 326.)


Приредио: Борис АЛЕКСИЋ

[You must be registered and logged in to see this link.]
vivijen
vivijen
Moderator Foruma
Moderator Foruma

Zlatni Pehar Za Više Od 10.000 Poruka
Srbija

Grad : Zvezdan
Browser : Opera
Broj Postova : 13509
Broj Poena : 59965
Reputacija : 971
Datum upisa : 29.01.2010
Datum rođenja : 03.08.1953
Godine Starosti : 65
Pol : Ženski Zodijak : Lav Zmija

Zanimanje : slikanje, pisanje,primenjena umetnost
Raspoloženje : smireno
Uzrečica : ah
Knjiga/Pisac : orkanski visovi

Nazad na vrh Ići dole

Normalna Re: Treci svetski rat - poslednja vremena

Počalji od vivijen taj Uto 30 Nov - 17:44:11ШЕСТА ТРУБА


"И шести анђео затруби... и бише одријешена четири анђела припремљена за час, и дан, и мјесец, и годину, да побију трећину људи" (Отк. 9, 13, 15).

Дубока ноћ. Опрезно излазим из келије. Меко корачајући, бешумно идем ходником према пламичку кандила. Скрећем на балкон, приближавам се огради и... остајем пун страхопоштовања и запањен лепотом очаравајућег Атоса. Благословено царство нетакнуте, првосаздане природе.
Планински ваздух засићен је животворном свежином, лаганом аромом пролећа и тек наслућеним мирисом мора. Право преда мном процветао врт попут беле пене, а иза њега несагледиви простори, окупани месечевим светлом. Десно је тамна, шумовита падина, а лево, у даљини, кроз беличасту сумаглицу струји растопљено сребро залива. Изнад те величанствене панораме уздиже се царски трозуби врх снежног Атоса одевен у блестави оклоп бисерне месечине. А још више, негде тамо иза границе пролазности, где нема времена ни простора, у неизрецивим метафизичким дубинама - а упоредо са нама, над сваким од нас, кроз сва времена и рокове - невидљиво се шири благодатни Омофор Царице Небеске!

Нестварни снови о новим животним хоризонтима одолевају несавладивом времену и пред очима постају јава. Преображна сушина презасићена је светоносном животном енергијом. Сунце Правде сагорева остатке оптерећујућих страхова, кужних сумњи, тајних мислених магли. Унутрашња Реалност, која се открива, неизмерно превазилази сва надања. То је - тајанствени дубински прелаз, који осваја сладосном, недостижном, неизрецивом новином! Оно што је остало позади, на смртно опасним путевима доњег палог света, зачуђује раније несхваћеним смислом, пламти новим егзистенцијалним међама. А оно што се наслућује испред нас обећава неизрециво блаженство у Горњем Јерусалиму. Кроз благодатно озарење духа искуствено разумеваш виши, непроменљиви, спасоносни закон у јеванђелским речима Божанственог Искупитеља: "Ја сам пут, истина и живот..." (Јн.14, 6). Још се дубље погружујеш у созерцање и примећујеш у себи излечујуће промене. Просвећени човек се лако ослобађа од шарених, наметљивих и погубних опсена фамозног прогреса. Ишчезава, попут дима, отровна обмана посрнуле, у агонију запале цивилизације. Нестаје густи мрак техногеног Вавилона, као злослутно привиђење у песку Сахаре. Ишчезава разорни немир 21. века. Раздробљени, уситњени свет поново налази првобитну целовитост. И у теби самом се збива узвишена мистичка синтеза. Дотад раздвојени, ум, срце и тело уједињују се у јединствени духовни организам. У души је тихо, прозрачно, блажено. И ти више не размишљаш како живети, већ живиш у стварном смислу те дивне речи. Смрти онтолошки више нема. Она је погажена, разбијена и уништена. Осванула је јава Бесмртности. Ваистину Христос васкрсе! "Живот ту живује!" (св. Јован Златоусти, Пасхално слово). И созерцајући први удео Пресвете Богородице, кидаш окове пролазне земље, ослобађаш границе времена. Свим срцем предосећаш своје сопствено духовно оживљавање. Тајанствено и непојмљиво постајеш причасник вечног Живота и нетљене Љубави... Тријумф ћутања које неће нестати. Пир смирене лепоте и покоја, пунота преображеног Бића. Заносна моћ свеобухватне Хармоније. Молитвено узношење духа. Лучезарна радост Богоопштења. Тајанствено дисање Вечности...

Атос - теократска република на територији грчке државе и истовремено цветна оаза у узаврелој пустињи трећег миленијума. На Светој Гори се са продорном јасноћом види: "Сада је касније него што мислимо. Апокалипса већ траје!" (јеромонах Серафим Роуз). Заслепљено човечанство се избезумило и навукло на себе гнев Божји. Глад, епидемије, поплаве, земљотреси, рушилачке олује, урагани, дуготрајни ратови, бесни излеви усавршеног насиља запљуснули су грешну планету. Под лукавим изговором борбе против тероризма тајна светска влада уводи нечувену технотрону диктатуру за будући глобални свет. На свим нивоима организује светски антихришћански компјутерски систем тоталног обезличења и контроле. Безбројно мноштво наивних људи обмањују виртуалним "општељудским вредностима", претварају их у послушне био-роботе и нагоне у електронички конц-логор. После увођења компјутерских бројева (ИНН, ЛИК и др.) и електронских докумената, наступа завршна етапа - микрочип под кожу чела (десне руке) или неизбрисиви ласерски печат на те исте делове тела. Најновије био-компјутерске и ласерске технологије - упркос чудном мишљењу грчког митрополита Мелетија Никопољског и неких других! - већ данас омогућују практично остварење тих паклених планова. На тај начин испуњава се апокалиптично пророчанство о ужасавајућем "лику звери" (уп. Отк. 13, 16-18). Смртоносна испарења "постхришћанске ере" прогутала су некада хришћанске народе Запада. Ратоборно антихришћанство незадрживо стреми к светској власти. Градитељи "новог светског поретка" - лидери утицајних талмудских кланова - успешно проводе почетну фазу трећег светског рата. Окултно-зомбирајућа средства јавног информисања "ненаметљиво" припремају "међународну заједницу" на могућу примену нуклеарног, неутронског, вакуумског, хемијског, бактериолошког оружја...

Америка је, између осталог, одредила три главна циља: Афганистан, Ирак, Иран. Истовремено, према саопштењу поузданих извора, Американци мисле да се "жаришта тероризма", на која је уперена широко рекламирана операција одмазде "Несаломљива слобода", налазе у 60 земаља света. То сасвим јасно говори о размерама планираних крвопролића. Водеће специјалне службе Америке - Агенција националне безбедности (обавештајни електронски центар), Централна обавештајна управа, Обавештајна управа министарства одбране, Федерални истражни биро (за борбу против организованог криминала и контраобавештавање) - грозничаво сакупљају и обрађују огромну количину информација, да би благовремено открили и најмању промену геополитичке ситуације, да би изабрали најбољу могућу варијанту дуготрајне антитерористичке кампање и дали најтачније препоруке за вођење борбених дејстава. Ипак, човек снује а Бог одређује. Зар се сада не испуњавају пророчанске речи богопросвећеног подвижника изречене у страшно послереволуционарно време, када се немилосрдна секира црвеног терора обрушила на измучену Русију: "Почело је код нас, а завршиће у Америци"? Даљни развој судбоносних догађаја потпуно зависи од непогрешивог вођења свеблагог и свесавршеног Промисла Божијег. На Атосу су се откриле запањујуће чињенице. У августу 1999. године турска војска је била спремна за рат са Грчком. Већ су издане борбене заповести изабраним дивизијама и специјалним јединицама...

Последњи дани пред почетак рата. Парадна смотра елитне десантно-јуришне бригаде. Неочекивано из строја излази војник, тајни хришћанин, и храбро изјављује: "Ја не могу проливати крв своје једноверне браће!" Тренутни замах официрском сабљом - и обезглављени јунак паде на земљу. И тада се догодило нешто запањујуће. Талас неземаљског мириса преплави скамењену бригаду. Сви су били захваћени мистичним страхом. Хиљаде војника муслимана збијених у круг изненађено је гледало у благоухано тело хришћанског новомученика, но нису могли прекорачити невидљиву црту. Нико није могао прићи мртвом војнику. Њега је невидљиво штитила посебна Божја сила!

Кажу да је у том периоду било још неколико случајева да турски војници, потајни православци, храбро исповеде своју веру, откажу послушност команди, пострадају за Христа и приме венац мучеништва.

Прошло је 36 сати. Изненада, јак земљотрес нанео је серију разорних "прецизних удара" на војне базе, штабове, центре везе, компјутерске центре руковођења и друге турске стратешке објекте и у великој мери оштетио њену војно-индустријску инфраструктуру. Тако је пропао лукави план светске завере којим је помоћу турске инвазије требало жестоко казнити Грчку за братску помоћ Србима током НАТО-агресије.

Масонско-луциферска елита активно припрема тријумфални долазак и планирано зачарење "човјека безакоња" и "сина погибли", (2. Сол. 2, 3), "васељенског миротворца" и глобалног диктатора. По светоотачком учењу, лажни Месија - Антихрист - бесомучник из јудејског племена Данова - прво ће се појавити у атмосфери свеопште крваве анархије, седам година пре краја светске историје (Данилова седмина), и као на чудесан начин успоставити "мир, сигурност и благостање". Тајне вође беспоштедне борбе с "терористичком интернационалом" жуде за тим да се изазове глобални циљани хаос, Русија увуче у исцрпљујући рат на неколико фронтова, а исламске земље оборе на колена. Разделивши нашу ослабљену отаџбину, разбивши Арапе и уништивши њихову вољу за отпор, они би заузели Храмовну гору, разорили Омарову џамију и Ал-Аксу те тако рашчистили то место за градњу огромног Антихристовог храма. Следи свечано крунисање "звери" у трећем "Соломоновом храму", на Храмовној гори у Јерусалиму. У последње три и по године (други део Данилове седмине) крунисана "звер", чинећи лажна знамења и чудеса и издајући се за Бога (2. Сол. 2, 4), основаће светско царство и светску владу, а затим ће бити тренутно уништена при другом и славном Доласку Господа нашега Исуса Христа.

На духовном плану, пред долазећим тиранином стоји неосвојива тврђава - Свето Православље. На материјалном плану, задржава га понижена, изнемогла, али још увек непокорена, Богом чувана Русија. Будући рат однеће милијарде живота, коренито изменити светску геополитику и извршити одлучујући утицај на коначну судбину планете. Руска армија - на Светој Гори то знају! - извојеваће низ блиставих победа у великим и страшним биткама. Богомудри оци, а међу њима и духоносни атонски старац Пајсије (Езнепидис, 1924-1994), предсказују да ће Руси заузети Цариград и предати га Грчкој. На величанственом храму Свете Софије, поруганом већ више од 548 година, поново ће засијати православни крст! Према пророчанству преподобног Серафима Виричког, после величанствених ватрених удара на Западу и Истоку, када Кина дође минимално до Урала (постоји мишљење да ће се многи Кинези обратити Христу; поменућемо око 400 кинеских православних мученика и исповедника који пострадаше у време "боксерског" устанка у јуну 1900.), наша измучена отаџбина препородиће се у великој духовној слави и током 10-15 година сијаће свима благодатним светлом. Овај невиђени духовни процват продужиће се до почетка последње Антихристове епохе.

Чудесни препород многострадалне Русије предсказивали су преподобни Серафим Саровски, Нектарије Оптински и велики чудотворац 20. века, свети Јован Шангајски (Максимовић).

"Требамо много молити Господа да нам опрости", учи нас јеросхимонах Аристоклије Атонски, "кајати се за грехе и бојати се да чинимо и најмањи грех, а трудити се да чинимо добро, макар и оно најмање. Знамо да и крило муве има тежину, а у Бога је све тачно измерено. И када најмање добро претегне на теразијама, тада ће Бог излити милост Своју на Русију" (август 1918. године).

Последње време је крајње убрзано, згуснуто, спресовано. Ми смо у епицентру наглог нарастања апокалипсе. Падају и експлодирају супермодерни путнички авиони. С адским шкргутом руше се горди небодери. Ватрене олује у прах сагоревају луциферске симболе масонске моћи. Есхатолошка битка Добра и зла, Истине и лажи, Светла и таме, Живота и смрти, ближи се своме завршетку!

Каква необична слика... Где сам ја? Зар сам се вратио поново у Незаборавно и пијем из безданог пехара младости пролећни нектар романтичких осећања? На некакав знак, када лагано излазиш из созерцања и спознајеш готово неприметно кретање временског потока, пред унутрашњим погледом оживљавају испуњени призори прошлости: блажени тренуци, од којих је сваки сликовити путоказ на путу к Атосу и мистични мостић из временог у Надвремено...

Усамљени делић бајковитог Кавказа. Сладосна милина баршунастог лета. Окамењени таласи озеленелих брегова. Расути плодови дрвећа у запуштеном бресквињаку. Нејасан шапат мирисних трава. Тихи говор кристалног потока. Заносна слика ускраћене младости. Смели пробој к новим животним границама и... снажно предосећање чудесног Сусрета.

Гјаурска клисура у дивљим горама Копет-дага, у близини туркменско-иранске границе. Уска вијугава стаза кроз процветао шипраг тамариса. Подневна спарина. Пламти сунце на безоблачном небу. Брончане литице усијаних стена. Бескрајно плаветнило небеског пространства и... кружење царског орла.

Западни Памир. Чвористе Гармо. Московска пољана. Алпинистички логор. Висина око 4200 метара. Иза ледењака Валтерса, под сеном белоснежно-дијамантских поља - слично океанском таласу незамисливих размера - страшно се уздигао ребрасти бок гигантског седамхиљадника (7495 м). Месечева поноћ. Фантастично спајање светла и таме. Хировити обриси киклопског планинског ланца. Заиста, марсовски пејзаж. Негде далеко кроз јантарно-прозрачну тишину разлеже се равномерна тутњава: спушта се лавина, 20-30 секунди, и опет - посвуда завлада многозвучна тишина и... потпуно одсуство свега земнога.

И поново се преносиш из прошлога у садашње. Заустављаш необичан тренутак, обухваћен растојањем хиљадугодишта. Изван овдашњег откриваш Завршеност и... сагледаваш, без мисли и слика, полупрозрачне обрисе лаких, седефастих облака... Нежна сета опоре јесени. Времена више нема. Истопило се, испарило, поништило. Открило се металогичко Инобитије. Сребренаста колона ваздушних ледењака тихо плови к неприступном врху Атоса...

Тешко је замислити да ће овај величанствени врх, на којем је преподобни Максим Капсокаливит созерцавао Свепречисту Дјеву са Богомладенцем, заједно са целим атонским полуострвом неповратно ишчезнути у морској дубини. Но таква је неприкосновена воља Творца. По светогорском предању, нога злочестивог Антихриста никада неће стати на свету Атонску земљу. Благословени Атос, несаломљива тврђава Светога Православља, остаће нетакнут у будућем хаосу. Тек што започне последња техногено-сатанска ера лажног месије, када целом свету позната Иверска чудотворна икона Мајке Божје напусти атонски манастир Ивирон, Света Гора - да би избегла скрнављење - заувек ће отићи под воду!

(Москва, 30. септембра 2001.)

[You must be registered and logged in to see this link.]
vivijen
vivijen
Moderator Foruma
Moderator Foruma

Zlatni Pehar Za Više Od 10.000 Poruka
Srbija

Grad : Zvezdan
Browser : Opera
Broj Postova : 13509
Broj Poena : 59965
Reputacija : 971
Datum upisa : 29.01.2010
Datum rođenja : 03.08.1953
Godine Starosti : 65
Pol : Ženski Zodijak : Lav Zmija

Zanimanje : slikanje, pisanje,primenjena umetnost
Raspoloženje : smireno
Uzrečica : ah
Knjiga/Pisac : orkanski visovi

Nazad na vrh Ići dole

Normalna Re: Treci svetski rat - poslednja vremena

Počalji od vivijen taj Ned 5 Dec - 13:09:45Zig Zveri Iz Knjige Otkrivenja
Neki kažu da se taj misteriozni žig nalazi na nalicju americkih novcica. Mnogi su tvrdili tokom Drugog Svetskog rata da je žig zveri iz Otkrivenja Hitlerov kukasti krst. Tokom Velike depresije mnogi su opet verovali da je rec o Ruzveltovoj nacionalnoj armiji. Nijedan fenomen današnjeg vremena nije pobudio takvo interesovanje i izazvao toliku zabunu kod ljudi kao što je to slucaj sa žigom zveri iz Knjige Otkrivenja. Žig zveri je predmet hiljada propovedi svih mogucih sveštenika i pastora koji ispovedaju hrišcanstvo, a ni sami ne znaju šta on zapravo predstavlja! Milioni ljudi bi voleli da znaju o cemu to u stvari govori Knjiga Otkrivenja?

Uobicajeni citat iz Biblije

Jedini citat iz Biblije koji se obicno navodi kada je rec o žigu zveri glasi ovako:

"I ucini (druga "zver") da svi, mali i veliki, bogati i siromašni, slobodni i robovi, nacine sebi žig na svojoj desnoj ruci ili na svome celu, da niko ne može ni kupiti ni prodati sem onoga ko ima žig, ime zveri ili broj njenoga imena" (Otkrivenje 13:16-17).

Na osnovu ovog jedinog citata govornici obicno puste mašti na volju, trudeci se da ga protumace na svoj nacin. Buduci da bez tog misterioznog žiga niste u stanju da kupite ili prodate - a svi želimo da nam je to omoguceno - postoji opšteprihvacena ideja da je potrebno uciniti sve što je u Vašoj moci da biste primili taj žig! Ali, evo jednog dodatnog citata na koji propovednici zanemaruju da Vam skrenu pažnju:

"I videh drugi, veliki i cudesni znak na nebu: sedam andela koji su imali sedam krajnjih zala, jer se njima svrši gnev Božiji... a iz hrama izidoše sedam andela koji imahu sedam zala... I cuh snažan glas iz hrama kako govori sedmorici andela: idite i izlijte sedam zdela GNEVA BOŽIJEG na zemlju. I ode prvi pa izli svoju zdelu na zemlju: i pojavi se veliki i ljuti cir na ljudima koji su imali žig zveri i koji su se klanjali njenom liku" (Otkrivenje 15:1, 6 i Otkrivenje 16:1-2).

Ukoliko imate "žig zveri" Bog ce Vas užasno i nemilosrdno kazniti - doživecete SEDAM POSLEDNJIH ZALA iz Otkrivenja!

Kako raspoznati žig zveri?

Biblija sadrži još mnogo stihova na temu o žigu zveri. Umesto da posmatramo samo gore navedeni tekst, pa da se okrenemo od Božijeg otkrivenja o ovoj misteriji, te uz pomoc bujne mašte izvedemo kojekakve smešne zakljucke - kao što to obmanutoj publici utrapljuju oni koji ni sami ne razumeju o cemu je rec - pogledajmo šta taj žig zaista predstavlja po onome što BOG kaže! Nema potrebe da živimo u zabludi jer nam Bog u Bibliji tacno, jasno i nepogrešivo otkriva i objašnjava šta taj žig predstavlja. Medutim, da bismo dobili odgovor od Boga moramo da predocimo sve stihove iz Svetog Pisma koji se odnose na ovu temu!

Pre svega, zapazite cinjenicu koja se otkriva u tekstu koji je univerzalno citiran iz Otkrivenja 13:16-17: "Žig" ce biti nešto veoma popularno, što vecina ljudi podržava i želi da poseduje. To je neki obicaj koji vecina ljudi smatra ispravnim, buduci da se nijednom coveku nece dopustiti da "kupi, ni proda" ukoliko ne primi taj "žig" (a svako hoce da kupuje i prodaje). Izraz "da niko ne može ni kupiti ni prodati" još bukvalnije istice da je ovde rec o sposobnosti da se kupuje. Drugim recima, prodavnice i trgovci nece odbijati da prime novac, vec onaj koji odbija "žig zveri" nece biti u stanju da kupi, zaradi platu ili poseduje biznis. Stoga "žig zveri" direktno utice na mogucnosti ucestvovanja u biznisu, zaposlenje i zaradivanje za život. Ali, prvo da razmotrimo sve cinjenice koje se kriju u biblijskim stihovima u kojima Bog otkriva šta je zapravo žig zveri.

Šta je zver?

Pre svega, važno je da razmotrimo neke pojedinosti o samoj "zveri". "Žig" je "ZVERI", što ce reci da je zver njegov autor. Prvi stih u istom poglavlju u Otkrivenju opisuje zver:

"I videh zver kako izlazi iz mora", svedoci Jovan o svojoj prorocanskoj viziji, "koja je imala deset rogova i sedam glava, a na njenim rogovima deset kruna i na njenim glavama bogohulna imena. I zver koju videh beše kao panter, i noge joj behu kao u medveda, a usta joj kao u lava. I aždaja joj dade svoju moc i svoj presto i veliku vlast" (Otkrivenje 13:1-2).

Šta predstavlja ta cudnovata "zver"? Zapanjujuca brošura "Ko je zver iz Knjige Otkrivenja?" identifikuje tu divlju životinju koja, u stvari, predstavlja sklop najsnažnijih karakteristika cetiri zveri koje se spominju u Knjizi proroka Danila 7. U svojoj knjizi, prorok Danilo simbolicki opisuje RIMSKO CARSTVO. U ovom radu nema prostora da se u potpunosti dokaže identitet te zveri, ali sedma glava u Knjizi proroka Danila otkriva da su "zveri" simboli civilnih VLADA. Konkretno - one predstavljaju cetiri svetska carstva! Prva "zver" u Danilovoj knjizi lici na lava. Ona predstavlja Haldejsko carstvo koje je za vreme cara Nabukodonosora bilo poznato pod imenom Vavilon. Druga zver koju opisuje ovaj prorok, nalik na medveda, oslikava Persijsko carstvo. Treca cetvoroglava zver lici na risa (pantera po Carnicu) i predstavlja Grcko-makedonsko carstvo Aleksandra Velikog i cetiri potonja regiona, nastala na ruševinama istog posle Aleksandrove smrti. Najzad, cetvrta zver u Knjizi proroka Danila - Rimsko carstvo - ne lici ni na jednu postojecu divlju životinju. Toj zveri polazi za rukom da proguta i usisa sva prethodna carstva, cime je postala olicenje najjacih fizickih i vojnih karakteristika svojih prethodnica. Tako "zver" u Otkrivenju 13 poseduje najjace organe lava (usta), medveda (stopala), a njeno telo lici na risa. Snaga SVIH "zveri" iz Knjige proroka Danila koncentrisana je U JEDNOM carstvu - RIMSKOM - koje je opisano u Knjizi Otkrivenja. Ista knjiga predstavlja tu zver kao autora misterioznog žiga. Primecujete da "zmija" daje tom (Rimskom) carstvu svoj presto, silu i vlast. Otkrivenje 12:9 i 20:2 nedvosmisleno tvrdi da "zmija" predstavlja ÐAVOLA I SOTONU. Stoga je zver sotonin politicki instrument pomocu kojeg on obmanjuje svet.

Kome pripada žig?

Takode obratite pažnju da "žig" pripada zveri, a "zver" je, kao što smo vec rekli, RIMSKO CARSTVO. Otkrivenje 17 opisuje kasniju fazu u delovanju te divlje zveri, gde se pojavljuje jedna "žena" - velika CRKVA - koja jaše, upravlja i ima vlast nad zveri. Ali, prva cinjenica koju valja imati na umu je da ŽIG potice iz RIMSKOG CARSTVA, a ne iz Rimokatolicke CRKVE! Potom 11. stih u Otkrivenju 13 opisuje drugu "zver", sa DVA roga kao u jagnjeta, a govori kao aždaja. Biblija jasno otkriva da ta druga "zver" predstavlja Rimokatolicku Crkvu, to jest svetsku crkvenu imperiju - vladu ili kabinet. Rimokatolicka crkva preuzima, ostvaruje i utice na svaku vlast prve zveri - Rimskog carstva. Njena dominacija nad zveri pocela je 554. godine naše ere i trajala je 1260 godina, kao što je proreknuto u biblijskom prorocanstvu! Zatim obratite pažnju na stihove 15 i 16:

"I dade joj se da oživi lik zveri i da lik zveri progovori, te da ucini da budu pobijeni svi koji se ne poklone liku te zveri. I ucini da svi... nacine sebi žig na svojoj desnoj ruci ili na svom celu".

Na scenu stupa prevarena crkva koju davo vara i iskorištava, dok ona istovremeno vara citav svet. Zapazite da crkva zapravo nije ubila, nego je samo UCINILA da ti mucenici budu pobijeni, kao i to da svi ljudi pod njenom dominacijom prime strašni ŽIG zveri.

Rimski žig

Dobro obratite pažnju o cemu se govori u gornjem tekstu:

1) Osnivac papstva, Katolicka crkva, iznedrila je crkvenu vladu po uzoru na vladu Rimskog carstva i

2) "ucinila" da svi prime žig. Nije, dakle, u pitanju civilna vlada, nego Crkva koja silom obeležava ljude tim žigom.

3) To je ista ona sila koja je ucinila (prouzrokovala) muceništvo svetih.

4) Ona žigoše ljude "žigom zveri"- dakle, autor žiga je RIMSKO CARSTVO, jer nigde ne kaže da je to "žig Crkve".

5) Žig se prima na desnu ruku i na celo.

Dakle, ŽIG potice iz Rimskog carstva, a rimska CRKVA je samo ucinila, ili ce uciniti, da ga svet prihvati.

DVA muceništva

Zapazite sada vreme kada je izvršen pokolj svetih, što nam otkriva period u ljudskoj istoriji kada je nametnut žig zveri:

"I kad otvori peti pecat, videh pod žrtvenikom duše zaklanih zbog Božije reci i zbog svedocanstva koje imahu. I povikaše snažnim glasom govoreci: dokle, sveti i istiniti gospodaru, neceš suditi i osvetiti našu krv na onima što stanuju na zemlji?" (Otkrivenje 6:9,10).

Ovde vidimo srednjovekovne mucenike, koji su prikazani kao mrtvi u vreme ove vizije - što je, otprilike, sadašnjost. Ti mucenici znaju za stih u Bibliji koji kaže: "Osveta je MOJA, kaže Bog". Oni takode znaju da ce Božiji sudovi protiv te obmanjivacke, lažne Crkve, koja progoni svete (kao što je opisano u Knjizi Otkrivenja - biti sedam poslednjih zala koja ce se izliti "u prisustvu Jagnjetovom" prilikom drugog Hristovog dolaska. Mrtvi sveci predstavljeni su kako vape pitajuci "dokle" do drugog Hristovog dolaska i sedam poslednjih zala kojima ce se osvetiti njihovo muceništvo. Istorijski podaci govore da je u mracnom Srednjem veku ubijeno izmedu pedeset i sto miliona ljudi, mnogi zbog svoje BIBLIJSKE VERE i pokornosti Bogu umesto pokoravanja crkvenoj vlasti koju je sprovodio davo i ljudi. Obratite pažnju šta mora OPET da se dogodi pre nego što dode do sedam poslednjih zala i Hristovog dolaska:

"I svakom od njih beše dana bela haljina (simbol pravednosti i cistote), i bi im receno da pocinu još malo vremena, dok se ne navrši broj njihovih saslužitelja i njihove brace, koji ima da budu pobijeni kao i oni" (Otkrivenje 6:11).

Hristos nece doci da se osveti velikoj lažnoj Crkvi SVE DOK ne bude još jednog velikog muceništva! ZAPAZITE: jedno muceništvo je vec prošlo! Sveti koji su ubijeni u tom periodu vaskrsnuce prilikom Hristovog povratka na Zemlju do koga ce doci NAKON izlivanja Njegovih sudova na taj lažni VAVILON i njegove kcerke-crkve! Ali, pred sam Hristov dolazak, sa kojim ce doci i osveta silama zla, desice se još jedno univerzalno muceništvo svetih, buduci da ti stihovi spominju DVA univerzalna muceništva! Po nalogu otpale SOTONINE crkve, buduce "Ujedinjene EVROPSKE nacije" iskalice sotonin gnev na istinitom Božijem narodu. To buduce veliko muceništvo je VELIKA NEVOLJA (Matej 24:9, 21-22). VELIKA NEVOLJA nije gnev Božiji - sedam poslednjih zala, vec predstavlja progon, mucenje i ubijanje svetaca Božijih izabranih koje nije moguce prevariti (Matej 24:24). Niko nece preživeti ukoliko se ti dani velike nevolje ne skrate. Upravo zarad progonjenih Božijih svetaca skratice se ti dani. Bog ce se umešati i Hristos ce "doci brzo".

ŽIG - nekad i sad

Sada uporedite sledece stihove: opisujuci tu istu Crkvu kao veliku kurvu koja jaše zver, Jovan piše u Otkrivenju 17:

"I videh ženu kako se opija krvlju svetih i krvlju Isusovih svedoka" (6. stih).

U istoj knjizi u stihu 20:4 stoji:

"I videh prestole, i onima što sedoše na njih bi dano da sude, i videh duše pogubljenih zbog svedocanstva za Isusa i za rec Božiju, koji se ne pokloniše zveri ni njenom liku, i koji ne primiše žig na svoje celo i na svoju ruku, i poživeše i zacariše se s Hristom hiljadu godina".

Sada vidimo razlog zbog koga su ubijeni milioni ljudi i zbog koga ce ponovo biti ubijani! Oni su odbili da prime žig zveri i da se pridruže obožavanju Crkve i Carstva. Umesto toga, pokoravali su se BOGU vecma negoli ljudima! BOG je upravljao njihovim životima zato što to nisu bila deca nekog ljudskog, vec naslednici i buduci gradani Božijeg carstva. Ali, zapazite i to da su ovi ljudi ostali podredeni ljudskoj vladi, kao što Bog zapoveda. Oni se nisu opirali vlasti, pokorili su se kazni, bili muceni i ubijeni! Medutim, izmedu dve suprotnosti, ljudske i Božije vlade, pre su se pokoravali ovoj drugoj. I zato, kada Hristos dode i zavlada svetom kao CAR nad carevima, svi ti mucenici postace niži sveštenici i carevi pod Njegovom vlašcu i zavladace celim svetom!

Vidite li šta je tu jasno otkriveno? Ovi mucenici ubijeni su pre više od hiljadu godina zato što nisu hteli da obožavaju Rimokatolicku Crkvu i da se prilagode njenom idolopoklonstvu, paganskim verovanjima i obicajima, niti da obožavaju takozvano "Sveto Rimsko Carstvo"! I zato što su odbili da prime ŽIG zveri! To znaci da je pod pretnjom smrti ŽIG zveri nametan pre više od hiljadu godina! Pošto ce, prilikom Hristovog povratka, oni koji imaju žig zveri propatiti od sedam poslednjih zala, to znaci da ce se taj užasan žig ponovo nametnuti ljudima, a oni koji ga odbiju pašce kao mucenici u buducoj velikoj nevolji! Sada vec pocinje da se nazire rešenje o tom zbunjujucem problemu: šta predstavlja žig zveri?

Treci andeo upozorava

Uskoro nastupa trenutak velike duhovne tame nad Zemljom kada nijednom coveku nece biti dopušteno da propoveda istinito Hristovo Jevandelje. Moramo da radimo dok je još dan, jer se vec ubrzano približava noc, kada nijedan covek nece moci da radi za Boga. Tada ce Bog poslati poslednje upozorenje preko svojih andela, koji ce biti poslednji svedoci protiv otpalih nacija koje su potpale pod uticaj velike obmanjivacke Crkve. Otkrivenje 14 predskazuje tri takve andeoske poruke. Obratite pažnju na konacno upozorenje treceg andela:

"Ako se ko klanja zveri i njenom liku, i prima žig na svoje želo i na svoju ruku, i sam ce piti od vina GNEVA BOŽIJEG" - sedam poslednjih zala koja ce nemilosrdno udariti svom žestinom! (Otkrivenje 14:9-10).

Iz ovoga se vidi da ŽIG, koji je pre više od hiljadu godina bio nametnut svima (sem mucenicima), i dalje predstavlja oznaku današnjeg otpalog Rima. Taj znak bice ponovo nametnut pod pokroviteljstvom Rima i kogod odbije da ga primi, završice opet kao mucenik. Ali, ko primi taj žig, patice od nemilosrdnog Božijeg gneva!

Moracete uskoro da odlucite koga da poslušate. Da li da se pokorite tom buducem fašistickom Rimskom carstvu, koje sada vaskrsava u vidu Ujedinjenih EVROPSKIH nacija pod vlašcu Rimokatolicanstva, ili da poslušate Boga?

Žig poslušnosti

Do sada smo uocili da se pod ŽIGOM zveri podrazumeva granica poslušnosti: poslušati Boga ili odbaciti Božije zapovesti i pokoriti se ljudskoj vlasti. Jasno se ukazuje na to da je žig zveri povezan sa Božijim zapovestima! Obratite pažnju da postoje dve grupe ljudi: jedni imaju žig, a drugi ga odbacuju i za to bivaju ubijeni. Sada obratite pažnju na to kako su opisani oni koji odbacuju zli ŽIG:

"Ovde je istrajnost SVETIH koji drže BOŽIJE ZAPOVESTI i VERU u Isusa" (Otkrivenje 14:12).

Božije zapovesti!!! U tom poglavlju (stihovi 9-11), treci andeo upozorava da ce svi koji imaju žig zveri biti kažnjeni zalima od Boga. Sledeci stih opisuje svete koji nemaju žig, a drže Božije zapovesti! Stoga oni koji imaju žig odbacuju držanje Božijih zapovesti. To znaci da žig zveri podrazumeva odbacivanje svih ili bar jedne BOŽIJE ZAPOVESTI, buduci da narušavanje jedne povlaci krivicu za kršenje svih (Poslanica Jakovljeva 2:10). Prema tome, jedna grupa ljudi prihvata ŽIG zveri, a druga se drži Božijih zapovesti.

Žig neposlušnosti

Iz toga proizlazi da, šta god žig zveri predstavljao, on znaci nepokoravanje Božijoj vlasti, to jest Božijim zapovestima. Evo još dokaza za to: opis ljudi koji pobediše žig (Otkrivenje 15:2-3):

"I videh nešto kao stakleno more, pomešano s vatrom, i pobednike zveri i njenoga lika i broja njenoga imena gde stoje na staklenom moru, i imahu kitare Božije. I pevahu pesmu Mojsija, služitelja Božijeg, i pesmu Jagnjetovu, govoreci: velika su i divna tvoja dela Gospode Bože, Svedržitelju; pravedni su i istiniti tvoji PUTEVI, caru naroda" (u prevodu Vuka St. Karadžica ovaj stih navodi i to da su pobednici nadvladali i "žig njezin" - prim. prev).

Taj opis nalikuje na scenu kada je izraelski narod, pod Mojsijevim vodstvom, osloboden od egipatskog jarma. Mojsije predstavlja tip Hrista, a Faraon je preteca zveri. Zla koja je Bog izlio na Egipat su tip poslednjih zala koja ce se izliti na Vavilon. Izraelski narod je stajao na obali Crvenog mora kada ga je Bog cudesno izbavio, a Božiji sveci su opisani na simbolicnom staklenom moru. Oni pevaju pesmu Mojsijevu i Jagnjetovu (Hristovu) - Mojsije predstavlja zakon i Božije zapovesti, a Jagnje (Hristos) veru i spasenje od greha.

Ne zaboravite - zver predstavlja davolovu civilnu organizaciju! U Otkrivenju 12 nalazimo da je u sotoni izazvan veliki gnev, jer on "zna da vremena malo ima" (Otkrivenje 12:12). Upravo tada - neposredno pred drugi Hristov dolazak - otpocinje veliki PROGON ili NEVOLJA ISTINITE Crkve, pravih Božijih svetaca (13. stih). Obratite ponovo pažnju na koga je to sotona toliko besan:

"I razgnevi se aždaja (sotona) na ženu (Crkvu), te ode da zarati na ostalo njeno potomstvo (poslednju generaciju), na one koji drže Božije zapovesti i imaju svedocanstvo Isusovo (Bibliju)" (17. stih).

Ponovo je rec o Zapovestima! Ðavo ce preko svoje lažne crkve i svog preporodenog fašistickog carstva progoniti i ubijati ljude koji drže Božije ZAPOVESTI (pokoravaju se Božijoj vlasti) i žive po svakoj reci Božijoj - Bibliji (pisanom svedocasnstvu Isusa Hrista)! Ali sotona poznaje svoje, pa ce ih zato obeležiti žigom kako ne bi doživeli progon i muceništvo, baš kao što je Bog žigosao grešnog Kaina da ga ne bi ubili oni koji ga pronadu (Prva knjiga Mojsijeva 4:15). Svi koji ne prime njegovu oznaku - ŽIG ZVERI - podnece sotonin gnev tokom velike nevolje. Hvala Bogu što ce se ti dani skratiti izabranih radi!

Ljudi na koje idu zla

Postoje dve grupe ljudi, a zla koja šalje Bog pašce na one koji prime ŽIG zveri. Dakle, ako možemo još bolje da identifikujemo one koji ce doživeti Božiji gnev i razlog za takvu kaznu, bicemo u stanju da identifikujemo i žig zveri.

U poslanici Efescima 5, Pavle kaže hrišcanima da beže od kurvarstva, necistote i idolopoklonstva - to jest od prestupanja DESET SVETIH ZAPOVESTI, a onda dodaje: "Jer zbog svega toga (prestupanja Božijeg zakona) ide gnev Božiji (poslednja zla) na nepokorne sinove" (Efescima 5:6). Jasno receno, gnev Božiji, sedam poslednjih zala, dolazi na one koji se kršenjem Božijih zapovesti ne pokoravaju Bogu. Zla padaju na one koji imaju žig zveri. Prekršitelji Božijih zapovesti, koji istovremeno primaju i ŽIG zveri, doživece Božija zla!

Postaje sve jasnije da žig zveri predstavlja kršenje Božijih zapovesti. Obratite pažnju da to piše i u poslanici Kološanima 3:5-6:

"Pomorite, dakle, svoje udove koji su na zemlji, i u njima blud, necistotu, strast, zlu želju i lakomstvo, koje je idolopoklonstvo (sve ovo predstavlja prestupanje Deset svetih zapovesti), zbog cega dolazi gnev Božiji na nepokorne sinove", kao i u prorocanstvima u Starom zavetu: "Blizu je veliki dan Gospodnji (vreme Božijeg gneva - poslednja zla)... Taj je dan dan, kada ce biti gnjev, dan, kada ce biti tuga i muka... I pritijesnicu ljude, te ce ici kao slijepi (zla padaju na ljude, ali zašto?) jer zgriješiše Gospodu" (Knjiga proroka Sofonije 1:14-17).

A šta je greh? "Greh je bezakonje" (Prva Jovanova 3:4), to jest kršenje Božijih zapovesti.

Sve jasnija ISTINA!

Da rezimiramo sve ocigledniju istinu:

1) Jasno je da "žig" znaci odbacivanje i kršenje Božijih zapovesti. U poslanici Jakovljevoj 2:10-11, Bog kaže da kršenje samo jedne zapovesti cini coveka krivim za kršenje celokupnog Božijeg zakona!

2) Rimsko carstvo je stvarni autor "žiga" koji dolazi od same zveri, a ne od žene koja je jaše.

3) Rimska Crkva je uzrok obmane i faktor koji je ucinio da ljudi prime žig zveri.

4) Sotona daje svoju silu, presto i veliku vlast ovom Rimskom carstvu, svom politickom instrumentu preko koga obmanjuje svet.

5) Onima koji odbiju "žig" zabranjeno je da "kupuju i prodaju", to jest da ucestvuju u razmeni dobara, trgovini ili da budu zaposleni.

6) Mnogi koji odbacuju "žig" bili su i bice ubijeni zbog svog odbojnog stava, odnosno zato što drže Božije zapovesti!

7) Iz svega ovoga sledi jasan i neizbežan zakljucak da "žig zveri" potice iz Rimskog carstva i da je to nešto što je nametnula Rimokatolicka crkva, a što ce davo, lukavi prevarant, ugrabiti kao sredstvo da vešto obmane ljude i navede ih da krše Deset Božijih zapovesti. "Žig" je takode direktno povezan sa zaposlenjem - ucestvovanjem u biznisu i zaradivanjem za život.

Sotonine krivotvorine lice na prave zato što je on lukav varalica, vican svakoj podmetacini! Stoga nije cudo što je on kadar da odabere jednu Božiju zapovest koju zameni krivotvorinom, a da niko ne može pukim ljudskim razmišljanjem da uoci razliku izmedu Božije zapovesti i zapovesti koju on podmece. Štaviše, sotona odabira zapovest koja telesnom ljudskom umu izgleda najnevažnija na svetu! On nece pokušati da prevari coveka o tome da je ispravno obožavati idole od drveta i kamena, praktikovati necistote, kradu, laž, ubistvo ili preljubu, mada je vec naveo ljude da sve to cine. Ali, koja zapovest može da utice na covekovo zaposlenje ili posedovanje biznisa? U Bibliji postoji samo jedna takva zapovest. Doduše, ogromna vecina ljudi je smatra "najmanjom" od svih Božijih zapovesti. Rec je o cetvrtoj Božijoj zapovesti koja glasi: "SECAJ SE dana od odmora da ga svetkuješ... Sedmi je dan subota Gospodu Bogu tvojemu".

Bez posebnog duhovnog otkrivenja, koje Bog daje kroz svoju Rec, nijedan telesni um nije u stanju da uoci razliku medu danima koji se svetkuju kao odmor za Boga. ODAKLE NEDELJA? Taj dan odmora ne potice iz Rimokatolicke crkve, nego iz paganske religije Rimskog carstva koje je vladalo punom snagom još pre nego što je postojala jedna katolicka crkva! Tog dana su se okupljali stari pagani pre izlaska sunca (kao što se danas cini na uskršnje jutro) i licem prema istoku obožavali sunce koje se radalo. Imperator Rimskog carstva, Konstantin - civilni vladar koji nije bio rimski papa - ozvanicio je nedelju kao takozvani "hrišcanski dan odmora". Ali, Rimokatolicka CRKVA je nametnula nedelju i ucinila da je ljudi univerzalno prihvate kao dan odmora!

Zašto su pali sveti mucenici?

Milioni svetih su usmrceni zbog toga što su se pokoravali CETVRTOJ Božijoj zapovesti - držanju subote. Rimokatolicki koncil u Laodikeji doneo je 363. godine sledeci dekret:

"Hrišcani ne smeju da 'judaišu' odmaranjem u subotu. Tog dana moraju raditi, a da se odmaraju u nedelju. Kogod se nade da judaiše, neka se u ime Hrista proglasi anatemom". Zvanicna crkva u Rimskom carstvu ucinila je da ti ljudi budu pobijeni! Carska državna policija mucila je sve one koji su od strane crkve bili žigosani kao "anatema" (jeretici). Ukoliko se ne bi odrekli svoje vere, muceni su do same smrti! Zakoni su postali toliko strogi da niko nije mogao da se zaposli ili da vodi preduzece ako nije radio subotom i odmarao se u nedelju. Današnji svet se vec toliko prilagodio takvoj praksi da je skoro nemoguce kupovati ili prodavati ako neko ne primi žig zveri! To je jedina zapovest koja je promenjena u Rimskom carstvu - upravo prema prorocanstvu u Knjizi proroka Danila 7:25. Tu vidimo "zver" i mali rog (papstvo) koji razmišlja da promeni "vremena i zakone", to jest da izmeni Božiji ZAKON o VREMENU za šabat (subotu)!

U svakom slucaju: šta je žig?

Šta je "žig zveri" iz Knjige Otkrivenja? Biblijski gledano, ta rec je bukvalni sinonim za "znak"! Cak se u jednom ili dva biblijska teksta ovi sinonimi koriste naizmenicno. Razlika je samo u jednom: "žig" predstavlja nametnuti znak identifikacije, kao što su uzgajivaci nekada silom obeležavali svoju stoku; "znak" takode predstavlja bedž za IDENTIFIKACIJU, ali onaj koji se dobrovoljno prihvata i upotrebljava. Na svakoj prodavnici stoji znak koji istice ime firme i identifikuje robu i njenog vlasnika. U savezu sa Crkvom, "zver" je silom obeležila zapadni svet svojim ŽIGOM. Svi koji su poslušali Boga - držeci subotu - nisu bili u stanju da "kupe, ni prodaju", pa su završili kao mucenici. Bog ne prisiljava nikoga na bilo šta. On kaže: "Ko hoce neka uzme" i dopušta da sami odlucimo da li hocemo da Mu se pokoravamo, prihvatimo Hrista i postanemo Njegova poslušna deca. Da li je subota ZNAK od Boga koji ukazuje na one hrišcane koji Njemu pripadaju?

Božiji ZNAK

Upravo tako! Subota je postala znak nakon što je Bog u Starom Zavetu ucinio i ratifikovao svoj zavet sa Izraelom. Naravno, stari zavet je imao ogranicen rok trajanja (do dolaska novog koji ga je zamenio). Ali svaki zavet, ucinjen posle starog zaveta koji je potpisan krvlju, nije deo istog. Cetrdeset dana nakon ratifikacije starog zaveta Bog je ucinio jedan novi, poseban i drugaciji zavet koji zauvek traje izmedu Njega i onih koji predstavljaju Njegov narod. Ovde nije rec o privremenom sporazumu, vec o zavetu koji zauvek traje za sva pokoljenja. Izveštaj o tome nalazi se u Drugoj knjizi Mojsijevoj 31:12-17:

"I rece Gospod Mojsiju govoreci: 'Ali SUBOTE MOJE cuvajte, jer je ZNAK izmedu mene i vas od koljena do koljena'". Zašto je subota znak? Da li ona prestavlja identifikaciju istinitog Boga i Božijeg naroda ("da znate da sam ja Gospod koji vas posvecujem")?

Da li osecate kako su silne te reci? Subota nam je znak po kome poznajemo vecnog, istinitog Boga. Upravo taj dan identifikuje Boga! Da biste shvatili zašto je to tako, obratite pažnju na 17. stih:

"To je ZNAK... jer je za šest dana stvorio GOSPOD nebo i zemlju, a u sedmi dan pocinu i odmori se".

Subota je pomen na Božiji odmor od stvaranja. Celokupna Biblija identifikuje Boga kao Tvorca svega postojeceg. Kako možemo da raspoznamo istinitog Boga medu drugim lažnim bogovima? Istiniti Bog je stvorio sve što postoji, pa tako i sve lažne bogove i materijal od koga su nacinjeni. Neki narodi su praktikovali obožavanje sunca, ali GOSPOD istiniti Bog je stvorio i upravlja suncem. Neki ljudi obožavaju idole isklesane u kamenu, izrezbarene od drveta ili nacinjene od mermera. Ali istiniti Bog je stvorio to od cega su nacinjeni ti idoli, kao i ljude koji su ih nacinili. Šabat nije jevrejska subota. Subota (šabat) je BOŽIJA subota, jer Biblija nigde ne spominje "jevrejsku subotu". Subota identifikuje istinitog BOGA, Stvoritelja sveta.

Subota je nacinjena COVEKA RADI. Tako je rekao Isus (Jevandelje po Marku 2:27). Gospod Hristos je nacinio taj dan u vreme kada je stvorio i coveka (Prva knjiga Mojsijeva 5:1-3). Stoga je ON Gospod od subote koja je nacinjena da bi covek sacuvao ispravno znanje o identitetu istinitog Boga i izbegavao idolopoklonstvo!

Istorija je dokazala da svaki narod koji NE DRŽI Božiju subotu obožava lažne bogove i ne poznaje istinitog Boga! Izrael se odao idolopoklonstvu cim je prestao da drži Božiju subotu (Knjiga proroka Jezekilja 20:5, 11-13, 17-21). BOG JE POSLAO IZRAELA I JUDU U ROPSTVO ZATO ŠTO SU KRŠILI NJEGOVU ZAPOVEST O SUBOTI! Ali, vratimo se Drugoj knjizi Mojsijevoj 31:17-18. Subota je takode ZNAK koji identifikuje osobu koja pripada BOGU. Kome se pokoravamo, njemu i pripadamo. Tako bar piše u poslanici Rimljanima! Subota je znak po kome znamo da je On GOSPOD "koji NAS posvecuje (osvecuje)". "Posvetiti" znaci izdvojiti nekoga ili nešto za duhovnu upotrebu. Kao i uvek, SUBOTA odvaja pojedinca koji se pokorava Bogu kome pripada. Možete li da navedete ijedan razlog zbog koga bi bilo ko hteo da svetkuje subotu osim da posluša Boga? Kad vec idemo ljudskom logikom, upitajmo se da li bi iko prkosio ljudskim obicajima, prizivao na sebe progon i izdvajao se po necemu što se razlikuje od drugih? Može li jedan ateista da drži subotu? SUBOTA IDENTIFIKUJE BOŽIJI NAROD!

Kao što smo malopre videli, Božiji narod je identifikovan kao grupa ljudi koji DRŽE ZAPOVESTI. Svet priznaje sve zapovesti, samo cetvrtu odbacuje! Jedina zapovest koja odvaja coveka od sveta i identifikuje ga kao pojedinca koji pripada Bogu - jedini takav ZNAK od Boga - je ŠABAT. Obratite pažnju na 16. stih koji kaže da je subota "ZAVET VECNI". To je ZAVET koji je kasnije sklopljen sa Izraelom kao zaseban i vecan zavet, pa zato ne spada u stari zavet (Mojsijev Zakon). Zapazite 17. stih:

"To je znak izmedu mene i sinova Izrailjevih DO VIJEKA" Znak!!! Zavet koji traje zauvek!

U vreme kada je ovaj zavet sklopljen sa Izraelcima po rodenju, svaki prekršaj znaka kažnjavao se smrcu. Pošto danas Leviti i sudije ne vrše službu smrti (Druga Korincanima 3:7, , a svi narodi - Izraelci i neznabošci - su nakalemljeni na duhovni Izrael (Rimljanima 11:24), namerno odbijanje da se poštuje ovaj znak je kažnjivo smrcu - drugom smrcu!

"Kad neko prestupi Mojsijev zakon, bez milosti umire u prisustvu dva ili tri svedoka. Koliko goru kaznu mislite da ce zaslužiti onaj koji pogazi Sina Božijeg i krv saveza (zaveta), kojom je osvecen, smatra necistom, i ogreši se o Duha blagodati" (Jevrejima poslanica 10:28, 29).

Desna ruka i celo

Bog kaže da je smrt kazna za GREH! Greh je prestupanje Božijeg Zakona. Ako prekršimo samo tu jednu zapovest, krivi smo za kršenje svih Božijih zapovesti, a kazna za to je SMRT! Rimska Crkva je ucinila da ljudi prime žig paganskog Rima - nedelju - koja se svetkovala u paganskom Rimskom carstvu. Kazna za neposlušnost bila je smrt! Zbog ovoga je usmrceno pedeset miliona ljudi (tako bar kaže istorija). JEDINA Božija zapovest koju svet nece da prihvati u svoj UM (celo), niti da posluša RUKOM (da ne radi i odmori se) je cetvrta Božija zapovest. To je jedina Božija zapovest koja razdvaja one koji poseduju ŽIG ZVERI od onih koji imaju ZNAK BOŽIJI.

Knjiga Otkrivenja je uglavnom napisana u simbolima. Desna ruka prestavlja simbol rada, a celo predstavlja intelekt (um). To ima veze sa onim što VERUJEMO (u umu) i sa tim da li se POKORAVAMO, sa rukom. Kakav je slucaj sa Božijim znakom? I on se prima na celo i ruku! Evo šta kaže Biblija o jednoj od godišnjih Božijih subota:

"I neka ti bude kao znak na ruci tvojoj i kao spomen pred ocima tvojima, da ti ZAKON Gospodnji bude u ustima" (Druga knjiga Mojsijeva 13:9).

Peta knjiga Mojsijeva 6:1, : "A ovo su ZAPOVIJESTI... I neka ove rijeci koje ti ja zapovijedam danas budu u srcu tvom... I veži ih sebi na ruku za ZNAK, i neka ti budu kao poceonik medu ocima".

Peta knjiga Mojsijeva 11:18: "Nego složite ove rijeci moje u srce svoje i u dušu svoju, i vežite ih za ZNAK sebi na ruku, i neka vam budu kao poceonik medu ocima vašima".

Takode pogledajte Price Solomunove 7:2-3 i Otkrivenje 7:3-4, 14:1. APSOLUTAN DOKAZ! Istina je veoma jasna! Šabat (subota) je Božiji ZNAK koji ima veze sa poslušnošcu Bogu više od bilo koje druge zapovesti. Ona se simbolicno stavlja na RUKU i CELO, baš kao što se ŽIG ZVERI - paganska NEDELJA - nalazi na desnoj ruci i na celu! Svetkovanje nedelje - Božica, Nove godine, Uskrsa i tako dalje - je žig zveri!

Rimokatolicka Crkva je ucinila da svi podanici "Svetog Rimskog carstva" u srednjem veku prime "žig zveri". Da li je ova crkva prekinula sa takvom praksom? U sadašnjem trenutku ona nema snage da svima nametne taj žig. Ali, vidimo da ZVER u Evropi poslednji put izlazi iz svog simbolicnog "bezdana". Tu zver iz Knjige Otrkivenja predstavljace sjedinjene EVROPSKE nacije - unija deset naroda - u stvari, unija Crkve i države! Rimokatolicka Crkva ce ponovo uzjahati tu "zver". Sada obratite pažnju na reci iz Knjige proroka Danila 7:21, 22:

"Gledah, i taj rog (papstvo) vojevaše sa svecima i nadvladivaše ih, dokle dode starac (drugi Hristov dolazak), i dade se sud svecima višnjega".

Da, ŽIG ZVERI bice nametnut još jedanput u istoriji covecanstva! Bez njega niko nece biti u stanju da se zaposli ili poseduje biznis. Ko odbije da primi žig zveri bice mucen i ubijen kao nekada, a izvršilac ce najverovatnije biti tajna policija u službi politicke države - ali po nalogu Crkve!

Svi narodi su danas prevareni ovim paganizmom koji se maskirao pod imenom "hrišcanstvo" i svi idu putevima koji se u Knjizi Otkrivenja nazivaju "Vavilon". Poslednje Božije upozorenje glasi: "IZIÐITE iz njega, narode moj, da ne budete ucesnici u njegovim gresima i da ne primite od njegovih zala!"

AKO ste obeleženi tim ŽIGOM i odbijate da primite ZNAK Božiji na celo i ruku, mucice Vas nemilosrdna Božija zla! Da, baš Vas! Ako, pak, poslušate Boga i budno stražarite moleci se bez prestanka, bicete udostojeni da pobegnete i Bog ce Vas zaštititi (Jevandelje po Luci 21:36).

[You must be registered and logged in to see this link.]
vivijen
vivijen
Moderator Foruma
Moderator Foruma

Zlatni Pehar Za Više Od 10.000 Poruka
Srbija

Grad : Zvezdan
Browser : Opera
Broj Postova : 13509
Broj Poena : 59965
Reputacija : 971
Datum upisa : 29.01.2010
Datum rođenja : 03.08.1953
Godine Starosti : 65
Pol : Ženski Zodijak : Lav Zmija

Zanimanje : slikanje, pisanje,primenjena umetnost
Raspoloženje : smireno
Uzrečica : ah
Knjiga/Pisac : orkanski visovi

Nazad na vrh Ići dole

Normalna Re: Treci svetski rat - poslednja vremena

Počalji od vivijen taj Uto 7 Dec - 0:06:12[You must be registered and logged in to see this image.]

Jeromonah Nikodim (Bogosavljević): ANTIMADONA - ŽREC I PROROČICAVećina ljudi danas naivno misli da se ličnosti i događaji u današnjem svetu pojavljuju i odigravaju sami od sebe. Nažalost, istina je potpuno obrnuta – sve je pod apsolutnom kontrolom i sve se kreira u zato posebno osnovanim istraživačkim institutima. Politika, ekonomija, kultura, sport, sve se projektuje i usmerava ka jednom osnovnom cilju – uništavanju i iskorenjivanju tradicionalnih religija, hrišćanstva na prvom mestu, radi stvaranja jedne svetske religije Novog doba, Doba vodolije sa novim matrejom, učiteljem ili hristom, tj. antihristom.

Isto ovo važi i za pop i rok muziku (v. E. Dubay, The Atlantean Conspiracy, 174-178). Izmišljena u tajnim institutima, ona ima za cilj da mlade odvoje od tradicionalnog hrišćanskog morala, etike i vaspitanja i da ih uključi u nove, liberalnije i ezoteričnije „duhovne“ tokove, a u krajnjem slučaju da ih preko bluda, narkotika i okultizma, direktno uključi u satanističke obrede i idolopoklonstvo. U tu svrhu su projektovani sasvim određeni profili „pop zvezdi“, kako bi svako od mladih našao sebi odgovarajućeg idola, i njihovim obožavanjem i podražavanjem postao tačno željeni proizvod matriksa.
U ovako mračno skovanom „sazvežđu“ jednoj je „zvezdi“ dat poseban zadatak. Reč je o Lujzi Čikone, koja sebe bogohulno naziva „Madona“ (mea Domina – moja Gospođa), i koju V. Dimitrijević s pravom naziva Antimadona.
Kada govorimo o ovom plodu i žrtvi jezivih satanističkih planova treba imati na umu projekte tzv. programiranja uma, koji se od 2. svetskog rata u SAD i Z. Evropi vrše na hiljade i hiljade nesrećne dece. Kako lična svedočanstva A. Vajdler i K. O'Brajan, kao i mnogih drugih žrtava, pokazuju, ovoj deci se od najranijeg doba putem seksualnog zlostavljanja i najjezivijih tortura umovi programiraju, da bi od njih bili stvoreni apsolutno poslušni robovi. Ona se tim putem spremaju da budu seksualno roblje svetskoj političkoj eliti, da budu žrtvovana u satanističkim obredima, u kojim ta ista elita učestvuje, ili da u svetu politike i zabave odigraju tačno pripremljenu ulogu. Antimadona je upravo jedna od takvih žrtava programiranja uma. Učestvovala je u snimanju porno filmova, a zatim je, zbog kakvih-takvih glasovnih mogućnosti ubačena u pop-industriju, koja ju je napravila mega zvezdom. O njenim ranim godinama čitamo sledeće: „Koautoru Fricu je neko, ko je želeo da pomogne njegova istraživanja, dao katalog Vidimaksa, okultnog porno video kluba u Nju Džersiju. Ovaj kult video klub prodaje zapravo filmove dostojne prezira. Oni prodaju stvarne filmove sa kanibalizmom, žrtvovanjem devica, oklutnim ritualima ijoš gore. Kada je Madona kao tinejdž-rob sa imenom Lujza Čikone živela u Ist Vilidžu u Nju Jorku, napravljen je bio realni film o njenoj otmici, i zatim kako njena okultna zajednica (porodica) hvata otmičara i žrtvuje ga“ (C. Wheeler, F. Springmeier, The Illuminati Formula Used to Create an Undetectable Total Mind Controlled Slave, 696). Na drugom mestu isti autori kažu da „katalog nudi film Madoninog vršenja stvarnog krvnog žrtvovanja“ (C. Wheeler, F. Springmeier, Deeper Insights into the Illuminati Formula, 81). Na kraju prve knjige, u spisku (adresaru) osoba iz sveta šou biznisa, uključenih u satanizam i programe programiranja umova stoji - Madonna, satanist & monarch slave, 75 Rockefeler Plaza, New York, NY 10019 (str. 717).

Kao što smo rekli, njena uloga je posebna i višestruka.
Putem svoga pseudonima i bogohulnih pesama i scenskih predstava, njen osnovni zadatak je da milione njenih obožavatelja učini protivnicima hrišćanstva, Gospoda Isusa Hrista i Njegove Bogomajke, Presvete Djeve Marije. Antimadona treba da zajedno sa najnovijim „naučnim“ i „arheološkim“ „otkrićima“ podrije i ospori božanstvo Hristovo, da Ga izjednači sa osnivačima i učiteljima ostalih religija, odnosno, da se ospori čistota i natprirodno devičanstvo i materinstvo Bogorodičino, koja je besemeno začela i Djeva ostala posle rađanja svoga Sina i Boga, Bogočoveka Hrista. Takvim svrstavanjem Hrista i Bogorodice među obične ljude priprema se mesto za onoga koji treba da zauzme Hristovo mesto Tvorca, Iskupitelja, Spasitelja i Sudije ljudskog roda – za antihrista. Njeni scenski nastupi odgovaraju delu viđenja koje je Sv. Jovan Kroštatski imao 1901. g.: „Hodajući malo dalje mi uđosmo u veliku crkvu, ja htedoh da se prekrstim ali mi starac reče: 'Ne moraš da se krstiš, jer je na ovom mestu 'gnusoba opustošenja' (Dan. 12, 11)'. U crkvi beše neprijatno, na oltaru se nalazilo jevanđelje sa zvezdom, sveće izgledaše kao od katrana i goreše kao drva za potpalu, iz čaše se širio jak smrad, tamo se još nalazila prosfora sa zvezdom, sveštenik stajaše ispred oltara sa licem crnim kao ugalj a ispod oltara se nalazila žena obučena u crveno sa zvezdom na usnama i vrištaše kroz crkvu, smejući se i vičući – 'Ja sam slobodna'…“.

Pored, dakle, uloge za pripremanje mesta za antihristovsku nju ejdž religiju i njenog mesiju, njena uloga će biti, ako se pretpostavke o mogućoj hronologiji uspostavljanja NSP 2012. god. pokažu tačne, da milione svojih obožavatelja i sledbenika učini obožavateljima, sledbenicima i poklonicima novog učitelja Doba akvarijusa – antihrista. Na ovo, pored navedenog, upućuje i njeno najnovije bavljenje kabalom i uzimanje imena Ester. Poznato je da judeji čekaju svog mesiju, i zato, zajedno sa iluminatima, preko svoje mreže banaka, kompanija, medija i tajnih društava vrše završne pripreme. Na taj način Antimadona svoje idolopoklonike treba da učini blagonaklonim prema judejskoj veri i kabalističkoj ezoteriji, koja za svoj glavni cilj ima da preko okultne numerologije izračuna vreme dolaska mesije, koji će podići Solomonov hram u Jerusalimu. Jevrejsko ime Ester potiče od imena vavilonske boginje Išter, koja odgovara egipatskoj Izidi, grčkoj Artemidi, rimskoj Dijani, a koje su oni primili u vreme vavilonskog ropstva. Njena je planeta Venera, i ona je boginja ljubavi i rata. Ovo na jeziku satanista, koji se sporazumevaju i svoje tajne objavljuju putem okultnih simvola i brojeva, znači da je Lujza Čikone, alijas Antimadona, od kraljice popa i carice (boginje) bluda, postala glasonoša (crni anđeo) rata, koji mora da prethodi dolasku novog mesije. Jer iluminatska deviza Ordo ab chaos, znači da spasitelj može dođi onda kada u haosu beznađa (nestanak novca i hrane, Treći svetski rat, „najezda vanzemaljaca“) čitavo čovečanstvo zavapi za spasenjem, tj. spasiteljem.

Osim toga, ono upućuje na Ester (u Starom Zavetu prevedeno kao Jestira), ženu vavilonskog cara Asvira, i praznik Purim, ustanovljen kao sećanje na osvetu koju su Jevreji izvršili nad neprijateljima, u vreme kada su još bili Izabrani narod. Pošto, kao što smo rekli, judeji čekaju svoga mesiju, onda bi se uzimanje imena Ester od strane Antimadone moglo shvatiti kao znak približavanja vremena slavljenja novog Purima. Jer, kao što smo na drugom mestu navodili, u kabalističkoj Knjizi svetlosti (Zohar), koju L. Čikone izučava, stoji: „Dok ljudi Velikog Smešanja (= neprijatelji judejaca) ne budu očišćeni s lica zemlje, kiša 'Tore' neće pasti (= mesija neće doći) i deca Izrailja, slični travama i drveću, neće početi nicati… (= neće ovladati čitavim svetom)“.
Na osnovu rečenog vidimo da je Antimadona istovremeno praobraz Vavilonske bludnice iz Otkrivenja, („bludnice koja sedi na vodama mnogim, s kojom bludničiše carevi zemaljski, i stanovnici zemlje opiše se vinom bluda njezina“; Otkr. 17, 1-2), i satanistička „sveštenica“, žrec, kao i proročica i blagovesnik „novog mesije“ i „mira“ koji on treba da donese čovečanstvu. Ona treba među prvima, ako Bog dopusti da se satanski planovi ostvare, da pođe i da se pokloni „novom mesiji“, i da time svetu potvrdi njegovo „božansko poslanstvo“, odnosno pozove svoje poklonike da prihvate „novog hrista“. U tom slučaju ona je sušta suprotnost proročici Ani, („udovica od oko osamdeset i četiri godine, ne odlažaše od hrama, i služaše Bogu dan i noć postom i molitvom“, Lk. 2, 37), koja je čekala i dočekala svoga Mesiju – Gospoda Isusa Hrista.
Vidimo, takođe, da stvari nisu, kao što većina ljudi misli, tako naivne i zabavne, već je njihova pozadina, naprotiv i nažalost, daleko mračnija i tragičnija.


(tekst je prvobitno objavljen na sajtu "Borba za veru")
vivijen
vivijen
Moderator Foruma
Moderator Foruma

Zlatni Pehar Za Više Od 10.000 Poruka
Srbija

Grad : Zvezdan
Browser : Opera
Broj Postova : 13509
Broj Poena : 59965
Reputacija : 971
Datum upisa : 29.01.2010
Datum rođenja : 03.08.1953
Godine Starosti : 65
Pol : Ženski Zodijak : Lav Zmija

Zanimanje : slikanje, pisanje,primenjena umetnost
Raspoloženje : smireno
Uzrečica : ah
Knjiga/Pisac : orkanski visovi

Nazad na vrh Ići dole

Normalna Re: Treci svetski rat - poslednja vremena

Počalji od vivijen taj Uto 7 Dec - 0:13:54Vanja J. Vučenović: DEKODIRANJE “MEKE” TIRANIJE NOVOG SVETSKOG PORETKA


"Danas bi Amerikanci pobesneli kada bi trupe UN ušle u Los Anđeles da održavaju red; već sutra bi bili zahvalni. To je posebno tačno ako bismo ih ubedili da postoji spoljašnja pretnja, stvarna ili izmišljena, koja ugrožava njihovu egzistenciju. Tada bi svi narodi sveta molili svetske vođe da ih izbave od tog zla. Jedna stvar koje se svaki čovek plaši je ono što je nepoznato. Kada bi bili suočeni sa ovim scenarijom, ljudi bi se dobrovoljno odrekli svojih prava u zamenu za garancije koje bi im pružila Svetska vlada

(Henri Kisindžer,konferencija kluba Bilderberg, Evijan,1992.)
Negde po završetku Zalivskog rata, gotovo svi mediji, u Rusiji, podjednako kao i oni na Zapadu su u svoju terminologiju uključili dobro poznatu kovanicu „Novi svetski poredak“. Reč je o terminu koji je, podsećanja radi, obznanio nekadašnji američki predsednik Džordž Buš (stariji) sada već davnog, ali u mnogo čemu simboličnog, 11. septembra 1991. godine, a kojim su nedugo zatim počeli da se „služe“ državnici i političari svih ostalih zemalja sveta, stidljivo najavljujući na taj način nadolazeće Novo doba na globalnoj političko-ekonomskoj „pozornici“. Novi svetski poredak, kao svojevrsni sinkretički koncept (pokret) bez presedana u ljudskoj istoriji, po priznanju ideologa okupljenih u Bilderberg grupi i Trilateralnoj komisiji, za svoj prevashodni cilj ima uspostavljanje jedne svetske vlade, jednog centra, iz kog bi se upravljalo celokupnim životom na planeti, a ne bi bilo pretereno da se konstatuje i sledeće - i odlučivalo o životu i smrti svih nas običnih „građana sveta“, a neki kažu - „beskorisnih izjelica“. Ipak da ne bi bilo zabune, kada govorimo o fenomenu Novog svetskog poretka, onda ne govorimo isključivo o političko-ekonomskoj dominaciji vladajućih klika globalnog, nevidljivog i u mnogim njegovim aspektima - okultnog menadžmenta.
Ovaj „poredak“ sazdan je, pre svega, na pobedi i dominaciji jednog posebnog globalističkog „viđenja“ sveta, pa, s tim u vezi, on se u svom ostvarivanju ne koristi isključivo tvrdim instrumentima moći, već isto tako i ideološkom revolucijom koja se zasniva na shvatanju o prestanku potrebe države shvaćene u starim „prevaziđenim“ nacionalnim okvirima. Dakle, Novi poredak uvodi jedno novo, revolucionarno shvatanje sveta u kome živimo, shvatanje koje potire i urušava sve stare političke, ekonomske, religijske, kulturološke i šire društvene koncepte i obrasce, a na kojima se ljudska civilizacija izgrađivala gotovo punih dvadeset vekova.

Novi poredak sveta predstavlja i svojevrsni eshatološki, uslovno rečeno, „mesijanski“ projekat ili pokret koji je po svom obimu mnogo značajniji, kompleksniji ali istovremeno po ljudski rod opasniji od svih ranijih znanih planetarnih utopija, kao što su na primer rani protestantski pokreti u Evropi, Arapski kalifat, ili pak nekadašnji „pakleni“ komunistički planovi za svetsku revoluciju. Posmatrajući svet iz današnje perspektive, može se izvesti nedvosmislen zaključak da su sve te ranije utopije poslužile samo kao preludijum ili „predigra“ koja je trebala da dovede do forme mondijalizma (globalne diktature) koji danas poznajemo. Trebalo je kroz sve ranije društveno-političke sisteme i totalitarne režime (komunizam, boljševizam, fašizam) testirati mehanizme kontrole života pojedinaca, građana ili različitih društvenih grupa, i sve to in vivo. „ Moralo je da se vidi do koje granice država, koja inače ima sve poluge vlasti, može da teroriše stanovništvo. Dakle, koliko mehanizmi iz teorije mogu da se primene u praksi i da se vidi da li ta praksa može da opstane; da se ljudi pretvore u robove - to je suština oblika vladavine koji bi iluminati (globalna elita) voleli jednog dana da vlada u celom svetu. Dakle, da čovečanstvo bude porobljeno, ali ne u metaforičkom smislu, nego u bukvalnom: da se otmu svi svetski resursi i da se distribucija svetskog bogatstva napravi tako da je takozvana „zlatna milijarda“ stanovništva dovoljna na zemlji...U toj hijerarhiji iluminatske vlasti, vrh vlasti je taj “ luciferijanski kult“ koji želi da vlada svetom, ispod njega je nešto što se zove „Rotšild tribunal“ i naravno zašto se ovaj Haški tribunal naziva tribunal...dakle, zašto se zove tribunal a ne sud? On jeste sud, ali i još nešto više od toga. Ekperiment stvaranja birokratske države je započet u Rusiji, a onda je varijetet – vojna diktatura, kao oblik totalitarne vlasti napravljen u (nacističkoj) Nemačkoj. Pratili su se paralelno tokovi da se vidi šta će dati jedan sistem, a šta će dati drugi sistem...U jednom trenutku su (globalna iluminatska elita) želeli da okončaju eksperiment, i stvorili su, odnosno izmislili Drugi svetski rat...“ (Milan Vidojević).

Teorijski posmatrano, ideologija Novog svetskog poretka može se posmatrati i tumačiti na četiri osnovna i polazna nivoa:
Ekonomski – ideologija Novog svetskog poretka podrazumeva obavezno i potpuno uspostavljanje liberalnog kapitalističkog tržišnog sistema širom planete, bez obzira na teritorijalne, istorijske, etničke ili kulturne razlike. Svi socio-ekonomski sistemi tj. države, koji se javljaju kao noseći stubovi „socijalizma“, „socijalne i nacionalne pravde“ i „socijalne zaštite“ moraju biti prvo degradirani i obesmišljeni, a potom najgrublje urušeni kao relikti prošlosti, da bi na kraju bili pretvoreni u društva apsolutno „slobodnog tržišta“, pod čvrstom kontrolom globalne „nevidljive ruke“ koja upravlja svetkom vladom.

Geopolitički – Ideologija Novog svetskog poretka daje bezuslovnu i apsolutnu prednost zemljama koje u geografskom, ekonomskom, duhovnom ali i političkom smislu čine „Zapad“, u odnosu na zemlje „Istoka“. Neke istorijske površne i eksperimentalne „alijanse“ Zapada sa Istokom tokom Drugog sv. rata ( kapitalistički Zapad i komunistička Rusija protiv nacional-socijalističke Nemačke) nisu odavno u “opticaju“ u ideološkim kuhinjama „globalnog zakulisnog menadžmenta. Pitamo se zašto? Odgovor je jednostavan ukoliko na objektivan način posmatramo geopolitičke igranke koje SAD preko NATO-a, danas sprovode na planetarnoj „šahovskoj tabli“. Nacistička Nemačka Drugog sv. rata je bila, danas je to potpuno jasno za sve one koji imaju oči da bi videli, čedo i projekat elite o kojoj sve ovo vreme govorimo, dakle, upravo tog globalnog menadžmenta koji danas, na svim poljima, radi na formiranju jedne svetske vlade, tako da se na taj način može pre govoriti o svojevrsnoj zakulisnoj i plišanoj kolaboraciji SAD i Vel. Britanije sa Nemačkom, posmatrano u ključu zajedničkog „zapadnog pogleda na svet“, negoli nekom udruživanju „slobodoljubivog i pravdoljubivog“ Zapada sa Rusijom, a protiv navodno „sumanutog“ Adolfa i njegove nacističke vojne mašinerije. Tačnije, Drugi sv. rat nije bio rat protiv „ludog Hitlera“ kako nam je „ubrizgavano u mozgove“ kroz naše u mnogo čemu namerno i planski „redigovane“ školske programe (kontrole uma), već zapravo planski rat protiv Istoka, odnosno pravoslavnog ruskog naroda i etničke Rusije koja je tada pretrpela i podnela najveće, pokazaće se nenadoknadive ljudske i materijalne gubitke, i koja se danas, u Putinovoj eri, javlja, voleli je ili ne, kao poslednja brana od totalitarnog koncepta zasnovanog na uspostavljanju i dominaciji jedne zakulisne svetske vlade zapadnističkog tipa.
Etnički – Novi svetski poredak insistira na maksimalnom rasnom, nacionalnom, etničkom i kulturnom mešanju i preplitanju ljudi, stavljajući akcenat na kosmopolitizam velikih gradova. Svet je globalno selo, a svi smo mi građani sveta bez razlike - glavna je deviza ideologa „vrlog novog sveta“. Nacionalni „oslobodilački“ pokreti unutar raznih država kojima je “nevidljiva iluminatska ruka“ kroz istoriju manipulisala u njenoj bespoštednoj borbi protiv monarhija, nacionalizama imperijalnog tipa, biće odlučno potisnuti ili uništeni, i kao takvi bačeni na smetlište istorije pošto su odigrali ulogu (korisnog idiota) koju im je dodelio globalni menadžment iz senke. Istovremeno, nacionalne države bi ubrzo, prema zamislima ideologa Novog svetskog poretka, trebalo da postanu prevaziđen i suvišan okvir povezivanja ljudi, te da otvoreno ustupi mesto nadnacionalnim integracionim telima, kao organima jedne i jedino dozvoljene i legitimne buduće (svetske) vlade.

Verski - Ideologija Novog svetskog poretka priprema dolazak u svet jedne posebne mistične figure, pojedinca, „mesije“, čija pojava treba da uzdrma, naglo promeni ili pak sruši sve postojeće zvanične religijsko-verske koncepte koji, prema „globalnim menadžerima“, predstavljaju smetnju uspostavljanju jednog novog globalnog religijskog, pre svega, „nu ejdž“ pogleda na svet, kao svojevrsnog sinkretizma duhovnog lutanja, ništavila i praznine. Ideolozi mondijalizma su ubedili sebe a sve više rade na tome da putem medija ili muzičke i filmske industrije ubede vaskoliko, već u velikoj meri, zavedeno i obezduhovljeno čovečanstvo kako će se, tobože, u svet „spustiti“ novi (po iluminatskom ukusu) Mesija koji treba da otkrije zakone jedne nove - a tada će biti obznanjeno - jedine ispravne i istinite religije. Dolazak novog „Hrista“ pratiće naravno i raznorazna spektakularna čudesa koja će se tih dana odigravati na nebu i na zemlji, a za šta će već postarati ,u domenu stvaranja privida i hologramskih projekcija, više nego dobro istrenirana holivudska A filmska produkcija. Naravno da će se zadojenici i zavisnici od „Farme“, „Velikog brata“ i ostalih postmodernih rijalitija ove „apokaliptične“ predstave dočekati na kolenima sa jezikom do poda, vapijući i zapomažući za tim toliko „očekivanim“ mesijom, koji treba da ih konačno izbavi iz ovog njihovog , već sada, učmalog moralnog i duhovnog stanja. Jer, poznato je „nevidljivoj ruci“ Novog svetskog poretka sa kakvim to „oblicima života“ (da ne kažem ljudima , jer je pojam „čovek“ mnogo kompleksnija i sadržajnija kategorija) ima posla, te će kako scenario tako i čitava scenografija silaska „spasitelja sveta“ biti prilagođena opskurnim duhovnim percepcijama „farmoida“ i big brother robotoida. Već su mnogi naseli na priču o smaku sveta 2012. godine, zar ne? Holivud je čudo. Novi ateizam, otvoreno bogoborstvo, luciferijanstvo i veštičarenje ili pak spiritualizam, prema kreatorima Novog svetskog poretka, treba da budu zamaskirani učenjem o novoj „naprednoj religiji“ na koju će „nasesti“ svi oni kojima nije dato da „vide“. Ali, neko je rođen samo da postane plen, i u tome nema ništa spornog, naravno.
Izvesno je da je sve ovo prethodno izneto slika budućeg „vrlog“ sveta koju su skrojili magovi i tehnokrate Novog svetskog poretka grupisani u Trilateralnoj komisiji, Bilderberg grupi, američkom Savetu za spoljne odnose i drugim tajnim ili polutajnim grupama koje bi mogle vrlo uskoro, mnogo otvorenije i sadržajnije odlučivati o životu svih nas postmodernih hiberniranih „rijaliti robova“. Iz tog razloga, potrebno je da se svi vi "bezbrižno uljuljkani" probudite što pre, iako čak nisam ni posve siguran da bi buđenje i u ovom trenutku bilo pravovremeno kako biste „stigli na voz“ koji vozi u kakvu-takvu slobodu.
A možda ste, ipak, samo rođeni da budete plen?

Da budete Jozef K.?

[You must be registered and logged in to see this link.]
vivijen
vivijen
Moderator Foruma
Moderator Foruma

Zlatni Pehar Za Više Od 10.000 Poruka
Srbija

Grad : Zvezdan
Browser : Opera
Broj Postova : 13509
Broj Poena : 59965
Reputacija : 971
Datum upisa : 29.01.2010
Datum rođenja : 03.08.1953
Godine Starosti : 65
Pol : Ženski Zodijak : Lav Zmija

Zanimanje : slikanje, pisanje,primenjena umetnost
Raspoloženje : smireno
Uzrečica : ah
Knjiga/Pisac : orkanski visovi

Nazad na vrh Ići dole

Normalna Re: Treci svetski rat - poslednja vremena

Počalji od vivijen taj Uto 7 Dec - 0:19:39[You must be registered and logged in to see this image.]

Vanja J. Vučenović: AMERIČKI „FEMA LOGORI“, PROTIV TERORIZMA ILI SLOBODE?


„Mi smo mali službenici koji se ne razumeju mnogo u legitimacije i koji s vašom stvari imaju samo toliko veze što moraju da stražare kod vas deset časova i da za to dobijaju platu. Eto to smo mi i ništa više, pa ipak smo u stanju da shvatimo da se visoka vlast u čijoj smo službi dobro obavesti o razlozima hapšenja i ličnosti uhapšenog pre nego što izda nalog za takvo hapšenje. Tu nema greške. Naša vlast, koliko je ja poznajem, a poznajem njene samo najniže stepene, ne traži krivicu među stanovništvom, već je, kako zakon kaže, krivica sama privlači i ona tamo mora da pošalje nas stražare“.

(Franc Kafka, „Proces“)
Prema nekim statistikama, preko 800 potpuno opremljenih zatvoreničkih kampova postoji danas na teritoriji Sjedinjenih država. U američkoj javnosti se o njima jako malo zna, a zid neugodne tišine sa ponekom informacijom više o ovim svojevrsnim logorima tek katkad probijaju "smeli" pojedinci iz tzv. alternativnih „andergraund“ medija. Kako god bilo, stvarna "namena" ovih sabirnih, "koncentracionih logora" ostaje prava nepoznanica u širim krugovima. Ipak, ono što se sigurno zna, to je da je osnivač kampova, po mnogo čemu enigmatična FEMA (Federal Emergency Management Agency),odnosno Savezna agencija za upravljanje hitnim slučajevima, a koja „nezvanično“ ima gotovo neograničena ovlašćenja "nad životom i smrću" svakog građanina SAD. Tako, FEMA u vanrednim prilikama ( što u tumačenju FEMA-e predstavlja širok pojam - od potresa, požara, uragana i poplava do virusne pandemije, terorističkih napada, rata i civilnih nemira) može zaplenjivati privatnu imovinu, upravljati vojnim i policijskim snagama, rukovoditi evakuacijama i smeštajem civila. Neki s druge strane, upravo u ovoj poslednjoj činjenici vide mogućnost perfidne zloupotrebe agencije kao izuzetno opasnog oružja u rukama američke administracije u svim budućim eventualnim obračunima sa ideološkim neprijateljima i istaknutim pojedincima tj. otvorenim protivnicima Sistema i Novog svetskog poretka...Da li to FEMA sprema "ulogorenje" upravo takvim "neposlušnim" pojedincima-odmetnicima?! Ne, slučaj FEMA nema nikakve veze sa teorijama zavere i ne može se trpati u isti koš, niti se može više nazvati samo teorijom. Logori su izgrađeni, opremljeni i prazni...i neko se čeka da u njih uđe, a pripremljeno je i više miliona plastičnih mrtvačkih sanduka. Mi se samo s pravom pitamo: za koga, za kada i zašto? Šta to smera FEMA?

Istorijski gledano, FEMA je osnovana 1. aprila sada već daleke 1979. godine direktivom broj 12127 američkog predsednika Džimija Kartera. Ono što je zanimljivo a vezano je za ovu agenciju jeste to da ona iz godine u godinu dobija sve šira ovlašćenja (za sve i svašta), ali i sve veća budžetska i druga materijalna sredstva. S tim u vezi, posebnu „naklonost“ ova agencija zadobija za predsednikovanja Džordža Buša mlađeg, tačnije posle u mnogo čemu i do dan danas nerazjašnjenog „događaja“ od 11. septembra. Ovaj period u 2001. godini poznat je i po donošenju dosta kontraverznog, i na „mala vrata“ donetog Patriotskog zakona („Patriot act“). Može se konstatovati da je reč o zakonu koji donekle predstavlja prekretnicu u „američkoj slobodarskoj i demokratskoj tradiciji“, jer je upravo ovaj akt u mnogim aspektima ukinuo ili pak najuže ograničio do tada istorijski priznate slobode i prava američkih građana, a pod (ne)veštim izgovorom „svete borbe“ protiv sveprisutnog terorizma. Tako je američki „krstaški rat“ protiv terorizma čiji smo svedoci оd 11. septembra inicijalno utemeljen na, uslovno rečeno, dva stuba: spoljnom i unutrašnjem.

Spoljni stub zasniva se na „preventivnim“ vojnim intervencijama SAD u „neposlušnim“ zemljama, kakve su donedavno bile Avganistan i Irak. Diskutabilno je i to da li su danas baš u svemu poslušne. O neposlušnim evropskim zemljama i narodima, reći ću možda nešto više kasnije, mada je većini čitalaca već i sada ,dok čita ove redove, posve jasno o kojima „neposlušnima“ je zapravo reč. Danas, nakon toliko godina američkog vojnog angažovanja i prisustva , raznih igara i igrica koje je Vašington plasirao na teritorijama pomenutih muslimanskih zemalja, čak i svima onima koji su manje zainteresovani ili upućeni savremene međunarodne prilike postalo je manje-više jasno da se američko svesrdno zalaganje za „pravedniji svet bez terorizma“ svelo na vojne avanture čiji osnovni cilj nije ništa drugo do ostvarivanje geostrateških, „naftnih“ interesa SAD. I to na najbrutalniji mogući način. Nije bilo potrebno da prođe dugo vremena da bi kritički nastrojeni deo sveta počeo da se pita zašto je i kome bilo potrebno da se njujorške bliznakinje uruše na onako spektakularan način. Ne želim da izvodim zaključke umesto vas.

S druge strane, pominjao sam i taj drugi „unutrašnji stub“ borbe protiv terorizma, koji je najuže povezan za temu kojoj je posvećen ovaj tekst. Zato, vratimo se na trenutak na gore pominjani famozni Patriotski zakon. Ovaj akt bez presedana u američkoj legislativnoj tradiciji ,između ostalog, je:

- gotovo neograničeno proširio ovlašćenja organa reda u pretresima, proveri telefonskih i i-mejl komunikacija, zdravstvenih i drugih dosijea

- povećao ograničenja za strani obaveštajni rad u SAD

- proširio ovlašćenja Ministarstva finansija da reguliše transakcije, pooštrava kontrolu rada banaka i borbu protiv pranja novca

- uveo strože imigracione propise i diskreciju za organe reda u pritvaranju i deportovanju imigranata

- po prvi put definisao pojam unutrašnjeg terorizma

U samom duhu Patriotskog zakona mogli bi se analizirati položaj i uloga FEMA, kao i svrha njenih kampova. Ranije sam istakao da su Saveznoj agenciji za upravljanje hitnim slučajevima data izuzetno široka (gotovo neograničena) ovlašćenja. U okviru njih, agencija može u vanrednim prilikama kao što su (u ovom trenutku aktuelne) virusne pandemije, teroristički napadi, ratna stanja ili građanski ratovi rukovoditi bezbednosnim strukturama (vojnim, policijskim), koordinirati evakuacijama i starati se o smeštaju civilnog stanovništva.

Upravo u rukovođenju bezbednosnim strukturama i „brizi“ za evakuaciju i smeštaj civila, „misleći“ pojedicni u Americi ( koji se nalaze „van Sistema“, a koje sve bezuspešnije diskredituju onom poznatom krilaticom – „Pusti te teorije zavere...“) nalaze pogodan materijal za sumnju u dobre i filantropske namere američkih vlasti kada se govori o istinskoj ulozi i postojanju „FEMA logora“. Naime, vrlo je zanimljivo za pomenuti, da je agencija u poslednjih desetak godina vrlo intenzivno radila na obnavljanju starih koncentracionih kampova napravljenih još za potrebe Drugog Svetskog rata, gradeći potpuno nove kampove, te menajući namenu starih vazduhoplovnih baza američke vojske u najveće kampove kakve danas posjeduje sa kompletnom vazduhoplovnom, drumskom i železničkom infrastrukturom. Tako je danas više od dve stotine ovakvih kampova pod direktnom upravom FEMA-e u koje se u svakom trenutku može smestiti u rasponu od 5 do 10 miliona ljudi, dok neki slobodniji izvori barataju cifrom od čak 50 miliona. Ko sve ulazi u cifru od tih 50 miliona ljudi? I danas, u uslovno mirnodopskim prilikama u SAD, ove prazne objekte obezbeđuju na hiljade američkih vojnika pod punim naoružanjem. Od koga i za šta ih čuvaju, i kakve to onda tajne kriju ovi kampovi da bi deo „radoznale“ američke javnosti ostajao konstantno uskraćen za odgovore na sve učestlija pitanja koja se odnose na pravu svrhu njihovog postojanja.

Prethodna priča dobija dodatno na težini ako se zna da se SAD već duži niz godina, pod pretnjom opasnosti od terorizma, nuklearne invazije, sistematično pripremaju za mogućnost uvođenja vanrednog stanja („Martial law“). Martial law bi se u američkom značenju mogao prevesti kao „sistem mera koji stupa na snagu u trenucima kada armija preuzme pravosudnu upravu u zemlji...“. Da li se to, kako pojedini autori ističu, u Americi nakon dešavanja od 11. septembra i donošenja Patriotskog zakona dogodio „tihi prevrat“ u vrhu, kada su praktično sve ključne mehanizme i poluge vlasti preuzele vojska i bezbednosne (obaveštajne) službe. Da li su SAD posle 11. septembra postale vojno-policijska država? Da li je samo medijski i globalno (spektakularno) propraćeni udar aviona u zgrade bliznakinje mogao da opravda činjenicu „plišanog“ preuzimanja svih ključnih institucija u Americi od strane određenih vojno-korporativnih grupacija? I sada ću, na zaprepašćenje mnogih, odmah da se ogradim. Ne kažem da nepobitno postoji neki „pakleni plan“ i ne želim da celu priču spustim na nivo „teorije zavere“ (a što, verujem, mnogi jedva čekaju kako bi „osuli paljbu“), ali naprosto postoje velike nedoumice vezane za događaje posle „krvavog septembra“ na koje nijedna američka administracija do danas, dakle, ni osam godina posle, nije umela ili našla za shodno da adekvatno odgovori. Ili je sve toliko očigledno da bi svako pravdanje bilo potpuno izlišno?

U američkoj javnosti provejavaju i informacije da su FEMA kampovi „spremni“ i da bi postali potpuno operativni u trenutku eventualnog proglašenja vanrednog stanja (tzv. Martial law). Čak postoje i brojni snimci američkih vojnika koji još u aprilu 2000. godine patroliraju ulicama jednog tihog američkog gradića, koji je u tom trenutku ispresecan brojnim barikadama postavljenim na ulicama jednog naseljenog kraja. Šta se to uvežbavalo još tada? Vanredno stanje ili?

Izlaganje o FEMA „konc. logorima“, kao preventivi u pravcu obezbeđivanja smeštaja za američke građane u slučaju eventualnih terorističkih nuklearnih napada na veće američke gradove ne bi bila upotpunjena ukoliko ne bismo sagledali i izanalizirali jedan potpuno drugačiji i dosta problematičniji aspekt ovog kamp-projekta čiji je osnivač Savezna agencija za upravljanje hitnim slučajevima. Pominjao sam na početku teksta da mnogi antiglobalistički nastrojeni pojedinci u Americi na celu „priču“ vezanu za FEMA ne gledaju nikako drugačije nego na opasno oružje za „ulogorenje“ i smaknuće desetina miliona štrčećih protivnika Novog svetskog poretka i globalizma. Sve njih bi, prema tvrdjama vodećih antiglobalističkih lidera u SAD, trebalo prvo obuzdati a potom jednom zavek „smestiti“ u fanozne plastične (mrtvačke) kovčege. Ne želim bilo šta da presuđujem, ali mi gotovo u svim ovakvim i sličnim situacijama kroz glavu prođe naslov jedne od sjajnih knjiga moga kolege i prijatelja Milana Vidojevića, „Četvrti rajh – Amerika kao novi rajh“. Naslov sve govori, a to gde su i kako završavali neprijatelji Trećeg rajha valjda je svima koji čitaju ove redove poznato. Ali ne bi bilo zgoreg pročitati pažljivo knjigu, ukoliko neko do sada nije.

Nekoliko miliona plastičnih kovčega smeštenih unutar razgranate mreže FEMA logora na nekoga „čekaju“ i to je sada već nepobitna činjenica i surova realnost. I tu ne može biti ni pomena o bilo kakvim teorijama zavere. A to, ko će, usled čega i zbog čega biti „smešten“ u iste, ostaje nam na razmišljanje. Na kraju krajeva, šta god da je po sredi, ljudski životi su u pitanju, i to je najstrašnije od svega. A Amerika, tačnije onaj ko upravlja njome, očito da nešto „kuva“ i sprema. Nevidljiva ruka nikada ne miruje.

Moja moralna obaveza bila je da ukažem i upozorim na sve ovo dok je vreme, kako bi se konačno počelo razmišljati o ovom problematičnom fenomenu. Ali i pored činjenice da sam pružio neke informacije kroz ove redove, daleko od toga da sam sada i za gram spokojniji. Jer velika većina još uvek "spava".

Nakon svega izrečenog u ovom tekstu, optimizam se pronalazi samo u tragovima, nažalost.

A gde je Srbija u celoj ovoj priči?

Građani Srbije bar za sada ne moraju da „razbijaju glavu“ pričama o FEMA „konc. logorima“. Kod nas ih bar za sada, prema mojim skromnim saznanjima, još uvek nema. Nas kao narod i građane, opet, neke druge brige more. Prema najavama nekih vladinih dužnosnika i „dežurnih eksperata“ nas očekuju: pandemija svinjskog gripa, „vruća jesen“ i "isiljeni" Zakon o informisanju... A posle ko zna, ako kojim slučajem nešto krene „naopako“ i postane isuviše vruće, pa se Vlasi dosete, i počnu da kopiraju „prijatelje“ s one strane Atlantika...

[You must be registered and logged in to see this link.]
vivijen
vivijen
Moderator Foruma
Moderator Foruma

Zlatni Pehar Za Više Od 10.000 Poruka
Srbija

Grad : Zvezdan
Browser : Opera
Broj Postova : 13509
Broj Poena : 59965
Reputacija : 971
Datum upisa : 29.01.2010
Datum rođenja : 03.08.1953
Godine Starosti : 65
Pol : Ženski Zodijak : Lav Zmija

Zanimanje : slikanje, pisanje,primenjena umetnost
Raspoloženje : smireno
Uzrečica : ah
Knjiga/Pisac : orkanski visovi

Nazad na vrh Ići dole

Normalna Re: Treci svetski rat - poslednja vremena

Počalji od vivijen taj Čet 6 Jan - 18:43:43[You must be registered and logged in to see this image.]

ПРОРОШТВА СВЕТОГ КОЗМЕ ЕТОЛСКОГ
1. Доћи ће време кад ће вам непријатељи узети и пепео са огњишта, али ви немојте издати и променити веру вашу, као што ће то да ураде.

2. Покушаће да реше ствари пером, али неће успети; 29 пута решаваће ратом, а једним пером.

3. С једнима ћете заноћити, а са другима осванути.

4. Ићи ћете да живите на друго место, а други ће доћи на ваше место.

5. Видећете 40 коња свезаних за један колац.

6. Многи ће умрети од глади, богаташи ће постати сиромашни, а сиромашни ће умрети од глади. Шака брашна - шака злата.

7. Доћи ће време да ће се хришћани клати између себе, препоручујем слогу и љубав.

8. Доћи ће време када ће светом управљати алала и балала (безгласне жице и машине).

9. Све што траже дајите, само душу спасавајте.

10. Доћи ће време кад неће бити ове слоге између свештеника и народа.

11. Зло ће вам доћи од начитаних.

12. Свештеници ће постати гори и безбожнији од свих.

13. Крв ће се пролити у Цариграду да заплива у њој трогодишња јуница.

14. Тако страшне ствари ће се догодити, да ће мајке превремено рађати од страха свога.

15. Наметнуће порез на кокошке и прозоре.

16. Доћи ће време кад ће ђаво свуда стизати с тиквом својом.

17. Папу да проклињете јер он ће бити кривац.

18. Људи ће постати сиромашни због недостатка љубави према дрвећу.

19. Ви ћете друге спасити, а други вас.

20. Много шта ће се догодити. Градови ће постати бараке!

21. Доћи ће време кад ће проклети демон изићи из јазбине своје.

22. Појавиће се у неко доба лажни пророк, не вјерујте му и не радујте му се. Поново ће се изгубити и више се неће вратити.

23. Доћи ће време кад ће хришћани устати једни против других.

24. Имајте крст на челу да би вас познали да сте хришћани.

25. Школа ће дати такве ствари какве вам ни на памет не могу доћи.

26. Видећете кола која јуре по пољани брже од зеца.

27. Доћи ће време кад ће људи разговарати са једног удаљеног места на друго, као у две суседне собе, као из Цариграда у Русију.

28. Видећете људе како лете по небу као црне птице и како бацају огањ на земљу. Они који у то време буду живели, трчаће на гробље и викати: „Изиђите ви мртви да легнемо ми живи".

Свети Козма Етолски се упокојио 1779. године.

Приређивач: „Борба за веру“
vivijen
vivijen
Moderator Foruma
Moderator Foruma

Zlatni Pehar Za Više Od 10.000 Poruka
Srbija

Grad : Zvezdan
Browser : Opera
Broj Postova : 13509
Broj Poena : 59965
Reputacija : 971
Datum upisa : 29.01.2010
Datum rođenja : 03.08.1953
Godine Starosti : 65
Pol : Ženski Zodijak : Lav Zmija

Zanimanje : slikanje, pisanje,primenjena umetnost
Raspoloženje : smireno
Uzrečica : ah
Knjiga/Pisac : orkanski visovi

Nazad na vrh Ići dole

Normalna Re: Treci svetski rat - poslednja vremena

Počalji od vivijen taj Pon 10 Jan - 0:51:39


Žak Atili: Kratka istorija budućnosti (1)Kinezi u Rusiju, Rusi u Ukrajinu, Ukrajinci u EngleskuKnjiga francuskog bankara i pisca Žaka Atilija Kratka istorija budućnosti, izdata 2006. ne samo da otkriva potajne (i javne) želje i planove kreatora globalizma i takozvanog Novog svetskog poretka već budu još veće interesovanje zato što o svemu tome piše čovek iz bankarske "mreže" koja te planove već odavno sprovodi. Da li je Atili u zabludi ili namerno neke stvari previđa, ali događaji koje on opisuje kao nešto što će tek uslediti, već su postali stvarnost. Ipak, Atilijeva želja da bude vizionar bar nam jasno otkriva da se ništa ne događa slučajnoPiše: Ivona Živković

Oni koji ne veruju u veliku globalnu zaveru i ubeđeni su da se kriminal i korupcija, kao i neadekvatna i pljačkaška privatizacija u Srbiji sprovodi samo zato što smo mi "glup, primitivan i nesposoban narod", ni posle čitanja ove knjige verovatno neće promeniti svoje mišljenje. Ali, onima promućurnijima Atili je praktično rekao sve. Lako ćete videti da je pljačkaška privatizacija u Srbiji, Hrvatskoj, BiH, Bugarskoj, Rusiji samo deo vešto smišljenog plana međunarodnih bankarskih kartela (u službi iluminata) koji se neretko i sukobljavaju otkrivajući kriminalne i korupcionaške afere piona na državnim funkcijama one druge strane. Pljačka nacionalnog bogatstva je prisutna svuda, i na Zapadu i na Istoku, a odavno je poprimila globalne razmere.

Žak Atili svakako ne pripada najvišim slojevima društva iluminata (iako ga neki tako predstavljaju), ali predstavlja deo izvršne finansijske strukture svetske vlade, koja neformalno već funkcioniše nakon Drugog svetskog rata oblikujući čitav svet po potrebama bankara odnosno prodavaca novca. I Atili za to zna. Zato je on "vidovit", baš kao i njegov više rangirani kolega bankar, Džordž Soroš, koji već poslovično unapred "predviđa" šta će se na nekoj svetskoj berzi dogoditi, tako da kada god kupuje ili prodaje "napravi" svom finansijskom fondu koju milijardu evra više.

Iako odlično poznaje istorijska kretanja (jer zna da prati pravu nit, a to je istorija bankarstva i trgovine) Atili ima i "bisere" zbog kojih ga neki kritičari nazivaju običnim pajacem i zabavljačem.

Tako Atili veoma ozbiljno navodi da se Kalifornija proteže od Meksika do Kanade, ili iznosi veoma ozbiljna "predviđanja" o tome koje će se zemlje istočnog bloka priključiti uskoro EU (iako su one već postale članice EU, na primer, Bugarska i Rumunija).

Procvat Njujorka kao svetskog trgovačkog centra on vidi kao posledicu toga što on nije imao ruralnu tradiciju, a neke istorijske događaje Atili pomera i po stotinu i više godina od vremena kada su se zaista odigrali (bar prema zvaničnoj istoriji). Ni matematika mu nije jača strana, jer predviđa u budućnosti da će čak milijarda ljudi živeti u 50 megagradova, sa po 20 i 30 miliona stanovnika (!) Ali, nije li kod bankara dva i dva oduvek bilo, 4,5 pa i više?

Ali, sve je to nevažno, jer je istorija ionako odavno falsifikovana (upravo za potrebe iluminata), a "vizija" budućnosti (koja je već počela) Žaka Atilija je u svakom slučaju interesantna i provokativna.Agenda za 21. vekTako Atili u ovoj knjizi "predviđa" da će se događaji u 21. veku odvijati u tri različite faze: u prvoj fazi to će biti vreme stvaranja superimperije. Ta imperija neće biti geografski ograničena već globalna i njome će vladati velike međunarodne korporacije. I one će kreirati globalnu politiku.

"Novac će se najzad osloboditi od svega što ga ugrožava - uključujući nacionalne države, koje će progresivno biti razmontirane. Tržište će postati jedini svetski zakon", piše Atili.

I to je period u kome smo danas, zar ne? Proces demontaže nacionalnih država već se odvija, i to veoma uspešno na prostoru bivše Jugoslavije i čitavog istočnog bloka uključujući i Rusiju. Mehanizam kojim se to radi je pljačkaška privatizacija koja se vrši preko mreže lokalnih tajkuna, političkih piona (koje nadziru lokalne službe bezbednosti) i preko njihovih partijskih sledbenika željnih "boljeg života" za sebe i svoju familiju. Posao obavljaju investicioni fondovi koji u državu ubacuju bezvredan papir (fiat money - spekulativni novac koji nema pokriće u stvarnom kapitalu ili zlatu), a zauzvrat uzimaju prave vrednosti - ljudski rad, zemljište, rudna bogatstva, saobraćajne resurse i tržište. Novac se onda vraća preko robe koja se na to tržište ubacuje i ponovo iznosi iz zemlje. Onda se novac ponovo ubacuje, ali kao novi kredit i tako sve dok se narod do guše ne zaduži da mora da proda gospodaru sam sebe budzašto samo da bi se nahranio.

Dva su glavna finansijska fonda koja na ovaj način preuzimaju kompletnu nacionalnu privredu i oba imaju zvučna i dobroćudne nazive: USAID (američka pomoć), sa spekulativnim novcem koji stiže iz privatnih bankarskih fondova u SAD, i EBRD (Evropska banka za obnovu i razvoj sa sedišem u Londonu), koja je takođe privatna. Jedan od glavnih deoničara EBRD je Džordž Soroš, koji je 2005. bio vlasnik čak 52 odsto investicionog kapitala ove banke. Prvi predsednik ove banke bio je Žak Atili.

Sorošov Kvantum fond inače obrće novac za "nepoznate vlasnike", ali je poznato da mu je glavni klijent porodica Rotšild. Tako je Soroš postao visokorangirani bankarski "oficir" Rotšilda.

Da bi spekulativni novac ovih banaka (koji je nastao ni iz čega, tj. od kamata) ulazio bez prepreke u neku zemlju, najvažnije je da se u nju prvo instalira marionetska vlada u kojoj će sedeti ljudi bez ikakvog političkog znanja, bez privredeng iskustva i ograničene inteligencije.

Za one najsiromašnije slojeve stanovništva koji nemaju šta da daju pod hipoteku, bankari su smislili mikrofondove tako da im "pomognu" da mogu da kupe bar plastenik za povrće, zakupe pijačnu tezgu, a neuke seljačke žene kupe bar štrikaće igle i vunicu. Važno je da novac nauče da kupuju svi, pa i najsiromašniji. Niko ne sme da bude doveden u poziciju da započne neki biznis, a da prethodno nije kupio novac (što znači upao u dugove). I tu opet nalazimo Žaka Atilija koji je danas na čelu jednog takvog mikrofonda PlaNet finance. On ima čak 10.000 mikrokreditora za siromašne i deluje najviše u Aziji.Ekstremni planoviDruga faza koja će nastati je hiperkonflikt. To je period u kome se ova hiperimperija skuplja (tj. svetska kriza i posledica je smanjenja novca u opticaju). I to je deo današnjice. Atili "predviđa" da je to period kada se polako stvara opšti svetski haos. On, međutim, taj period ne vidi kao današnjicu, već ga stavlja u 2030. godinu.

Atili za ovaj period prognozira razarajuće ratove, suprotstavljene nacije (sve do guše zadužene i lišene strateških resursa), suprotstavljene religiozne grupe, terorističke grupe i početak pljačkaških mafijaških sukoba na slobodnom tržištu.

Treća faza, koju Atili pominje, nastaće 2060. odnosi se na period hiperdemokratije. Tako će narodi širom planete, iscrpljeni ratovima i socijalnim pobunama prihvatiti formiranje jedne "demokratske svetske vlade", koja će doći kao spasonosno rešenje. To će biti uvod u stvaranje globalnog kolektivističkog sistema gde će svako raditi za "opšte dobro".

Dakle, ukoliko se ubrajate u one koji priželjkuju da se na političkoj sceni u Srbiji pojavi "čvrsta ruka" koja će korumpirane "političare" i neobuzdane tajkune staviti u zatvor, obračunati se s mafijom i državnom korupcijom, obradovaćete se formiranju ove svetske vlade. I nećete biti jedini, jer iste želje imaju stotine miliona ljudi širom sveta koji su shvatili da su ih nacionalni lideri decenijama samo pljačkali. SAD i Rusija su najviše opljačkane zemlje u 20. veku.

Evidentno je da je ovo stari i već poznati plan iluminata i samo se možemo zapitati da li je ratni i revolucionarnih haos koji je od 1940. do 1948. vladao na prostoru bivše Jugoslavije bio jedna mala generalna proba za uvođenje jednog "opšteprihvaćenog kolektivističkog sistema", poznatog kao samoupravni socijalizam ili "komunizam sa humanim likom", kako su ga na Zapadu nazivali.

Josip Broz Tito je, tako, nametnut kao spasilac zaraćenih etničkih grupa, podeljenih u tri vere koji je onda sastavljen u veliku jugoslovensku naciju. Iako je praktično bilo govora o istom narodu (u koji su bila integrisana i neka plemena iz Male Azije) koji je decenijama pre toga bio vešto modeliran prekrajanjem jezika, menjanjem prezimena, nametanjem druge vere, te ideološkim ispiranjem mozga ljudima koji će onda biti postavljeni kao akademska intelektualna struktura. Njihovi neuki i zabludeli potomci i danas zato naivno širom otvaraju sva vrata ovim stranim investitorima, doživljavajući ih kao spasioce, dok prema sopstvenom narodu (i sebi) imaju osećaj prezira i manje vrednosti. A to je upravo jezuitska duhovna alhemija iluminata.

Novi vrli svet bi pre izlaska iz haosa morao da bude umanjen za neku milijardu ljudi, ali je pitanje kako će se to postići, i to je za sada najveća tajna iluminata. Poznavajući njihovu filozofiju, i to će im doneti profit. Vakcine bi bile jedan takav profitabilan metod.

Upravo je Atili odavno zagovornik primene humane eutanazije kod ljudi koji navrše 60 godina života. Tako je još 1981. u vreme jedne javne debate povodom predloga da se donese zakon o eutanaziji, izjavio: "Čim neko pređe 60-65 godina on živi ispod svojih sposobnosti da proizvodi, i košta društvenu zajednicu mnogo novca... eutanazija će biti jedna od suštinskih instrumenata budućeg društva".

Atili kao da previđa činjenicu da ogroman broj ljudi, posebno u zapadnim postindustrijskim zemljama, ništa ne proizvodi i da radi u uslužnom sektoru i u administraciji. Rad od osam, deset i 12 sati sasvim se nepotrebno nameće ljudima samo zato da bi bili stalno okupirani radom u svom robovskom položaju. Jer, kapitalizam i slobodno tržište upravo imaju problem sa hiperprodukcijom i grozničavo nastoje da ljude održavaju u radu, iako toliki proizvodi nikome nisu potrebni. U stvari, kada bi manje radili, manje bi se trošila hrana, nafta, voda, odeća. A to trgovcima ne odgovara jer se oni ugrađuju u vrednost robne razmene, a veliki finansijski promet održava u životu njihov bezvredan papir koji mora stalno da "radi" da bi "živeo".

S druge strane, na evropskom jevrejskom kongresu Atili je nedavno izjavio i da svetska populacija Jevreja treba da poraste na 200 miliona. Zašto? Koja je uloga Jevreja u Novom vrlom svetu? Da bi pevali i glumili u holivudskim filmovima i bili udarne novinarske perjanice širom sveta? Ili naučnici izuzetnog potencijala, koji bi i dalje kao po pravilu dobijali Nobelovu nagradu za "izuzetna naučna dostignuća"? Ili da bi ratovali i špijunirali i lobirali za interese Izraela?

Dakle, sa dvesta miliona nadzornika, po Atilijevoj proceni, kolika bi onda bila ukupna robovska populacija Novog vrlog sveta? Milijarda, dve, tri?

Ali, da li će oni koji su zaduženi da obrću svet naglavačke, pljačkaju narod i uvode ih opšti haos biti dobri nadzornici u Novom svetskom poretku kakav želi da nametne globalna vlastela? Da li biste stavili za čuvara onog koga ste naučili da krade? Poznata izreka kaže: Nije kome je rečeno, već kome je suđeno. Da li je možda i Žak Atili u velikoj zabludi?Devet srca trgovačke moćiŽak Atili ipak ispravno zaključuje da je "moderna istorija zasnovana na pobedama trgovaca (i tržišne demokratije) nad kraljevima i Bogom", mada ne otkriva veliku tajnu da su sve evropske i azijske vladarske dinastije jednostavno zamenjene poslušnim članovima nasledne ili bliske loze pravih vladara. Ovu zamenu su perfidnim zaverama izvršili bankari, postavljajući na tron one koji su bili spremni da prestanu da proganjaju lihvare i na svom posedu dozvole legalnu prodaju novca i stvaranje bankarske vrednosti ni iz čega.

Danas je nemoral već uveden u hrišćansku zajednicu i data je prednost materijalnim dobrima nad duhovnom snagom. I to je očiti trijumf bankara nad hrišćanskim učenjem. Preoblikovanje ljudi u gramzive zveri koje se u životu rukovode isključivo svojim porivom za ličnim zadovoljstvom i posedovanjem teritorije i dobara, deo je psiholoških operacija koje se ubacuju preko kontrolisanih medija širom sveta. Zato se u ljudsko stado konstantno ugrađuju seksualna nastranost i devijantnost.

Atili piše da je svaka faza u evoluciji tržišta praćena tehnološkim revolucijama, gde postojeće "srce" tržišta ne uspeva da se adaptira u novom svetu i gubi nadmoćnost. "Srce" je po Atiliju mesto u kome je u jednom istorijskom periodu učinjen ogroman tehnološki iskorak, i to je upravo omogućilo trgovcima nadmoć i bogaćenje.

U slikovitom opisu Atili tako prati istorijski uspon i pad devet "srca" zapadne civilizacije. Prvo je to bio grad Briž (u današnjoj Belgiji) koji je postao moćan konstrukcijom lađa s kormilom, zatim je došla Venecija (gde su građene lađe širokog pramca sa tri jarbola, poznate kao karavele). Nakon njih procvetao je Antverpen (u kom su nikle prve evropske štamparije), pa Đenova (kao kolevka bankarstva odnosno računovodstvenih poslova), zatim Amsterdam (sa moćnom flotilom), onda London (s parnom mašinom), Boston (gde je konstruisan prvi klipni motor), Njujork (gde je konstruisan električni motor), i danas je to Los Anđeles zahvaljujući silicijumskoj dolini i mikročipovima.

S takvim gledanjem na istoriju Atili filozofira koji će grad biti ekonomski i trgovački centar u 21. veku. Analizirajući posebno ekonomski razvitak Kine i uopšte Azije, on ipak ne može da nađe "srce" za 21. vek, jer ga verovatno neće više ni biti. Zato Atili izvodi zaključak da će globalizacija tržišta stvoriti nomadsku populaciju. Biće to biznismeni i radnici koji će se stalno seliti u skladu s potrebama svoje kompanije ili u zavisnosti od cene njihovog rada. Tako će i njima glavni podsticaj uvek biti novac, ali će mnogi odlaziti u druge zemlje zato što više neće želeti da žive u istoj.

"Oni više neće želeti da zavise od zemlje čiji ih sistem oporezivanja, zakonodavstvo čak i kultura odbija. Oni će želeti potpuno da promene svoj život. Svet će tako sve više biti ispunjen ljudima koji su odlučili da budu anonimni i žive po svojoj slobodnoj volji. Oni će živeti i seliti se kao karavani gde će svako ko ima krajnji cilj slobodu birati novi identitet za sebe."

Takvi emigracioni tokovi će se vremenom širiti i potpuno će potopiti nacionalne države. "Velika Britanija će postati glavna zemlja domaćin, posebno za građane centralnih evropskih zemalja. Primaće radnike iz Ukrajine, a njih će u Ukrajini zameniti ruski radnici, koje će u Rusiji zameniti Kinezi", piše Atili. Da li su to želje iluminata?

Atili dalje zloslutno napominje i to da će države koje ovome budu pružale otpor vremenom shvatiti da je priliv populacije sa strane "uslov i njihovog opstanka". Ostaje i tu pitanje da li će ovakve države to shvatiti zato što će im biti uvedene ekonomske sankcije ukoliko se budu zatvarale za jeftinu radnu snagu?

U drugom zloslutnom i proročkom pasusu Atili govori o hordama iz Trećeg sveta koje sve više okružuju i "gutaju" Zapad.

"Još brojnije mase će pohrliti na kapije Zapada (nego što je to slučaj danas). One već sada broje stotine hiljada ljudi svakog meseca. Taj broj će rasti do miliona, desetina miliona." SAD će biti najpopularnija destinacija i "u dvadeset godina, hispano i Afroamerikanci će gotovo biti većina u SAD."

Atili lako predviđa jer očito zna da američka vlada ne samo da ne sprečava takve horde da ulaze u SAD već radi sasvim suprotno i ogroman broj siromašnih Meksikanaca krišom od sopstvenih građana ubacuje na teritoriju SAD gde oni obaraju cenu rada i starosedeocima uzimaju poslove.


U sledećem nastavku:

Kako će nestati SAD, kako će se praviti deca i kako će građani biti nadzirani


Francuzima biblioteka, Englezima banka, a starcima eutanazija


Biografija Žaka Atilijia otkriva da potiče iz jedne jevrejske trgovačke porodice (o majci nema podataka) i da mu je otac radio u Alžiru kao trgovac parfemima kada se Žak rodio 1943. godine. U to vreme ti trgovci su bili otomanski Turci, pa i sam Atili liči na Turčina. On ima i brata blizanca, Bernara, koji je kao i Žak svojim jevrejskim poreklom bio predodređen za velike trgovačke poslove i uticajne funkcije u velikim korporativnim sistemima koji su okosnica globalnog trgovačkog transnacionalnog biznisa. Jevreji su, kao što je poznato, u najvažnijim čvorištima ove globalne trgovačke mreže koja uključuje i medije, telekomunikacije i naftu.

Atili je tako bio predodređen da završi elitističku francusku visoku politehničku inženjersku školu. Ovo je jedna od četiri elitističke škole otvorene nakon francuske buržoaske revolucije (kojom su međunarodni bankari preuzeli francusku privredu) i u njima se danas školuju bogata trgovačka deca koje se odmah ubacuju na rad u "mrežu" korporativnog biznisa.

Tako je Žak u svojoj 38. godini, 1981, postao savetnik Fransoa Miterana, predsednika Francuske, a po ukusu jednog moćnog evropskog bankarskog kartela. I taj posao je radio veoma uspešno deset godina. Sa svog uticajnog mesta, u Parizu je izgradio ogromnu biblioteku i uključio je Francusku u program razvoja novih evropskih tehnologija Eureka.

Godine 1991. Atali je postao prvi predsednik moćne Evropske banke za obnovu i razvoj, sa sedištem u Londonu.

Atili je bio i član Evropske komisije (pri EU), koja je bila inicijator stvaranja jedinstvenog obrazovnog sistema u EU, u kome bi sve diplome bile rangirane prema jedinstvenom poretku, pa je zato izglasana Bolonjska konvencija.

Kao pisac je objavio više od 30 knjiga koje su prodate u šest miliona primeraka širom sveta. Tu se ubraja i knjiga o njegovom omiljenom bankaru Sigmundu Varburgu.

Za Karla Marksa Atili tvrdi da je pogrešno povezan sa komunizmom odnosno "sovjetizmom" i da je on bio istinski zagovornik globalnog slobodnog tržišta, pa samim tim i ekonomski filozof Novog svetskog poretka.

Žak Atili je danas predsednik finansijske organizacije PlaNet Finance.


Novac će se najzad osloboditi od svega što ga ugrožava - uključujući nacionalne države, koje će progresivno biti razmontirane. Tržište će postati jedini svetski zakon.


Danas je nemoral već uveden u hrišćansku zajednicu i data je prednost materijalnim dobrima nad duhovnom snagom. I to je očiti trijumf bankara nad hrišćanskim učenjem.

[You must be registered and logged in to see this link.]
vivijen
vivijen
Moderator Foruma
Moderator Foruma

Zlatni Pehar Za Više Od 10.000 Poruka
Srbija

Grad : Zvezdan
Browser : Opera
Broj Postova : 13509
Broj Poena : 59965
Reputacija : 971
Datum upisa : 29.01.2010
Datum rođenja : 03.08.1953
Godine Starosti : 65
Pol : Ženski Zodijak : Lav Zmija

Zanimanje : slikanje, pisanje,primenjena umetnost
Raspoloženje : smireno
Uzrečica : ah
Knjiga/Pisac : orkanski visovi

Nazad na vrh Ići dole

Normalna Re: Treci svetski rat - poslednja vremena

Počalji od vivijen taj Sub 19 Feb - 23:55:03SUDBINA EX-YU REPUBLIKA U PROROČANSTVIMA APOKALIPSEU kratkom prikazu koji sledi dati su detalji iz vizija Mišela Nostradamusa, odnosno tkzv. Nostradamusovog proročanstva, sa opisima dešavanja u jugoslovenskim bivšim republikama i bliskim prostorima, koji će početi Trećim svetskim ratom – prethodnicom Apokalipse .

Nostradamus kaže da će se posle prestanka epidemija smrtonosnih bolesti, u vremenu kraja stoleća i milenijuma , situacija na zemlji malo smiriti i da će ljudi sigurno putovati zemljom, morem i vazduhom.

Ovaj Katren [I.63] je definitivno onaj, koji opisuje početak III. Svetskog rata, stoji u uvodu i objašnjenju prevoda sa engleskog i nemačkog jezika, sa kojih smo donji tekst preveli na srpski jezik :

(This quatrain is defined as the quatrain, the start of WW-III indicate. Dieser Vierzeiler wird als die Vierzeiler, dem Beginn des WW-III anzugeben.)

Ostali Katreni su izabrani jer govore o dodjadjanjima na Balkanskim prostorima. Nostradamus koristi izraze i nazive koji su tako glasili u njegovo vreme.

[I.63] Scenario ovog katrena opisuje jasno jedan savremeni svetski scenario i vremenski period u kome se upravo nalazimo , kao što je naprimer komercijalno letenje avionom za koje Nostradamus kaže : “ da će svaki gradjanin za relativno malo para moći putovati nebeskim ladjama tamo, gde mu se na svetu prohte” Ovaj period dakle je nastao tek posle Drugog svetskog rata, a detalj da će “svaki gradjanin za malo para putovati gde mu se hoće “ , svakako se odnosi na period od pre nekoliko godina, kada su počele rad takozvane “nisko-tarifne ” avio komapnije.

[II.84] U regiji između Kampanije, Siene, Firence i Toskane, neće kiša pada za šest meseci i devet dana. Strani jezik se govoriti u porobljenoj Dalmaciji, to će biti od mora potopljena zemlja, a potresi i more razaraće državu.

[II.96] Goreće velika baklja na nebu noću blizu kraja Rona i videće se izvor vatre. Pomoć će prekasno doći sa napadom na Persiju , koja će doći i da osvoji Balkan i Makedoniju. Hrišćanski saveznici (Zapad) neće biti u mogućnosti pomoći na vreme, da daju svoje snage.

[V.27] Ognjem i oružjem , nedaleko od Crnog mora, će doći iz Persije vojska da okupira Trapezuntsko a Pharos i Mytilene će drhtati. Sunce će biti sjajno, a Mare Adriatico (Jadran) će biti pokriven arapskom krvi. Jedan veliki persijski zapovednik će se boriti na moru (Jadranu), zajedno sa Arapima i učiniti velike gubitke “istočnoj strani” ( hrišćanskim zemljama).

[V.47] Veliki arapski Mart će biti u prethodnici, ali će biti od Vizantinaca izdat: antički Rodos (Grci) će mu izaći u susret i sa ( Ugarima – Madjari i Austrijancima ) naneti mu veliku štetu u sukobu. Arapske snage će tokom borbe sa grčkim i ugarskim trupama biti izdati od Turaka.

[V.48] Nakon velike patnje dva neprijatelja, jedna flota će doći iz Afrike Ugarima , koja će učiniti jeziva nedela kada stupi preko mora i zemlje. Obe strane će upotrebiti novo oružje “Rod” protiv drugih. Iznenada će ta flota iz Afrike pomoći Ugarima protiv Arapa

[VI.21] Duž severoistoka velikih država na drugoj strain sveta (SAD) veliki strah i teror će biti. Novi čovek koji bude izabran, biće velik od koga će da drhti i Rodos, a Bizant će biti podržan od njega i obojen od arapske krvi. Rusija koja je do tada bilo neutralna ili malo u “istočnom savezu” , nakon promena u vodjstvu, pridružiće se velikim ujedinjenim državama protiv bilo koje sile, da bi oslabila arapske invazije . Novi zapovednik Zapovedništva (ili novi predsednik SAD) šalje vojsku da popravi rezultate poraza hrišćanskih snaga u Istočnom Mediteranu i Turske. To je verovatno prekretnica rata.

[VI.80] Iz istočne kraljevine “Fes” (neka muslimanska-arapska zemlja u kojoj se nosi(o) fes u Nostradamusovo vreme) će doći pomoć onima ( vrlo verovatno muslimanima ) u Evropi. Gradovi će da gore,vojsku iz Azije predvodiće veliki vođa, koji će se uzdići posle poraza saveznika u Evropi i zauzima sa velikim jatom sa kopna i mora, i tako tera krst (Hrišćane)u smrt.

[VII.6] Napulj, Palermo i cela Sicilija će pasti u arapske ruke. Na Salernu, Sardiniji i Korziki, biće glad, kuga, ratovi i zlo će se prošiti na sve strane. Doći će velika istočna invanzija na Italiju i razaranje glavnih italijanskih gradova od strane Arapa iz Afrike.

[IX.60] Arapske snage će zavladati u zemlji Dalmaciji - obalno područje Balkana. Sa glavom umotanom u crnu maramu, njihov vođa zove se Ismael, on će ih voditi; sva u krvi, Dalmacija će da drhti. I žabe će se tresti, dok ne dodje pomoć iz Portugala ? Brodovi arpskih i afričkih snaga biće poraženi od strane Portugalski mornarice.

[X.62] Srbija će se približiti da napadne Madjarsku, ali će njihov brat Herold doći da ih upozori. Bizantijski šef, “Salona od Slavonije” će doći da prihvati arapsko pravo i veru. Arapske snage koje će uzeti i Sloveniju sa mora, će se okrenuti na Srbiju i Ugarsku za napad.

Nostradamus dalje predvidja posle svih nedaća čovečanstva, velike pomore i strašne dogadjaje u vreme promene milenijuma : krvave kiše, glad, ratove i bolesti. Nakon patnji posle II.Svetskog rata Nostradamus vidi veliku zvezdu koja nebom vuče svoj rep, koja će označiti nove muke ljudi. Ta kometa ili zvezda bi se mogla pojaviti i tokom II. Svetskog rata, koji će trajati tri do četiri godine. Ta zvezda, kometa ili asteroid će prouzrokovati “Tri dana Apokalipse” , Tame ili tri “Sudnja dana” , kako inače stoji u mnogim hrišćanskim, ali i muslimanskim proročanstvima.

Posle tri dana tame doći će “Sudnji dan”, kraj stare i početak nove civilizacije, kaže Nostradamus.

[You must be registered and logged in to see this link.]
vivijen
vivijen
Moderator Foruma
Moderator Foruma

Zlatni Pehar Za Više Od 10.000 Poruka
Srbija

Grad : Zvezdan
Browser : Opera
Broj Postova : 13509
Broj Poena : 59965
Reputacija : 971
Datum upisa : 29.01.2010
Datum rođenja : 03.08.1953
Godine Starosti : 65
Pol : Ženski Zodijak : Lav Zmija

Zanimanje : slikanje, pisanje,primenjena umetnost
Raspoloženje : smireno
Uzrečica : ah
Knjiga/Pisac : orkanski visovi

Nazad na vrh Ići dole

Normalna Re: Treci svetski rat - poslednja vremena

Počalji od vivijen taj Ned 20 Feb - 16:18:27


Prorocanstvo Starca Antonija

Vidjenje starca Antonija
Negde pocetkom sedamdesetih, za vreme sluzenja Bozanstvene Liturgije, udostojio sam se prvog vidjenja. A desilo se sledece. U to vreme je pocelo opste odusevljenje ljudi sa Zapadom, i shodno tome gubile su se karakteristike koje su svojstvene pravoslavnim Slovenima - skromnost, gostoprimljivost, nesticanje.
Sticanje se moze smatrati najvaznijim karakteristikom novog pogleda na svet, jer novac i stvari postaju vredniji od morala, duhovnosti. I ono najstrasnije sto se desilo je i nacin zivota ljudi koji sebe nazivaju pravoslavnim, i koji veoma cesto strogo postuju crkvene obrede, postaju isti kao i mnogobozci koji ih okruzuju! Doslo je do takve neskromnosti, teznje za karijerom, i visokim polozajem u drustvu. Za decu iz verujucih porodica ne predstavlja dusevnu muku stupanje u pionire, komsomol, partiju. I vec imaju opravdanje u “rukavu”: “A kako cemo bez toga, ne zivimo u pustinji vec medju ljudima. Pa, greh - ako na taj nacin posmatramo sve je onda greh, ali pokajacemo se i u redu”. Takav povrsan odnos je izazivao strah za samu mogucnost spasenja. Ja sam iscitavao Jevandjelje, a posebno Otkrovenje, jer mi nije davalo mira pitanje o pustinji u koju ljudi treba da beze.
I evo vidim veliki broj ljudi koji idu, i jedu. Neki cini mi se i ne jedu, vec - piruju, drugi - bludnice, treci - pakoste svojim bliznjima, i svi su oni kao rekom poneseni. Medju njima ima raznih ljudi, kako mirjana, tako i duhovnika, i vojnika, i politicara, svih, svih. Veliki broj ljudi se prosto guraju napred, a neki idu mirno. Na njhovom putu je strasna provalija koja vodi u ad. Cini se da svi treba da upadnu u provaliju - ali ne. Veliki deo ljudi leti nadole, vidim kako nekoga nadole vuku automobili, trpeze, novac, skupa odeca. A neki mirno prelaze preko te provalije, cak nekako i iznad nje da tako kazem. Neko od njih posrce, ali ne upada u provaliju - sveti muzevi ih pridrzavaju i pomazu. U provaliju ne upadaju samo bogatasi, vec i ljudi koji ne raspolazu velikim sredstvima. Ali svi oni imaju jednog idola - svetsku pohotu.
Bilo je strasno. Iz provalije su se culi ne jecaji, vec urlici i smrad. Ali to nije obican smrad, vec kako se blagouhanje ne moze opisati, niti uporediti sa mirisom cveta ili trave, vec je to blagouhanje blagodati, koje Gosoid daruje od mostiju, cudotvornih ikona ili na drugi nacin tako i adski smrad nije samo obican neprijatan miris, kao smrad sumpora, vec je to osecaj uzasa i odvratnosti - jednom recju - ad.
Evo tebi i pustinja. I tamo je otselnike sablaznjavao covekoubica, starajuci se da im pobudi strasti sticanja, pohote, uninija. Mnogi su padali, mnogi. Istovremeno, koliko knezeva i mocnika ovoga sveta se spaslo, a koje Crkve nije prisajedinila svetima - oni su imali sve, ali njihovo srce nije bilo vezano za propadljivi svet, vec za Visnji.
U nase vreme je strasno i to sto iskusenja vrebaju coveka na svakom koraku i veoma cesto su takva da ih nije lako otkriti. Kod mene dolazi veliki broj ljudi koje cini se muci jedno te isto pitanje - kako se spasti i kako postupiti u ovoj ili onoj situaciji. Ali zar je moguce uzeti blagoslov za svaki postupak i to ne u toku dana vec cak i meseca ?! Znaci treba prepoznavati sablazni koje su nepromenjene jos od postanka sveta, jer djavo ne stvara nista. Druga je stvar to sto se za hiljade godina on nakupio iskustva, i sada su njegovi predlozi covecanstvu da sidje kod njega u ad mnogo izostreniji, a u sustini ceo savremen svet je - njegov predlog. Predlog, zato sto on nema moc nikoga da primora ni na sta, ali zato upakuje greh u paket, tako da su sluge tame uvek spremni sa svojim: “Sta zelite?”
Jos jedna danasnja karakteristika je skori dolazak antihrista. Mnogi duhovni ljudi kazu da se on vec rodio. O tome je tesko suditi, neprijatelj je lukav pa cak i prema onima koji mu sluze. Mnogi od njih su sebe smatrali antihristima, i oni su izgledali tako na osnovu svojih pogleda na svet i postupaka, ali to nisu bili oni o kojima govori Crkva. Mozda se i rodio, mozda i nije, nije stvar u tome. Kada su Svetitelja Ignajtija (Brjancaninova) pitali o dolasku antihrista, on je odgovarao da ne postoji tacan datum, jer njegov dolazak uslovljavaju ljudi svojom zlobom. Takvo je danasnje vreme - vreme zavrsnih priprema za njegov dolazak. A tu je i koncentracija svetske vlasti jer on nece biti sudija samo jedne strane, vec celog sveta uz neophodno pretvaranje “ljudi u zveri”. Ali i to je malo za to da celo covecanstvo padne na kolena, vec treba izgraditi takav sistem zivota, cije bi najmanje narusavanje povlacilo za sobom katastrofalne posledice - glad, hladnocu, razaranje. I taj sistem se formira. Kroz nekoliko godina sam video kako ce se sve to desiti.

vivijen
vivijen
Moderator Foruma
Moderator Foruma

Zlatni Pehar Za Više Od 10.000 Poruka
Srbija

Grad : Zvezdan
Browser : Opera
Broj Postova : 13509
Broj Poena : 59965
Reputacija : 971
Datum upisa : 29.01.2010
Datum rođenja : 03.08.1953
Godine Starosti : 65
Pol : Ženski Zodijak : Lav Zmija

Zanimanje : slikanje, pisanje,primenjena umetnost
Raspoloženje : smireno
Uzrečica : ah
Knjiga/Pisac : orkanski visovi

Nazad na vrh Ići dole

Normalna Re: Treci svetski rat - poslednja vremena

Počalji od vivijen taj Ned 20 Feb - 16:21:32Drugo vidjenje starca Antonija

Tesko je bilo to (vidjenje) prihvatiti u tim godinama prividnog sovjetskog blagostanja, i tada nisam mislio da cu doziveti ostvarenje mnogo toga sto sam se udostojio da vidim.
Dakle, kao sto sam rekao drugo vidjenje nije bilo produzetak prvog, ne. Ono se i vremenski desilo mnogo kasnije a i po sadrzaju je takodje bilo veoma razlicito. Prvo vidjenje je bila svojevrsna pouka, ili vec urazumljenje. Ja sam se molio za odgovor i dobio sam ga. Drugo vidjenje je moze se reci sasvim druge vrste.
Nisam se ni za sta molio, ali mi je Odozgo bilo dato da vidim to o cemu su me pitali ljudi koji su dolazili kod mene. Ako prvo vidjenje moze da se preprica sa vecom ili manjom tacnoscu, onda je drugo u principu nemoguce prepricati. Ja, cu oce Aleksandre prvi put pokusati da ti izlozim drugo vidjenje nekim redosledom, ili jezikom svetske nauke da sisematizujem sve to cega sam se udostojio da vidim. Pokusacu da to izlozim nekim redosledom a ne bas sasvim onako kako sam video, jer mi je bilo dano jedno ali radi vece koristi, radi tebe i tvojih parohijana mislim da je bolje da ga ispricam drugim redosledom. Pre ovog naseg razgovora sve to sto sam video spominjao sam samo u odgovorima na nedoumice verujucih.
Recicu jos nekoliko reci, ali ne iz vidjenja, vec o stvorenom svetu kako bi se bolje razumelo ono sto sledi. Gospod stvara sve zivo u jedinstvenom, veoma surovom sistemu. Cela Vaseljena je apsolutno povezana svakim njenim dejstvom u najmanjoj sitnici, a za razumna bica kao sto je covek, cak i dejstvom necega sto ne pripada vidljivom svetu kao sto su misli. Dejstva nerazumnih tvari ne mogu da nanesu stetu Vaseljeni – ona su ogranicena kako unutrasnjim kocnicama, tako i instinktima i samoregulacionim svojstvima same prirode. Covek je druga stvar. On je sazdan po liku i podobiju Bozijem. I da ne bismo raspravljali sta je lik a sta - podobije, sta iskorenjujemo iz sebe, a sta ne, sta covek ima od rodjenja, za sta je prizvan da tezi ceo zivot, u datom slucaju je vazno nesto drugo a to su njegova dejstva, kako u materijalnom svetu tako i sa nevidljivim osobinama, koje se odrazavaju na njegovu okolnu sredinu, na sredinu njegovog boravka, i na celu Vaseljenu. Bog nije zbrisao sa lica zemlje Sodom i Gomor, vec ljude koji su se odrekli Tvorcevog Promisla. Upravo zbog toga i govorim da sve nevolje koje se dogadjaju sa covecanstvom i prirodom, nisu posledice Bozijeg gneva, jer mi ispovedamo da je On Sveblag i Svemilosrdan, i ispovedamo jednu Istinu, ali su same nevolje posledica sverusilackog dejstva samog covecanstva, koje je posrnulo - ne cak ni zbog neprijatelja, jer povoda nema niti ga moze biti, jer je povod -prinuda, vec zbog djavoljih zamki. A sada bih zapoceo sa vidjenjem i o tome sta ce se sve desavati u ne tako dalekoj buducnosti, a nesto se vec desava i u danasnje vreme. Evo sta sam video o buducnosti.


Pre svega, sve moguce tehnicke katastrofe – sistem postojanja koji je covek izgradio je po svojoj sustini satanski, jer apsolutno protivureci Bozijim zakonima, te ce zbog toga poceti da propada. Padace avioni, tonuce brodovi, eksplodirace atomske stanice, hemijske fabrike. I sve ce se to desavati uporedo sa strasnim prirodnim pojavama koje ce se desavati po celoj zemlji, ali posebno u – Americi. To ce biti uragani nevidjene snage, zemljotresi, najsurovije suse. I nasuprot tome – provale oblaka sa poplavama. Sa lica zemlje ce biti zbrisan strasni monstrum, savremeni Sodom – Njujork. Odmazda nece mimoici ni Gomor – Los Andjeles.
Cini se da ce biti tesko naci na zemlji takvo mesto gde ce se covek osecati spokojno, i potpuno bezbedno. Covek ce naci mir samo u uzdanju u Boga, a zemlja mu vec nece dati nikakvu zastitu. Razgoropadjena priroda ce najvise ugroziti gradove, jer su se oni potpuno odvojili od nje. Jedno je rusenje vavilonske kule, a drugo savremene zgrade sa stotinama mrtvih bez pokajanja i Pricesca – stotine mrtvih dusa. Te zgrade koje su postavljene na stubovima a u sustini –strelama, koje probadaju zemlju i kao da streme prema adu – one ce ljudima i doneti adsku smrt pod barikadama.
I onaj ko ostane ziv ce zavideti onima koji su poginuli jer ce njegov udeo biti uzasniji – smrt od gladi i gusenja.
Prizor u gradovima ce biti stravican. Cak i oni koji izbegnu potpunu propast bice liseni vode i elektricne struje, grejanja i hrane, i podsecace na ogromne kamene grobove jer ce tako mnogo ljudi umirati. Razbojnicke bande ce beskrajno ciniti svoja zlodela, cak ce i kretanje gradom danju biti opasno, a nocu ce se ljudi okupljati u velikim grupama da bi zajedno pokusali da dozive novo jutro. Izlazak sunca, avaj, nece doneti radost novog dana, vec tugu zbog neophodnosti da se prozivi jos jedan dan.
Ne treba misliti da ce na selu carovati mir i blagostanje. Zatrovana, unistena polja, izgorela od suse ili poplavljena pljuskovima nece davati neophodnu letinu. Bice nikada ranije vidjene kuge medju zivotinjama i ljudima, koji nece biti u stanju da zakopaju zivotinje, vec ce ih ostavljati da trule, trujuci vazduh strasnim smradom .Seljaci ce stradati od napada gradjana, koji ce se trazeci hranu razici po selima, spremni da ubiju coveka za koricu hleba! Da, za tu koricu, koju sada ne jedu bez dodataka i sosova ce se prolivati krv. Ljudozderstvo ce postati uobicajena pojava jer ce covecanstvo primivsi antihristov pecat izbrisati sve moralne granice. Noc ce za seljake takodje biti period posebnog straha, jer ce to biti vreme najzescih pljacki. A cilj nije samo preziveti, vec i sacuvati imovinu radi rada, jer i njima takodje preti smrt gladju. Sami ljudi u selu kao i u gradu ce takodje biti objekti lova. Sa strane posmatrajuci mocice se reci da su se vratila prepotopna vremena. Ali ne. U to vreme je nad svetom bila Bozija Rec: “Radjajte se i mnozite”. Danasnji zivot covecanstva i njegova sustina je usmerena na odbacivanje i blagodati i Bozijeg Promisla. Ali to jos uvek nije kraj.
U pocetku svoje price sam sumirao sve sto je tome prethodilo i to ne slucajno. Veoma cesto, ili tacnije receno veoma cesto mi zbog malog ne vidimo veliko. Zbog malog greha ne vidimo i ne zelimo da vidimo krsenje osnovnih zapovesti Gospodnjih. Gospod je Tvorac ovoga sveta i stvorio ga je u harmoniji sa Sobom. Setite se Njegovih Reci o onome sto je tek stvorio: “I vide da je dobro".To je rekao Bog, Svedovoljni i Sveblagi, Svemoguci i Svesavrseni, Svemilostivi Promislitelj je smatrao tvorevinu dobrom to jest svet se nalazio u harmoniji sa Dobrom, sa Ljubavlju, jer je Bog ljubav. Covek je jedinstvena tvar, koja je sposobna da utice na postojanje sveta, kruna Bozijeg stvaralastva, takodje stvoren po liku i podobiju Dobra i Ljubavi. I zapovesti, koje su coveku date od strane Tvorca, nisu nista drugo nego pouke za miran i srecan zivot u svetu, u harmoniji sa njim. Sve ostalo, sto protivureci zapovestima, je pogubno kako za svet, tako i za sve sto u njemu postoji i zavisi od njega. Sve pocinje od maloga, od skolskih kecelja, kolektivnog poducavanja decaka i devojcica, i to ne pod rukovodstvom duhovnog lica, vec svetskog predavaca. Uskoro ce i taj naziv biti izbrisan, i ostace samo jedan – ucitelj! Ucitelj cega i cemu? Koliko tih ucitelja su moralno rastrojene licnosti, razvedene, neuravnotezene. Drugi, to jest veliki deo, cak i ako koliko-toliko sacuvaju ljudsko oblicje, ne znaju i ne zele da znaju pravila zivljenja u svetu koji je Bog stvorio. Cemu onda oni uce decu? Uce o svetu ne kao o Bozijoj tvorevini, vec o pravilima zivota u svetu, kao oblasti pod vlascu podnebesnih duhova! To je ono malo, iz koga proizilazi strasnije vece.
Moralna degradacija. Koliko puta je satana pokusao da je ucini sveopstom, sveobuhvatnom, ali je uvek cinio strasno razoblicavanje Crkve. A za duhove tame je najstrasnije – razoblicavanje. Kao sto se lopov potkrada u mraku i boji se svetlosti, tako i su i djavolska posla najdelotvornija i najsablaznjivija u odsustvu svetlosti istine. Svet je prekrila tama blagostanja deset “razvijenih” drzava, koje je neprijatelj izabrao kao oslonac u delu odumiranja celog sveta. Glavno i udarno oruzje u tom delu je – sloboda! Koliko krvi je proliveno u svim revolucijama i prevratima, socijalnim i pseudoreligioznim, politickim i misticnim raspravama na oltaru zloduha “slobode ”!
To je zao duh koji se pogordio i bio zbacen, tvar koja pokusava da prisvoji sebi mesto Tvorca, on je – glavni slobodoljub. I njegova sloboda nije Bogom darovana sposobnost coveku da bude savrsen u svakoj vrlini. Ne, njegova “sloboda” su – najteze uze ciji je cilj da coveka lisi mogucnosti izbora izmedju dobra i zla, ostavljajuci za njim samo odlazak u ad. Eto takva sloboda ce i biti postignuta. Protestanti su se svojevremeno takodje borili za slobodu i protiv katolicke diktature, a kada su dosli na vlast ti isti baptisti su zaveli takav teror i bakanaliju, da se i Evropa zgrozila! Ali kuda idu nasi?! Zar moze da se kaze da smo mi – Pravoslavna Drzava? Prva sloboda koja je potrebna zlom duhu, i bez koje se sve ostalo rasplinjava je – sloboda veroispovesti, takozvana tolerantnost vera. Sustina tog pokreta je da otvori siroki put, a pre svega za omladinu vodeci je ka satani. Primetite oce da je to jednosmeran put. Probaj da ides suprotnim smerom – odmah ce te opomenuti. Pravoslavna Crkva im ne daje da mirno spavaju! Katolici su vec spremni na sve, prihvataju civilizaciju zlih duhova, “progres”. Podrzavajuci sionizam, oni fakticki govore “da” antihristu.
I video sam kakve napore cini svetsko zlo da bi ocrnilo Svetu Crkvu, neporocno Telo Hristovo! Nju ce pre svega javno sramotiti u svim novinama, na radiju i televiziji. Jevreji sa slovenskim prezimenom ce na sve nacine izlagati duhovnistvo i pravoslavne javnom podsmehu, rugati se njihovim obredima, postovima, nacinu zivota i svemu tome sto je oduvek bila osnovna sposobnost za zivot. U samu Crkvu, medju duhovnistvo bice slano hiljade i hiljade pokatolicenih rusilaca Pravoslavlja. Zbog njihove prividne blagocestivosti, i drugog, stranog duha, narod ce napustiti njihove hramove. Oni ce stajati obnovljeni i izgradjeni, ali – prazni! Tek ponegde ce svetleti mali oganj istinske svetosti i privrzenosti duhu otacke vere. Alo ko bude zeleo taj ce i naci. Niko nece moci da se opravda recima: “Gospode, trazio sam i nisam nasao!” Usred tame bezverja i bezbozja po svoj zemlji ce goreti mali ognjevi istine. I istinito duhovnistvo ce biti gonjeno i podvrgnuto svakakvim hulama, a djavolje sluge se nece zaustavljati ni pred ubistvima, ako Bog bude dozvolio da pravednik primi mucenicki venac. Bice mnogo pravednih mucenika poslednjih vremena!
A ti stranog duha ce docekati vlastelina, antihrista. Ali ce i oni jos imati mogucnost da se spasu to jest da raspoznaju ko je on, iako ce vlast i novac zatvoriti oci vecini. Strasno vreme! A sve pocinje od malog – duhovnistvo je prestalo da nosi odezdu koja prilici svestenickom cinu, kao i da brije brade po katolickom i protestantskom maniru kako ne bi izgledali neobicno.
Druga “sloboda” koju zli dusi svakojako neguju je sloboda moralnog razvrata. Avaj, ljudi su je prihvatili i ona je postala neodvojivi deo savremenog zivota. Blud – nije blud, vec seksualna sloboda (pogledajte kako neprijatelj prikriva svoje dejstvo iza naizgled lepih reci: nije blud, vec razvrat, nije kradja vec eksproprijacija, i tako radi sa svim). Razvrat pocinje od najranijeg uzrasta u vidu vaspitanja kulture polova i njegovih medjusobnih odnosa. Deci ce biti (a to se vec negde i radi) pokazivana obnazena tela, intimni odnosi, koji raspaljuju pohotu, i sve ce to biti predstavljeno za normalno stanje. Knjige i televizor ce biti preplavljeni nagim ljudima, i uzasnim scenama bluda. Cak je i obnazenost u sadasnjoj odeci samo pocetak. Cilj je mnogo, mnogo odvratniji – stotine i stotine mnogobozaca su bludnicili opijeni alkoholom i narkoticima. Pobornici sloboda vuku covecanstvo na poklonjenje zlim dusima. Ko je koga pobedio, taj je tome i sluga. Upravo tim ropstvom koje je uvijeno u slobodu se ljudi zanimaju. Ali ni prirodan blud nece biti dovoljan slugama tame. Kao projava istinskog slobodoljublja i slobodnog misljenja, pojavice se sodomski greh i blud sa zivotinjama. Propaganda te gnusobe ce biti neverovatno jaka, skoro i jaca od polnog razvrata. Slucajevi jednopolnih brakova ce toliko biti razglasavani, kao kada su u svoje vreme bili pronadjeni antibiotici! Odsvuda ce se pojavljivati sodomljani – umetnici, pre svega, politicari, seljaci. Sodomski greh ce postati znak veoma bliske buducnosti. Danas se vec organizuju njihove divlje orgije u vidu jednogodisnjih karnevala u Americi, a sve ce to biti i kod nas u ne manje odvratnom obliku. Svi koji se budu protivili toj nadmoci zlih duhova, ce biti proglaseni kao oni koji atakuju na tudju slobodu, dremljive neznalice i antidrzavni ljudi, jer sve drzave kao svoj glavni zadatak postavljaju zastitu slobode koju kreiraju zli duhovi a ne zastitu morala.
Odista slobodu koju kreiraju zli duhovi jer ni danas cak ne moze da se sretne iskljucivo pravoslavni clanak, osim u crkvenim izdanjima. A arhijerejima dozvoljavaju da se pojavljuju na televiziji samo na velike praznike. Kakve samo budalastine ne pisu i ne govore, ali ne o razlicitim pogledima, vec o karakteru svetskog pogleda na svet. Dobra sloboda je kada se moze huliti na svetost! Sve ostalo je – tabu.
A sve to je pocelo od malog i oj, kako davno se kod nas pocelo sa predajom crkveno-parohijskih skola na rukovodjenje svetskoj vlasti. I tuda su posli bezboznici u svojstvu ucitelja da pripremaju kadrove za revoluciju 17-e godine!
Omladina, koja je potpala pod sataninu vlast zbog potpunog grehovnog pada, opijena alkoholom i narkoticima, ne moze da se odupre poslednjem prizivu u ad istinskog covekoubice i zavrsice zivot samoubistvom. Broj onih koji ce dici ruku na sebe ce enormno porasti. Taj broj raste jer takav kraj ne izaziva divljenje medju okolinom – to je sama po sebi logicna posledica onoga sto se desilo. Tim pre sto ce broj bolesnika koji boluju od strasnih bolesti, koje su povezane sa pohotom ili neumerenostima, i zatrovansoicu sveta biti tako veliki, a njihova stradanja tako strasna da ce drustvo smatrati samoubistva kao neku vrstu milosrdnog cina. Icice cak i toliko daleko da ce ljude podsticati na samoubistvo jer ce sve biti usmereno na pogubljenje zabludelih dusa.
Druga strasna djavolska zamka ce biti podsticanje ljudi na preterani rad i povecanje licnog dohotka. Sama ta strast srebroljublja je pagubna kao i uostalom sve sto nije umereno. A neumerenost vodi ka unistenju prirode, bez obzira u kojoj oblasti je taj novac zaradjen, to ce se svejedno odraziti na okolinu. Drugi deo te zamke je u ulaganju tog novca i sredstava. Jos jednom ponavljam da je izgradjeni sistem zivota neverovatno krhak, cudovisno krhak. Tako i novac koji koriste ljudi podleze toj krhkosti.
Sta predstavlja danasnji novac?! Prevaru, privid, iluziju, kao i ta djavolja “cuda”. Sva proizvedena tehnika nesto znaci samo uz veliki broj “ako”: ako je gorivo tekuce, ako radijacija nije visoka (inace elektronika otkazuje), i tako se moze jos nabrajati i nabrajati. Pored toga, savremeni automobil se ne moze voziti bez specijalnih vestina! Znaci samo treba oduzeti jedno “ako” i sve to ce postati gomila nepotrebnog metala. Imamo i primer pred ocima: konj i krava su na ceni kod seljaka.
Dalje, veliki deo novca se cuva ili u bankama ili u hartijama od vrednosti. Te banke ce bankrotirati da bi ljude bacili na kolena. I to ce istovremeno bankrotirati cak su ponavljanja toga bila uspesnija. A bice i pokusaja zaustavljanja posledica prirodnih katastrofa i ratova. I sa cim ce covek ostati? Sa masom nepotrebnih i nekorisnih stvari, na cije zadobijanje je potrosio mnoge godine zivota, cija je vrednost veoma relativna cak i u blagostanju, dok za vreme katastrofa predstavlja prah, nistavilo.
Secam se kad su me zene pitale: da li je greh ako se u kuci nalaze kristal i cilimi? Svi su to zgrtali po kucama. A sta s tim dalje? Sada zamislite da nema struje, gasa i grejanja, pa sta ce covek da radi sa kristalom i cilimima? To je za testeru, sekiru i “burzujku”! A ko ima te stvari?! Mozda jedan ili dva coveka od stotinu.

vivijen
vivijen
Moderator Foruma
Moderator Foruma

Zlatni Pehar Za Više Od 10.000 Poruka
Srbija

Grad : Zvezdan
Browser : Opera
Broj Postova : 13509
Broj Poena : 59965
Reputacija : 971
Datum upisa : 29.01.2010
Datum rođenja : 03.08.1953
Godine Starosti : 65
Pol : Ženski Zodijak : Lav Zmija

Zanimanje : slikanje, pisanje,primenjena umetnost
Raspoloženje : smireno
Uzrečica : ah
Knjiga/Pisac : orkanski visovi

Nazad na vrh Ići dole

Normalna Re: Treci svetski rat - poslednja vremena

Počalji od vivijen taj Ned 20 Feb - 16:23:03


nastavak

Recicu jos nesto kad sam se vec dotakao stvari. Kako je svet bio racionalno ustrojen pre bezumnog 19-20 veka! Tada se pravila dobra i kvalitetna odeca. Za njenu izradu su ulozeni trud i snaga, ali su je i unuci nosili, eto kako su ljudi cenili svoje vreme! I zbog toga su imali dovoljno vremena za sve, i da budu u polju, i da idu u Crkvu, i da posede za stolom sa rodbinim na praznik. A sta je sada? Postoji sezonska obuca i odeca! Ali za molitvu se nema vremena, pomolicu se kod kuce jer nemam vremena za Crkvu, a deca rastu kao neuzorna jer roditelji zaradjuju novac. I zato mi ne zivimo gore od drugih. A da li zivimo?! Zivi samo onaj ko je slobodan, a zarobljenik i rob – postoji. Bog je dao Svog Jedinorodnog Sina da bi nas izveo iz ropstva greha i strasti, a mi kao Jevreji koji su izasli iz zarobljenistva u Egiptu, ropcemo i vracamo se nazad u zarobljenistvo. Neka ginu i deca, neka su i bliznji unizeni, samo da corba bude ne vreme! A sta je ta corba – to je sir u misolovci. Kada su vratanca zatvorena ali je sir jos tu, zar mis zna da je ona uzeta? A njen cas vec otkucava, ali je sir tu, i ona ga usrdno grize, i tako se raduje ukusnom rucku! Ali onaj ko je postavio misolovku je vec cuo da je zamka bila uspesna i zrtva je uhvacena.on moze odmah da dodje i da ubije zrtvu, a moze i da joj dozvoli da svari hranu. Najpre ce se osecati skuceno, a zatim ce se navici. Gladni? Takve ni ne ubijaju! A kraj je poznat mislim da se i mis dosetio.
Da, strasna su vremena. Pogledaj samo radi cega je doslo do poslednjeg rata? Kazu: Hitler, borbenost nemackog naroda, podela Evrope i sveta. Komunisti uvode imperijalizam i borbu za kolonije. Ima mnogo toga, ali sustina nije u tome – sustina je u mogucnosti centralizacije vlasti, vlasti nad svetom. Svako drvo se poznaje po plodu, ono sto ti nije rekao prodavac sadnica na pijaci, saznaces i ocenices tada kada dobijes plod i docekas ga. A kakvi su plodovi rata – milioni ubijenih i unakazenih pravoslavnih ljudi kako u nasoj Rusiji, tako i na Balkanu. Glavna predstraza Pravoslavlja na jugozapadu je Srbija koja je u rukama Hrvata, katolika – Josif Broz Tito je Hrvat, i Hrvatska postaje najrazvijenija republika. Pravoslavne oblasti Jugoslavije nisu prosto u zaboravu, ali se Kosovo naseljava muslimanima kao sada i Rusija, i Moskva.
Drugi rezultat su – Jevreji. Propagandom je sve tako bilo organizovano da su u ratu najvise pretrpeli – Jevreji, a ne Sloveni ili recimo Francuzi. Vracam se Balkancima, Srbi su ratovali za Tita, Hrvati su bili sa Nemcima, a na kraju su najvise dobili – Hrvati. Tako je i sa Jevrejima. Prvo, koga su Nemci unistili? Veliki deo Jevreja su polu-Jevreji, ili krsteni ili tolerantni prema veri, nikako ne ortodoksni, a pored toga nijedan od rukovodioca sionizma nije bio u Hitlerovim mucilistima, - oni su uspeli da pobegnu jer su unapred znali sustinu onoga sto se desavalo. Ali ako se rasvetli sve sto se desavalo, pokazuje se da su progoni omogucili formiranje izraelske drzave. Zemljaci su im udelili i iskrojili zemlju. Ali kod nas kazu – postavi za sto. Odvojevali su tu zemlju od Arapa. I opet su Arapi teroristi, a ne Jevreji!
Treci rezultat je – Evropa. Sta je jos moglo da je zaustavi da se ujedini, ako ne globalan rat. I sada se vec moze smatrati da je to jedna zemlja, od Turske do Norveske. Sve ce biti jedinstveno – sudstvo, novac, zakoni. Sve ce biti u saglasnosti sa Amerikom kako pri opstem ujedinjenju ne bi doslo do nesuglasica.
Koji od ovih rezultata je vazniji za sataniste? Nije nam dato da znamo. Mislim i video sam da su to stepenice jedne lestvice, lestvice koja vodi u antihristovo carstvo. On ce doci i tada je vec sve gotovo, potpuna centralizacija, svaki covek je dobio svoj broj i karticu, a na njoj je sve cak i pojedinacni pogledi na svet. I pomocu te kartice ce biti moguce kontrolisanje coveka i na zemlji, i pod zemljom, i pod vodom. Sve ce to biti.
Naravno, on ce zeleti da mu se ljudi poklone dobrovoljno, kao sto je svet prihvatio Hrista. Ali je to dobrovoljnost, koju ima zivotinja, koju vode na klanje. Ona ide sama a sa strane su pastiri sa bicevima. Ali covecanstvo je vec u misolovci, iako je ostalo nesto malo sira. Zato je Spasitelj i rekao da jedva da ce se naci i jedna verujuca dusa. Mi smo vec primili uslove koje nudi ovaj svet. Ljudi se nisu prosto slozili, vec su sami izgradili svoj sistem zavisnosti od njega. A ako si vec prihvatio pravila igre – igraces do kraja, a u datom slucaju do Strasnog Suda.
Ispricao sam ti tako strasne stvari, da vise nema skoro ni potrebe da idem dalje. Najstrasnije je medjutim to sto cuti ne znaci i videti, a videti je znacajno uzasnije i odvratnije. Ali treba govoriti o svemu ovome, kako bi se slikama iz buducnosti sprecavalo uninije u sadasnjosti.
Da, cini se da je smrt nesto najrealnije sto postoji u ovom svetu. Ali upravo u njenu realnost svi ne zele da veruju, tacnije realnost smrti se uporedjuje sa iluzornoscu ljudskog postojanja. Iluzornost se ne shvata kao obmana, ne, jer kod Boga nema obmane, jer je Bog – Istina. Iluzornost postojanja je u njenoj brzoj prolaznosti, i u odnosu samog coveka prema njoj, kao sto se i nase nevolje gomilaju u nama samima.
Covek se prema toj prolaznosti odnosi kao prema vecnosti, odbacujuci najvecu relanost smrti. Reci bilo kome nesto o smrti, a kamoli o smrti svog sabesednika – postaces njegov neprijatelj. A sta biva ako kazes da ce on ili ja vecno ziveti? Prosto, mi se trudimo da ne mislimo o smrti, pokusavajuci da pobegnemo od nje po principu noja – koji sakrije glavu u pesak i misli da nema opasnosti! Pogledaj koliko Svetitelja je stavilo kovceg u svoju keliju, a zasto? Da bi se secali amrti, a to je po Svetom Pismu – zalog spasenja. Kakvi suto ljudi bili, istinski sinovi Boziji, a pred ocima im je neprestano bilo secanje na smrt – kovceg! Ovo govorim radi nas gesnih ljudi poslednjih vremena, jer nas sve to vodi ka vecnom zivotu na zemlji, i vec smo se tako izvestili da sebe obmanjujemo, ali jos samo malo i oseticemo eliksir vecne mladosti.
Kao sto magarcu privezu mrkvu ispred ociju, da bi on trcao za njom u toku celog puta i da ne bi uznemiravao vlasnika svojim zaustavljanjem tako i satana predlaze covecanstvu mrkvu vecnog, grehovnog zivota na zemlji. Toboze, sta tamo da upraznjavamo neko duhovno delanje, molitvu i post, a tim pre da ljubimo bliznjega svoga, pa ti ili poveruj u to da posle groba ostaje samo vlazna zemlja, u kojoj ces i sam istrunuti, i grob ce se pretvoriti u prah, ili u to da vec postoje nacini za podmladjivanje, produzetak zivota, sprecavanje starenja i uopste sve sto pozelite. Ako ste previse probirljivi, a ipak vam se zivi - zamrznucemo vas! Kada vas odmrznemo tada ce vec sve biti otkriveno, i vi cete vecno ziveti! To je besmislica koju je smislio neki maloumni covek, ali nesrecnici u to veruju. Da, na zemlji se mozes sjediniti sa vecnoscu i na svoje oci uveriti u stvarnost realne vecnosti, a ne satanske podvale. Apostol Pavle, prep.Serafim Sarovski i koliko jos drugih pravednika su se udostojili da vide lepote rajskih naselja! Na slican nacin je jos veci broj molitvenika bio obasjan nematerijalnom Tavorskom svetloscu. Nije li zalog realnosti i sam oblik Bozijih ljudi i ljudi koji slede satanu?
Kako se spasti u ovo strasno i pogibeljno vreme? Danas neki teoreticari rasudjuju da toboze covek ne moze da se spase ako Bog to ne zeli, vec ako Bog zeli on ce ga spasti, a ako ne zeli - onda je to nemoguce. I sve to nezavisno od napora samog coveka. Kalvnisti cak smatraju da ne treba ni teziti spasenju jer to nema smisla. Gresi brate moj koliko ti dusa zeli, jer svejedno od tebe ne zavisi da li ces se svideti Bogu ili ne.
Ali ne, sve uopste nije tako. Da, bez Bozije pomoci niko se ne moze spasti, i Sam Spasitelj je to rekao ucenicima pa sto bismo mi razbijali glavu. Ali Gospod pomaze u onoj meri koliko sam covek ulaze revnosti, truda i napora. Kako je veliki Svetitelj Zlatoust govorio da mi treba da prinesemo sve svoje, a ono sto nedostaje to ce Bog dodati! Ali posto nema revnosti, zato se i spasavamo nevoljama i bolestima. I umerenoscu, umerenoscu u svemu. Stvari, potrosnja, to je strasna djavolja uzda na ljudima. Sve je usmereno na zadobijanje materijalnih stvari i tome nema granica.
Poceo sam svoju pricu od prvog vidjenja o tome da su ljudi odlazili u ad i sta ih je tamo vuklo. Znaci onda ne sme se posedovati ni automobil, ni kuca ni namestaj - upitao bi neko. Pre nekoliko godina kod mene su dosle dve porodice koje su bezale iz Gruzije, sa molbom da se pomolim za njih. Zadivio me je njihov beg i to kako su ga ostvarili. U to vreme je vec bilo nemoguce izaci iz zemlje, i svi koji su pokusavali da to urade zakonski to jest ispostovali te formalnosti kako bi imali mogucnost da izvezu svu imovinu planirali su svoj izlazak, automobile i ne znam sta jos, bili su opljackani ili na granici ili u toku puta, podvrgnuti nasilju skoro do ubistva. Moji posetioci su mudro rasudili: “Bog dao, Bog i uzeo, samo da prezivimo a ostalo ce se - dodati”. Krenuli su u tome u cemu su bili, samo su stavili tople stvari u prtljaznik, i bezali. Tako im je Gospod dao i stan i automobil i sve se UREDILO.
To je taj odnos prema stvarima, koje neko cuva ne razmisljajuci cak ni o svojoj bezbednosti, jer ih je ceo zivot zaradjivao. A za drugoga su one samo sredstvo, a ne cilj same po sebi. I zato takav covek, sa takvim odnosom prema stvarima nece biti posebno privucen onim sto se zove “prestiz” - samo da meni bude udobno. Evo sta je pravilan pristup u nasem vremenu. Ne treba gomilati stvari cije naznacenje vam ionako nije jasno, ili koje cete jednom primeniti u toku vremena. Vi ih skupljate jer to rade i svi ostali. To ne treba raditi, vec treba imati samo ono sto vam je zaista neophodno, i sto nije nesto najskuplje vec jednostavno i prakticno. To se posebno odnosi na toplu zimsku odecu i obucu. Postoji samo jedan princip - odeca treba da bude skromna, od prirodnog materijala i dovoljno topla.
Takodje treba biti veoma pazljiv sa elektronikom, i elektronskom opremom. Ona se od prividnog prijatelja pretvara u javne nemilosrdne neprijatelje: svaki prijemnik postaje istovremeno i predajnik. Ja sam po tom pitanju vise puta razgovarao sa iskusnim ljudima. Posebno sto se tice televizora, jer se velike bitke vode oko tog civilizacijskog “cuda”. Mislim da tu nije pitanje toliko samog televizora koliko njegovog koriscenja.
Savremeni covek s jedne strane previse opsti sa ljudima a s druge strane nije cudno da je upravo to velika greska. Evo o cemu se tu radi - covek ne razgovara samo na poslu, vec i na putu, ili i onda kada nema mirno nastrojenje - on je ili uzbudjen ili umoran. I tako covek ne opsti sa drugim u spokojnom stanju.
Danasnji covek ima mnogo slobodnog vremena, i bez osudjivanja slobodno vreme je suvisno vreme. A tako je uostalom i u svemu: u hranu, odeci, stanu. Sve ono sto je suvisno predstavlja veliku opasnost za dusu, ali je dvostruka opasnost od viska vremena, jer sama cinjenica postojanja suvisnog vremena svedoci o nepostojanju duhovnog zivota, i neplodonosnom zivotu. Evo pogledajte na osnovu cega se javlja visak slobodnog vremena. Na racun posla? Ne, posao je po tome na poslednjem mestu. Naravno o potpuno palim ljudima kao sto su alkoholicari i narkomani ne zelim uopste ni da govorim. To je tema koja je po necemu slicna nasoj ali se po necemu i razlikuje.
Za coveka u savremenom drustvu rad je na prvom mestu. I vise od toga, cak i verujuci ljudi se u toku proleca bave vrtlarsko-povrtlarskim radovima, ne obaziruci se ni na nedelju, ni na Strasnu ili Svetlu Sedmicu, tako da se projavljuje neka hamoupodobljenost. Znaci tu nema slobodnog vremena. I cak stavise svi se zale na nedovoljno vremena. Ali odakle onda toliko slobodno vreme?!
A to je to vreme koje bi trebalo iskoristiti za duhovno delanje bila to molitva, citanje duhovne literature ili dusekoristan razgovor. Vreme se gubi na zabave. Satana je naveo coveka da tako organizuje sav svoj zivot, kako u njemu uopste ne bi bilo vremena za mir, niti za razmisljanje o prethodnom danu, nedelji i mesecu. Sve se zamenjuje zabavom. I u takvom sistemu zabave televizoru je dodeljeno pocetno privilegovano mesto. Upravo on, taj idol savremene civilizacije, “pojede” gomilu slobodnog vremena. A ja bih rekao da je on - strasan despot i tiranin pod cijom vlascu je veliki deo covecanstva i to u takvom ropstvu kakvo svet jos nije video, jer robovi osecaju svoj unizeni polozaj, jer su u njega dovedeni nasilnim putem, a ovde se radi o dobrovoljnom ropstvu cak na prvi pogled i slatkom. I samo gorki plodovi bezduhovnosti, surovosti i razvrata pokazuju da kao i u svakom ropstvu korist ima samo vlasnik. Zato je televizoru u tom sistemu pripreme ljudi za antihristov dolazak dodeljena ne samo uloga da “pojede” slobodno vreme, vec je njegova rusilacka uloga jos veca. Covek gleda vesti, pa cak i pravoslavan, i cini mu se da je ta stvar potrebna i korisna, a u svakom slucaju nije stetna. Ali vesti zauzimaju samo malo vremena, a ostalo je analiza onoga sto se desilo, to jest pogled na ono sto se desilo koji treba formirati kod gledaoca televizijskog programa. Ne treba ni navoditi imena onih koji kontrolisu prikazivanu informaciju, jer je sve jasno. Od tog psiholoskog uticaja TV programa kod coveka se unistava sposobnost za sopstveno razmisljanje, kao i mogucnost rasudjivanja o proteklim dogadjajima, a samim tim i mogucnost formiranja sopstvenog pogleda na svet.

vivijen
vivijen
Moderator Foruma
Moderator Foruma

Zlatni Pehar Za Više Od 10.000 Poruka
Srbija

Grad : Zvezdan
Browser : Opera
Broj Postova : 13509
Broj Poena : 59965
Reputacija : 971
Datum upisa : 29.01.2010
Datum rođenja : 03.08.1953
Godine Starosti : 65
Pol : Ženski Zodijak : Lav Zmija

Zanimanje : slikanje, pisanje,primenjena umetnost
Raspoloženje : smireno
Uzrečica : ah
Knjiga/Pisac : orkanski visovi

Nazad na vrh Ići dole

Normalna Re: Treci svetski rat - poslednja vremena

Počalji od vivijen taj Ned 20 Feb - 16:25:21


nastavak

Poceli smo pricu o stetnosti savremenog opstenja medju ljudima. Koren te stetnosti je upravo u odsustvu individualnog misljenja i rasudjivanja o proteklim dogadjajima u skladu sa sopstvenim pogledom na svet. I to nije opravdanje traganja za danasnjim “individuama”, ne. Pricao sam da se pored mame u kuhinji uvek neko nalazio. Uvece bismo posle vecere postavili ogroman samovar i svi koji su kod nas nocevali bi sedali da piju caj. Zapocinjao bi razgovor. Kako je to bilo interesantno! Koliko toga poucnog je bilo u pricama tih obicnih ljudi! Otac nam se podsmevao zbog toga sto smo voleli da provodimo vece u kuhinji, smatrajuci da obrazovan covek nema sta da nauci od malopismenih ljudi. Ali promenio je svoje misljenje posto je proveo nekoliko veceri sa nama. Svi ljudi koji su se okpuljali su bili pravoslavni, koji su imali svoje poglede na svet nezavisno od televizijskih informacija. Pricali su o onim dogadjajima, slucajevima iz njihovog zivota kojima su sami bili svedoci ili su ih culi od ocevidaca. U svemu tome se trazila poucna strana, posledice toga sto se desilo i delovanje Bozijeg Promisla, kao i projava covekove slobodne volje. U tim diskusijama se projavljivala raznolikost ljudskog razmisljanja, koje se razlikuje od ovosvetskog. Ljudi su tada umeli ne samo da saslusaju, vec i da cuju i uopsteno govoreci vise su voleli da slusaju nego da govore. Iako je ponavljam svako od prisutnih imao sta da kaze.
Udaljicu se malo od ovoga, ali je interesantno da su ti obicni ljudi vec tada u opstem blagostanju i zadovoljstvu u imperiji videli nadolazecu katastrofu. I taj zakljucak nije bio samo posledica njihovog opstenja sa Optinskim ili Kijevskim starcima, slusanja propovedi pravednog Jovana Kronstatskog, koliko posledica njihove umesnosti da posmatraju ono sto se desava i da zakljucuju ne na osnovu materijalnog izobilja ljudi koji ih okruzuju, vec na osnovu ocuvanja duhovnosti u drustvu. Upravo nedostatak vere, i to ne samo vere u Bozije postojanje, vec vere u smislu ispunjavanja Hristovih zapovesti, je te ljude navodilo na zakljucak da ce neminovno nastupiti nevolje. Ponovo cu se vratiti “kuhinjskim” razgovorima, a sada bih nastavio o nasem zivotu.
Da, savremeno opstenje je na tom nivou prosto nemoguce. I stvar je u tome, da cak i kada bi se ljudi okupili zajedno za stolom njih pre svega razdvaja odnos prema veri. Kako je rekao mudri David: “Rece bezumnik u srcu svom - nema Boga!” Samo odricanje Bozijeg postojanja je bezumlje i pravi put ka bezumlju. I to nije bezumlje tih mnogobozaca koje su prosvecivali Apostoli i Sveti Oci iz prvih vekova hriscanstva. Apostol je o danasnjim mnogoboscima rekao da “oni nece primiti zdravo ucenje vec ce prema svojim pohotama birati sebi ucitelje, koji ce im laskati, odvracajuci im usi od istine na basne”. Kakvo normalno opstenje je moguce u takvim uslovima?! Ljudi su zavoleli da govore, ali ne i da slusaju, da uce, ali ne i da budu uceni. Sta je zajednicko svima koji sede za stolom? Alkohol i obilna hrana to jest to sto je na stolu ali ne i ti koji su za stolom. U takvoj sredini se sigruno ne moze razgovarati ni o cemu dusekorisnom, jer se o Bogu kako su sveti ucili ne prica sa punim stomakom, a da ne govorimo sa pijanom glavom!
I postoji jos jedno strasno zlo od televizora, ali avaj daleko ne poslednje. To zlo je - u podrivanju autoriteta Crkve. Podrivu planskom i djavolski lukavom, u podsmevanju duhovnistvu, pravoslavnim obredima, uporedjivanju hriscanstva sa okultizmom i paganstvom. Sve je prozeto mrznjom prema Istini. Nece proci jos mnogo vremena a vec ce TV organizatori poceti otvoreno da se rugaju Hristu, Svetima. Posebno ce se mrznja pokazivati u emisijama o Presvetoj Bogorodici, i sve ce biti prozeto otrovom adske zlobe, samo prikriveno humorom, komedijom - “svesmesni ad” je vec zapoceto ismevanje svega Bozijeg i duhovnog koji ce i dovesti do kraja. A kraj ce biti tada kada se pojavi onaj koji ce pokusati da zameni Boga. I on ce odmah uci u svaki dom. Kako covek moze u istom momentu da udje u svaki dom?! Znamo da je to jedna od Bozijih osobina - sveprisutnost, cak se i Angeli premestaju u prostoru i postoje u vremenu. A Crkva uci da ce antihrist odmah uci u svaki dom i cini se onda kao da je to neka protivurecnost. Ali ne, Crkva Sveta Saborna i Apostolska je sasud istine, Bozanske pravde. Kao znak sveprisutnosti, antihrist ce uci u svaki dom istovremeno pomocu televizora. Svaki covek ce ga primiti u svoj stan i to dobrovoljno!
I primice ga, jer se za to pripremao na potreban nacin, jer nije verovao savetu Dobrog Pastira da bezi u pustinju, nije to za njega - dosadno mu je i ovako na zemlji a kamoli u pustinji!”
“Oce Antonije, a gde je sadasnja pustinja?- nisam izdrzao a da ne postavim ovo pitanje.
“A ti blagosloveni moj oce sveti, ne zastranjuj umom, da ti hramovni malter zbog zuba vremena ne odnese ono sto je potrebno inace ne bi postavio to pitanje! Ali oprosti meni starom! Vi mislite na spoljasnje, a unutrasnje vas ne brine. Jedan nerukotvoreni hram u ljudskoj dusi vredi desetine kamenih hramova! Avaj, katolicanstvo je tako bilo zaneseno zbog Petrovog pokajanja, a jos vise pri prisajedinjenju unijata, da se po njemu sve meri spoljasnjim i krstovi i mitre. A ti uzmi dela svestenomucenika arhiepiskopa Ilariona Trojickog - on je bio mudar svetitelj. Ja sam zapamtio i njegove prepiske i nastupe.
Ono sto je glavno u pustinji je - jednoobraznost, i ne zadrzavati pogled ni na cemu, sve jednako gledati. Djavo stvara privide, to jest zelenilo, vodu, zlato, ali se treba obratiti Hristu, kako pisu sveti pustinjaci, izgovoriti molitvu, prekrstiti se i sve ce otici. Tako i danas treba stremiti takvom dusevnom stanju, da ti se pogled ni za sta ne vezuje, i da ti pustinja bude ono sto te okruzuje, a ako vidis nesto sablaznjivo - pomoli se, prekrsti se i ispovedi. Osudjuj sebe da si video sablazan u pustinji, znaci zeleo si da vidis, tacnije bio si nastrojen prema tome.
Sta zacudjen si? Navescu ti ovakav primer: ide gljivar po sumi, u kojoj ima mnogo otrovnih gljiva, ali njegov pogled se ne zadrzava na njima, ne. Treba samo da pridje jednoj dobroj gljivi i odmah ce je videti. To je dobar gljivar i njegova kotarica ce biti puna. A los vidi samo otrovne gljive i ne vidi cak ni ogromni borik! I u kotarici nema nista. Da li je dobar gljivar video otrovne gljive? Video ih je, ali nije obracao paznju na njih, nije zaustavljao pogled na njima. Zato treba pricati i secati se dobrog i dusa ce se - zagrejati.
Tako je i sa grehom - covek oko sebe vidi greh i one koji grese, i obraca svoju paznju na njih. Tako on na ovaj ili onaj nacin propusta to sto je video kroz svoj um, i postaje saucesnik greha. A ti nemoj da obracas paznju na sve to bezzakonje, prelistaj svoje nedostatke, s njima vodi borbu i na njih negoduj - i nece biti poroka. Eto to je tvoja pustinja. A ovako ako si prvi put nesto primetio, drugi put bi se mozda pojavilo i interesovanje cime se to ljudi bave, a treci put bi mozda vec pozeleo i da probas! To je ono, i zato se i govori o bekstvu u pustinju. Ali s druge strane ovo treba i bukvalno shvatiti, jer antihrist nece imati potpunu i apsolutnu kontrolu nad nama, jer sam ja i na Zapadu video ljude koji su skriveni od njegovih rogatih slugu. Naravno ko zeli da se spase i radi toga napusti komfor i gradske udobnosti, uputivsi se u pustinju bice bezbedniji. Ali ce ljudi sebe umirivati mogucnoscu spasenja do Drugog Dolaska. Evo uskoro ce se svima dodeljivati brojevi, zatim ce se uvesti posebne kartice-pasosi, kako bi se mogao odrediti polozaj svakog coveka. Da li je moguce izbeci sve to? Moguce je, samo se ne sme trgovati niti kupovati. Cak ce i oni koji sebe smatraju pravoslavnima biti u redu za brojeve i te pasose. A da li Sveto Pismo i Sveto Predanje uci drugacije?! Evo sta je tvoja pustinja - ljudi su se uzdali u Boga i dobijali hranu od Angela ili su bili zadovoljni malim, da se danas to smatra bajkom - jer je van svake pameti!
Oh taj razum! Jednim nozem sece hleb, a drugim - lisava coveka zivota. A razum je lukava stvar, nema takve podlosti i gadosti koju razum ne bi mogao da opravda i da ne nadje uzroke zbog cega je nesto trebalo uraditi. Tako ce se opravdavati i licni brojevi, i pasosi i ...666! Jer se brojevi nece stavljati na bezzivotna tela, niti ce uvoditi ljude u bezosecajna stanja, ne uopste ne. Svi ce sve shvatati, ali ce razum tome naci opravdanje, obavezno ce naci, a covek koji je vec unutar sebe pripremljen na izdaju ce umirivati sebe razumskim argumentima. Meni stogodisnjem stracu je tuzno da o tome govorim, ali ce priprema biti takva da se o nekim visokim stvarima verujte nece ni govoriti. A zapovest je ljubi Gospoda Boga svojega! Predaj Mu samog sebe, zenu i decu, telo svoje. Apostol ljubavi je oblicavao onoga koji je uveravao o svojoj ljubavi prema Bogu, a bliznjega mrzeo govoreci: “Onaj koji ne ljubi brata svojega koga vidi, kako moze da ljubi Boga Koga ne vidi?” (1 Jov.4, 20). Pri cemu se pod bliznjim podrazumevaju ne samo nasi krvni rodjaci vec i svi oni ljudi koji nas okruzuju. Ali izdajnik poslednjeg vremena je i izdajnik svoga semena, koji je spreman da sve proguta i unisti radi trena zemaljskog zivota, ne zeleci da se urazumi i shvati da on pre svega izdaje sebe samog, ne predajuci se u ruke zemaljskih despota, vec na vecne muke i preispodnju. Predaje se, predaje se. Eto on, rodjeni i krsteni, dok se nalazi u Bozijim rukama. Ima slobodnu volju i razum gde je dobro a gde zlo, i svesno predaje sebe iz sinovstva Ljubavi u ropstvo zlu! A kako je tamo strasno! Zamisli se samo dragi moj oce sveti, Majka Bozija se bojala prelaska samo prelaska (!) iz zemaljskog zivota u zivot vecni zbog mogucnosti (za Nju nemoguce, a za nas - obavezne!) susreta sa slugama tame! Boze, a ljudi odbacuju Tebe, predajuci se zauvek svome i Tvome nerpjatelju!!!”
Starac se okrenuo na jastuku i zacutao. Ispod zatvorenih ocnih kapaka su mu tekle krupne suze - jedna, dve, tri... Usne je necujno pokretao izgovarajuci reci molitve.
“Ti mislis, - produzio je on kroz nekoliko minuta, - Sarovski cudotvorac posto je bio vaznesen do rajskih obitelji tek tako je bio spreman da sam podje u ad samo da bi se drugi spasli?! Ne, to je visi stepen ljubavi, kao sveukupnost savrsenstva, to je ako hoces Bogovidjenje i Bogopoznanje. Bog je Sina Svoga dao kao Zrtvu za nase grehe, za grehe celog covecanstva. Apostol Pavle je predlozio da on sam bude zrtvovan za jevrejski narod, a prepodobni Serafim - za hriscane medju mnogoboscima. Oni i hiljade drugih pravednika, koji su prosli putem teznje ka savrsenosti, putem Bogoupodobljavanja, su bili spremni da sebe zrtvuju radi zabludelih ovaca. Oni nisu samo negde citali, vec su i spoznali sta znaci to da je “Bog tako zavoleo svet, da je dao i Sina Svoga Jedinorodnoga” (Jov. 3, 16).
“Oce Antonije, - upitao sam, - a hoce li biti rata?!”
Starac se gorko osmehnuo: “O, rode neverni, dokle cu biti s vama?!”, da li shvatas to oce? O cemu ja sve vreme pricam oce Aleksandre?! Pa rat se vodi od stvaranja sveta i trajace sve do Drugog Dolaska Hrista - Iskupitelja! Da li ce ljudi voditi rat ili nece to nije ni vazno - tacnije, to je samo posledica a ne i uzrok. Uzrok je u duhovnosti, u nastrojenju duha. Pogledaj, Konstantinopolj je bio pod blokadom od strane mnogobozaca, vasih i mojih predaka - Slovena. Ali i u blokadi, se i pored svih grehovnih padova sacuvala svest, shavatnje, nazovi to kako hoces, da su upravo gresi uzrok svih nevolja. Bog je s nama dok smo mi sa Njim. Kada su Grci odbacili greh, i pribegli postu i molitvi, Gospod je projavio takvo cudo, kada je od ispiranja rize Majke Bozije u moru pocela bura i brodovi mnogobozaca su prosto bili razbacivani u strane. Koliko su divna dela Gospodnja potvrdjuje i cinjenica da je posle tog cuda veliki broj Slovena primio Krstenje. Evo sta je rat: svaki covek treba da vodi borbu sa svojim gresima. A od uspeha te borbe na duhovnom popristu zavisice i uspesi u zemaljskom zivotu. Poslednja su vremena. Cim Jevandjelisti pocnu da govore o njima, odmah se gubi rekao bih neobicna detaljnost pripovedanja. Pogledaj kako je Sveto Pismo prepuno sitnih detalja, kako u Njemu postoji tacnost izlaganja i sve je jasno jer su ga pisali ljudi koji su bili vodjeni Duhom Svetim. Sasvim je druga stvar kada se govori o vremenu pred Drugi Hristov Dolazak. O cemu pisu Jevandjelisti? Oni govore o duhovnom siromastvu ljudi. To se vec tesko moze smatrati siromastvom, to je neka satanizacija covecanstva. Jer su oni, pali duhovi, nosioci svih poroka: gordosti, pijanstva, bluda, srebroljublja, vlastoljublja, bezboznosti. I kao posledica toga se javljaju - katastrofe na zemlji kao sto su zemljotresi, strasne nebeske pojave, nikad pre vidjene bolesti, ratovi i slicno. Upravo ce nestajanje duhovnosti dovesti do pogibije svega zemaljskog. Sam Spasitelj je rekao da dan i cas kraja vremena ne zna niko sem Oca; treba straziti da ne budete zateceni kao los domacin koga su lopovi pokrali. U Pismu cak nema ni nagovestaja nekog odredjenog roka ili dana koji se mogu izbrojati.
Ali covek se uvek trudi da pronikne puteve Gospodnje, i koliko je samo bilo pokusaja da se odredi godina u kojoj ce se sve zavrsiti ali je sve ostajalo bezuspesno. Nastupanje tog kraja ce biti neocekivano to jest iznenada. I tu kao da se pojavljuje neka protivurecnost - Jevandjelje ce se svuda propovedati, i mi znamo da je to jedan od znakova kraja sveta, a zvuk Arhagelske trube je - neocekivan. Ali tu nemamo cemu da se cudimo jer nema nikakve protivurecnosti. Evo Jevreji su hiljade godina cekali dolazak Mesije u svet, izucavali su i Zavet, i prorocanstva, i Spasitelj je dosao i u ljudskim prebivalistima se nije naslo mesta za Bogomladenca!
Zatim ce oni prvi cuti Svetu Blagovest iz usta Samog Boga, i sta - bice “osana”, a potom kroz nekoliko dana, - “raspni, raspni Ga!” Ta Blagovest je narusavala njihov mir, i uobicajeni nacin zivota. Ljudsko ucenje, i ucenje staraca im je bilo jednostavnije i dostupnije i njega su i sledili. Oni i dan danas zive po njemu ocekujuci dolazak mesije, kao cara careva, koji ce jevrejski narod uciniti vladarem nad celim covecanstvom. I docekace - antihrista.
vivijen
vivijen
Moderator Foruma
Moderator Foruma

Zlatni Pehar Za Više Od 10.000 Poruka
Srbija

Grad : Zvezdan
Browser : Opera
Broj Postova : 13509
Broj Poena : 59965
Reputacija : 971
Datum upisa : 29.01.2010
Datum rođenja : 03.08.1953
Godine Starosti : 65
Pol : Ženski Zodijak : Lav Zmija

Zanimanje : slikanje, pisanje,primenjena umetnost
Raspoloženje : smireno
Uzrečica : ah
Knjiga/Pisac : orkanski visovi

Nazad na vrh Ići dole

Normalna Re: Treci svetski rat - poslednja vremena

Počalji od vivijen taj Ned 20 Feb - 16:27:28Nastavak

Takodje i danas, svi ce cuti Jevandjeljske reci, tacnije slusace ih, ali ih nece cuti. Nece cuti ucenje Crkve, Kocega Spasenja poslednjeg vremena, vec ce sledovati za ljudskim ucenjima, odbacivsi istinu, opijeni basnama kako je Apostol i predvideo. Crkveno Ucenje im ne prija, jer ne odgovara vec uobicajenom nacinu njhovog zivota zasnovanog na ugadjanju svojim pohotama. A Crkvu, koja im je dala Sveto Pismo, ce nezamislivo ruziti i huliti. I gresi nedostojnih sluzitelja ce biti pripisivani Crkvenim porocima. Smeta im Crkva. Jer je Crkva sasud ispunjen Duhom Svetim, a On je - Duh Oblicitelj! Oblicitelj svetu i sveta. Ali ne tog sveta koji je Bog stvorio, sveta prvobitne cistote prirode i duha, vec sveta zagadjenog grehom. Sveta iskvarenog pohotom, sveta koji umire i koji tezi da mnogi ljudi postanu saucesnici njegove pogibije, ciji je rezultat pogibija njihovih dusa. Kao sto vrtlog posle potopa broda zahvata i one najsitinije njegove delove, tako ce i danas pogibija sveta, kao oblast pod vlascu duhova zlobe podnebesne, zahvatiti mnoge, mnoge zivote. Medjutim, ovde postoji i sustinska razlika - ti zivoti su se vec ranije predali grehu i njegovom ocu - djavolu. Nisam jos video coveka koji je imao zelju da se spase, i koji je isao tim putem spasenja, a da nije dostigao po svojoj meri tiho pristaniste. A to pristaniste je jedno - Hirstos! To je to tiho pristaniste. Teskoce i mucenja imaju samo oni kojima je zemaljski zivot sve sto postoji. Zemaljski zivot je samo blesak nepostojeceg, pa cak i ako kazemo neceg postojeceg, ali veoma kratkotrajnog. Cini mi se da sam o smrti vec pricao i da ne ponavljam, ali u sustina je u svemu ovome! Smrt je najveca realnost svega zemaljskog!
I opet postavljaju pitanje kako to da Gospod Bog - istinski Postojeci, odredjuje smrt to jest nepostojanje, kao najvecu realnost u stvorenom svetu. Ali smrt je - odbacivanje Postojeceg, odbacivanje Bozijeg Promisla, to je smrt, to je nepostojanje. Gospod nije stvorio smrt, jer je nemoguce da Zivot stvori smrt, da Ljubav radja zlo. Smrt je upravo u neprihvatanju Zivota, u delima suprotnim delima Ljubavi, jer Bog je Ljubav kako je rekao Apostol. I zato smrt, ad sa njegovim vecniim mukama i zlo nisu prirodne pojave, to jest nesto sto je svojstveno svetu koji je Bog stvorio, inace bi morali da govorimo o tome da je Tvorac - Tvorac i dobra i zla. Ne, zlo je suprotnost ljubavi, ad je suprotnost Raju, njegov antipod, a smrt je saglasno tome suprotnost zivotu, to jest delo protiv zivota! Sta je to “satana”? Protivnik! Svako protivljenje Bozanskom poretku i jeste satanizam, pa samim tim i smrt i mucenje, jer su blagodat i zivot samo u Bogu.
I onaj poslednji koji gura ljudske duse u pogibiju nema neko posebno ime, jer bi za zlo to bilo prosto previse i nemoguce, i zato je on - antihrist, anti Hristos, satana Hristu. Sva njegova dejstva su s jedne strane usmerena na podrazavanje Hristu, a to je pre svega i privlacenje ljudi da idu za njim dobrovoljno, bez prisile, iako ce i u ovome biti prisutno “anti”. S druge strane to je apsolutna suprotnost Hristovom putu. Hristov put je krsni put na zemlji, i sladosni, vencenosni na Nebu, u obiteljima Cara Slave. Antihristov put je smradni put koji nije sladak ni na zemlji, a njegov kraj je u -adu! Time je sve receno, a svako bira ono sto zeli. Ali mnogi ljudi ce zazeleti da budu zavedeni njegovim laznim cudima. Ne antihrist, vec sami ljudi, koji se saglase da prime na sebe satanin znak, znak bogoborstva, oni ce izdavati one koji ga nisu primili, i slati verne na mucenja. Prvi hriscani su bili javno muceni, na raznim skupovima. Strasne ce biti muke ispovednika poslednjih vremena, i bice tajno muceni od ljudi koji ih okruzuju. Cinice ih ljudi koji su pouceni duhovima zlobe.
To je jos jedno zlo koje donosi televizija - poducavanje ljudi osobinama zlih duhova! I to se vec desava jer na coveka sa svih strana vec gledaju monstrumi. Njih danas nazivaju vanzemaljcima, i jos kojekako, ali su to - zli duhovi. Docice vreme kada ce se oni slobodno javljati ljudima, sluzeci antihristu i njegovim pristalicama. Kako ce tesko tada biti boriti se s njima!
I pored svega toga ce vladati jos i glad. Glad ce biti dvojaka - glad za hranom, i najvaznija duhovna glad. Bice nekoliko neplodnih godina, susa, koje ce dovesti do strasne gladi. Ali ni to nije glavni uzrok, jer su se ljudi navikli da jedu znatno znatno vise nego sto im je potrebno za odrzavanje zivota. Prep. Mariji Egipatskoj je bilo dovoljno nekoliko zrna i kapi rose da bi zivela i izdrzala pustinjsku zegu. Prep. Serafim Sarovski Cudotvorac se hranio travom i svaki dan se bavio teskim fizickim radom. Oni su bili ispunjeni blagodacu. I zar samo oni?! Odbacivsi trulezno, oni su se sjedinjavali sa Zivotom, i cak su i njihova tela ostala netrulezna nasuprot zakona smrti, koji je grehom unesen u prirodu. S ljudima poslednjih vremena se desava suprotno - jedan od njihovih idola je - hrana. Oni ne jedu tada kada im se jede, vec jedu zato sto imaju. Zna li savremeni covek uopste za pravi osecaj gladi? Tesko, jer da zna ne bi mu trebalo toliko razlicitih specijaliteta, sosova i recepata za spremanje odredjenih jela, jer je svo njihovo naznacenje - zelja da se pojede ono sto je spremljeno. Onaj covek kome je hrana zaista potrebna samo radi odrzavanja snage ne zeli sve to - njemu su dovoljni i korica hleba i gutljaj obicne vode.
A sta je sa opijajucim napicima, koji slabe osecaj sitosti? Sve to je - ponavlajnje paganskih orgija. Ali mi zaboravljamo da je smrt tu, mi smo joj verni i postajemo njeni taoci. Trenutno se desava tovljenje covecanstva, upravo tovljenje. Jer kao sto seljak tovi stoku i zivinu, koju zeli da zakolje, tako se i covecanstvo sprema za smrt a to pre svega duhovnu. Razlika je samo u tome sto zivotinja nema slobodnu volju i razum, a covek narusava prirodne zakone izborom pojedinaca. Ali covek ima i slobodnu volju, i razum, njega niko ni na sta ne moze da prinudi, i sve je na dobrovoljnoj bazi. Ovo je Zivot, a ovo je -smrt. Ovo je Crkva-Istina, koje predstavlja Telo Hristovo, i koja je ispunjena Duhom Svetim, a ovo je - pir smrti, svelukavi zakoni i svetske sablazni. Svako od nas dobrovoljno bira ono sto zeli.
Mnogi ce se sa tugom i kajanjem secati danasnjeg dana na Strasnom Sudu, jer ga nisu koristili za sticanje Duha Svetoga. Nisu se odazvali na pozive Crkve da se napajaju rekama zive vode blagodati Bozije. Nisu zeleli da se naviknu na post i na molitvu, na dobra dela i duhovno delanje. Tezili su smrti i smrt ce i dobiti. Zato je i receno da se nece opravdati niko ziv, jer to nece biti Sud po ljudskom shvatanju - tuzilac, advokat, poslednja rec optuzenog, ne toga nece biti. Coveka ce osuditi ili opravdati sama njegova dela i misli. I ko je sta izabrao u ovoj dolini tuge i tudjinovanja, cemu je tezio i sta je zeleo, to ce i dobiti. Oni koji su izabrali Zivot - ce dobiti vecni zivot i blazenstvo, a kome je bila sladja smrt - ad sa njegovim vecnim mukama. I prema ucenju Svetih Otaca, glavno mucenje nije vecni oganj, vec odsustvo Boga! Danas mi, zeleli to ili ne zeleli, imamo kao podrsku Njegovu Promisao, i napajamo se na ovaj ili onaj nacin Njegovom Blagodacu, iako je pri stvaranju sveta izgovorena Rec biljakama i zivotinjama, samom coveku i samom svetu. Svet ne bi mogao da postoji nijednog trenutka bez Bozijeg Promisla. Ova vremena su poslednja i zbog toga sto su dela ljudi, koji su zavedeni djavolskim obmanama, usmerena na odbacivanje Promisla. I tu postaje jasno koliko je danas vazno sticanje Svetog Duha, i koliko je samo u tome zalog spasenja.
U Svetom Pismu se kaze da ce vladavina antihrista trajati tacno tri i po godine. Cini se da ce i u toku te tri godine “jedva jedna verujuca dusa ostati” takva ce biti strasna borba, i toliko ce ljudi lose biti pripremljeni za nju. Ne strazimo, raslabljeni smo i sve odlazemo za kasnije. Kasnije cu postiti, kasnije cu se moliti, kasnije cu biti revnosan u primanju Svetih Tajni, kasnije cu raditi na smirenju, kasnije cu ciniti dobra dela. Ali zato sada zelim obilnu ishranu, stan - svake minute, a i automobil je veoma pozeljan. A svet ce nestati kao prah, i pokazace se da smo goli kao mis.
Antihrist ce doci kao izbavitelj od socijalnih nevolja, iako ce one upravo zbog toga i nastati. Adski porod ce imati neometanu silu i vlast. Ljudi koji se spremaju za njegov dolazak vec sada drze u svojim rukama osnovna zemaljska blaga. Obmana danasnjeg blagostanja ce nestati brze od proletnjih voda. Setimo se samo jednog pripreme, ponovljene probe, sprovedene sa ljudima u Sovjetskom Savezu - u toku jedne noci su svi koji su vreovali bankama postali siromasni. Godinama su skupljali, neko za zivot, neko zbog zdravlja, i to celog zivota a pokazalo se da je u pitanju obmana.
Sada ce biti gore jer ce ceo svet biti na udaru. Sve ce biti sprovodjeno preko drzave, tako da sa njom treba imati sto je moguce manje kontakata. To je zalog kao i neprihvatanje kodova. Nikakve banke i krediti ne dolaze u obzir jer je sve to kontrolisano jednom rukom i jednom glavom. U stvari pokazace se da ta ruka i nije ruka, vec sapa sa kandzama, i da glava nije obicna glava, vec glava sa rogovima. Na njoj ce umesto lica biti iskezena zverska njuska. Zasto oni sve sada upucuju na banke i radi plate i radi penzija? Sve veoma brzo gone u jedan deo staje. Ljudi ce se veoma zacuditi kada se pokaze da ce i poslednja kopejka u njihovom novcaniku biti uzeta, kako se to na Zapadu vec i radi.
Ali, avaj to i nece biti poslednje cudjenje. Sav taj temelj blagostanja koji je izgradio savremeni covek, ce se pokazati neprekidnom zamkom za samog sebe. Klopka ima oprugu, nategni je i - slobodan si, cak i zarobljene zivotinje to nekad uspeju da urade. Ovde toga nece biti. I zli duh ce podsticati neverne ili maloverne ljude da podignu ruku na sebe. Uzasno je to sto ce im drzati opela kada ih budu sahranjivali, - napisace da su u trenutku samoubistva bili u stanju neuracunljivosti, i stvar resena. Kao da se sud takvog ili bilo kog poretka o prastanju ili kazni moze vrsiti na zemlji! To je nesto slicno katolickoj indulgenciji - kupio sam i oprosteno mi je. I drugom nesrecniku je vec manje strasno - prethodnog su opevali sa “Svetima upokoj...”, i oprosteno mu je, a sta meni smeta?! Veliki broj ljudi ce otici u ad i pored tog opela, jer su zavrsili zivot samoubistvom, lisivsi sebe i najmanje mogucnosti da se bore za vecni zivot, za zivot u Zivotu. Video sam niz grobova. Ljudi na zemlji placu i ridaju, drze opelo, a okolo plesu zli duhovi zadovoljni zbog toga koliko su dusa uspeli da pogube!
I oni koji ostanu zivi ce zavideti mrtvima. Da, uzasi bolesti i rata, pogibija bliznjih; treba imati veliku veru i uzdanje u Boga da bi se sve to izdrzalo. Kako gordeljivac i srebroljubac moze da izdrzi ponizenje, kad je on jos do juce vikao: “Ako si pametan, zasto onda nisi bogat?!” Jos juce je svuda vladalo samozadovoljstvo, a danas toga nema. Antihrist ce ici na sve, i na kodove, i na “666”, i krvlju ce potpisati dogovor sa samim satanom. Ali to vec nije ni potrebno! I tako se trzas, poskakujes, i tamo vidis na vratu cvor - nas je! Mostic preko te tri godine antihristove vlasti je podnosenje prezira sa smirenjem. Zalac neprijateljske sablazni ce biti uperen na verne. Posto nismo mogli da ih sablaznimo komforom i zlatom, hranom i automobilima, pokusacemo sada pod pretnjom smrti gladju da ih sablaznimo koricom hleba. Tesko, oj tesko ce biti sacuvati dusu, kada bliznji i deca nece imati koricu hleba veoma dugo. Samo onaj koji veruje u Boga, i koji veruje Bogu ce uspeti da ne poklekne. Da li ce antihrist dati nesto ljudima? Naravno da nece jer nece imati sta da im da. On ce imati samo nakupljeno bogatstvo, ali bogatstvo koje ima vrednost samo u ovom svetu, koji je djavo organizovao, ali koga je djavo i pogubio radi stvaranja uslova za zacarenje laznog mesije! To ce biti ozloglaseni dolari, kao sto su to u moje vreme bili “kerenki”, na metre. Zlato ce se tretirati kao obican metal, te ljudi nece imati ni sta da jedu ni gde da se sklone od zime. Vrednost ce imati samo funkcionalne stvari, bez kojih covek ne moze da prezivi - sekire, testere, bilo kakav alat, jednostavne gvozdene peci.
Starac je zatvorio oci i opet mu je kanula jedna suza. Cinilo se da spava ali su mu usne opet izgovarale reci molitve. Nisam znao kako da postupim: greh je i da prekinem molitvu, a i na licu mu se video umor pravednika.
“Oce, - neodlucno sam poceo, - mozda je bolje da dodjem sutra?”
“Mili moj oce Aleksandre da li znas da je pitanje sledece sekunde a ne sledeceg dana?! Eh, mladost, mladost, sve ce to naznaciti, sve ce - resiti. Manje svojevoljnosti, manje sujete, a vise slusati Boga. Ne treba moliti ispunjenje sopstvenih zelja, vec otkrivanje Njegove Svete Volje. A sutra neces doci i nemoj ni da se trudis. Bolje dodji za dva dana, ali nemoj odlagati dolazak na duze. S Bogom, oce!”
Na ulici sam tek primetio da je dan na zalasku. A sve je proslo kao jedan tren! Samo oprastanje nekako nije imalo isti prizvuk kao i ceo susret - zasto da sutra ne dodjem? Starac je umoran, pomislio sam. Kako sam bio zadivljen kada sam saznao novosti da ujutru treba da budem kod arhijereja. Obicna stvar, ali takva podudarnost!
Kako se spasti.
Vladikino naredjenje je zahtevalo odlazak iz grada. Za jedan dan mi to nije uspelo, pa sam morao i drugog dana da putujem. A zatim - pisanje izvestaja i opet odlazak kod vladike. Jednom recju, ujutru treceg dana sam najmanje od svega zeleo da sednem u automobil i da nedge putujem, pa cak i kod oca Antonija. Smislio sam vec i razlog kako da se opravdam pred njim, ali mi iz glave nisu izlazile reci: “Ne odlazi dolazak na duze!” Dobro, oticicu.
Zena koja me je docekala je bila ocigledno uzbudjena. Na moje nemo pitanje ocima je odgovorila: “Otac je iznemogao, ali Vas ceka”. O Gospode kako sam ja jos mogao i da sumnjam da li da putujem ili ne!
Starac je jedva mogao da se malo pridigne. Pritom mu je lice bilo zadivljujuce spokojno i blago.
“Slusaj oce sta cu ti reci. Ti ces obavezno nesto pisati o meni gresnom. Zbog toga i razgovaram sa tobom. To ce se desiti pre ili kasnije, i nema ni govora o promeni imena i mestu sahrane. Ja sam vec odredio gde da se iskopa grob”.
“Oce, - poceo sam, - rano je da o tome pricate...”
“Oce Aleksandre ne gubi vreme jer mi je i tako malo ostalo. Slusaj i pamti, mozda ce nesto vredeti za spasenje.
Uoci antihristovog dolaska ce nastati haos u skoro svim zemljama. U procvatu ce biti one koje na osnovu ispovedane religije cekaju dolazak laznog mesije. To su pre svega Jevreji i muslimani. Za njima dolaze oni protestanti, koji odricuci Bozanstvo Gospoda nasega Isusa Hrista, propovedaju carstvo Bozije na zemlji. Njihov uticaj se i danas vidi, a nadalje ce biti jos i jaci. Za njih je sada najvaznije da zavladaju zemljom. Sve ce se tajno kupovati - i sume, i polja, i reke. Sibir ce doci u ruke Kinezima, a mozda ce uzeti i jos nesto vise”.
“Pa gde je onda bolje spasavati se?” - prekinuo sam starca. “A gde Gospod ukaze. Vazno je spasavati se a ne samo voditi razgovore o spasenju. Sustina antihristovih “cuda” ce biti u njihovom sablaznjivom karakteru. To jest on ce privlaciti ljude tim laznim cudima. Zato je greh i smrtno opasno cak i gledati ih. Treba se skrivati i skretati pogled. Ali ni to jos nije sve. Smisao njegovog dolaska je toboze apsolutna pravda. Spasitelj je dosao, ali ne u Svoje Ime vec u Ime Oca - i nisu Ga primili, vec i vise od toga - raspeli su Ga. I danas Ga ruze i raspinju, odricuci Njegovo Bozanstvo i izvrcuci Njegovo ucenje. A antihrist ce doci - ne bog, ali kao bog, i njega ce primiti, priznajuci ga za boga zbog njegovih laznih cuda, sablaznjivih dela to jest zbog toga sto ce to ljudima biti prijatno i zanimljivo. Zato je i receno da se nece opravdati niko ziv - niko nece imati opravdanja. To sada govore pseudoucitelji. Tada kada njihova dela i reci prodju proveru Istine, bice ocigledna sva lazljivost. Ali ce antihrista primiti u svakom hramu na zemlji i klanjace mu se kao bogu. Razmisli, oce casni, nece on sebe objaviti za boga, vec ce sablaznim cudima ucniti to da mu se poklanjaju kao bogu! Eto sta je strasno, eto u cemu je odsustvo najmanjeg povoda za opravdanje! A ko ce ga primiti - ljudi, za koje se sad Jevandjelje zavrsava Tajnom vecerom. Oni su gluvi za Golgotu. Krsna Stradanja su za Njega, i to se sve desava tamo u Jerusalimu, pre dve hiljade godina.
Znas, kada nas je CK hvatala, mi smo bili kao ovce, necu da kazem jaganjci, da se cak i tako ne bi uporedjivao sa Spasiteljem. Mi smo mirno isli na klanicu, i prosto je tesko bilo zamisliti da postoji takvo bezzakonje. A vec smo znali ko su oni. Koliko ima samo prorocanstava staraca o tim vremenima, o vlasti sluzitelja tame. Ali smo sedeli i cekali ko je na redu. Mnogi su upali u te laskave klopke. Kako su veliki i umni bili i arhiepiskop Ilarion, moj ucitelj, i mitropolit Sergej, i mnogi drugi. Ali su gresili u tome smatrajuci da se sa zlim dusima i njihovim slugama moze dogovoriti. Mislili su da ako sacuvaju spoljasnost, da ce unutrasnjost ostati sama po sebi. Ali ne, samo je to postalo ocigledno mnogo kasnije. Takva je situacija i danas, samo ce kasnije biti mnogo ociglednija.
vivijen
vivijen
Moderator Foruma
Moderator Foruma

Zlatni Pehar Za Više Od 10.000 Poruka
Srbija

Grad : Zvezdan
Browser : Opera
Broj Postova : 13509
Broj Poena : 59965
Reputacija : 971
Datum upisa : 29.01.2010
Datum rođenja : 03.08.1953
Godine Starosti : 65
Pol : Ženski Zodijak : Lav Zmija

Zanimanje : slikanje, pisanje,primenjena umetnost
Raspoloženje : smireno
Uzrečica : ah
Knjiga/Pisac : orkanski visovi

Nazad na vrh Ići dole

Normalna Re: Treci svetski rat - poslednja vremena

Počalji od vivijen taj Ned 20 Feb - 16:28:58


nastavak

“Oprostite oce Antonije, a kako tumacite apostolove reci o vlasti i podcinjavanju njoj?” - opet sam ga prekinuo.
“Iiiih, dusa moja,- rekao je starac, - a nije li Apostol Petar bezao iz Rima kada ga je Spasitelj sreo? A nisu li tog istog Apostola Pavla spasli spustajuci kotaricu uza zid? Pri cemu se ovde radi o prihvatanju realnosti i suprotstavljanju satanizmu? Sta da ti navodim primere - uzmi samo velikomucenicu Ekaterinu, ili velikomucenika Georgija. Potcinjavanje je moguce samo u delima koja se odnose na svetsku vlast - obavljati svoje duznosti, i ne organizovati oruzane bune. Braca Makaveji su - dobar primer primene sile protiv onih koji hule na Boga i Bozije. Ako podjes putem glupog smirenja, onda ces da pocnes da postavljas pitanja i o proslavljanju medju svetima i Aleksandra Nevskog, pobedonosca, i Dimitrija, koji je pogubio necasne Tatare na Kulikovom polju. Pitanje za pitanjem, a Gospod ih je proslavio! Ja se kada cujem tako “blazena” pitanja setim zitija svetog Vasilija Velikog i prepodobnog Jova, Pocajevskog cudotvorca. Kako je bilo strasno vreme u koje ih je Gospod stavio i u kome su ziveli, i zar se sveti Vasilije nije molio za pogibiju cara Julijana, ja vidim da hoces da kazes da je Julijan toboze bio odstupnik, ali car i to zakoniti, primeti to! I zar Gospod nije potvrdio pravilan pristup svetog Vasilija - Julijan je poginuo ali ne od zemaljskog oruzja, vec je bio porazen kopljem nebeskog vojnika. A prep. Jov, da li je on isao na pregovore sa Poljacima? Ne, on se s njima i sa njhovim pristalicama borio na sve moguce nacine, tako da se i pravednik tesko mogao spasiti! A ti - vlast! Bozije delo treba razumno tvoriti. Kada bi u odnosima vlast-nacelnik - potcinjeni bilo prisutno toliko svevlasce jednog i duboko smirenje drugog, onda ne bi bilo potrebe ni za Sabornost Crkve. A da nema Sabornosti, ne bi ostala ni Pravoslavna Crkva - jer bi jedini cuvari istine bili pojedinci, istovremeno kao vise svestenstvo - jeretici?! Sta jos reci o svetskoj vlasti - mitropolit Filip i patrijarh Nikon su svetli primeri za to. I ti pravednici koji su zudeli za istinom su proslavljeni medju svetima: Sv.Vasilije Veliki, Sv.Grigorije Bogoslov, prep.Maksim Ispovednik, prep.Josif Volocki. Ali ovde treba zapamtiti i to da su Sveti Oci boreci se za cistotu vere i sami bili revnosni ispunioci Bozijih zapovesti.
Smireno potcinjavanje svakoj vlasti je moguce onda kada se ne prekrsuje zivot po Reci. Jer na putu ispovednistva, ako je i negde posut ruzama, ce se posle “Osana...” cuti “Raspni, raspni ga”. To neugodnost ce i biti povod za samoopravdanje i prihvatanje antihrista - znanje postoji, a razum se brise gresima. Ako je toboze svaka vlast od Boga onda znaci, govorice se, da se i antihristu treba podciniti. A tome ce jos dodavati da je sve volja Bozija! Zato se i kaze da ce se necastivi zacariti u svakom hramu ne spominjuci ni rec o tome ko je pre njega tu sluzio. Seti se primera velikog starca Sarovskog cudotvorca, koliko je on imao ikona - jednu, knjiga - desetak, i stekao je veliku slavu i to ne od ljudi, vec od Boga. Danas svi u kucama imaju puno ikona, police su pune knjiga, ali nema razumnog duhovnog delanja! Svi slusaju ali malo ko oce razume!”
“Jos ti jednom kazem, ne razgovori o spasenju, vec spasonosna dela su ta koja su potrebna i sada i tada, nesto kasnije. Vreme za opravdavanje je proslo, ako ga je ikad i bilo. Sve treba da bude potcinjeno samo spasenju. Gospod je dao i mirno vreme i za sticanje razuma, i za slusanje Bozije Reci, i sto je najvaznije da se stice Bozija Blagodat pred predstojecim strasnim godinama! Neko ce iskoristiti ovo vreme na dobro, a neko za zadovoljenje svojih pohota. Kako je i receno, onaj koji ima njemu ce se dodati, a onaj koji nema - od njega ce se oduzeti. Strazi!”
Na tome se i zavrsio nas razgovor. Starca sam posetio jos nekoliko puta. On me je poucavao sa ljubavlju, mnogo mi je pricao o svom detinjstvu, ali je to sve bilo privatno to jest ticalo se mene i moje porodice. On se vise nije doticao opstih pitanja spasenja u poslednja vremena.

Vidjenja starca Antonija
vivijen
vivijen
Moderator Foruma
Moderator Foruma

Zlatni Pehar Za Više Od 10.000 Poruka
Srbija

Grad : Zvezdan
Browser : Opera
Broj Postova : 13509
Broj Poena : 59965
Reputacija : 971
Datum upisa : 29.01.2010
Datum rođenja : 03.08.1953
Godine Starosti : 65
Pol : Ženski Zodijak : Lav Zmija

Zanimanje : slikanje, pisanje,primenjena umetnost
Raspoloženje : smireno
Uzrečica : ah
Knjiga/Pisac : orkanski visovi

Nazad na vrh Ići dole

Normalna Re: Treci svetski rat - poslednja vremena

Počalji od vivijen taj Ned 20 Feb - 16:38:16


PROROCANSTVO POGLAVICE TAKUMSEH-a

Tekumseh se rodio 1768. godine u mestu Picqua, drzava Ohio. Njegov otac Pukensimva bio je poznati ratnik plemena Sauni. Ime Tekumseh, sto u prevodu znaci "panter koji prelazi preko neba", dobio je po kometi koja se na nebu pojavila neposredno pre njegovog rodjenja. Po tradiciji pojava kometa najavljivala je dolazak velikih vodja, pa je citavo pleme vec od samog pocetka Tekumsehu pridavalo posebno znacenje.
Tekumseh je zeleo da ujedini indijanska plemena. Svi su ga smatrali velikim poglavicom i ratnikom, sto je uspesno dokazao u mnogim bitkama. Isto tako bio je poznat i kao izuzetno inteligentan covjek. Poznat je podatak da je bio zaljubljen u Rebeccu Galloway, koja ga je naucila da cita i pise. S velikim zanimanjem je citao Bibliju i Shakespeara, a kao uzor su mu posluzile biografije Aleksandra Velikog i Julija Cezara. Kad je Rebeccin otac kao uslov za njihov brak zatrazio od Tekumseha da napusti svoje pleme i pridruzi se belcima, ovaj je zamolio da ga puste da u miru donese odluku. Nije se pojavljivao mesec dana, a nakon toga se izjasnio da ne zeli napustiti svoj narod.
1813. godine, neposredno pre bitke blizu grada Thames, Tekumseh se oprostio sa saborcima i najavio da mu je ovo zadnja bitka, bitka u kojoj ce poginuti. Upravo tako se i dogodilo.

Postoji legenda da je nakon bitke kod Tippecanoe, koja se odigrala 1811. godine, indijanski poglavica Tekumseh izrekao strasnu kletvu. Posto je za vreme njegovog odsustva general William Harrison izvrsio pokolj u indijanskom logoru, Tekumseh je preko nekolicine oslobodjenih zarobljenika prosledio Harrisonu sledecu poruku: "Postaces Veliki poglavica ali neces privesti kraju svoj mandat. Umreces za vreme sluzbe, bas kao sto ce to biti i sa svakim drugim Velikim poglavicom izabranim svake dvadesete godine nakon tvoje smrti."

Harrison je zaista izabran za predsednika 1840. godine i umro je godinu dana kasnije od upale pluca. S njim je zapocela crna lista na kojoj se u pravilnom razmaku od dvadeset godina do sada naslo ukupno sedam mrtvih predsednika. Jedini izuzetak bio je Ronald Regan, koji je uspeo da prezi atentat i odradi svoj mandat do kraja:

William Harrison je 1841. godine, mesec dana nakon sto je stupio na duznost predsednika, umro od upale pluca.
Abraham Lincoln ubijen je u atentatu 1865. godine. Bio je to njegov drugi mandat.
James Garfield umro je od posledica atentata 1881. godine.
William McKinley umro je 1901. godine nakon sto je u njega pucao jedan anarhist.
William Harding umro od infarkta 1923. godine sedeci u Beloj kuci.
Franklin Roosevelt umire 1945. godine, za vreme svog treceg mandata, od kapi.
John Kennedy ubijen je u atentatu 1963. godine.
Ronald Regan prekinuo je niz smrti prezivevsi atentat.
George Bush - ???

No, uz Tekumsehovu kletvu ide i jos jedna zanimljiva astroloska koincidencija. Svakih dvadeset godina na nebu se dogadja konjunkcija Jupitera i Saturna. Susret ove dve planete izuzetno je vazan za sve mundane analize i oznacava neku vrstu referentne tacke za sva buduca svetska previranja. Konjunkcije Jupitera i Saturna rasporedjuju se po svakom od cetiri elementa tropskog zodijaka (vatra, vazduh, voda, zemlja). U jednom elementu ostaju priblizno 200 godina, da bi se nakon toga prebacile u sledeci.
Sve prevremene smrti americkih predsednika pratile su i konjunkcije Jupitera i Saturna unutar zemljanih znakova. U vreme kad je na celo americke drzave dosao Ronald Regan konjunkcija se prebacila iz znaka Device u znak Vage. Vaga nije zemljani znak nego vazdusni i taj dogodjaj najavio je skori prelazak konjunkcija Jupitera i Saturna u novi element. Regan je jednostavno imao srecu jer je njegov predsjednicki izbor bio neka vrsta izuzetka u nizu. Sudbina Georga Bush-a potvrdice ili opovrgnuti ovo prorocanstvo.

Tekumsehovo ucenje

Svoj pristup zivotu poglavica Tekumseh je objedinio u 14 pravila.

1.Zivi tako da strah od smrti nikada ne udje u tvoje srce.
2.Nikoga ne uznemiravaj zbog njegove vere.
3.Postuj tudja uverenja i trazi da drugi postuju tvoja.
4.Voli svoj zivot, usavrsavaj ga i ulepsavaj sve stvari u svom zivotu.
5.Nastoj ziveti sto duze i sluziti svom narodu.
6.Pripremi posmrtnu pesmu za dan prelaska u drugi svet.
7.Uvek pozdravi prijatelja, cak i stranca, ako su na osami.
8.Iskazi postovanje prema svim ljudima, ali ne puzi nipredkim.
9.Kada se ujutro probudis zahvali se na svetlosti, za svoj zivot i snagu.
10.Zahvali se za hranu i radost zivljenja.
11.Ukoliko ne vidis razlog za zahvalnost, greska je tvoja.
12.Ne dotici se vatrene vode, jer od nje mudraci postaju ludama, a duh gubi svoju viziju.
13.Kada ti dodje vreme za smrt nemoj biti poput onih cije je srce prepuno straha, pa onda placu i mole kako bi jos malo poziveli na drugaciji nacin.
14.Pevaj svoju posmrtnu pesmu kao junak koji se vraca kuci.
vivijen
vivijen
Moderator Foruma
Moderator Foruma

Zlatni Pehar Za Više Od 10.000 Poruka
Srbija

Grad : Zvezdan
Browser : Opera
Broj Postova : 13509
Broj Poena : 59965
Reputacija : 971
Datum upisa : 29.01.2010
Datum rođenja : 03.08.1953
Godine Starosti : 65
Pol : Ženski Zodijak : Lav Zmija

Zanimanje : slikanje, pisanje,primenjena umetnost
Raspoloženje : smireno
Uzrečica : ah
Knjiga/Pisac : orkanski visovi

Nazad na vrh Ići dole

Normalna Re: Treci svetski rat - poslednja vremena

Počalji od vivijen taj Čet 10 Mar - 12:47:19


Јеромонах Нил Аркашу и јеромонах Варвар Моројану

ЕКУМЕНИЗАМ И ДОЛАЗАК АНТИХРИСТА

[You must be registered and logged in to see this image.]

Како ће антихрист делати на човековом паду у последња времена?

Антихристов дух је притајен, тамо где је Христос и Његово учење и најмање изобличено. Ако древни антихристи беху магови и врачари, који су делали у тмини историје, данас су нови антихристи изашли на светлост, узевши лик политичара, философа, уметника, теолога.

Одувек је постојало неко зло које је манифестовано кроз законе и права овог света, у философији, теологији, људској култури и уметности. Поступци и делања хулитеља Христових се уплићу са историјом света, са друштвеном садашњошћу, са религиозним феноменом, настављајући и утврђујући у свим формама нечасну и безумну жељу првог палог анђела са неба: жељу да буде као Бог.

Непрестано умножавајући кукољ зла, сатана је одабрао да у свакој од појава хришћанских јеретичких вера у овом свету, поред креирања „сенке“ једног лажног божанства, једног аријанског, револуционарног, хуманистичког, пантеистичког, прогресистичког, екуменистичког или либералног „христа“, остављају и неколико „теолошких вратанаца“, кроз која ће у погодно време антихрист да учини – на „законит“ и „исправан“ начин – чувствен и осећајан зов и присуство, директно у срж и срце хришћана. Друкчије речено, онај „христос“, пажљиво искреиран теолошким учењима нових или старих хришћанских јереси није у основи, ништа до други антихристов изглед.

Све оно што је Христово има дубок смисао постојања и бивствовања, савршенство према коме се све исправља, има пуноћу Постања у Апокалипсису. Оно што је изван овог „назначења“, представљају заметке антихриста, којима се једна епоха, или култура, или нека религија испуњава злим духом, да би се касније излило зло заразивши и разболевши читаву творевину.

Сада, плодови оних који се „нису одрекли сатане и свих дела његових“ опонашају дела Христова у свету, управо зато да би порекли и заменили Господа Христа. Заправо се држе антихристове религиозне природе како би представили Царство небеско као своје, док царство смрти, као да је то погрешно дело Распетог Христа. Зато је екуменизам „добар“ и „пун љубави“ покушај ревитализације „неуспелог“ и „разједињеног“ хришћанства.

Шта је посебно предодредило настанак екуменизма?

Ваистину, један нови социјални систем или нова хуманистичка философија увек долазе после реакција (негације или еволуције) на неки концепт или петходну културу. Када је реч о социјалистичким начелима, дошло је до припајања једне од религиозних струја, тако да је на тај начин рођен екуменизам. „Братство“ између ово двоје више је него евидентно:

1. обоје се зачело на Западу, у окриљу револуционарних мисли и под паролом „слобода, једнакост, братство“.

2. није случајно да су и комунизам и екуменизам имали за своје утемељиваче и лидере масоне, показујући како исти дух зла влада њима и тајанствено им инспирише душе;

3. обоје се боре за „златну епоху“ овде на земљи, озакоњујући републике и демократије, бројна хришћанства и утопистичке религије где ће блаженства човечанства бити достигнуто када буду све класне, расне, а особито религијске разлике нестале;

4. екуменизам представља један вид „бега“ из социјализма довевши у другу врсту екстрема – „доброчинстава“ тоталитаризма, јер тамо где је комунизам доживео крах, екуменизам би требао да успе;

5. комунизам нас је ослободио „монархизма“ и буржоазије, а екуменизам нас „ослобађа“ традиционализма и Православља;

6. екуменизам не христијанизује социјализам, већ практично хришћанство приводи социјализму;

7. хришћанство би требало да представља „опште добро“ једне заједнице, у подршци социјалном изједначавању и нивелисању (да сви буду исти) и хуманистичкој праведности (да сви имају иста права);

8. и комунизам и екуменизам имају пирамидалну структуру што постепено озакоњује „права“ неких који су „изабрани“ и који могу апсолутно одлучивати о свему у име заједнице или хришћанства. Ова „централизација“ мало по мало доводи до камуфлаже друштвене и верске диктатуре;

9. као у свакој од диктатура, опозиција и супротни ставови нису прихватљиви, а „дисиденти“ су окривљени за побуну, заверу, подривање „универзалних вредности“, оптуживани за борбу против мира, универзалног јединства и слободе, окривљујући их за неуспех „система“;

10. Практично, није битно, како се остварују идеали, за све време колико циљ и финалитет и комунизма и екуменизма остају исти: једна јединствена вера, једна држава и један владар;

11.Комунизам је био демонски, док екуменизам садржи у својој суштини дух антихриста – онако како је социјализам припремао долазак екуменизма, тако екуменизам припрема долазак антихриста.

Необично је, ипак држање и став православних Румуна, који бежећи од једног комунизма који је свим силама одрицао и оспоравао Христа Бога, радосно се бацају у загрљај једног екуменизма који долази и признаје све богове света.

Зар данашњи екуменизам (још несхватљив) неће бити потпуност, испуњење хришћанства у последња времена?

[You must be registered and logged in to see this image.]

Свето писмо нам у 24. глави Јеванђеља по Матеју описује знаке Христовог доласка, лик Цркве и живот овог света у последња времена, посебним и забрињујућим речима: „Јер ће многи доћи у име моје говорећи: Ја сам Христос. И многе ће преварити… И изаћи ће многи лажни пророци и превариће многе“ (Мт. 24, 5 и 11).

„Чувајте се лажних пророка, који вам долазе у оделу овчијем, а изнутра су вуци грабљиви. По плодовима њиховим познаћете их“ (Мт. 7, 15 – 16)

Где је онда овде очаравајућа визија, где је златна будућност екуменистичког хришћанства, онда када нам јеванђелист каже „И многе ће преварити“, где је јединство у различитостима када нас Свето писмо упозорава и потстиче да бежимо, да се склањамо, јер ће сав свет проћи кроз „невоље тих дана“ (Мт. 24, 29), где је онда уједињена светска црква, у којој ће сви људи бити збратимљени свезом љубави, када Јеванђеље сведочи овако: „И зато што ће се умножити безакоње, охладнеће љубав многих“ (Мт. 24, 12)?

Где се налази „обећана земља“, обећана нам од екумениста, у којој ће сви људи бити браћа у истој вери и заједнички, држећи се за руке радосно трчати по зеленом земљином шару, када Јеванђеље сведочи: „Јер ће устати народ на народ и царство на царство и биће глади и помора и земљотреса по свету… И тада ће се многи саблазнити, и издаће један другога и омрзнуће један другога“ (Мт. 24, 7 и 10)?

Где је победа „добрих“ и „верујућих“ људи који ће ујединити „свету цркву“ и седети на престо заједно са Христом на овој земљи, када нас Спаситељ поучава и саветује да бежимо онда „Када, дакле, угледате гнусобу опустошења, о којој говори пророк Данило, где стоји на месту светоме“ (Мт. 24, 15)?

Према томе, будућност Хришћанства ни у ком случају неће бити лепа и очаравајућа, неће имати ништа заједничко са светским прогресом и благостањем, са унионистичким стремљењима царева и религиозних вођа овог света. Црква „оних који ће остати у мањини“, биће изложена прогону од стране „оних који су у већини“, будући да Православље неће имати ништа заједничко са ништавилом овог света. Истински хришћани ће се разликовати на јединствен начин од осталих „верујућих“ људи, по ономе како је Спаситељ рекао: „Тада ће вас предати на муке, и побиће вас, и сви ће вас народи омрзнути због имена мога“ (Мт. 24, 9).

Зато је Христос Православља Онај који нас истински љуби, јер нам није усладио чула, говорећи нам да ће све бити лепо и да не би требало да ни о чему бринемо, већ да ћемо пити из чаше страдања.

Они који желе да уједине тзв. хришћанске цркве, не верују у апостолску Цркву, нити у Христа проповеданог од светих апостола и исповеђеног од светих мученика. Екуменисти се само користе хришћанством и црквом, како постигли сопствене интересе. Њихов циљ јесте оснивање једног земаљског царства у коме ће покорити и потчинити све људе овог света.

У чему се састоји кривица екуменизма у погледу антихристовог доласка? Да ли нам Свето писмо даје некакву поуку у том смислу?

Књига Откривења нас извештава о подизању једног новог Вавилона, на чијем ће трону сести антихрист, црвена звер. И на леђима црвене звери ће седети блудница велика, отпадничка црква, која ће читав свет вером у екуменизма привести поклоњењу звери: „И видех жену где седи на црвеној звери која беше пуна имена хулних и имаше седам глава и десет рогова. И жена беше обучена у порфиру и скерлет и накићена златом и драгим камењем и бисером, и имаше чашу златну у руци својој, пуну гнусоба и нечистота блуда свога. И на челу њезину написао име, тајна: Вавилон велики, мати блудница и гнусоба земаљских“ (Отк. 17, 3-5).

Колико само свети јеванђелист Јован Богослов јасно и недвосмислено описује блештавост и раскошност којом ће бити обавијена нечистота: порфира и скерлет накићени златом и драгим камењем и бисером, златна чаша.

Попут Светог писма и свети Лаврентије Черниговски (+ 1950) божанским откривењем прориче, показујући лик будуће екуменистичке цркве:

„Долази време, и није далеко када ће много цркава и манастира бити отворено за службу Божију, уређиваће се, биће преуређене не само изнутра, већ и споља. Златом ће прекривати кровове цркава, као и звонике, али свештенство неће бринути о душама верника, већ само фараоновим циглама. Свештеник више неће мисионарити. Када се буду завршила дела, неће више моћи да се радују духовним службама у њима, јер ће доћи време царства антихристовог и он ће бити устоличен за цара“.

Из горе реченог разумемо да ће за веома кратко време црква добити други изглед, сасвим другачији од данашњег. Грађевине ће тада имати велики сјај и раскош, много народа ће се у гомилама тискати да би се причешћивали из „златних чаша (путира)“, очи многих ће бити опчињене лепотом служби и сјајем и раскошју одежди „накићених златом и драгим камењем“, беседе ће објављивати победу љубави над мржњом, уједињења насупрот разједињености. Тако заслепљени толиким лажним сјајем и раскоши, „верници“ више неће примећивати да благодат Божија више не пребива међу њима.

Тако задовољни и слављени, без прогона и неосуђивани, тада више, сироти, неће моћи да расуђују и процене једину неопходну ствар коју би требало да сачувају ради спасења душе – праву веру.

Благодат Господа Христа ће се повући и напустиће високе цркве, красне службе, златне путире, и сићи ће тамо где ће бити исповедана истина, тамо где буду били прогони правде ради, тамо где буде било жеђи и изгладнелости због истините вере.

Горње пророчанство се даље наставља:

„Нека вам је на знање о свему оном што вам говорим, јер се све припрема на веома лукав и подмукао начин. Све цркве и сви манастири ће бити у огромном благостању, препуни богатства као никада до сада, али немојте ићи у њих. Антихрист ће бити устоличен као цар у великој цркви у Јерусалиму у присуству клира и патријарха. Цркве ће бити отворене, али православни хришћанин који тада буде живео неће моћи да уђе у њих да би се молио, јер у њима више неће бити приношена бескрвна жртва Господа Исуса Христа. У тим црквама ће бити сва скупштина сатанска“.

Велика храброст ће требати малом стаду православних да се успротиви таласима искушења овог света, са ризиком да буду сматрани безумнима, ненормалнима или одметницима и да тако буду подвргнути насиљу моћника овог света. Православном хришћанину тог времена ће бити неопходна велика мудрост како би распознао истину, тамо где сви остали буду видели безумност. За наша времена, превара и перфидност векова јесте безверје прерушено у веру и отров који је заслађен. Сваки онај који буде дозволио да буде обманут привидом и ко не буде разликовао Цркву од Вавилона, биће погубљен.

Зашто ће антихрист одабрати баш екуменизам а не гностицизам или сатанизам, да га претстављао?

Зато што ће данашња универзалност екуменизма сутра постати антихристов тоталитаризам. Зато што ће христос данашњег екуменизма, сутра бити антихрист свих религија. Зато што антихрист жели да превари и обмане оне који су Христови, а не оне који су већ његови.

Свети Доротеј поучава: „Ни једна од зала и нити једна од јереси, ни сам ђаво не може некога да обмане, једино ако узме изглед добрих дела“, као што и сам свети апостол вели: „И никакво чудо; јер се сам сатана претвара у анђела светлости“ (2. Кор. 11, 14).

[You must be registered and logged in to see this image.]


Народ Вавилона ће бити скупштина хришћана збратимљена са јеретицима и паганима, један свет који неће прихватити да неко може бити песимиста у погледу „универзалне религије“, како је данашњи уображени објављују.

У антихристовом краљевству се неће дозволити „неред“, неће постојати „аутономне“ вероисповести или свађа због „богова“. Ђаво са телом човечијим ће стати у храму Божијем, као бог и сви људи са земље чија имена нису уписана у Књизи живота, поклониће му се у оквиру једног религиозног култа, јер звери „дано јој би да ратује са светима и да их победи; и дана јој би власт над сваким родом и народом и језиком и племеном. И поклонише се њој сви они који живе на земљи, чије име није записано у Књизи живота Јагњета закланог од постања света“ (Отк, 13, 7-9).

За ове православне, католике и протестанте, постојаће само једна религија – антихристово „хришћанство“.

Пре или касније, сви култови, „цркве“ и религије биће уједињене. У тој универзалности безверја, чак ће и изабрани бити у опасности да скрену са правог пута. Када Син Човечији буде дошао, Он ће затећи човека у потпуној тмини и бездану ауто-обожења, поновно враћеног у првородни грех.

[You must be registered and logged in to see this image.]

[You must be registered and logged in to see this link.]
vivijen
vivijen
Moderator Foruma
Moderator Foruma

Zlatni Pehar Za Više Od 10.000 Poruka
Srbija

Grad : Zvezdan
Browser : Opera
Broj Postova : 13509
Broj Poena : 59965
Reputacija : 971
Datum upisa : 29.01.2010
Datum rođenja : 03.08.1953
Godine Starosti : 65
Pol : Ženski Zodijak : Lav Zmija

Zanimanje : slikanje, pisanje,primenjena umetnost
Raspoloženje : smireno
Uzrečica : ah
Knjiga/Pisac : orkanski visovi

Nazad na vrh Ići dole

Normalna Re: Treci svetski rat - poslednja vremena

Počalji od vivijen taj Sub 12 Mar - 23:51:26

2012- SEDAM PROROČANSTVA KOJA SE MORAJU ISPUNITI PRE POVRATKA ISUSA HRISTA


UNITED CHURCH OF GOD
Piše : Melvin Rods

Prethodne generacije su mislili da će se Isus Hrist vratiti u vreme njihovog života, ali se to pokazalo pogrešnim. Mnogo ljudi danas misle da je Isusov povratak blizu. Naravno, Biblija sadrži proročanstva koja se nisu mogla ispuniti pre današnje generacije.

Malo pre Njegove smrti i vaskrsenja, Isus Hrist je održao znatno proročanstvo o dogadjajima završetka ovog sveta, koji su zapisani u Jevandelju po Mateji 24, Jevandelju po Marku 13, i Jevandelju po Luci 21. Pitali su ga Njegovi pratioci: "Kaži nam kad će to biti? I kakav je znak tvojega dolaska i pošljetka vijeka?" (Jevandelje po Mateji, Glava 24:3).

Isus im odgovori sa deskripcijom stanja i dogadjajima koji će voditi do Njegovog drugog dolaska. Osim toga, objašnjava da kada ti znaci postanu očigledni, da Njegov povratak če se dogoditi u roku jedne generacije. "Zaista vam kazem: ovaj naraštaj neće proći dok se ovo sve ne zbude" (Jevandelje po Mateji, Glava 24:34).

Može li biti to naša generacija?

Kroz celih skoro 2000 godina od kada je Hrist dao ovo proročanstvo mnogi su pomislili da je njihovo vreme i vreme Njegovog povratka - ali posle svega to nije ispalo tačno. Ali interesantno, u Bibliji ima proročanstava koja se nisu mogla ispuniti do naše moderne ere, perioda posle Drugog Svetskog rata.

1. Ljudska rasa će imati moć da uništi samu sebe

Jevandelje po Mateji, glavi 24:22, opisuje svetska stanja pre Njegovog drugog dolaska. Isus reče da: "I da se oni dani ne skrate, niko ne bi ostao; ali izbranijeh radi skratiće se dani oni".

Glavna poruka što je Isus Hrist doneo je dolazak Božijeg Carstva. To je opisano kao "Jevandjelje". "A pošto predadoše Jovana, dode Isus u Galileju propovijedajuči Jevandjelje o carstvu Božijemu" (Jevandelje po Marku, glava 1:14). Jevandjelje znaci "dobra vest." Dok se neka proročanstva o dogadjajima pre uspostavljanja Božijeg carstva mogu izostaviti kao negativna, treba uvek držati na pameti da centralni fokus biblijskih proročanstva je dobra vest (jevandjelje) o dolazećem Božijem carstvu.

U Jevandjelju po Mateji, glavi 24:22, pokazuje se da bez intervencije Isusa Hrista u svetskim aferama, ljudska rasa će nestati. Mnogo je važno da citiramo da čovečanstvo ima moć da uništi samo sebe samo u poslednjih 50 godina, od kada su Amerika i Sovjetski Savez napravili i nagomilali hidrogenske bombe i upostavili svet da se snadje da živi u svetu "samouverenog uništavanja".

U tom vremenu bile su samo tri nuklearne sile (Britanija je bila treća). Do polovine 1960-te decenije Francuska i Kina su stupile u nuklearni klub. Danas najmanje osam nacija ima nuklearne bojeve glave i brojevi izgleda da će se povećati u trci nuklearnih snaga na Bliskom Istoku.

Naravno, što više nuklearnih sila imamo u svetu, to je veća mogućnost da neko upotrebi tu strahovitu snagu zla.

Premda postoji medjunarodna pažnja i fokus na nuklearne programe Severne Koreje i Irana u poslednjih nekoliko godina, malo pažnje se poklanja Pakistanu i mogućnosti da njihov nuklearni arsenal može pasti u ruke radikalnog Islama.

U vremenu toka sadašnjih problema u Pakistanu, Talibana, Al-Kaide i njihovih simpatizera koji su sve više i više dostigli moć, teritoriju i uticaj, praveći mogući problem nuklearnog terorizma. Pomislite na posledice po ceo svet ako Osama bin Laden (ili neko drugi kao on) nabavi nuklearno oružje!

U medjuvremenu, Rusija i Kina odlučno napinju vojne mišice, povećavaju strah od povratka ere hladnog-rata.

Dobra vest u svemu ovom je da će se Isus Hrist vratiti na vreme da spase čovecanstvo od totalnog uništenja. Ovo proročanstvo se nije moglo ispuniti dok čovečanstvo niji dostiglo moć totalne katastrofe sa oružjem masovnog uništenja. Ovo nije bilo moguže osim u poslednjih 50 godina, posle Drugog svetskog rata.

2. Jevrejska domovina je morala da se ponovo uspostavi na Bliskom Istoku

Geopolitički, centralni fokus dogadjanja završetka sveta je oko grada Jerusalima i okoline zvane Sveta Zemlja.

Jevandjelje po Luci, glava 21- je paralelno sa glavom Jevandjelja po Mateji 24. Primetite objašnjenje Hristovog dugačkog proročanstva kojim odgovara na pitanje apostola: "Zapitaše ga pak govoreći: Ucitelju! A kad će to biti? I kakav je znak kad će se to dogoditi?" (Jevandjelje po Luci, glava 21:7).

U odgovoru Isus objašnjava da ce Jerusalim biti centralni fokus političkih i vojnih naglih promena koji će se dešavati trenutno, odmah pre Njegovog povratka: "A kad vidite da Jerusalim opkoli vojska onda znajte da se priblizilo vrijeme da opusti. Tada koji budu u Judeji neka bježe u gore, i koji budu u gradu neka izlaze na polje; i koji su na polju neka ne ulaze u njega: Jer su ovo dani osvete, da se izvrši sve što je napisano (stih 20-22).

Nemoguće bi bilo kome ko je živeo vek ranije da razume te reči. Jerusalim u starim danima je bio u sukobu bezbroj puta, ali četiri veka od 1517. grad je živeo u miru u granicama Otomanske imperije. Jevreji su živeli kao manjina pod turskom vlašcu. Ali to će dostignuti dramatičnu promenu tokom 20-og veka. To je moralo da se promeni zbog ispunjenja Biblijskog proročanstva koje se moralo ispuniti.

U Starom Zavetu prorok Zaharije je upotrebljen od Boga da otkrije mnoge detalje dogadjanja završetka sveta i o drugim povratku Mesije. Zaharije je živeo i tumačio Božije proročanstvo 500 godina pre Isusovog prvog dolaska, i o svemu tome njegova knjiga proročanstva tumači nam u velikim detaljima sliku o današnjem svetu.

U Knjizi proroka Zaharije, glavi 12:2-3, Bog tumači: "Evo, ja ću učiniti Jerusalim čašom za opijanje svijem narodima u naokolo, koji će opsjesti Jerusalim ratujući na Judu (Jevreje koji zive u drzavi Izraela). I u taj dan učiniti Jerusalim teškim kamenom svijem narodima; koji ga god htjedu dignuti, satrće se, ako bi se i svi narodi zemaljski sabrali na nj."

I u stihu 9, Bog dodaje, "I u taj dan tražiću da istrijebim sve narode koji dodju na Jerusalim."

Čitajuci ove stihove moguće je da se sve ovo uspostavi u ranije doba, zato što se ratovalo u Jerusalimu mnogo puta u toku mnogo vekova. Medjutim, glava 14 čisto opisuje da to govori o našim još budućem, ne prošlim dogadjajima. Opisano vreme je odmah pre drugog dolaska Isusa Hrista.

"Evo ide dan Gospodnji, i plijen će se tvoj razdijeliti usred tebe. Jer ću skupiti sve narode na Jerusalim u boj, i grad će se uzeti, i kuće oplijeniti i žene osramotiti, i polovina će grada otići u ropstvo, a ostali narod neće se istrijebiti iz grada. Jer će Gospod izaći, i vojevaće na narode kao što vojuje na dan kad je boj. I noge će njegove stati u taj dan na gori Maslinskoj koja je prema Jerusalima s istoka, i gora će se Maslinska raspasti po srijedi na istok i na zapad da će biti prodol vrlo velika, i polovina će gore ustupiti na sjever a polovina na jug" (Knjiga proroka Zaharije, Glava 14:1-4).Poslednje četiri linije ovog proročanstva još treba da se ispune u našoj budućnosti.

Osim toga u toj istoj glavi čitamo kako će svi ovi narodi što se podignu protiv Jerusalima ići u Jerusalim da svetkuju Cara, Isusa Hrista, (stih 16). "I ko god ostane od svijeh naroda koji dodju na Jerusalim, svak će dolaziti od godine do godine da se pokloni caru Gospodu nad vojskama i da praznuje praznik sjenica".

Ova proročanstva proroka Zaharije su pisana o dogadjajima koji ce se dešavati odmah pre drugog dolaska Isusa Hrista. Jevrejsko-kontrolisan Jerusalim je primetno u centralnom fokusu.

Malo pre Zaharije, još jedan jevrejski prorok po imenu Danilo, koji je živeo u vreme kada su Jevreji bili porobljeni i odvedeni u Vavilon. Njegova knjiga tumači vreme poslednjih dana ovog sveta, kada Jevrejima neće biti dozvoljeno dnevno žrtvovanje životinja Bogu. "A od vremena kad se ukine žrtva vazdašnja i postavi gnusoba pustošna, biće tisuća i dvjesta i devedeset dana" (Knjiga proroka Danila, Glava 12:11). U tim danima (odma kad se ukine i ne dozvoli Jevrejima dnevno žrtvovanje) doći će velika nevolja i trajaće 1290 dana (3 ½ godine). Primetite stihove 1-13.

"A u to će se vrijeme podignuti Mihailo veliki knez (andjeo), koji brani tvoj narod (Izrael); i biće žalosno vrijeme, kakoga nije bilo od kako je naroda do tada; i u to će se vrijeme izbaviti tvoj narod, svaki koji se nadje zapisan u knjizi. I mnogo onijeh koji spavaju u prahu zemaljskom probudiće se, jedni na život vječni a drugi na sramotu u prijekor vječni. I razumni će se sjati kao svjetlost nebeska, i koji mnoge privedoše k pravdi, kao zvijezde vazda i do vijeka. A ti Danilo zatvori ove riječi i zapečati ovu knjigu do pošljednjega vremena; mnogi će pretraživati, i znanje će se umnožiti. Tada pogledah ja Danilo, i gle, stajahu druga dvojica, jedan s ove strane na brijegu rijeke, a drugi s one strane na brijegu rijeke. I jedan reče čovjeku obučenome u platno, koji stajaše nad vodom u rijeci: kad će biti kraj tijem čudesima?

I čuh čovjeka obučenoga u platno, koji stajaše nad vodom u rijeci, i podiže desnicu svoju i levicu svoju k nebu, i zakle se onijem koji živi u vijek da će se sve ovo ispuniti po vremenu, po vremenima i po po vremena (3 ½ godine), i kad se svrši rasap sile svetoga naroda. I ja čuh ali ne razumjeh; i rekoh: gospodaru moj, kakav će biti kraj tome? A on reče: idi Danilo, jer su zatvorene i zapečaćene ove riječi do pošljednjega vremena. Mnogi će se očistiti, ubijeliti i okušati; a bezbožnici će raditi bezbožno, niti će koji bezbožnik razumjeti; ali će razumni razumjeti. A od vremena kad se ukine žrtva vazdašnja i postavi gnusoba pustošna, biće tisuća i dvjesta i devedeset (1290) dana. Blago onome koji pretrpi i dočeka tisuću i tri stotine i trideset pet dana (1335 dana). A ti idi na kraju; i počivaćeš i ostaćeš na dijelu svom do svršetka svojih dana" (Knjiga proroka Danila, glava 12:1-13). Dogadjaj iz (stiha 13) se desio kao preteča kada je dom Božiji oskrnavio vladar Sirije, Antiohus Epifanes, u drugom veku pre nove ere.

Medjutim, Isus Hrist je potvrdio kao budući dogadjaj koji će se dogoditi odmah pre Njegovog drugog dolaska (uporedite Knjigu proroka Danila, glava 11:31; Jevandjelje po Mateji, glava 24:15). "I vojska ce stajati uza nj, i oskvrnice svetinju u gradu, i ukinuti žrtvu svagdašnju i postaviće gnusobu pustošnu" (Knjiga proroka Danila, Glava 11:31). "Kad dakle ugledate mrzost opuštenja, o kojoj govori prorok Danilo, gdje stoji na mjestu svetome (koji čita da razumije)" (Jevandjelje po Mateji, Glava 24:15). Ovo znači da će jevrejsko žrtvovanje biti uspostavljeno u krajnjim danima ovog sveta u Jerusalimu - za šta je potrebna jevrejska vladavina u gradu.

Pre sto godina ovakvi dogadjaji bili bi nemogućni zbog jednostavnog razloga, što nije postojala jevrejska politička vladavina na Bliskom Istoku.

Posle ustanka protiv Rima u 66-oj godini nove ere, i takodje ponovo u 132-oj godini, Judeja je potpuno poražena i Jevreji rasterani po celoj Rimskoj imperiji i dalje. Jevrejska domovina nije postojala ponovo do 1948, kada je nastala moderna izraelska nacija.

Nezavisna jevrejska domovina je samo bio san male grupe fanatika pre jednog veka. Pomerila se korak bliže posle Prvog svetskog rata, kada su snage Britanske Zajednice preuzeli kontrolu nad Jerusalimom od Turaka u decembru 1916. Nekoliko meseci kasnije Britanska vlada je uložila napore da formira nezavisnu jevrejsku domovinu u starom delu zemlje gde su živeli vekovima.

Prošlo je još 30 godina pre nego što se taj san ustanovio 1948. Ali od onda malecki Izrael je išao iz rata u rat za opstanak u 1948, 1967 and 1973. i pretrpeo bezbrojne terorističke napade i pretnju uništenja od neprijateljskih komšija, koji su odlučni da odstrane jevrejsku drzavu.

3. Kraj vremena - Severni car i Južni car

U knijizi proroka Danila, glavi 11, pronalazimo neverovatno proročanstvo o dvojici vodja, Severnom i Južnom caru, rukovodilaca oblasti koje se nalaze geografski severno i južno od Svete Zemlje. Da razumemo ovo proročanstvo moraćemo da se vratimo u vreme Aleksandra Makedonskog (Velikog), koji je živeo pred kraj četvrtog veka pre nove ere, oko 200 godina posle proroka Danila.

Aleksandar je istaknut u Danilovoj knjizi, iako Danilo nije poznavao njegovo ime niti ga lično znao, a nije ni mogao zato što je umro skoro dva veka pre pojave Aleksandra na svetskoj sceni.

Ali Bog je otkrio Danilu da posle Vavilona, Persija će se podignuti, najjača sila cele oblasti, a potom Grčka. Bez iznenadjenja, proročanstvo o podizanju Grčke centrirano je na Aleksandra Velikog, jednog od najvećih osvajača u istoriji.

U Knjizi proroka Danila, glavi 8 pruža se jasno objašnjenje o dolazećem sukobu izmedju Persije i Grčke. Dok čitate ovo, držite na umu da je rog simbol snage kraljevine i autoriteta. Persija je imala "dva roga, a rogovi bjehu visoki, ali jedan viši od drugoga, i viši poraste poslije" (stih 3). Ovo se obraća Medo-Persiskoj Imperiji, približenju dve nacije. Kao što je predskazano ovde u trećem stihu, da je narod Persije ojačao i postao veći posle Medijanaca.

U petom stihu čitamo o kasnijem porazu Persije od Aleksandra Velikog: "A kad ja motrah, gle, idjaše jarac od zapada povrh sve zemlje a ne doticaše se zemlje; i taj jarac imaše rog znamenit medju očima svojim."

Taj "znamenit rog" ili lider kraljevine je Aleksandar Veliki. Proročanstvo o njegovoj armiji koja ni ne dotakne zemlju citira njihovu neverovatnu brzinu kojom su osvojili čitav poznati svet. Ovo se sve dogodilo u toku veoma kratkog vremena. Aleksandar je umro 323. godine pre nove ere, kada je bio samo 33 godine star.

Takodje je i njegova iznenadna smrt citirana u proročanstvu: "I jarac posta vrlo velik; a kad osili, slomi se veliki rog, i mjesto njega narastoše znamenita četiri roga prema četiri vjetra nebeska".

Kada je Aleksandar umro njegovu imperiju su razdelili njegova četvorica generala - "znamenita četiri roga" pomenuta ovde. Dve od tih dinastija imaće duboki efekat na jevrejski narod, koji je uhvaćen izmedju njih dva. Od ove dve dinastije dolaze potomci Seleukusa, koji je vladao na velikoj teritoriji od Antioha u Siriji do severno od Jerusalima, i Ptolemija, koji je vladao u Egiptu u Aleksandriji.

Glava 11. Danilove knjige je dugačko i detaljno proročanstvo o konfliktu izmedju ove dve dinastije i njihovih snaga, njihova dva lidera koji su spomenuti kao "Severni car" i kao "Juzni car." O velikom značaju je da svaki put kada su oni zaratili izmedju sebe, jevrejski narod je strašno stradao. To je trajalo od vremena Aleksandra do sredine drugog veka pre naše ere, period od skoro dva veka.

Onda, iznenada, odjedanput proročanstvo skače do budućnosti i našeg vremena do poslednjih vremena ovog sveta.

U 40-om stihu glave 11. Knjige Danilove čitamo: "A u pošljednje vrijeme južni će se car pobiti s njim; i car će sjeverni udariti na nj kao vihor s kolima i konjcima i s mnogim ladjama, i ušavši u zemlje poplaviće i proći. I doći će u krasnu zemlju, i mnogi će propasti, a ove će se izbaviti od njegovijeh ruku: Edomska, Moavska i glavni dio sinova Amonovijeh. I posegnuće rukom svojom na zemlje, i zemlja Misirska (Egipat) neće umaknuti. I osvojiće blago u zlatu i u srebru i sve zaklade Misirske (Egipta); i Livjani (Libija) i Etiopljani ići će za njim. Ali će ga glasovi s istoka i sa sjevera omesti (Kina i Rusija), te će izaći s velikim gnjevom da pogubi i zatre mnoge. I razapeće šatore dvora svojega medju morima na krasnoj Svetoj gori; i kad dodje k svome kraju, niko mu neće pomoći" (Knjiga proroka Danila, Glava 11:40-45).

Nemamo mesta da pogledamo u sve detalje, ali krajni deo Danilovog proročanstva o konfliktu izmedju severnog i južnog cara opisuje sudar dve ogromne civilizacije izmedju uskoro uspostavljene Evropske supersile - ponovo podignuta Rimska imperija (naslednici Seleukusa vladara Sirije) - i lidera koji je naslednik vlade Ptolemija iz Egipta, što je današnji Islam.

Već sada možemo primetiti geo-političko stanje koje se polako plasira prema ovom ogromnom sudaru ove dve civilizacije. Ovo je još jedno prorocanstvo o svetskom stanju što je sada moguće da se dogodi u našoj generaciji.

4. Kraj vremena ujedinjenja Evropskih nacija

U Knjizi proroka Danila, glavi 2. i glavi 7. nalaze se proročanstva o četiri ogromne nejevrejske imperije koji će se podignuti u periodu izmedju vremena Danila i dolazećeg Božjeg Carstva. "A u vrijeme tijeh careva Bog će nebeski podignuti carstvo koje se do vijeka neće rasuti, i to se carstvo neće ostaviti drugom narodu; ono će satrti i ukinuti sva ta carstva, a samo će stajati do vijeka" (Knjiga proroka Danila, glava 2:44). Danilo je živeo u prvom od tih velikih imperija, kao deo jevreskog progonstva u starom Vavilonu. "Prva bijaše kao lav, i imaše krila orlova; gledah dokle joj se krila poskuboše i podiže se sa zemlje i stade na noge kao čovjek, i srce ljudsko dade joj se" (Knjiga proroka Danila, glava 7:4).

Posle Vavilonskog pada u 539-oj godini pre nove ere, Persija je postala najveća sila, prateći Persiju Grčka je postala najveća sila (stih 5-6). "Po tom, gle, druga zvijer bijaše kao medvjed, i stade s jedne strane, i imaše tri rebra u ustima medju zubima svojim, i govoraše joj se: ustani, jedi mnogo mesa. Po tom vidjeh, i gle, druga, kao ris, imaše na ledjima četiri krila kao ptica, i četiri glave imaše zvijer, i dade joj se vlast" (Knjiga proroka Danila, glava 7:5-6). Posle Grčke dolazi Rimska Imperija: "Po tom vidjeh u utvarama noćnijem, i gle, četvrta zvijer, koje se trebaše bojati, strašna i vrlo jaka, i imaše velike zube gvozdene, jedjaše i satiraše, i gazaše nogama ostatak, i razlikovaše se od svijeh zvijeri predjašnjih, i imaše deset rogova. Gledah rogove, i gle, drugi mali rog izraste medju onijema, i tri prva roga iščupaše se pred njim; i gle, oči kao oči čovječje bjehu na tom rogu, i usta koja govorahu velike stvari. Gledah dokle se postaviše prijestoli, i starac sjede, na kom bješe odijelo bijelo kao snijeg, i kosa na glavi kao čista vuna, prijesto mu bijaše kao plamen ognjeni, točkovi mu kao oganj razgorio" (Knjiga proroka Danila, glava 7:7-9). Ova imperija što ima "deset rogova" če postojati u ovoj ili onoj formi sve do dolaska Božijeg Carstva.

Kao što smo ranije videli, rogovi su simboli lidera i vlade. Ovde deset rogova simbolišu deset pokušaja da se ponovo uspostavi snaga Rimske imperije, kao što je nekada u starim vremenima imala. Raznih pokušaja restauracije je bilo od kada je Zapadna Rimska Imperija pala u 476-oj godini nove ere. Poslednji pokušaj će uspeti kratko pre drugog dolaska Isusa Hrista.

Još detalja o ovome se nalazi u Knjizi Otkrivenja, glavi 17. Ovde čitamo o poslednjem pokušaju da se ponovo uspostavi Rimska Imperija. "I deset rogova, koje si vidio, to su deset careva, koji carstva još ne primiše, nego će oblast kao carevi na jedno vrijeme primiti sa zvijeri. Ovi jednu volju imaju, i silu i oblast svoju daće zvijeri" (Otkrivenje Jovanovo, glava 17:12-13).

"Ovi će se pobiti s jagnjetom, i jagnje će ih pobijediti, jer je gospodar nad gospodarima i car nad carevima" (stih 14). Ovo proročanstvo je za našu budućnost.

Raniji pokušaji da se skuje plan za ujedinjenu Evropsku imperiju, od Justinana u šestom veku do Karla, Napoleona, Musolinija i Hitlera su bili nasilni pokušaji. Ovaj poslednji pokušaj će uspeti na totalno drugi način.

Ovo će biti dobrovoljna unija, kao što Otkrivenje Jovanovo 17. opisuje. Kad ovih deset lidera dodju na vlast, oni će dobrovoljno dati vlast jednom posebnom lideru. Sveto Pismo opisuje tog posebnog lidera kao i tu novu Evropsku supersilu kao "zver" - potvrdjujući da je to nastavljenje četiri nejevrejske imperije iz Danilovog proročanstva, svaka jedna opisana kao zver ili divlja zivotinja.

U 1957-oj godini, šest Evropskih nacija su potpisale ugovor u Rimu što je formiralo Evropsku ekonomsku zajednicu. Danas ta zajednica je Evropska Unija sa 27 članova. Od ovih 10 država ili 10 lidera će uspostaviti poslednje podizanje Rimske Imperije.

Neki smatraju da će oni biti 10 kraljeva, kao što proročanstvo opisuje, od 10 novih oblasti Evrope koje će Evropska Unija stvoriti menjajući današnje granice Evrope, i tako dovesti završetak postojećih današnjih Evropskih zemalja. Biblija ne opisuje tačnu konfiguraciju ovog poslednjeg podizanja vojne Rimske supersile, da li će biti deset oblasti ili deset nacija - jedino da ova nova supersila će se stvoriti odmah pre drugog dolaska Isusa Hrista.

Medjutim, ni ispunjenje ovog proročanstva nije ni bilo moguće pre udruženja desete nacije, Grčke u EU u 1981-oj godini.

5. Krajnje vreme : podizanje i pad Izraela i Jude

"Izrael" je novo ime koje je Bog dao biblijskom patrijarhu Jakovu u Prvoj Knjizi Mojsijevoj, glavi 32. "A kad osta Jakov sam, tada se jedan čovjek rvaše s njim do zore. I kad vidje da ga ne može savladati, udari ga po zglavku u stegnu, te se Jakovu iščaši stegno iz zglavka, kad se čovjek rvaše s njim. Pa onda reče: pusti me, zora je. A Jakov mu reče: neću te pustiti dokle me ne blagosloviš. A čovjek mu reče: kako ti je ime? A on odgovori: Jakov. Tada mu reče: od sade se nećeš zvati Jakov, nego Izrailj; jer si se junački borio i s Bogom i s ljudima, i odolio si. A Jakov zapita i reče: kaži mi kako je tebi ime. A on reče: što me pitaš kako mi je ime? I blagoslovi ga ondje" (Prva Knjiga Mojsijeva, Glava 32:24-29). 12. plemena Izraela su poticala od njegovih 12 sinova. Ova plemena su kasnije formirala ujedinjenu kraljevinu.

Prošlo je skoro 3.000 godina od kada se kraljevina Izraela rascepila u dva dela. Deset od 12 plemena Izraela su se ustanički pobunili protiv Kralja Rehoboama, sina Kralja Solomona i unuka Kralja Davida. Biblija dalje govori o tih 10 plemena kao Izrael, a o ostala dva plemenima kao (Juda i Benjamin) što su ostali verni Davidovim potomcima zvanim kraljevina Jude ili jednostavno Juda.

Neki put Izrael (10 plemena) se pominju u Bibliji kao severna kraljevina, a Juda i Benjamin (2 plemena) kao južna kraljevina. Dominantni medju severnim plemenima su bili potomci Jakovog sina Josifa, njegova dva sina Jefrema i Manasije - prorečeni od Jakova da će od njih dvojice postati najvažnije nacije u svetu u poslednjim danima (Prva Knjiga Mojsijeva, Glava 49:1, 22-26; uporedite sa Petom Knjigom Mojsijevom, Glava 3:13-17).

"Poslije sazva Jakov sinove svoje i reč: skupite se da vam javim šta će vam biti do pošljetka. Josif je rodna grana, rodna grana kraj izvora, kojoj se ogranci raširiše vrh zida. Ako ga i ucvijeliše ljuto i strijeljaše na nj, i biše mu neprijatelji strijelci, Opet osta jak luk njegov i ojačaše mišice ruku njegovijeh od ruku jakoga Boga Jakovljeva, odakle posta pastir, kamen Izrailju, Od silnoga Boga oca tvojega, koji će ti pomagati, i od svemogućega, koji ce te blagosloviti blagoslovima ozgo s neba, blagoslovima ozdo iz bezdana, blagoslovima od dojaka i od materice. Blagoslovi oca tvojega nadvisiše blagoslove mojih starijeh svrh brda vječnijeh, neka budu nad glavom Josifovom i nad tjemenom odvojenoga izmedju braće" (Prva Knjiga Mojsijeva, Glava 49:1, 22-26).

"Za Josifa još reče: blagoslovena je zemlja njegova od Gospoda blagom s neba, rosom, i iz dubine ozdo, i blagom koje dolazi od sunca, i blagom koje dolazi od mjeseca, i blagom starijeh brda i blagom vječnijeh humova, i blagom na zemlji i obiljem njezinijem, i milošću onoga koji stoji u kupini. Neka to dodje na glavu Josifu i na tjeme odvojenome izmedju braće svoje. Krasota je njegova kao u prvenca teleta, i rogovi u jednoroga; njima će bosti narode sve do kraja zemlje; to je mnoštvo tisuća Jefremovijeh i tisuće Manasijine" (Peta Knjiga Mojsijeva, Glava 33:13-17).

Oko 200 godina posle rascepljenja kraljevine, severna plemena Izraela su pala protiv Asirije koji su ih proterali u severni deo njihove zemlje. Mnogo puta se o njima govori kao o deset izgubljenih Izraelskih plemena. Oni su kasnije emigrirali u severno-zapadnom pravcu preko Evrope i konačno se naselili u novu domovinu daleko od Bliskog Istoka.

Kraljevina Jude je takodje pala pod Vavilon vek posle proterivanja Izraela, ali njihov narod se nije izgubio u istoriji. Danas ih poznajemo kao Jevreje.

Ime Jefrem je neki put upotrebljeno u Svetom Pismu za celu severnu kraljevinu, a neki put odnosi se samo na sina Josifa po tom imenu - prorečeno je da će postati "veliko mnoštvo naroda" (Prva Knjiga Mojsijeva, glava 48:19). "Ali otac njegov ne htje, nego reče: znam, sine, znam; i od njega će postati narod, i on će biti velik; ali će mladji brat njegov biti veći od njega, i sjeme će njegovo biti veliko mnoštvo naroda." Zapaženo ovo obećanje Jefremu se ispunilo u Britanskoj imperiji i političkoj zajednici.

Jefremoj stariji brat Manasije je takodje u proročanstvu, postaće velika nacija, "veliki narod" (isti stih), razdvojiti se od "mnoštva naroda." Ovo proročanstvo o Jefremu se ispunilo u formaciji, porastu i vlasti Sjedinjenih Američkih Država.

U otkrivenju proročanstva u vezi Amerike i Britanije, Jakov (Izrael) kaže, "Andjeo, koji me je izbavljao od svakoga zla, da blagoslovi djecu ovu, i da se po mojemu imenu i po imenu otaca mojih Avrama i Isaka prozovu, i da se kao ribe namnože na zemlji!" (stih 16). Fusnota je o "Izraelu" da je na kraju sveta proročanstvo o Sjedinjenim Drzavama i anglofonskim zemljama Britanske imperije ili obadvoje zajedno. Neki put reč "Izrael" se odnosi na svih 12 plemena Izraela. Mi moramo pogledati specifične stihove u njihovom kontekstu da saznamo tačno šta znače.

"Juda", medjutim, se uvek odnosi na Jevreje, oni su potomci kraljevine Jude. Takodje treba razumeti da je moderna nacija Izrael u stvarnosti Juda, narod Jevreja.

Razum ovog kritičnog dela biblijske istorije pomaže nam da razumemo odlomke Svetog Pisma u knjizi Osije, što je proročanstvo o Jefremu (mnoštvo naroda - Velika Britanija i nacije koje su proizašle iz nje). Ovo je opomena o uništavanju i razaranju koje će pratiti krajnji porast Izraelskih nacija u svetu.

U Knjizi proroka Osije, glava 5, čitamo o proročanstvu za Izrael, Jefrema i Judu: "Čujte, sveštenici, i pazi, dome Izrailjev, i slušaj, dome carev, jer je vama sud, jer ste zamka u Mispi i mreža razapeta na Tavoru. Iz potaje klaše one koji zalaze; ali ću ih ja pokarati sve. Ja poznajem Jefrema, i Izrailj nije sakriven od mene; jer se sada kurvaš, Jefreme, Izrailj se oskrnavi. Ne upravljaju djela svojih da se vrate k Bogu svojemu; jer je duh kurvarski u njima i ne znaju Gospoda. I ponositost Izrailjeva svjedoči mu u oči; za to će Izrailj i Jefrem pasti za bezakonje svoje, pašce i Juda s njima. Ići će s ovcama svojim i s govedima da traže Gospoda, ali ga neće naći; uklonio se je od njih. Iznevjeriše Gospoda, jer izrodiše tudje sinove; za to će ih proždrijeti mjesec dana s dostojanjem njihovijem" (Knjiga proroka Osije, glava 5:5-7).

Novi mesec dolazi svakih trideset dana. Novi mesec ce ih "proždrijeti" znači da će Izrael, Jefrem i Juda zajedno pasti u roku od jednog meseca.

Ovo proročanstvo se nije ispunilo u starim vremenima. Kao što smo već spomenuli, u staro vreme Juda je pao pod naletom Vavilona više od sto godina posle pada Izraela od Asirije. Ali na kraju izgleda da će oni svi pasti zajedno - u toku jednog meseca. Ovo proročanstvo još treba da se ispuni.

Ne zaboravite takodje da je Izrael dao njegovo ime Jefremu i Manasiji, koji su potomci britanskog i američkog naroda. U ovom proročanstvu Jefrem je spomenut posebno, a fusnota o "Izraelu" obavezno se odnosi na Ameriku, koja je sada više dominantna od njihove dve nacije.

U toku dva veka pre Drugog Svetskog Rata uloge su se obrnule sa mnoštvom naroda - Britanskom Imperijom - i sa većom snagom jednog velikog naroda, Sjedinjenih Drzava.

"Juda" se odonosi na jevrejski narod, naročito one koji sada žive u modernoj naciji - Izraelu.

Evo onda proročanstva za sve tri drzave - Ameriku, Britaniju i Izrael (Judu). Izgleda prema tom proročanstvu da će sve tri države pasti zajedno u roku od jednog meseca. Stih 6. pokazuje da se ove nacije trude da se vrate natrag Bogu, ali je suviše kasno. Zbog njihovih velikih grehova, Bog će ih pustiti da dožive i pretrpe poraz i pad.

Ovo prorocanstvo se nije moglo ispuniti samo posle porasta Velike Britanije i Amerike kao svetskih sila u 19. veku i posle formiranja Jevrejske drzave Izrael u 20. veku.

Da ne pomislite da ova ideja izgleda čudna, razmotrite da su danas Izrael i Amerika možda najviše oklevetane i kritikovane nacije u svetu. Medju muslimanskim liderima Amerika se uopšte naziva "velika Sotona" a "Izrael i Britanija "male Sotone."

6. Božije Jevandelje biće propovedano celom svetu

U Njegovom značajnom proročanstvu o dogadjajima o kraju sveta Isus odgovara na pitanje Njegovih apostola: "A kad sjedjaše na gori Maslinskoj pristupiše k njemu učenici nasamo govoreći: kaži nam kad će to biti? I kakav je znak tvojega dolaska i pošljetka vijeka? (Jevandjelje po Mateju, Glava 24:3).

Posle nabrajanja znaka koje opisuju sve bliže i bliže vreme Njegovog dolaska, On otkriva sledeće: "I pripovjediće se ovo Jevandjelje o carstvu po svem svijetu za svjedočanstvo svijem narodima. I tada će doći pošljedak (stih 14).

Jevandjelje o dolazećem Božijem Carstvu je dobra vest. Ta poruka ne bi se mogla svedočiti po celom svetu bez Biblije i slobode veroispovesti. Oba su došla postepeno u porastu sa anglofonskim narodima početkom 16. veka do današnjeg dana.

Medjutim, samo uz napredovanjem tehnologije, televizije, radija i drugih sredstava masovne komunikacije posle Drugog svetskog rata i njihovog rasprostranjenog prihvatanja postalo je moguće da se dosegnu milioni naroda sa porukom Božije Reči. Jevandjelje o Carstvu Božijem će se nastaviti i produžiti i pripovedati svim nacijama po celom svetu sve dok postoji sloboda veroispovesti i da se slobodno koriste sva druga sredstva komunikacije.

Ipak u toku poslednjih 50 godina nije bilo moguće da se Jevandjelje proširi po celom svetu, po svim nacijama. U bivšim komunistickim nacijama nije bila dozvoljena sloboda veroispovesti. Kina, na primer, jedna četvrtina naroda sveta, još ni dan danas to ne dozvoljava, nema slobode veroispovesti. Druge nacije takodje ne dozvoljavaju nikakvu komunikaciju Biblije i mnogo puta ne dozvoljavaju ni Bibliju. Mnoge islamske nacije ne dozvoljavaju slobodu veroispovesti. U nekim zemljama narod rizikuje život ako promeni religiju.

Ali danas Internet donosi veliku promenu. Mnogo je teže državama da kontrolišu Internet. Jevandjelje o dolazećem Božijem Carstvu ide po celom svetu na Internetu. Jevandjelje će se završiti kada Bog odluči da je Njegov rad završen i da je došlo vreme za finalne, krajne dogadjaje ovog sveta..

7. Trenutna svetska situacija i Božije finalno, poslednje, svedočanstvo

Još jedno proročanstvo o kraju sveta se nije moglo ispuniti pre naše današnje, moderne, u trenu brze svetske komunikacije.

U Njegovom poznatom kraj-sveta proročanstvu u Jevandjelju po Mateji 24, Marku 13, i Luci 21, Isus pruža crte tragedija koje će se dogadjati na svetskoj sceni sa povećanjem frekvencije i težinom - koja će potresti strahom narod celog sveta. "Ljudi ce umirati od straha i od čekanja onoga što ide na zemlju; jer će se i sile nebeske pokrenuti" (Jevandjelje po Luci, glava 21:26). Da bi mogli da prodjemo sve ove dogadjaje, sa povećanjem njihovih frekvencija i težinom, i da tačno reagujemo prema njima, zahteva da prvo moramo znati nešto o njima.

U vreme pisanja tog proročanstva, meseci mogu proći i takodje godine bez vesti o velikim katastrofama - i kada se katastrofe dese mnogo naroda ne bi ni čuli o tome, a kamoli o globalnom povećanju katastrofa.

Jedino sa umnožavanjem novina i drugih formi masovne komunikacije je ovako nešto postalo uopšte mogućno. Još stepen svesti i konsekvencija straha u mnogima o kojim Isus govori podrazumeva još veće postojanje informacije - mogućne jedino posle razvitka rapidne elektronske komunikacije.

U svakom slučaju, jedino sa tehnološkim napredovanjem od poslednjih nekoliko godina postalo je mogućno dogadjanje iz knjige Otkrivenja glave 11. da se ostvare - jer narodi celog sveta videće sudbinu Božja poslednja dva svedoka.

Ova dva svedoka, koji podsećaju na druge Biblijske proroke nalik na Iliju i Jelisija, nosiće Božju poslednju opomenu ovom svetu u poslednje 3 ½ godine pre Hristovog povratka.

"I daću dvojici svojijeh svjedoka, i proricaće hiljadu i dvjesta i šezdeset dana obučeni u vreće. I kad svrše svjedočanstvo svoje, onda će zvijer što izlazi iz bezdana učiniti s njima rat, i pobijediće ih i ubice ih. I tjelesa njihova ostaviće na ulici grada velikoga, koji se duhovno zove Sodom i Misir, gdje i Gospod naš razapet bi. I gledaće neki od naroda i plemena i jezika i koljena tjelesa njihova tri dana i po, i ne će dati da se njihova tjelesa metnu u grobove. I koji žive na zemlji, obradovače se i razveseliće se za njih, i slaće dare jedan drugome, jer ova dva proroka mučiše one što žive na zemlji. I poslije tri dana i po duh života od Boga udje u njih; i ustaše oba na nogama svojima, i strah veliki napade na one koji ih gledahu. I čuše glas veliki s neba, koji im govori: izidjite amo. I izidjoše na nebo na oblacima, i vidješe ih neprijatelji njihovi" (Otkrivenje Jovanovo, Glava 11:3, 7-12).

Primetićete da če narod po celoj zemlji imati mogućnost da vidi njihova mrtva tela 3 ½ dana gde leže javno u Jerusalimu. Ovo nije bilo mogućno pre satelitskog prenosa televizije, prenosivih izuma komunikacije i interneta. Ponovo, jedino u poslednjih nekoliko godina postalo je ovo mogućno da se ova proročanstva mogu ispuniti. Još su u našoj mogucnosti, naravno, ali jedino sada je čisto mogucno da se ova proročanstva mogu ispuniti.

Da li će ova generacija videti Božje Carstvo koje će se uspostaviti na zemlji ?

Videli smo kako se sedam Biblijsko prorečenih dogadjaja nisu mogli ispuniti pre današnjih vremena. U stvari, ustanovljenje države Izrael u 1948. godini je razumljivo bila važna prekretnica u ispunjenju Biblijskog proročanstva, kao što je izum hidrogenske bombe koje su dve supersile napravile u 1950-oj, koja je ceo svet dovela do perioda medjusobnog mogućeg sigurnog uništenja.

Sve ovo je sada postalo mogućno. Ovo sve više omogućava šansu da će naša generacija doživeti da vidi povratak Isusa Hrista i ustanovljenje Božjeg Carstva na zemlji. Nakon svega, Isus je lično objasnio da kada se svi ovi dogadjaji pokrenu, da generacija koja živi u tom vremenu "neće proći dok se ovo sve ne zbude" (Jevandelje po Mateju, glava 24:34).

Ovo jesu ozbiljni izveštaji da mislimo da izgleda živimo u generaciji koja će konačno prisustovati najvažnijem dogadjaju u istoriji čovečanstva. Po rečima Isusa Hrista, koje je govorio Njegovim pratiocima u Jevandjelju po Luci, glava 21:28: "A kad se počne ovo zbivati, gledajte i podignite glave svoje; jer se približuje izbavljenje vaše."

[You must be registered and logged in to see this link.]
vivijen
vivijen
Moderator Foruma
Moderator Foruma

Zlatni Pehar Za Više Od 10.000 Poruka
Srbija

Grad : Zvezdan
Browser : Opera
Broj Postova : 13509
Broj Poena : 59965
Reputacija : 971
Datum upisa : 29.01.2010
Datum rođenja : 03.08.1953
Godine Starosti : 65
Pol : Ženski Zodijak : Lav Zmija

Zanimanje : slikanje, pisanje,primenjena umetnost
Raspoloženje : smireno
Uzrečica : ah
Knjiga/Pisac : orkanski visovi

Nazad na vrh Ići dole

Normalna Re: Treci svetski rat - poslednja vremena

Počalji od vivijen taj Sub 12 Mar - 23:57:07

Jm. Nikodim (Bogosavljević)
OTKRIVANjE OTKRIVENjA II
Zanimljivo je kako A. Milinković, govoreći o novim tehnologijama u knjizi o Teslinom tajnom oružju, jezgrovito sažima sve ono što se o „kraju sveta“ 2012. godine razbacano govori na različitim mestima.
Navodeći da se u izveštajima o putovanju kroz vreme (?!), pominje nesmetan odlazak u prošlost, ali se u budućnost išlo samo do 2011. godine, on kaže: „Taj podatak pomalo čudi, s obzirom da većina modernih proroka ukazuje na činjenicu da se baš u to doba, 2011-2013, očekuju krupne promene - geotektonska pomeranja, dolazak vanzemljana, druga pojava Božijeg sina“ (Teslino tajno oružje, Beograd 2002, 108). Listi pobrojanih elementa, kao svojevrsnom uvodu u epohu Novog svetskog poretka (NSP), treba dodati još Treći svetski rat. Sve ovo sažeto najavljuje i Hristos: „Jer će ustati narod na narod i carstvo na carstvo i biće gladi i pomora i zemljotresa po svetu“ (Mt. 24, 7).
Ostavljajući hronologiju apokaliptičnih događaja koji slede po strani, koja se nama, međutim, kao što smo već rekli, čini sasvim izvesnom, ne zaboravljajući pri tom da je sve u rukama Gospodnjim, želimo da nešto kažemo o tome šta, pored poznatog uređenja od 10 unija, svetske vlade, banke, vojske, religije i predsednika, čini, zapravo, ideologiju ili duhovnu suštinu NSP. Ovde najpre treba imati u vidu da se projekat o NSP paralelno ostvaruje na dva plana, religioznom i mitološkom. Prvi je poznatiji. Reč je o judejima koji su razapeli Hrista i koji čekaju svog mesiju. On treba da im obnovi hram u Jerusalimu, budućoj svetskoj prestonici, da im pokori sve goje i ostvari njihovu eshatologiju velikog šabata – hiljadugodišnje carstvo ovde na zemlji. Nesumnjivo je da oni pomoću tri oružja – banaka, tajnih društava i medija – vladaju svetom i usmeravaju ga u pravcu sa koga nema povratka. Na eshatološkoj ravni, dolazak mesije je povezan sa uništenjem „ljudi leve strane“, što podrazumeva veliki svetski rat. U kabalističkoj knjizi Zohar (Knjiga svetlosti) stoji: „Dok ljudi Velikog Smešanja ne budu očišćeni s lica zemlje, kiša 'Tore' neće pasti i deca Izrailja, slični travama i drveću, neće početi nicati…“. A. Dugin zaključuje: „Na taj način pozicija judejske eshatologije se ne zatvara u pasivnom čekanju 'poslanika odozgo', već u aktivnom i voljnom pripremanju 'kraja sveta', - u pripremanju, opisanom najžešćim i najborbenijim tonovima, izrazima mističkog i eshatološkog ritualnog genocida…“. Glavni protivnik Jakova (Izrailja) je Isav (Edom, Rim): „Razumljivo, noćni boj Jakova s „anđelom“ se javlja kao glavna kabalistička metafora, opisujući eshatološko rvanje judeja s 'rimljanima' (hrišćanima)“ (Messianstvo kabbalы, [You must be registered and logged in to see this link.] Druga paralelna priča je mitološki san o Atlantidi. Sve iluminatske porodice sebe smatraju naslednicima preživelih Atlantiđana. Evolucija Atlantide podrazumeva njeno umiranje i rađanje, poput mitološke ptice feniks, ili Ozirisa. Tako su i SAD etapa ka konačnoj, savršenoj Atlanditi: „Svi iluminatski okultisti, računajući [tadašnjeg] predsednika Klintona i podpresednika Gora, veruju da sadašnji američki sistem mora umreti, mora biti uništen, tako da bi novi, konačni „savršeni“ sistem pod Hristom [=antihristom] mogao nići iz pepela“ ([You must be registered and logged in to see this link.] Njihova ideologija je savršeno društvo u kome će postojati dve kaste – vladajuća visokotehnologizovana i robovi, koji treba da na primitivan način proizvode „prirodnu hranu“, koja sa vegetarijanstvom i poštovanjem kulta majke zemlje, čini veoma bitnu stavku okultizma još u Vavilonu i Egiptu. Sasvim je izvesno da nova tehnologija postoji, i da je zasnovana na korišćenju kosmičke gravitacije, ili energije iz kosmičkog vakuuma. Zato bismo smanjenju stanovništva na „zlatnu“ milijardu i zacarenje antihrista, kao ciljevima koje treba da ostvari Treći svetski rat dodali i potpuno uništenje sadašnje industrijske civilizacije sa zastarelim i prljavim tehnologijama, da bi se na njeno mesto uvela nova, čista, savršena tehnologija, i time vaspostavio raj na zemlji, sa „dosezanjem“ besmrtnosti bez Boga. Nazivajući ovakva otkrića „početkom nove energetske ere“, slično zaključuje i A. Milinković: „Ako se pokaže da je sve to tačno, taj izum bi doveo ljudski rod ili do neslućenih mogućnosti razvoja ili – do novog svetskog rata, jer bi definitivno uništio sve na čemu počiva ekonomska i politička snaga zapadne civilizacije“ (Teslino tajno oružje, 62). Pri tome, iluminati sebe smatraju „milostivima“, jer uništavanjem dve trećine čovečanstva, oni planetu, i sa njom ljudski rod, spašavaju od potpunog uništenja. Međutim, kao i sve utopije i ova će ostati samo san, s tom razlikom što će prva faza njenog ostvarivanja biti užasna, nesaglediva i neopisiva, i umesto željenog raja, zbog rata i suše, tj. zatvaranja neba od strane Sv. proroka Ilije, zemlja će biti pretvorena u pustoš i pakao. Sve će se zbiti kako je Gospod rekao u Jevanđelju. Čitavim svetom će zavladati „gnusoba opustošenja“. Kao što je njen Tvorac prošao Golgotu, tako će i tvorevina proći kroz pakao bogoostavljenosti, i kao nekada Hristos, i ona će zavapiti: „Ili, Ili, lima savahtani? To jest: Bože moj, Bože moj, zašto si me ostavio?“ (Mt. 27, 46). „Jer će tada biti nevolja velika kakva nije bila od postanka sveta do sada, niti će biti“ (Mt. 24, 21). Dakle, u oba slučaja je u pitanju satanski, eshtološki ritualni rat žrtvoprinošenja radi „očišćenja“ pred dolazak „spasitelja“, mesije - antihrista. Reč je o logičnom završetku nikad prekidanog obrednog žrtvoprinošenja satani, naročito dece, sa pijenjem krvi i jedenjem mesa žrtava (N. Kozlov, Krestnый put, 1994; D. Icke, Najveća tajna, Zagreb 2007). Osim toga, ritualno pijenje krvi i kloniranje jesu deo verovanja u mogućnost postizanja besmrtnosti, odnosno, stvaranja mimo Boga. Dok pišemo ove redove, svetska kriza otpočinje. Njenu ulogu objašnjavaju reči ideologa NSP, Z. Bžežinskog: „U takvom društvu kontrolu bi preuzele posebne elitne grupe sa superiornim naučnim znanjem. Da bi došlo do ovako savršenog društva biće potrebno da se svet podvrgne tretmanu konstantnih socijalnih i političkih kriza koje bi se iskoristile da se javno mnenje pomoću upotrebe masovnih medija pridobije za prvu fazu kontrole spoljnog neprijatelja. Odatle do kontrole unutrašnjih neprijatelja je samo jedan korak“ (Teslino tajno oružje, 46). Ona po sistemu kriza-rešenje treba da u raznim oblastima izvrši poslednje pripreme pred 2012. godinu, i da svet, poput one pred prošli, uvede u Treći svetski rat. U Americi će, npr., zbog pojave pljačkaških i terorističkih bandi, verovatno biti proglašeno vanredno stanje sa vojnim zakonom, radi čipovanja svog stanovništva. Prema planovima Bžežinskog u toku je strateško okruživanje Rusije, sa posebnim naglaskom na raketni sistem u Poljskoj, dok je Kina osuđena na naftnu izolaciju, kojom se gura ka osvajanju njenih izvora u Sibiru. Time se jednim potezom želi uništenje dve sile: Kine i Rusije ([You must be registered and logged in to see this link.] Sa ovim se u potpunosti slažu proročanstva savremenih ruskih prepodobnih otaca. Shiarh. Serafim je 1977. godine jednoj ženi prorekao da će mučenički postradati od Kineza na stadionu u jednom sibirskom gradu, a prep. Serafim Viricki je govorio: „Nastupiće takvo vreme kada će Rusiju početi da kidaju na delove. U početku će je podeliti, a zatim će početi da grabe bogatstva. Zapad će na svaki način pomoći rušenju Rusije i daće vremenom njen istočni deo Kini. Daleki istok će pasti u ruke Japancima, a Sibir – Kinezima, koji će stati da se preseljavaju u Rusiju, ženiti se Ruskinjama i na kraju kraja brzinom i lukavstvom će uzeti teritoriju Sibira do Urala. Kada Kina bude želela da pođe dalje, Zapad će se usprotiviti i neće dozvoliti“ (S. Fomin, Rossiя pered Vtorыm Prišestviem II, 472-473).

Jedina duhovna sila koja još stoji na putu ostvarivanja navedenih planova jeste Pravoslavlje. Pred nama su dve opasnosti: kvarenje vere i na kraju prihvatanje antihrista za mesiju. Prvo bi iskušenje mogla biti unija, kao moguće rešenje Dijaloga pravoslavnih i rimokatolika. Zabrinutost povodom ovoga je već izneo arh. Georgije Kapsanis (Uznemirenost zbog sjedinjenja, Pravoslavlje 977, 6-Cool. Unija se uklapa u težnje globalista i ekumenista ka stvaranju jedne svetske religije, koja će prihvatiti antihrista. Kvarenjem vere se odgoni blagodat Sv. Duha i sa njom oruđe prepoznavanja i zaštite od nečastivog. O drugoj opasnosti, pak, govori prep. Lavrentije Černigovski: „Blažen i triblažen čovek koji ne poželi i uopšte ne vidi bogomrsko lice antihrista. Ko ga bud video i slušao njegovu bogohulnu reč s obećanjima svih zemaljskih blaga, prelastiće se i krenuće mu na poklonjenje. I zajedno s njim oni će poginuti za večni život i goreće u večnom ognju…“ (RPVP II, 385). Na zadnjovremensku apostasiju pravoslavnih arhijereja, bogoslova i vernika upućuju, pre svega, reči Gospodnje: „Jer će mnogi doći u ime moje govoreći: Ja sam Hristos. I mnoge će prevariti“; „I izići će mnogi lažni proroci i prevariće mnoge“ (Mt. 24, 5); „Ali Sin Čovečiji kada dođe, hoće li naći veru na zemlji?“ (Lk. 18, Cool. Prep. Nil Mirotočivi kaže: „Crkve Božije ostaće bez bogobojažljivih i blagočestivih pastira i teško onima hrišćanima koji ostaju u svetu i koji će savršeno izgubiti veru, pošto će biti lišeni mogućnosti da ma od koga vide svetlost poznanja“ ([You must be registered and logged in to see this link.] Zato što modernizovanje i liberizacija Crkve neminovno vodi primanju duha ovog sveta, tj. posvetovnjačenju i humanizmu, kao i zbog nemanja vremena da se određene pojave provere, trezveni, blagodatni, smireni konzervatizam ostaje najbezbedniji čuvar Predanja, tj. prave vere. Preduslov za ostajanje u čistoj veri je naše neprekidno prebivanje u pokajanju, ispovedanju naše grešnosti i nemoći. Videći naše smirenje i vapaje, Gospod će nas privesti istinskim duhovnicima i pastirima. Sva mudrost je u pronalaženju pravog duhonosnog pastira i bogoslova, pastira koji pravu veru potvrđuje pravim delima, oca koji nije neplodno drvo, već Duhom Svetim rađa sinove za Carstvo Nebesko, pastira koji nije najamnik ili prerušeni vuk, nego je spreman da za veru i svoje stado položi svoj život (Jn. 10, 11-15). Što se tiče Trećeg svetskog rata i mogućeg dočekivanja najstrašnijeg vremena antihrista, utešne su reči prep. Lavrentija da će Gospod u toku rata, kao i u epidemijama koje idu za njim, uzeti najslabije, a za susret licem u lice sa nepomjanikom, za mučeničko ispovedanje ili bežanje u pustinju, ostaviti samo najjače. Pravoslavni postradali u tom ratu će zadobiti mučeničke vence (RPVP II, 539-540). Takođe su utešna i proročanstva o ruskom caru koga Gospod treba da podigne u doba antihrista. Na primer., postoji dvd zapis o ukrajinskom shiepiskopu Alimpiju, kada je on 2007. godine u man. Ždrebaoniku, u prisustvu mitr. Amfilohija, rekao kako mu je jedan prozorljivi starac, još kao dečaku, predskazao da će učestvovati u krunisanju ruskog cara. Ovo jeste uteha, ali nije pouzdana nada, jer ispunjavanje prorečenog zavisi od Gospoda. Ono što je u našim rukama jeste stajanje u pravoj veri i pokajanju, izbor pravog pastira.
Pred nas, dakle, stoje velika isušenja. Bićemo ucenjivani da napustimo veru da bi sačuvali goli život. Mi, međutim, izmeću duhovne smrti – odricanja od prave, spasonosne vere – i privremene fizičke, telesne smrti – stradanja i gladi - biramo drugo. Jezgrovito je i poučno zaveštanje blaž. Matrone (+1952): „Potom će biti teško, i biće gore nego ikada. Kako mi vas je sve žao. Doživećete do poslednjih vremena. Život će biti sve gori i gori. Teško. Doći će vreme kada će pred vas položiti krst i hleb, i reći: 'Birajte!' 'Mi biramo krst'. 'Matuška, a kako će tada biti moguće živeti?' Ona: 'A mi se pomolimo, uzmemo zemlju, napravimo kuglicu, pomolimo se Bogu, sedimo i budemo siti'“ (RPVP II, 548-549).
„Stražite, dakle, jer ne znate u koji će čas doći Gospod vaš“ (Mt. 24, 42). „A štovama govorim, svima govorim: Stražite!“ (Mk. 13, 37).
[You must be registered and logged in to see this link.]
vivijen
vivijen
Moderator Foruma
Moderator Foruma

Zlatni Pehar Za Više Od 10.000 Poruka
Srbija

Grad : Zvezdan
Browser : Opera
Broj Postova : 13509
Broj Poena : 59965
Reputacija : 971
Datum upisa : 29.01.2010
Datum rođenja : 03.08.1953
Godine Starosti : 65
Pol : Ženski Zodijak : Lav Zmija

Zanimanje : slikanje, pisanje,primenjena umetnost
Raspoloženje : smireno
Uzrečica : ah
Knjiga/Pisac : orkanski visovi

Nazad na vrh Ići dole

Normalna Re: Treci svetski rat - poslednja vremena

Počalji od vivijen taj Ned 13 Mar - 0:08:02


Pitanje: Da li će Jevreji srušiti Omarovu džamiju i sagraditi hram? Da li će se vratiti Levitskoj knjizi i Zakonu?
O. Serafim: Njihov je problem šta će uraditi sa džamijom. Ljudske namere su jedno, a druga stvar kako Bog hoće da nešto bude. Jevreji su i ranije pokušavali da podignu Solomonov hram i nisu uspeli...
A kada sam antihrist doće da zasedne u Jerusalimskom hramu, on će imati ideje koje će hteti da učini prihvativim svima. Teško je pretpostaviti kakvu će sve to tačno formu imati. Ali kada se sve bude ispunilo, videće se da će sve biti kao što je bilo i prorokovano. Ako ljudi, pak, pokušaju da učine nešto pre vremena u koje Bog želi da to bude učinjeno, to jednostavno neće uspeti.
Julijan Apostata je pokušao da izgradi Jerusalimski hram da bi pokazao da je Hristos pogrešio kada je rekao "da od hrama neće ostati ni kamen na kamenu". I Julijan je zapovedio Jevrejima da počnu da grade hram i oni su počeli da ga grade. I dobro dokumentovana je istorijska činjenica kod nekolikih crkvenih istoričara da su Jevreji danju gradili hram, a da se noću sve samo od sebe urušavalo i da su mnogi videli vatrene lopte koje su izlazile iz zemlje. Današnji istoričari kažu da se verovatno radilo o zapaljenim izvorima nafte ili nečem sličnom... Bilo je očigledno da postoji nešto što sprečava izgradnju hrama i Jevreji su, na kraju, morali da odustanu. Julijan je kasnije nastradao, a čitava stvar je zaustavljena. Drugim rečima, to se tako dogodilo jer još se nije bilo ispunilo vreme da se to desi. Naravno, danas se vreme mnogo više približilo svom navršenju.
Postoje dva Svetitelja u Starom Zavetu koja nisu umrla: Enoh koji je bio uznesen i nikada više nije nađen i Ilija koji je u ognjenim kočijama bio uzveden na Nebo, i njih dvojica će doći kao svedoci Gospodnji i propovedati protiv antihrista.
Ustvari, postoji i predanje o tome da će se i sv. Jovan Bogoslov vratiti u poslednje vreme. Tu je i proroštvo sv. Serafima Sarovskog da će se vratiti u poslednje vreme, iako je umro, da će se vratiti kao vaskrsnut. No, ona dvojica koja se pominju u Otkrivenju Jovanovom jesu Enoh i Ilija.
Pitanje: Da li će oni tada reći ljudima - ovo je antihrist, a ne Hristos?
O. Serafim: Po Predanju, oni će imati dve funkcije. Ilija će propovedati Jevrejima. Kaže se u Jevanđelju da su pitali Isusa da li je Ilija već došao "da izmiri oce sa decom", jer su neki govorili da je Sv. Jovan Preteča ustvari Ilija. I Gospod je rekao da je Ilija, u izvesnom smislu, već došao, to jest, da je došao u duhovnom smislu. No, pošto je većina ljudi slepa za taj duhovni smisao, stvarni Ilija će doći na kraju vremena da izmiri oce, tj. Jevreje sa sinovima, tj. svim ostalim narodima.
Enoh će, pak, propovedati svim ostalim narodima. Drugim rečima, u to vreme će biti jasno ko je antihrist i ta dva proroka će govoriti o njemu i razobličavati ga kao antihrista.
Pitanje: Ako će antihrist i tajna bezakonja oponašati Hristovo otkrivenje, onda će bez sumnje antihrist imati i svoju "crkvu", ali koja ni u kom slučaju neće biti slična Crkvi Hristovoj. Kako vidite Ekumenistički savet crkava, tj. taj "Savet crkava ovoga sveta"? Da li kao deo tajne bezakonja?
O. Serafim: Ekumenistički savet crkava je deo pripreme za tajnu bezakonja. On je religijski ekvivalent Ujedinjenim Nacijama, čiji je cilj da pokuša da izgradi religijsko jedinstvo, koje nije zasnovano na Hristu.
Pitanje: Recite nam nešto više o tom zagonetnom UN-obelisku, koji ste spomenuli. Video sam ga 1976. To je jedna crna stena. Podseća me na "najmanji zajednički imenilac božanstva" koji proizvodi ekumenizam: svi, navodno, veruju u nekakvog "Hrista", ali se ne zna kakav je to "Hristos"?
O. Serafim: Ma, veruju čak i van Hrista, jer ekumenizam danas širom otvara vrata i nehrišćanskim grupama, vodi dijalog sa nehrišćanskim religijama, uključujući tu svaku vrstu religijskog verovanja... iz čega ne može da proizaće ništa pozitivno. Prema tome, antihrist će doći da ponudi neku vrstu katalizotora koji će da sjedini sve elemente i svi će mu se pokloniti, budući da će im pružiti upravo ono što žele.

Ruski pisac Solovjov, jedan vrlo interesantan mada u izvesnom smislu pomalo i lud čovek, s kraja prošlog veka, doživeo je veliku duhovnu promenu u poslednjim godinama svoga života. Ustvari, rekao je da se oseća vrlo čudno kada ide u crkvu zato što oseća da se vraća vreme katakombi... Dok se nalazio u takvom raspoloženju, tokom poslednje dve godine svoga života napisao je knjigu Tri razgovora o antihristu i kraju sveta, koja predstavlja neku vrstu romana o dolasku antihrista.
On je priču smestio u XXI vek u kome besni svetski rat, iz koga izlazi veliki lider koji, najpre, postaje predsednik Evrope, a koji, potom, aklamacijom biva izabran i za doživotnog predsednika sveta, a potom i za svetskog imperatora, koji ujedinjuje svet na osnovama Rimskog carstva i donosi odluku da svet mora i religijski da se ujedini. On zato saziva Ekumenski Sabor u Jerusalimu i na njemu obećava ljudima da će im dati sve ono što su oduvek želeli samo ako ga priznaju kao boga i ako mu se poklone.
Antihrist za protestante otvara posebnu Akademiju za izučavanje Svetog Pisma sa najrazličitijih stanovišta, uključujući i stanovište kritike Biblije. Za rimokatolike otvara neku vrstu papskog Instituta ili tako nečeg. Pravoslavnima nudi obnovljenu crkvu Svete Sofije u Konstantinopolju kao muzej svih mogućih pravoslavnih starina, u kome će biti muzejski pohranjena svaka divna stvar koju je Pravoslavlje ikada imalo. I to bi trebalo da zadovolji pravoslavne narode.
Prema tome, svako će biti zadovoljen i pokloniće se antihristu i poštovaće ga kao boga. Naravno, to znači da će ljudi biti zadovoljeni upravo onim spoljašnjim stvarima, koje, sa spoljašnje tačke gledišta, predstavljaju njihovu religiju. Svako koga k veri privlače samo puko svetlucanje kandila, tamjan i predivne odežde pokloniće se antihristu.
Pitanje: Kako vidite smisao prisustva Pravoslavlja u Americi?
O. Serafim: Mislite na apokaliptičko značenje Pravoslavlja u Americi? Ne mislim da u Americi kao takvoj ima nešto posebno što bi bilo iole značajnije nego u bilo kojoj drugoj zemlji, Ugandi na primer, ali mislim da je definitivno značajno to što se Amerikanci duhovno bude za Pravoslavlje, i to oni Amerikanci koji nikada nikakve veze sa Pravoslavljem nisu imali, koji se duhovno bude često samo zato što su čuli neku pravoslavnu propoved i koji počinju da žele Pravoslavlje, videći da sve ono što se u Americi - koja je, navodno, potpuno hrišćanska zemlja - naziva Hrišćanstvom uopšte nije Hrišćanstvo. To bi mogao biti jedan od znaka kraja.
Naravno, postoje različite vrste kraja. Obično se uoči propasti jedne zemlje, kao što se to desilo sa Rusijom neposredno pred dolazak komunizma, dešava veliki duhovni preporod: javljaju se veliki Svetitelji, kao što je Sv. Jovan Kronštadski, kao što su prepodobni Optinski Starci, zatim mnogi drugi sveti monasi i episkopi, i brojni drugi revnitelji toga vremena. Ali, čitavo tadašnje rusko društvo se kretalo u suprotnom pravcu od Hrišćanstva tako da je postalo krajnje pozapadnjačeno i gotovo antihrišćansko. Tako se okončao i ruski duhovni preporod uoči propasti.
Ako pogledate sa ovog stanovišta tadašnju rusku situaciju, videćete da se bez sumnje radilo o duhovnom preporodu uoči propasti. I što čovek više gleda ono što se dešava ovde, u Americi, sve se više pita: da se možda i nama ovde, takoće, ne približava kraj. A to bi lako moglo da stoji u vezi sa krajem svega, jer događaji danas kao da se ubrzavaju i u Rusiji i u Americi, tj. svugde u svetu. Čini se kao da se krećemo ka nekakvim velikim događajima, koji će se desiti u neposrednoj budućnosti.
Naravno, ne bi trebalo da budemo zavedeni nikakvim istorijskim događajima, jer Hrišćanstvo, pre svega, treba da spasava dušu čovekovu i, stoga, svaki čovek treba da otkriva istinu spasenja i da upravo ovde i sada počinje da živi u skladu sa zapovestima Crkve. To je prva stvar koju bi uvek trebalo da imamo na umu...
Mislim, ipak, da nema velike razlike u pogledu krajnjeg rezultata: cilj Gulaga i svega što se dogodilo u Rusiji bio je da se uništi Hrišćanstvo, i u velikoj meri se u tome uspelo, i zato Ruski narod danas sa velikom mukom ponovo otkriva Hrišćanstvo. Sa druge strane, na Zapadu sva ta ravnodušnost, tolerancija, sloboda i napredak, takođe, doprinose uništenju Hrišćanstva. No, krajnji rezultat ovoga je, kao što Solženjicin kaže, da su na Istoku ljudi postali snažniji. Iz komunizma oni će izaći snažniji od nas na Zapadu, koji imamo svu slobodu. Ali, mi moramo da budemo nezadovoljni zbog toga što smo oslabili i da, stoga, prinesemo Bogu našu borbu.

Pitanje: Da li biste nam nešto rekli o ideji da će u budućnosti vlada koristiti žig koji će biti utiskivan na desnu ruku ili na čelo da bi ljudi mogli da nabavljaju hranu i ostale neophodnosti? Mislite li da će to doći sa jednosvetskom vladom?
O. Serafim: To je već činjeno u istoriji. 1812. kada je Napoleon izvršio invaziju na Rusiju, prilikom povlačenja nije više bilo hrane, tako da je svakome bio utiskivan broj na ručni zglob i bez toga broja niko nije mogao dobiti hranu. I Adolf Hitler je, takođe, radio nešto slično, mada mislim da se nije radilo o broju, već o nekom znaku. Dakle, ta ideja je već bila praktikovana. To je, u izvesnom smislu, "prirodna" stvar. Ako nemate dokumenta ili bilo koje sredstvo identifikacije, morate imati bilo kakvu ličnu oznaku na čelu ili ruci, ili nešto slično tome.
Pitanje: Da li biste mogli da nam kažete u kakvoj vezi stoji ideja monaškog života sa apokaliptičkom vizijom?
O. Serafim: Na najjednostavnijem nivou, monah je onaj koji očekuje smrt, kraj. Prema tome, on ozbiljno shvata reči: "Da, doći ću uskoro!", i priprema se da bude spreman kada Hristos dođe. U tom smislu, monaštvo je apokaliptičko.
Naravno, svako bi trebalo da bude takav ako želi da bude istinski Hrišćanin. Ne treba da mislimo da su samo monasi odgovorni za življenje punog hrišćanskog života. To je pogrešna ideja. Monah je poput svakog drugog Hrišćanina. Svako mora da se duhovno probudi. Ako pogledate ranu Crkvu videćete da su svi ovako živeli istinu i znali da je neodložno živeti istinu odmah.
Pitanje: Da li biste mogli da nam kažete nešto više o naučnoj fantastici, o čemu ste i pisali u vašoj knjizi Pravoslavlje i religija budućnosti?
O. Serafim: U redu, da li mislite na nešto konkretno?
Pitanje: Episkop Ignjatije Brjančaninov piše da moderni čovek očekuje "susret" ove ili one vrste. To srećemo u naslovu filma kao što je Bliski susret treće vrste, čija ste stvorenja u vašoj knjizi definisali kao "...kamuflirane demone". Da li biste mogli da protumačite taj aspekt mentaliteta, navodno, "ateističkog" modernog čoveka kao jedan od "znaka vremena"?
O. Serafim: Smatram da su stvari poput naučne fantastike - koja je samo jedan aspekt toga - način na koji se potpuno ateizovan i obezveren čovek vraća religiji (ali, ne onoj koja spasava njegovu dušu, jer takva zahteva pokajanje njegove duše), to jest nekakvoj mutnoj "religioznosti", koja stoji u potpunom saglasju sa duhom vremena, sa sekularizmom i, stoga, pripada antihristu.
Svakome ko je gledao naučnofantastičnu seriju Zvezdane staze jasno je da su radnje koje izvode ta "svemirska stvorenja" ustvari obični demonski trikovi, o kojima se može čitati u Žitijima Svetih. Interesantno je da bi vam se ljudi danas smejali kada biste im čitali iz Žitija Svetih, ali da vam se zato neće smejati ako im čitate naučnofantastične priče. Oni ne prihvataju te priče kao nešto što je potpuno ozbiljno, no i pored toga, to je način na koji se počinje. S početka, vi to možda i prihvatate kao fantaziju, ali, ako ne vi, ono će već iduća generacija početi da takve stvari prihvata ozbiljno, kao nešto što je stvarno. Na kraju, svešću ljudi zavladava atmosfera u kojoj takve stvari postaju sasvim prihvative.
Pitanje: Svedoci smo prave eksplozije nehrišćanskih pa čak i antihrišćanskih ideja i shvatanja, kao i nekih pojava kojih mi možda još nismo svesni, ali su već tu. Koji su praktični koraci koje pravoslavni Hrišćani mogu da preduzmu da bi postali svesniji svega ovoga i da bi se oduprli svemu ovome?
O. Serafim: Trebalo bi što više čitati pravoslavnu literaturu, kao što su Žitija Svetih, i to naročito o praktičkoj strani hrišćanskog života, tako da steknemo predstavu o tome koje su glavne vrste iskušenja što vrebaju ljude koji žive hrišćanskim životom. To će nam biti od pomoći i u novim situacijama, jer ćemo znati da ih prepoznamo i odredimo u koji tip iskušenja spadaju. I što više činimo tako, to ćemo biti spremniji da se suočimo sa iskušenjima koja će se desiti.
Druga stvar jeste truditi se da se na pravoslavni kritički način sagledava sve što se dešava u svetu, to jest da se stvari ne prihvataju olako, a pogotovo one koje su u modi. Jer sve ono što je ikada bivalo u modi, budući da su vremena uvek bila zla, uvek je zbog zlog razloga dolazilo u modu. A danas je vreme gore nego ikada. Prema tome, trebalo bi da čovek neprestano ima neku vrstu kritičkog nepoverenja prema svakoj novoj i pomodnoj pojavi, i da se nikada ne predaje takvim stvarima sa potpunim poverenjem.
To ne znači da čovek u pogledu svega treba da bude paranoičan, već samo treba da bude trezveno oprezan. Kao što Sv. apostol Pavle kaže, trebalo bi da hodimo oprezno, iskupljujući vreme, jer su dani zli. Ako je to bilo istinito za njegovo vreme, koliko je onda istinitije za naše vreme u kome je zlo toliko uznapredovalo.
Živimo u civilizaciji koja je veoma napredovala u obezbeđivanju svih vrsta instant-ugodnosti i pogodnosti, te čoveka sve više obuzima neka vrsta paralize, neka vrsta hipnotizma. Morate biti svesni svega što vas pasivizuje, kao što je, na primer, televizija: ako previše gledate televiziju to će u vama proizvesti osećanja pasivnog očekivanja sledeće stvari koja će vam se "desiti". A to je duhovno gledano veoma opasno stanje. Mislim da bismo morali da budemo svesni svega što u nama proizvodi stanje pasivnosti u kome postajemo podložni hipnozi i hipnotičkim sugestijama. Ponašajmo se ovako i uz to još živimo istinskim hrišćanskim životom, molimo se iz molitvenika, idimo u crkvu što češće možemo, činimo metanije, poštujmo ikone, to jest činimo sve ono što treba da čine pravoslavni Hrišćani. Sve ovo će nam pomoći u borbi protiv zla koje je već ovde.
[You must be registered and logged in to see this link.]
vivijen
vivijen
Moderator Foruma
Moderator Foruma

Zlatni Pehar Za Više Od 10.000 Poruka
Srbija

Grad : Zvezdan
Browser : Opera
Broj Postova : 13509
Broj Poena : 59965
Reputacija : 971
Datum upisa : 29.01.2010
Datum rođenja : 03.08.1953
Godine Starosti : 65
Pol : Ženski Zodijak : Lav Zmija

Zanimanje : slikanje, pisanje,primenjena umetnost
Raspoloženje : smireno
Uzrečica : ah
Knjiga/Pisac : orkanski visovi

Nazad na vrh Ići dole

Normalna Re: Treci svetski rat - poslednja vremena

Počalji od Sponsored content


Sponsored content


Nazad na vrh Ići dole

Strana 17 od 19 Prethodni  1 ... 10 ... 16, 17, 18, 19  Sledeći

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu