Zvezdan Forum
Dobrodošli na Zvezdan Forum...

Neki Delovi Foruma su skriveni za goste,
Da bi videli ceo sadržaj Foruma morate biti registrovani i ulogovani...

Registracija je besplatna,bezbolna i traje samo dva minuta.

Registrujte se i uživajte...

Orgonit

Ići dole

Normalna Re: Orgonit

Počalji od dragomir taj Pon 30 Maj - 0:16:06

Pozdrav svima!

Evo nekoliko slika orgonita

Orgonit  Kupa03

Orgonit  Kupa18

Orgonit  Piramida03

dragomir
dragomir
Novi Član
Novi Član

Srbija

Grad : Kosjerić
Browser : Google Chrome
Broj Postova : 2
Broj Poena : 3292
Reputacija : 0
Datum upisa : 29.05.2011
Datum rođenja : 27.03.1977
Godine Starosti : 43
Pol : Muški Zodijak : Ovan Zmija

Zanimanje : dr.vet.
Knjiga/Pisac : "Vođa" - Radoje Domanović
May the orgone be with you!
Moj YOUTube Video : https://www.youtube.com/watch?v=z-ONqUtG6H8

https://www.facebook.com/orgonit

Nazad na vrh Ići dole

Normalna Re: Orgonit

Počalji od vivijen taj Ned 15 Maj - 21:58:06


Wilhelm Reich i njegov rad

Prvi koji je s naučne strane prionuo istraživanju ove pojave je bio austrijski psihoanalitičar Wilhelm Reich (1897-1957), učenik i kasniji suradnik istaknutog psihoanalitičara Sigmund-a Freud-a. Njegova prva istraživanja svodila su se na jednostavna mjerenja električnog potencijala na površini kože pri određenim psihološkim stanjima koristeći običan milivolt-metar. Tako je uočio da se prilikom povećanja zadovoljstva javlja tok energije iz unutrašnjosti tijela prema vanjskom okolnom prostoru (ekspanzija). Suprotno tome prilikom anksioznosti, potištenosti i straha strujanje energije je iz vanjskog prostora prema unutrašnjosti tijela (kontrakcija). Neprestana kontrakcija i ekspanzija tijela dovodi do neprestane pulsacije u specifičnom četverostupanjskom ritmu: naprezanje -> punjenje -> pražnjenje -> relaksacija. Na ovaj način vegetativni (autonomni) živčani sustav je u neprekidnoj pulsaciji izmjenjujući ritmove kontrakcije (simpatetički) i ekspanzije (parasimpatetički). Ova pulsacija postoji i sve do nivoa pojedinih organa, stanične strukture pa sve do molekula, a posebno je uočljiva i mjerljiva kod orgazma pa ju je prema tome i nazvao orgonskom energijom.
Kako bi bolje razumio ovu bioenergetsku pojavu Reich se prvo okrenuo proučavanju jednostavnih životnih formi: mikroskopskih protozoa. Protozoe su jednostanični organizmi koji se ponašaju kao male životinje - love i prikupljaju ostale mikroorganizme kojima se hrane.
Budući da je od biologa dobio informaciju da će se namakanjem suhe trave u vodu vrlo brzo razviti protozoe započeo je sa experimentom. Svakodnevno je promatrao razgradnju trave te je vrlo brzo uočio da se unutar razgrađene trave počinju javljati mali, plavi mjehurići (A. na slici). Ti su se mjehurići odvajali od trave (B. na slici) te vrlo brzo oko sebe formirali membranu sa unutrašnjim autonomnim pokretima (C. na slici). Ovakve membranaste strukture su pokazivale svojstva kontrakcije i ekspanzije (D. na slici). Također je uočeno da ove nove membranaste strukture formiraju usta i počinju jesti što se može smatrati već formiranim živim bićem odnosno protozoom. Ovim experimentom je Reich je pokazao kako iz jedne životne forme, trave, nastaje nova životna forma, protozoa što je tadašnjoj znanosti bilo neobjašnjivo jer se smatralo da nova živa bića nastaju samo od iste vrste razmnožavanjem ili staničnom diobom.
Uočene plave mjehuriće promjera 2-10 µm koji su bili prijelazna faza iz trave u protozoe nazvao je bionima te ih je smatrao odgovornima za formiranje života u različitim formama, a sve je pomno i zabilježio na filmskim vrpcama. Kasniji eksperimenti su pokazali da se bioni i jednostavne životne strukture mogu dobiti i iz nežive materije. Npr. uzimao se morski pijesak koji se izlagao visokim temperaturama (1500°C - do točke taljenja), a koji je prethodno bio frakcijski steriliziran tako da su razgrađene sve moguće biološke i organske strukture. Takva istraživanja provedena su i nedavno, a o čemu više možete pročitati ovdje (Prof. Ignacio Ochoa P. (Neurobiologist) © 2000-2001). Bioni dobiveni iz pijeska pokazivali su radijaciju slabe, plavičaste svjetlosti, a kada bi se stavili na ruku osjetilo bi se peckanje. Okolni, mali laboratorijski alati bi se magnetizirali (vezano uz animalni magnetizam - Franz Mesmer(1734-1815)), a koža radnika u laboratoriju bi bila preplanula od radijacije čak i ispod odjeće. Ukoliko bi se ovi bioni stavili neposredno pored bakterija, njihovo zračenje bi ubrzo te bakterije imobiliziralo i ubilo. Bione je podvrgavao izuzetno visokim tlakovima i temperaturama no nije ih uspio uništiti. Na osnovu toga zaključio je da su bioni prvobitni, primarni oblik života te prijelazni oblik iz nežive u živu materiju i obrnuto.
Reich je opravdano sumnjao da bioni iz pijeska zrače nekakav oblik energije. Da bi ova zračenja izolirao od mogućih zračenja iz okolnog prostora načinio je Faraday-ev kavez od žice te ga prekrio pamukom i drvetom. Dakle unutar takvog kaveza postavio je kulturu sa bionima te ih promatrao kroz mali otvor. Uočio je bljeskove svjetlosti i plavičastu izmaglicu unutar samog kaveza. Što je još začuđujuće kada je kulturu biona izvadio iz kaveza pojava radijacije još je uvijek bila vidljiva unutar kaveza, čak i kada je cijeli kavez rastavio, oprao i ponovo sastavio. Tako je došao do zaključka da su bioni emitirali određeno energetsko zračenje koje se akumuliralo u samom kavezu. Dakle bioni su bili izvor neke nove do tada nepoznate energije koju je nazvao orgon, a kavez je akumulirao tu orgonsku energiju pa je nazvan orgonski akumulator. Kasnije je primjetio da se orgonska energija nalazi svuda u zraku te da se pomoću orgonskog akumulatora može na vrlo jednostavan način akumulirati i dalje koristiti za različite namjene.
Dobar dio svojih istraživanja posvetio je orgonu unutar ljudskog tijela. Uočio je da se crvena krvna zrnca, ako nisu u tijelu razlažu na bione slično kao i u experimentu sa vlasima trave u vodi. Nadalje crvena krvna zrnca unutar organizma su prenosnici orgona. Kod zdravih ljudi orgonsko polje oko crvenih krvnih zrnaca je snažno dok kod bolesnih je ono slabo. Ova istraživanja idu tako daleko da čak utvrđuje da se pri jako smanjenom orgonskom polju crvena krvna zrnca razgrađuju u bione iz kojih nastaju tzv. T-bacilli koji svojom toksičnošću izazivaju bolest. Orgon se može u tijelo unijeti na različite načine: unošenjem hrane, udisanjem zraka, te sunčanjem preko kože. Ovo zadnje može objasniti zašto neki indijski jogiji mogu godinama živjeti bez hrane samo gledajući u Sunce. Inače Reich je utvrdio i da je zračenje sa Sunca glavni izvor orgonske energije u zemljinoj atmosferi. Različiti fizički poremećaji i bolesti su simptomi mnogo dubljeg energetskog poremećaja unutar cijelog organizma. Orgonska energija prožima cijelo tijelo, a njegovo zračenje u okolni prostor naziva se aura tijela. Vraćanje orgonske energije u tijelo i ozdravljenje moguće je unošenjem zdrave hrane, određenim tehnikama dubokog disanja, ali i izlaganju uticajima orgonskih akumulatora.
Proučavajući stanice raka uočio je da one sadrže mnogo manju količinu orgona nego zdrave stanice. Inače smanjenje orgonske energije u tijelu može nastati ili uslijed određene povrede tkiva ili zbog starenja. Smanjenje orgona u stanicama uzrokuje generiranje T-bacila (T nastalo od njem. riječ Tod tj. Smrt). T-bacile nije pronašao samo u stanicama raka nego i u krvi i ostalim tjelesnim tekućinama te ondje se normalno zadržavaju u manjim količinama ne izazivajući poremećaje. Kada je T-bacile ubrizgao u pokusne miševe ubrzo su svi dobili rak. Time je dokazao da su T-bacili prijenosnici i uzrok raka. Međutim nevjerojatna činjenica je da kada je miševe smjestio u orgonski akumulator daljni razvoj raka se zaustavio te da su živjeli duže čak i od zdravih miševa.
Neposredno nakon II svjetskog rata, u doba hladnog rata sve je više bio zabrinut mogućnošću izbijanja nuklearnog rata i posljedicama kao u Hirošimi i Nagasakiju. U nadi da će orgonom (OR) neutralizirati nuklearno zračenje (NR) izveo je tzv. Oranur experiment 1950. godine. Veoma mala količina radioaktivnog radija donesena je u njegov laboratorij odnosno u kuću gdje je stanovao sa obitelji. Polagano miješanje ove dvije energije dovelo je do nuklearne lančane rekacije i katastrofalnih posljedica. Miševi su pocrkali, Reichu i njegovim suradnicima se to odrazilo na fizičko i mentalno zdravlje, a laboratorij je na duže vrijeme morao biti evakuiran. Njegova kćer Eva gotovo da je i umrla u ovom nesretnom slučaju. Reich je uvidio razornost miješanja ove dvije energije pa ju je nazvao DOR (Deadly Orgone Energy).
Nakon neuspjeha na Oranurskom experimentu svoj rad posvetio je izradi orgonskog raspršivača oblaka sa ciljem da kontrolira metereološke uvjete na Zemlji. Pomoću ove naprave bio je u mogućnosti rastjerati oblake ili stvoriti kišu usred Arizonske pustinje. Rastjerivač oblaka ili Cloud buster je u svojoj najjednostavnijoj izvedbi naprava sa šupljim cijevima dužine 5,5 metara. To je pasivna naprava jer ne koristi nikakve kemikalije niti bilo kakvu električnu ili magnetsku energiju, osim 12V izvora koji pokreće elektromotor za usmjeravanje cijevi prema oblacima. Malo je poznato na kojem je principu ova naprava radila no pretpostavlja se da je to u principu bila jedna vrsta orgonskog akumulatora koji je kroz cijevi izbacivao orgonsku energiju utičuči na atmosferu.
Državne institucije SAD-a su već početkom 1940. počele sa uhićenjima Wilhelma Reicha zbog njegovih istraživanja. Kulminacija je bila tzv. Oranurski experiment pa je svaki njegov rad bio pod strogom prismotrom i izložen zabranama. Godine 1956. je uhićen, osuđen i zatvoren što zbog svoje komunističke prošlosti, što zbog svojih istraživanja te je nakon dvije godine provedene u zatvoru, 1957. i umro, kako kažu od srčanog udara. Slična paralela može se povući i sa Philadelfia experimentom Nikole Tesle 1943. godine nakon čega je i Tesla okončao svoj život pod pomalo čudnim okolnostima.
Na tone i tone rukopisa, rezultata istraživanja i knjiga Wilhelma Reicha je kako navode spaljeno, no to je malo vjerojatno budući da se radi o spisima od iznimne vrijednosti pa se vjeruje da je sve pohranjeno u "bunkeru tajnih znanja". Nakon Reichove smrti njegovi suradnici su doživjeli mnoge neugodnosti i progone, a sva istraživanja su se nastojala što više prikriti i omalovažiti sve do današnjih dana. Doduše kasnije su osnovane određene institucije i udruženja za proučavanje ove pojave no vjerojatno sa ciljem da se drže pod kontrolom sva daljnja istraživanja i informacije.
Također u novije vrijeme ekspanzije interneta javlja se sve više informacija koje nemaju nikakve veze sa istraživanjima i radom Wilhelma Reicha, pa čak niti sa zdravim razumom. Ove dezinformacije u dobrom dijelu su najvjerojatnije namjerno plasirane kako bi se cijela stvar oko orgona zavila velom tajnosti i magle pa preporučamo dobru filtraciju svih informacija na koje budete našli na internetu.

Osnovna svojstva orgona

Prilikom svojih istraživanja Reich je utvrdio da organski materijali privlače i zadržavaju orgonsku energiju te da metali privuku a zatim naglo odbiju orgon. Na taj način stvorio je posebnu napravu od nekoliko metalnih ploča između kojih je organska materija, a po mnogo čemu sliči električnom kondenzatoru. Primjetio je da se unutar takvih naprava javlja povišena temperatura te da elektroskop znatno sporije prazni električne naboje nego izvan orgonskog akumulatora.
Na osnovu višegodišnjih istraživanja došao je do spoznaja o osnovnim svojstvima orgona:
orgon ispunjava cio svemir i svugdje je prisutan
orgon je bez mase i predstavlja prvobitnu, kosmičku energiju
orgon prodire u materiju ali pod različitim brzinama
orgon pulsira te je uočljiv i mjerljiv
ima snažan afinitet i privlačenje prema vodi
akumulira se u živim organizmima putem hrane, zraka i kože
međusobno privlačenje i pobuđivanje odvojenih orgonskih sustava rezultira spajanjem i superpozicijom ova dva sustava u novi sustav
orgon je negativna entropija: sustav sa većim orgonskim potencijalom privlači sustav sa manjim orgonskim potencijalom
orgonska energija se pobuđuje pomoću sekundarne energije: elektromagnetske ili nuklearne
u koncentriranom stanju najčešće emitira plavu-do-ljubičastu svjetlostIzvor
vivijen
vivijen
Moderator Foruma
Moderator Foruma

Zlatni Pehar Za Više Od 10.000 Poruka
Srbija

Grad : Zvezdan
Browser : Opera
Broj Postova : 13509
Broj Poena : 60331
Reputacija : 971
Datum upisa : 29.01.2010
Datum rođenja : 03.08.1953
Godine Starosti : 66
Pol : Ženski Zodijak : Lav Zmija

Zanimanje : slikanje, pisanje,primenjena umetnost
Raspoloženje : smireno
Uzrečica : ah
Knjiga/Pisac : orkanski visovi

Nazad na vrh Ići dole

Normalna Orgonit

Počalji od vivijen taj Ned 15 Maj - 12:12:17Orgonit (Orgonski uređaji)

Orgon-Poznat i po imenima ki, chi, prana, eter, životna energija i esencija je kreativna sila u prirodi, nevidljiva energija koja ispunjava cijeli svemir, kreira materiju i utjece na život.Neometen i dovoljan protok ove energije unutar i van tijela omogućuje dobro zdravlje, vitalnost i pravu zivotnu energiju dok nedostatak ili disbalans orgonske(zivotne energije) kreira bolest i depresiju.

Dr Wilhelm Reich prvi je službeno došao do saznanja i ideje o orgonskoj energiji.Napravio je svoje specijalne izume orgonske akumulatore koji su mogli pomoću vrlo jednostavne tehnologije (Slojeva organske i neorganske materije) akumulirati orgon (životnu energiju) i doprinjeti povečanju životne energije, vitalnosti i samim time zdravlju.

Orgonski akumulatori imali su samo jednu manu, a to je bila ta sto su mogli akumulirati kako pozitivnu tako i negativnu energiju, skraceno POR (positive orgon) i DOR (dead orgon) tako da je bilo važno gdje je orgonski akumulator postavljen tj. u kakvoj zoni, pozitivnog ili negativnog okruženja ili zračenja.Dr Wilhelm Reich naposljetku je umro u čudnim okolnostima, a veliki dio njegovog rada je zapljenjen i zapaljen.Kasnije su neki samostalni istraživači dosli do onoga sto W. Raich nije stigao, a to je orgonski uređaji koji akumuliraju i generiraju čistu orgonsku energiju bez obzira na okruženje.Ti uređaji se izrađuju od organske i neorganske materije i kristala, koji su ujedno sami po sebi jedna vrsta akumulatora, stabilizera u prirodi i sa pravom rečeno jedna velika tajna.

U današnje doba, glavni izvor negativnog orgona tj. negativnog zračenja su mobiteli i repetitori za mobilne uređaje, kompjuteri, mikrovalne pećnice, televizijski prijemnici, monitori, električne instalacije, dalekovodi, trafostanice, zatim zagađen okoliš i negativno zračenje ljudi.Većina modernog stresa uzrokovano je upotrebom elektroničkih uređaja i naziva se elektromagnetski stres ili elektronički smog. Mi taj smog ne možemo vidjeti, ali ga osjećamo kao ljutnju, razdražljivost, letargiju, sumornost i dr. Koncentracija i postojanje elektrosmoga mjerljiva je digitalnim analizatorima. Vrlo štetan utjecaj po naše zdravlje ima i spavanje na mjestima gdje se nalaze podzemne vode i štetna zračenja iz svemira. Križanje (čvori) navedenih sila djeluje kancerogeno te stvara cijeli niz degenerativnih bolesti uslijed energetskog iscrpljivanja i slabljenja organizma.

Veliki spas za to su orgonski uređaji koji konstantno zrače zdravi orgon i automatski pretvaraju štetno zračenje koje emitiraju elektronički uređaji i vanjska štetna zračenja u pozitivno i neutralno okruženje.To se dešava pasivno, stoga orgonski uređaji ne trebaju napajanje ni održavanje.Ugrađeni kristali ne trebaju čišćenje (za razliku od standardnih kristala), pošto uređaj ne nakuplja negativnu energiju već je po principu kaosa pretvara u ono okruženje do kojeg nam je svima najviše stalo.

Po svim zapažanjima i dojmovima (od postanka ovih značajnih, a također u današnje vrijeme toliko potrebnih nama i našoj planeti) uređaji:

* Neutraliziraju i štite od elektromagnetskog zračenja (kompjutera, televizijskih prijemnika, mobitela, mikrovalnih pećnica) i općenito sve elektroničke opreme, zračenja podzemnih voda i svemirskog zračenja na način da podržava i jača vaš imunološki sistem te čisti, balansira i puni vaše energetsko polje (auru) i energetske centre (čakre).

* Pomažu kod energetskog obnavljanja organizma što je vrlo bitno kod oporavka nakon operacije i tretiranja kancerogenih, a također kroničnih bolesti

* Orgoniziraju prostor u kojem boravimo, stvarajući pozitivno ozračje i harmoniju

* Omogućavaju mirnije snove i dublji odmor tijekom noći, smanjujuci period spavanja

* Emotivno smiruju, pomažući kod nadvladavanja depresije, tuge i strahova

* Djeluju antistresno, omogućavajući smirenije i sretnije raspoloženje

* Bude duhovnu svjesnost i ljubav prema sebi i bližnjima

* Harmoniziraju međuljudske odnose
* Pojačavaju psihičke i duhovne sposobnosti

* Djeluje na emotivno/mentalnom usklađenju
* Potiču kreativnost i elan

* Pozitivno djeluju na životinje i rast biljaka

* Energiziraju vodu i hranu te ju energetski čiste

* Štite od negativnih energija drugih ljudi i odbijaju u svojoj blizini takve ljude

* Štite od negativnih utjecaja od strane astralnih (nefizičkih) nivoa

* Postavljeni u prirodi, stvaraju energetsku ravnotežu i čiste atmosferu od štetnih prirodnih i ljudskih utjecaja

* Pojačavaju djelovanje bilo kojeg kristala u blizini te ih ujedno i čiste

- Osobnog smo misljenja da bi zbog okolnosti u kojima danas zivimo, bilo pozeljno da svaka osoba posjeduje u svom domu ili izvan njega barem jedan orgonski uređaj te da aktivno radi na ostvarenju svog punog emocionalnog, mentalnog i duhovnog potencijala u zdravom, cistom i pozitivnom okruzju.

Orgonit  B7h20m

Orgonit  1124axt

Orgonska energija

Dr.Wilhelm Reich izlazi pred znanstvenu javnost s tezom o postojanju posebne, energije koju on naziva ORGON. Ta se energija, prema njegovim rijecima, u neprekidnom kretanju siri u valovima, te zivotnom silom konstituira i ispunjava prostor. Ta je energija i prije bila poznata u izvjesnim krugovima npr. kao prana u indijskoj tradiciji ili Ci u kineskoj itd., ali je bilo vrlo tesko dokazati njeno zasebno postojanje. U svojoj slicnosti sa zivotnim dahom (pneuma) ona je nosila u sebi nesto antropomorfno i ne znanstveno. Medjutim, Reich je svojim brojnim eksperimentima u praksi dokazao da je orgon sasvim razlicit od znanstveno opcepriznate elektromagnetske energije, kao i od gravitacije na drugoj strani.

...

Za osnovne nosioce orgonske energije Reich je formulirao bione koje je smatrao i osnovnim jedinicama zivota. On je ubrzo otkrio da svi organizmi gomilaju u sebi bione i kako o kolicini njima raspolozive orgonske energije ovisi opci stupanj njihove vitalnosti. Uvidio je pritom i razliku u "naboju" biona. Otkrio je da kreativan covjek, pun energije i zivotnog entuzijazma, posjeduje velike kolicine orgonske energije, dok bi negativno nastrojena osoba, sklona kriticnosti ili samoubilacki nastrojena, krila u sebi nagomilanu negativnu energiju, takozvani "mrtvi orgon" ili DOR ("dead orgon"), dakle upravo onaj koji je upotrebljen da bi se iracke vojnike primoralo na predaju. Promatrajuci istu pojavu na razini velikog organizma zemaljske kugle, otkrio je znacajna gomilanja i razrijedjivanja orgona u zemljinoj auri i atmosferi.


Orgonski akumulator

Orgonski akumulator (skraceno ORAC) je u osnovi jednostavni uredjaj za koncentraciju, odnosno gomilanje okolne atmosfere. Sastoji se od kabine koja ima viseslojne zidove u kojima se naizmjenice smjenjuju slojevi zeljeza i organskih materija, uglavnom drveta, pamuka ili vune. Ti akumulatori su, prema Reichovom misljenju, akumulirali slobodnu orgonsku energiju iz okolne atmosfere. Jednostavnosti radi, mozemo ih usporediti sa staklenikom u kojem Sunceva energija ulazi kroz staklene stijenke, ali ne izlazi napolje.

...


Orgonit

Otkriće orgonskog generatora pripisuje se bračnom paru Croft, koji su par desetljeća poslije sinergijom smole, metalne piljevine i određenih kristala uspjeli stvoriti uređaj koji se danas naziva orgonit (sam izraz prvi je upotrijebio Karl Welz za svoju mješavinu smole i metalne piljevine) i koji ima sposobnost prikupljanja i pretvaranja štetnog DOR-a u POR.

Međutim prije nego što se zaključi da je orgonit isključivo njihovo otkriće, važno je spomenuti još dvije osobe koje su im prethodile na tom putu.

Franz Bardon je 1956 god. u svojoj knjizi „Inicijacija u Hermetizam“, opisao kombinaciju metalne piljevine i aloa smole, uz pomoć koje je sakupljao i usmjeravao životnu silu. Tvrdio je da je to znanje usvojio od starih alkemičara.

Patrick Flanagan tijekom 80-tih godina prošloga stoljeća opisuje sličnu smjesu provodnog i poluprovodnog materijala potopljenog u smolu, kao elementa u njegovim ionizatorima zraka.

Don i Carol Croft takvoj smjesi smole i metalne piljevine dodaju kristale koji imaju svojstva upijanja i odašiljanja energije.

vivijen
vivijen
Moderator Foruma
Moderator Foruma

Zlatni Pehar Za Više Od 10.000 Poruka
Srbija

Grad : Zvezdan
Browser : Opera
Broj Postova : 13509
Broj Poena : 60331
Reputacija : 971
Datum upisa : 29.01.2010
Datum rođenja : 03.08.1953
Godine Starosti : 66
Pol : Ženski Zodijak : Lav Zmija

Zanimanje : slikanje, pisanje,primenjena umetnost
Raspoloženje : smireno
Uzrečica : ah
Knjiga/Pisac : orkanski visovi

Nazad na vrh Ići dole

Normalna Re: Orgonit

Počalji od Sponsored content


Sponsored content


Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu