Zvezdan Forum
Dobrodošli na Zvezdan Forum...

Neki Delovi Foruma su skriveni za goste,
Da bi videli ceo sadržaj Foruma morate biti registrovani i ulogovani...

Registracija je besplatna,bezbolna i traje samo dva minuta.

Registrujte se i uživajte...

Zanimljivi tekstovi za RAZMISLJANJE

Strana 1 od 14 1, 2, 3 ... 7 ... 14  Sledeći

Ići dole

Normalna Zanimljivi tekstovi za RAZMISLJANJE

Počalji od vivijen taj Pet 13 Avg - 13:56:15PARABOLE ISUSA IZ NAZARETA


Drevni aramejski tekst datira iz prvog veka nove ere, dok je staroslovenska verzija doslovan prevod predhodnog. Na koji način je tekst dospeo iz Palestine u unutrašnjost Azije u ruke Nestorijanskih sveštenika, arheolozi i istoričari za sada nisu u stanju da nam odgovore. Ovom tekstu nemamo šta dodati jer on govori sam za sebe. Čitalac koji bude studirao naredne stranice, osetiće večnu životnost i energiju ovih dubokih i jednostavnih istina koje su danas neophodnije čovečanstvu više nego ikada ranije.
Parabole - prvi deo


1. U to vreme dođoše mnogi bolesni i sakati Isusu pitajući ga: "Ako o svemu znaš, reci nam zašto patimo i zašto nas muče ove opake bolesti? Zašto nismo zdravi kao i ostali ljudi? Učitelju, izleči nas da i mi možemo postati snažni i da ne bismo morali provoditi dane u jadu i bedi. Mi znamo da je Tvoja moć velika i da lečiš sve vrste bolesti. Oslobodi nas od Satane i od velikih muka koje nam zadaje. Učitelju, smiluj se na nas."

2. A Isus odgovori: "Srećni ste vi koji ste gladni istine, jer ću vas ja hraniti hlebom mudrosti. Srećni ste vi što tražite, jer ću vam ja otvoriti vrata života. Srećni ste vi što bi da sa sebe odbacite Sataninu moć, jer ću vas ja uvesti u carstvo anđela naše Majke, gde nema pristupa moć Satanina.

3. I u čudu ga upitaše: "Ko je naša Majka i ko njeni anđeli? I gde je njeno carstvo?"

4. "Vaša Majka je u vama i vi ste u njoj. Ona vas je rodila; ona vam je dala život. Ona je bila ta koja vam je dala telo i njoj ćete ga jednoga dana vratiti. Srećni ste vi kad upoznate nju i njeno carstvo, i ako primite anđele svoje Majke, i ako ispunjavate njene zakone. Zaista vam kažem: onaj koji čini ove stvari nikada neće biti bolestan. Jer snaga vaše Majke je iznad svih. I ona razdire Satanu i njegovo carstvo i vlada svim vašim telima i svim živim bićima."

5. "Krv koja teče u vašim venama, rođena je iz krvi naše Zemaljske Majke. Njena krv pada iz oblaka, izvire iz utrobe zemlje; žubori u planinskim potocima; naširoko teče u ravničarskim rekama; spava u jezerima; huči moćno u olujnim morima."

6. "Vazduh koji udišemo rođen je iz daha naše Zemaljske Majke. Njen dah je azurno plavetnilo u nebeskim visinama, on huji na vrhovima planina; šapuće u šumskom lišću; valja se preko žitnih polja; san je u dubokim dolinama; žarka je vrelina u pustinji."

7. "Čvrstina naših kostiju stvorena je od kostiju naše Zemaljske Majke, od stenja i kamenja što se golo uzdižu na planinskim vrhovima ka nebesima, što kao divovi, leže usnuli na planinskim kosama, kao kipovi postavljeni u pustinji, i tajanstveno je u dubinama zemlje."

8. "Nežnost našeg tela je rođena iz tela naše Zemaljske Majke, koje postaje žuto i crveno u plodovima drveća, i hrani nas iz brazda polja."

9. "Naša utroba je rođena iz utrobe naše Zemaljske Majke i skrivena je od naših očiju kao nevidljive dubine zemlje."

10. "Videlo naših očiju, slušanje naših ušiju stvoreno je od boja i zvukova naše Zemaljske Majke, koji nas obavijaju kao talasi mora ribu, kao kovitlavi vazduh pticu."

11. "Zaista, zaista vam kažem: Čovek je Sin Zemaljske Majke, i od nje je Sin Čovečiji primio čitavo svoje telo, kao što je telo novorođenčeta rođeno iz utrobe njegove majke. Zaista vam kažem: vi ste jedno sa Zemaljskom Majkom; ona je u vama, a vi ste u njoj. Ona vas je rodila, u njoj živite, i njoj ćete se ponovo vratiti. Poštujte zbog toga njene zakone, jer niko ne može dugo živeti ni biti srećan - osim onog koji poštuje svoju Zemaljsku Majku i poštuje njene zakone. Jer vaš dah je njen dah; vaša krv je njena krv; vaše kosti su njene kosti; vaše meso njeno meso; vaša utroba njena utroba; vaše oči i vaše uši su njene oči i njene uši."

12. "Zaista vam kažem: ako propustite da se držite samo jednog od svih tih zakona, naudite li samo jednom od svih delova vašeg tela - bićete potpuno izgubljeni u podmuklim boleštinama i biće plača i škrguta zuba. Kažem vam, ako ne sledite zakone vaše Majke, ni na koji način nećete se osloboditi smrti. A onaj koji se drži zakona svoje Majke, uz njega će ona i biti . Izlečiće sve njegove boleštine i on neće nikad biti bolestan. Ona će mu dati dug život, i štitiće ga od svih napasti: od vatre, od vode, od ujeda otrovnih zmija. Jer vaša Majka vas je rodila i održala život u vama. Dala vam je svoje telo i ona je ta koja vas leči. Srećan je onaj koji voli svoju Majku i mirno leži u njenim nedrima. Jer vaša Majka vas voli čak i kad se odvratite od nje. A koliko će vas tek voleti ako joj se ponovo vratite? Zaista vam kažem: ogromna je njena ljubav, veća od najvećih planina, dublja od najdubljih mora. A one koji vole svoju Majku - ona nikada ne napušt. Kao što kokoška štiti svoje piliće, kao lavica svoju mladunčad, kao majka svoje novorođenče, tako isto Zemaljska Majka štiti Sina Čovečijeg od svih opasnosti i svih zala."

13. "Jer zaista vam kažem: nebrojene opasnosti i zla vrebaju Sinove Čovečije. Beelzebub, vladar svih đavola, izvor svih zala - vreba u telu svih Sinova Čovečijih. On je smrt, gospodar svake bolesti i uzimajući na sebe prijatno obličje, on kuša i mami Sinove Čovečije. Obećava on bogatstvo i moć, blistave palate i odeću od srebra i zlata, mnoštvo slugu, moć i slavu, blud, pohotnost, proždrljivost i opijanja, razuzdan život, lenčarenje i zaludne dane. I on mami svakog, onim čemu je srce najviše naklonjeno. I onoga dana kad Sinovi Čovečiji već postanu robovi svih tih zaludnosti i odvratnosti, on kao naplatu duga, grabi od Sinova Čovečijih sve one stvari kojim ih je obilato obdario. Uzima njihov dah, njihovu krv, njihove kosti, njihovo telo, njihovu utrobu, njihov vid i sluh. I dah Sina Čovečijeg postaje kratak i roptav, pun bola i mirisa koji zaudaraju na zlo, kao dah nečistih zveri. I njegova krv postaje gusta i na zlo miriše, kao močvarna voda; ona se zgrušava i crni, kao noć smrti. I njegove kosti postaju tvrde i čvornovate, one iznutra omekšavaju i pucaju nadvoje, kao kamen koji padne na stenu... I njegovo telo postaje debelo i vodeno, ono trune i raspada se svo u odvratnim krastama i čirevima. A utroba njegova postaje puna gadnih nečistoća sa glibavim potocima raspadanja koji polako otiču, a gomile užasnih crva se tamo legu. I na kraju njegove oči postaju škiljave, dok ih mračna noć ne prekrije, a njegove uši postaju zatvorene kao tišina groba. Zbog toga mu se oduzimaju svi darovi Zemaljske Majke: dah, krv, kosti, telo, utroba, vid i sluh, - a posle svega, život kojim je Zemaljska Majka krunisala njegovo telo."

14. Ali ako se grešni Sin Čovečiji pokaje zbog svojih grehova i ispravi ih, i vrati se ponovo Zemlji Majci, i ako dela po zakonima njenim i oslobodi samog sebe od kandži Satane odupirući se njegovim iskušenjima, tada će Zemaljska Majka s ljubavlju ponovo primiti svog grešnog Sina i poslaće mu svoje anđele da bi ga služili. Zaista vam kažem: kad se Sin Čovečiji odupire Satani koji boravi u njemu i ne izvršava njegovu volju, istog časa se tu nađu Majčini anđeli kako bi mu svim svojim snagama služili i oslobodili Sina Čovečijeg od Satanine moći."

15. "Jer ni jedan čovek ne može služiti dva gospodara. Jer ili on služi Beelzebubu i njegovim đavolima ili služi našoj Zemaljskoj Majci i njenim anđelima. Ili služi smrti ili služi životu. Zaista vam kažem: srećni su oni koji izvršavaju zakone Života i ne lutaju stazama Smrti. Jer u njima snage života postaju sve jače i oni uzmiču od nevolja smrti."

16. I svi oni koji su bili oko Isusa slušaše Njegove reči zadivljeni, jer njegova reč beše snažna i on ih je poučavao sasvim drugačije od sveštenika i književnika. I mada je sunce već zašlo, oni nisu odlazili svojim kućama. Posedaše oko Isusa i upitaše ga: "Učitelju, koji su zakoni života? Ostani sa nama još malo i pouči nas. Mi hoćemo da slušamo Tvoje učenje tako da možemo biti izlečeni i da možemo postati pravedni."

17. I Isus sam sede u sredinu između njih i reče: "Zaista vam kažem: niko ne može biti srećan osim onog koji čini po zakonu."

18. I ostali odgovoriše: "Mi svi izvršavamo zakone Mojsija, našeg zakonodavca, baš onako kako je napisano u svetim spisima."

19. A Isus odgovori: "Ne tražite zakon u vašim spisima, jer zakon je Život, dok su spisi mrtvi. Zaista vam kažem: Mojsije nije primio svoje zakone od Boga napisane, već ih je primio kroz živu reč. Zakon je živa reč živog Boga živim prorocima za žive ljude. U svemu što je život zakon je zapisan. Naći ćete ga u travi, u drvetu, u reci, u planini, u pticama nebeskim, u ribama morskim, ali tražite ga prvenstveno u vama samima. Jer zaista vam kažem: sve žive stvari su bliže Bogu nego spisi koji su bez života. Bog je tako sazdao život i sve žive stvari, da one mogu, preko večno žive reči, poučavati čoveka zakonima istinitog Boga. Bog nije napisao zakone na stranama knjiga, već u vašem srcu i vašem duhu. Oni su u vašem duhu, vašoj krvi, vašim kostima, vašem telu, vašoj utrobi, vašem vidu, vašem sluhu i u svakom i najmanjem delu vašeg tela. Oni su prisutni i u vazduhu, u vodi, u zemlji, u bilju, u sunčevim zracima, u dubinama i u visinama. Svi vam onigovore kako da razumete jezik i volju Boga živoga. Ali vi zatvarate svoje oči tako da ne možete videti, i zatvarate uši da ne možete čuti. Zaista vam kažem: spisi su dela čovečija, ali život i sva njegova mnoštva su delo našega Boga. Zbog čega ne slušate reči Boga koje su zapisane u Njegovim delima? I zbog čega studirate mrtve spise koji su delo ruku čovečijih?"

20. "Kako možemo bilo gde čitati Božje zakone osim u spisima? Gde su zapisani? Čitaj nam ih odande gde ih vidiš, jer mi ne znamo ništa više od spisa koje smo nasledili od naših praotaca. Reci nam zakone o kojima govoriš, da čuvši ih, možemo biti izlečeni i postati pravedni."
vivijen
vivijen
Moderator Foruma
Moderator Foruma

Zlatni Pehar Za Više Od 10.000 Poruka
Srbija

Grad : Zvezdan
Browser : Opera
Broj Postova : 13509
Broj Poena : 60334
Reputacija : 971
Datum upisa : 29.01.2010
Datum rođenja : 03.08.1953
Godine Starosti : 66
Pol : Ženski Zodijak : Lav Zmija

Zanimanje : slikanje, pisanje,primenjena umetnost
Raspoloženje : smireno
Uzrečica : ah
Knjiga/Pisac : orkanski visovi

Nazad na vrh Ići dole

Normalna Re: Zanimljivi tekstovi za RAZMISLJANJE

Počalji od vivijen taj Pet 13 Avg - 13:58:19Parabole - drugi deo


21. Isus reče:"Vi ne razumete reč života, zato što ste obuzeti smrću. Tama zamračuje vaše oči, a uši su vam zatvorene gluvoćom. Jer kažem vam: ne koristi vam uopšte da piljite u mrtve spise, ako se svojim delima odričete onog koji vam ih je dao. Zaista vam kažem: Bog i Njegovi zakoni nisu u onom što radite. Oni nisu u proždrljivosti i opijanju vinom, niti u razuzdanom životu, niti u pohotnosti, niti u potrazi za bogatstvima; pa čak ni u mržnji prema vašim neprijateljima. Jer sve te stvari su daleko od istinskog Boga i Njegovih anđela; one dolaze iz kraljevstva mraka i od gospodara sveg zla. A sve te stvari vi nosite u sebi, i tako reč i snaga Božja ne ulaze u vas, jer sve vrste zala i sve vrste gnusoba imaju svoje boravište u vašem telu i vašem duhu. Ako hoćete da živa Božja reč i Njegova snaga uđu u vas, ne prljajte svoje telo i svoj duh, jer je telo hram duha, a duh je hram Božji. Očistite zato hram, da .Gospodar hrama može boraviti u njemu i zauzeti mesto koje ga je dostojno. Od svih iskušenja vašeg tela ili vašeg duha koja dolaze iz Satane, povucite se pod senku Božjega neba."

22. "Pokrstite se, obnovite sebe i postite. Jer zaista vam kažem: Satana i njegove boleštine jedino mogu biti presečene postom i molitvom. Idite sami sa sobom i ne pokazujte svoj post nijednom čoveku. Živi Bog će videti to i velika će biti nagrada. I postite sve dok Beelzebub i sva njegova zla ne odu od vas, a svi anđeli naše Zemaljske Majke ne dođu da vam služe. Jer zaista vam kažem: bez posta se nikada nećete osloboditi od moći Satane i od svih bolesti koje od njega dolaze. Postite i molite se iskreno tražeći snagu Živoga Boga za svoje ozdravljenje. Dok postite, izbegavajte Sinove Čovečije i tražite anđele naše Zemaljske Majke: jer onaj ko traži, naći će."

23."Tražite svež vazduh šuma i polja, i tamo sred njih naći ćete anđela vazduha. Izujte svoju obuću i svucite svoje odelo, dopuštajući tako anđelu vazduha da obgrli čitavo vaše telo. Tada udišite dugo i duboko da anđeo vazduha može ući u vas. Zaista vam kažem: anđeo vazduha će isterati iz vašeg tela sve nečistoće koje su ga isprljale spolja i iznutra. I tada će sve smrdljive i nečiste stvari izaći iz vas kao što se dim od vatre kovitla nagore i nestaje u moru vazduha. Jer, zaista vam kažem: sveti je anđeo vazduha koji čisti sve što je nečisto i od svih nezdravih mirisa stvara miomirise. Nijedan čovek ne može doći pred lice Božje, ako mu anđeo vazduha ne dozvoli da prođe. Zaista: svi se moraju ponovo roditi od vazduha i istine, jer vaše telo udiše vazduh Zemaljske Majke, a vaš duh udiše istinu Nebeskog Oca."

24. "Posle anđela vazduha, tražite anđela vode. Izujte svoju obuću i svucite svoju odeću i dopustite anđelu vode da obgrli čitavo vaše telo. Prepustite se potpuno zagrljaju njegovih ruku i onoliko puta, koliko pokrenete vazduh svojim dahom, pokrenite svojim telom i vodu. Zaista vam kažem: anđeo vode će isterati iz vašeg tela sve nečistoće koje su ga isprljale spolja i iznutra. I sve nečiste i smrdljive stvari izaći će iz vas, isto kao što prljavština oprane odeće u vodi otiče i gubi se u rečnoj struji. Zaista vam kažem: svet je anđeo vode koji čisti sve što je nečisto, i čini da sve stvari nečistog mirisa postanu miomirisi. Nijedan čovek ne može doći pred lice Božije, ako ga anđeo vode ne propusti. Zaista: svi moraju biti ponovo rođeni od vode i istine, jer vaše telo se kupa u reci zemaljskog života, a vaš duh u reci večnog života. Jer ste primili svoju krv od naše Zemaljske Majke, a istinu od našeg Nebeskog Oca."

25. "Ne mislite da je dovoljno da vas anđeo vode obgrli samo spolja. Zaista vam kažem: unutrašnja prljavština je mnogo veća od spoljne. A onaj koji se očisti spolja a iznutra ostane prljav, sličan je grobovima koji su spolja lepo okrečeni, a iznutra su puni svih vrsta užasnih prljavština i gnusoba. Tako vam zaista kažem: dopustite anđelu vode da vas krsti iznutra da možete postati slobodni od svih grehova, i da iznutra možete postati isto tako čisti kao rečna pena koja titra na sunčevom svetlu."

26. "Tražite, stoga, veliku tikvu puzavicu, koja ima peteljku dužine čoveka, izbacite ono što je u njoj i napunite je vodom iz reke koju je sunce ugrejalo. Obesite je na granu drveta i kleknite na tlo pred anđelom vode, i pustite kraj peteljke tikve puzavice da uđe u vaše zadnje delove, tako da voda može strujati kroz vašu utrobu. Posle toga ostavši na tlu da klečite pred anđelom vode, molite se živom Bogu da vam oprosti sve vaše prošle grehe, i molite anđela vode da oslobodi vaše telo od svake nečistoće i bolesti. Zatim pustite vodu da ističe iz vašeg tela tako da sobom odnese sve Satanine nečistoće i nezdrave mirise. I videćete svojim očima i omirisati svojim nosem sve gnusobe i nečistoće koje su uprljale hram vašeg tela, čak i sve grehe koji su boravili u vašem telu, i koji su vas mučili svim mogućim vrstama bola. Zaista vam kažem: krštenje vodom oslobađa vas. Obnavljajte svoje krštenje svakog dana svog posta, sve do onog dana dok ne vidite da je voda koja ističe iz vas isto tako čista kao i rečna pena. Tada predajte vaše telo reci brzog toka, i tamo u zagrljaju anđela vode, izrazite zahvalnost Bogu živome što vas je oslobodio vaših grehova. A sveto krštenje od anđela vode je: Ponovno rađanje u novi život. Jer vaše oči će odsad videti, a vaše uši će odsad čuti. Stoga ne grešite više, posle vašeg krštenja, da bi anđeli vazduha i vode mogli večno boraviti u vama i služiti vam zauvek."

27. "A ako u vama posle toga preostane išta od vaših prošlih grehova i nečistoća, potražite anđela sunčeve svetlosti. Izujte obuću i skinite odeću sa sebe, puštajući da vam anđeo sunčeve svetlosti obgrli čitavo telo. I anđeo sunčeve svetlosti će izbaciti iz vašeg tela sve nečiste i smrdljive stvari koje ga prljaju spolja i iznutra. I sve nečiste i smrdljive stvari će izaći iz vas, baš kao što tama noći bledi pred sjajem izlazećeg sunca. Jer, zaista vam kažem: svet je anđeo sunčeve svetlosti koji čisti sve nečistoće i čini da sve smrdljive stvari prijatno mirišu. Niko ne može doći pred lice Božije ako mu anđeo sunčeve svetlosti ne dozvoli da prođe. Zaista: svi moraju biti ponovo rođeni od sunca i istine, jer vaše telo se greje na sunčevoj svetlosti Zemaljske Majke, a vaš duh se greje na sunčevoj svetlosti istine Nebeskog Oca."

28. "Anđeli vazduha, vode i sunčeve svetlosti su braća, ali ne po krvi. Oni su dati Sinu Čovečijem, da mu mogu služiti, i da on uvek može ići od jednog do drugog."

29. "Svet je isto tako njegov zagrljaj. Oni su nerazdvojiva deca Zemaljske Majke, stoga ne razdvajajte one koje su zemlja i nebo načinili jednim. Pustite da vas ova tri anđela - brata grle svakoga dana, i pustite ih da borave u vama tokom celog vašeg posta."

30. "Jer zaista vam kažem: moć đavola, svi gresi i nečistoće će brzo napustiti ono telo koje su zagrlila ova tri anđela. Kao što lopovi beže iz prazne kuće kada se njen vlasnik vrati, te jedan kroz vrata, drugi kroz prozor, treći preko krova: svako odande gde se zatekao i kako je umeo, tako će isto pobeći iz vašeg tela svi đavoli, svi prošli gresi i sve nečistoće i bolesti koje su prljale hram vašeg tela. Kada anđeli Zemaljske Majke uđu u vaše telo na takav način da ga Gospodari hrama ponovo poseduju, tada će svi smrdljivi mirisi otići u žurbi preko vašeg daha i vašeg znoja. Pokvarena voda će izići kroz vaša usta, vašu kožu i vaše zadnje i skrovite delove. I sve te stvari ćete videti svojim očima i omirisati svojim nosem i dodirnuti svojim rukama. I kada svi gresi i nečistoće napuste vaše telo, vaša krv će postati isto tako čista kao što je i krv naše Zemaljske Majke, kao rečna pena koja titra na sunčevom svetlu. I vaš dah će postati isto tako čist kao miris mirišljavog cveća, vaše meso isto tako blistavo čisto kao meso crvenog voća u lišću drveća, svetlost vaših očiju tako jasna i blistava kao sunčeva svetlost koja sija na plavom nebu. I sada će vam svi anđeli Zemaljske Majke služiti. I vaš dah, vaša krv, vaše meso će biti jedno sa dahom, krvlju i mesom Zemaljske Majke, da vaš duh takođe može postati jedno sa duhom vašeg Nebeskog Oca. Jer zaista niko ne može dostići Nebeskog Oca, ako ne poštuje zakone Zemaljske Majke. Kao što ni jedno novorođenče ne može razumeti učenje svog oca dok ga njegova majka ne podoji, ne okupa, ne neguje, ne stavlja da spava i bdi nad njim. Dok je dete još malo, njegovo mesto je uz majku i ono je mora slušati. Kada dete odraste, otac ga vodi sa sobom da radi na polju i ono se vraća svojoj majci jedino kada je vreme ručku ili večeri. I sada ga otac uči da može postati vešt u onome što on sam radi. I kada otac vidi da sin razume njegovo učenje i da dobro radi svoj posao, on mu daje sve svoje posede tako da su svojina njegovog sina, i da on može nastaviti posao svoga oca. Zaista vam kažem: srećan je onaj sin koji prihvati savet svoje majke i po njemu se upravlja. A sto puta je srećniji onaj sin koji prihvata i upravlja se po savetu oca svoga, jer rečeno je: "Poštuj oca i mater svoju da dugo živiš na zemlji ovoj." Ali kažem vam, Sinovi Čovečiji: Poštujte svoju Zemaljsku Majku i držite se njenih zakona da vam dani budu dugi na ovoj zemlji i poštujte svog Nebeskog Oca da večni život može biti vaš na nebesima. Jer Nebeski Otac je stotinu puta veći od svih očeva po semenu i krvi, i veća je Zemaljska Majka od svih majki po telu. I draži je Sin Čovečiji u očima njegovog Nebeskog Oca i njegove Zemaljske Majke, no što su deca u očima njihovih očeva po semenu i krvi i njihovih majki po telu. I mudrije su reči i zakoni vašeg Nebeskog Oca i vaše Zemaljske Majke, nego reči i volja svih očeva po semenu i krvi, i svih majki po telu. I takođe je vrednije nasledstvo vašeg Nebeskog Oca i vaše Zemaljske Majke, večno carstvo zemaljskog i Nebeskog Života, nego sva nasleđa vaših očeva po semenu i krvi i vaših majki po telu."

31. "I vaša prava braća su svi oni koji ispunjavaju volju vašeg Nebeskog Oca i vaše Zemaljske Majke, a ne samo oni koji su vam braća po krvi. Zaista vam kažem: vaša će vas prava braća po volji Nebeskog Oca i Zemaljske Majke voleti hiljadu puta više, nego samo vaša braća po krvi. Jer od dana Kaina i Avelja, kada su se braća po krvi ogrešila o volju Božiju, više pravo bratstvo po krvi ne postoji. I braća braći čine kao što čine stranci. Zbog toga vam kažem: volite svog pravog brata po volji Božijoj hiljadu puta više nego svoju braću po krvi.

JER VAŠ NEBESKI OTAC JE LJUBAV.

JER VAŠA ZEMALjSKA MAJKA JE LJUBAV.

JER SIN ČOVEČIJI JE LJUBAV."

32. "Baš ljubavlju su Nebeski Otac i Zemaljska Majka i Sin Čovečiji postali jedno. Jer duh Sina Čovečijeg je stvoren od Nebeskog Oca, a njegovo telo od tela Zemaljske Majke. Postanite stoga savršeni kao što su savršeni i duh vašeg Nebeskog Oca i telo vaše Zemaljske Majke. I volite stoga svog Nebeskog Oca kao što on voli vaš duh, i tako volite svoju Zemaljsku Majku kao što ona voli vaše telo. I tako volite vašu pravu braću, kao što ih vole vaš Nebeski Otac i vaša Zemaljska Majka. I tada će vam vaš Nebeski Otac dati svoj sveti duh, a vaša Zemaljska Majka svoje sveto telo. I tada će Sinovi Čovečiji kao prava braća dati ljubav jedan drugome, ljubav koju su primili od svog Nebeskog Oca i svoje Zemaljske Majke, i svi će postati utešitelji jedan drugome: i tada će nestati sa lica zemlje svo zlo i sva tuga, i biće ljubav i sreća na zemlji. I tada će zemlja biti kao nebesa i carstvo Božije će doći. I tada će Sinovi Čovečiji u svoj svojoj slavi naslediti carstvo Božije. Jer Sinovi Čovečiji žive u Nebeskom Ocu i Zemaljskoj Majci, a Nebeski Otac i Zemaljska Majka žive u njima. I tako će sa carstvom Božjim doći kraj Vremena. Jer ljubav Nebeskog Oca daje svima večni život u carstvu Božijem. Jer ljubav je večna. Ljubav je jača od smrti."

33. "I ako jezike čovečije i anđeoske govorim, a ljubavi nemam, onda sam zvono koje zvoni ili praporac koji zveči. I ako kažem šta će doći i znam sve tajne i svu mudrost, i ako imam veru snažnu kao oluja koja podiže planine iz podnožja a ljubavi nemam, ništa sam. I ako razdelim sve svoje bogatstvo da nahranim siromašne i dam sav žar koji sam od Oca primio a ljubavi nemam, ništa mi ne vredi. Ljubav je strpljiva, ljubav je milosrdna. ljubav ne zavidi, ne čini zla, ne zna za oholost; nije surova, niti sebična; teško se ljuti, ne smišlja zlodela; ne raduje se nepravdi, a raduje se pravdi. Ljubav sve oprašta, ljubav svemu veruje, ljubav se svemu nada, ljubav sve podnosi, nikad ne prestaje; dok jezici - oni će umuknuti, a znanja, ona će nestati. Jer imamo deo istine i deo zablude; a kad potpuno savršenstvo dođe, ono što je nesavršeno će nestati. Kada je čovek bio dete, kao dete je govorio, kao dete razumevao, kao dete mislio; ali kad čovekom postade odbacio je detinje stvari. Jer sada vidimo kao kroz staklo, kao u zagonetki. Sada znamo delom: ali kada dođemo pred lice Božije, znaćemo ne samo deo, već onako kako nas je On učio. A sada ostaje ovo troje: vera i nada i ljubav, ali je ljubav najveća od njih."

34. "I sada vam ja govorim živim jezikom živog Boga, kroz sveti duh našeg Nebeskog Oca. Među vama ne postoji još niko koji može da razume sve od ovoga što vam govorim. Onaj koji vam objašnjava spise, govori vam mrtvim jezikom mrtvog čoveka, kroz svoje nemoćno i smrtno telo. Njega, zbog toga, svi ljudi mogu razumeti, jer svi ljudi su nemoćni i svi su smrtni. Niko ne vidi svetlo života. Slepac vodi slepca mračnom stazom grehova, bolesti i patnji; i na kraju, svi padaju u jamu smrti."

35. "Otac me je vama poslao, da mogu učiniti da svetlo života sija pred vama. Svetlost obasjava samu sebe kao i tamu, ali tama zna samo sebe, i ne poznaje svetlo. Imam još puno stvari da vam kažem, ali vi ih još uvek ne možete primiti. Jer su vaše oči navikle na tamu: puna svetlost Nebeskog Oca bi vas oslepila. Zbog toga, još ne možete razumeti ono što vam govorim u vezi sa Nebeskim Ocem koji me je vama poslao. Zato prvo pratite samo zakone svoje Zemaljske Majke o kojima sam vam govorio. I kada njeni anđeli očiste i obnove vaša tela i ojačaju vaše oči, bićete u stanju da podnesete svetlost našeg Nebeskog Oca. Kada budete mogli da gledate u jarku svetlost podnevnog sunca bez treptanja, onda ćete moći da gledate u zaslepljujuću svetlost svog Nebeskog Oca, koja je hiljadu puta sjajnija od hiljadu sunaca. Ali kako biste gledali zaslepljujuću svetlost svog Nebeskog Oca, kada čak ne možete da podnesete svetlost žarkog sunca? Verujte mi da je sunce kao plamen sveće, prema suncu istine Nebeskog Oca. Imajte samo veru, stoga, i nadu i ljubav. Zaista vam kažem: nećete želeti svoju nagradu. Ako verujete u moje reči, onda verujte u onoga koji me je poslao, koji je Gospodar svega, i kojem su sve stvari moguće. Jer što je nemoguće ljudima, moguće je Bogu. Ako verujete u anđele Zemaljske Majke i živite po njenim zakonima, vaša će vas vera osnažiti i vi nikada nećete videti bolest. Imajte nade, takođe, u ljubav vašeg Nebeskog Oca, jer onaj ko veruje u Njega neće nikad biti prevaren, niti će ikad videti smrt."

36. "Volite jedni druge jer Bog je ljubav, i tako će njegovi anđeli znati da idete njegovim stazama. I tada će svi anđeli doći pred vaše lice, da vam služe, i Satana će sa svim gresima, bolestima i nečistoćama napustiti vaše telo. Idite - očistite svoje grehe, pokajte se, krstite se, da se možete ponovo roditi i da više ne grešite."

37. Tada Isus ustade. Ali svi ostali ostadoše sedeći, jer svaki je čovek osetio snagu njegovih reči. I tada se pun mesec pojavi između oblaka koji su se razdvajali, i obavi mesečina Isusa u svom svojem sjaju. I iskre su letele u vis sa njegove kose, a on je stajao među njima na mesečini, kao da lebdi u vazduhu. I niko nije znao koliko je vremena prošlo, jer vreme je stalo.

38. Tada Isus pruži svoje ruke prema njima i reče: "Mir s vama." I tako ode, kao kad dašak vetra zanjiše lišće drveća.

39. I zadugo je još društvo sedelo mirno, a onda počeše dolaziti sebi jedan za drugim, kao probuđeni posle dugog sna. Ali niko se nije ni pomerio, kao da su reči onog koji ih je napustio još uvek zvučale u njihovim ušima. I oni sedeše, kao da slušahu neku čudesnu muziku.

40. Ali najzad, jedan od njih bojažljivo reče: "Kako je to dobro biti ovde." Drugi: "Kada bi samo ova noć večno trajala". A ostali: "Kada bi on mogao da bude sa nama zauvek. Uistinu on je Božiji glasnik, jer je zasadio nadu u naša srca." I nijedan nije želeo da ide kući, govoreći: "Ne idem kući, gde je sve tako mračno i bez radosti. Zašto da idemo kući gde nas niko ne voli?"
vivijen
vivijen
Moderator Foruma
Moderator Foruma

Zlatni Pehar Za Više Od 10.000 Poruka
Srbija

Grad : Zvezdan
Browser : Opera
Broj Postova : 13509
Broj Poena : 60334
Reputacija : 971
Datum upisa : 29.01.2010
Datum rođenja : 03.08.1953
Godine Starosti : 66
Pol : Ženski Zodijak : Lav Zmija

Zanimanje : slikanje, pisanje,primenjena umetnost
Raspoloženje : smireno
Uzrečica : ah
Knjiga/Pisac : orkanski visovi

Nazad na vrh Ići dole

Normalna Re: Zanimljivi tekstovi za RAZMISLJANJE

Počalji od vivijen taj Pet 13 Avg - 14:00:11Parabole - treći deo


41. I oni govoraše na ovaj način, jer skoro svi behu siromasi, hromi, slepi, sakati, prosjaci, beskućnici, prezreni u svojoj nadi, rođeni samo sažaljenja radi u kućama koje su im pružale samo nekoliko dana utočišta. Čak i neki, koji su imali i kuću i porodicu, rekoše: "I mi takođe ćemo ostati sa vama." Jer je svaki od njih osećao da su ih reči onog koji je otišao povezale nevidljivim sponama. I svi oni osetiše da su se ponovo rodili. Videše pred sobom sjajni svet, čak i kada mesec beše skriven za oblacima. A u srcima svih cvetaše cvet vanredne lepote, cvet radosti.

42. I kada se sjajni sunčevi zraci pojaviše na horizontu, oni osetiše da je to sunce dolazećeg carstva Gospodnjeg. I srećnog izgleda, oni krenuše napred, u susret Božijim anđelima.

43. I mnogi nečisti i bolesni koji slediše Isusove reči tražiše obale žuborećih potoka. Izuše obuću i skinuše odeću, pustiše i predadoše svoje telo anđelima vazduha, vode i sunčeve svetlosti. A anđeli Zemaljske Majke ih zagrliše i nastaniše se u njihovim telima, kako spolja tako i iznutra. I svi oni videše sva zla, grehe i nečistoće, kako ih u žurbi napuštaju. A dah nekih od njih počeo je da zaudara kao da je ispušten iz same utrobe, a neki su imali izliv pljuvačke, izbacujući iz svoje unutrašnjosti nečisti izbljuvak nezdravog zadaha. Sve ove nečistoće su im izlazile preko usta, kod nekih preko nosa, kod drugih preko očiju i ušiju. I mnogima je po čitavom telu liptao odvratni znoj neprijatnog zadaha. I na mnogim udovima veliki zapaljeni čirevi pukoše, iz kojih pokulja nečistoća nezdravog zadaha; i mokraća je obilno tekla iz njihovih tela; i mnogima je mokraća bila gotovo sasušena postajući gusta kao med pčelinji, dok je kod drugih bila skoro crvena ili crna ili tako tvrda kao rečni pesak. I mnogi su iz svoje unutrašnjosti ispuštali smrdljive vetrove, slične zadahu đavola. I njihov smrad im je postao tako veliki da to više niko nije mogao da podnese.

44. I kada su se krstili, anđeo vode je ušao u njihova tela, i iz njih su izlazile sve gnusobe i nečistoće njihovih prošlih grehova: kao vodopad planinskog potoka - provali iz njihovih tela mnoštvo tvrdih i mekih gnusoba. A tlo po kome je isticalo, postade zagađeno, i smrad je postao tako veliki da niko od njih nije mogao tamo da ostane. I đavoli su napustili njihove iznutrice u obliku brojnih crva koji su se previjali u sluzi njihovih unutrašnjih nečistoća. I oni su se grčili u nemoćnom besu pošto ih je anđeo vode izbacio iz unutrašnjosti Sinova Čovečijih. A tada se spusti na njih snaga anđela sunčeve svetlosti. I svi su drhtali od užasa dok gledaše sve te gnusobe Satane, od kojih su ih anđeli spasli. I izraziše hvale Bogu koji je poslao anđele za njihovo izbavljenje.

45. A beše nekih koje su velike boli mučile a nikako da ih napuste; i ne znajući šta bi trebalo da urade, odlučiše da pošalju nekog od njih po Isusa, jer su žarko želeli da On bude sa njima.

46. I kada su dvojica pošla da Ga traže, ostali ugledaše samog Isusa kako im se približava obalom reke. I njihova se srca ispuniše nadom i radošću kada čuše Njegov pozdrav: "Mir s vama." I mnoga su bila pitanja koja htedoše da mu postave, ali u svojoj zadivljenosti ne mogaše početi, jer im ništa nije palo na pamet. Tada im Isus reče: "Došao sam jer sam vam potreban". A jedan izvikne: "Jesi Učitelju, zaista jesi: dođi i oslobodi nas od naših bolova."

47. I Isus im pričaše u parabolama: "Vi ste kao zabludeli sin, koji je tokom mnogih godina jeo i pio i provodio svoje dane u razuzdanosti i bludu sa svojim prijateljima. I svake nedelje bez očeva znanja pravio je nove dugove, da bi sve proćerdao za par dana. A lihvari mu uvek pozajmljivaše, jer njegov otac imaše velika bogatstva i uvek strpljivo plaćaše dugove svog sina. I uzalud je on lepim rečima prekorevao sina, jer ovaj, mlad, ne slušaše savete svog oca koji ga zaklinjaše uzalud, da treba da prekine sa raskalašnostima koje nemaše kraja i da treba da ode na polje da nadgleda rad svojih slugu. A sin mu uvek obećavaše sve, samo ako bi isplatio njegove stare dugove; ali već sledećeg dana sve bi počinjao od početka. I više od sedam godina živeše sin svojim raspusnim životom. Ali na kraju njegov otac izgubi strpljenje i više ne htede isplaćivati lihvarima dugove svog sina."

48. "Ako nastavim uvek da plaćam", reče,"neće biti kraja gresima moga sina." Tada lihvari, koji behu obmanuti, u svome gnevu odvedoše sina da kao rob, svojom dnevnom mukom, otplati novac koji beše pozajmio. I tako prestadoše njegovi obedi i pijanke i dnevni ispadi. Od jutra do mraka znojem lica svog natapao je polje, i svi njegovi udovi boleše ga, nenaviknuti na rad. I živeše na suvom hlebu, i ne imaše ništa osim svojih suza da ga okvase. I pošto je tri dana patio od vrućine i umora, reče svom gospodaru: "Ne mogu više da radim, jer me svi udovi bole. Koliko dugo ćeš me mučiti?" "Do dana, kad mi radom ruku svojih ne otplatiš sve svoje dugove: kada sedam godina prođu, bićeš slobodan." A očajan sin odgovori plačući: " Ali ja ne mogu da izdržim ni sedam dana. Smiluj mi se, jer mi svi udovi gore i bole." A zli lihvar uzviknu: "Prioni na rad: ako si sedam godina dane i noći mogao da provodiš u razvratu, sada moraš sedam godina da radiš. Neću ti oprostiti dok mi ne isplatiš sve svoje dugove do poslednje drahme. I sin, udova mučenih bolom, vrati se očajan na polja da nastavi rad. Već se jedva držao na nogama od umora i bolova, kad sedmi dan dođe - subota, dan kada nijedan čovek ne radi u polju. Tada sin skupi poslednju snagu te se otetura do kuće svog oca. I bacivši se pred očeve noge, reče: "Oče, veruj mi poslednji put i oprosti mi sve uvrede koje ti naneh. Kunem ti se da više nikada neću živeti raspusno i da ću ti u svemu biti poslušan. Oslobodi me iz ruku mojih ugnjetača. Oče, pogledaj me i moje bolesne udove, i nek ti srce omekša. Tada se ocu pojaviše suze u očima, te on podiže sina u naručje i reče: "Veselimo se, jer danas mi je data velika radost -što ponovo nađoh mog voljenog sina koji beše izgubljen." I on ga obuče u svečane haljine i čitavog dana behu radosni. I u zoru sledećeg jutra dade on sinu torbu srebra da može plati lihvarima sve što im dugovaše. A kad ss vratio reče mu: "Sine moj, vidiš li kako je lako, da za sedam godina raspusnog života natovariš sebi dugova, ali kako je teško vraćati ih za sedam godina napornog rada." "Oče, zaista je teško otplaćivati ih, čak i za samo sedam dana". I otac ga posavetova rečima, govoreći: "Samo zbog toga ti je sada dozvoljeno da otplatiš svoje dugove za sedam dana, umesto za sedam godina; ostatak ti je oprošten. Ali, vodi računa da u vremenu koje dolazi, više ne praviš dugova. Jer zaista ti kažem: niko ti drugi do oca tvojega, neće oprostiti dugove, jer, samo si svom ocu sin. Jer, svima drugima ti bi trebao da radiš teško sedam godina, kako je zapisano u našim zakonima."

49. "Oče moj, od sada ću biti tvoj voljeni i poslušni sin, i neću više praviti dugove, jer znam da ih je teško otplatiti." I ode na očeva polja i nadgledaše radnike svakog dana. I on nikada nije zahtevao od svojih radnika da rade teško, jer se sećaše svog sopstvenog napornog rada. I godine su prošle, a pod njegovom rukom, svojina njegova oca postala je još mnogo veća; pod njegovom rukom, jer mu je otac blagoslovio rad. I polako je ocu vratio desetostruko od onog što je proćerdao za sedam godina. I kada otac vide da mu sin dobro postupa sa slugama i sa svim posedom, reče mu: "Vidim, sine moj, da mi je posed u dobrim rukama. Dajem ti svu svoju stoku, kuću, zemlju i blaga. Neka sve to bude tvoje nasledstvo, i ti nastavi da ga, na moju radost, uvećavaš." I kada je sin primio svoju baštinu od oca, oprostio je dugove svim svojim dužnicima koji mu ne mogaše platiti, jer on nije bio zaboravio da i njegov dug beše takođe zaboravljen kada on ne mogaše da ga isplati. I Bog ga blagosloviše dugim životom, sa mnogo dece i sa mnogo bogatstva. Jer bejaše dobar prema svim svojim slugama i prema svoj svojoj stoci."

50. Tada se Isus okrenu prema bolesnom narodu i reče im: "Govorim vam u parabolama da možete bolje razumeti Božiju reč. Sedam godina prekomernog jela i pića, i razvratnog života su gresi prošlosti. Zli lihvar je Satana. Dugovi su bolesti. Naporan rad su bolovi. Zabludeli sin, ste vi sami. Isplata dugova je izbacivanje iz vas đavola i bolesti i izlečenje vašeg tela. Torba srebra primljena od oca je oslobađajuća snaga anđela. Otac je Bog. Očevi posedi su Zemlja i Nebesa. Sluge očeve su anđeli. Očevo polje je svet, koji postaje Carstvo Nebesko, ako Sinovi Čovečiji rade na njemu zajedno sa anđelima Nebeskog Oca. Jer, kažem vam: bolje je da sin sluša svog oca i nadgleda njegove sluge na polju, nego da postane dužnik zlog lihvara, pada u ropstvo i mučno radi da bi isplatio sve svoje dugove. Isto tako je bolje, da Sinovi Čovečiji slušaju zakone svog Nebeskog Oca, i zajedno sa Njegovim anđelima da rade na Njegovom carstvu, nego da postanu dužnici Satane, gospodara smrti, svih greha i svih bolesti, i da pate u bolovima i znoju sve dok ne isplate sve svoje grehe. Zaista vam kažem: veliki su i brojni vaši gresi. Mnogo godina ste podlegali zadovoljenjima Satane. Bili ste proždrljivi, prekomerno ste pili, bludničili i vaši su se prošli dugovi uvećavali. I sada ih morate isplatiti, a plaćanje je i teško i naporno. Stoga, ne bunite se već posle trećeg dana, kao zabludeli sin, nego strpljivo čekajte sedmi dan koji je posvećen od Boga, i onda idite skrušena i poslušna srca pred lice vašeg Nebeskog Oca, da vam može oprostiti vaše grehe i sve vaše prošle dugove. Zaista vam kažem: vaš Nebeski Otac vas beskrajno voli, jer on vam takođe dopušta da u sedam dana isplatite dugove od sedam godina. Oni koji imaju grehe i bolesti od sedam godina, ali plate pošteno i istraju do sedmog dana, njima će naš Nebeski Otac oprostiti dugove od svih sedam godina."

51. "Ako grešimo sedam puta sedam godina?" upita bolestan čovek koji je užasno trpeo. "Čak i tada Nebeski Otac vam oprašta sve vaše dugove u sedam puta sedam dana."

52. "Srećni su oni koji istraju do kraja, jer đavoli Satanini zapisuju sva vaša zla dela u knjigu, u knjigu vašeg tela i vašeg duha. Zaista vam kažem: nema niti jednog jedinog grešnog dela, a da nije zapisano, čak i od samog početka sveta, pred našim Nebeskim Ocem. Jer vi možete izbeći zakone kraljeva, ali zakone našeg Boga, to nijedan od Sinova Čovečijih ne može. I kada dođete pred lice Božije, đavoli Satane svedoče protiv vas vašim delom, i Bog vidi vaše grehe zapisane u knjigu vašeg tela i vašeg duha, i tužan je u svom srcu. Ali, ako se pokajete za svoje grehe, i postom i molitvom tražite anđele Božije, tada za svaki dan u kojem nastavite da postite i molite se, Božiji anđeli izbrišu po jednu godinu vaših zlih dela iz knjige vašeg tela i vašeg duha. I kada je konačno poslednja izbrisana i očišćena od svih vaših grehova, vi onda stojite pred licem Božijim. Bog ss raduje u svom srcu i zaboravlja sve vaše grehe. On vas oslobađa iz kandži Satane i patnje, i uzima vas u svoju kuću i naređuje svim svojim slugama. svim svojim anđelima, da vam služe. Daje vam dug život, i vi nikada više nećete videti bolest. I ako, otada, umesto da živite grešno, provodite svoje dane u činjenju dobrih dela, tada će Božiji anđeli zapisati sva vaša dobra dela u knjigu vašeg tela i vašeg duha. Zaista vam kažem: ni jedno dobro delo ne ostaje nezapisano pred Bogom, od samog početka sveta. Jer od vaših kraljeva i vaših vladara možete čekati uzalud svoju nagradu, ali vaša dobra dela nikada ne traže svoju nagradu od Boga."

53. "I kada dođete pred lice Božije, Njegovi anđeli svedoče za vas, vašim dobrim delima. I Bog vidi vaša dobra dela zapisana u vašim telima i vašim duhovima, i raduje se u svom srcu. On blagosilja vaše telo i vaš duh i sva vaša dela, i daje vam u nasleđe svoje Zemaljsko i Nebesko Carstvo, da na njemu možete živeti život večni. Srećan je onaj koji može ući u carstvo Božije, jer on nikada neće videti smrt."

54. I posle Njegovih reči zavlada velika tišina. I oni koji su bili obeshrabreni, dobiše novu snagu iz Njegovih reči i nastaviše da poste i da se mole. A onaj koji mu se prvi obratio, reče: "Istrajaću do sedmog dana." I isto tako drugi mu reče: "Ja ću takođe istrajati sedam puta sedam dana."

55. Isus im odgovori: "Srećni da su oni koji istraju do kraja, jer će dobiti zemlju u nasleđe."

56. A bilo je mnogo bolesnih među njima: mučeni teškim bolovima, jedva dopuzaše do Isusovih stopala. Jer ne mogahu više hodati svojim stopalima. Oni rekoše: "Učitelju, teško smo mučeni bolom; reci nam šta da radimo." I oni pokazaše Isusu svoja stopala čije kosti behu iskrivljene i čvornovate, i rekoše mu: "Ni anđeo vazduha, ni vode ni sunčeve svetlosti ne mogaše da nam ublaže bolove, iako smo se krstili, i postili i molili, i sledili tvoje reči u svim stvarima."

57. "Zaista vam kažem, vaše će kosti biti izlečene. Ne obeshrabrujte se, već tražite izlečenje u blizini iscelitelja kostiju - anđela zemlje. Jer odatle su vaše kosti uzete, i tamo će se vratiti."

58. I on pokaza rukom na ivicu vode gde su vodeni tok i toplina sunca razmekšali zemlju, stvarajući od nje glinoviti mulj. "Potopite stopala svoja u blato, da zagrljaj anđela zemlje može izvući iz vaših kostiju sve nečistoće i svu bolest. I svi ćete videti Satanu i vaši bolovi kako odleću iz zagrljaja anđela zemlje. I čvornovatost vaših kostiju će nestati, i kosti će vam ojačati, i svi vaši bolovi će nestati."

59. I bolesni su sledili Njegove reči jer su znali da će biti izlečeni.

60. A tamo je takođe bilo i drugih bolesnih koji mnogo patiše od svojih bolova, a koji su pored toga istrajali u postu. No istrošiše svu svoju snagu, a i velika vrućina ih je mučila. I kada bi ustajali sa svojih kreveta da bi otišli Isusu, glave bi počele da im se klate kao da ih je silan vetar drmao, te bi svaki put, kada pokušavaše da stanu na noge, padali bi na zemlju.
vivijen
vivijen
Moderator Foruma
Moderator Foruma

Zlatni Pehar Za Više Od 10.000 Poruka
Srbija

Grad : Zvezdan
Browser : Opera
Broj Postova : 13509
Broj Poena : 60334
Reputacija : 971
Datum upisa : 29.01.2010
Datum rođenja : 03.08.1953
Godine Starosti : 66
Pol : Ženski Zodijak : Lav Zmija

Zanimanje : slikanje, pisanje,primenjena umetnost
Raspoloženje : smireno
Uzrečica : ah
Knjiga/Pisac : orkanski visovi

Nazad na vrh Ići dole

Normalna Re: Zanimljivi tekstovi za RAZMISLJANJE

Počalji od vivijen taj Pet 13 Avg - 14:02:13Parabole - četvrti deo


61. Tada im Isus priđe i reče: "Patite, jer Satana i njegove bolesti muče vaša tela. Ali se ne bojte, jer će njihova moć nad vama ubrzo biti okončana. Jer Satana je kao naprasit komšija koji ulazi u kuću svog komšije dok je ovaj odsutan, naumivši da uzme njegove stvari i prenese ih u svoju sopstvenu kuću. Ali neko kaže gospodaru kuće da mu njegov neprijatelj pustoši kuću, te se on trčeći vrati. I kada zli komšija, sakupivši na Jednu gomilu sve što mu se dopalo, vide izdaleka da se gospodar kuće vraća u žurbi, vrlo se razgnevi što neće biti u stanju sve da odnese, te stade razbijati i kvariti sve što tamo bejaše, u nameri da sve uništi. Tako da, pošto stvari ne mogu biti njegove, ne treba ni drugi da ih ima. No odmah zatim uđe gospodar kuće, te pre no što je zli komšija uradio ono što je naumio, ovaj ga ščepa i izbaci napolje. Zaista vam kažem, upravo tako je radio Satana ušavši u vaša tela koja su Božija staništa. I uzeo je pod svoju vlast sve što je želeo da ugrabi: vaš dah, vašu krv, vaš kostur, vaše meso, vašu utrobu, vaše videlo, i vaš sluh. Ali vašim postom i vašom molitvom vi pozivate natrag Gospodara vašeg tela i njegove anđele. I kad Satana vidi da se pravi Gospodar vašeg tela vraća, to je onda kraj njegove vladavine. Zbog toga, u svom gnevu ponovo prikuplja svu svoju snagu, ne bi li nekako uništio vaše telo pre dolaska Gospodara; upravo zbog toga vas Satana stavlja na tako velike muke, jer oseća da mu je došao kraj.

62. Ali ne dozvolite da vam srca zadrhte, jer će se uskoro anđeli Božiji pojaviti, da ponovo zauzmu svoje prebivalište i nanovo ih prosvete kao hramove Gospodnje. I oni će ščepati Satanu i izbaciti ga iz vaših tela zajedno sa svim njegovim boleštinama i nečistoćama. I srećni ćete biti, jer ćete primiti nagradu za svoju istrajnost, i nikada više nećete videti bolesti."

63. A beše među bolesnima jedan, koga Satana mučiše više od ostalih. A njegovo telo beše tako sasušeno da je gotovo samo skelet ostao, dok mu koža bejaše žuta kao list koji je opao. On toliko slab bejaše da čak ni na rukama svojim ne mogaše da se dovuče do Isusa, nego mu samo izdaleka viknu: "Učitelju, smiluj mi se; jer nikad čovek nije patio, ni od samog početka sveta, kao što ja patim. Znam da si zaista od Boga poslat, i znam da ako hoćeš, možeš odmah isterati Satanu iz mog tela. Neće li Božiji anđeli poslušati Božijeg glasnika? Dođi Učitelju, i isteraj Satanu iz mene odmah, jer on besni nesnosno u meni i teško je podnositi njegovo mučenje."

64. A Isus mu odgovori: "Satana te muči tako teško, zato što si već postio mnogo dana, a ne plaćaš mu njegov danak. Ne hraniš ga svim onim gnusobama kojima si dosada oskrnavio hram svog duha. Mučiš Satanu glađu, i stoga on u svom besu takođe muči tebe. Ne boj se, jer kažem ti: Satana će biti uništen pre no što tvoje telo bude uništeno, jer dok ti postiš i moliš se, anđeli Božiji štite tvoje telo, da te moć Satanina ne može uništiti. A bes Satane je nemoćan pred anđelima Božijim."

65. Tada svi dođoše Isusu i glasnim uzvicima preklinjaše ga, govoreći: "Učitelju, imaj milosti nad njim, jer on pati više nego svi ostali, a ako ti ne isteraš Satanu odmah iz njega, bojimo se da neće doživeti sutrašnji dan."

66. A Isus im odgovori: "Velika je vaša vera. Neka bude prema njoj i neka se sve ravna prema njoj, tako da ćete uskoro videti licem k licu strašno obličje Satanino, ali i snagu Sina Čovečijeg. Jer ja ću iz tebe isterati moćnog Satanu, snagom moćnog jagnjeta Božijeg, najslabijeg od svih stvorenja Gospodnjih. Jer sveti duh Božiji čini najslabijeg snažniji od najjačeg."

67. I Isus pomuza ovcu koja je pasla travu. I stavi mleko na pesak koga je sunce ugrejalo, govoreći: "Gledajte, snaga anđela vode je ušla u svo mleko. I sada će snaga anđela sunčeve svetlosti takođe ući u njega."

68. I mleko postade toplo sunčevom snagom. "A sada će ss anđeli vode i sunca sjediniti sa anđelom vazduha."

69. I gle, para vrelog mleka poče polako da se diže u vazduh.

70. "Dođi i udahni kroz usta svoja snagu anđela vode, sunčeve svetlosti, i vazduha, da ona može ući u tvoje telo i odatle isterati Satanu."

71. I bolesnik koga je mučio Satana, udahnu duboko, duboko u sebe beličastu paru koja se dizala.

72. "Smesta će Satana napustiti tvoje telo, jer prošlo je već tri dana i on gladuje i u tebi ne nalazi hranu. Izaći će iz tebe da bi zadovoljio glad vrelim mlekom koje isparava, jer je to hrana kojoj je naklonjen. On će osetiti njen miris, i neće biti u stanju da odoli gladi koja ga već tri dana muči. Ali Sin Čovečiji će uništiti njegovo telo, da više nikog neće moći mučiti."

73. Tada telo bolesnika zahvati groznica, i pripade ga muka kao da će povraćati, ali ne mogaše. I borio se za vazduh, jer nemaše daha. Zatim je klonuo bez svesti, Isusu na skute.

74. "Sada je Satana stvarno napustio njegovo telo. Pogledajte ga." I Isus pokaza na otvorena usta bolesnika.

75. I tada svi oni zapanjeni i užasnuti videše kako Satana izlazi iz njegovih usta u obliku odvratnog crva pravo prema vrelom mleku. Tada Isus uze u ruke dva oštra kamena i smrska glavu Satane, a zatim izvuče iz bolesnika čitavo telo monstruma, koje beše skoro isto toliko dugo koliko i sam čovek. Kada je odvratni crv izašao iz bolesnikovog grla, dah mu se odjednom povratio, a zatim i svi bolovi prestadoše. A drugi sa užasom gledaše odvratno Satanino telo.

76. "Vidite, kakvu odvratnu zver nosite i hranite u vašim telima, tokom dugih godina. Izvukao sam ga iz vas i ubio ga da više nikad ne može da vas muči. Zahvalite Bogu jer vas njegovi anđeli oslobodiše, i ne grešite više, da se Satana ne povrati. Neka vaše telo odsada bude hram posvećen vašem Bogu."

77. I svi oni behu zadivljeni Njegovim rečima i Njegovom moći. I rekoše: "Učitelju, Ti si zaista Božiji glasnik, i stvarno znaš sve tajne."

78. "A vi," odgovori im Isus, "budite pravi Sinovi Božiji, da i vi takođe možete imati udela u Njegovoj moći i u znanju svih tajni. Jer mudrost i moć mogu jedino doći iz Božije ljubavi. Volite, stoga, svog Nebeskog Oca i svoju Zemaljsku Majku svim svojim srcem, i svim svojim duhom. I služite im, da i Njihovi anđeli mogu vama služiti. Neka sva vaša dela budu posvećena Bogu. I ne hranite Satanu, jer plata za greh je smrt. Jer u Bogu je nagrada za dobro, a to je Njegova ljubav, koja je znanje i moć večnoga života."

79. I oni kleknuše da zahvale Bogu za Njegovu ljubav.

80. A Isus priđe, govoreći: "Doći ću ponovo svima koji istraju u molitvi i postu do sedmog dana. Mir neka bude sa vama."

81. A bolesnik iz koga je Isus isterao Satanu, ustade na noge, jer mu se životna snaga povratila. Disao je duboko, a njegove oči postadoše bistre, jer ga je svaki bol minuo. I on se baci na zemlju gde Isus stajaše, i poljubivši trag stopala Njegovih, on plakaše.

82. A to beše pored korita reke, gde mnogo bolesnih postiše i moliše se Božijim anđelima tokom sedam dana i sedam noći. I velika beše njihova nagrada, zato što su sledili Isusove reči. A kako sedmi dan prolazaše, svi njihovi bolovi minuše. I kada se sunce promolilo na horizontu, videše Isusa kako im se približava sa planine, a oko Njegove glave blistala je svetlost jutarnjeg sunca.

83. "Mir s vama."
vivijen
vivijen
Moderator Foruma
Moderator Foruma

Zlatni Pehar Za Više Od 10.000 Poruka
Srbija

Grad : Zvezdan
Browser : Opera
Broj Postova : 13509
Broj Poena : 60334
Reputacija : 971
Datum upisa : 29.01.2010
Datum rođenja : 03.08.1953
Godine Starosti : 66
Pol : Ženski Zodijak : Lav Zmija

Zanimanje : slikanje, pisanje,primenjena umetnost
Raspoloženje : smireno
Uzrečica : ah
Knjiga/Pisac : orkanski visovi

Nazad na vrh Ići dole

Normalna Re: Zanimljivi tekstovi za RAZMISLJANJE

Počalji od vivijen taj Pet 13 Avg - 14:08:09


Parabole - peti deo


84. "Ne zahvaljujte meni, nego vašoj Zemaljskoj Majci, koja vam je poslala svoje anđele iscelitelje. Idite i ne grešite više, te da niše nikada ne upoznate bolest. I dozvolite da anđeli iscelitelji postanu vaši čuvari."

85. A oni mu odgovoriše: "Kuda bismo išli, Gospodaru, kad su reči večnoga života sa Tobom? Reci nam, koji su to gresi kojih se moramo kloniti. kako da više nikada ne vidimo bolest."

86. Isus odgovori: "Živite prema svojoj veri." i sede među njih. govoreći: "Rečeno je ljudima u stara vremena, "Poštuj svog Nebeskog Oca i svoju Zemaljsku Majku i izvršavaj njihove zapovesti, da dugo poživiš na Zemlji." A odmah posle je data ova zapovest: "Ne ubij!" jer život je svima od Boga dat, a ono što je Bog dao, nek čovek ne uzima. Jer zaista vam kažem: od jedne Majke potiče sve što živi na Zemlji. Zato onaj koji ubija, ubija svog brata. I Zemaljska Majka će se okrenuti od njega i otrgnuće svoje grudi koje Život daju. I njeni anđeli će ga izbegavati. a Satana će sebi stvoriti boravište u njegovom telu. I meso ubijenih životinja u njegovom telu postaće njegov sopstveni grob. Jer zaista vam kažem: onaj koji ubija druge ubija sebe sama, a koji jede meso ubijenih životinja, jede od tela smrti. Jer u njegovoj krvi svaka kap njihove krvi se pretvara u otrov; u njegovom dahu, njihov dah postaje zadah; u njegovom mesu od njihovog mesa postaju čirevi; u njegovim kostima. njihove kosti se pretvaraju u kredu: u njegovoj utrobi. njihova utroba u raspadanje; u njegovim očima, njihove oči u ljuspe; u njegovim ušima. njihove uši postaju voštano tkivo. I njihova smrt će postati njegova smrt. Jer jedino u službi vašeg Nebeskog Oca, dugovi od sedam godina su zaboravljeni u sedam dana. Ali Satana vam ne oprašta ništa i sve mu morate platiti. "Oko za oko, zub za zub, ruka za ruku. noga za nogu; oganj za oganj; rana za ranu;" život za život, smrt za smrt. Jer plata za greh je smrt. Ne ubijaj, niti jedi meso svog nevinog plena, da ne postanete robovi Satanini. Jer je to staza patnji, i ona vodi u smrt. Nego činite volju Božiju, da vam Njegovi anđeli mogu služiti na putu života. Slušajte, zato, reči Božije: Evo; dadoh vam svaku biljku koja nosi seme, i koje su svuda na licu zemlje, i svako drvo, u kojeg je voće koje nosi seme; i to će vam biti za hranu. A svakoj zveri zemaljskoj, i svakoj ptici nebeskoj, i svemu što puzi po zemlji, u čega je dah života, dajem svo zeleno bilje za hranu. Takođe vam dajem za hranu mleko svakog bića koje se kreće i koje živi na zemlji; kao što im zeleno bilje dadoh, tako vama dajem njihovo mleko. Ali meso i krv koja mu život daje, ne treba da jedete. I ja ću, sigurno, tražiti vašu prosutu krv, krv u kojoj je vaša duša; zahtevaću duše svih ubijenih životinja i svih ubijenih ljudi. Jer Ja Gospod tvoj Bog sam, Bog moćan i ljubomoran, koji osvećuje nepravdu očeva koji me mrze, na njihovoj deci do trećeg i četvrtog kolena, a milostiv sam prema hiljadama onih koji me vole i koji se drže mojih zapovesti."

87. "Voli Gospoda tvog Boga svim srcem svojim, i svom dušom svojom, i svom snagom svojom: ovo je prva i najveća zapovest. A druga joj je slična: Voli bližnjeg svog kao sebe samog." Ne postoji ni jedna zapovest veća od ovih."

88. Posle ovih reči svi ostadoše tihi, osim jednog, koji uzviknu: "Šta treba da činim, Učitelju, ako vidim divlju zver kako napada mog brata u šumi? Da li da dozvolim da mi brat pogine, ili da ubijem divlju zver? Neću li tako prekršiti zakon?"

89. A Isus odgovori: "Rečeno je onima u staro vreme: "Sve zveri koje se kreću po zemlji, sve ribe morske, i sve ptice nebeske date su vam da vladate njima." Zaista vam kažem, od svih stvorenja koje žive na zemlji, Bog je samo čoveka stvorio prema svom obličju. Zato su zveri za čoveka, a ne čovek za zveri. Stoga, ne kršite zakon ako ubijete divlju zver da biste spasli bratov život. Jer zaista vam kažem: čovek je veći od životinje. Ali onaj koji ubija životinju bez razloga, iako ga životinja nije napala, već iz žudnje za klanjem, ili zbog njenog mesa, ili zbog njene kože, ili čak zbog njenih zubiju, zlo je delo koje čini, jer on sam je postao divljom životinjom. Zbog toga će njegov kraj biti kao i kraj divljih životinja."

90. Tada drugi reče: "Mojsije, najveći u Izrailju, dozvoljavaše našim praočevima da jedu meso čistih životinja. Zašto nam, prema tome, ti zabranjuješ meso svih životinja? Koji zakon dolazi od Boga? Onaj Mojsijev ili Tvoj?"

91. A Isus odgovori: "Bog je dao, preko Mojsija, deset zapovesti vašim praočevima. "Ove zapovesti su teške" - rekoše vaši praočevi i ne mogaše da ih se pridržavaju. Kada Mojsije to vide, smilova se na svoje ljude, i ne htede da oni propadnu. I tada im dade deset puta deset zapovesti, manje teških, da ih se mogu pridržavati. Zaista vam kažem: da su vaši praočevi bili u stanju da se pridržavaju deset Božijih zapovesti, Mojsije nikada ne bi trebao deset puta deset zapovesti. Jer onome čije su noge jake kao planina Sion, nisu potrebne štake; dok onaj čiji udovi drhte, stiže dalje sa njima, nego bez njih. I Mojsije reče Gospodu: "Moje srce je ispunjeno tugom, jer moj narod će biti izgubljen, jer je bez znanja i nije u stanju da razume Tvoje zapovesti. Oni su kao mala deca koja još uvek ne mogu da razumeju reči svoga Oca. Dopusti, Gospode, da im dam druge zakone, da ne bi propali. Jer ako ne mogu biti sa Tobom, Gospode, neka ne budu protiv Tebe; da se mogu sami održati, a kada vreme dođe, i oni pođu da čeznu za Tvojim rečima otkri im Tvoje zakone." Zbog toga je Mojsije razbio dve kamene ploče na kojima su bile zapisane deset zapovesti, i u zamenu im je dao deset puta deset zapovesti. A od ovih deset puta deset književnici i fariseji načiniše stotinu puta deset zapovesti. I oni položiše nepodnošljiva bremena na vaša leđa, da ih oni sami ne bi nosili. Jer što su zapovesti bliže Bogu manje vam treba, a što su dalje od Boga, tada vam više treba. Zbog toga su zakoni fariseja i književnika bezbrojni. Zakona Sina Čovečijeg je sedam, anđela tri, a Boga jedan jedini."

92. "Zbog toga, učim vas samo onim zakonima koje možete razumeti, da možete ljudima postati, i da sledite sedam zakona Sina Čovečijeg. Tada će vam anđeli otkriti, takođe, svoje zakone, da se Božiji sveti duh može spustiti na vas, i uvesti vas u svoj zakon."

93. I svi behu zadivljeni njegovom mudrošću, i moljaše ga: "Nastavi, Učitelju, i nauči nas svim zakonima koje možemo razumeti."

94. I Isus nastavi: "Bog je zapovedio vašim praočevima: "Ne ubij!" Ali njihova srca behu otvrdnula i oni ubijaše. Tada Mojsije zahtevaše da bar ne ubijaju ljude, i dozvoli im da ubijaju životinje. A tada srca vaših praotaca otvrdnuše još više, te oni ubijaše i ljude i životinje. Ali ja vam kažem: Ne ubijajte ni ljude ni životinje, a ni hranu koja ide u vaša usta. Jer ako jedete živu hranu, ista će vas održavati u životu, ali ako ubijate svoju hranu, mrtva hrana će vas takođe ubiti. Jer život dolazi samo iz života, a iz smrti uvek dolazi samo smrt. Jer sve što ubija vašu hranu, ubija i vaša tela, takođe. A sve što ubija vaše telo, ubija i vašu dušu. I vaša tela postaju onim što je i vaša hrana: slično kao što vaš duh postaje onakav kakve su vaše misli. Zbog toga, ne jedite ništa što su vatra, led ili voda uništili. Jer izgorena, smrznuta ili trula hrana će izgoreti, smrznuti ili istruliti i vaše telo. Ne budite kao ludi ratar koji je na svoju zemlju zasejao kuvano, i smrznuto, i trulo semenje. I jesen dođe, a na njegovom polju ne rodi ništa. I veliki beše njegov jad. Nego budite kao onaj ratar koji poseje na svom polju živo seme, i čije polje rodi žive klasove žita, plativši stostruko za seme koje je posejao. Jer zaista vam kažem: živite samo od Vatre Života, ne pripremajući svoju hranu na vatri smrti, koja ubija vašu hranu, vaša tela a i vaše duše."

95. "Učitelju, gde je Vatra Života?", upitaše neki od njih.

96. "U vama samima, u vašoj krvi i u vašim telima."

97. " A vatra smrti?", upitaše drugi.

98. "To je vatra koja plamti van vašeg tela, koja je vrelija od vaše krvi. Na toj vatri smrti vi kuvate vašu hranu u vašim domovima i na vašim poljima. Zaista vam kažem: to je ona ista vatra koja uništava vašu hranu i vaša tela, baš kao što vam vatra zlobe, koja izopačujući vaše misli, uništava i vaš duh. Jer vaše telo je ono što jedete, a vaš duh ono što mislite. Zbog toga, ne jedite ništa što je ubijeno vatrom jačom od Vatre Života. I zato pripremajte i jedite sve plodove drveća, svo bilje sa polja i svo mleko životinja koje je dobro za jelo. Jer je sve to nahranjeno i sazrelo Vatrom Života, sve su to darovi anđela naše Zemaljske Majke. Ali ne jedite ništa čemu je vatra smrti dala ukus, jer je to od Satane."

99. "Ali kako bismo bez vatre pekli hleb naš svakdašnji, Učitelju?", upitaše neki vrlo začuđeni.

100. "Neka vam vaš hleb pripreme anđeli Božiji. Pokvasite vašu pšenicu, tako da anđeo vode može u nju da uđe. Tada je ostavite na vazduhu da je i anđeo vazduha može obgrliti. I ostavite na suncu, od jutra do večeri, da se anđeo sunčeve svetlosti može spustiti na nju. I blagoslov tri anđela će uskoro načiniti da klica života proklija u vašoj pšenici. Tada izmesite testo i načinite tanku pogaču, kao što činiše vaši praočevi kada su napustili Egipat, zemlju ropstva. Stavite je ponovo na sunce čim se ono pojavi, a kada ono bude u svome zenitu, okrenite je na drugu stranu da i ona može biti obgrljena od anđela sunčeve svetlosti, i ostavite je tako do zalaska sunca. Jer anđeli vode, vazduha i sunčeve svetlosti, hrane i dozrevaju pšenicu u poljima, i stoga oni moraju pripremiti i vaš hleb. A isto ono sunce koje Vatrom Života čini da pšenica raste i zri, mora istom vatrom pripremiti i vaš hleb. Jer vatra sunca daje život pšenici, hlebu, i telu. Dok vatra smrti ubija pšenicu, hleb i telo. A živi anđeli živog Boga služe samo živim ljudima. Jer Bog je Bog živih, a ne Bog mrtvih."

101. "Tako jedite uvek sa trpeze Božije: plodove sa drveća, zrnevlje i trave sa polja, mleko životinja, i med pčelinji. Jer sve ostalo je Satanino, i vodi putem grehova i bolesti u smrt. Ali hrana koju jedete sa izobilne trpeze Božije, daje snagu i mladost vašem telu, i vi nikada nećete videti bolest. Jer trpeza Božija hraniš Matusala od starine, i zaista vam kažem: ako živite onako kako je on živeo, tada će vam Bog živih dati dug život na zemlji kao što i njegov beše."

102. "Jer zaista vam kažem, Bog živih je bogatiji od svih bogatih na zemlji, a Njegova obilna trpeza je bogatija od najbogatijeg gozbenog stola svih bogatih na zemlji. Jedite, stoga, čitavog svog života za stolom naše Zemaljske Majke, i nikada nećete biti u oskudici. A kada jedete za njenim stolom, jedite sve stvari baš onakve kakve se nalaze na stolu Zemaljske Majke. Ne kuvajte, niti mešajte hranu jednu s drugom, da vam utroba ne bi postala kao uzavrela kaljuga. Jer zaista vam kažem: to je mrsko očima Gospodnjim."

103. "I ne budite kao gramziv sluga koji uvek pojede ostatke drugih, sa stola svog gospodara. Sam bi sve prožderao, i izmešao bi sve u svojoj halapljivosti. A videvši to, njegov se gospodar razgnevi na njega, i otera ga od stola. I kada svi završiše svoje jelo, on izmeša zajedno sve što je preostalo na stolu i pozva k sebi halapljivog slugu i reče mu: "Uzmi i jedi sve ovo sa svinjama, jer tvoje je mesto među njima, a ne za mojom trpezom."

104. "Pazite se stoga, i ne punite svim mogućim gadostima hram vašeg tela. Budite zadovoljni sa dve ili tri vrste hrane, koje ćete uvek naći na trpezi naše Zemaljske Majke. I ne žudite za ždranjem svega onoga što vidite oko sebe. Jer zaista vam kažem: ako izmešate u vašem telu sve vrste hrane, nestaće mira u njemu i u vama će besneti beskrajni rat. I vaš mir će nestati, baš kao što domovi i kraljevstva zavađeni među sobom prouzrokuju svoje sopstveno uništenje. Jer vaš Bog je Bog mira, i nikada ne potpomaže razdor. Ne dižite, stoga, na sebe gnev Božiji, da vas ne bi oterao od svoje trpeze, i da ne budete prisiljeni da idete za sto Satane, gde će vatra grehova, bolesti i smrti pokvariti vaše telo."

105. "A kada jedete, nikada ne jedite do sitosti. Klonite se iskušenja Sataninih, i slušajte glas Božjih anđela. Jer Satana i njegova moć vas uvek mame da jedete sve više i više. A vaš post je uvek ugodan u očima anđela Božijih. Tako pazite koliko ste pojeli i kada ste se zasitili, i jedite uvek manje za trećinu."

106. "Neka težina vaše dnevne hrane ne bude manje od "mine", ali pazite da ne bude iznad dve. Tada će vas anđeli Božiji uvek služiti, i vi nećete nikada pasti u ropstvo Satane i njegovih bolesti. Ne otežavajte rad anđela u vašem telu, jedući često. Jer zaista vam kažem, onaj koji jede više od dvaput na dan, obavlja u sebi delo Satanino. A anđeli Božiji napuštaju njegovo telo, i ono će biti u vlasti Satane. Jedite samo kada je sunce u zenitu, i ponovo kada zađe. I vi nikada nećete videti bolesti, jer takvo delanje nailazi na naklonost u očima Gospodnjim. A ako hoćete da se anđeli Božiji raduju u vašem telu, i da vas se Satana izdaleka kloni, tada sedajte samo jednom dnevno za sto Božiji. I tada će vam dani biti dugi na zemlji, jer to je ugodno očima Gospodnjim. Jedite uvek kada je sto Božiji postavljen pred vama, i jedite uvek samo od onog što nađete na trpezi Božijoj. Jer zaista vam kažem: Bog dobro zna šta je vašem telu potrebno, i kada mu je potrebno."

107. "Od dolaska meseca "Džaiar"-a, jedite ječam, od meseca "Sivan"-a, jedite pšenicu, najsavršeniju među biljem koje nosi seme. I neka hleb vaš svakidašnji bude načinjen od pšenice, da bi se Gospod mogao starati o vašim telima. Od "Tamuz"-a, jedite kiselo grožđe, da se vaše telo može smanjiti, i da ga Satana može napustiti. U mesecu "Elul"-u, oberite grožđe, da vam njegov sok može poslužiti kao piće. U mesecu "Marčestvan"-u, oberite slatko grožđe, zaslađeno i osušeno od anđela sunčeve svetlosti, da ono može ojačati vaša tela, jer anđeli Gospodnji borave u njima. Treba da jedete smokve bogate sokom u mesecima "Ab" i "Šebat", a što preostane, neka to anđeo sunčeve svetlosti čuva za vas. Jedite ih sa jezgrom badema u svim mesecima kada drveće ne rađa plodove. I bilje koje pristiže posle kiše, njega jedite u mesecu "Tebet"-u, da vam krv može biti očišćena od svih vaših grehova.

A u istom mesecu počnite da jedete i mleko životinja, jer zbog njega je Gospod dao bilje polja svim životinjama koje daju mleko, da one mogu njime hraniti čoveka. Jer zaista vam kažem: srećni su oni koji jedu samo za trpezom Božijom, i klone se svih gadosti Sataninih. Ne jedite nečistu hranu donetu iz dalekih zemalja, nego jedite uvek ono što vaše drveće nosi. Jer vaš Bog zna dobro šta vam je neophodno, i gde i kada. I on daje svim ljudima svih carstava za hranu ono što je za svakog najbolje. Ne jedite kao što to rade neznabošci, koji se prejedaju u žurbi, puneći svoja tela svim vrstama gadosti."

Jevrejski kalendar ima 12 meseci sa 353; 354; 355 dana u običnoj godini, i 384; 385; 386 dana u prestupnoj godini. Svake 4. godine dobiju višak jedan mesec ("AB") i tada godina ima 13 meseci ("ŠABAT"). Žita kod nas mnogo kasnije dozrevaju, pa bi sve trebalo pomeriti za mesec dana, jer u južnom Mediteranu za toliko vremena sve ranije sazreva. Recimo, ječam kod njih zri u maju ("Džair"-u), dok kod nas tek u junu..

108. "Jer snaga Božijih anđela ulazi u vas sa živom hranom koju vam Gospod daje sa svoje carske trpeze. A kada jedete, imajte više sebe anđela vazduha, niže sebe anđela vode. Dišite dugo i duboko za vreme svih vaših obroka, da anđeo vazduha može blagosloviti vaše jelo. I dobro žvaćite vašu hranu zubima, da bi se pretvorila u tečnost, i da je anđeo vode pretvori u krv u vašem telu. I jedite polako kao da je to molitva koju činite Gospodu. Jer, zaista vam kažem: snaga Božija ulazi u vas, ako jedete na ovaj način za Njegovim stolom. Ali Satana pretvara u uzavrelu kaljugu telo onog nad kim ne bdiju anđeli vazduha i vode za vreme njegovog jela. I Gospod ga više ne pušta za svoju trpezu. Jer sto Gospodnji je kao oltar, a onaj koji jede za trpezom Božijom je u hramu. Jer zaista vam kažem: tela Sinova Čovečijih se pretvaraju u hram, a njihova unutrašnjost u oltar, ako čine po zapovestima Božijim. Zbog toga, ne stavljajte ništa na oltar Gospodnji kada vam je duh uskomešan, niti mislite sa ljutnjom na bilo koga u hramu Božijem. I ulazite u Gospodnji hram samo onda kada u sebi osetite poziv Njegovih anđela, jer sve što pojedete u jadu, ili srdžbi, ili bez želje, postaje otrovom u vašem telu. Jer sve to Satana ukaljava svojim dahom. Stavite sa radošću svoje darove na oltar svog tela i neka sve zle misli nestanu iz vas, kada primate snagu Božiju u svoje telo, sa Njegovog stola. I nikada ne sedajte za sto Božiji dok vas ne pozove anđeo apetita."

109. "Radujte se stoga, uvek sa Božijim anđelima za njihovom carskom trpezom, jer to je ugodno srcu Gospodnjem. I vaš će život biti dug na zemlji, jer će vas najdragoceniji od svih Božijih slugu služiti u sve vaše dane: anđeo sreće."

110. "I ne zaboravite da je svaki sedmi dan svet i posvećen Bogu. Šest dana hranite svoje telo darovima Zemaljske Majke, ali sedmog dana posvetite svoje telo svom Nebeskom Ocu. I sedmog dana ne jedite nikakvu zemaljsku hranu, već živite samo od rečiju Božijih. I budite čitavog dana sa anđelima Gospodnjim u carstvu Nebeskog Oca. I sedmog dana dopustite anđelima Božijim da grade nebesko carstvo u vašem telu, kao što vi šest dana radite u carstvu Zemaljske Majke. I neka hrana ne ometa rad anđela u vašem telu tokom sedmog dana. I Bog će vam dati dug život na zemlji, da možete imati večni život u Nebeskom Carstvu. Jer zaista vam kažem: ako više ne vidite bolesti na zemlji, živećete zauvek u Carstvu Nebeskom."

111. "I Bog će vam svakog jutra slati anđela sunčeve svetlosti da vas probudi iz sna. I zato slušajte pozive svog Nebeskog Oca, i ne ležite dokono u svojim krevetima, jer vas anđeli vazduha i vode već čekaju napolju. I radite ceo dugi dan sa anđelima Zemaljske Majke, da možete što više i što bolje upoznati i njih kao i njihova dela. Ali kada sunce zađe, i vaš Nebeski Otac vam pošalje svog najdragocenijeg anđela, san, tada se odmarajte, i budite čitave noći sa anđelom sna. I tada će vam vaš Nebeski Otac poslati svoje nepoznate anđele, da mogu biti s vama celu bogovetnu noć. I nepoznati anđeli Nebeskog Oca će vas učiti mnogim stvarima koje se odnose na carstvo Božije, kao što vas anđeli Zemaljske Majke, koje znate, podučavaju o njenom carstvu. Jer zaista vam kažem: bićete svake noći gosti carstva vašeg Nebeskog Oca, ako činite po Njegovim zapovestima. I kada se dolaskom jutra probudite, osetićete u sebi snagu nepoznatih anđela. A vaš Nebeski Otac će vam ih slati svake noći, da mogu graditi vaš duh, kao što vam Zemaljska Majka svakoga dana šalje svoje anđele, da mogu graditi vaše telo. Jer zaista vam kažem: ako vas danju vaša Zemaljska Majka drži u svome naručju, a po noći vaš Nebeski Otac vam daškom šalje svoj poljubac, tada će Sinovi Čovečiji postati Sinovi Božiji."

112. "Odolevajte i danju i noću Sataninim iskušenjima. Nemojte noću bdeti, niti spavajte danju, da vas anđeli Božiji ne napuste."

113. "I ne uživajte u bilo kojem piću, niti u bilo kakvom pušenju koji su od Satane, i koji vas noću drže budnim, a danju nagone na spavanje. Jer zaista vam kažem: sva pića i pušenja, Satanske su gadosti u očima Božijim."

114. Ne podajte se bludu, ni noću, ni danju, jer bludnik je kao drvo čiji sok ističe iz njegovog stabla. I takvo drvo će se osušiti i pre no što mu vreme dođe, a i nikada neće doneti plodove. I zato, ne bludničite, da vam Satana ne bi isušio telo, a Gospod vam učinio seme jalovim."

115. "Klonite se svega što je ili previše toplo ili hladno. Jer to je volja vaše Zemaljske Majke da vašem telu ne smeju naškoditi niti vrelina niti hladnoća. I ne dozvolite da vaša tela postanu ni vrelija ni hladnija, nego što bi ih Božiji anđeli zagrejali ili ohladili. I ako slušate zapovesti vaše Zemaljske Majke, ona će slati anđela hladnoće da vas rashladi svaki put kada vam se telo pregreje, ili anđela toplote da ga ponovo ugreje kada se suviše ohladi."

116. "Sledite primer svih anđela Nebeskog Oca i Zemaljske Majke, koji rade bez predaha, danonoćno, na Nebeskom i Zemaljskom Carstvu. I zato primite u sebe takođe i najjače od Božijih anđela, anđela dela, i svi zajedno radite na carstvu Božijem. Sledite primer tekuće vode, vetra kako duva, izlaska i zalaska sunca rasta biljaka i drveća, životinja koje trče i skakuću, opadanja i rasta meseca, zvezda kada dolaze i odlaze; sve se to kreće, i sve radi svoj posao. Jer sve što ima život kreće se, a nepokretno je samo ono što je mrtvo. A Bog, Bog vlada živima, a Satana mrtvima. Služite, zato, živome Bogu, da vas večno kretanje života može održavati, i da se možete spasiti od beskrajnog mirovanja - smrti. Radite stoga, bez predaha, da izgradite carstvo Božije, i da ne budete bačeni u carstvo Satanino. Jer večna sreća boravi u živom carstvu Božijem, dok nema patnja zamračuje carstvo smrti Satane. Budite, stoga, pravi Sinovi svoje Zemaljske Majke i svog Nebeskog Oca, da ne biste pali Satani u ropstvo. I vaša Zemaljska Majka i Nebeski Otac će vam poslati anđele svoje da vas poučavaju, da vas vole, i da vam služe. A njihovi će anđeli zapisati Božije zapovesti u vašim glavama u vašim srcima, i u vašim rukama, da možete znati, osetiti i izvršavati Božije zapovesti."

117. "I molite se svakog dana vašem Nebeskom Ocu i vašoj Zemaljskoj Majci, da vam duša postane isto tako savršena kao što je savršen sveti duh Nebeskog Oca, i da vaše telo postane isto tako savršeno kao što je i telo vaše Zemaljske Majke savršeno. Jer ako razumete, osećate i izvršavate zapovesti, tada će vam biti dato sve ono što molite od vašeg Nebeskog Oca i vaše Zemaljske Majke. Jer su Božija mudrost, ljubav, i snaga iznad svega. Zato se molite vašem Nebeskom Ocu na ovaj način:

Zanimljivi tekstovi za RAZMISLJANJE Parabole_slika3

118. A na ovaj način, molite se vašoj Zemaljskoj Majci:

Zanimljivi tekstovi za RAZMISLJANJE Parabole_slika4

119. I svi se moliše sa Isusom Nebeskom Ocu i Zemaljskoj Majci.

120. A posle tog, ovo im ovako Isus govoraše: "Kao što su vaše tela ponovo rođena kroz anđele Zemaljske Majke, isto tako neka i vaš duh, bude ponovo rođen kroz anđele Nebeskog Oca. Postanite, zato, pravi Sinovi vašeg Oca i vaše Majke, i prava Braća Sinova Čovečijih. Do sada ste bili u ratu sa svojim Ocem, sa svojom Majkom, i sa svojom Braćom. I služiste Satanu. Od danas živite u miru sa vašim Nebeskim Ocem, i vašom Zemaljskom Majkom, i sa vašom Braćom, Sinovima Čovečijim. I borite se samo protiv Satane, da vam ne bi oteo vaš mir. Ja dajem mir vaše Zemaljske Majke vašim telima, i mir vašeg Nebeskog Oca vašem duhu. I neka njegov mir vlada među Sinovima Čovečijim."

121. "Dođite k meni svi vi koji ste izmučeni, i koji patite u razdoru i nedaćama. Jer moj će vas mir ojačati i utešiti. Jer moj mir je neizmerno izobilje sreće. Zbog toga vas ja uvek pozdravljam na ovaj način: "Mir s vama!" I zato vi uvek pozdravljajte tako jedan drugog, da se na vaše telo može spustiti mir vaše Zemaljske Majke, a na vaš duh mir vašeg Nebeskog Oca. I tada ćete naći mir i među sobom, jer carstvo Božije je u vama. A sada se vratite svojoj Braći s kojom ste do sada bili u ratu, te i njima podarite vaš mir. Jer srećni su oni koji se bore za mir, jer oni će naći mir Božiji. Idite, i ne grešite više. I podajte svakome vaš mir, kao što sam i ja vama dao svoj. Jer moj mir je od Boga. Mir s vama."

122. I Isus ih napusti.

123. I Njegov mir se spusti na njih; a u njihova srca anđeo ljubavi, u njihove glave mudrost zakona, a u njihove ruke moć ponovnog rođenja, i oni odoše odatle, među Sinove Čovečije, da donesu svetlost. I oni se raziđoše, želeći jedan drugom:

"MIR S VAMA."
vivijen
vivijen
Moderator Foruma
Moderator Foruma

Zlatni Pehar Za Više Od 10.000 Poruka
Srbija

Grad : Zvezdan
Browser : Opera
Broj Postova : 13509
Broj Poena : 60334
Reputacija : 971
Datum upisa : 29.01.2010
Datum rođenja : 03.08.1953
Godine Starosti : 66
Pol : Ženski Zodijak : Lav Zmija

Zanimanje : slikanje, pisanje,primenjena umetnost
Raspoloženje : smireno
Uzrečica : ah
Knjiga/Pisac : orkanski visovi

Nazad na vrh Ići dole

Normalna Re: Zanimljivi tekstovi za RAZMISLJANJE

Počalji od vivijen taj Pet 13 Avg - 14:19:02Antiparazitni program

Program čišćenja organizam od parazita

Program uključuje čišćenje jetre i žučne vrećice od parazita, kamenaca i nakupljenih masnoća.
Preporuča se preventivno čišćenje organizma dva puta godišnje.

Antiparazit program djeluje na cijelo tijelo, a ponajviše na jetru i žuč. Pomaže kod bolesti kao što su psorijaza i razne vrste alergija zato što je većina kožnih bolesti povezana sa nečistom jetrom. Antiparazitnim programom se čisti jetra i cijeli organizam od parazita, ali i od kolesterola kao i od svih čimbenika koji ometaju normalan rad jetre, žući i drugih organa.

Kada je organizam čist, on se sam brani od napada parazita, bakterija i virusa. Organi imaju snagu da sami čiste tj. bore se sa svim novim nametnicima, a kada je organizam slab paraziti preuzimaju ulogu, tijelo slabi i polagano gubi bitku. Redovnim godišnjim čišćenjima antiparazitnim programom jača se imunitet organizma i smanjuje mogućnost razvoja raznih bolesti.

Za osobe koje su općeg lošeg stanje, oboljele od teških bolesti preporuča se savjetovanje s ayurvedskim liječnikom prije uzimanja antiparazitnog programa.

Uzročnici teških bolesti u većini slučajeva su paraziti.

Biljni lijek protiv parazita.

Američki domoroci su znali da ljudi imaju parazite. Ostali domorodački narodi od Arktika do Antarktika su znali da imamo parazite kao što ih imaju i životinje. Često su radili čišćenja organizma kako bi se riješili parazita. Mnoge kulture su nastavile tu praksu oslobađanja od crva i ostalih parazita koje svi imamo. Zašto smo napustili te mudre navike?

Ekcem nastaje zbog trakavice. Napadaji padavice uzrokovani su jednim crvom Ascaris koji se nalazi u mozgu. Shizofrenia i depresija su uzrokovane parazitima u mozgu. Astma je uzrokovana Ascarisom u plućima. Dijabetes je uzrokovan stočnim pankreatičnim metiljem Eurytrema. Migrene prouzrokuje crv vlašnjak Strongyloides. Akne rosacea uzrokuje Leishmania. Mnogo je ljudskih bolesti uzrokovano psećim srčanim crvom Dirofilariom. I lista se nastavlja dalje.

Riješiti se svih tih parazita bilo bi potpuno nemoguće koristeći kliničke lijekove od kojih svaki uništi samo jednu ili dvije vrste parazita. Flagyl se koristi kod ameba i Giardia; kada se uzme točna doza može uzrokovati jaku mučninu i povraćanje. Kinin za malariju je prilično otrovan. Zamislite uzeti 10 takvih lijekova da ubijete desetke svojih parazita.

Pa ipak, 3 biljke vas mogu osloboditi preko 100 vrsta parazita. I to bez glavobolje! Bez mučnine. Bez ikakve smetanje drugim lijekovima koje već uzimate. Ne zvuči li to previše fantastično? Predobro da bi bilo istinito? To su darovi prirode nama.

Te biljke su:
Crni orah
Pelin
Klinčić

Te 3 biljke moraju se koristiti zajedno. Ljuska oraha i pelin ubijaju odrasle i razvojne stadije najmanje 100 parazita. Klinčić ubija jaja. Samo ako ih koristite zajedno riješit ćete se parazita. Ako ubijete samo odrasle, sićušni stadiji i jajašca će ubrzo odrasti. Ako ubijete samo jajašca, milijuni stadija koji su već preplavili vaše tijelo ubrzo će odrasti i proizvesti još jajašaca. Moraju se koristiti zajedno kao jedinstveni tretman!

Crni orah

Crni orah, Juglans nigra, je drvo visoko do 30 metara. Plod crnog oraha je veličine 4-5 cm i nije jestiv. Zelena ljuska koja okružuje crni orah ima čudotvorni učinak. Kožica ploda sadrži tanin i kinon. Tanin i kinon su prirodne kemikalije koje ubijaju parazite, gliste, gljivice i smanjuju kolesterol u krvi.

Čiste krv od toksina i otrova. Crni orah također obiluje jodom i mineralima. Sadrži linolenic acid i vitamin C u formi askorbinske kiseline. Alkaloidi, prisutni u crnom orahu, imaju anti-tumorna svojstva. Ekstrakt crnog oraha je snažan parazitocid.
Trebat ćete samo jednu bočicu od 30 ml extra jake tinkture da započnete proces čišćenja.

Pelin

Pelin, Artemisia absinthium. Pelin potječe iz antičkog doba i spominje se u Bibliji. Ta biljka se na engleskom zove crvljedrvo s dobrim razlogom: ubija crve! Pelin je biljka trajnica s razgrananom stabljikom, polugrmastog oblika, visine do 1 metra. Stabljika je okrugla s perasto razdijeljenim listovima.

Stabljika i listovi pokriveni su sivo-bijelim pustom. Cvate u grozdu sitnim sunovratnim glavicama. Pelin je vrlo gorkog okusa. Djeluje kao tonik, podstiće apetit, regulira probavu, koristi se kao antiseptik i karminativ. Upotrebljava se protiv crijevnih parazita, šećerne bolesti, protiv groznice, poboljšava cirkulaciju.
Sadrži thujone i isothujone, koji ubijaju parazite. Pelin također sadrži santonin, koji je poznat kao lijek za bolesti uzrokovane parazitima i sesquiterpene lactones, koji oslabljuje membrane parazita te tako uništava, sprječava i zaustavlja rast mikroorganizama.

Klinčić

Treća biljka neophodna za ubijanje jajašaca parazita i liječenje raka je klinčić.
Klinčić, Syzygium aromaticum sadrži eugenol, cariofilen i tanin, koji imaju jaka anti-mikrobna svojstva. Te komponente putuju krvotokom, ubijajući sićušne parazite, njihova jajašca i ličinke.

Klinčić uništava pseudomonas aeruginosa i sve vrste šigela, stafilokoka i streptokoka. Klinčić je jedina biljka koja je sposobna uništiti jajašca parazita. To je vrlo bitno, jer ako jajašca nisu uništena, paraziti će se ponovno iz njih izleći i proširiti po cijelom tijelu. Klinčić je poznati začin. Međutim, kupljeni mljeveni klinčići ne djeluju! Njihova parazitocidna svojstva su odavno ishlapjela jer postoji realna mogućnost da su samljeveni godinama prije. Ukoliko je samljeven te odmah stavljen u kapsule, pa pohranjen u zatvorene bočice, moć biljke je možda očuvana, ali to nije sigurno. Jedino sigurno je posebno pripremljeno ulje od klinčića.

Ovo su jedine biljke koje ćete trebati da biste očistili organizam od parazita. Ne pokušavajte zamijeniti biljke lijekovima. Parazitocidni lijekovi mogu biti krajnje otrovni, čak i u malim dozama. Niti jedan od njih ne ubija sve stadije. Držite se biljaka.

Procedura za izlječenje
Tablica uzimanja Antiparazitnog programa
Program pokreće sve procesu u tijelu koji su recimo to tako zaštopani. Zna se dešavati da osoba koja ima problema sa recimo kožnom bolešću koja je povezana sa jetrom, tijekom antiparazitnog programa može osjećati povremeno laganu bol - probadanja u jetri. Razlog je taj što kada se procesi pokrenu određeni organi moraju reagirati na način da se oslobađaju nametnika i samim time se može pojaviti lagana bol. Antiparazitni program je bezopasan, no ako je organizam prepun toksina može izazvati reakciju, jer se u tom slučaju pokreću toksini brže nego što ih je oslabljeni organizam u stanju preraditi.

Kada je organizam čist, on se sam brani od bilo kakvih napada, od parazita, bakterija i virusa.
Antiparazitni program ne ometa djelovanje drugih lijekova. Nema potrebe prestati uzimati tretman koji vam prepisuje vaš klinički doktor ili alternativni terapeut. .

Za osobe koje su općeg lošeg stanje, oboljele od teških bolesti preporuča se savjetovanje s ayurvedskim liječnikom prije uzimanja antiparazitnog programa.

Održavanje Antiparazinog programa
Paraziti su svuda oko vas. Dobijate ih od drugih ljudi, iz svog doma, od svojih ljubimaca, nekuhanog mesa i nekuhanih mlječnih proizvoda. Doktorica Clark vjeruje da su izvori crijevnog metilja nekuhani mlječni proizvodi i meso. Nakon što se tim putem inficiramo, prenosimo ih jedni drugima putem krvi, sline, sjemena, majčinog mlijeka.

Članovi obitelji skoro uvijek imaju iste parazite. Ako jedna osoba u obitelji oboli od eške bolesti, ostale vjerojatno imaju crijevne metilje. Oni također trebaju napraviti čišćenje organizma.
Održavanje Antiparazinog programa podrazumjeva uzimanje preparata jedan puta tjedno.

1. Orah tinktura ekstra jaka: 90 kapi(2 čajne žlice )
popiti prije ručka u tekučini
2. Kapsule pelina: 5 kapsula, popiti prije ručka u tekučini
3. Ulje Kličnića: 1 kapsula u sredini ručka.

Antiparaziti program je izrađen po uputama Dr. Hulda Clark

Dr. Hulda Clark
je poznati fiziolog, biofizičar, naturopat i autor mnogih knjiga o neklasičnoj medicini. Započela je svoje studije na kanadskom sveučilištu Saskatchewan, gdje joj je dodijeljena titula liječnika, Magna Cum Laude i magistra sa posebnim zaslugama u području biologije. Nastavila je studije na McGill University, a zatim na Sveučilištu Minessota, gdje je proučavala biofiziku i fiziologiju stanica. 1979. g. prekinula je istraživanja financirana od Vlade, te započela vlastita istraživanja.

Nekoliko godina kasnije završila je Clayton College of Natural Health, gdje joj je dodijeljen stupanj naturopata.1993. g. izdala je knjigu Lijek za sve vrste raka (Cure for All Cancers), u kojoj je objašnjavala povezanost raka sa parazitom Fasciolopsis Buskii. Taj parazit je bio prisutan u svakoj osobi, oboljeloj od raka. I suprotno, kad bi parazit bio eliminiran, rak bi brzo nestao. Hulda Clark je od raka i drugih teških bolesti izliječila više od 20.000 pacijenata. To svakako o efikasnosti njene metode govori puno.
Dr Hulda ClarkTablica uzimanja
Antiparazitnog programa

Tinktura crnog oraha Pelin Klinčić
Dani KAPI
1 puta na dan
prije ručka
u tekućini
(1 dcl vode) KAPSULE
1 puta na dan
prije ručka u tekućini Ulje
sam ukapati u praznu
kapsulu, zatvorit kapsulu
i popiti s tekućinom
u sredini ručka
1. 1 kap 1 kapsula 1/2 kapsule
2. 2 kap 1 kapsula 1/2 kapsule
3. 3 kap 2 kapsula 1 kapsula
4. 4 kap 2 kapsula 1 kapsule
5. 5 kap 3 kapsula 1 kapsule
6. 90 kapi
(2 čajne žlice) 3 1 kapsule
7. - 4 1
8. - 4 1
9. - 5 1
10. - 5 1
11. - 5 1
12. - 5 -
13. 90 kapi
(2 čajne žlice) 5 -
14. - 5 -
15. - 5 -
16. - 5 -
17. - - -
18. - - 1
19. - - -
20. 90 kapi
(2 čajne žlice) - -
21. Čišćenje jetre Npr.petak ili subota Tijekom noći ležati na lijevom boku
22. - - -
23. - 5 -
24. - - -
25. - - 1
26. - - -
27. 90 kapi
(2 čajne žlice) - -
28. - - -
29. - - -
30. - 5 -
31. - - -
32. - - 1
33. - - -
34. 90 kapi
(2 čajne žlice) - -
35. Čišćenje jetre Npr.petak ili subota Tijekom noći ležati na lijevom boku
36. - - -
37. - 5 -
38. - - -
39. - - 1
40. - - -
41. 90 kapi
(2 čajne žlice) - -
42. - - -
43. - - -
44. - 5 -
Program ponoviti ovisno o bolesti za 4-6 mjeseci ili 6 do 12 (općenito čišćenje organizma). Nastaviti sa korištenjem preparata dok se sve ne popije, zatim po potrebi ići na održavanje programa ako su u pitanju veći toksini u tijelu ili teže bolesti.
vivijen
vivijen
Moderator Foruma
Moderator Foruma

Zlatni Pehar Za Više Od 10.000 Poruka
Srbija

Grad : Zvezdan
Browser : Opera
Broj Postova : 13509
Broj Poena : 60334
Reputacija : 971
Datum upisa : 29.01.2010
Datum rođenja : 03.08.1953
Godine Starosti : 66
Pol : Ženski Zodijak : Lav Zmija

Zanimanje : slikanje, pisanje,primenjena umetnost
Raspoloženje : smireno
Uzrečica : ah
Knjiga/Pisac : orkanski visovi

Nazad na vrh Ići dole

Normalna Re: Zanimljivi tekstovi za RAZMISLJANJE

Počalji od vivijen taj Pet 13 Avg - 14:26:45Lečenje suncokretovim uljem

Iz referata dr. F. Karaha na kongresu Ukrajinskog udruzenja onkologa i bakteriologa o neobicnom i jednostavnom nacinu lecenja ljudskog tela i to uz pomoc

Suncokretovog ulja (hladno cedjeno)

Rezultati ovog postupka lecenja izazivaju cudjenje i sumnju prema sadrzaju predavanja drKaraha. No nakon preispitivanja njegove terapije uljem, moze se svako uveriti u verodostojnost njegovih argumenata i isprobati delovanje na svom telu.

Vise je nego zacudjujuce da su se kroz ovu neskodljivu metodu lecenja postigli takvi uspesi u lecenju i izlecenju od bolesti i to bez hirurskih zahvata i uzimanja lekova koji cesto imaju propratne pojave.

Temeljno nacelo ove terapije je vrlo jednostavno, naime ispiranjem (muckanjem) ulja u ustima sam organizam preuzima dalji postupak samoizlecenja. Na ovaj nacin je moguce istovremeno leciti celije, tkiva, organe, zato sto se ovim postupkom sprecava unistenje mikroflore. Bez zdrave mikroflore je ljudski vek upola kraci. Covek bi mogao da bude star 140 do 150 godina.

Ovom metodom potpuno se leci:

glavobolja, bronhitis, zubobolja, tromboza, hronicne bolesti krvi, artroza, paraliza, ekcemi, cirevi zeludca, bolesti creva, bolesti bubrega, srca, upala mozga, zenske bolesti, hronicne izrasline (tumori), hronicni grcevi, bolesti zivaca, zeludca, pluca, jetre, bolesti spavanja, infarkt...

POSTUPAK:

MINIMALNO 1 ČAJNA, MAXIMALNO KAŠIKA ZA JELO SUNCOKRETOVOG ULJA MUĆKA SE ZATVORENIM USTIMA, ISPIRAJUĆI I PROVLAČEĆI IZMEĐU ZUBA, BEZ ŽURBE I TRUDA
15-20 MINUTA

Ulje se ne sme ni u kom slučaju progutati !!!

Ispljunuta tecnost je bela kao mleko, a ako je jos zuta, ispiranje je bilo prekratko. Nakon toga se moraju usta vise puta ispirati toplom vodom i dobro oprati zube pastom i cetkicom.

Ispljunuta tecnost je veoma otrovna (slikovito receno) i zato bi trebalo umivaonik dobro oprati.

U ispljunutoj tecnosti se nalazi velika kolicina stetnih bakterija, drugih stetnih tvari i toksina

Vazno je napomenuti da se kroz ovaj postupak ispiranja usta pojacava izmena stvari u organizmu, tako da se uspostavlja trajno ozdravljenje. Najupadljiviji ucinak je ucvrscivanje klimavih zuba koji postaju i vidljivo beli.

Najbolje je zapoceti ispiranje ujutru pre jela.
Da se proces lecenja ubrza moze se postupak ponoviti tri puta dnevno pre jela i sa praznim zeludcem. Kroz to je izlecenje brze i delotvornije.

Terapija traje toliko dugo dok se organizmu vrati prethodna snaga, svezina i miran san. Posle budjenja ne sme postojati umor ni tela ni psihe osobe, a naduveni podocnjaci moraju nestati. Mora se pojaviti zdrava glad, dobar san i nesmetana sposobnost pamcenja.

Na pocetku se mogu pojaviti simptomi prethodnih bolesti i to kod pacijenata koji boluju od vise bolesti moguce. Pogotovu se javlja osecaj kada osoba ima vise zarisnih upala koje aktiviraju jedna drugu, a koje bi bez lecenja dovele do teskih bolesti ili smrti.

Zato i ne postoji razlog da se prekine sa ovom terapijom ako bi se pojavila povisena temperatura, jer je eventualno pogorsanje samo dobar znak da je telo pocelo da se oporavlja i da bolest nestaje.

U stvari lecenje se sprovodi samo za vreme ispiranja usta uljem, a koliko cesto na dan, treba prepustiti osecaju doticnog. Akutna oboljenja ovom metodom se lece za dva do do cetiri dana, a hronicna oboljenja ponekad i do jedne godine.

Čišćenje organizma sisanjem ulja (biljnog masla)

Originalnu metodologiju čišćenja i lečenja organizma preuzetu iz drevnih knjiga predložio je bakteriolog Kačuk P.T. Suština njegovog metoda sastoji se u sledećem: Mi imamo tri para pljuvačnih žlezda - zaušnice, podjezične i podvilične. Jedna od funkcija pljuvačnih žlezda jeste izdvajanje produkata razmene materija iz krvi. Sama po sebi pljuvačka ima alkalnu reakciju. U poglavlju o ishrani vi ćete saznati šta se izdvaja iz organizma sa pljuvačkom. Količina krvi, koja protiče kroz pljuvačne žlezde pri sisanju ili žvakanju, poveća se za 3-4 puta. Dolazi do svojevrsnog proterivanja sve krvi kroz „filter" i njeno čišćenje.
Biljno maslo (ulje) je u datom čišćenju absorbent, koji veže sve nepotrebno i štetno za organizam.
Način čišćenja: biljno maslo (bolje je suncokretovo ulje ili ulje od kikirikija) u količini ne većoj od jedne supene kašike stavlja se u prednji deo usta. Maslo se sisa kao bombona, i ne sme se gutati. Terapija sisanja sprovodi se vrlo lako, slobodno, bez naprezanja, u trajanju od 15 do 20 minuta. Maslo je u početku gusto, zatim tečno kao voda, posle čega ga treba ispljunuti. Tečnost mora da bude bela kao mleko. Ako je tečnost žuta, proces sisanja nije doveden do kraja. Ispljunuta tečnost je inficirana i treba je baciti.
Ovu terapiju treba raditi jedanput dnevno, bolje na gladan stomak, ili uveče pred spavanje.
Za vreme sisanja organizam se oslobađa štetnih mikroba, toksina, kiselina, pojačava se razmena gasova, aktivira se i dovodi u red razmena materija.
Treba imati u vidu da kod primene date metode mogu nastupiti kratkotrajne komplikacije, naročito kod ljudi sa više oboljenja, što je rezultat slabljenja žarista bolesti.
Pitanje o tome koliko puta se može primenjivati ova terapija čovek rešava sam, u zavisnosti od stanja vlastitog zdravlja. Akutna oboljenja se leče lako i brzo, u toku 2 nedelje. Lečenje hroničnih oboljenja može trajati mnogo duže.

Usna trihomonada se retko sreće u usnoj duplji mladih ljudi sa zdravim zubima, ali i kod bezubih stara-iii. Trihomonade žive u usnoj duplji ljudi koji iraaju zube obolele od karijesa, kao i kod ljudi koji pate od gingivitisa i paradentoze. Ispostavlja se da upravo ova trihomonada izaziva ta oboljenja.

Za ishranu ove trihomonade služi hrana koja se zaglavila između zuba u usnoj duplji. Ove trihomonade posebno vole šećer i masnoće.
Usna trihomonada živi u džepovima desni, zubnom kamencu, pljuvačci, sluzi, tkivima usne duplje i krajnicima.
Kolonije usne trihomonade popunjavaju se sa svakim poljupcem. Ako se partneri menjaju, posle svakog novog partnera paraziti su sve agresivniji i zloćudniji.
Za lečenje treba sisati ulje od suncokreta. Ujutro natašte uzeti supenu kašiku ulja (običnog suncokretovog zejtina) i sisati ga (bućkati ga u ustima) dok ne postane vodnjikavo i belo. Proces traje od 10 do 20 minuta.
Ispljunuti izmućkano ulje u WC šolju jer je kontaminirano i ne dolaziti u kontakt sa njim.
Posle toga usta isprati prokuvanom vodom, ili još bolje ekstraktom od pelina.
Oprati zube, klasično, četkicom i zubnom pastom.
Poželjno je ponoviti terapiju i pred spavanje.
Tajna efikasnosti te terapije je u tome da masti rastvaraju toksine trihomonade. Lipolijeva kiselina, koja se sadrži u ulju (zejtinu), podstiče rast trihomonada. Zato ulje služi kao mamac za parazite koji se kada osete bogatu sredinu otkače od domačina i odplivaju u zejtin. Tako se čovek oslobadja i toksina i trihomonade.

Ovo je jedan od najboljih i svakako najjednostavnijih načina za lečenje od paradentoze, za zdrave desni a istovremeno se čisti i krv.


U najkraćem:

Uzeti supenu kašiku suncokretovog ulja i mućkati ga u ustima intenzivno oko 15 min, ispljunuti u WC šolju, isprati usta vodom, oprati usta i zube zubnom pastom.
Postupak sprovoditi jednom ili dva puta dveno, po potrebi.
Ovo bi trebalo da nam postane svakodnevna navika isto kao što je to i pranje zuba.
vivijen
vivijen
Moderator Foruma
Moderator Foruma

Zlatni Pehar Za Više Od 10.000 Poruka
Srbija

Grad : Zvezdan
Browser : Opera
Broj Postova : 13509
Broj Poena : 60334
Reputacija : 971
Datum upisa : 29.01.2010
Datum rođenja : 03.08.1953
Godine Starosti : 66
Pol : Ženski Zodijak : Lav Zmija

Zanimanje : slikanje, pisanje,primenjena umetnost
Raspoloženje : smireno
Uzrečica : ah
Knjiga/Pisac : orkanski visovi

Nazad na vrh Ići dole

Normalna Re: Zanimljivi tekstovi za RAZMISLJANJE

Počalji od vivijen taj Pet 13 Avg - 14:32:58
VJEŽBE ZA OČI
Ove se vježbe mogu raditi u bilo koje vrijeme i na bilo kojem mjestu, (prije jutarnjeg tuširanja, dok slušate radio...). Sjednite prekriženih nogu na pod i stavite ruke na koljena. Ako sjedite u fotelji, onda neka ona bude tvrda jer će vam inaće biti teško ravno sjediti. Opustite cijelo tijelo i provjerite da li su vam leđa uspravna, da li su vam ruke na koljenima, da li je tijelo opušteno, glava uspravna. U takvom položaju trebate izvoditi vježbe. Cjelokupno tijelo osim očiju treba biti nepomično. Očima pogledajte prema gore i pronađite jednu točku koju jasno vidite, bez napora i pomicanja glave. Kad radite sljedeće vježbe, uvijek gledajte u tu točku. Potom pogledajte dolje u jednu točku na podu koju možete jasno vidjeti. Kod određenih vježbi gledajte u tu donju točku. Disanje treba biti normalno.
TEHNIKE
I. a) Podignite oči da vidite izabranu gornju točku.
b) Spustite oči da pogledate donju točku.
To ponovite 4 puta. Više puta trepnite, zatim zatvorite oči i za trenutak se opustite.
II. Isto kao i pod I. Samo se točke gledanja trebaju nalaziti lijevo i desno. Točke se moraju nalaziti u visini očiju. Za orijentaciju možete držati na obje strane u visini očiju prst ili dvije olovke, koje jasno i bez napora vidite kada oči pomičete lijevo i desno.
III. Sada izaberite dvije točke, koje možete vidjeti u desnom i lijevom očnom kutu kada gledate gore i još dvije koje možete vidjeti u desnom i lijevom kutu kada gledate dolje tako da napola zatvorite oči. Imajte na umu da je potrebno ostati u prvobitnom položaju (uspravna leđa, ruke na koljenima i nepomična glava). Gledajte u odabranu točku gore u desnom očnom kutu, onda u točku dolje u lijevom. Ponovite to 4 puta. Trepnite više puta, zatvorite oči i opustite se.
Sada napravite tu istu vježbu samo obrnuto, prvo gore lijevo onda dolje desno. Isto 4 puta, trepnite par pura, zatvorite oči i opustite se.

Ja bih dodao još fenomenalnu Batesovu vježbu 'Dlanovanje' (palming):
Odlučno protrljati dlanove jedan o drugi dok se ne osjeti blago zagrijavanje istih. Zaklopiti oči i dlanove oblikovane kao da ćemo piti vodu iz njih prisloniti na zatvorene oči tako da dlanovi ne dodiruju očne kapke. Držati 10-15 sekundi i probati osjećati kako pobuđena energija iz dlanova struji u oči. Ponoviti tri četiri puta cijelu vježbu. Vježba je jako dobra i za sve one koji dugo sjede pred monitorom računara, a inače nemaju problema sa dioptrijom.
vivijen
vivijen
Moderator Foruma
Moderator Foruma

Zlatni Pehar Za Više Od 10.000 Poruka
Srbija

Grad : Zvezdan
Browser : Opera
Broj Postova : 13509
Broj Poena : 60334
Reputacija : 971
Datum upisa : 29.01.2010
Datum rođenja : 03.08.1953
Godine Starosti : 66
Pol : Ženski Zodijak : Lav Zmija

Zanimanje : slikanje, pisanje,primenjena umetnost
Raspoloženje : smireno
Uzrečica : ah
Knjiga/Pisac : orkanski visovi

Nazad na vrh Ići dole

Normalna Re: Zanimljivi tekstovi za RAZMISLJANJE

Počalji od vivijen taj Pet 13 Avg - 14:35:37STANOVI-NAJPOASNIJA MESTA ZA ŽIVOT

Ubica iz potaje

(Piše Miodrag Milanović)

Prema podacima Svetske zdravstvene organizacije (NjHO), najzagađenija mesta na našoj planeti su STANOVI. Naime, od naftne krize 1977. godine, opasnost od zagađenja u kući izuzetno je povećana, jer se stambena tehnologija okrenula boljoj termičkoj izolaciji i jeftinim materijalima. To je, sa jedne strane, dovelo do unosa materijala, veoma štetnih po zdravlje, a sa druge, do ugradnje prozora i vrata koji gotovo da uopšte ne propuštaju vazduh, pa otrovne materije ostaju u stanu.
Na globalnom planu i na osnovu podataka WHO, predloženo je da se donesu propisi kojima bi bio limitiran unos štetnih materija i sredstava u mesta stanovanja (domove) i na taj način se obezbedila zdrava mikroklima. Međutim, samo u Nemačkoj bi, nakon primene ovih propisa, trebalo iseliti najmanje 15 odsto porodica, jer je mikroklima njihovih stanova opasna po zdravlje.


Otrov u zavesama

Hemičarka iz Henkela, Ingrid Bergmajer, kupila je predivnu kuću pored jezera Starnberger, ali je naglo počela u njoj, umesto uživanja, da se oseća tromo i iscrpljeno; gubila je na težini, dobila je kožni osip, poremetila joj se cirkulacija i počele su da je muče jutarnje glavobolje. Institut za ekološku hemiju (Minhen), ustanovio je krivca u pentahlorfenolu, materiji kojom se štiti drvo od različitih insekata, glodara, gljivica i plesni. Tragovi ovog otrova nađeni su u zavesama, tapetama, tepisima i knjigama, mada se čulom mirisa nije mogao raspoznati, a detektovan je i u mokraći stanara Bergmajerine porodice, kao i kod ostalih ljudi čija drvenarija u kući sadrži ovu materiju. Na ovaj otrov naročitu pažnju treba obratiti pri zaštiti lamperije, tako omiljene u našem narodu, pa nameštaj štititi od napasnika lanenim uljem ili voštanim premazom.
Početak dvadesetog veka obeležen je hemijskim procvatom celuloida i formaldehida. Oba su na velika vrata ušla u naše živote, nalazeći primenu u industriji iverica i šper-ploča, preko sredstava za čišćenje u domaćinstvima, do creva za proizvodnju viršli, kobasica, boja i papira. Udisanje formaldehida može da izazove alergijska oboljenja i bronhijalnu astmu. Primer sa jednom srednjom školom u Lengedeu (Nemačka) je tipičan - škola je zatvorena posle dvogodišnjih žalbi učenika i profesora koji su počeli da pate od netipičnih glavobolja i problema sa očima. Stručnjaci su ustanovili da je količina formaldehida, po kvadratnom metru, iznosila 700 mikrograma, umesto dozvoljenih 120. Izbegavajući formaldehide u izolirajućim materijalima, bolje je koristiti staklenu vunu, a za nameštaj i zidne obloge izabrati ivericu (E klase), koja vrlo slabo isparava, ili neki drugi materijal.


Praživotinje napadaju

Od hemijskih sredstava, iz podnih i zidnih obloga, najpre stradaju disajni organi. U tepisima, obično druge klase, često se nalazi supstanca metilamin, vrlo neprijatnog mirisa, koji može da bude uzrok obolevanja disajnih organa. Iz tepiha vreba i jedan parazit, mikroskopska životinjica po imenu Dermatophodies pteronyssinuds (grinja), koja se hrani otpacima peruti i dlakom kako ukućana, tako i njihovih kućnih ljubimaca. Izmet ovog napasnika može izazvati alergiju i astmu. Deci preti najveća opasnost, jer vole da se igraju na podu. Ova životinjica više voli itisone i tapisone nego klasične tepihe, jer se iz njih teško može izbaciti. Takođe, veliki broj bakterija i najrazličitijih gljivica nalazi stanište u itisonima, brojnim ćebadima i tkaninama (u Beogradu je, svojevremeno, na ovu temu, Aleksandar Jeftović napisao magistarski rad, u kojem opisuje brojne parazite iz ovih stvari). Najefikasnija borba protiv patogenih mikroba i praživotinja iz tkanina je redovno usisavanje, čišćenje i svođenje njihove upotrebe na minimum. U stanu je, takođe, dobro imati što veći broj kućnih BILJAKA koje luče isparljive antibaktericide i antigljivične materije (fitoncide), kao što su fikus, filodendron, dragoljub, zevalica itd.
Iz omiljenih termo- peći i ”norveških” radijatora vreba opasan materijal - azbest. Sa toplim vazduhom, one izbacuju i ova mikroskopski sitna vlakna. Prema merenjima u Betel institutu, nađeno je čak 6.000 iglica azbesta u kubnom metru kućnog vazduha, što je količina daleko veća od kritične, koja može imati kancerogeno dejstvo. Ranije se azbest mnogo koristio za malterisanje zidova, pa je sportska dvorana u Alzeju (Nemačka) zatvorena, jer je azbestna prašina vidljivo padala sa zidova (bilo je 7.500 vlakana po kubnom metru). Drastičan primer je beogradsko “azbestno naselje” koje se, nakon višegodišnjih protesta i pritisaka na gradsku vladu, konačno iseljava.


Radioaktivni dom

Boje i lakovi, kojima se tretira nameštaj, izvor su hemikalija koje mogu izazvati hronične poremećaje u ljudskom organizmu. Lak za radijatore je izuzetno štetan, jer se jedan njegov opasan sastojak, tek posle 2,5 godine od početka sušenja, svede na polovinu. Ova supstanca izaziva glavobolju, probleme sa grlom i očima, a koža pecka i svrbi. Podovi i zidovi tavanica odaju još jednog zagađivača - radioaktivnost. Produkt radioaktivnog raspadanja uranijuma, radijuma i torijuma - gas radon - isparava u vazduh i emituje alfa čestice. Ovi procesi su naročito intenzivni u dobro izolovanim prostorijama, pa ako se i retko vetre, u njima se gomilaju ogromne količine ovog radioaktivnog gasa. Materijali, koji posebno izračuju, ovo tzv. “sekundarno” zračenje su granit, tuf, beton, šljaka, krečnjak i hemijski gips koji sadrži fosforit. U ovakvim stanovima je dnevna količina ozračenja na nivou ukupne godišnje ozračenosti, usled udisanja radona. Najbolja mera protiv ovog štetnog gasa je DUŽE VETRENJE prostorija.
Već dobro poznati i ozloglašeni fluor-hlor-ugljovodonik (FCH), veliki je neprijatelj ozonskog omotača koji nas štiti od ubitačnih ultraljubičastih zraka. Međutim, od FCH-a, koji se koristi da bi se iz konzerve izbacio sadržaj spreja, mnogo je opasniji sam sadržaj sredstva koje sadrži koncentrovane hemikalije namenjene dezinfekciji, čišćenju i sl. Međutim, ove materije se brzo uvlače u kožu, stvari ili nameštaj, u zavisnosti šta sprejem tretiramo i, nakon prskanja ovih sredstava, potrebno je pet dana intenzivnog provetravanja prostorija da bi se otrovi iz spreja u našem stanu smanjili na bezopasnu količinu. Sa ljudske kože štetni elementi iz spreja skidaju se vodom i sapunom.


Nije ni kamin bezopasan

Kućni ljubimci i sobno bilje, kao i vlažne prostorije, mogu biti izvori opasnih gljivica Asperogilus fumigatus, koje izazivaju mikoze i alergije. Najteža je aspergiloza, plućno oboljenje. Ova gljivica naročito voli neprovetrena kupatila, jer u vlažnom vazduhu dolazi do zasićenja sporama i kreće razmnožavanje gljivica, a ukućani mogu često imati nagle i jake napade astme i bronhitisa, a da uopšte ne posumnjaju na ovog uzročnika.
Čak i prijatan, romantičan kamin, može da bude izvor opasnosti, naročito ako pored njega borave strasni pušači. U dimu, koji nastaje kombinacijom iz ova dva izvora (kamin, cigareta), nalaze se čestice čađi, ugljen monoksid, azotni oksid, formaldehid, ugljovodonici, kao i kancerogeni benzopiren. U organizmu nepušača, koji sedi pored kamina u društvu pušača, posle jedne popušene cigarete, nakupi se benzopirena kao da je on sam popušio 4 cigarete, jednu za drugom. Najveće žrtve ovog otrova su nežni dečji organizmi.
I za ovo postoji efikasna odbrana. Pored pušača treba da bude zapaljena SVEĆA, jer ona upija dim, a što se tiče kamina, valja ložiti samo suva drva, jer mokra, pri sagorevanju, razvijaju sve navedene štetne gasove. Osim toga, i ovde važi univerzalno pravilo o što češćem provetravanju prostorija.


Čuvajte se ogledala

Od prostorija u kojima se najčešće boravi, a pogotovo od spavaće sobe, ne treba praviti “električnu centralu”. Noćna lampa, muzički centar, televizor, kompjuter, DVD... i, još se pitamo: otkud glavobolja i nesanica? Ako su aparati neohodni, zbog skučenog prostora, isključite ih noću iz struje, da elektricitet ne bi “cirkulisao” oko vašeg organizma koji se odmara i regeneriše. Takođe, treba izbegavati metalne krevete i madrace - i oni se napajaju strujom, koju posle zrače u vašem pravcu, izazivajući nesanicu i noćne more. Ako u spavaćoj sobi postoji veliko ogledalo, ono treba noću da bude prekriveno, jer zrači svetlošću koja uznemirava nervni sistem (olovo!).
Neonsko svetlo, u zadnje vreme vrlo popularno, ima deprimirajući i štetan efekat na ten i nervni sistem. Treba imati standardno svetlo (obične sijalice). Takođe, boje koje dominiraju stanom treba da budu mirne, u pastelnim zelenim, braon i roze nijansama. Terapija bojama i svetlom je odavno u upotrebi.
Koristite nameštaj od DRVETA, jer ne zrači i ne proizvodi statički elektricitet, kao što je to slučaj sa onim od plastike, metala i stakla, koji prvo upija, a onda usmerava štetne zrake na čoveka. Ako želite da stanujete ekološki, vaš dom treba da je pun pažljivo odabranih BILJAKA, sa širokim glatkim listovima, koje upija ogroman broj otrova, dim i zračenje, pročišćavajući vazduh. Neke biljke ispuštaju u prostor isparljiva etarska ulja, koja imaju antimikrobno dejstvo i predstavljaju saveznike u borbi protiv zagađenja. Još ako u stanu imate mesta da postavite mali AKVARIJUM sa ribicama, biće to pun pogodak, jer pumpe akvarijuma proizvode jone negativnog naelektrisanja koji imaju blagotvorno dejstvo na nervni sistem i opšte zdravlje čoveka. Sedenje pored akvarijuma i gledanje ribica kako plivaju je izuzetno uspešna antistres terapija, koja se u svetu već uveliko koristi. Ekološko stanovanje nije hir - to je nasušna potreba u svim velikim, prenaseljenim gradovima.
vivijen
vivijen
Moderator Foruma
Moderator Foruma

Zlatni Pehar Za Više Od 10.000 Poruka
Srbija

Grad : Zvezdan
Browser : Opera
Broj Postova : 13509
Broj Poena : 60334
Reputacija : 971
Datum upisa : 29.01.2010
Datum rođenja : 03.08.1953
Godine Starosti : 66
Pol : Ženski Zodijak : Lav Zmija

Zanimanje : slikanje, pisanje,primenjena umetnost
Raspoloženje : smireno
Uzrečica : ah
Knjiga/Pisac : orkanski visovi

Nazad na vrh Ići dole

Normalna Re: Zanimljivi tekstovi za RAZMISLJANJE

Počalji od vivijen taj Pet 13 Avg - 14:40:18


KAKO MOBILNI TELEFONI DELUJU NA LJUDSKI ORGANIZAM?

( Ivona Živković 06.07.2008.)


Ako bi ste znali da će vaše dete za nekoliko godina (možda deset ili dvadeset) dobiti tumor na mozgu zbog korišćenja mobilnog telefona (celularnog ili kućnog bežičnog) šta bi ste uradili?
Uzeti detetu spravicu koju sva druga deca danas imaju nije ni malo lako. Mobilni telefon se poslednjih godina uvukao u naše živote kao nešto što nam je neophodno. Baš kao i televizor i automobil. Ne, to nije luksuz, reći će vam svi - to je potreba savremenog čoveka.
Da, baš tako su generacije nakon Drugog svetskog rata i naučene da razmišljaju – da žive danas i da se povinuju svojim potrebama i zadovoljstvima. Stvaranje potrošačke ideologije je upravo zadatak masovnih medija koji deluju sa Zapada i deluju globalno. O mogućim tragičnim posledicama ovako napravljenog društva u budućnosti - niko još ne razmišlja.
Ali, bežične komunikacije nisu prva veoma riskantna i opasna sprava koju su ljudi iz potrošačkog i manipulisanog društva nekritički prihvatili. Tu su i rendgen aparati, kao i ultrazvuk, sprave bez kojih je savremena medicinska dijagnostika postala “nemoguća”. Tu su i mnogi lekovi kao i brojne lekovite i korisne supstance , sastavni deo mnogih proizvoda koje svakodnevno koristimo.
Ipak, najveći je problem kada su neki od ovih nekritički prihvaćenih tehnoloških izuma opasni po život i zdravlje čitavih generacija, a državne instutucije i nadležni o tome ćute ili prikrivaju informacije kojima raspolažu. Šta reći o lekarima koji danas vide da su kancerozna oboljenja dobila epidemiološke razmere, ali su i ubeđeni da se uzrok ove bolesti i dalje ne zna. Naravno, oni čekaju da im neki naučni ili medicinski autoritet to saopšti. Ali, postoje interesi koji vrede više i od milijardu ljudskih života.
Možda će ovaj tekst pomoći onima, koji imaju strpljenja da ga pročitaju do kraja, da počnu da razmišljaju bez tuđe pameti.


MOBILNI TELEFON NIJE ISTO ŠTO I DUVAN

Da je mobilni telefon štetan za zdravlje ljudi, posebno dece, moglo se već diskretno pročitati u nekim lokalnim medijima poslednjih godina. Sama reč «štetan», međutim, asocira na upozorenje slično onom koje se nalazi na svakoj paklici cigareta.
Mnogi će zato reći – “znam, mnogo toga je štetno, ali...” ljudi, ipak, ne ostavljaju duvan tako lako. Ista priča će verovatno biti i sa mobilnim telefonima na koje su se već mnogi navukli i ne mogu više bez njih.
Na žalost, štetno dejstvo bežičnih komunikacija i štetno dejstvo cigareta (dima) dve su potpuno različite stvari. Razlikuju se kao nebo i zemlja.
Duvan je biljka, deo je prirode i njegovo sagorevanje ne razara genetski sadržaj ćelije u organizmu. Na protiv. Kada udišemo dim, organizam zna kako da se brani od onog što mu ne prija i on tera pluća na kašljanje odnosno izbacivanje štetnog dima. Ova znanje (know-how) nalaze se na ćelijskom nivou.
Zamislte da ove informacije i reakcije nema. Naravno, čovek bi se brzo ugušio.
Naravno, kvalitetan duvan se samo miriše i on ne izaziva kašalj. Na protiv, organizam u njemu zna kako (know -how) da uživa i opušta se.
Ali, za razliku od dima mnogi radio talasi ultravisoke i ultra niske frekvencije kojima je čovek neprestano izložen u elektromagnetnom polju sasvim slobodno prolaze kroz organizam i ćelije na njih uopšte ne reaguju. Ili možda reaguju, ali mi to ne primećujemo. Bar ne odmah. Na žalost, ova duga NEPRIMETLJIVOST i jeste najveće zlo.

Bilo kakva promena u elektromagnetnom polje u čovekovom okruženju očituju se najpre na ćelijskom novou. Jer čitav svemir, i sve na Zemlji i svaka čestica u ljudskom organizmu - vibrira. I sve vibracije su na neki način usklađene i vibriraju zajedno u određenom ritmu kao jedan veliki dobro uvežban orkestar sa udarljkama. Tako funkcioniše čitav Univerzum. Čovek je samo šićušni deo Univerzuma.
Da li je nešto energija, meterija informacija, voda, vazduh, kamen, plazma… mi razlikujemo samo na osnovu učestalosti vibracija.
Poznato je da neki operski pevači jačinom svoga glasa mogu da razore staklenu čašu. To se dogodi kada se frekvencija određenog glasa poklopi sa frekvencijom na kojoj vibrira staklo i čaša jednostavno pukne jer se molekuli još jače protresu.
Na primer, mozak čoveka vibrira u frekventnom opsegu od 0.5 do 500 Hz, a najčešće je to do 50 Hz. Svaki uređaj koji radi na tom frekventnom opsegu može uticati na funkcionisanje mozga.


LJUDSKI ORGANIZAM JE PERFEKTNO UVEŽBAN ORKESTAR MILIJARDI BUBNJARA

Iako je jedna ćelija u ljudskom organizmu tako majušna da je vidljiva samo na jakom mikroskopu, ona po svojoj funkcionalnosti i složenosti nadmašuje i najsloženiji personalni računar do danas napravljen.
U svakoj ćeliji odvija se izuzetno kompleksan jedva primetan proces elektromagnetnog vibriranja koje se odvija u svakom hiljaditom delu sekunde, kada se stvaraju svi biohemijski molekuli i proteini na kojima počiva život.
Samo jedna ćelija u ljudskom organizmu može izvesti 50 000 različitih biohemijskih reakcija. Ona nosi u DNK molekulu milijarde bita podataka sa znanjem (know - how) kako da preživi. Jedan DNK molekul sadrži oko 100 000 gena od kojih su 5 000 aktivni i proizvode oko 5 000 različitih proteina. Protein je esens života. Samo je Priroda u stanju da napravi protein. Kada neka vrsta životinje ili biljke prestane da se razmnožava, ona se više ne može ponovo stvoriti. To je kraj te vrste jer više ne postoji informacija (know-how) za njeno pravljenje. Pod određenim promenama u elektromagnetnom polju Zemlje koje se događaju periodično, manje ili više, vrste nestaju i nastaju nove. Tako će biti i sa ljudskom vrstom jednog dana.
Ćelija je tako izuzetna elektromagnetska spravica. Od milijardi takvih spravica sastavljen je naš organizam u svakom svom delu u svakom tkivu u svakoj kosti i nervu. Znanje (know how) kako da preživi i reaguje, u svakoj ćeliji povezano je na nivou čitavog organizma i čini jedan sistem koji nazivamo - imuni sistem.
Frekvencija kojom nešto u prirodi vibrira zavisi od veličine komponenti sklopljenih u neku celinu. Postoje fizičke i električne vibracije. Evidentno je stoga da ćelija kao celina vibrira na nižoj frekvenciji nego pojedini atomi i molekuli u njoj.
Molekul DNK je izuzetno dug niz kodiranog materijala, on se obnavlja tako što se deli sam na dve identične kopije. DNK molekul je savijen u majušnu loptu, ali kada se deli on mora da se odmota i okrene pri brzini od 10 000 do 20 000 obrtaja u minuti (200 do 300 Hz). Oko 50 000 različitih biohemijskih reakccija i stvaranje 5000 različitih proteina je jedna kontinuirana bio-elektro-hemijska igra sa električnim vibracijama na čitavom prostoru ćelije. Svaka pojedina biohemijska reakcija je jedan elektronski proces za sebe. Te reakcije su stvar procesa redukcije i oksidacije. Redukcija uklanja elektrone, a oksidacija ih dodaje. To je suština hemije.
Električna frekvenca ovih procesa će varirati od veličine molekula. Tako život u okviru jedne ćelije nalikuje “igri elektrona” pri čemu se koristi ogroman opseg elektromagnetnih frekvencija. Tu je suština života. Možete da zamislite kako je to dobar orkestar i sa kakvim preciznim ritmom on “svira” i “igra”.

STIŽU NOVE FREKVENCIJE

U poslednjih 100 godina stvoren je veliki broj novih veštačkih hemikalija i one su došle u dodir sa ćelijama u ljudskom organizmu, ali i mnogim drugim materijama u prirodi. Ove nove hemikalije imaju svoje frekvence na kojima vibriraju, ali u ritam prirodnog “orkestra” one se ne mogu uklopiti. Na protiv, one mogu samo da kvare ritam milijardi “bubnjara” koje je stvorila priroda. Zato ćelije iz ljudskog organizma pokušavaju takve hemikalije na svaki način da neutrališu i izbace iz organizma kako ne bi remetili “svirku”. Svako ovo izbacivanje, naravno, iziskuje rad čitavog imunog sistema i on se troši.
Možete samo zamisiliti kakav je to žestok napad “raštimovanosti” kada u ljudsku krv ubrizgate ono što ovoj vrsti ne pripada – vakcinu sa majmunskom ili kravljom limfom zaraženu virusima.
Remećenje vibracije jedne ćelije podstiče organizam da tu ćeliju vrati u usaglašeni ritam rada čitavog organizma. Zato svaka poremećena ćelija mora poraviti svoju vibraciju. Stalna popravka ćilija je proces koji se odigrava konstantno u organizmu, ali problem je u tome što se pri svakoj popravci može pojaviti greška.
Posebno je greška moguća ako je dugo prisutan neki destabilizujući faktor koji stalno remeti oscilacije karakterične za svaku ćeliju. Nije isto udenuti konac u iglu u automobilu koji vas trucka ili dok sedite na miru u kući.
Mikrotalasi iz bežičnih aparata su upravo jedan takav remetilački faktor. Stalnim prolaskom elektromagnetnih talasa kroz mozak, čak i kada ne razgovaramo mobilnim telefonom, na svim živim bićima se stvara remećenje prirodnih oscilacija ćelija.
Prosto rečeno – ljudski organizam nije kompjuter da bi ogromnu količinu informacija kopirao i replikovao bez greške. Greške su u živom organizmu moguće upravo zato što je to živ organizam i zato što je elektromagnetno polje Zemlje stalno aktivno.

KAKO MOBILNI TELEFON OŠTEĆUJE LJUDSKE ĆELIJE

Čovek i kada piše neki tekst savršeno koncetrisan može napraviti slovnu grešku, a kamoli kada je napet , nervozan ili umoran. Umor je savršena predispozicija za pravljenje greške. Kada su ćelije hronično neuhranjene prave grešku.
S obzirom da se proces reparacije ćelijskog materijala stalno događa u organizmu, ne postoje alarmantni vidljivi signali da se na ćelijskom novou nešto nenormalno događa sve dok greška ne postane izražena u pogrešno formiranom tkivu. Ova prikrivenost može trajati godinama, pa se loša informacija može raširiti po čitavom tkivu ili organizmu.
Stotine vrsta kancera imaju jednu zajedničku karakteristiku- sve počinju na nivou ĆELIJE, kada je genetski materijal jedne ili više njih oštećen. Ovo oštećenje može da pređe sa roditelja na decu ili da se još više pogorša zbog nekih drugih faktora u sadejstvu sa njima. Ponekad je dovoljno da samo u jednoj ćeliji dođe do takve genetske mutacije (do greške) da se čitav proces završi fatalno – sa kancerom u metastazi.
Lekari znaju da je dugotrajna anemija i pad imunog sistema glavni preduslov za nastanak RAKA.

Princip rada mobilnog telefona, kao i većine bežičnih uredjaja, bazira se emitovanju mikrotalasa iste frekvencije. Na isti način radi mikrotalasna rerna. A znamo svi šta se dogadja kada jelo stavimo u rernu. Unutar ozračenog predmeta mikrotalasi povećavaju temperaturu koja se iznutra širi prema spolja, a ne obrnuto kao kod infra-peći. To u kompleksnom ljudskom mozgu kao i na njegovoj površini pruzrokuje takozvane “vruće tačke” (hot spot) u kojima povećana temperatura ima ubistven učinak na ćelije.
Frekvencija koju su naučnici koristili dok nije došlo do oštećenja opne u zoni “vruće tačke” i prosipanja miklronukleja iznosila je 1.8 gigaHerca (1800 megaHerca). Najnoviji modeli multimedijalnih telefona, kao i kućni bežični telefoni, emituju talase frekvencijom od 1.9 gigaHerca.
Snaga koja je korišćena za izazivanje curenja materijala iz ćelije imala efekat 1.3 W/kg Specifične Apsorbcione Brzine (Specific Absorption Rate -SAR). SAR je mera kojom se računa količina energije koji ljudski organizam (u kilogramima) absorbuje putem, mikrotalasa iz mobilnog telefona. Treba napomenuti da se ona temelji samo na pretpostavci(!) da mozak može uspešno podneti temperaturno povećanje od jednog Celzijusovog stepena na sat. Ali, te standarde i pretpostavku su odredili elektro-inženjeri, a ne medicinski stručnjaci. Tako je u SAD standard za SAR iznosi 1,6 W/kg, dok je u EU vrednost 2 W/kg.
SAR od 1.3 Wata po kilogramu (u pomenutom slučaju primenjen) ispod je onog što mnogi modeli telefona, koju deca danas masovno koriste, emituju.
To znači da 24 sata razgovora mobilnim telefonom izaziva isto oštećenje ćelijskog materijala kao i 1600 RENDGENSKIH SNIMANJA PLUĆA ! Jedno ovakvo rendgen zračenje ima jačinu od 6 milirema !
Ako bi smo ovo grubo podelili sa 24 sata razgovora ispada da jedan minut razgovora ima isti efekat na ćeliju organizma kao 1,1 izlaganje X-zracima prilikom snimanja pluća.
Za svaki sat u kome dete koristi bežični telefon ili bežični LABTOP za komunikaciju i video igrice i sl., njegov mozak koji je još u razvoju, oči i tkivo unutrašnjih organa mogu biti izloženi oštećenju ćelijskog materijala kao kod radijacije nakon 66.6 snimanje pluća X-zracima.

ČITAV ORGANIZAM U MIKROTALSNOJ RERNI

Istraživači projekta REFLEX izjednačavaju posledice strujanja talasa visoke frekvencije iz Wi-slušalica (Wi-phones) sa posledicama X- zračenja pa je zato je i stvoren nove termin “OZRAČENE GENERACIJE”.
Ovo je suština najnovijeg istraživanja koje je zaprepastilo naučnike koji su učestvovali u projektu “REFLEX” i na kome je radilo dvanaest grupa istraživača iz sedam evropskih zemalja i koji su publikovali nevedene snimke oštećenih ćelija. Istraživanje je vršeno od 2000 do 2004. i finansirala ga je najviše EU. Ukupna cena projekta je bila preko 3 miliona evra.
Cilj projekta REFLEX je bio da ispita efekte BEŽIČNE RADIJACIJE na ljudsko zdravlje. Ovako obimno istraživanje je počelo pre osam godina, iako je mobilna telefonija u SAD počela komercijalno da se koristi još 1980. Zanimljivo je da pre toga NIKAKVA medicinska istraživanja nisu ni vršena. U Srbiji korišćenje mobilnih telefona počinje od 1996. da bi 2000. postalo MASOVNO.
Preko 800 miliona ljudi u svetu, uključujući i decu, već više od deset godina koristi bežičnu telefoniju (tu spadaju i svi kućni bežični aparati). Danas je sve više ozbiljnih naučnih istraživanja koja otkrivaju već vidljive posledice korišćenja ove tehnologije.
Jedna studija koja je završena u Indiji 2005. godine dala je zaista zastrašujuće rezultate o tome koji procenat oštećenja na ćelijskom novou može da nastene usled korišćenja mobilnih telefona. Objavljena je u “Indian Journal of Human Genetics”.
Studija je istraživala genetska oštećenja ćelije u krvi i tkivu usne duplje kod ljudi koji su koristili mobilne telefone dnevno od jednog do petnaest sati.
Kontrolna grupa u ovom eskperimentu nikada nije koristila mobilni telefon, pa su oštećenja njihovih ćelija iznosila oko 4 procenta.
Kod korisnika mobilnih telefona prosečno oštečenje ćelija je iznosilo 39.75 posto. Krv jednog ispitanika starog 24 godine pokazala je oštećenje ćelija 63 posto. On je koristio mobilni 1 do 2 sata dnevno dve godine. To je danas norma miliona dece u SAD. Kako stvari stoje u Srbiji niko još nije istraživao.
Pored mobilnih telefona na organizam predajnici mobilne koji se nalaze u sred naselja, radio i TV antene, GPS. Mnogi autobusi gradskog saobraćaja u Beogradu su u Wi –Fi (Wireless Fidelity) sistemu (samo da bi emitovali reklame na monitoru), kao i mnogi saobraćajni terminali, kancelarije, bolnice, tržni centri, hoteli, škole i mnoge stambene zgrade sa nadzornim kamerama. Tu su i igrica za decu kao i igračke sa daljinskim upravljanjem, bežične tastarure na kompjuterima, miševi i sl.
Svi onu učestvuju u kumulativnom delovanju mikrotalsaa na ljude i decu.
Dakle, kada se ljudski organizam nalazi veliki broj sati ili konstantno u sredini koja nalikuje mikrotalsnoj pećnici i kada mu je organizam sa svih strana pod uticajem raznih mikrotalasa (uključujući i prirodnu radijaciju koja u SAD godišnje iznosi oko 150 milirema), dolazi neizbežno do velikih poremećaja u funkcionisanju organizma na ćelijskom novou. Kao što sve ove vibracije mi svesno ne registrujemo, ne možemo registrovati ni poremećaje na ćelijskom novou sve dok se nepojavi manifestacija koja nam je vidljiva. To je najčešće tumor.
Iako je obimna studija o štetnosti bežičnih komunikacija (gde spadaju sve Wi-Fi, Wi-Max RFID tehnologije) objavljena četrdestih godina prošlog veka, bežična tehnologija je ipak komercijalozovana i proširena neverovatnom brzinom.
Baš kao što su prihvaćena veštačka đubriva, kojih se i sam izumitelj odrekao.
Naravno, profit je bio odlučujući faktor, a korisnicima nije dato nikakvo upozorenje o njenoj ŠTETNOSTI.
Kao kada bi minijaturni rendgen aparati bili u slobodnoj prodaji !

Zamislite da postane moderno pravljenje fotografija X-zracima? Neki umetnici kao američki fotograf Nik Vesi to i promovišu. A posledice? Naravno, sve je pod kontrolom i u pitanju su male doze, reći će vam stručnjaci. Ali koliko danas stručnjaci zaista poznaju ovu oblast i da li su svi bili u situaciji da delovannje X-zraka istražuju, ili su jednostavno potrebne informacije preuzeli iz udžbenika? Ovim pitanjem ćemo se još pozabaviti kasnije.
Verovatno ne znate, ali upravo su rendgen aparati bili u slobodnoj prodaji početkom 20. veka. Ljudi su bili fascinirani X-zračenjem smatrajući ga izuzetnim pronalaskom, pa su se rendgen aparati u SAD nalazili u mnogim kozmetičkim i frizerskim salonima, gde su između ostalog služili i za depilaciju. O ubojitom delovanju x-zračenja niko nije imao pojma.
Nije poznato ni sa kojom dozom radijacije se tu baratalo, a sa aparatima su radili potpuno neuki kozmetičari i frizeri. O ovome je pisao doktor Henri Hejzen još 1930. I to je danas jedina informacija o ovakvom korišćenju rendgen aparata. Posledice su se verovatno videle tek godinama kasnije, ali koliko ljudi bi to povezalo da Hejzen nije ostavio informaciju o tome u svojoj knjizi?
Impresivan način rada organizma na ćelijskom novou pokazuje i podatak da ćelija “prepoznaje” bežičnu radijaciju kao opasnu i raguje proizvodnjom takozvanih stresnih proteina. Stresni proteini mogu konačno zaštititi kancerozne ćelije i učiniti ih otpornim na mnoge medicinske tretmane.

DECA i MOBILNI

Deca su danas velikim brojem reklama podstaknuta na korišćenje mobilnih spravica. Mobilni se u Americi čak reklamira sa malim detetom koje se smejulji držeči ga na uvetu. Deca se mame bojama, muzikom, igricama…
Deca su postala toliko opsednuta mobilnim aparatima pa čak i spavaju sa njima, slušajući muziku u krevetu. Dok šetaju ulicom mobilni telefon ne ispušaju iz ruke, dok iz njega trešti muzika. Roditelji više puta dnevno zovu decu pa čak i kada se igraju ispred zgrade i mogu ih dozvati preko terease. Ali to više nije u modi i dozivanje I grdnju dece preko prozora u Beogradu više ne možete čuti. Kumulativno dejstvo mikrotalasa, posle pet i deset godina korišćenja mobilnog telefona ima svoje već vidljive posledice – brojna su oštećenja nervnih ćelija, izražene su mentalne nesposobnosti adolscenata i drastično povećan broj tumora mozga.

Alarmantna upozorenje već stižu iz čitavog sveta.

“Journal of the American Academy of Pediatrics” je još 2005. potvrdio da su deca posebno osetljiva na promene u elektromagntenom polju zbog toga što im je nervni sistem još u fazi razvoja. Njihovo moždano tkivo je provodljivije za ove talase, kao i njihov manji kostur.
Naučnici su otkrili da zračenje mobilnog telefona odmah uzrokuje promene u protoku krvi u mozgu I podstiče istakanje kalcijuma iz ćelija mozga, čime ćelijska membrana slabi I počinje da propušta.
Istraživači u Finskoj su našli da jedan sat ovog zračenja podstiče ćelije mozga da se skupljaju što ima za posledicu trajno oštećenje ćelijske strukture.
Instutut Maks Plank u Nemačkoj izveštava da strujanje iz mobilnog deluje kao vreo šiljak u mozgu koji može da probije ćelijske membrane. Temperatura u “vrućoj tački” je na nivou ključale vode.
Britanski istraživači su pokazali da slaba mikrotalasna radijacija može promeniti oblike moždanih proteina u oblik kojji liči na patološki fibrils vezan za Parkinsonovu I Alchajmerovu bolest.
Švedski naučnici su prvi demonstrirali kako radijacija iz mobilnog pravi rupe (lezije) u mozgu pacova I prorekli da će doći do povećanja broja obolelih od Alchajmerove bolesti kod mladih korisnika mobilnog telefona.

Poznat je i eksperiment Rskih istraživača koji su stavili kokošije jaje u posudu od porculana (koji je dobar provodnik toplote) i sa obe strane jajeta postavili po jedan mobilni telefon. Nakon toga su sa prvog mobilnog telefona pozvali onaj sa druge strane jajeta. Nakon prvih petnaest minuta trajanja "razgovora" na jajetu nije bilo promena. Ali, nakon 20 minuta ljuska jajeta je počela da se zagreva. Nakon 40 minuta SKUVALO SE belance, a nakon 65 i žumance.

Drugi eksperiment je izvršen sa mladim lukovicama. Mobilni telefon je postavljen ispred niza sa po pet lukovica, od kojih je svaki postavljen na različitoj udaljenosti od mobilnog. Lukovice su puštale korenje u vodu koja je bila izložena zraćenju radio talasa sa mobilnog.
Jedan kompjuter je tri dana na svakih dvadeset i dva minuta pozivao taj mobilni telefon. "Razgovor" je trajao samo jedan minut, što je značilo jedan sat razgovora dnevno.
Ćelije korena lukovica koje su bile najbliže mobilnom (oko 2 cm) imale su najviše hromozomskih oštećenja.
U druga tri niza, koji su od telefona bili udaljeni 10, 20 i 30 centimetara, postotak oštećenih ćelija je bio 28,68, 28,76 i 28,26, što pokazuje da oštećenja nije uzrokovano samo energetskim delom zračenja, koje gubi snagu što se dalje prostire, već i informacijski. Dakle, ne postoje male i velike doze mikrotalasa, već postoji ili ne postoji informacija, a to je frekvencija vibracije. I to je ključno i analogno je delovanju x-zračenja. O tome da se x-zračenje ne može deliti na manje i veće doze upozorio je odavno još doktor Džon Vilijam Gofman.

SVE POČINJE I ZAVRŠAVA U PENTAGONU

Zadržimo se malo na Gofmanovim istraživanjima i iskustvima u radu sa američkom vladom, da bi smo videli kako strašna može biti analogija sa bežičnim komunikacijama. Naime i i jonizujuće zračenje i bežični prenos energije danas su okosnica u proizvodnji savremenog naoružanja gde se nuklearne bojeve glave navode na metu sistemom daljinskog upravljanja. Globalno rasporostiranje bežične mreže za prenos energije upravo je deo nekih prikrivenih vojnih projekata.
Džon Vilijam Gofman je bio profesor na Berkliju na odeljenju za nuklearnu fiziku u medicini. On je 1940. dokazao za vreme spremanja svog doktorata sporu i brzu podložnost fisiji neutrona uranijuma 233. Na zahtev J. Roberta Openhajmera, glavnog Pentagonovog nuklearnog fizičara, Gofman je pomogao da se proizvede plutonijum za “Projekt Menhetn” koji je tada u najvećoj tajnosti radio Pentagon. Openhajmer je bio na čelu projekta. Bio je to program pravljenja prve atomske bombe i rezultirao je i prvom njenom praktičnom primenom u Hirošimi i Nagaskiju. Posledice delovanja ovog oružija su onda pažljivo analizirane, i kako ćete videti kasnije, rezultati «malo» izmenjeni i doterani.
Kada je počeo saradnju sa R. Openhajmerom nije postojao ni delić miligrama plutonijuma tvrdi, doktor Gofman.
Pod pokroviteljstvom američkig Ministarstva za Energiju (DOE), Gofman je kasnije osnovao Odeljenje za biomedicinska istraživanja gde je proučavao delovanje nuklearne radijacije na ljudski organizam. Tako je pratio efekte delovanja atomskih bombi bačenih u Japanu. Iako su njegova istraživanja pokazala da radijacija može biti izuzetno opasna i u najmanjim dozama, DOE je ove njegove nalaze obezvredila.
Doktor Gofman je zaljučio da je jedini zadatak DOE bio da nađe dokaz da je niska doza radijacije bezopasna. Taj njihov cilj je bio " svetinja nad svetinjama i ništa nije smelo da ih pokoleba". Stvarni učinak jonizujućeg zračenja na ljudsko zdravlje nije ih plašio. Na protiv, po Gofmanu ljudi iz DOE su verovali da ako bi javnost na bilo koji način postala sumnjičava prema jonizujućem zračenju i primeni atomske energije ovo ministarstvo više ne bi postojalo.
I to je bio cilj svih istraživanja koje ova vladina institucija radila. Nikada im nije bio cilj zaštita zdravlja ljudi.

Još jedan zanimljiv podatak Gofman navodi u svojoj knjizi iz 1990.-te: “Radijacija – kancer podstaknut izlaganjem malim dozama zračenja “ (Radiadion- Induced Cancer from Low-Dose Exposure). To su “sitne” modifikacije podataka stvarnih efekata radijacije na ljudski organizam nakon dejstva atomske bombe u Hirošimi i Nagasakiju. Kao neposredni učesnik Gofman iznosi kako su američka DOE i japansko ministartvio zdavlja menjali vrednosti unetog zračenja kako bi dobili rezultat koji su želeli i time prekršili osnovno pravilo u medicinskim istraživanjima koje glasi: nikada ne menjajte podatke kada već znate krajnji pokazatelj. Tako su ova istraživanja zaključena sa «nalazom» da oni stanovnici koji su bili udaljeniji od mesta eksplozije (zero point), i koji su po tome dobili manje doze radijacije, imali su i manju stopu smrtnosti od onih koji su primili jače doze radijacije.
Gofman tvrdi da takav zaključak jednostavno ne stoji jer za njega ne postoje stvarni dokazi. Kakav je to “dokaz” ako se menja vrednost unetih podataka o primljenim dozama u zavisnosti od rezultata
Gofman još tvrdi da je nakon ovog istraživanja stvorena lažna baza podataka o delovanju jonizujuće radijacije i da je ta baza podataka data kao osnovna mera koja je ušla u sve medicinske udžbenike širom sveta i na osnovu nje se i danas vrše naučna istraživanja i donose naučni zaključci. Posledice su katastrofalne, jer se x-zračenjem takozvanim “malim dozama” ubijaju stotine hiljada ljudi godišnje, a da toga lekari uopšte nisu svesni.

Ovo je isti arsenal prikrivenja i LAŽI u propagande svrhe kao i priča o korisnom efektu fluora za zube ako se koristi u malim dozama.

Na osnovu čega se izvlači zaključak da su male doze nekog otrova ili zračenja – bezbedne?

Po doktoru Gofmanu to dolazi iz čiste teorije ukoliko biološki mehanizam za popravku oštećenih ćelija – radi savršeno. Onda male doze toksina i radijacije i oštećenja koja oni izazivaju mogu biti potpuno sanirana.
Ćelija u sredini mora da se popravi.
Ali, šta ako ovaj mehanizam ne radi savršeno? Postoje oštećenja u DNK materijalu i hromozomima koja su nepopravljiva. I one vrste oštećenja koja su popravljena sa greškom. “Možemo reći da se 50 i 90 posto oštećenja nastalog jonizujućom radijacijom popravi savršeno. Ono što onda vidimo su ostaci od 10 ili 40 ili 50 procenata koja nisu poravljena savršeno”.
“Dokaz da mehanizam za popravku nije perfektan je danas veoma pouzdan. Ali, ono što smo mi tada hteli da imamo je bio dokaz da li će, kako više idemo ka nižim dozama zračenja (jedan rad ili desti deo rada)to proizvesti rak? Određujući odgovor po standardima epidemiološkim to bi značilo da rak kao bolest obuhvati milione ljudi, i to nismo imali. To je stvrilo prostor za DOE : da kažu “Mi to ne znamo”. Ali ja sam 1986. veoma pažljivo tražio bilo kakvu studiju koja bi bacila svetlo na sva ta važna pitanja. I to sam našao i predstavio Američkom Društvu za Hemiju na skupu u Anhajmu”, kaže doktor Gofman.
Upravo Gofman eksplicitno tvrdi da ne postoji mala doza x-radijacije koja ne može da bude smrtonosna, jer čak samo jedan x-zrak može izazvati cepanje jezgra ćelije i to onda može biti početak raka.
“Jonizujuća radijacija nije kao otrov u određenoj koncentraciji koji razblažujete i razblažujete dok ne dođete do podnošljive doze. Najniža doza jonizujućeg zračenja je jedan nuklerni trag . Vi ne možete imati deobu doze takve vrste. Ili trag ide kroz nukleus (jezgro) ćelije i utiče na njega ili ne. Zato ja kažem: Koji dokaz mi imamo da se radi o jednom, dva tri ili deset tragova koji su prošli kroz ćeliju?"
“Tako sam izneo devet studija o raku koji je proizveden kada smo imali možda 8 ili 10 tragova po ćeliji. Četriri su uključivalenastanak raka dojke. Dakle, niko nije mogao da kaže da mi nismo znali za te efekte”, napisao je u svojoj knjizi doktor Gofman.
Zato možemo reći: NE POSTOJE bezbedne doze radijacije. Ne postoji sigurnosni prag. Ako se ovo zna, onda svako odobravanje zračenja je odobravanje da se izvrši ubistvo”.
Danas se rendgen aparati i x-zračenje sa malim i bezbednim dozama zračanje primenuju u medicinskoj dijagnostici masovno i svakodnevno. I javnost se ubeđuje da je to sasvim bezbedno. Teško je danas naći gradskog čoveka koji nije bio pod rendgen aparatom.

Drugi “BISER” američkog Ministarstva za energiju (DOE) je bila ideja da se x-talasi uspore prilikom prolaska kroz organizam. Smatrali su da time ćeliji ne bi odjednom nanali oštećenje. Za Gofmana je ova ideja dokaz potpunog nerazumevanja principa delovanja x-zraka jer dovoljno je za izazivanje raka da samo jedan zrak prođe kroz ćeliju, da trag nakon tog prolaska postoji ili ne postoji. Ako zrak prođe on postoji i savim je nebitno da li je to bilo usporeno. “Ovo je besmislica, ali su ovakve besmislice ušle u medicinske udžbenike”."DOBRO DOŠLI" U NOVO DOBA - DOBA RADIJACIJE


U poslednjih 150 počelo je masovno korišćenje električne energije. Danas se svaka civilizovana ljudska naseobina nalazi u još jednom veštački stvornom elektromagnetnom polju sa velikim brojem frekvencija koje ljude bombarduju sa svih strana. Nije poznato da su ljudi pre više hiljada godina, možda i pre velikog potopa koristili elektrčnu energiju, mada postoje neke veoma slobodne pretpostavke da su piramide u Egiptu I drugim krajevima sveta imale možda neku takvu funkciju (kao skladišta električe energije).
Početkom 20. veka kreće i poplava nižih frekvencija od 50 ili 60 Hz. Sa stanovišta onoga što je definisano prirodnim stvaranjem današnje elektromagnetno polje, u kom živi čovek, prilično je kontaminirano frekvencijama za koje se još pouzdano ne zna kako utiču na evolutivni proces i dugoročno na zdravlje ljudi. Ili se zna, ali se prikriva zbog nečijih interesa. U svakom slučaju efekat zagrevanja ćelija iznad onoga što je prirodom determinisano je evidentan i izaziva groznicu na ćelijskom novou.
Da li mikrotalasi mogu delovati na DNK “igru” elektrona namećući drugi “ritam”?
Ne postoji za sada ni jedna zvanično prihvaćena teorija niti dokaza za ovo, bar ne dostupna javnosti. Za obične građane čitava ova oblast još je u domenu ispitivanja, ali već ima dosta podataka o tome da se neki rezultati već koriste za vojne potrebe i razvoj specijalnog neokortikalng oružija. I to je verovatno razlog “broj jedan” zašto se posledice dejstva mikrotalasa na ljudski organizam prikrivaju. Tek onda dolazi komercijalni efekat.
Možemo samo zamisliti kakva bi bila snaga integrisanog kola kada bi, se na primer, iz jednog mesta pozvalo ISTOVREMENO milijardu mobilnih telefona. Ovakva integrisana bežična mreža ogromne snage mogla bi lako biti “podignuta” i stavljena u neku funkciju, a da to građani širom planete uopšte ne bi ni primetili. Jer, ono što je u bežičnoj tehnologiji komercijalizovano, samo je deo jednog mnogo šireg sistema koji je javnosti uglavnom nepoznat i koristi se za vojne potrebe.
( Razmislite dobro o popularnim glasanjima SMS, za sve i svašta

Nikakvih naučnih dokaza javno publikovanih za ovo još nema, ali pretpostavki ima mnogo. Za izvođenje dokaza, međutim protreban je finansijer koji bi to želeo da sazna. Na žalost oni koji imaju novac nemaju interes od takvih istraživanja, osim ako nije u pitanju istraživanje za potrebe vojske ili pravljnje opasanog neokortikalnog oružija.

Moram ovde da dodam da je sa političkog aspekta, u domenu koji mnogi nazivaju “Teorijom zavere”, ovde evidentan uticaj NEVIDLJIVE oligarhije (vlade), koja drži SAD kao svoju koloniju, a američku vladu kao svoju marionetu.
Ljudi iz DOE očigledno nisu bili ti koji su se za bilo šta pitali, a kamoli odlučivali o vođernju američke državne politike, posebno ne u nacionalnom interesu. Bile su to manipulisane i dobro plaćene marionete koje nisu smele da rade drugačije i razmišljaju drugačije od onoga što im je imputirano sa nekog određenog mesta. Najčešće su bili "opijani" strahom od Sovjeta i mogućim nuklearnim udarom sa Istoka. I u to su američki generali i mnogi naučnici verovali. Oni, koji su mislili svojom glavom, a jedan od njih je očito bio doktor Gofman, brzo bi bili isključeni iz daljeg rada i stavljani tamo gde nisu imali mogućnost bilo kakvog uticaja u donošenju finalnih zaključaka.

I to je američka nauka i politika danas. Mozgovi iz čitavog sveta se dovode, iskoriste, a onda sklone sa uticajnog mesta da ne smetaju. Mogu posle iz penzije ili sa profesorskog mesta da pišu i pričaju šta hoće (osim ako ne ugroze nečije vialne interese), ali dok su u državnoj službi oni služe samo kao intelektualna sirovina za eksploataciju. Odluke se donose na drugom mestu. To mesto, po nekim naznakama, uopšte i nije u SAD, već u Londonu.
(Doktor Gofman je umro 2007. u 88 godini).


"MALE DOZE" - MANTRA ZA ZAMAJAVANJE GRAĐANA?

Od nadležnih državnih organa nekih zemalja već se čuju upozorenja da se korišćenje mobilnih telefona maksimalno smanji. Tako će se, valjda, primati manje doze štetnog zračenja. Iako su upozorenja veoma ozbiljna, nemaju alarmantni karakter, kako se ne bi pokvario nečiji profit.

Ruski naučnici su nedavno urgentno reagovali sa preporukom da deca mlađa od 18 godina koriste mobilni samo u izuzetnim situacijama.

Francuski ministar zdravlja savetovao je januara 2008. da se deci ne dozvoli više od 6 minuta razgovora dnevno. Nakon nuklearne katastrofe u Černobilu radnici na raščišćavanju elektrane radili samo po nekoliko minuta(!) Kakva sličnost!

I britanski i austrijski zvaničnici ministarstva zdravlja upozorili su da postoje “ozbiljni zdravsteni problemi” od korišćenja bežičnih aparata.

U SAD i Kanadi profit je potpuno blokirao sva ozbiljna upozorenja i istraživanja. U Americi se profit od bežičnih komunikacija meri milijardama dolara pa se roditeljima čak sugeriše da su njihova deca sugurnija kada su sa njima u kontaktu. Naravno mobilni telefon je prava stvar za to.

U SAD ima najviše korisnika bežičnih komunikacija, ali američka federalna vlada nikada nije razvila adekvatne sigurnosne standarde za dugoročno korišćenje bežične tehnolgije pre nego što je ona puštena u masovnu upotrebu. Postoje samo neke kalkulacije rađene za kratkoročnu upotrebu.

Američka Federalna agencija za komunikacije (FCC) koja izdaje dozvole i za rad mobilnih operatera i proizvođača uređaja u SAD kaže da “ne postoje poznati rizici od izlaganja RF zračenju od bežičnih telefona…”, ali i da “ ne postoji ni dokaz, da su bežični telefoni apsolutno sigurni…

Ova kontradiktorna verbalna smicalica je usvojena kao merilo i od američke Federelna Agencije za hranu i lekova (FDA) iako je jedno istraživanje iz devedesetih godina, koje je napravila telekom industrija finansirajući takav jedan program pokazalo “ da radijacija mobilnog telefona na nivoima koji su čak ispod “bezbednog” može imati za posledicu oštećenje krvno-moždane barijere, tumore kod životinja i 300 posto povećano oštećenje DNK u ljudskoj krvi”.

Zašto je 2007. godine četrnaest svetskih zdravstvenih ekeperata i istraživača u oblasti radijacije objavilo u svom izveštaju nazvanom: “BioInitiative Report on Electromagnetic Radiation”, da da su standardi u javnom izlaganju mikrotalasima PREVIŠE BLAGI? Oni, na osnovu brojnih studija koja su do sada rađene, predlažu njihovu DRASTIČNU reviziju jer postojeći APSOLUTNO nisu zaštita za javno zdravlje.

Vlada Srbije, pod potpunom kontrolom STRANOG korporativnog biznisa, uopšte se ne oglašava po ovom pitanju iako je pojava raka i kod dece i odraslih u ogromnom porastu poslednjih godina.

Ministarstvo prosvete Srbije se ovih dana čak i pohvalilo da je u saradnji sa Evropskom bankom za razvoj (Džordža Soroša) i stranom kompanijom “MP Soft” opremila nekoliko srednjih škola BEŽIČNIM mrežama i informatičkom opremom. Isto je učinjeno i sa nekoliko nacionalnih službi. Tu su i autobusi gradskog saobraćaja gde su uvedeni video monitori sa reklamama koji su u bežičnom sistemu. Tako je svuda u evropskim zemljama, kažu.
Mikrotalasi će na ovaj način dodatno zračiti đake i zaposlene koji ove prostore moraju svakodnevno da posećuju i u njima borave satima.
Pošto je i u Srbiji mobilna telefonija uglavnom pod kontrolom STRANIH kompanija koje ubiru ogroman profit, kao i mediji koje ovaj biznis obilato finansira plaćanjem reklama za usluge mobilne telefonije i za prodaju celularnih aparata, roditelji će verovatno još veoma dugo biti uskraćeni za alarmantne podatke o ŠTETNOSTI ovih bežičnih spravica. Posledice će biti katastrofalne i srpska deca će tako biti priključena američkim OZRAČENIM GENERACIJAMA.

Evo nekih od tih najnovihh podataka:

1. Talasi iz mobilnog telefona slabe dečiji sluh: Na osnovu istraživanja Akademije za otorinolaringologiju predstavljenom 2007., radijacija iz mobilnog telefona postepeno oštećuje unutrašnje uvo pa nastaje gubitak sposobnosti za slušanje zvukova visoke frekvencije. Najveća oštećenja imaju oni koji često slušaju Wi-Fi uređaje (MP3) i koji razgovaraju bežičnim telefonom sat ili više dnevno. Deca će već u ranoj mladosti imati nepovratno oštećen sluh.

2. Mobilni telefoni slabe vid. Mikrotalasi su uzročnik neprozirnosti očnog sočiva koje je slično kataraktu zaključio je još 1970. dr Milton Zaret. On je demonstrirao kako slabo mikrotalasno polje utiče na subkapsularne očne lezije, koje ponekad nastaju godinama nakon izlaganja mikrotalasima.
Izraelski istraživači su potvrdili da mikrotalasi iz mobilnog telefona mogu izazvati makro i mikro oštećenja u čitavom vidnom sistemu uključujući i stvaranje sićušnih mehurića koji se mogu formirati na očnom sočivu. Doktor Om Gadi iz Jute je utvrdio da sočivo desetogodišnjeg deteta absorbije pet puta više radijacije iz mobilnog nego oko odrasle osobe.
Naočare sa metlanim ramom mogu absorbovati mikrotalase iz mobilnog a onda reemitovati radijaciju na površinu oka.

3. Mobilni telefoni oštećuju MOZAK. Skeniranjem dečijeg mozga otkriveno je da mikrotalasi prodiru duboko u njegovu unutrašnjost.
Za samo nekoliko minuta mikrotalasi iz mobilnog mogu stvoriti rupu u krvno-moždanoj barijeri. To je zaštitna opna koja kontroliše prelaz materija iz krvi u centralni nervni sistem. Samo mala količina mikrotalasa oštećuje ovu opnu i ona postaje porozna i propušta mnoge štetne materije koje zatim mogu doći do centralnog nervnog sistema.
Ovo curenje štetnih materija uzrokuje nopovratan oksidativni stres i oštećenje nervnog tkiva. Moždani hormoni, koji uključuju melatonin, dopamin, norepinefrin i tiroidni stimulišući hormoni, brzo se poremete mikrotalasima.
4. Mikrotalasi visoko povećavaju rizik od nastanka KANCERA.
Krajem 2007. izraelski eksperti su objavili da razgovor od samo 10 minuta može pruzrokovati promenu u moždanom tkivu koja vodi nenormalnoj deobi ćelija. Mikrotalasi mobilnog su već dokazano proizveli tumore oka i pljuvačnih žlezda. Nakon 2000 sati izlaganja mikrotalasima deca se suočavaju sa 240 puta većim rizikom od nastanka tumora na mozgu.

Evidentan je i porast nekih bolesti kod dece posebno u SAD, za koje se sada sve više veruje da su povezane sa delovanjem mikrotalasa.

- DEBLJINA KOD DECE: Hormoni tiroidne žljezde su od kritične važnosti za pravilan razvoj mozga i metaboličku funkciju. Tiroidna žljezda ne razvija se dobro u polju visoke x-radijacije, a vodeći uzrok pojave raka tiroidne žljezde je baš prekomerna jonizujuća radijacija. Tiroidna žljezda u predelu vrata se prekomerno izlaže mikrotalasima iz mobilnih telefona i pri tom ona ih absorbuje. Zračenje mobilnih telefona takođe smanjuje rad hipofize u mozgu koja treba da stimuliše tiroidni hormon THS. Nedovoljno lučenje TSH uzrok je deficitarnosti deteta sa tiroidnim metaboličkim hormononima T3 i T4, što za posledicu ima prekomernu debljinu.

- DEČIJI DIJABETES: Nedavna studija toksikologa Magde Hevas kaže da neke od elektromagnetnih frekvencija mogu imati razoran efekat na pojedine dijabetičare i da takozvani prljavi elektricitet može izazvati brze promene novoa šećera u krvi.

-DEČIJE ALERGIJE: Švedski naučnici su potvrdili da bežična radijacija može biti uzročnik jakih inflamatornih procesa i alergijskih reakcija aktiviranjem susptanci kao što su histamin i heparin koji se nalaze u velikim vezivnim ćelijama mnogih tkiva. Upalni proces u koži, koji se manifestuje ospama, otokom i svrabom, uobičajen je i kod trovanja mikrotalasima i astmi. Danas skoro jedno od desetoro dece u Americi ima astmu i promuklost, za koju lekari ne mogu da utvrde uzrok. Astma je upravo jaka alergijska reakcija na nešto u okruženju. Da li su mikrotalasi to “nešto” što niko ne vidi?

- POREMEĆAJ IMUNOG SISTEMA: Dečiji organizam koji se hronično nalazi pod alergijskim stresom zbog bežičnih uređaja može imati kao krajnju posledicu iscrpljen imuni sistem. Pored toga što on više ne funkcioniše dobro dolazi i do elektromagnetne preosetljivosti. Ovakvim osobama svako i najmanje prisustvo elektromagnetnog polja stvara ozbiljne smetnje.

Oko 1.75 miliona mladih od 8 i 9 godina, koji u SAD koriste mobilne samo POLA SATA dnevno, biće u velikom riziku od dobijanja TUMORA na mozgu u vreme adolescencije.

Generacije današnje dece širom sveta konstantno bomarduju svoj organizam ogromnim brojem veštačkih hemijskih suptanci i mikrotalsnim zračenjem što u ćelijama konstantno izaziva oštećenja i rasipanje genetskog materijala.
Ovde trebna uključiti i ULTRA-ZVUK koji se obilato primenjuje još u trudnoći. Sve ovo ima kumulativni efekat i dovodi dugoročno do dekonstrukcije ćelija.

OZRAČENE GENERACIJE će po svemu sudeći biti pogođene kancerom najviše u modernoj istoriji ljudskog društva. Fondovi za skupo "lečenje" hemioterapijom i x-zračenjem (!) će se osnivati i puniti na sve strane. Biće to dobar biznis. Za one koji prežive.

Naravno, prethodno je potrebno nove generacije što više ZAGLUPLJIVATI, kako ne bi shvatile igru. Zato i Srbija i ostale države bivše YU i istočne Evrope moraju u evro-atlantske integracije.
Za globalno vladanje i globalno tržište i zaglupljenost mora biti GLOBALNA .
[You must be registered and logged in to see this link.]
Mobilni telefoni su deo nase svakodnevnice. U posedu su vecine ljudi,
nazalost i dece.Poneke osobe poseduju i vise telefona kojima mozda
lece i neke svoje komplekse, ali to je vec neka druga prica. Iako sam svesna da su toliko duboko usli u nase zivote i pisanje o njihovoj stetnosti
je tezak posao, pogledajte onaj kratki film o njima i uverite se svojim ocima da li zrace ili ne. Naravno film je vise namenjen nevernim tomama
koji ovakva pisanja obacezno ismevaju i povezuju sa paranojama teoreticara zavere


Poslednji izmenio vivijen dana Sub 14 Avg - 3:50:49, izmenjeno ukupno 1 puta
vivijen
vivijen
Moderator Foruma
Moderator Foruma

Zlatni Pehar Za Više Od 10.000 Poruka
Srbija

Grad : Zvezdan
Browser : Opera
Broj Postova : 13509
Broj Poena : 60334
Reputacija : 971
Datum upisa : 29.01.2010
Datum rođenja : 03.08.1953
Godine Starosti : 66
Pol : Ženski Zodijak : Lav Zmija

Zanimanje : slikanje, pisanje,primenjena umetnost
Raspoloženje : smireno
Uzrečica : ah
Knjiga/Pisac : orkanski visovi

Nazad na vrh Ići dole

Normalna Re: Zanimljivi tekstovi za RAZMISLJANJE

Počalji od vivijen taj Pet 13 Avg - 14:45:42MIKROČIPOVI I BARKODOVI


...I učini sve, male i velike, bogate i siromašne, slobodnjake i robove, te im dade žig na desnoj ruci njihovoj ili na čelima njihovima, da niko ne može ni kupiti ni prodati, osim ko ima žig, ili ime zveri, ili broj imena njezina.

Ovdje je mudrost. Ko ima um neka izračuna broj zveri: jer je broj čovekov i broj njezin 666.
13-to Otkrivenje Jovanovo, Biblija


Naravno, ovo što Jovan reče u svom skromnom prilogu za Bibliju, ne može nikako da ima ikakve veze sa mikročipovima i barkodovima koji se već odavno nalaze na svakom proizvodu kojeg možemo naći u prodavnicama. Normalan čovek ne može ni zamisliti da bi nekome još moglo pasti na pamet da ga pored svega i mikročipuje ili mu istetovira bilo kakav znak na ruci ili čel

A i to što svi ti kodovi sadrže u sebi broj 666 je naravno čista slučajnost, od 121 milion biliona mogućih kombinacija.

Međutim, Dr Carl Sunders, jedan od naučnika koji je radio na razvoju mikročipova, počeo je da diže uzbunu. On kaže da je stvar krenula tako da se u početku mislilo da će ti čipovi biti korišteni samo u medicinske svrhe, međutim vremenom se uspostavilo da oni mogu da pohrane u sebi hiljade raznoraznih podataka, kao i da modificiraju ponašanje čoveka aplikacijom određenih frekvencija što bi značilo ne samo da bi mogli služiti za identifikaciju, lociranje i novčane transakcije, nego i kontrolu raspoloženja - i ponašanja čoveka. Kada je uvidio čemu stvar vodi - promenio je stranu, te sada drži predavanja na tu temu i upozorava one koji još uvijek nisu u dubokom snu da se suprostave ovoj tehnologiji kako god znaju i umiju. Ti mikročipovi se sastoje od nekih 250 000 dijelova, i navodno se napajaju baterijom koja sadrži litijum, a ona se opet napaja energijom na bazi promjene temperature tijela, i kako Dr Sunders kaže - ruka ili čelo su najidealnija mesta gdje se temperaturnom promjenom te baterije mogu napajati. Čipovi su navodno već odavno spremni i sada se čeka samo povoljan momenat. Jedna od njihovih "prednosti" je navodno i ta, što će se daljinskom kontrolom litijum moći da ispusti iz čipa, što će dovesti do trovanja, te će se tako eliminisati neželjena populacija, ili nepodobni pojedinci.

Naravno, to se ne pominje u medijskoj promociji mikročipova, koja je već odavno počela u većini zapadnih zemalja. Već se uveliko preporučuje da se bebe odmah po rođenju mikročipuju kako bi se izbegla mogućnost slučajne zamene u porodilištu a naravno izgubljena deca kao i kidnapovane osobe vrlo lako bi se locirali uz pomoć satelita. Omladina se već uveliko kondicionira tako što im se prilikom ulaska u disko klubove otisne pečat na ruci, tako da im taj žig u podsvesti stvara asocijaciju sa zabavom.

Kako stvari stoje, Veliki Brat ne odustaje od zamisli da stavi sve i svakoga pod svoju kontrolu. Mada je već odavno je preuzeo kontrolu nad većinom glavnih svetskih medija i akcija zombifikace populacije uredno teče po planu, računa se da još uvek ima puno onih koji pate od nesanice, i koji bi mogli pružiti značajan otpor. Starom i već dobro oprobanom formulom: problem - reakcija - solucija, već su uspeli da razoružaju veći dio naroda zapadnih zemalja, tako da se sa nekim ozbiljnijim oružanim otporom više ni ne računa.

Sada je još ostalo da se organizuje slom finansijskog tržišta, te da se pređe na bezgotovinsko plaćanje roba i usluga. Naravno, samo oni koji budu imali mikročip ili istetoviran identifikacioni kod, moći će da trguju. Ostalima - neka Bog bude na pomoći.

Još par drugih opcija su navodno u igri, neka vrsta haosa prvo mora da se izazove tako da se onda proturi pod "rešenjem" ono zbog čega je haos izazvan. Terorističkim aktima čoveka je najlakše dovesti u stanje stalne nesigurnosti i straha, a onda se računa da će se on odreći i ono malo svojih prava u zamenu za sigurnost. Tu bi recimo mogla dobro poslužiti i neposredna opasnost od "vanzemaljaca".

Neki čak upućuju i na obaveznu vakcinaciju protiv "nadolazeće epidemije", gde bi se vakcinom mikročip ubacio u čoveka.
U svakom slučaju, da ne bi bilo kasnije: "nisam znala - ja sam mislia...", u svom "otkrovenju" Jovan još kaže da će oni koji ne prihvate "znak zveri" - ostati bez glave, dok će opet oni koji ga prihvate dobiti "specijalni tretman" - u paklu.
Znači, - nije da se neće imati izbora.

Psi, goveda i ovce

Prije par godina ni psi nisu mogli da zamisle da će im ljudi ubacivati mikročipove pod kožu, a eto i to je sada postalo realnost. U Australiji, po zakonu, psu nije dozvoljeno da egzistira bez mikročipa. Jedna grupa pasa, videvši da je vrag odneo šalu, odlučila je da se žali te se u svom protestnom pismu kategorično izjasnila protiv mikročipa sa argumentom da bi se oni sigurno rodili s njim ako bi on bio stvarna potreba za život na ovoj planeti. Žalba je bila odbijena, i ta grupa pasa je završila u Kraljevskom Društvu za Zaštitu Životinja od Nasilja (što se u nekim drugim zemljama naziva - "šinteraj") To je ujedno bila i poruka za ostale, ukoliko bi nekome palo na pamet da se žali.

Goveda su sve ovo što se sa psima događalo ili ignorisala ili im se podsmejavala. Međutim, ovih dana, eto, dođe i na njih red. Njima se sada počinju na uši da pričvrščavaju specijalni elektronski kodovi, koji sadrže sve podatke o njima, tj. kako se zovu, odakle su, jesu li patili od kakvih bolesti i ako jesu - čime su tretirani ...itd. Rečeno im je i to da se više ne mogu ni izgubiti, jer će preko specijalnog satelitskog sistema biti praćeni tokom celog života, tj. od farme - do trpeze. Kod goveda nije bilo nekog većeg protesta, pošto su već prethodno preko medija saznali sve prednosti elektronske identifikacije, a s druge strane čuli su i kako su prošli psi koji su se žalili.

Ovce kao ovce, i dalje mirno pasu, praveći se da ništa ne primećuju ( nije ni čudo što nas Iuminati smatraju ovcama ) !


LIČNA KARTA SA ČIPOM KORIST ZA VELIKOG BRATA


''Glas javnosti'':

Sve više se osporava uvođenje biometrijskih podataka u isprave

Saša Janković: Kada država uvodi bilo kakve mere, u vezi slobode građana, to mora biti sasvim opravdano uuu Rodoljub ŠabiĆ: Bili bismo među prvima koji imaju biometrijske lične karte, a među poslednjima koji nemaju zakon o zaštiti podataka uuu Bojana PaniĆ (MUP): Uzorak DNK se uzima isključivo na osnovu naredbe suda i policija to ne može da radi samoinicijativno

BEOGRAD - Uvođenje ličnih karata koje sadrže biometrijski čip sa podacima o građaninu Srbije naišlo je na brojne polemike i protivljenja, a među najglasnijima su predstavnici Srpske pravoslavne crkve. Zbog toga je Vlada Srbije donela uredbu kojom se suspenduje deo Zakona o ličnoj karti. Zaštitnik građana Saša Janković smatra da prilikom usvajanja Zakona o ličnoj karti nije uzeto u obzir da li su ili ne građani spremni da daju biometrijske podatke i koliko je taj sistem ranjiv za eventualne zloupotrebe.

- Kada država uvodi bilo kakve mere, koje stavljaju u pitanje slobodu građana, to mora biti s jasnim razlozima i potpuno opravdano - rekao je juče Janković na javnoj raspravi „Biometrija, bezbednost i ljudska prava“.


CRKVA NA VREME UPOZORILA

- Uvođenje ovih tehnologija predstavlja samo početak globalnog totalitarnog društva. Uredba koja suspenduje deo Zakona o ličnoj karti nije najbolje rešenje, ali je u ovom trenutku je i to neko rešenje - izjavio je đakon Oliver Subotić, podsećajući i da je crkva svojevremeno, pre iznošenja kritičkog stava o biometrijskim ličnim kartama, angažovala timove stručnjaka, informatičara, psihologa, filozofa.., kako bi došla do zaključka o neprihvatljivosti zakonskog rešenja.

Subotić smatra i da s rezervom treba uzimati stavove kompanija koje proizvode i prodaju biometrijsku opremu, jer je njihov motiv svima jasan.


Poverenik za informacije od javnog značaja Rodoljub Šabić nije potpuno protiv uvođenja novih tehnologija niti metoda koje mogu, na primer, da identifikuju pripadnike određenih kriminalnih grupa.

- Međutim, primena biometrijskih ličnih karata bez mehanizama koji obezbeđuju zaštitu ljudskih prava, pre svega podataka o ličnosti, suviše je rizična. Bili bismo jedna od prvih evropskih zemalja koja ima biometrijske lične karte, a jedna od poslednjih koja nema savremeni zakon o zaštiti podataka o ličnosti - rekao je Šabić.

Prema njegovim rečima sve što država ima u posedu treba da bude dostupno javnosti, izuzev malog broja informacija, među kojima su upravo podaci o ličnosti.

Specifičan je i fenomen, naveo je on, da jedan aparat vlasti koji nije ni najmanje raspoložen da daje informacije poput plata direktora javnih preduzeća i Ugovora o koncesiji, istovremeno pokazuje interesovanje da širi informacije o građanima.

- Kontrola i mogućnost distribuiranja i manipulisanja informacijama postali su najveća sila - rekao je Šabić.

Sa druge strane, rukovodilac laboratorije Ministarstva unutrašnjih poslova za DNK analize Bojana Panić ocenila je da primena biometrije u identifikaciji građana može više da koristi nego što može da bude zloupotrebljena, a da je neophodno zakonski regulisati DNK evidenciju.

- Policiji su važne biometrijske karakteristike i služe za otkrivanje izvršioca krivičnog dela - istakla je ona na raspravi koju je organizovao Centar za civilno-vojne odnose.

Panićeva je ukazala da se uzorak DNK, kao biometrijski podatak, uzima isključivo na osnovu naredbe suda i da policija ne može da ga uzme samoinicijativno, a kriminalcima je, kako je naglasila, lakše da zaštite otisak prsta nego biološki trag koji ostavljaju. Zbog toga bi policija, po njenom mišljenju, trebalo da ima DNK bazu referentnih profila i bazu tragova koji se nađu na licu mesta, ali da je to nemoguće, zbog nepostojanja zakona.

Predsednik Upravnog odbora Centra za civilno-vojne odnose Miroslav Hadžić je ocenio da nas sve čeka „budućnost Orvelovog Velikog brata“, jer je u mnogim društvima, pogotovo razvijenim, uspostavljen sistem kontrole kamerama, pod obrazloženjem da je to zbog saobraćaja.

On je upozorio da u Srbiji, pored službi bezbednosti, raste broj aktera koji stiču prava da primenjuju tehniku i mere nadzora, bilo da su ona zakonska ili ih sami prisvajaju, a da pritom nisu razrađena dokumenta za njihovu parlamentarnu kontrolu.

- To se odnosi i na pojedine delove državnog aparata, poput finansijske policije ili Uprave za sprečavanje pranja novca, koji mogu nekog da kontrolišu po nalogu svog direktora, ali i bez odluke suda - rekao je Hadžić.
vivijen
vivijen
Moderator Foruma
Moderator Foruma

Zlatni Pehar Za Više Od 10.000 Poruka
Srbija

Grad : Zvezdan
Browser : Opera
Broj Postova : 13509
Broj Poena : 60334
Reputacija : 971
Datum upisa : 29.01.2010
Datum rođenja : 03.08.1953
Godine Starosti : 66
Pol : Ženski Zodijak : Lav Zmija

Zanimanje : slikanje, pisanje,primenjena umetnost
Raspoloženje : smireno
Uzrečica : ah
Knjiga/Pisac : orkanski visovi

Nazad na vrh Ići dole

Normalna Re: Zanimljivi tekstovi za RAZMISLJANJE

Počalji od vivijen taj Pet 13 Avg - 14:51:34ZAŠTO SMO PROTIV


Зашто смо против?

Написано под: Почетна страна at 17:04

Прихватамо десет тачака Жичког симпосиона, одржаног 26. марта 2005. године у Краљеву, првог стручног скупа који је обрадио проблематику увођења биометријских личних карти на националном нивоу и у јавност износимо проширену верзију тог документа, објављену на Машинском факултету 8. јуна 2006. године.

1. Биометријске личне карте као обавезујући документ на националном нивоу су уведене у неколико држава света, углавном далекоисточних. У Европској унији велика већина земаља нема такве личне карте, оне нису услов за улазак у Европску унију нити њихово увођење доприноси бржем уласку. Очигледан пример је Словенија, која пре уласка у ЕУ није увела такве карте (иако је постојала могућност), већ обичне пластичне са вишим нивоом заштите.

2. Земље које су планирале или планирају да уводе биометријске личне карте суочене су са отпором мислеће јавности и друштвене заједнице уопште. У Великој Британији је покушај увођења биометријских личних карти довео до вишемесечних дебата у парламенту и бурних реакција академских грађана, док је у Канади од стране званичне парламентарне комисије одбачен на неодређено време, као скуп, неоправдан и потенцијално опасан.

3. Светски стручни органи, какав је Заједнички комитет за људска права британске владе, процењују да је пројекат увођења биометријских личних карти на националном нивоу потенцијално у колизији са европском Конвенцијом о људским правима, а званичне студије о изводљивости показују да такве личне карте не гарантују стопроцентну поузданост и аутентичност. Судови неких земаља (Јапан и Тајван) су реаговали са пресудама да пројекат биометријских личних карти крши права грађана и одредбе Устава, у складу са чиме су донети и суспензивни акти.

4. У Србији је пројекат набавке опреме за израду биометријских личних карти постао актуелан крајем 2003. године, када је тадашњи министар полиције објавио да је купљена модерна и скупа опрема од америчке фирме Моторола. Та куповина није прошла ни обавезан тендерски протокол ни законско додељивање новца из републичког буџета, због чега је 2004. године реаговао министар финансија са најавом подизања кривичних пријава. Србија је јединствен пример да је прво купљена опрема за биометријску идентификацију грађана, а после тога (тачније после три године) покренута скупштинска процедура за предлог закона о биометријским личним картама, због чега је себе сврстала у ред тоталитарних држава са волунтаристичким правним уређењем.

5. Америчка фирма која је МУП-у Србије продала систем за биометријску идентификацију грађана има посебне уговоре са америчком војском и централнообавештајном службом (CIA), те нико не може да гарантује да не постоји могућност одлива података страним службама. Такође је основано претпоставити да поменуте службе веома лако могу креирати лажне личне карте за своје потребе, које ће од стране нашег рачунарског система бити препознате као потпуно валидне. Индикативна је чињеница да у Америци државна управа није ни покушала са увођењем биометријских личних карти међу својим становништвом, јер би то сигурно довело до великог отпора јавности.

6. Није тражена масовна сагласност грађана Србије за проширивање базе података коју ће држава о њима водити нити су организоване јавне дебате и дискусије по том питању.

7. Пројекат директно угрожава приватност грађана као једно од фундаменталних личних права данашњице и отвара простор за електронски криптоване тајне архиве.

8. Бирократски апарат добија могућност готово тренутног манипулисања огромним бројем података преко централизоване базе и продаје делова базе трећим лицима.

9. Злонамерни упади споља или намерно исправљање централизоване базе изнутра носе огромну опасност по интегритет личности које су њима обухваћене.

10. Усвајање овог пројекта у будућности води ка много тоталитарнијим концептима интеграције свих докумената у један, чиме би се избрисала анонимност токова новца и отворио пут тоталном надзору државе над појединцем. Минијатуризација целог система се полако спроводи у свету, у виду поткожних чипова, због чега хришћани свих конфесија изражавају оправдан страх од најаве тоталитарног режима описаног у Јовановом Откривењу (уп. гл. 13, ст. 16-1. Синоди неких Православних цркава су дали званична саопштења, јер злонамерни људи могу искористити овакве пројекте за уношење раздора и немира међу хришћане.

NEISTINE REŽIMA I MEDIJA


Неистине режима и медија

Написано под: Почетна страна at 17:20

1. Личне карте са биометријским чипом су «наша међународна обавеза».

Не постоји међународно тело које прописује «обавезе» за лична документа суверених држава (бар не још увек) на глобалном нивоу. Чак ни на нивоу ЕУ, таква обавеза не постоји, мада је сада у току процес прописивања пасоша ЕУ земаља са биометријским чипом.

2. Све земље ЕУ имају овакве личне карте (тврдња лансирана преко РТС-а).

Већина земаља ЕУ нема овакве личне карте, а чак и оне које имају личне карте са биометријским чиповима већином их не везују за централну базу података, тако штитећи приватност соптвених грађана.

3. Све суседне земље имају овакве личне карте.

Ни једна суседна земља нема овакве личне карте. Словенија и Хрватска су увеле пластифициране личне карте са већим степеном заштите, али без биометријских чипова и централизоване базе података.

4. Нове личне карте су «безбедније».

Управо је супротно случај. Као прво, централизоване базе података су подложне «хакерисању», и такви случајеви су честа појава у технолошки развијенијим земљама од Србије. На пример, нови холандски биометријски пасоши су недавно «хаковани», као и централна база података Ветеранске администрације у САД, где је преко 2,2 милиона досијеа америчких ратних ветерана «украдено». Као друго, грешке на оваквим личним картама је много теже исправити и, ако дође до погрешне идентификације, њен носилац може да има огромне проблеме, морајући да доказује полицији, државним органима и рачунарима у централној бази података да је у питању грешка.

5. Нове личне карте се не могу користити за праћење људи.

Сваки пут када будете легитимисани за било коју трансакцију која захтева очитавање ваше личне карте, траг о томе улази у централну базу података. На основу ових трагова, држава, као и свако други ко буде имао увид у базу података, моћи ће да направи «мапу» ваших кретања, куповине, продаје, навика, итд. А кад у следећу генерацију чипова буду уграђени РФИД чипови који су минијатурни радио-одашиљачи, онда ће сваки ваш покрет бити видљив – у реалном времену.

SVE U 'PAMETNOJ' PLASTICI

Studentska elektronička kartica zamijenit će papirnati indeks te mnoge propusnice

'Prva studentska 'pametna' elektronička kartica na kojoj je i elektronički indeks, predstavljena je na zagrebačkome Fakultetu elektrotehnike i računarstva (FER). Ta bi kartica trebala pridonijeti mobilnosti studenta na području cijele Hrvatske, rekao je profesor Mario Kovač.

'Kartica je dio strateškoga projekta informatizacije Hrvatske što će pridonijeti uključivanju hrvatskoga obrazovnog sustava u europski i svjetski' - istaknuo je Dragan Primorac, ministar znanosti, obrazovanja i športa, te dodao da je mobilnost studenata jedan od glavnih ciljeva Bolonjskoga procesa u primjeni kojega je Hrvatska među prvih šest zemalja u Europi.

Najboljim studentima prve godine FER-a, čiji je prosjek ocjena 5,0, Primorac je uručio 'pametne' elektroničke kartice koje će u potpunosti zamijeniti sve funkcije dosadašnjega 'papirnatog' indeksa.

Studenti će ju koristiti i za identificiranje na predavanjima, pri ulasku u laboratorije, knjižnice ili druge akademske prostore, u studentske domove, među ostalim, i za autorizirani pristup internetu i bazama podataka.

Prof. Kovač smatra da je to zahtjevan i vrlo složen projekt na kojemu su najmodernije tehnologije primijenjene na zanimljiv i originalan način. Objasnio je da je sada dovršena pilot faza projekta tako da će karticu za početak moći koristiti oko tisuću studenata FER-a, studenti i poslijediplomci zagrebačkoga Ekonomskog fakulteta te studenti u Studentskome domu Ante Starčevića.

Ovi potonji će s pomoću te kartice ulaziti u sva tri paviljona svoga doma, u računalnu učionicu, a moći će je koristiti i umjesto žetona u praonici rublja.
'Slijedi proširivanje projekta na druge akademske institucije, a krajnji je cilj da karticu koriste svi hrvatski studenti kojih je oko 150.000' - istaknuo je profesor Mario Kovač.'


Evo, dakle, gradnja našeg tora svakim danom sve bolje i bolje napreduje! A ovce mirno i dalje pasu i misle svoje! Ovo je klasičan primjer indoktrinacije u mentalitet 'Novog Svjetskog Poretka' metodom koju Icke zove 'stepping stones', odnosno, uvođenje promjene malim koracima, kako stara dobra narodna kaže: 'zrno po zrno, pogača, kamen po kamen, palača, e-indeks po e-indeks, mikročip!'.
Kada malo oljuštimo ove gornje slojeve informativnih dezinformacija, dobivamo jednu sažetu i jasnu poruku koja otprilike glasi ovako: 'Uvodimo vam novu karticu na kojoj će biti pohranjeni svi vaši 'studentski' podaci, pozorno ćemo vas motriti i bilježiti sve vaše aktivnosti kad god ju budete koristili, jer nama nije dovoljno da vas pratimo samo dok jedete u menzi, ne stoko, vi morate biti pod totalnim nadzorom!'
Ali u svemu tome ima jedna zapanjujuća stvar! To se uvodi kao nešto najnormalnije, gotovo samo po sebi razumljivo, sve to prolazi bez ikakvih dvojbi, bez ikakve rasprave, bez ikakve reakcije od strane javnosti! Nikoga nije briga! Štoviše, većina to objeručke prihvaća kao 'napredak kroz tehniku'. Kad bi ti naši vrli i obrazovani studenti u svojim glavama zadržali još nešto osim beznačajne hrpe nevažnih i zaglupljujućih podataka s kojima ih ovi truju, i u slobodno vrijeme, kojeg imaju na bacanje razmišljali o još nečemu što nema direktne veze s karlovačkim i ožujskim, nogometom, maskarama Maybeline i ovom i onom sjajilu i ružu za usne, možda bi još nekome i došlo do mozga da uvođenje ovakve jedne kartice i nije baš tak super i cool kak se prezentira preko svih mogućih medija ili kak se na prvi pogled čini. Pazite samo tu propagandu, koji je to stupanj zaglupljivanja i stvaranja imbecila od ljudi. To ne samo da je neumjesno, nego je i uvredljivo. Poruka glasi: 'Zamisli, ti nisi dovoljno mobilan ako imaš indeks od papira! Tebi treba e-indeks!' Vau, ne znam kak sam uopće preživio svih ovih godina na tom faksu a da nisam ostavio glavu negdje uz cestu. Ali, uzalud mi trud svirači, kad od tog svekolikog obrazovanja i prepotentne načitanosti imamo 150.000 instant debila ispranog mozga!
Oni očigledno nisu svjesni da je ova kartica samo jedan eksperiment da se u društvu prihvati ideja o pohranjivanju velike količine podataka o pojedincu na jedno mjesto, i da to mjesto s vremenom postane mikro-čip koji će se umetati pod kožu i bez kojeg se više neće moći studirati!!
Ali glavna kvaka je u ovome: Jeste li primijetili da se te norme ponašanja tipa 'nećete moći ako ne budete to i to' donose zahvaljujući ovčjem mentalitetu mase? Nitko ne postavlja pitanja, nitko ne analizira, nitko se ne buni, svi samo poslušno pasu sve ono što im vukovi bace pod nos!

Још о електронским личним документима


У техничко-правном смислу, у електронском чипу је само дошло до усавршавања, увећавања и обједињавања нечега што је до сада већ постојало. И до сада су постојали тајни досијеи; разлика је у томе што су они до сада отварани само за одређени број „сумњивих“ грађана, а сада сваки грађанин постаје „сумњив“

Иако је на реаговање Цркве у Правилник о новим личним картама у Србији уметнута могућност добијања личне исправе без чипа, тј. „контактног микроконтролера“ (Правилник о личним картама, чл. 4, чл. 8, [You must be registered and logged in to see this link.] и тиме доста постигнуто на заштити права грађана и верника, много тога у вези са новим електронским документима остаје нејасно. Не зна се да ли ће у новим личним картама бити бар-кодова, затим шта ће садржавати нови пасоши, или који су рокови за вађење нових исправа. Међутим, с обзиром на то да се код нових електронских докумената свуда јављају два елемента: електронски чип и бар-код, основна је недоумица да ли између њих има разлике у облику и степену опасности угрожавања грађанских и духовних права и слобода православних верника.Ђакон Оливер Суботић:

“Биометријски системи идентификације”


Због великог интересовања шире и стручне јавности, Институт за политичке biometrijski_sistemi_identifikacije.jpgстудије у Београду
је на својој Интернет презентацији поставио електронску верзију књиге „Биометријски системи идентификације: критичка студија“, аутора ђакона Оливера Суботића, главног и одговорног уредника „Православног мисионара”.

Подсећамо да је основа те студије урађена на захтев Светог Архијерејског Синода СПЦ, те да је у питању прва и према нашим сазнањима још увек једина мултидисциплинарна студија из области биометријских система идентификације објављена на српском језику. Штампано издање књиге је распродато.


“ЗА ЖИВОТ БЕЗ ЖИГА” ТРАЖИ ОД МУП-А СРБИЈЕ ИСТРАГУ ПРОТИВ БИВШЕГ ПРЕМИЈЕРА ЗОРАНА ЖИВКОВИЋА

У среду, 19.3.2008. као гост емисије “Проблем” на београдској телевизији Студио Б, бивши премијер Србије Зоран Живковић јавно се похвалио набавком опреме за нове биометријске пасоше и личне карте у Србији. Дословце, бивши премијер рекао је да је да је “он купио опрему за Бели шенген” која, ето, већ 5 година стоји нераспакована у складиштима МУП-а Србије.
Још 2002. када је тадашњи МУП, на челу са министром Душаном Михајловићем, почео са незаконитом набавкком опреме за нове, биометријске личне исправе са чипом, у вредности од око 100 милиона долара, преко јула 2006. када је Народна скупштина Републике Србије изгласала, без претходне јавне расправе, Закон о личној карти, па све до јесени 2007. када је изгласан Закон о путним исправама.

ПОЗИВ ВЛАДИ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ ДА ОБУСТАВИ ПРОЈЕКТЕ ЕЛЕКТРОНСКЕ ИДЕНТИФИКАЦИЈЕ ГРАЂАНА БЕЗ ОДГОВАРАЈУЋЕ ЗАКОНСКЕ, ЈАВНЕ И СТРУЧНЕ САГЛАСНОСТИ


Придружујући се иницијативи са скупа на Машинском факултету Београдског универзитета, посвећеног проблематици увођења нових биометријских личних карти, нових здравствених књижица и осталих пројеката који потенцијално воде тоталитарном надзору у Србији, а све финансирано новцем њених пореских обвезника, обраћамо се Влади Србије тражећи следеће:

1. Заустављање пројекта увођења нових личних карти док се Закон о личној карти не усагласи са новим Уставом и уваже примедбе стручне и шире јавности;

2. Заустављање издавања нових здравствених књижица са бар-кодом и централизованом електронском базом здравствених података док се прво не донесе Закон о заштити података о личности и омогући давање података на добровољној бази.

3. Доношење Закона о заштити података о личности, уз претходну стручну и јавну расправу, који би установио државно тело за надзор употребе личних података грађана Србије, заштиту од њихове злоупотребе и контролу самих грађана над употребом њихових личних података, чији су они једини законити власници, што такође треба да буде законом изричито наглашено.
vivijen
vivijen
Moderator Foruma
Moderator Foruma

Zlatni Pehar Za Više Od 10.000 Poruka
Srbija

Grad : Zvezdan
Browser : Opera
Broj Postova : 13509
Broj Poena : 60334
Reputacija : 971
Datum upisa : 29.01.2010
Datum rođenja : 03.08.1953
Godine Starosti : 66
Pol : Ženski Zodijak : Lav Zmija

Zanimanje : slikanje, pisanje,primenjena umetnost
Raspoloženje : smireno
Uzrečica : ah
Knjiga/Pisac : orkanski visovi

Nazad na vrh Ići dole

Normalna Re: Zanimljivi tekstovi za RAZMISLJANJE

Počalji od vivijen taj Pet 13 Avg - 14:56:31A evo malo od muke i da se nasmejemo, na ovu temu...


NOVE BIOMETRIJSKE LIČNE KARTE


Operator: "Pizza Hut. Mogu li dobiti Vaš... "
Mušterija: "Dobar dan! Htio bih naručiti pizzu."
Operator: "Mogu li prvo dobiti Vaš JMBG gospodine?"
Mušterija: "Moj JMBG, ah da, pričekajte malo, eh! Moj JMBG je 61020499981"
Operator: "Hvala Vam, Gospodine Marko. Vidim da živite u Ulici jablana 13 i Vaš telefonski broj je 332 971. Vaš broj na poslu je 301 243 i Vaš
broj mobitela je 095 301 2431. S kojeg broja zovete Gospodine? "
Mušterija: "Huh? Kod kuće sam. Odakle Vam samo sve te informacije?"
Operator: "Pa umreženi smo Gospodine."
Mušterija: (začuđeno) "Oh, da, htio bih naručiti dve velike pizze extra ljute..."
Operator: "Mislim da Vam to nije dobra ideja Gospodine."
Mušterija: "Kako to mislite?"
Operator: "Gospodine, Vaši zdravstveni podaci upućuju na to da imate visok krvni pritisak i vrlo visok nivo holesterola. Polisa dopunskog
zdravstvenog osiguranja ne pokriva i taj rizik..."
Mušterija: "Pa što mi onda možete preporučiti?"
Operator: "Mogli biste probati našu bezmasnu soja-pizzu od soje.
Siguran sam da će Vam se svideti."
Mušterija: "Zašto to mislite?"
Operator: "Pa, prošle nedelje ste u biblioteci podigli knjigu "Gurmanska jela od soje". Zato sam Vam to predložio."
Mušterija: "U redu, U redu. Dajte mi onda dvije jumbo soja-pizze. I koliko to košta?"
Operator: "To bi trebalo biti dosta za Vas, Vašu ženu i četvero dece. Sve zajedno sa troškovima dostave je 1.150,00 din."
Mušterija: "Daću Vam broj svoje kreditne kartice."
Operator: "Oprostite gospodine, ali bojim se da ćete to morati platiti gotovinom. Prekoračili ste dopušteni iznos po kreditnim karticama."
Mušterija: "Skoknut ću do bankomata i doneti novac pre nego Vaš dostavljač stigne do mene."
Operator: "Neće ni to ići gospodine! Imate prekoračenje i na tekućem računu."
Mušterija: "Nema veze. Samo pošaljite pizze. Pripremit ću novac. Koliko Vam treba za dostavu?"
Operator: "Malo smo zatrpani u ovom trenutku. Oko 45 minuta.
Gospodine, ako Vam se žuri možete doći do nas ali bit će Vam nezgodno voziti pizze na motociklu."
Mušterija: "Kako znate da vozim motocikl?"
Operator: "Ovdje stoji da kasnite s otplatom kredita za auto pa Vam ga je banka oduzela. Ali Vaš skuter je u potpunosti otplaćen pa sam samo
pretpostavio da ćete voziti njega."
Mušterija: "@#%/$@&?#!"
Operator: "Preporučio bih Vam da pazite što govorite Gospodine! Već imate dve prekršajne prijave zbog remećenja javnog reda i mira i vikanja na
policajca 2008."
Mušterija: (Bez riječi)
Operator: "Želite li još nešto Gospodine?"
Mušterija: "Ne ništa više. Ali, nemojte zaboraviti dve gratis Coca Cole - piše u Vašem oglasu!"
Operator: "Oprostite gospodine ali naš oglas je ima klauzulu da ne smijemo nuditi besplatnu Colu dijabetičarima!"
vivijen
vivijen
Moderator Foruma
Moderator Foruma

Zlatni Pehar Za Više Od 10.000 Poruka
Srbija

Grad : Zvezdan
Browser : Opera
Broj Postova : 13509
Broj Poena : 60334
Reputacija : 971
Datum upisa : 29.01.2010
Datum rođenja : 03.08.1953
Godine Starosti : 66
Pol : Ženski Zodijak : Lav Zmija

Zanimanje : slikanje, pisanje,primenjena umetnost
Raspoloženje : smireno
Uzrečica : ah
Knjiga/Pisac : orkanski visovi

Nazad na vrh Ići dole

Normalna Re: Zanimljivi tekstovi za RAZMISLJANJE

Počalji od vivijen taj Pet 13 Avg - 14:58:04DAVID ICKE O MIKROČIPOVANJU LJUDI I DECE


Kako su se samo smijali kada sam govorio da se krećemo u tom smjeru, prema sustavu u kojem će svako dijete odmah po rođenju biti čipirano. 'Ti si prolupao', govorili su mi. Čujem li još uvijek taj smijeh? Mislim da ne, jer se mikročipiranje ljudi već naveliko provodi.
Upotrijebili su totalitarističko šuljanje kako bi ljude navikli na čipiranje. Krenulo je s domaćim životinjama i kućnim ljubimcima, nastavilo se s odjećom i drugim proizvodima, i naposljetku je na red došao glavni cilj - MI.
Kao i uvijek, naglašavaju se sve ,,navodne koristi'' od pretvaranja ljudi u mikročipiranu stoku, ignorirajući pritom STVARNI PLAN. Govore vam da ćete moći pratiti svoje dijete, da će vam biti dostupan vaš liječnički karton ukoliko vas udari kamion, i da ćete se osloboditi tih groznih kreditnih kartica. 'Vidite koliko nam je stalo do vas?' Sve bi moglo stati na čip pod vašom kožom: mogli biste čak bez zaustavljanja proći kroz aerodrom ili platiti robu u trgovini bez da morate posegnuti u džep. Zar to nisu dovoljni razlozi da budete markirana životinja? I sami shvaćate da to ima smisla.

Izvještaj United Press Internationala (UPI) koji sam pročitao u travnju 2004. donosi da je američko Ministarstvo zdravlja i socijalnih službi objavilo provedbu pokusa radi 'boljeg praćenja i pomaganja stanovništvu bez doma'. Obratite pozornost na orvelovsku upotrebu riječi 'pomaganje' kada zapravo misle na kontrolu. U sklopu pilot-programa, izvještaj kaže da će beskućnicima u gradovima koji sudjeluju obavezno biti implantirani čipovi za radiofrekvencijsku identifikaciju (RFID) kako bi socijalni radnici i policija mogli pratiti njihovo kretanje u stvarnom vremenu. 'Zagovornici subdermalnog RFID praćenja kažu da će tehnologija odvraćati implantirane beskućnike od zločina, dok će vladinim djelatnicima omogućiti da im lakše pružaju socijalne usluge kao što je dostavljanje hrane i lijekova', zaključuje izvještaj. Kada ovi ljudi kažu da obavljaju 'pokus' to je zmijski izraz za: 'pripremamo teren, ciljajući na ljude za koje veći dio javnosti boli briga, a kada čipiranje postane uvriježena metoda identifikacije, dolazimo po vas ostale'.

Jedna od glavnih kompanija iza svega toga je Applied Digital Solutions iz Floride, koja proizvodi 'VeriChip' . Vidio sam medijske izvještaje u kojima se tvrdi daje ideja implantiranja čipova u ljudsko tijelo ostala 'uglavnom teorijska' do 11. rujna, kada je tehnološki direktor Applied Digital So-lutionsa vidio vatrogasce koji su ispisivali broj svoje značke po rukama kao identifikaciju u slučaju da budu unakaženi ili zarobljeni. To je dovelo do ideje čipiranja ljudi, tvrde oni.
Kakve gluposti. U knjizi pod naslovom Djeca Matrixa upozoravao sam još prije na­pada na ovu kompaniju i njihovo lansiranje čipa zvanog Digital Angel. Dr. Peter Zhou, glavni znanstvenik iza ove tehnologije, prije 11. rujna rekao je:

'Digital Angel će biti veza između vas i elektronskog svijeta. On će biti vaš tutor, zaštitnik. Donijet će vam dobre stvari. Bit ćemo hibridi elektroničke inteligencije i naše vlastite duše.'

Elektroničke inteligencije i našeg vlastitog mozga i središnjeg živčanog sustava, prije će biti. Ideja o mikročipiranju ljudi nije naišla na pozitivne reakcije onih koji su zabrinuti za privatnost i civilne slobode, pa je promocija čipa na neko vrijeme stala.
Ali nakon 11. rujna, Applied Digital Solutions iskoristio je priliku za napad s marketinškim sloganom "Ljudski čip = ljudska sigurnost". Sada tvrde da su čipirali na tisuće ljudi, ali cilj je da svi budu označeni. Među VeriChipovim ranim klijentima bio je meksički glavni državni tužitelj, 'kako bi ga se zaštitilo od kidnapiranja'; i kompanija Solu-sat, meksički distributer VeriChipa, pokrenula je 'uslugu' čipiranja djece kao 'mjere protiv kidnapiranja'. Ne spominje se da ta 'Veri-djeca', kako ih zovu, bivaju elektronički oteta istog trena kada im ubace čip. Applied Digital Solutions planira uvesti program 'Veri-dijete' i u druge zemlje.

ORBCOMM, globalna kompanija za satelitsku telekomunikaciju, krajem 2004. objavila je na svojoj web-stranici da je postigla sporazum s korporacijom VeriChip, kćeri Applied Digitala, o pružanju 'satelitskih i telekomunikacijskih usluga za buduće aplikacije koje će koristiti prvi svjetski implantabilni radiofrekvencijski identifikacijski (RFID) mikročip...'. Jerry Eisenberg, generalni direktor ORBCOMM-a, rekao je da je dogovor s VeriChipom donio još jednu novu i važnu industriju koja će koristiti njihove satelitske sustave i zemaljsku infrastrukturnu mrežu za globalni prijenos poruka. Da, za kontrolu ljudi.

Ako ste pročitali moju knjigu ISTINA ĆE VAS OSLOBODITI, znate da sam sve to odavno predvidio. Godine 1994. pisao sam o tome kako će se ljudski mikročipovi ljudima prodavati kao sredstvo za zaštitu njihove djece, pohranu medicinskih kartona za liječnike, i kao praktičnija i na krađu otporna zamjena za kreditne kartice. Applied Digital Solutions već koristi sve tri smicalice u svojim marketinškim izjavama. U listopadu 2004. iluminatska Uprava za hranu i lijekova (FDA) kompaniji je odobrila puštanje VeriChipa na tržište (odluka koja nikada nije bila u pitanju), i američko Ministarstvo zdravlja i socijalnih službi objavilo je da će sa 139 milijuna dolara financirati uvođenje elektronskih 'zdravstvenih kartona' (mikročipiranih ljudi) u narednih deset godina.

Ljudi rade kako bi platili poreze, a porezi se koriste za dodatno porobljavanje ljudi. Vidio sam čak i članak o jednom noćnom klubu u Barceloni koji ljudima nudi brži ulaz pristanu li biti čipirani. Očito, utorak navečer je sada 'večer za implantiranje' kada se goste može čipirati između pića i plesa.
Koliko se samo uvede programa čipiranja koji nikada ne dospiju u vijesti?

Vidjet ćemo još širu primjenu i promoviranje čipa na bezbrojne načine, jer to je ono što globalnoj državi Iluminata treba za totalnu kontrolu ljudi. Britanska vlada, na primjer, objavila je planove za uvođenje obaveznih identifikacijskih kartica, ali to je samo prvi korak, totalitarističko šuljanje prema mikročipiranju stanovništva. Isto se događa u Sjedinjenim Državama.

Jedan CIA-in znanstvenik mi je 1997. rekao da je ovaj čip daleko više od sredstva elektronskog markiranja. Poruke koje idu iz čipa prema računalu jedna su stvar, ali važnije su poruke koje idu u suprotnom pravcu.
Rekao je da oni mogu komunicirati s usađenim čipovima, bilo s izoliranim pojedincem ili masovno, i slati frekvencije koje mogu izazvati jake bolove ili bolest, manipulirati ljudima mentalno i emocionalno, pa čak i ubiti. Čip ljude može učiniti poslušnima ili agresivnima, seksualno uzbuđenima ili hladnima, te djelovati na njihove misaone procese tako da ne mogu jasno razmišljati ili tako da na njihove postupke utječe ono što čip prima.
To je prava priča iza mikročipiranja ljudi. .
vivijen
vivijen
Moderator Foruma
Moderator Foruma

Zlatni Pehar Za Više Od 10.000 Poruka
Srbija

Grad : Zvezdan
Browser : Opera
Broj Postova : 13509
Broj Poena : 60334
Reputacija : 971
Datum upisa : 29.01.2010
Datum rođenja : 03.08.1953
Godine Starosti : 66
Pol : Ženski Zodijak : Lav Zmija

Zanimanje : slikanje, pisanje,primenjena umetnost
Raspoloženje : smireno
Uzrečica : ah
Knjiga/Pisac : orkanski visovi

Nazad na vrh Ići dole

Normalna Re: Zanimljivi tekstovi za RAZMISLJANJE

Počalji od vivijen taj Pet 13 Avg - 15:04:06Poslednje pismo doktora iz Ukrajine

Posljednja informacija od doktora iz Ukrajine -
on tvrdi da u Ukrajini nije u pitanju Svinjski Grip, nego Plućna Kuga;

Važna informacija !

Ovo je moja posljednja informacija ali ozbiljna i iskrena,
jer su se kockice složile u sliku!
Kada sam pisao ovaj materijal, shvatio sam da je glavi uzrok ove sadašnje "epidemije"
jedna potpuna degradacija sistema primarne zdravstvene zaštite.
Međutim, šta je tu je.
Tako, ovo je moje poslednje pismo.
A njega pišem za medicinsko osoblje (prvenstveno za pedijatre, terapeute i porodične ljekare)
i pacijente,
iz razoga - što prvi ne znaju šta se zbiva i šta da rade, dok drugi jednostavno umiru,
uprkos svim naporima njihovih bližnjih.
Ukoliko razumijemo ono što se zbiva, onda možemo SRIJEČITI KOMPLIKACIJE od kojih ljudi sada umiru.
Izvinjavam se, ali ću prvo zbog praktičnih razloga opisati patogenezu bolesti.
To je važno zbog medicinskog osoblja.


Dakle, patogeneza bolesti izgleda ovako:

Sada vlada, a uskoro će se proširiti i po cijeloj Ukrajini, jedna bakterijska ili virusna infekcija, čiji uzročnik ima afinitet za epitelne ćelije pluća,
što izaziva jednu autoimunu reakciju, koja se manifestuje kao toksični pulmonarni edem.

Ukoliko se pacijentu u tom momentu ne pruži jedna kvalitetna medicinska pomoć (za 1,5 do 2h), taj proces će preći u drugi stadij, eritrocitnu difuziju, što se očituje pucanjem alveolarnih membrana, te umjesto da omogućavaju perfuziju gasova, one se pune krvlju.
Medicinari to opisuju kao morfološki stadij "crvene hepatizacije"
(plućno tkivo dobija strukturu sličnu tkivu jetre, prim. prev.)
Pluća postaju "preplavljena" krvlju.
U tom momentu pacijent osjeća nedostatak vazduha, dolazi do hemoptize (iskašljavanja krvi, prim. prev.), što je praćeno kratkim i ubrzanim disanjem, padom pritiska krvi itd. Njemu se obično tek u takvim momentima pruža kvalitetna medicinska pomoć, međutim, u tom momentu pacijent ima veće šanse da umre nego da preživi.

Ovaj sindrom trenutno nazivaju "akutni respiratorni distres sindrom odraslih osoba (ARDS)" a često se upotrebljava i pojam «SARS», što nema nikakvu praktičnu ulogu. Međutim, isti taj sindrom se sa istim "uspjehom" može javljati i kod djece.
Nije bitno to da li mi to zovemo ARDS, SARS, koronavirusom, virusom А/H1N1/2009, bilo kakvom bakterijom ili bilo čime drugim.

Etiologija te bolesti nam nije poznata, ili je ta bolest možda polietiologična,
ali u nekom smislu njen razvojni tok je skoro uvijek isti.
U njenom početnom stadijumu dolazi do razvoja edema pluća, koji je toksično-alergijske prirode!

Drage kolege, doktori, pedijatri, internisti...

Samo od nas će zavisi to da li će naši pacijenti preživjeti ukoliko budemo u stanju pravilno razlikovati virusne infekcije od bakterijskih, ako budemo u stanju da pružimo našim pacijentima ambulatorno liječenje prema relevantnim protokolima a sada znamo da se kod nekih od njih može razviti ARDS/SARS sindrom - dopustite pacijentima da budu cijelo vrijeme u stalnom kontaktu s vama uz pomoć mobilnih telefona.

ARDS/SARS se brzo razvija, međutim, on nije smrtonosan ukoliko se adekvatna medicinska pomoć pruži za vrijeme nastanka plućnog edema,
pogotovo kod pacijenata koji se ne nalaze na bolničkom liječenju.
Poslušajte preko telefona kako vaši pacijenti dišu i sve će vam biti jasno.
Budite spremni na porast takvih pacijenata, jer mi nismo spremni za ovu epidemiju.

Poštovani doktori koji radite na odjeljenjima hitne pomoći, kolege,
Preporučio bih vam da ostavite sve drugo ukoliko imate pacijenta za kojeg se sumnja da ima edem pluća. Taj pacijent je sebi već kupio kartu za onaj svijet! Međutim, ta karta se još uvijek može otkazati!

Molim vas da držite u svojim torbama dovoljno hormonalnih preparata i antibiotika. Organizujte hospitalizaciju za sve one pacijente za koje se samo sumnja na edem pluća, i upozorite unaprijed o tome bolničke ljekare. Tako nećemo više imati toliko smrtnih slučajeva usljed "atipične pneumonije"!
А tek kasnije možemo pokušati sa ustanovljavanjem da li je taj plućni edem uzrokovao ARDS/SARS, koronavirus, virus А/H1N1/2009
i koje vrste bakterija su učestvovale u tome, te odrediti protokole za zbrinjavanje i terapiju takvih pacijenata.

Poštovani pacijenti,

Pronađite doktora kome možete povjeriti svoje zdravlje, kao i zdravlje vaših bližnjih. Znam da je to skoro nemoguće izvesti u seoskim područjima ali bi Ministarstvo Zdravlja moglo organizovati posebnu telefonsku liniju s vašim područjem, koju možete koristiti. Ne zaboravite da u našoj zemlji važi pravilo: "spasenje davljenika je u njegovim vlastitim rukama"!

Ukoliko nemate nikoga kome se možete obratiti za pomoć,
onda se potrudite da imate kod kuće sljedeće medikamente:

1. Prednizolon ili Deksametazon u ampulama;

2. Linkomicin, Gentamicin, Dalacin ili Klindamicin ( jedan od antibiotika širokog spektra u ampulama )
Takođe možete nabaviti i neke druge antibiotike širokog spektra. Čini se da penicilin i cefalosporini nisu efikasni.
Takođe je nepoznato da li kod plućnog edema pomažu antibiotici kao što su streptomicin i tetraciklin.

3. Alkohol, vata i injekcione šprice od 5 i 10 ml.

Ne postoje posebno propisane doze tih preparata. U vezi s njima konsultujte doktore iz hitne pomoći a najbolje bi bilo da vam ih oni lično daju. Ukoliko pronađete doktora u kojeg imate povjerenja, pozovite ga odmah ukoliko se pojave simptomi bolesti i jasno ih opišite. Nemojte pokušavati da se lječite sami.
Mjerite temperaturu tijela dva puta dnevno, čak iako ništa ne osjećate.

Primjena hormonalnih preparata odobrena je samo doktorima.
Oni bi trebali prepoznati zvukove koji se javljaju kod disanja, u slučajevima edema pluća. (Ovdje se navodi mogućnot da pacijent takođe može prisloniti telefon na grudi što bi omogućilo doktoru s kojim razgovara da mu ovaj presluša pluća. prim. prev.)

Ukoliko čovjek ima osjećaj "grguljanja" u grudima,
njemu se mora hitno ukazati medicinska pomoć, čak unutar 15 minuta!

Upotrebom hormonalnih preparata čovjeku se može spasiti život, sprječavanjem prelaska bolesti iz prvog stadija (edem pluća)
u drugi (eritrocitna infiltracija pluća), jednostrana ili obostrana pneumonija!

Ukoliko je inicijalna hormonalna terapija bila poduzeta od strane nekog drugog s ciljem hitne potrebe spašavanja života,
onda sva naknadna njega mora biti pružena od strane profesionalnog medicinskog osoblja, uključujući i naknadnu hormonalnu terapiju.

Ovo što je gore navedeno, može vam spasiti život.

Kuga
[You must be registered and logged in to see this link.]

Što je kuga?

Kuga je bolest uzrokovana jednom vrstom bakterije. U prirodi, ova bolest se širi sa glodavaca na ljude preko uboda buha. U četrnaestom stoljeću, ova bolest se raširila diljem svijeta u tri velika vala, i usmrtila jednu trećinu do jedne polovine stanovništva na mjestima gdje se pojavila epidemija.
Zahvaljujući poboljšanim sanitarnim i životnim uvjetima, epidemije kuge su danas rijetke. Međutim, i do 2,000 slučajeva se prijavi svake godine diljem svijeta, uključujući oko 15 slučajeva u jugozapadnom dijelu S.A.D.

Postoje tri vrste kuge:

• Bubonička kuga je najčešći oblik ove bolesti u prirodi, na koju otpada 75-97 posto slučajeva. Simptomi, koji se pojavljuju brzo, uključuju temperaturu, groznicu, slabost, te bolne, oteknute limfne čvoriće, ili “kvržice.”

• Septisemička kuga – krvna infekcija uzrokovana bakterijom kuge – je manje učestala. Na nju otpada manje od 20 posto “prirodnih” slučajeva kuge.

• Plućna kuga je najteži oblik ove bolesti – ali i najrjeđi u prirodi. Na nju otpada manje od 14 posto slučajeva. Međutim, vjeruje se da bi se upravo ovaj oblik kuge mogao koristiti u terorističkim napadima. Počinje kada bakterija uđe u pluća, što ubrzo izaziva teški oblik upale pluća.
Simptomi plućne kuge uključuju visoku temperaturu, bolove u prsima, kašalj, nedostatak daha i iskašljavanje krvave tekućine ili ispljuvka. Ako se ne započne liječenje antibioticima u roku od 24 sata, pacijent može brzo završiti u šoku i umrijeti. Za pacijente kod kojih se liječenje ne započne odmah, smrtnost je blizu 100 posto.

Kako se dobije kuga?

Ljudi dobiju buboničku kugu od zaraženih životinja. Bakterije se šire preko ugriza zaraženih buha, ugriza ili ogrebotina od zaraženih životinja, ili direktnim kontaktom od lešina zaraženih životinja.
Ljudi dobiju plućnu kugu udisanjem kapljica koje sadrže bakterije kuge. Kapljice se raspršuju u zrak kada zaraženi ljudi – ili životinje – zakašlju. Međutim, ako bi se kuga koristila kao oružje, bakterije bi se mogle raspršiti u zrak namjerno (CHEMTRAILS)!
Simptomi plućne kuge obično se pojavljuju u roku od dan dva nakon izloženosti bakteriji.

Može li se zaraziti od drugih ljudi?

Da –udisanjem kapljica raspršenih u zrak kada zaražena osoba kašlje.

Zašto se smatra mogućim terorističkim oružjem?

Mogućnost upotrebe kuge kao oružje se razmatrala barem 60 godina. Japanci su navodno pokušali koristiti bombice da bi raspršili zaražene buhe tokom Drugog svjetskog rata.
I S.A.D. i bivši Sovjetski savez su tokom 50-tih i 60-tih godina razvijali načine za raspršivanje bakterija kuge u zrak , AVIONIMA-MLAZNJACIMA

Kuga se smatra mogućim biološkim oružjem jer:

• Bakterije se mogu raspršiti u zrak, s mogućnošću širenja zaraze na veliki broj ljudi.
• Bakterija raspršena u zrak bi uzrokovala opasni plućni oblik kuge.
• Plućna kuga se može prenijeti s jedne osobe na drugu, dalje šireći bolest.
• Plućna kuga je ozbiljna bolest s visokim postotkom smrtnosti.
• Epidemija plućne kuge mogla bi izazvati ekstremni strah i paniku.

Prvi znak napada plućnom kugom bio bi val ljudi koji traže zdravstvenu pomoć zbog teških problema s disanjem, otprilike dan dva nakon napada.
Do tada, bakterija više ne bi bila prisutna u zraku. Bez brze, energične terapije, mnogi ljudi izloženi bakterijama bi umrli.

Može li se kuga spriječiti?

Trenutno nema vakcine za kugu, premda postoje nastojanja da se sačini.
Ako bi neko bio izložen zaraženim ljudima ili životinjama, antibiotici bi mogli spriječiti bolest – ako se terapija započne smjesta

Bakterije kuga raspršene u zrak, mogu preživjeti manje od jednog sata. Uništava ih sunčeva svjetlost, toplina i suhoća.
Rizik od zaraze može se također umanjiti, ako bi skinuli odjeću i istuširali se za prvog sata nakon izlaganja.
Međutim, još uvijek bi trebalo uzeti antibiotike, kao preventivnu mjeru.

Može li se liječiti?

Svi oblici kuge mogu se liječiti antibioticima.
Međutim, ljudi s plućnom kugom moraju se liječiti unutar 24 sata nakon pojave simptoma.
Ako se ne liječe, plućna kuga je gotovo uvijek smrtonosna.

Što činiti ako mislimo da smo bili izloženi kugi?

Ako ste bili izloženi kugi, malo je vjerojatno da biste to znali.
Međutim, ako opravdano vjerujete da ste mogli biti izloženi, smjesta se javite svom liječniku.
Ako primjetite neku sumnjivu situaciju ili aktivnost u vašoj zajednici – uključujući moguće korištenje klica bolesti kao oružje
– alarmirajte svoje lokalne predstavnike zakona.
vivijen
vivijen
Moderator Foruma
Moderator Foruma

Zlatni Pehar Za Više Od 10.000 Poruka
Srbija

Grad : Zvezdan
Browser : Opera
Broj Postova : 13509
Broj Poena : 60334
Reputacija : 971
Datum upisa : 29.01.2010
Datum rođenja : 03.08.1953
Godine Starosti : 66
Pol : Ženski Zodijak : Lav Zmija

Zanimanje : slikanje, pisanje,primenjena umetnost
Raspoloženje : smireno
Uzrečica : ah
Knjiga/Pisac : orkanski visovi

Nazad na vrh Ići dole

Normalna Re: Zanimljivi tekstovi za RAZMISLJANJE

Počalji od vivijen taj Pet 13 Avg - 15:46:23
Alternativna ili klasična medicina

Svedoci smo jadnog stanja u kome se nalazi savremeni sistem zdravstva u svetu. Svaki dan imamo sve vise novih lekova, a sa savremenom tehnologijom i sve vise uredjaja u bolnicama. Ali, sve veci procenat stanovnistva pati od raznih bolesti. Savremena medicina je skupa i neefikasna u lecenju hronicnih obolenja, a parcijalna u lecenju samo jednog organa. Lekovi koji nisu prirodni deluju na osnovnu bolest, sa citavim nizom kontraindikacija na druge organe. Skoro da ne postoji sistem preventive (kako se zastititi od bolesti). Zbog ovakvih nedostataka oseca se potreba za jednim celovitim pristupom zdravlju, pre svega dobrom preventivom, kako bi se obezbedio duzi i kvalitetniji zivot.
Danas je i zakon otvorio vrata tradicionalnim znanjima i metodama lecenja, medju koje se ubraja i fitoterapija, bez stvaranja stetnih pratecih efekata.
Sve metode prirodnog lecenja koje od davnina postoje u kulturama svih naroda u svetu, u stvari su samo nepovezani delovi jednog sistema koji daje velika saznanja u preventivi i terapiji prirodnim putem. Samo 10 godina unazad situacija je bila neprihvatljiva. Sam pojam „alternativne medicine“ izazivao je podsmeh kod „ozbiljnih lekara“.
Sada su vrednosti starih saznanja vec uveliko usla u trendove savremene medicine. Integracijom tih znanja i danasnje oficijalne medicine, na pragu smo otkrivanja potpuno drugacijeg pristupa terapiji i preventivi – INTEGRATIVNOJ MEDICINI.


Pobeda Alternative
Dr. Vuk Stambolovic

Zahvaljujući novom podzakonskom aktu, oblast alternativne medicine konačno je ozvaničena. Kao metode lečenja i unapređenja zdravlja pravo građanstva dobile su i ajurveda, makrobiotika, homeopatija, joga... Jedan od najzaslužnijih za taj ishod je dr Vuk Stambolović, koji se godinama bori da alternativa bude priznata i kod nas...
Iako su za dr Vuka Stambolovića studije medicine bile na neki način porodična tradicija, od rane mladosti on je imao nešto drugačiji pogled na stvari. Pristup ljudskom organizmu kao veoma složenoj mašini, iako je savremenoj medicini dao određenu egzaktnost i oreol "naučnosti", nije mogao da zadovolji mladog studenta, koji je smatrao da se na taj način ne može rešiti problem zdravlja, jer je čovek celovito biće, a ne samo mehanizam čije pojedinačne delove po potrebi popravljamo ili zamenjujemo (transplantacijom). Orijentacija na čoveka kao nedeljivu celinu, insistiranje na pravu pacijenata da budu tretirani kao bića a ne pasivni subjekti postala je preokupacija i osnov daljeg angažovanja dr Stambolovića, koje je u velikoj meri išlo protiv preovlađujuće struje zvanične medicine.
Pacijenti nisu predmeti
Zahvaljujući svojoj humanističkoj orijentaciji, u odnosu na svoje kolege drugačije je gledao na medicinu, na fakultet, na profesore. Bilo mu je čudno što profesori jedno rade, a drugo pričaju u etičkom smislu. "Prema pacijentima su se ponašali bukvalno kao prema predmetima i onda me je interesovalo šta će im uopšte ta etika kad se ne drže ni jednog jedinog principa", seća se dr Stambolović. Tada se i zainteresovao za etiku u filozofskom smislu i veoma je ozbiljno izučavao. Došao je do zaključka da je ta tzv. etika za lekarsku profesiju zapravo samo štit, i prema spolja i prema unutra u odnosu na razne nepodopštine koje se tamo dešavaju. "Prvo su napravili oreol oko profesije tim pričama o borbi protiv bolesti, borbi protiv smrti i slično, a to je jedna strašna reklamna poruka prvo za ljude koji su u teškom stanju i koji traže spas..."

U centru pobune
Vuk Stambolović je proveo na studijama u Americi jednu od burnijih godina 20. veka.
"Bilo je to 1969. godine", seća se. "To je bila jedna sjajna hipi godina, vreme velikih demonstracija, vrlo uzbudljivo vreme. Fakultet na kome sam bio predstavljao je centar pobune. Tu sam sreo i pevačicu Meri Travers i pesnika Ginsberga, koje sam i intervjuisao za list "Student", za koji sam napisao nekoliko tekstova."
Sa pisanjem za štampu nastavlja osamdesetih godina, kada se makrobiotika i alternativa uopšte pojavljuju u Srbiji na velika vrata. Piše za "Tajne" i "Galaksiju", potom za "Borbu", a skorije za "Danas" i za "Zdrav život".

Nije lako ići svojim putem
Vuk je prvo bio stipendista tadašnje savezne vlade, a zatim i republičke. Potom je dobio stalno zaposlenje na Medicinskom fakultetu. Nije bilo nimalo lako biti asistent na medicinskom fakultetu a imati alternativni pristup zdravlju.
"Imao sam alternativni pristup i samom obrazovanju, recimo nisam hteo da nosim beli mantil, smatrao sam da je to nepotrebno, jer nemam pacijenta. Drugo, nisam hteo studentima da pričam ono što piše u knjizi, jer to mogu i sami da pročitaju, i nisam hteo da ih prozivam, pa sam tako sebi napravio prve probleme... Pored toga, sedamdesetih godina na medicinskom fakultetu postojao je običaj da asistenti pišu radove, a da ih profesori potpisuju. Nisam to dozvoljavao. Izborio sam se da budem stvarno samostalan, kako po pitanju metode, kao i po pitanju sadržine rada."
Zahvaljujući ovakvom svom pristupu pet puta je dobio titulu – omiljeni asistent. Ali, su se desile i suprotne stvari. Tako je njegova promocija u zvanje docenta odbijena posle odluke Kadrovske komisije Medicinskog fakulteta u Beogradu da se “ispita idejnost stavova Vuka Stambolovića iznetih u njegovoj knjizi Medicina - nadležnost i alternativa… koji ne baziraju na dijalektičkom materijalizmu” (Medicinski fakultet, Broj: 8956, Datum 26.12 1986).
Vuk ističe da nije bilo nikog ko ga je štitio, ali da je najbolje sarađivao sa profesorom sociologije medicinskog fakulteta, Vladimirom Ivanovićem, zahvaljujući kome je pisao za časopise "Sociologija" i "Sociološki pregled".
vivijen
vivijen
Moderator Foruma
Moderator Foruma

Zlatni Pehar Za Više Od 10.000 Poruka
Srbija

Grad : Zvezdan
Browser : Opera
Broj Postova : 13509
Broj Poena : 60334
Reputacija : 971
Datum upisa : 29.01.2010
Datum rođenja : 03.08.1953
Godine Starosti : 66
Pol : Ženski Zodijak : Lav Zmija

Zanimanje : slikanje, pisanje,primenjena umetnost
Raspoloženje : smireno
Uzrečica : ah
Knjiga/Pisac : orkanski visovi

Nazad na vrh Ići dole

Normalna Re: Zanimljivi tekstovi za RAZMISLJANJE

Počalji od vivijen taj Pet 13 Avg - 15:55:07Kineska tradicionalna medicina, kineska herbalna medicina i njeni dijetetski suplementi.

Kineska tradicionalna medicina je veoma složena, hiljadama godina stara filozofija, ovde ću pokušati da ukratko iznesem neke postavke ove moćne discipline koja može mnogo da pomogne čoveku sadašnjice, koji može potražiti pomoć i na stranama ovog foruma. Takvom čoveku koji slučajno nabasa na ove redove, dajem prvo nekoliko ličnih saveta :
1. Kod većine bolesti nisu krivi ni priroda ni društvo, več čovek- dakle- Vi lično.
2. Ne polažite nadu u medicinu, ona može da pomogne kod akutnih stanja, ali ne leči uzroke bolesti
3. Zdravlje nije u tableti.
4. Farmakološki preparati maskiraju simptome ili ih ublažavaju, ne leče. Farmakološka industrija je veliki biznis.
5. Za zdravlje uložite lični napor, dakle TRAŽITE način da se izlečite, ponekad je bolest veliki poklon od Boga- u potrazi za zdravljem , možete se jednom upoznati s Njim.
6. Ljudski organizam je toliko savršen da se može vratiti s bilo koje tačke njegovog propadanja
7. Rad na sebi, ako ste bolesni, je za vas od sada prioritet.
8. Čuvajte se, ne kaže se zalud da zdrav čovek ima hiljadu želja, a bolestan samo jednu- da ozdravi. Ova želja je izvor zarade mnogima ili hrana za njihov izvitoperen ego- čuvajte se prevaranata, skupo će vas koštati, naravno i to može da bude dobro iskustvo. Ima ih nažalost i na ovom forumu, zasipaće vas tehnikama meditacije protiv pušenja, a sami su nikotinski zavisnici najgore vrste.
9. Prihvatite svoju bolest, upoznajte je i ako je ne možete izlečiti, onda iskoristite vreme i patnju : Ne patite zalud! Ponekad naše puteljke ne treba ispravljati, ne krivudaju uzalud.
Glavne razlike izmedju zapadne (alopatske) i istočne (tradicionalne) medicine, mogle bi se svesti na nekoliko osnovnih postavki:
1. Za zapadnu medicinu karakterističan je materijalistički pristup ljudskom telu u kojem se akcenat stavlja na fizičko telo i organe, a ne na njihove funkcije. Istočna medicina se zasniva na idealističkim koncepcijama o životnoj energiji.
2. Za zapadnu medicinu je karakteristična uska specijalizacija, tradicionalni kineski sistem je po svojoj suštini holistički – ljudski organizam se poima kao celina, neodvojivi deo Vasione koji funkcioniše prema njenim zakonima.
3. U zapadnoj medicini razvijen je taksonomski sistem oboljenja ( dijagnoze), u tradicionalnom kineskom sistemu određuje se tip poremećaja ravnoteže.

Istočna medicina tretira ljudsko zdravlje kao sposobnost organizma da održava ravnotežu i integritet. Čovek je mikrokosmos koga okružuje Vasiona u kojoj deluju iste sile na kojima se zasniva miskrokosmos. Čovek je deo celine. Kako organi tela medjusobno bivaju u interakciji, tako čovek biva u interakciji sa prirodom. Zapadna medicina ne uzima u obzir duhovni svet čoveka, za istočnu duh je u ravnoteži s telom, bolesno telo = bolestan duh.

Većina ljudi je lenja, inertna. Ovo je velika istina. Može li lenj čovek biti zdrav? Može li se prepustiti moru štetnih navika i biti zdrav? Ne može. Tačka.

U kulturi drevne Kine ništa se nije cenilo tako kao obrazovanje i rad. I najsiromašniji čovek koji je izučio kanone filozofije, zemljoradnje, medicine mogao je dobiti najviše mesto u državi. Hiljadama godina je kineska medicina brušena, čišćena od teorija i metoda koje nisu donosile korist. Danas je iskristalisana i jasna. Ona izdvaja četiri nivoa u sistemu zvanom čovek: fizičko telo, meridionalni sistem, emocije i psihu. Viši nivoi utiču na niži. Bolest nastaje u umu, pa se realizuje na materijalnom nivou, ali ako oboli telo, onda je obavezno prisutan i poremećaj na nivou psihe i emocija. Teorija kineske medicine obuhvata sedam glavnih učenja : Koncepcije U-SIN, JIN-JANG, ČI- LO. CIN-LO,DŽAN-FU, klasifikacija sindroma oboljenja i uzroci i mehanizmi razvoja bolesti. Pošto ova teorija može obuhvatiti i nekoliko stotina strana kucanog teksta, ovde se nećemo zadržavati na njoj, niti je dobro poznajem da bih se bavio njom. Ono što ću posebno izdvojiti je KINESKA HERBALNA MEDICINA i moderni dijetetski preparati bazirani na principima kineske tradicionalne medicine koji mogu da pomognu onima koji su se razboleli, ali i onima koji žele da održe vitalnost i zdravlje.
Nažalost, Srbi su, kao i prema svemu ostalom, i prema svojoj tradicionalnoj- narodnoj medicini bili nemarni, bilo bi vrlo dragoceno kad bi svoja saznanja, preneta od baka i deka u nekim vrletima, neko preneo na ovaj forum ili neko drugo mesto, Mnogi su lekovi zaboravljeni, jedan naš poznati glumac je po lek za gangrenu otišao na Kubu, gangrenu je izlečio za dve nedelje, ali je i dobio informaciju da je u Srbiji postojao pre Drugog svetskog rata najbolji lek za gangrenu, ovde mu se gubi svaki trag!!!


UČENJE O ENERGIJI ČI : Međusobno delujući i razvijajući se, Jin i Jang rađaju najfinije energetske tokove – životnu energiju ČI. Postoji nekoliko terminoloških tumačenja ovog pojma : životna sila, vazduh, duh, duhovne sile, životna energija. Razlikuje se unutrašnja Či i spoljašnja Či, unutar čoveka i u prirodi. Kineska medicina ovom pojmu pridaje veliki značaj u funkcionisanju organizma. Dok u zapadnoj medicini dijagnoza „čir na želucu“ znači doživotne smetnje, u istočnoj medicini ista dijagoza zvuči kao : Či jetre smeta želucu, shodno principima kineske medicine potrebno je pokretati Či, umirivati jetru i ojačavati Či želuca, za šta postoji ogroman arsenal lekova od biljaka, minerala, metoda refleksoterapije i dr.
Glavni vidovi Či u ljudskom organizmu su sledeći :
JUAN-ČI obezbeđuje vitalne funkcije organizma odn. funkcionalne procese koji se odvijaju u organizmu i obezbedjuju njegove vitalne aktivnosti, obezbeđuje motoričku funkciju organizma, rast i razvoj i hrani organe i meridijane.
CUN-ČI se stvara u grudima preko vazduha koji se udiše i hranljivih materija koje stižu preko slezine, njegova funkcija je kontrola disanja, snage glasa, obezbedjivanje kretanja krvi kroz krvne sudove putem funkcije srca kao pumpe.
IN ČI se nalazi unutar krvnih sudova, predstavlja hranljive materije unutar krvnih sudova koje se raznose po celom organizmu i reprodukuju tečnosti, krv i ishranjuju organizam.
VEJ- ČI se nalazi van krvnih sudova i predstavlja spoljnje odbrambene smage organizma, hrani kožu i mišiće, obezbeđuje spoljašnju zaštitu organizma, zagreva i hrani organe, obezbeđuje kontrolu znojenja. Vej-či i In-či se nalaze u međusobnom saglasju. Prema kanonima kineske medicine, Či predstavlja osnovu čoveka : „Či je koren čoveka, ako koren umire, opada lišće“ – knjiga Nan-ci.
Kretanje krvi se ostvaruje pomoću Či, funkciju pumpanja vrši srce. Tečnosti u organizmu čine želudačna tečnost, suze, znoj, crevna tečnost itd. Tečnosti se stvaraju u želucu od vode i hrane koja se unosi, filtriraju se u tankom crevu i bistre tečnosti se putem slezine podižu naviše, prema plućima. Pluća regulišu pravac njihovog daljeg kretanja. Deo tečnosti se transportuje po celom telu, vlažeći i ishranjujući organe, tkiva, kožu. Deo tečnosti isparava putemznoja, deo izlučuju pluća u vidu pare, ostali deo ide do mokraćne bešike gde se odvija filtriranje mutne i bistre tečnosti, mutne tečnosti se izlučuju mokraćom, a sva aktivnost vezana za tečnosti se odvija putem bubrega, a aktivnostima bubrega upravlja DŽIN-ČI koji ima pokretačku snagu. Tri glavna organa koja transportuju i razmenjuju tečnoti su pluća, slezina i bubrezi, kad ove organe napadne neki spoljašnji faktor, pojavljuju se patološke tečnosti kao što je npr. Sluz što dovodi do zastoja tečnosti i obolevanja. Či, krv i tečnosti su tesno povezani i njhova interakcija je od velikog značaja za zdravlje organizma. Či u organizmu cirkuliše preko MERIDIJANA, sistem meridijana je nevidljiv, ali delujući na kanale ili meridijane u organizmu, kineski lekari su postizali sjajne rezultate, dok zvaničan medicina opovrgava postojanje meridijanau telu čoveka.
VRSTE ČI :
NASLEDNA ENERGIJA : energija koju čovek dobija prilikom formiranja ploda, pre rođenja, životna sila koja uslovljava razvoj čoveka u određenom smeru, ova energija se čuva u bubrezima.
DUHOVNA ENERGIJA : Dobija se prilikom začeća, po rodjenju se raspoređuje u pet glavnih organa : jetri, srcu, slezini, plućima i bubrezima.
HRANLJIVA ENERGIJA : Formira se pre rodjenja u majčinom stomaku, a počinje da funkcioniše po rodjenju udahom vazduha i kasnije hranom.
ZAŠTITNA ENERGIJA : Odbrambene sile organizma
PATOGENA ENERGIJA koja izaziva razne funkcionalne poremećaje.


UČENJE O MERIDIJANIMA CIN-LO U dalekoj prošlosti primećeno je da na ljudskom telu postoje tačke čijim se pritiskanjem javlja bol. Delovanjem na te delove (pritisak, ubadanje kože, paljenje, masaža) dovodilo je do poboljšanja stanja bolesnika i dovodilo do ozdravljenja. U rasporedu tih „vitalnih tačaka“ kako su ih nazvali lekari Drevnog Istoka, otkriven je odredjeni red, one su smeštene po linijama koje su nazvane meridijanima ili kanalima.
Zatim je otkriveno da te tačke odgovaraju glavnim organima ljudskog tela i konačno je stvorena predstava o 12 sistema koji vrše 12 osnovnih fizioloških funkcija. Oni nose naziv meridijan.Postoji 6 jinskih i 6 jangskih meridijana, ovi meridijani predstavljaju svojevrsne“cevovode“ energije Či, ove linije prolaze po celom telu čoveka i čine jedinstvo svih ljudskih organa.

Ako je funkcija nekog organa poremećena, tok energije biva poremećen i telo postaje podložno bolestima. Ako se utiče na bolji protok energije duž meridijana, utiče se i na funkciju fiziološkog sistema kojem taj meridijan odgovara. Duž linije meridijana smešten je sistem biološki aktivnih tačaka. To su mesta kroz koje je meridijan energetski povezan sa tokovima energije koje okružuju čoveka. Energija cirkuliše sistemom meridijana u skladu sa dnevnim ritmom. Svaka dva sata energija u određenom meridijanu dostiže svoj maksimum. U to vreme je najaktivniji odgovarajući fiziološki sistem i taj meridijan je najpodesniji za uticaj. Isto se odnosi i na period godine, svakih od 12 meseci odredjeni meridijan dostiže maksimum
Energija ČI cirkuliše po meridijanima po strogo odedjenom redosledu. Kruženje energije počinje od meridijana pluća i vreme maksimalnog napona energije traje dva sata i predstavlja najbolji period za delovanje na ovaj organ, u procesu interakcije dešava se medjusobna regulacija organa i interakcija sa okolinom- makrokosmosom. Dakle, OBRATITE PAŽNJU :
Maksimalne aktivnosti energije:
PLUĆA 03-05 h
DEBELO CREVO 05-07h
ŽELUDAC 07-09h
SLEZINA I PANKREAS 09-11h
SRCE 11-13h
TANKO CREVO 13-15h
MOKRAĆNA BEŠIKA 15-17h
BUBREZI 17-19h
PERIKARD 19-21h
TROSTRUKI GREJAČ 21-23h ( Perikard i trostruki grejač su meridijani koji objedinjuju sve funkcije organizma)
ŽUČNA KESA 23-01
JETRA 01-03.

KADA JE ČOVEK BOLESTAN, MERIDIJANE U NJEGOVOM TELU TREBA PROČISTITI TERAPIJAMA BILJEM, MASAŽAMA, VEŽBAMA DISANJA I FIZIČKIM VEŽBAMA I SISTEMOM PSIHOLOŠKE SAMOREGULACIJE I MEDITACIJE.


KONCEPCIJA DŽAN-FU obuhvata pet gustih i šest šupljih organa. Pet gustih organa su : srce, pluća, slezina, bubrezi, jetra. Šest šupljih organa su želudac, tanko crevo, debelo crevo, žučna kesa, mokraćna bešika.
SRCE vrši kontrolu krvnih sudova, pokreće krv u njima, kontroliše svest, razum, intelekt, duh. Jasna svest i brzina razmišljanja su vezani za mozak, ali glavni značaj u kontroli svesti i intelekta u kineskoj medicini pripada srcu. Bolesti srca se prepoznaju po jeziku i prema licu čoveka. Ako je jezik bled, prisutan je nedostatak krvi u srcu, ako je tamnoljubičast, zastoj krvi je prisutan u srcu. Ako je koža ružičaste boje, Či srca je obilna, ako je puls tanak, slab, lice bledo, koža olovno-siva, prisutan je nedostatak Či.
PLUĆA se nalaze u grudima, kontrolišu udisanje i izdisanje, primaju čistu Či i izbacuju mutnu Či, odnosno kontrolišu dotok Či, u njima se dešava razmena spoljne energije Či i unutrašnje Či i tako pluća obezbedjuju držanje Či čitavog organizma. Nos je mesto izlaska Či, čulo disanja i mirisa su u redu.
SLEZINA je prema prema predstavama kineske medicine „drugo nebo“, „prvo nebo“ su bubrezi. Drugo nebo znači da se pomoću njega ispunjava prvo nebo, odnosno da se odvija proces varenja hrane i ishrane organizma, ovo je simbolički naziv za procese koji se odvijaju u slezini, želucu i pankreasu. Slezina je druga majka organizma, ona pomaže varenju hrane, transportuje i pretvara hranu u sitnodisperzivnu supstancu, transportuje vodu i vlagu do pluća, vrši kontrolu krvi-kontrolu koagulacije, slezina radja krv, odnosno rukovodi funkcijom stvaranja krvi. Kad se poremeti Či u slezini, javlja se meteorizam, umor, gubitak težine. Kod zdravog Či slezine, usne imaju zdravu, crvenu boju, a u slučaju poremećaja, one su uvele, žućkaste, blede.
BUBREZI su za kineske lekare organi koji se nalaze u slabinskom delu, njihova funkcija je akumuliranje supstance džin, stvaranje koštane srži, kičmene moždine i mozga, upravljanje kostima, vrši kontolu distribuciju vode, kontrolu sluha. Od sedam osećaja kostima pripadaju strah i uplašenost. Ogledalo bubrega je kosa jer kroz krv bubrezi kontrolišu rast kose na glavi, a prozor su uši, kod nedostatka džin bubrega javlja se zujanje i zvonjenje u ušima, slabljenje sluha. Pojmom džin-či obuhvaćeni su geni, hromozomi, sve materije koje učestvuju u reprodukciji čoveka i koje obezbedjuju mogućnost produžetka vrste. Kad je čovek polno zreo džin-či je na najvišem nivou, kod muškaraca odredjuje sposobnost za proizvodnju sperme, a kod žene redovne menstruacije i radjanje dece. Vremenom džin-či bubrega stari i opada. Džin-či predstavlja osnovu za rast i razmnožavanje čoveka. Bubrezi vrše kontrolu vode distribucijom tečnosti po čitavom organizmu, filtracijom i dovodjenjem vode naviše, a mutne nadole uz stvaranje mokraće. Bubrezi takodje akumuliraju supstancu džin koja proizvodi srž koja hrani kosti. Nesrastanje fontanele kod dece, savitljivost kostiju, ispadanje zuba – sve su to pokazatelji slabosti bubrega. SA FUNKCIJOM BUBREGA TESNO JE POVEZANA DUHOVNA AKTIVNOST ČOVEKA, pomoću supstance džin se odvija neperkidno dopunjavanje kapaciteta mozga u kojem je koncetrisana prvobitna svest. O slaboj funkciji bubrega govore tupi bolovi u krstima, umor, zujanje u ušima, vrtoglavica, nesanica, slabo pamćenje.
JETRA je organ koji se nalazi sa desne strane i slabine, povezana je sa žučnom kesom, ona predstavlja depo krvi i vrši njenu regulaciju, kontroliše lučenje žuči, upravlja vezivnim tkivima, kontroliše oči. Ako či jetre nije u redu, to može da dovede do različitih promena u psihi i varenju, do depresije, potištenosti, setnosti. Jetra voli red, ne voli žalost, tugu i bes. Ako je jetra bolesna, dolazi do poremećaja fukcije sakupljanja krvi. Ogledalo jetre su nokti, prozor su oči.
ŠEST ŠUPLJIH ORGANA
ŽELUDAC obavlja prijem, varenje hrane i delimično upijanje. Hrana se u želucu vari pomoću Či želuca i upućuje u tanko crevo, Či želuca je najvažniji u čoveku, ako je Či želuca snažna, život je prisutan, ako slabi - približava se smrt. Kod poremećaja funkcije želuca javlja se mučnina, povraćanje, gubitak apetita itd.
TANKO CREVO preuzima svarenu hranu, upija hranljive materije i tečnosti, odvaja nepotrene – zamućene tečnosti u debelo crevo, a čiste u slezinu
DEBELO CREVO obuhvata sam organ i njegove funkcije, resorbovanje vode, formiranje i transport stolice, odgovoran je za eliminisanje štetnog otpada.
ŽUČNA KESA ovuhvata organ i njegove funkcije : sakupljanje žuči, koja pomaže varenju i upravljanje psihom. Jetra proizvodi žuč koja je gorkog ukusa, pomaže resorbovanje hrane i ide dalje u tanko crevo. Energija Či žučne kese povezana je sa psihičkim stanjem čoveka, zato se kod bolesti žučne kese mogu javiti strah, nesanica, lupanje srca itd
MOKRAĆNA BEŠIKA sakuplja tečnost i izbacuje mokraću, upravlja razmenom tečnosti.
U FU organe spada trostruki grejač koji nema svog anatomskog predstavnika već objedinjuje i uskladjuje rad svih anatomskih organa, to je organ isparavanja tečnosti . Izmedju organa postoje veze i oni se ne mogu izdvojeno posmatrati i lečiti jer čine CELINU. Odnosima izmedju organa bavi se koncepcija džan-fu koja obezbedjuje održanje homeostaze u telu.


UZROCI BOLESTI I NJIHOVE MANIFESTACIJE – U kineskoj medicini postoji mnogo uzroka pojave oboljenja, u zapadnoj medicini se uzrokom ogromne većine bolesti smatraju
virusna i bakterijska infekcija. Pojava jednog broja oboljenja se pripisuje stresu, iako iza toga ne stoji strogo utvrdjena klinička slika, bez obzira na zvučni naziv. Postoje i predstave o smanjenom imunitetu, napadu na autoimunitet, u svemu se vodi mnogo rasprave oko patogeneze i terapije.Zapadna medicina je svetu dala efikasne načine lečenja protiv infektivnih oboljenja, u hirurgiji i u usporavanju pogoršanja kod hroničnih oboljenja, ali nije dala rezultate kod velikog broja funkcionalnih tegoba koje u stvari predstavljaju organske promene u organizmu. Prema kineskoj tradicionalnoj medicini uzroke bolesti deli na spoljašnje i unutrašnje:
U spoljašnje uzroke spadaju :
-klimatski faktori
-infekcijski agensi
-spoljašnje rane
-ujedi insekata i životinja

U unutrašnje uzroke spadaju :
-neuravnoteženost sedam osećanja
-nepravilna ishrana
-premor
-zastoj krvi i Či
-preterana seksualna aktivnost

SPOLJAŠNJI FAKTORI : Veliki lekar drevne Kine, Džan Džun Cin je ukazivao da u organizam iz spoljašnje sredine bolest može dospeti trima putevima : meridijanima, preko četiri ekstremiteta i devet otvora, polnim kontaktom, ranjavanjem i ujedima. U kolimatske faktore ili tzv. Šest nedaća spadaju vetar, hladnoća, toplota, vlaga, suvoća, vatra. Kada deluju na organizam, javlja se specifičan odgovor u vidu grupe simptoma. Ako napada jedan patogeni princip, kad prodre u organizam on prelazi u drugi patogeni princip, npr. Kod napada hladnoće, može se javiti toplota. Osnovni postulat kineske medicine je tražiti uzrok bolesti.

UNUTRAŠNJI UZROCI :
1. Oboljenja usled viška sedam osećanja. U sedam osećanja spadaju radost, bes, tuga, melanholična meditacija, žalost, strah. Kod prejakog ili predugog delovanja ovih osećanja javlja se patološka promena u organizmu, dolazi do poremećaja kretanja krvi i odnosa Jin i Jang. Čovek ima pet organa na koje se odnose šest osećanja . Srce teži radosti, jetra- besu, slezina- melanholičnim meditacijama, pluća- tuzi, bubreg- strahu. Ako postoji višak krvi, javlja se bes, a manjak- plašljivost. Kad je Či jetre prazna, javlja se bolest, kada je puna- bes. Kad je Či srca prazan, javlja se žalost, a kada je puna, bolesnik se stalno osmehuje. Višak osećanja može da povredi organ : bes- jetru, radost – srce, melanholična meditacija ranjava slezinu, tuga ranjava pluća, strah ranjava bubrege. Takodje svako osećanje utiče na funkciju Či : bes šalje Či nagore (glavobolje, crvenilo očiju i lica ), radost usporava Či ( dolazi do poremećaja pažnje, koncetracije), žalost rastvara Či, strah spušta Či (proliv od straha npr.), strah unosi nemir u Či, meditacija vezuje Či (izaziva zastoj Či).
2. Nepravilna ishrana Ishrani se u kineskoj medicini pridaje veliki značaj jer od toga zavisi pravilan rad organa i sistema. Ishrana može biti nedovoljna usled dugog gladovanja ili osiromašenosti namirnica aktivnim elementima. Može biti preobilna jer kod prejedanja pre svega strada želudac i slezinaaaa. Hrana se zadržava u organizmu i javlja se fermentacija i preterana toplota, vlažnost i sluz. Hrana može biti i zagadjena, ali i jednoobrazna, jednolična.
3. Premaranje može biti fizičko i psihičko. Fizičko premaranje ranjava Či, izaziva zamor mišića i preterano znojenje. Psihički premor može dovesti do lupanja srca, zaboravnosti, nesanice, lošeg apetita itd.
4. Preterana polna aktivnost. Pošto je bubreg rezervoar supstance džin, kod prečestih polnih kontakata džin se gubi, kao posledica toga dolazi do poremećaja u radu drugih organa i sistema. To se često manifestuje glavoboljom, zujanjem u ušima, nemogućnošću koncetracije, smanjenim seksualnim nagonom...
5. Smanjena fizička aktivnost (hipodinamija). Bez fizičkih aktivnosti nije moguć rad unutrašnjih organa, normalno kretanje Či i krvi, iscrpljuju se funkcionalne moći želuca i slezine što se manifestuje nemoći, lošim apetitom, slabošću udova, apatijom...
6. Zadržavanje sluzi i patoloških tečnosti. One se javljaju usled nepravilne ishrane, neuravnoteženosti, osećanja i poremećene funkcije pluća, slezine i bubrega. Sluz izaziva stotine bolesti, kašalj, mučnina, povraćanje, pojave različitih otoka, tumora, možfdanog udara i sl.
7. Zadržavanje krvi. Krv mogu zadržati spoljašnji udarci, povišena temperatura u krvi, praznina Či. Zadržavanje krvi je opasno i može se zadržati u nekom organu i stvoriti krvne ugruške koji mogu biti smrtonosni.


vivijen
vivijen
Moderator Foruma
Moderator Foruma

Zlatni Pehar Za Više Od 10.000 Poruka
Srbija

Grad : Zvezdan
Browser : Opera
Broj Postova : 13509
Broj Poena : 60334
Reputacija : 971
Datum upisa : 29.01.2010
Datum rođenja : 03.08.1953
Godine Starosti : 66
Pol : Ženski Zodijak : Lav Zmija

Zanimanje : slikanje, pisanje,primenjena umetnost
Raspoloženje : smireno
Uzrečica : ah
Knjiga/Pisac : orkanski visovi

Nazad na vrh Ići dole

Normalna Re: Zanimljivi tekstovi za RAZMISLJANJE

Počalji od vivijen taj Pet 13 Avg - 15:56:34METODI LEČENJA KINESKOM TRADICIONALNOM MEDICINOM
1. Lečiti glavno, odn. naći uzroke i mehanizme bolesti i lečiti posle potvrdjivanja uzroka bolesti
2. Jačanje otpornosti organizma u cilju otklanjanja patogenih faktora odn, povećanje imuniteta i savladavanje faktora koji izazivaju bolest.
3. Obnavljati ravnotežu, odnosno regulisati balans izmedju Jin i Jang, viška i manjka, regulisati Či, otkloniti zastoj krvi
4. Ispoljavati fleksibilnost u lečenju, ne definisati bolest bez bolesnika, ne lečiti bolest već uzeti u obzir konkretne okolnosti u kojim čovek živi i posmatrati konkretnog čoveka. Ako smo se susreli sa oboljenjem jetre, treba da znamo da će bolest s jetre preći na slezinu i zato je potrebno prvo ojačati slezinu.
METOD LEČENJA ZNOJENJEM Primena gorkih i ljutih lekova koji izazivaju znojenje čime se odstranjuje patogeni faktor sa površine i unutrašnja toplota preko organa za izlučivanje, ovaj metod jača otpornost tela, sistema za krvotok, ima antiseptička i antivirusna svojstva, antiinflamatorni, analgetički i antialergijski efekat. (npr. Grip, upala pluća, male boginje, epidemijski encefalitis, nefritis, reumatizam itd.)
METOD LEČENJA ČIŠĆENJEM. Korišćenje hladnih i rashladjujućih lekova za lečenje sindroma toplote, čisti od toplote i zadržava telesnu tečnost, odstranjuje otrovne materije i patogenu vatru, odstranjuje toplotu iz krvi, pomaže kod istrošenosti Jin. Obuhvata čišćenje Či od toplote pomoću lekova ljutog ukusa, neutralizacija otrova, odstranjivanje tolpote iz krvi, ovi metodi ispoljavaju anttibakterijsko, antivirusno, antileptospirozno dejstvo, pojačava fagocitarnu funkciju leukocita, pojačava imunitet organizma, jača srce, snižava arterijski pritisak, deluje ako diuretik,
METOD RASEJAVANJA. Korišćenje lekova za odstranjivanje nagomilane hrane i poboljšanje varenja, eliminisanje zadržavanja i otklanjanje raznih tvorevina u stomaku u cilju izlečenja bolesnika
OKREPLJUJUĆI METOD. Primenjuju se razni okrepljujući lekovi za trapiju sindroma insuficijencije, jača se Jin ili Jang, organizam se dopunjuje hranljivim materijama kao što su aminokiseline, belančevine, šećeri, vitamini, mikroelementi itd.
VELIKI UTICAJ NA ZDRAVLJE IMA LUNARNI ZODIJAK . Elemenat vatre imaju Ovan, Lav, Strelac. Elemenat zemlje imaju Bik, Devica, Jarac. Elemenat vazduha imaju Blizanci, Vage, Vodolije. Elemenat vode imaju Rak, Škorpija, Ribe. Kad Mesec prolazi znake elementa Vatre (Ovan Lav, Strelac) organizmu je potrebno više belančevina, a treba smanjiti masnoće i ugljene hidrate, kad Mesec prelazi znake elementa Zemlje (Bik, Devica Jarac), organizmu je potrebno više soli, kad prelazi elemente Voda, organizmu su potrebni ugljeni hidrati, to je očigledno ako posmatramo sebe u toku jednog lunarnog meseca, primetićemo da nam se jednog dana jedno jelo više svidja, a drugog izaziva gadjenje.

POLAZEĆI OD SVEGA OVOG, LEČENJE SE PRIMENJUJE PRIMENOM PRIRODNIH SREDSTAVA UZ REDJU PRIMENU HEMIJSKIH PREPARATA, MENJATI NAČIN ŽIVOTA, REŽIM ISHRANE, JAČANJE VERE U OZDRAVLJENJE (MENJANJEM SOPSTVENIH MENTALNIH AUTODESTRUKTIVNIH OBRAZACA), LEČENJE MORA BITI INDIVIDUALNO, ORGANIZMU TREBA OMOGUĆITI DA SE SAM BORI S BOLEŠĆU, U LEČENJU TREBA VODITI RAČUNA O RITMU ŽIVOTNIH PROCESA, PERIODIMA NAJVEĆE PRIJEMČIVOSTI ORGANA ZA LEČENJE. TRADICIONALNA KINESKA MEDICINA IMA HILJADAMA GODINA PROVERAVANU TEORIJU NASTANKA OBOLJENJA, PATOGENEZE, SOPSTVENE PRISTUPE LEČENJU I ZADRŽALA JE INTEGRALNI PRISTUP LEČENJU I ČOVEKU KOJI ŽIVI U HARMONIJI S PRIRODOM

vivijen
vivijen
Moderator Foruma
Moderator Foruma

Zlatni Pehar Za Više Od 10.000 Poruka
Srbija

Grad : Zvezdan
Browser : Opera
Broj Postova : 13509
Broj Poena : 60334
Reputacija : 971
Datum upisa : 29.01.2010
Datum rođenja : 03.08.1953
Godine Starosti : 66
Pol : Ženski Zodijak : Lav Zmija

Zanimanje : slikanje, pisanje,primenjena umetnost
Raspoloženje : smireno
Uzrečica : ah
Knjiga/Pisac : orkanski visovi

Nazad na vrh Ići dole

Normalna Re: Zanimljivi tekstovi za RAZMISLJANJE

Počalji od vivijen taj Pet 13 Avg - 16:03:26PERSONALNI INFORMATIVNO – DIJAGNOSTIČKI SKRINING

1. KANAL PLUĆA (3-4h)
Simptomi oboljenja :
1.Nezdrava kosa koja se lomi, tamni, opada
2.Često štucanje
3.Zevanje
4.Pospanost
5. Kašalj
6. Povišena temperatura

Višak Či :
1. Povišena temperatura
2. Jak kašalj sa bolom
3. Sluz
4. Bolovi u ramenima i plećima
5. Topli dlanovi
6. Znojenje
7. Priliv krvi u glavu
8. Smanjenje vitalnog kapaciteta pluća
9. Zapaljenje pluća
10. Bronhijalna astma

Manjak Či

1. Drhtavica
2. Kijavica
3. Nesanica
4. Učestano zevanje
5. Promukli kašalj
6. Hladnoća ili trnjenje ruku
7. Svrab kože
8. Vrtoglavica
9. Suvo grlo
10. Promena boje lica
11. Bol u ključnim kostima
2. KANAL DEBELOG CREVA (5-7h)

Simptomi oboljenja

1. Meteorizam
2. Neformirana stolica
3. Bolni stomak
4. Zadah iz usta
5. Hemoroidi
6. Slabljenje pamćenja
7. Defekti sluzokože debelog creva (ranice)

Višak Či :

1. Zavijanje u digestivnom traktu
2. Suva usta
3. Zatvor
4. Bol i nadimanje u stomaku
5. Glavobolja, bolovi u prstima ruku
6. Topla koža
7. Svi simptomi se pogoršavaju na toploti

Manjak Či

1. Bolovi u rukama i ramenima
2. Vrtoglavica
3. Proliv ili zatvor
4. Osip i svrab na zadnjem zidu ždrela
5. Hladno telo
6. Slabost ruku
7. Zavijanje u stomaku
8. Skoro svi simptomi nestaju na toploti
9. Kašljucanje

3. KANAL ŽELUCA (7-9h)

Simptomi oboljenja

1. Poremećaj apetita
2. Bolovi u oblasti želuca
3. Glavobolje
4. Skokovi temperature
5. Nervni poremećaj želuca

Višak Či

1. Povećani apetit
2. Groznica, vrućina u telu
3. Bolovi, grčevi po spoljnoj strani nogu
4. Povišen nivo kiseline
5. Povećana razdražljivost
6. Zatvor
7. Podrigivanje
8. Nadimanje stomaka
9. Bolovi i spazam želuca
10. Ispucalost usana
11. Svrab

Manjak Či

1. Gubitak apetita
2. Slabost u nogama i brzo umaranje
3. Smanjen nivo kiseline
4. Meteorizam
5. Proliv
6. Tromost, depresija
7. Opušteni kapci
8. Oticanje sluzokože grla
9. Usporeno varenje
10. Krčanje u tankom crevu i želucu

KANAL SLEZINE I PANKREASA (9-11h)

Simptomi oboljenja:

1. Pospanost preko dana
2. Loše pamćenje
3. Gubitak budnosti (samokontrola)
4. Slabe noge, teškoće pri dugom hodanju
5. Moždana isrpljenost
6. Promenljivi apetit
7. Želja za slatkišima
8. Defekti vezivnog tkiva, spuštanje organa, slabost mišića

Višak Či :

1. Promenljivi apetit
2. Osećaj težine u telu ( trnjenje)
3. Želja da se prilegne, da se često odmara
4. Ispucalost sluzokože usana
5. Osip bez svraba
6. Osećaj mučnine
7. Podrigivanje
8. Zatvor
9. Česta trovanja namirnicama
10. Težina u podrebarnom delu
11. Osećaj umora
12. Bolovi u zglobovima i stopalima
13. Bol u nožnom palcu

Manjak Či

1. Strast prema slatkišima
2. Loše pamćenje
3. Pospanost u toku dana
4. Meteorizam
5. Tnjenje nogu
6. Česta obilna stolica
7. Proliv
8. Povraćanje
9. Jaki bolovi u oblasti želuca i oko struka
10. Slabost nogu
11. Varikozne vene (zadržavanje venske krvi u nogama)


KANAL SRCA (11-13h)

Simptomi oboljenja :

1.Beonjače sa ispucalim kapilarima
2.Podočnjaci (otečeni, crni )
3. Defekti kože nosa i čela
4. Crvenilo ispod miški
5. Brz govor
6.Strah od auditorijuma (nastupanja pred publikom)
7.Strah od visine
8.Anksioznost ili strah
10. Stidljivost, psihička iscrpljenost

Višak Či :

1. Bezrazložna tuga
2. Težina u grudima
3. povremena temperatura
4. Suvoća u ustima
5. Bolovi u predelu srca
6. Bolovi u podlaktici
7. Jarkocrveni jezik
8. Crveno lice
9. Povećana razdražljivost
10. Težina u udovima

Manjak Či :

1. Nesposobnost donošenja odluka
2. Klonulost
3. Bledo lice
4. Potištenost
5. Tahikardija
6. Gušenje pri manjim fizičkim opterećenjima
7. Bled jezik
8. Hladnoća i utrnulost površine ramena
9. Vrtoglavica

KANAL TANKOG CREVA (13-15h)

Simptomi oboljenja:

1. Nemogućnost okretanja glave za 180 stepeni, od ramena do ramena
2. Podvaljak
3. Tupi bol u podlaktici
4. Zategnutost u vratu
5. Čirevi u ustima ili na usnama
6. Oštar bol u grudima
7. Osećaj toplote
8. Znojenje

Višak Či :

1.Bol oko vrata
2.Migrena
3. Zujanje i zvonjava u ušima
4. Bol u vratu i potiljku
5.Bol oko pupka
6.Bol u donjem delu stomaka
7. zatvor

Manjak Či

1.Bol u slepoočnicama
2.Bol u vratu sa strane
3.Bolovi u podlaktici
4.Suvoća i iritacija kože
5.Otoci donje vilice, ponekad vrata
6. Smanjen sluh
7.Mršavost
8.Mučnina, povraćanje, proliv
9. Slabost, hladnoća u udovima

KANAL MOKRAĆNE BEŠIKE (15-17h)

1. Bol u zadnjem delu vrata
2. Bol u kičmi
3. Bol u gležnjevima
4. Bol na temenu
5. Bol u gornjem delu vilice
6. Kratkovidost
7. suzenje očiju
8. Svrab očiju
9. Povećana osetljivost na hladnoću i vetar
10. Nesanica
11. Poremećaj psihičke ravnoteže
12. Plačljivost
13. Hemoroidi

Višak Či:

1. Često, bolno mokrenje sa malom količinom mokraće
2. Bolovi u nogama, stopalima, gležnjevima i pozadi u nozi
3. Bolovi u pojasu
4. Prekomerno suzenje
5. Bol u očima
6. Curenje krvi iz nosa

Manjak Či :

1. Retko, obilno mokrenje sa malom količinom mokraće
2. Bolovi duž cele kičme
3. Otečenost polnih organa
4. Pogoršanje vida
5. Slabost mišića potiljka, kičme
6. Težina u nogama, ledjima
7. Vrtoglavica
8. Slaba pokretljivost malih prstiju na nogama
9. Hemoroidi


vivijen
vivijen
Moderator Foruma
Moderator Foruma

Zlatni Pehar Za Više Od 10.000 Poruka
Srbija

Grad : Zvezdan
Browser : Opera
Broj Postova : 13509
Broj Poena : 60334
Reputacija : 971
Datum upisa : 29.01.2010
Datum rođenja : 03.08.1953
Godine Starosti : 66
Pol : Ženski Zodijak : Lav Zmija

Zanimanje : slikanje, pisanje,primenjena umetnost
Raspoloženje : smireno
Uzrečica : ah
Knjiga/Pisac : orkanski visovi

Nazad na vrh Ići dole

Normalna Re: Zanimljivi tekstovi za RAZMISLJANJE

Počalji od vivijen taj Pet 13 Avg - 16:05:13KANAL BUBREGA (17-19h)

Simptomi oboljenja :

1.Znojenje posle jela
2.Nesanica, zevanje
3.Otoci
4.Nadimanje stomaka

Višak Či :

1. Nadimanje stomaka
2. otoci
3. Tamnomrka mokraća (boje kafe)
4. Promena rasporeda mokrenja ( noću češće nego danju )
5. Odsustvo želje za govorom
6. Iznenadna potreba za aktivnom delatnošću uz trošenje energije
7. Nesposobnost prekidanja posla na vreme
8. Iznenadna pospanost posle jela
9. Osećaj težine u čitavom telu
10. Težina i toplota u nogama
11. Bolovi u krstima, slabinama, unutrašnjoj strani butina
12. Suvoća u ustima
13. Osećaj mučnine
14. Povećana seksualna potencija

Manjak Či :

1. Stidljivost, sumnjičavost, slaba volja
2. Nevoljno, jedva čujno stenjanje
3. Osećaj spokoja, sanjivost pred zalazak sunca
4. Često zevanje
5. Noćno hrkanje
6. Rana jutarnja nesanica
7. Rano budjenje ujutro
8. Znojenje
9. Poremećaj tankog creva
10. Smanjena potencija
11. Noge hladne, utrnulost u njima
12. Zujanje u ušima

KANAL PERIKARDA, KANAL KRVOTOKA I POLNE FUNKCIJE (19-21h)

Simptomi oboljenja :
1. Osećaj niže vrednosti
2. Često smejanje bez razloga
3. Crveno lice
4. Topli dlanovi
5. Otok žlezda ispod pazuha
6. Zadah iz usta
7. Težina u srcu
8. Brzo umaranje
9. Nastupi besa i ljutine zbog sitnica

Višak Či :

1. Težina, bol, toplota u glavi
2. Bolovi u stomaku
3. Plitak san sa snovima
4. Crvenilo beonjače
5. Zatvor
6. Bol u rukama, šakama
7. Bolovi u grudnom košu
8. Snebivljivost
9. Razdražljivost

Manjak Či :

1. Duboki san
2. Gušenje
3. Visinska bolest (loši krvni sudovi srca)
4. Vrtoglavica
5. Čas zatvor, čas proliv
6. Odsustvo želje za hodanjem
7. Depresija, brzo umaranje
8. Lupanje srca, tahikardija
9. Slabost ruku
10. Žutilo beonjače


KANAL TROSTRUKOG GREJAČA

Simptomi oboljenja :

1. Zimogrožljivost
2. Nemogućnost saginjanja i ispravljanja ruku u laktovima
3. Oštri bolovi u srcu
4. Nesredjenost misli
5. Neobični snovi
6. Bolovi u desnima i zubima
7. Nevoljno škrgutanje zubima
8. Otok grla
9. Suvoća u ustima
10. Odsustvo apetita

Višak Či :

1. Bol u gornjim ekstremitetima
2. Bol u desnom laktu
3. Bol i zujanje u ušima
4. Loše podnošenje vrućine
5. Crvenilo lica
6. Odsustvo apetita
7. Nesanica
8. Razdražljivost
9. Koža na dodir topla ili vruća
10. Slabljenje sluha

Manjak Či :

1. Bol oko slepoočnica
2. Drhtavica po telu
3. Slabost
4. Utrnulost, slabost ruku
5. Bledo lice
6. Nepodnošenje hladnoće
7. Brzo umaranje
8. Tuga, melanholija
9. Koža hladna na dodir

KANAL ŽUČNE KESE (23-01h)

Simptomi oboljenja :

1. Bledo-žuto lice
2. Gorušica
3. Bol ispod jetre
4. Bolovi u slabinama
5. Bolovi u srcu
6. Bol i osećaj pritiska na glavi i bradi
7. Topla stopala
8. Drhtavica
9. Znojenje
10. Otok žlezda pod pazuhom
11. Bolovi u butinama, kolenima, zglobovima

Višak Či :
1. Osećaj punog želuca
2. Težina u glavi
3. Bolovi i grčevi u nogama
4. Koža topla
5. Noćni strahovi
6. Gorušica
7. Mučnina
8. Otok vrata, obraza, brade
9. Bolesti grla
10. Nesanica
11. Topla stopala
12. Povremeno povraćanje žuči

Manjak žuči :

1. Nemoć, slabost
2. Vrtoglavica
3. Teški i duboki uzdasi
4. Nesiguran hod
5. Koža bleda, hladna
6. Gušenje
7. Otok stopala i jamice ispod kolena
8. Zapaljenja očiju
9. Sanjivost danju
10. Noćno znojenje

KANAL JETRE (1-3h)

Simptomi oboljenja:

1. Suvoća u grlu
2. Bol u jetri
3. Nemogućnost naginjanja ili savijanja unazad u struku
4. Siva boja lica
5. Bol u gornjem delu desne plećke

Višak Či :

1. Plačljivost
2. Razdražljivost
3. Težnja za neprestanim radom dok se rad ne završi
4. Impulsivnost
5. Crvene beonjače
6. Glavobolje
7. Žutičavost
8. Poremećaj menstruacije
9. Bol u slabinama
10. Laka uznemirenost

Manjak Či :

1. Nesiguran hod
2. Opšta nespretnost
3. Brzo umaranje očiju
4. Pogoršanje vida
5. Zatvor
6. Meteorizam
7. Vrtoglavica
8. Bleda koža
9. Poremećaji tankog creva
10. Depresija, osećaj straha
11. Plahovitost, razdražljiva sposobnost

Obrada rezultata :

Svi simtomi u jednoj grupi se uzimaju kao 100 %, ako imate u jednoj grupi simptome preko 50 %, to je znak oboljenja. Dobijeni rezultat se uzimaju samo orijentaciono. U kanalu srca ima 10 simptoma, ako imate 6 simptoma, rezultati su zabrinjavajući i krenite sa lečenjem.
vivijen
vivijen
Moderator Foruma
Moderator Foruma

Zlatni Pehar Za Više Od 10.000 Poruka
Srbija

Grad : Zvezdan
Browser : Opera
Broj Postova : 13509
Broj Poena : 60334
Reputacija : 971
Datum upisa : 29.01.2010
Datum rođenja : 03.08.1953
Godine Starosti : 66
Pol : Ženski Zodijak : Lav Zmija

Zanimanje : slikanje, pisanje,primenjena umetnost
Raspoloženje : smireno
Uzrečica : ah
Knjiga/Pisac : orkanski visovi

Nazad na vrh Ići dole

Normalna Re: Zanimljivi tekstovi za RAZMISLJANJE

Počalji od vivijen taj Pet 13 Avg - 16:09:03ZAŠTO SE RAZBOLJEVAMO

ČITAV NAŠ ŽIVOT PREDSTAVLJA BESKRAJAN LANAC POTRESA UNUTRAŠNJE SREDINE ORGANIZMA. HOMEOSTAZA OBNAVLJA POREMEĆENU RAVNOTEŽU. HOMEOSTAZA JE DINAMIČKA STABILNOST UNUTRAŠNJE SREDINE ORGANIZMA, KAO I SISTEMI KOJI OBEZBEDJUJU NJEGOVO PRILAGOĐAVANJE SPOLJNOJ SREDINI. Pouzdanost tih sistema se godinama smanjuje i to je uzrok većine oboljenja.

ESENCIJALNI FAKTORI ISHRANE
Pod esencijalnim faktorima ishrane se podrazumevaju elementi ishrane koji obzbeđuju rast i normalno funkcionisanje organizma, njihov gubitak dovodi do oboljenja i funkcionalnih poremećaja, što rezultira sekundarnim poremećajima. Ove elemente delimo na MAKRONUTRIJENTE (belančevine, masti i ugljene hidrate) i MIKRONUTRIJENTE (aminokiseline, vitamine, makroelemente, mikroelemente, polinezasićene masne kiseline i fosfolipide, dijetetska vlakna).
MAKRONUTRIJENTI predstavljaju glavni izvor energije i gradivnih komponenti. MIKRONUTRIJENTI vrše regulaciju razmena masti, ugljenih hidrata, belančevina i minerala, aktiviranje sistema enzima, strukturne komponente ćelijskih sistema, antioksidantska zaštita, obezbeđenje procesa ćelijskog disanja, održavanje elektrolitne ravnoteže, regulacija reproduktivne funkcije i procesa embriogeneze, regulacija imune aktivnosti, učešće u procesima proizvodnje krvi, regulacija stimulacije miokarda i vaskularnog tonusa, regulacija nervne delatnosti(fosfolipidi, vitamini E, B12, folna kiselina, B1, B2, B6, karnitin)...
Osnova zdravlja i dugovečnosti čoveka je raznovrsna, umerena, izbalansirana i razumna ishrana koja organizmu obezbedjuje potrebne materije. Meso i životinjske masnoće bi trebalo potisnuti u drugi plan, jer će se početi osećati veliki nedostatak drugih, za organizam krajnje neophodnih biološki aktivnih materija. Smanjiti unos rafinisanih namirnica poput belog šećera, belog brašna, rafinisanih jestivih ulja, soli. Kuvanjem se gubi velika količina energetske vrednosti namirnica, važan izvor zagađenja namirnica su sintetička hemijska jedinjenja, veštački dodaci ishrani. Razvoj poljoprivrede i upotreba veštačkih đubriva je dovela do velikog gubitka minerala iz zemlje, a samim tim i iz biljaka. Uticaj raznih štetnih faktora dovodi do menjanja unutrašnje sredine organizma i poremećaja normalnog toka biohemijskih procesa, poremećaja odbrambene funkcije organa, nagomilavanja štetnih materija i toksina. Pošto hrana predstavlja jedini izvor materija od kojih se grade ćelije ljudskog organizma, ona umnogome određuje stanje zdravlja i životni vek.

BIOLOŠKI AKTIVNI PREPARATI (ADAPTOGENI) ZASNOVANI NA DREVNOJ KINESKOJ HERBALNOJ MEDICINI

Recimo da bi se biološki aktivne materije (ili kako ih neki zovu dijetetski suplement ili dopuna ishrani) koncetrati biološki aktivnih materija, proizvodi biljnog, mineralnog ili mikrobnog porekla koji omogućuju nadoknađivanje deficita u ishrani vitamina, minerala, biljnih vlakana i drugih supstanci potrebnih organizmu.POŠTO SA STRANICA ČASOPISA,TV-EMISIJA I RAZNIH POVRŠNIH IZVORA INFORMACIJE STIŽU POTPUNO PROTIVREČNE INFORMACIJE U VEZI SA POBOLJŠANJEM ZDRAVLJA, ISHRANOM I NAČINOM ŽIVOTA, OVO BI TREBALA BITI JEDNA KRATKA SKRIPTA ZA SAMOPOMOĆ ZASNOVANA NA NAJDREVNIJOJ MEDICINI NA SVETU- KINESKOJ I ISKUSTVIMA ZVANIČNE- ZAPADNE MEDICINE, UZ NEKOLIKO OSNOVNIH INFORMACIJA O BIOLOŠKI AKTIVNIM MATERIJAMA I NEKOLIKO ČUDESNIH PREPARATA ZASNOVANIH NA OVOJ DREVNOJ FILOZOFIJI.
Empirijsko i kultno traženje raznih prirodnih komponenata biljnog, životinjskog i mineralnog porekla i njihova primena u preventivne i terapijske svrhe poznata je još od davnina. Još pre nove ere u Egiptu, Kini, Tibetu, Indiji i drugim zemljama Istoka bili su izgradjeni skladni sitemi terapije raznih bolesti pomoću biljnih, životinjskih i mineralnih preparata. Novi pravac u medicini se zove MIKRONUTRIENTOLOGIJA. Ruski lekari kao što je V.A. Tutelijan govore i o novoj oblasti na granici nauke o ishrani i farmakologije, koja je nazvana FARMAKONUTRICIOLOGIJA.
Svi biološki aktivni preparati se sastoje od NUTRICEUTIKA (prirodni sastojci hrane kao što su vitamini, provitamini, polinezasićene masne kiselina, aminokiseline, mono i disaharidi itd. I PARAFARMACEUTIKA kao što su organske kiseline, bioflavonoidi, oligopeptidi i drugi prirodni proizvodi usmerenog farmakološkog delovanja.
Redovna uporeba ovakvih preparata omogućuje : Otklanjanje deficita nez zadovoljavanje nezamenljivih prehrambenih materija,zadovoljavanje promenjene fiziološke potrebe za važnim prehrambenim materijama, povećanje otpornosti organizma, vezivaje i izlučivanje toksičnih materija iz organizma, ciljano unošenje korekcija u proces razmene materija u organizmu radi obnavljanja poremećene homeostaze.

Ovi kineski preparati se dele na tri grupe : one koji regenerišu anatomsku strukturu ćelija i tkiva, oni koji obnavljaju biohemijsku regulaciju ćelija i oni koji obnavljaju funkciju organa i meridijana. Regeneracija strukture se reguliše izbacivanjem negativne energije iz organizma, zatim otklanjanjem deficita odredjenih aktivnih elemenata i pokretanje rezervnih energetskih kapaciteta organizma.Opisaću vam HITOZAN, SPIRULINU, KORDICEPS, IKAN, ULJE OD KOŠTANE SRŽI JEGULJE, PRAŠAK OD ČANBAJŠANSKIH MRAVA.

HITOZAN je napravljen od oklopa crvenokrake krabe odstranjivanjem acila (karbonskih jedinjenja) koji hitinu daju jačinu. Tako pročišćeni hitin naziva se Hitozan i predstavlja jon s pozitivnim punjenjem i visokim stepenom aktivnosti, to je biološka celuloza koja je po svojim svojstvima slična čovekovom fibrinu. U organizmu, pod uticajem hranljivih fermenata, aktivni deo Hitozana se cepa i apsorbuje u vidu slabo molekularnih jedinjenja, a najvažnija je HIJALURONSKA KISELINA, koja se nalazi u sastavu ćelijske membrane. Hitozan u ljudskom organizmu deluje na sledeći način : onaj deo koji se u organizmu rastvori deluje ovako:

1. Oko formiranih ćelija raka dolazi do stvaranja sredine sa većom kiselošću koja sprečava aktivnost ćelija imunog sistema da identifikuje i uništi promenjene ćelije raka. Preparat suzbija razmnožavanje ćelija raka regulacijom PH (acido-bazne ravnoteže) u tkivima organizma prema slabo-baznoj – oko 7,35 gde je najveća aktivnost T-Limfocita, ćelija-ubica imunološkog sistema.
2. Sprečava kretanje , metastaziranje ćelija raka. Promenjene ćelije raka se uglavnom kreću po krvnim sudovima. Zidovi krvnih sudova imaju tzv. konjugacione molekule, pomoću kojih se odvija njihovo kretanje. Ako se dobro prilepi na unutrašnje zidove krvnih sudova i blokira konjugacione molekule, preparat ože da promeni proces kretanja ćelija raka.
3. Adsorbira suboksidne produkte razmene malignih ćelija, što predstavlja jednu komponentu intoksikacije raka
4. Smanjuje arterijski pritisak regulisanjem nivoa holesterola i sprečavanjem razvoja arteroskleroze
5. Smanjuje nivo šećera u krvi
6. Poboljšava mikrocirkulaciju tkiva
7. Povećava funkcionalnu aktivnost imunog sistema aktiviranjem limfocita
8. Adsorbira i izbacuje iz organizma soli teških metala, mineralnih đubriva, hemijske pigmente, radionukleide, metabolite iz lekova itd.

Deo Hitozana koji se ne rastvara, sjedninjava se s tečnim sadržajem, pretvara u želatinoznu masu i kao snažan adsorbent i regenerator enterocita resica tankog creva, deluje na gastrointestinalni trakt što dovodi :
1. Do smanjenja lipida
2. Izbacuje preterane količine jona natrijuma
3. Izbacuje toksične supstance
4. Poboljšava peristaltiku debelog creva, otklanja meteorizam, čisti resice tankog creva i normalizuje proces varenja


Spoljnja upotreba Hitozana : Hitozan se koristi za lečenje opekotina i rana pri čemu na koži dolazi do formiranja filma – veštačke kože, to je hranljiva srdina za stvaranje nove kože, pri čemu se ne obrazuju ožiljci, jer dolazi do stimulacije sinteze kolagenskih vlakana, Prilikom nanošenja na ranu Hitozan zaustavlja krvarenje i otklanja bol. Za spoljnju upotrebu se pravi losion od 7 kapsula hitozana, sadržaj kapsule u prahu rastvoriti u pola čaže mlake vode, dodasti 20 kapi lumunovog soka i sačekati da se stvori želatinozna masa koja se stavlja direktno na rane, čak i postoperacione šavove. Hitozan se na ranu može staviti i u prahu.

Hitozan reguliše energetski balans Jin-Jang čišćenjem energetskog kanala i aktiviranjem cirkulacije energije čime stimuliše sposobnost tkiva da se regeneriše, obnavlja imunitet i usporava starenje tkiva i organa.Obzirom da Hitozan smanjuje kiselost želudačnog soka, pola sata nakon uzimanja preparata, treba popiti čašu kiselog soka. Obzirom na snažnu apsorpcionu moć Hitozana, ako se koriste neki lekovi, moraju se uzimati sat ranije ili kasnije, da ih nerastvoreni-želatinozni deo Hitozana ne bi apsorbovao.

SPIRULINA

SPIRULINA je modro zelena mikroalga, sadrži snažnu kombinaciju supstanci važnih za čovekov organizam. Prema sadržaju hranljivih supstanci 1 gr Spiruline odgovara 1 kg različitog povrća. Spirulina divlje alge iz jezera Činhaj je u ovom preparatu koncetrisana primenom moderne tehnologije. Spirulina obrazuje spiralna vlakna, sadržimbelančevine u čijem sastavu se nalazi 18 aminokiselina, od kojih se 8 ne sintetizuje u organizmu čoveka i zbog toga se nazivaju nezamenljivim. Ona poboljšava metabolizam, jača imunitet, reguliše nivo šećera u krvi, holesterola i triglicerida. Dobar je izvor hranljivih vlakana koja doprinose izlučivanju toksičnih materija, viška masti. Ovaj preparat poboljšava vid, stanje kose, kože, organizam se podmladjuje spolja i jača iznutra, jača nervni sitem i povećava vitalnost. Preporučuje se upotreba u rehabilitacionom periodu kad hrana bogata belančevinama nije kontraindikovana. Treba da je upotrebljaavaju osobe sa slabijom ishranom koje često boluju od prehlada, za preventivu artetrioskleroze krvnih sudova i ishemijske bolesti srca, za čišćenje organizma, smanjenje telesne težine i prevenciju raka creva, kod hroničnih zapaljenskih oboljenja, kod anemije, patologija kože. Pažljivo treba da je koriste osobe sa oboljenjem bubrega kad im je ograničen unos hrane bogate belančevinama, ne preporučuje se kod akutnih oboljenja gastrointestinalnog trakta.

KORDICEPS

Kordiceps ili Ražana glavnica je tradicionalan lek kineske nacionalne fitoterapijske farmaceutike, koji postoji 1200 godina. Ima specifičan oblik života zahvaljujući kojem nosi u sebi informaciju o izuzetnoj sposobnosti preživljavanja. Apsolutno je jedinstvena na svetu jer u jednom delu svog biološkog ciklusa postoji kao biljka, a u drugom kao insekt. Kordiceps pripada gljivama. Razmnožava se spajanjem muških i ženskih ćelija, jer u sebi sadrži oba ova principa. Živi tamo gde postoje odgovarajući uslovi za njen rast i ishranu (planinski masivi na Kini i Tibetu visine 3500 m) U letnjem periodu ražana glavnica postoji kao gljiva koja liči na sitnu travu tamno-braon boje. Veoma se teško može primetiti na livadi pokrivenoj cvećem i travom. U periodu formiranja spora iz plodonosnog tela ćerke-gljive, biljka ispaljuje spore i pada na larvu leptira „slepi miš“ na kojoj će parazitirati. Tada nastaje drugi ciklus postojanja ražane glavnice. Napadnuta larva se zakopava u zemlju. Micelijum gljive urasta u gusenicu i iz nje apsorbuje sve hranljive materije, zbog čega se ceo micelijum puni insektima i umire. Spore u larvi počinju da liče na bakteriju koja uništava i koristi unutrašnje organe larve. Ostavljajući sebi za zaštitu njenu rožnatu opnu. Ražana glavnica provodi zimu u zemlji kao čaura s rožnatom opnom, kja je ostala od gusenice i služi da zaštiti telo gljive. Kad su larvine rezerve pri kraju, ražana glavnica je prinuđena da se hrani podzemnim stablom planinskih biljaka i tokom svog dugogodišnjeg razvitka ispod zemlje, ražana glavnica trpi dugotrajnu glad, hladnoću i nedostatak kiseonika. Početkom proleća, preko otvora za disanje na glavi gusenice izrasta jedno plodonosno telo ražane glavnice i gore opisani razvojni ciklus se ponavlja što objašnjava kineski naziv za ražanu glavnicu Dun čun sja cao – zimi insekt, leti trava. Spektar delovanja ovog preparata je neobično veliki. PREPARAT IMA MOGUĆNOSTI DA DELUJE NA SVE ENERGETSKE KANALE U ORGANIZMU ČOVEKA. TO SE POSTIŽE PROČIŠĆAVANJEM ONIH ENERGETSKIH KANALA U KOJIMA SE ZADRŽAVA ENERGIJA. Preparat je nosilac Jang energije i može da otloni višak ove energije u organizmu.Da bi preparat efikasno delovao mora se uzimati u periodima najveće aktivnosti meridijana odr. Organa, uošteno najbolje ga je uzimati tokom aktivnosti kanala slezine-pankreasa, jer informativno-energetska veza po shemi povezuje taj kanal s kanalima jetre i bubrega. Uzimanje preparata dovodi do samoreguacije svih sistema i organa, uključujući i najsloženiji sistem-mehanizam obnavljanja energetskog blalnsa Jin- Jang. Efekat ozdravljenja nastaje odmah nakon obnavljanja imunog sistema. Poboljšavajući cirkulaciju i razmenu energije u svakom organu, kanalu, ćeliji, preparat na ćelijskom nivou čisti organizam od toksina i štetnih materija.
vivijen
vivijen
Moderator Foruma
Moderator Foruma

Zlatni Pehar Za Više Od 10.000 Poruka
Srbija

Grad : Zvezdan
Browser : Opera
Broj Postova : 13509
Broj Poena : 60334
Reputacija : 971
Datum upisa : 29.01.2010
Datum rođenja : 03.08.1953
Godine Starosti : 66
Pol : Ženski Zodijak : Lav Zmija

Zanimanje : slikanje, pisanje,primenjena umetnost
Raspoloženje : smireno
Uzrečica : ah
Knjiga/Pisac : orkanski visovi

Nazad na vrh Ići dole

Normalna Re: Zanimljivi tekstovi za RAZMISLJANJE

Počalji od vivijen taj Pet 13 Avg - 16:13:37
KAKO NAS TRUJU


U plan globalne elite (illuminati-masoni-sotonisti) o držanju ljudi na niskim razinama svijesti, uz već svakodenvno i nezaobilazno ispiranje mozga od strane medija, uključeno je i sustavno trovanje onime za što se zna da je temeljna ljudska potreba u materijalnom smislu – hranom! Očigledno nije dovoljno samo prodavati lažnu sliku svijeta preko medija, jer, s vremenom ipak netko može prozrijeti tu dimnu zavjesu. Potrebno je još nešto čime će se učvrstiti i osigurati uvođenje Novog Svjetskog Poretka. Novine, televizija, radio, Internet, znanost, školstvo, religije, bankarski sustav, to su sve odlična oružja, daleko od toga, i dobro služe svojoj svrsi, ali ipak im je potrebno nešto konkretnije, potrebno im je nešto što će ljude učiniti poslušnijima i podložnijima naredbama i zakonima, nešto što će im neutralizirati volju i spremnost da misle vlastitom glavom i da se suprotstave onome što izravno utječe na njihove živote.


FLUORLjudi posvuda u svijetu svakog jutra ustaju, i više-manje, prva navika koju su stekli od malih nogu je ta da se umiju i operu zube (oni koji znaju što je četkica)! Naravno, zube peru isključivo pastom za zube i to ni više ni manje nego onom koja sadrži fluor. Fluor je, kažu nam znanstvenici i liječnici, vrlo koristan za sprečavanje karijesa, paradentoze i općenito održavanje zdravlja zubiju (kako je lijepo znati da se netko brine o našem zdravlju, to ulijeva osjećaj sigurnosti, zar ne?!).
Međutim, ima i druga strana medalje, ali o tome nećete pronaći nikakvih suvislih informacija, osim ako niste, prema definiciji nekih koji čitaju ovaj blog (npr. sadako's apprentice), 'crackpot', 'luđak', 'manijak' ili 'paranoik' poput mene. ;D1. Fluoridi ometaju sintezu kolagena što dovodi do njegovog razlaganja u kostima, tetivama, mišićima, koži, hrskavičnom tkivu, plućima, bubrezima i traheji.
2. Fluoridi stimuliraju stvaranje granula i potrošnju kisika u bijelim krvnim stanicama, ali sprečavaju taj proces kada je bijela krvna stanica izložena djelovanju neke strane supstance u krvi.
3. Fluoridi smanjuju energetske rezerve i sposobnost bijelih krvnih zrnaca da uništavaju strane tvari procesom fagocitoze. Čak i nezamjetne količine fluorida, ispod 1ppm (1-og dijela na miljun dijelova) mogu ozbiljno suzbiti sposobnost bijelih krvnih zrnaca da uništavaju patogene mikro-organizme.
4. Fluoridi zbunjuju imuno-sustav i potiću ga da napada tkiva svog vlastitog tijela i povećavaju brzinu rasta tumora kod ljudi koji su podložni raku.
5. Fluor sprječava stvaranje antitjela u krvi.
6. Fluoridi ometaju rad štitne (tiroidne) žljezde.
7. Fluoridi ostvaruju štetne učinke na razna tkiva u tijelu čovjeka.
8. Fluoridi pospješuju razvoj raka kostiju.
9. Fluoridi izazivaju preuranjeno starenje kod ljudi.
10. Fluor oštećuje kromosome, izaziva nenormalno formiranje kostiju.
11. Malo lakši problemi uključuju glavobolje, mučnine, nagle promjene raspoloženja, i bolest zubiju.
12. Unošenje fluora uz pomoć sredstava za ispiranje usta i ‘sprječavanje karijesa’ kod djece je vrlo opasno za njihov biološki razvoj, životni vijek i opće zdravstveno stanje.
13. Fluor nema gotovo nikakvog efekta u preventivi kvarenja zubi kod ljudi.
Na Novom Zelandu, 1990-te godine, Dr. John Colquhoun je natjeran da se prijevremeno umirovi nakon što je obavio jednu znanstvenu studiju na 60000 djece školskog uzrasta i dokazao da ne postoji nikakva razlika u stopi kvarljivosti zubi kod djece koja žive na područjima gdje se obavlja fluoridizacija vode od onih koji žive na područjima gdje se to ne čini. On je čak pronašao i to da veliki broj djece u fluoridiziranim područjima pati od dentalne fluoroze. Dr. John Colquhoun je javno objavio rezultate ovog svog istraživanja.
14. Ne postoje znanstveni dokazi koji potvrđuju da su sredstva za ispiranje usta na bazi fluorida i tablete bezopasni za korištenje kod ljudi.

Zanimljivo je i to da se fluor unosi u organizam i bez gutanja, tako da svakim pranjem preko zubnog mesa unesemo oko 1 mg tog otrova.

Ako biste htjeli prati zube i dalje a da ne unosite otrov u svoje tijelo, preporučujem vam da se informirate o pasti za zube bez fluora. Ima nekoliko proizvođača. Moguće ih je nabaviti u prodavaonicama Biovege, Bio&Bio, i prodavaonicama Biofarma. Za više informacija: Bio&Bio, Ilica 72, tel. 01/4848 – 085 i Jurišićeva 28, tel. 01/4876 – 269
Za one koji ne žive u Zagrebu, možete posjetiti stranicu Biovege i tamo pronaći adrese i brojeve telefona u ostalim gradovima. Isto možete učiniti i za prodavaonice Biofarma. Osobno koristim pastu marke Wala Vita 'Neem & Mint'. Osjećaj je malo drugačiji kod samog pranja zbog toga što ne sadrži šećer, pa je potrebno određeno vrijeme da se priviknete, međutim, osjećaj svježine nakon pranja je mnogo bolji od klasičnih pasti s fluorom. Cijena je 25 kn.

Više o štetnosti fluora: fluoridation.com


MLIJEKO


Koliko ste puta do sada čuli da je mlijeko zdravo? Bolje bi pitanje bilo, koliko puta niste, zar ne? Naravno, jer, gdje god se okrenuli, susrest ćete nasmijana i zadovoljna lica kako vam se smiju s mliječnim brkom i sugeriraju vam da za vrijeme sljedećeg šopinga obavezno kupite svježe mlijeko, jer, mlijeko je bogato kalcijem i pomaže djeci u razvoju kostiju, a samim time jača i zube.

Ok, a sad da okrenemo ploču:

‘Mlijeko sadrži mnogo toga što bi mogli svrstati u otrove. Kravlje mlijeko sadrži 59 aktivnih hormona, razne supstance koje izazivaju alergiju, velike količine masnoće, kolesterol, herbicide, pesticide, 52 vrlo snažna antibiotika, krv, bakterije i viruse. Sve je to povezano s modernim uzgojem odnosno iskorištavanjem krava, jer im se daju hormoni, antibiotici i razni otrovi kako bi proizvele što više mlijeka. U mnogim slučajevima krava više ne može stajati na nogama od opterećenja jer je pretvorena u mašinu za davanje mlijeka, vještački ju oplođujući i otimajući joj mladunče nekoliko sati nakon što ga rodi. Propaganda mliječne industrije nas uvjerava da kravlje mlijeko trebamo piti zbog kalcija. To je najobičnija laž. Kao prvo, krave dobivaju kalcij jedući biljke. Kao drugo, krave mogu upiti sav taj kalcij u tijelo jer imaju isto tako velike količine magnezija. Da bi tijelo upilo kalcij i koristilo ga, mora imati isto toliko magnezija. Pijenje mlijeka onda nema nikakvog efekta jer se i magnezij dobiva isključivo iz biljaka.
Mlijeko sadrži velike količine proteina pa ga zato mnogi nazivaju tečno meso. A dokazano je da taj protein izvlači kalcij iz ljudskoga tijela. Dakle, konzumirajući mlijeko ne samo da ne dobivamo kalcij nego još iz tijela gubimo kalcij koji dobivamo iz drugih izvora. Dokaz? Zemlje s najvećom upotrebom mesa, mliječnih proizvoda i jaja imaju najviše slučajeva osteoporoze. Bolest 'kravljeg ludila' ili Goveđa spongioformna encefalopatija bolest je krava koja je prouzrokovana jednom vrstom priona. Prioni su čestice sitnije od virusa, za koje se čak ne bi moglo sa sigurnošću tvrditi da su živi mikroorganizmi, budući da ne sadrže genetski materijal (DNK ili RNK), već su jednostavno izgrađeni od vrlo otpornih bjelančevina.
Iako se smatra da je mlijeko izvan opasnosti, zakonom je zabranjena prodaja mlijeka zaraženih životinja. No, životinja može i godinama biti zaražena bez znakova bolesti, i za to vrijeme se njeno mlijeko slobodno prodaje. Prije toga se mlijeko zaražene životinje miješa u procesu proizvodnje s mlijekom zdravih krava, čime velike količine mlijeka teoretski mogu doći u dodir s prionima. Pasterizacija i slični postupci ne pomažu kod prionima prouzrokovanih bolesti.

Većina krava na farmama za masovnu proizvodnju mlijeka jedva preživi 2 do 4 godine. Umiru u velikim bolovima od upale vimena uzrokovane načinom mužnje, hiperprodukcijom i njihovim načinom života na tim farmama. Mlijeko i mliječni proizvodi su nehumani i potpuno nepotrebni.’

Već je neko vrijeme popularna internacionalna kampanja mliječne industrije pod nazivom 'Got Milk?' koja promovira ideju da je mlijeko zdravo i u svoju marketinšku kampanju uključuje sve poznate osobe koje uspije pridobiti! Iako se radi o čistom brainwashingu, mora im se priznati originalnost! ;D


HLEB

Dakle, što može biti loše u hlebu? Ništa osim hrpe aditiva odgovornih za povećanje volumena i efekt mekoće.
Sve drugo što preostaje je nekoliko grama brašna u kili. To uključuje i sve proizvode iz pekare, sve one mekane i izdašne buhtle, slance, piroške sa ovim i onim, bureke... jednom riječju, čista kemija!
Bilo bi najbolje kada biste prestali konzumirati hleb. Osim gore navedenih dodataka, hleb je glavni izvor ugljikohidrata koji (u prekomjernim količinama) pridonose stvaranju masnih naslaga.


MESO I MESNATI PROIZVODI

Salama, pašteta, buncek, vratina, jetrica, butevi, sve su to savršeni mediji za prijenos vibracija straha i agonije pohranjenih u stanicama mesa zaklane životinje u čovjekovo tijelo. Konzumacija mesa, osim što je nehumana i štetna za zdravlje, ostavlja čovjeka neprijemčivim za fine energije i ograničava percepciju, što vodi do toga da čovjek po ponašanju postaje sve sličniji životinji koju jede.
Daniel Reid u svojoj knjizi, 'Tao metoda detoksikacije organizma', koju vam toplo preporučujem, navodi koje se dodatne 'koristi' ostvaruju konzumacijom mesa:

'Svi su životinjski proizvodi ekstremno acidozni (kiseli) za probavni sustav i krvotok te također proizvode vrlo štetni proteinski otpad u crijevima. Stanice raka napreduju na životinjskim proteinima i brzo se množe u vrlo kiselim okolinama koje oni stvaraju u tijelu, dok crvi i paraziti napreduju u otrovnom mulju koji ostaje ljepljiv na crijevnim zidovima. Kada uklonite sve kisele proizvode životinjskog porijekla iz vaše prehrane i poduzmete dodatne mjere za alkalizaciju vaše krvi i tkiva, izgladnjujete sve stanice raka koje se razvijaju u tijelu i lišavate ih kiselinske okoline koja im je potrebna za množenje i formiranje tumora. U svjetlu padnemičnog širenja raka kroz sve segmente društva danas, ova preventivna strategija protiv raka glavni je cilj svakog detoksikacijskog programa.
Hrana životinjskog porijekla treba velike količine energije i enzima za probavu i proces, mnogo više od hrane biljnoga porijekla. Ako jedete meso, jaja i mliječne proizvode dok pokušavate detoksicirati vašu krv i tkivo, ne postoji način na koje vaše tijelo može skupiti dodatne energetske i enzimske rezerve koje treba za čišćenje i oporavljanje. Vaše tijelo neće moći upotrijebiti ove pričuve za funkcije detoksikacije, kao na primjer za otapanje tumora, rastavljanje oštećenih stanica i uništavanje opasnih mikroba, nego će biti prisiljeno odvratiti većinu svoje energije i enzima za probavnu dužnost, kako bi obradilo složene proteine i teške masti u životinjskoj hrani i riješilo se trule kiseline koju oni proizvode u probavnom sustavu. Ovo ruši samu svrhu detoksikacije i zbog toga ovakvu hranu treba izbjeći.'


ASPARTAM

Da ne znam ovo što znam, sada bih se zaprepastio na jedan podatak koji sam pročitao surfajući netom. Aspartam, široko poznat kao umjetno sladilo koje se dodaje svim žvakaćim gumama i svim bombončićima za osvježavanje daha, kao i svim gaziranim dijetnim sokovima, do 1969. godine nalazio se na popisu bojnih otrova! Dakle, Coca-Cola Zero, Winterfresh, Orbit, Orbit Drops, Fisherman's Friend, Tic-tac, umjetni zaslađivači tipa Natren...svi oni sadrže aspartam.
Začuđujuće? Nekome tko ne sumnja u namjere onih koji upravljaju prehrambenom industrijom i svijetom kao takvim, zasigurno. Obično je prva reakcija takvih ljudi: 'Ma daj, šta ti je ? Oni bi stvarno stavljali bojni otrov u hranu koju ljudi jedu...A to je još jedna od onih tvojiih teorija zavjere?', ili 'To su ti iVanzemaljci rekli?'
Ha, ha, ha, smešno, zar ne?

Evo mali background o aspartamu, tek tako:

‘Odobren je za upotrebu u hrani 1981.g. a u napitcima 1983.g. Daleko je najopasnija supstanca na tržištu koja koja se nalazi u hrani i napitcima. Nekoliko od 90 različitih zabilježenih simptoma izazvanih od strane aspartama, koji su navedeni u ovom izvještaju uključuju:
glavobolju, vrtoglavicu, gubitak svjesti, mučninu, utrnulost, grčenje mišića, povećanje težine, osip na koži, depresiju, zamor, razdražljivost, ubrzanje rada srca, nesanicu, probleme sa vidom uključujući i gubitak vida, gubitak sluha, smetnje kod disanja, napade nemira i panike, smetnje u govoru, gubitak ukusa, vrtoglavicu, gubitak pamćenja i bolove u zglobovima. Prema znanstvenicima koji su radili na proučavanju usporednih efekata aspartama, njegovo konzumiranje može uzrokovati, potaknuti ili pogoršati neke ozbiljne kronične bolesti:
tumori na mozgu, multipla skleroza, epilepsija, sindrom kroničnog umora, parkinsonova bolest, alzheimerova bolest, mentalna retardacija, limfoma, deformacije kod novorođenčadi, fibromijalgija i dijabetes.
Aspartam se sastoji od tri kemikalije: aspartamska kiselina, fenilalanin i metanol. U knjizi, Prescription for Nutritional Healing, (autori James i Phyllis Balch), aspartam je svrstan u kategoriju “kemijskih otrova.”

ASPARTIČNA KISELINA (40% ASPARTAMA)

Dr Russell L. Blaylock, profesor neurohirurgije na Medical University of Mississippi, nedavno je objavio knjigu u kojoj je detaljno opisao poremećaje koji nastaju unosom aspartične kiseline koja se nalazi u aspartamu. [99% od natrij-glutamata (monosodium glutamate - MSG) je glutamična kiselina. Oštećenja koja ona prouzrokuje također su dokumentirana u Blaylocovoj knjizi (natrij-glutamat, kojeg mnogi od nas svakodnevno unose u svoj organizam uz pomoć Vegete i sličnih dodataka jelima, osim što poboljšava njihov okus, istovremeno i uništava naše živčane stanice, jer spada u grupu živčanih otrova.)]

KAKO ASPARTAT I GLUTAMAT UZROKUJU OŠTEĆENJA

Aspartat i glutamat djeluju kao neurotransmiteri u mozgu omogućavajući prijenos informacija od jedne živčane stanice do druge. Ukoliko se u mozgu nalazi prevelika količina ovih supstanci, to dovodi do smrti određenih živčanih stanica uslijed stvaranja uvjeta za ulazak povećanih količina kalcija u te stanice. Ulaskom kalcija u stanice, u njima dolazi do oslobađanja većih količina slobodnih radikala koji onda uzrokuju smrt stanice. Oštećenja živčanih stanica mogu biti izazvana od strane suvišnog aspartata ili glutamata i zbog toga se ove supstance nazivaju – “ekscitoksinima”. Oni “nadražuju” ili stimuliraju živčanu stanicu sve dok ona ne umre.
Aspartična kiselina je jedna od amino kiselina. U svojoj slobodnoj formi (kada nije vezana za proteine) ona uzrokuje značajno povećanje razine aspartata i glutamata u krvnoj plazmi. Suvišna količina aspartata i glutamata u krvi, kratko nakon unosa aspartama ili glutamične kiseline (prekursora glutamata) dovodi do visoke koncentracije ovih neurotransmitera u određenim dijelovima mozga.

FENILALANIN (50% ASPARTAMA)

Fenilalanin je aminokiselina koja se normalno nalazi u mozgu. Višak fenilalanina u mozgu dovodi do smanjenja nivoa serotonina što onda izaziva emocionalne poremećaje i depresiju. Dokazano je da je nivo fenilalanina u krvi znatno povećan kod ljudi koji koriste aspartam.

METANOL (10% ASPARTAMA)

Metanol je smrtonosan otrov. Metanol se postepeno oslobađa u tankom crijevu kada metilna grupa iz aspartama dođe u kontakt sa himotripsin enzimom.
Metanol se u tijelu razlaže na mravlju kiselinu i formaldehid. Formaldehid je smrtonosan živčani otrov. Formaldehid ulazi u stanice i veže se za proteine i DNK. Pokazalo se da nakon izlaganja formaldehidu u DNK nastaju promjene i oštećenja koja dovode do izmijene stanica.
Prema podacima Zavoda za Zaštitu Prirodne Okoline (EPA) metanol se smatra tzv. “kumulativnim” otrovom jer se vrlo sporo odstranjuje iz organizma nakon što je u njega unesen. U čovjekovom tijelu, on se oksidacijom razlaže na formaldehid i mravlju kiselinu; oba ova metabolika su toksični. Prema podacima iste organizacije, čovjek ne bi smio unositi u svoj organizam više od 7.8 mg/ na dan. Jedna litra pića koje je zaslađeno aspartamom sadrži oko 56 mg metanola. Tako neki koji piju ili jedu malo više aspartamom zaslađenih proizvodu mogu dnevno unijeti u sebe oko 250 mg metanola, što je 32 puta više od onoga što EPA propisuje.’

Sljedeći puta kad budete u dućanu, napravite mali pokus. Pokušajte pronaći jedan jedini proizvod iz grupe osvježivača daha, žvakaćih guma i dijetalnih gaziranih pića, koji ne sadrži aspartam. Kod mene je postotak uspješnosti bio upravo 0% (ako izuzmemo Mentos bombončiće koji zapravo ni ne spadaju u tu kategoriju.)

ADITIVI (E–BROJEVI)

Kad smo već došli do bombončića i žvakaćih guma, pored aspartama u sastojcima neizostavno piše E470, E 405, E 321...
To su obično oznake za umjetne boje, zgušnjivače i stabilizatore koji osiguravaju trajnost proizvoda. Za razliku od aspartama, čija je rasprostranjenost ipak ograničena na posebnu vrstu proizvoda, danas gotovo da nema prehrambenog artikla koji u sebi nema ove aditive. Pa čak ni pekmezi kojima nije potrebna konzervacija jer su prirodno nekvarljivi.
Neki od aditiva su uvjetno rečeno 'bezopasni' (iako ne bih baš dao ruku u vatru za to), međutim, ima onih koji su iznimno opasni po zdravlje i upravo se ti koriste u 90% slučajeva u hrani.

Evo onog najpoznatijeg popisa s tim aditivima koji dobro dođe prilikom šopinga:

DODACI ŽIVEŽNIM NAMIRNICAMA
(prijepis izviješća Klinike za pedijatrijsku onkologiju - Düsseldorf)

1. Bezopasni dodaci

E100, 101, 103, 104, 105, 111, 121, 130, 132, 140, 151, 152, 160, 161, 162, 170, 174, 175, 180, 200, 201, 202, 203, 236, 237, 238, 260, 261, 263, 270, 280, 281, 282, 290, 300, 301, 303, 305, 306, 307, 308, 309, 322, 325, 326, 327, 331, 332, 333, 334, 335, 336, 337, 382, 400, 401, 402, 403, 404, 405, 406, 408, 410, 411, 413, 414, 420, 421, 422, 440, 471, 472, 473, 474, 475, 480.

2. Sumnjive tvari

E125, 141, 150, 153, 171, 172, 173, 240, 241, 477.

3. Opasni dodaci

E102, 110, 120, 124.

4. Štetni po zdravlje

a) smetnje crijeva: E220, 221, 224, 232.
b) smetnje probave: E338, 339, 340, 341, 450, 461, 463, 465,
466,
u pakiranim sladoledima E407

c) kožna oboljenja: E230, 231, 232, 233.
d) uništava vitamin B12: E200.
e) povisuje kolesterol: E320, 321.
f) podražuje živce: E311, 312.
g)upala usne šupljine: E330 najopasniji dodatak (izaziva rak)

Sadrže ga npr. Schweppes od limuna, senf, neka gazirana bezalkoholna pića, meso rakova, neki sirevi i gljive u konzervi.

5. Dodaci koji uzrokuju rak

E131, 142, 210, 211, 213, 214, 215, 216, 217, 239.
Pozor: E123 je jako otrovan i zabranjen je u SAD-u


Obratite pozornost na sljedeće proizvode:
E123 i E110: u gumenim bombonima, čokoladnim bombonima a posebno marke TREETS, SMARTIES, HARIBO - gumeni bomboni, puding sa šlagom u plastičnim posudicama, zamrznuta riba marke IGLO, vrhnje za kuhanje Creme-Fraiche, topljeni sirevi za mazanje, puding od vanilije, E102 i E110 u gotovim umacima svih vrsta


Ovo je korisno kao 'prva pomoć' dok kupujete namirnice, ali ne bih baš rekao da je najprecizniji. Ako želite detaljnije proučiti osobine ovih aditiva, preporučujem vam jedan besplatni programčić sa stranice bysoft.com koji se zove jednostavno 'Food additives' i koji sadrži informacije o svakom pojedinom aditivu sa upozorenjima na potencijalne bolesti koje se mogu javiti njihovom konzumacijom. U svakom slučaju vrlo koristan programčić.GMO ( Genetski Modifikovana hrana )

Kako je sve veći broj ljudi postao svjesniji da je meso nezdravo i da bi ga htjeli zamijeniti nečim zdravijim i prirodnijim kao što je soja, i samim time postali vegetarijanci, Trovanje Inc. je odlučilo da se nešto mora poduzeti po tom pitanju, pa su, s obzirom da je soja u zadnjih nekoliko godina postala dominantan proizvod vegetarijanske prehrane (velikim dijelom i zato što je danas prije svega 'trendy' biti vegetarijanac) našli za zgodno da svo sjeme soje zaraze sa genetski modificiranim organizmima, odnosno s GMO. Tri četvrtine svjetske vegetarijanske populacije se hrani sojom uvezenom iz Amerike koja je genetski modficirana. Najveće površine genetski nemodificirane soje nalaze se još u Brazilu, iako se aktivno radi na tome da se i te površine kontaminiraju, tako da GMO postane imperativ na svjetskom tržištu. Naravno, soja nije jedini proizvod podvrgnut procesu gmo-izacije. Nedavno je Euro-nacistička Unija dopustila da udio genetski modificiranih organizama u prehrambenim proizvodima bude 0,9%!! Postavlja se pitanje, zašto se toliko nameće taj GMO? Zar ne bi svatko trebao imati izbor što će jesti a što ne? Naravno da ne! Razlog zašto je GMO prisutan u hrani je sam po sebi jasan. Paravansko opravdanje je da se genetski modificirana hrana ne kvari, otporna je na različite pesticide, daje veći urod, bla, bla, bla...
Međutim, stvarni razlog je dalekosežniji od toga. Poanta cijele priče je da se GMO hranom izmijeni naša DNK. Cilj je raznim mutacijama stvoriti polu-retardirane idiote sa svakojakim kroničnim bolestima. Najgore od svega u toj cijeloj priči je to da ljudi misle da jedu zdravo, da postoji kontrola koja 'nikada ne bi tako nešto dopustila', koja se 'brine za dobrobit potrošača'. Na većini proizvoda piše 'Nije genetski modificirano'. Ali, ta njihova deklaracija može biti samo smiješna. Tko nam garantira da nisu genetski modificirani? Inspektori koji plešu u istom kolu sa korporacijama, ili su debelo potplaćeni, ili u većini slučajeva, rade za te iste korporacije? Ja još nisam vidio gdje piše ispod proizvoda 'Ovaj proizvod je genetski modificiran.' To ne pišu, jer znaju da je stav većine prema GMO-u negativan, i automatski bi takva deklaracija u većini slučajeva upropastila isplativost. Ovako, staviš deklaraciju 'GMO Free' i ljudi popuše lažni osjećaj sigurnosti i kupe jer misle da su kupili nešto zdravo! Primjerice, svaki puta kad pijem Alpro sojino mlijeko, na ambalaži pročitam: 'Jeste li znali da... Alpro ne kupuje soju na slobodnom tržištu, nego ima izravni kontakt sa soja farmerima kako bi garantirao najbolju kvalitetu? ... Više od 25 godina iskustva! Alpro koristi tradicionalni proizvodni proces kako bi se svi osnovni elementi cijelog zrna soje preradili u ukusne proizvode... Poštujući prirodu! Alpro ne kupuje soju iz kišnih prašuma.
Potpuna praćenost! Kako bi se izbjegla kontaminacija genetski modificiranim organizmima, Alpro, u suradnji sa vanjskim tijelom za certifikate Cert ID, prati proizvodnju zrna soje od farmera do trgovine. Ovaj sistem se neprestano procjenjuje i nadograđuje.'
Ovo zvuči vrlo umirujuće i ohrabrujuće. Posebno ako odete na njihovu stranicu, vidjet ćete predivne, rajske slike prirode, i tekstove koji odišu ljubavlju prema zdravlju i poštovanjem prema prirodi. Jednostavno, dok čovjek to gleda onako sa strane, rekao bi 'ovo je stvarno za svaku pohvalu.'
E sad, ja ne kažem da to možda doista nije tako, međutim, uvijek se pojavi pitanje. To mogu biti samo slova na papiru. Koja je doista garancija da je to što piše istina? Preostaje jedino vjerovati da je to tako, ili ne konzumirati te proizvode!
Evo što Jeff Smith, autor knjige 'GMO- Seeds of Deception' (GMO – Sjeme Obmane), u intervjuu za časopis Nexus kaže o genetski modificiranoj hrani:

‘NEXUS: U novinama se često čuje teza da GM-hrana možda i nije zdrava, ali ništa od onog što jedemo ionako nije zdravo, a niti nema dokaza da ona može ubiti ljude. No, nije li krajem 80-ih godina prošlog stoljeća izbila smrtonosna epidemija kod koje je igrom slučaja otkriveno da je uzročnik bio GMO.

JEFF:Tijekom 1980-ih oko 5 do 10 tisuća ljudi se razboljelo, a oko 100 ih je umrlo, zbog posljedica konzumiranja kontaminirane verzije dodatka hrani koji se zove L-triptofan. Radilo se o proizvodu samo jedne tvrtke. Ta je japanska tvrtka imala GM bakterije kako bi na ekonomičniji način prizvela taj dodatak hrani. Postupak genetskog inženjeringa prepun je nepredvidivih nuspojava. Nedavno je istraživanje pokazalo da dodavanje samo jednog gena može prouzročiti stotine ili tisuće mutacija DNK. Jedno drugo istraživanje je pokazalo da, ako se doda samo jedan gen u DNK, pet posto gena mijenja svoju razinu izražavanja. Postoje i mutacije odmah nakon ubrizgavanja gena, postoje i geni koji se mogu potpuno isključiti ili uključiti. Može doći do cijelog niza nepredvidivih nuspojava. Uglavnom, dok je ta tvrtka proizvodila tu GM bakteriju, dogodilo se nešto što je stvorilo otrovne tvari, možemo s potpunom sigurnošću reći da je uzrok tome bio genetski inženjering. Za sve su okrivili nekakve prijevare u vezi sa zdravljem. Na isti su način od javnosti krili informacije koje bi također pomogle da se za cijeli problem okrivi genetski inžinjering. To je primjer da je ozbiljna smrtonosna epidemija bila povezana s genetskim inžinjeringom i da je skrivena od očiju javnosti. Istražitelji su bili u stanju utvrditi da se radi o epidemiji zato jer je bolest imala četiri karakteristike: bila je rijetka, izbila je na brzinu, bila je ozbiljna i dolazila je iz jednog izvora. Da samo jedna od ovih karakteristika nije postojala, taj bi smrtonosni dodatak prehrani možda još bio na tržištu. Zbog toga se nameće pitanje što je s tisućama genetski modificiranih prozvoda koje trenutačno možete kupiti na tržištu? Jesu li oni možda odgovorni za činjenicu da se između 1994. i 2001. udvostručio broj bolesti koje su povezane s prehranom? Hoće li tisuće mutacija prouzročiti neke alergijske reakcije koje su možda odgovorne za povećanja broja alergija u SAD-u? Jesu li debljina i dijabetes, koje su dosegnule strahovite razmjere, možda povezane s genetskim inžinjeringom? To su važna pitanja. Postoji toliko načina na koji bi genetsko modificiranje moglo dovesti do ovakvih bolesti, ali ne provode se nikakva istraživanja. Znatnu većinu istraživanja o genetskom inženjeringu pravi industrija. Napravljeno je manje od 20 neovisnih istraživanja o sigurnosti, znači samo nekolicina. Mnogi od njih jednostavno ne žele naći probleme. Ako vam netko kaže da Amerikanci već godinama jedu tu hranu i da do sada nitko nije nastradao, ta osoba očito ne govori sa znanstvenog stajališta. Ako ne tražite onda ništa nećete ni naći. Oni se sigurno ne osvrću na tu epidemiju iz 1980-ih.
Usput rečeno, ja nisam protiv istraživanja genetske tehnologije niti protiv istraživanja DNK. Svakih nekoliko mjeseci naučimo nešto novo o DNK, a proces genetskog inženjeringa temelji se na znanosti koja je stara 40 godina. Nije odgovorno hraniti milijune ljudi proizvodima tako mlade znanosti ili ih pustiti u okoliš gdje više nećemo moći ukloniti njihove posljedice.’

POVRĆE I VOĆE

I sad, nakon svega toga, čovjek bi mogao posegnuti za povrćem i voćem kao jedinm, još uvijek 'nezagađenim' proizvodima.
Međutim, i tu dolazimo do jedne gorke istine. A to je da, ukoliko se u trgovačkim lancima i ne prodaje GMO povrće (a siguran sam da se već naveliko prodaje), onda se prodaje povrće tretirano nebrojenim otrovima. Naši poljoprivrednici uzgajaju povrće na način da zemlju siluju umjetnim gnojivima kako bi davala što je više moguće uroda. Čovjek bi se pitao, zašto je tome tako? Razlog je vrlo jednostavan. Ako ste u zadnje vrijeme promotrili situaciju u našoj poljoprivredi, sigurno ste uvidjeli da se danas poljoprivredom bave samo 'profesionalni' poljoprivrednici, dakle oni koji su cijeli svoj život posvetili isključivo tome. Kao takvima, ne isplati im se obrađivati ta polja na prirodan način, nego se koriste svime i svačime da bi s čim manje muke dobili maksimalni rezultat. Zemlja se svake dvije godine mora odmarati na način da se posije djetelina i onda se sljedeće godine ništa ne sadi na toj zemlji. Međutim, u modrenom uzgoju zemlja nema odmora nego svakim novim oranjem daje siromašniji urod. Da bi to spriječili, proizvođači bacaju umjetno gnojivo i na taj način osiromašuju kvalitetu povrća. I sad, kakav je rezultat takve proizvodnje? Otrovna hrana! Mali poljoprivrednici, kakvi su bili moji deda i baka su izumrli. Na tisuće i tisuće hektara polja samo u okolici Zagreba leži pusto! Zašto? Zato jer se ljudima ne isplati proizvoditi dok su cijene otkupa tako kriminalno niske! Tko će sad zdrave pameti, bez ikakvih poticaja, krenuti u proizvodnju nečega što na kraju neće imati kome prodati? Potrošit će cijelu godinu i još će biti u gubitku. Poljoprivreda se upravo i ne potiće baš iz razloga da bi se mogla nastaviti ovakva instant proizvodnja 'junk-zdrave' hrane. Zamislite, cijela Slavonija bi komotno mogla hraniti pola Europe kada bi se njezini kapaciteti pravilno iskoristili, ali ne, mi uvozimo, a ne izvozimo. Zašto? Zato jer naša vlada djeluje po diktatu izvana, a taj diktat nalaže uvoženje GMO hrane! To je razlog zašto se zatire svaka prirodna poljoprivredna inicijativa. Voće se naveliko šprica da bi se zaštitilo od štetočina. Kada odete u dućan, obratite pozornost na jabuke, kruške, grožđe i ostalo voće i primijetit ćete kako je prekriveno masnim slojem koji će se pretvoriti u bijelu tekućinu kad otopite to voće u soda bikarboni. Probajte!

Nakon svega, dolazimo do zaključka da je zdrava jedino čista voda! I to ne ona mrtva flaširana ili iz vodovoda, nego iz zdenca ili izvora! Barem tu vodu možemo iskoristiti za detoksikaciju organizma i na taj način smanjiti učinak svih tih otrova koje nam društvo iz Trovanja Inc. svakodnevno servira! Međutim, nije sve tako crno. Prevencija uvijek postoji. Učinili ste veliku stvar za svoje tijelo već i ako svakodnevno vježbate, pazite koje namirnice kupujete i naravno, vodite računa o tome koliko je uravnotežena vaša prehrana. Informacije su ispred vas, sada je samo pitanje hoćete li ih prihvatiti ili odbaciti!
vivijen
vivijen
Moderator Foruma
Moderator Foruma

Zlatni Pehar Za Više Od 10.000 Poruka
Srbija

Grad : Zvezdan
Browser : Opera
Broj Postova : 13509
Broj Poena : 60334
Reputacija : 971
Datum upisa : 29.01.2010
Datum rođenja : 03.08.1953
Godine Starosti : 66
Pol : Ženski Zodijak : Lav Zmija

Zanimanje : slikanje, pisanje,primenjena umetnost
Raspoloženje : smireno
Uzrečica : ah
Knjiga/Pisac : orkanski visovi

Nazad na vrh Ići dole

Normalna Re: Zanimljivi tekstovi za RAZMISLJANJE

Počalji od vivijen taj Pet 13 Avg - 16:20:07OVE INFORMACIJE SU SLUZILE ZA OBAVESTAVANJE STRANACA KOJI SE PRIVREMENO NALAZE U NERAZVIJENIM ZEMLJAMA DA NE KUPUJU I NE KORISTE PROIZVODE O KOJIMA JE REC U OVOJ PORUCI.

Procitajte i razmislite...73 AA

Proizvodi za genocide

Poznato je da jedna kompanija moze da proizvodi tri kategorije jednog istog proizvoda. Prvu za domace trziste, drugu za izvoz u druge razvijene zemlje i trece za izvoz u zemlje u razvoju. Ovoj trecoj kategoriji pripada oko 80% proizvoda za ishranu, cigareta, napitaka i oko 70% robe siroke potrosnje tekstilne industrije i industrije koze i obuce. Kada su u pitanju medikamenti (lekovi) koje izvoze Severna Amerika i zemlje zapadne Evrope u zemlje istocne Evrope, Azije, Afrike i Latinske Amerike, taj procenat je 90%. Nedavno je u casopisu Vils-Nuvel iz Francuske i nekim engleskim listovima uz saglasnost komisije OUN za hranu i kontrolu zivotnih namirnica obelodanjeno da neke zapadne firme prosiruju proizvodnju i izvoz kancerogenih proizvoda u "neelitne" zemlje.

Proizvodnja takvih proizvoda se ubrzanim tempom razvija u preduzecima tih firmi na Bahamima, Kipru, Filipinima, Malti, Portoriku, Senegalu, Maroku, Australiji, ali i u Holandiji, Nemackoj, Svajcarskoj, Turskoj i Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Tako su, na primer, Coca Cola i margarini proizvedeni u Holandiji i Nemackoj, a distribuirani u zemljama u razvoju konzervirani emulgatorom koji izaziva rak, a oznaceni su na pakovanju simbolom E330. Ti proizvodi su inace zabranjeni za distribuciju i prodaju u zemljama clanicama Organizacije za ekonomsku saradnju i razvoj. S obzirom na vaznost poruke (a mozda ima i onih koji prethodnu poruku nisu dobili) ponavljam ceo spisak oznaka opasnih materija koje se koriste za konzervaciju, ulepsavanje izgleda i korekciju ukusa prehrambenih proizvoda.

Najbitnije je to da treba izbegavati strane proizvode na kojima je utisnuto slovo E iza koga slede neke od navedenih cifara.

SPISAK OZNAKA MATERIJA (EMULGATORA) OPASNIH PO ZDRAVLJE:

E102 - opasan

E103 - zabranjen

E104 - sumnjiv

E105 - zabranjen

E110 - opasan

E111 - zabranjen

E120 - opasan

E121 - zabranjen

E122 - sumnjiv

E123 - veoma opasan

E124 - opasan

E125 - zabranjen

E126 - zabranjen

E127 - opasan

E130 - zabranjen

E131 - izazivac raka

E141 - sumnjiv

E142 - izazivac raka

E171 - sumnjiv

E173 - sumnjiv

E180 - sumnjiv

E210 - izazivac raka

E211 - izazivac raka

E212 - izazivac raka

E213 - izazivac raka

E215 - izazivac raka

E216 - izazivac raka

E217 - izazivac raka

E221 - poremecaj creva

E222 - poremecaj creva

E223 - poremecaj creva

E224 - poremecaj creva

E226 - poremecaj creva

E230 - stetan za kozu

E231 - stetan za kozu

E232 - stetan za kozu

E241 - sumnjiv

E250 - poremecaj pritiska

E251 - poremecaj pritiska

E311 - izaziva osip

E312 - izaziva osip

E320 - holesterol

E321 - holesterol

E322 - poremecaj zeluca

E330 - izazivac raka

E338 - poremecaj zeluca

E339 - poremecaj zeluca

E340 - poremecaj zeluca

E341 - poremecaj zeluca

E407 - poremecaj creva

E450 - poremecaj zeluca

E461 - poremecaj zeluca

E462 - poremecaj zeluca

E463 - poremecaj zeluca

E465 - poremecaj zeluca

E466 - poremecaj zeluca

Ovu poruku prosledite svojim poznanicima kako bi sto vise ljudi bilo obavesteno.


NE kupuj konzervanse od 249-252: ti su najotrovniji!!!

E 249 - kalijev nitrit
E 252 kalijev nitrat
E 250 natrijev nitrit
E 251 natrijev nitrat

vivijen
vivijen
Moderator Foruma
Moderator Foruma

Zlatni Pehar Za Više Od 10.000 Poruka
Srbija

Grad : Zvezdan
Browser : Opera
Broj Postova : 13509
Broj Poena : 60334
Reputacija : 971
Datum upisa : 29.01.2010
Datum rođenja : 03.08.1953
Godine Starosti : 66
Pol : Ženski Zodijak : Lav Zmija

Zanimanje : slikanje, pisanje,primenjena umetnost
Raspoloženje : smireno
Uzrečica : ah
Knjiga/Pisac : orkanski visovi

Nazad na vrh Ići dole

Normalna Re: Zanimljivi tekstovi za RAZMISLJANJE

Počalji od vivijen taj Pet 13 Avg - 16:41:10Korisne informacije s kojima se na vrijeme moze sprijeciti neka teska bolest
kao npr. - RAK

SKORO SIGURNI ZNACI ZA POSTOJANJE GEOPATOGENIH ZRAČENJA
NA SPAVAĆEM MJESTU SU:

1. Ujutro ili cijeli dan blijeda boja lica.
2. Neispavanost unatoč dostatnog trajanja spavanja.
3. Nemiran, loš san, sni strave, bježanja.
4. Izmicanje u krevetu, ispadanje iz kreveta, mjesečarenje.
5. Osjećaj "propuha" u krevetu, zimogroznost.
6. Unatoč umora nesanica, utučenost ujutro ili cijeli dan.
7. Jutrom pomanjkanje apetita ili muka i povraćanje.
8. Snažno lupanje srca, smetnje srčanog ritma ili grčevi u krevetu.
9. Plač nakon buđenja, mrzovolja, neraspoloženje ili depresija.
10. Bolesti koje se unatoč liječenja stalno ili često vraćaju.
11. Ako i pored najbolje zdravstvene njege ne možete ozdraviti.

• Jedan ili više takovih znakova istovremeno su upozorenje.
• Posebno je siguran znak patogenih smetnji na spavaćem mjestu, ako gore navedene pojave nestaju, napr. za vrijeme godišnjeg odmora.
• Budući da je patogeno zračenje međusobno povezano zračenje, ne gubi na jačini u gornjim katovima zgrada, nego zadržava snagu.

vivijen
vivijen
Moderator Foruma
Moderator Foruma

Zlatni Pehar Za Više Od 10.000 Poruka
Srbija

Grad : Zvezdan
Browser : Opera
Broj Postova : 13509
Broj Poena : 60334
Reputacija : 971
Datum upisa : 29.01.2010
Datum rođenja : 03.08.1953
Godine Starosti : 66
Pol : Ženski Zodijak : Lav Zmija

Zanimanje : slikanje, pisanje,primenjena umetnost
Raspoloženje : smireno
Uzrečica : ah
Knjiga/Pisac : orkanski visovi

Nazad na vrh Ići dole

Normalna Re: Zanimljivi tekstovi za RAZMISLJANJE

Počalji od vivijen taj Pet 13 Avg - 16:55:53DA LI JE RAK ZAISTA NEIZLEČIV ?

Rojal Rejmond RajfPiše Vanja Babić

Iako je danas svima nama veoma dobro poznato da je rak neizlečiva bolest i jedan od glavnih neprijateljja čovečanstva, teško je poverovati da je pre 70 godina rak uspešno lečen! Čovek koji je otkrio lek zvao se Rojal Rejmond Rajf, samouki naučnik, a njegova tragična sudbina mu je, pored toga što je umro u bedi i pod nepoznatim okolnostima, odredila i to da njegovo otkriće potone u zaborav!
Rojal Rejmond Rajf rođen je 1888.god, za života je primio 14 nagrada i priznanja i počasni dokorat univerziteta u Hajdelbergu, zbog svoje genijalnosti, znanja i veštini nalazio je rešenja za većinu problema koje ostali naučnici nisu mogli da reše. Među njegovim izumima su i heterodinamični ultraljubičasti mikroskop, mikrodisektor i mikromanipulator koji se koriste u biologiji, biohemiji i medicini.
Pošto je za vreme Prvog svetskog rata služio mornarici SAD imao je zadatak da istražuje u stranim laboratorijama, a dostupne su mu bile i najnaprednije od svih, Nemačke, gde je najverovatnije našao ideje za svoja kasnija istraživanja.
Rajf je do kraja 1929. god. završio rad na tada najvećem mikroskopu za mikroorganizme, koji je uvećavao čak 17.000 puta ( dok su tadašnji mikroskopi uvećavali 2.000 puta), te je mogao da vidi mikroorganizme za koje mnogi naučnici nisu ni sanjali da postoje. Pošto je nastavio svoj rad, Rajf je 1933 god. konstruisao mikroskop koji je imao uvećanje 6000 puta, i nazvao ga je - Univerzalni mikroskop.


FARBANJE SVETLOM

Da bi mikroorganizam bio vidljiv pod mikroskopom on je morao da bude bojen anilinom koji je otrovan, što bi virus odmah ubilo, tako da je bilo u stanju videti ga samo mrtvog ili mumificiranog. Ali Rajf je rešio ovaj problem, jer je virus bojio svetlom i tako dobio priliku da ga vidi u svim njegovim prirodnim aktivnostima. Tako je Rajf prvi koji je počeo da koristi “rezonantnu svetlosnu tehnologiju” za svoj mikroskop.
Rajf je pažljivo identifikovao individualne spektroskopske karakteristike za svaki mikrob, koristeći prorez kao dodatak spektroskopu. Onda je polako okretao blok kvarcnih prizmi da fokusira svetlo jedne talasne dužine na mikroorganizam koji je ragledao. Ova talasna dužina bi bila izabrana jer je bila rezonantna sa određenom spektroskopski označenom oscilacijom mikroba, imajući u vidu da svaki molekul osciluje sopstvenom različitom frekvencijom.
Ono što je do tada bilo nevidljivo na svetlu, iznenada je postalo vidljivo u bljesku svetla kada bi bilo izloženo frekvencijama boja koje se odbijaju sa njihovih sopstvenih različitih spektroskopskih frekvencija. Tada je Rajf bio jedini čovek na svetu koji je mogao da vidi najsićušnije, do tada nevidljive žive organizme kako se kreću i naseljavaju tkiva.
Tako je 1932. godine otkrio virus ljudskog raka! Video ga je živog, kako u promenjenim okolnostima, nakon delovanja kancerogenih supstanci i on počinje da menja svoj oblik i tako transformisan deluje na normalne ćelije pretvarajući ih u kancerogene.
Pošto ni medijum ni mikroskop nisu bili dovoljni da se otkriju mikroorganizmi u filteru, Rajf je ponovio pretragu. Međutim, sasvim slučajno, prethodno je testirao jednu cev u okviru tubularnog prstena napunjenog argonom, koji je bio aktiviran električnom strujom koju je inače koristio kako bi mikroorganizme bombardovao elektronima. Desilo se da je kancerozna kultura 24 časa ostala u cevi napunjenoj gasom argonom, uključenoj u struju. Kada je kulturu stavio pod mikroskop, uočio je pomenu izgleda. Uz nekoliko ponavljanja ovog fenomena otkrio je u polupropusnom filteru crvenkasto-purpurne granule u kulturi. Bio je to “BX” virus kancera, koji je uspeo da vidi, izoluje i prečisti. Ovaj virus nazvan je Cryptocides primodiales, i bilo ga je moguće videti samo pomoću Univerzalnog mikroskopa, jer je veličina virusa bila veoma mala (dužina 1,15 mikrona a širina 1,20 mikrona).
Rajf je takođe primetio da je virus polimorfan, i pojavljivao se u 4 oblika:

1.BX (karcinom)
2.BY (sarkom)
3.Monokokoidne forme u miocitima krvi od preko 90% obolelih od raka, a pravilno obojene mogu se videti i pod standardnim mikroskopom.
4.Pleomorfne gljivice

Sve te forme, su se mogle preobratiti u formu BDž u periodu od 36 sati i mogu proizvesti tipičan tumor. Ogled je ponovljen 300 puta na eksperimentalnoj životinji sa istim ishodom i dokazom, te je na ovaj način Rojal Rejmond Rajf dokazao da postoje mikroorganizmi koji u svom životnom ciklusu menjaju oblik.
Teorija zavere

Za Rajfove nalaze zainteresovala se dr. Virdžinija Livingston koja je postala kasnije veoma poznata po svojim istraživanjima i terapiji kancera, i danas se otkriće raka pripisuje upravo njoj, a Rajfa u svojim istraživanjima nikada nije pomenula.
Nakon ovog otkrića nastala je rasprava o istinitosti ovog eksperimenta i fenomena. Mnogi su izrazili sumnju u Rajfov nalaz. Međutim Rajf se nije obazirao na ove rasprave već je imao za cilj da otkrije način kako da uništi zlokobni virus. Upotrebio je isti princip koji je koristio i u postupku da ga učini vidljivim - njegovu sopstvenu frekvenciju. Povećavao je jačinu frekvencije na kojoj su prirodno oscilovali ovi mikrobi sve dok se nisu izobličili i raspali od strukturnog stresa, nalik na razbijanje čaše povećanjem jačine tona. Tako je ovu frekvenciju nazvao »smrtonosna oscilirajuća brzina«, a ona uopšte nije bila štetna za okolno tkivo.
Nakon ovog otkrića 44 najeminentnija lekara SAD priredili su 1931 god. banket pod nazivom »Kraj svih bolesti« za Rajfa, dali mu počasnu titulu doktora. Godine 1934. iz bolnice u Pasadeni dovedeno je na Rajfov tretman frekvencijama šesnaest pacijenata u završnom stadijumu karcinoma. Specijalni medicinski istrazivački komitet nadgledao je ovaj tretman i zaključio da je nakon tri meseca, četrnaest pacijenata bilo potpuno izlečeno. Tretman je onda podešen i za ostala dva koji su nakon mesec dana takođe izlečeni. Rajf je 1934 god. zapisao:
»Sa instrumentom za tretman frekvencijom nije dolazilo do oštećenja okolnog tkiva, tretman je bezbolan, nije bilo neprijatnog zvuka i nikakva senzacija kod pacijenta nije postojala. Jedna cev osvetljava pacijenta i nakon tri minuta tretman se završava. Virus ili bakterija su uništeni i organizam se nakon toga sam oporavlja prirodno od toksičnih posledica nastalih delovanjem virusa ili bakterije. Nekoliko bolesti se može lečiti istovremeno.«
Tako je iste godine počela da radi i klinika za rak na Univerzitetu Južne Kalifornije. Rajfov način lečenja raka opisan je 1931. god. u »Science Magazine« a tehnički detalji lečenja dati su u godišnjem izveštaju Smitsonian Instituta.
Godine 1934. Moris Fisbejn koji je posedovao ceo kapital Američke Medicinske Asocijacije poslao je ponudu Rajfu o kupovini prava na njegove frekventne mašine. Rajf je ponudu odbio, i od tada je pošlo naopako.
Počelo je sa krađom Rajfovih komponenti iz njegove laboratorije, fotografija, filmova, beležaka... Kradljivac nije nikada otkriven. Potom je neko teško oštetio njegov mikroskop krađom velikog broja delova, laboratorija Brunet u Nju Džerziju koja je blisko sarađivala sa Rajfom je izgorela u podmetnutom požaru. Autor članka objavljenog u godišnjaku Smitsonian Instituta je misteriozno ubijen u svojim kolima. Dr. Nemes, Rajfov bliski saradnik poginuo je u požaru u svojoj laboratoriji gde je izgorela sva dokumentacija. A od 1939 god. svi istaknuti dokrtori i naučnici u SAD poricali su da znaju Rajfa. Ogroman novac farmaceutskih kompanija je potrošen kako bi svi oni koji su upoznati sa Rajfovom terapijiom - sve zaboravili. Rad i život dr Rojala Rajfa bio je definitivno uništen nezakonitom zaplenom njegove dokumentacije.
Rajf je umro 1970 god. »slučajnom« smrtonosnom dozom valijuma i alkohola u bolnici »Grossmont«.
Sve što znamo danas o Dr. Rajfu potiče iz knjige »Lek protiv raka koji je delovao« Berija Lajnsa.
Kasnih 50-tih neki nezavisni istraživači, ne znajući za Rajfova otkrića, dokazali su da je rak infektivna virusna bolest i da se »kancer ne sastoji samo od tumornog tkiva«, već je to bolest prouzrokovana mikroorganizmima u krvi. Naime, izgleda da svako od nas nosi taj virus ali da on ne prouzrokuje tumore ako u organizmu nema dovoljno toksina, a smrtonosni ishod može biti posledica izlaganju hemikalijama, radijaciji, stresu, slabim imunitetom ili lošom krvnom slikom.
Danas postoje mali aparati koji se prodaju kao Rajfovi, ali njihova mogućnost lečenja ograničena je na bolesti kao što je grip ili za relaksaciju od napetosti. Pitanje je koliko su ti aparati zaista tačno podešeni i da li uopšte imaju neko dejstvo.


LEKOVITE FREKVENCIJE

Rajfova dokumentacija je uništena, a na osnovu ono malo preostalih tragova doktor Robert P. Sraford uspeo je da napravi listu nekih frekvencija koje su najpribližnije originalnim:

Tetanus 120
Gonoreja 712
Stafilokoke 728
Streptokoke 880
Tuberkuloza virus 1552
Karcinom 2128
vivijen
vivijen
Moderator Foruma
Moderator Foruma

Zlatni Pehar Za Više Od 10.000 Poruka
Srbija

Grad : Zvezdan
Browser : Opera
Broj Postova : 13509
Broj Poena : 60334
Reputacija : 971
Datum upisa : 29.01.2010
Datum rođenja : 03.08.1953
Godine Starosti : 66
Pol : Ženski Zodijak : Lav Zmija

Zanimanje : slikanje, pisanje,primenjena umetnost
Raspoloženje : smireno
Uzrečica : ah
Knjiga/Pisac : orkanski visovi

Nazad na vrh Ići dole

Normalna Re: Zanimljivi tekstovi za RAZMISLJANJE

Počalji od Sponsored content


Sponsored content


Nazad na vrh Ići dole

Strana 1 od 14 1, 2, 3 ... 7 ... 14  Sledeći

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu