Zvezdan Forum
Dobrodošli na Zvezdan Forum...

Neki Delovi Foruma su skriveni za goste,
Da bi videli ceo sadržaj Foruma morate biti registrovani i ulogovani...

Registracija je besplatna,bezbolna i traje samo dva minuta.

Registrujte se i uživajte...

Папа тужен Суду у Хагу

Ići dole

Normalna Папа тужен Суду у Хагу

Počalji od padreex taj Sre 27 Jul - 15:23:35

Против Бенедикта Шеснаестог опсежну тужбу поднели немачки адвокати др Кристијан Зајлер и др Герт-Јоаким Хецел.

Главном тужиоцу Међународног кривичног суда у Хагу, професору др Луису Морену Окампу, 14. фебруара ове године послата је ,,Кривична пријава против др Јозефа Рацингера, папе Римокатоличке цркве, због злочина против човечности према чл. 7 Статута Међународног кривичног суда“.

Тужбу против папе поднела су двојица немачких адвоката, др Кристијан Зајлер и др Герт-Јоаким Хецел, вођени уверењем да је „сазрело време да се коначно напусти средњовековна понизност према црквеним поглаварима и да они буду позвани на одговорност кад почине злочин, као и остали грађани“.

Очигледно баштиници етички, логички и сазнајно најбоље немачке правно-филозофске традиције, Зајлер и Хецел су у тексту изворне тужбе и потоњим прилозима тужби изнели аргументе за које су уверени да квалификују др Рацингера, актуелног папу, за суђење пред МКС у Хагу због злочина против човечности.

Будући да је аргументација двојице немачких адвоката одвећ суптилна, овде крајње сведено наводимо три њихове основне оптужбене тврдње.

На основу изведених доказа, Зајлер и Хецел закључују да је кардинал Рацингер, а садашњи папа, кривично одговоран за три злочина против човечности. Прво, зато што одржава и води „светски тоталитарни режим који своје припаднике подјармљује застрашујућим претњама које угрожавају здравље“; друго, зато што одржава „забрану употребе кондома, чак и онда када постоји опасност од заразе ХИВ-ом“: треће, зато што ,,етаблира и одржава светски систем заташкавања и помагања сексуалних злочина католичких свештеника, који погодују настанку нових злочина“.

Када је ова опсежна тужба, у међувремену објављена и као књига под насловом „Случај папа“, стигла на сто главног тужиоца МКС професора Окампа, он је имао важнија посла.

Ухватио се у ланац догађаја покренутих 26. фебруара ове године, када је Савет безбедности УН увео санкције Либији и предложио да се либијска криза преда у надлежност МКС. Већ 3. марта огласио се тужилац Окампо и за шпански „Паис“ изјавио да ће суд покренути истрагу против 10 до 15 челника либијског режима „због бомбардовања и напада из аутоматског оружја на цивиле“.

Поводом тужбе на рачун папе, колико нам је познато, Окампо се није оглашавао, можда и зато што се много бави Либијом и Гадафијем. Поготово од када је париски адвокат Филип Мисаму изјавио почетком маја да ће суду у Бриселу, седишту НАТО, поднети тужбу против ове организације, због ратних злочина и злочина против човечности почињених у Либији. Тужилац Окампо је после три-четири дана саопштио да ће затражити хапшење три висока званичника Либије.

Могуће је да се главни тужилац МКС нашао у чуду због „случаја папа“ а да су Зајлер и Хецел на тако нешто рачунали.

Зато су они покренули интернет сајт и своју тужбу против папе учинили доступном и у електронској форми (http://www.der-fall-des-papstes.com/index.php).

Разуме се, муњевито је ,,раширен глас“ о овој адреси, те је адвокатски двојац из Немачке затрпан одзивима са свих страна света. Захваљујући томе, Зајлер и Хецел су своју тужбу против папе допунили са сијасет нових чињеница и аргумената.

Недавно су (30. маја) поднели и шести по реду додатак изворном тексту тужбе, нудећи нова, застрашујућа сведочанства жртва.

А у предговору ове књиге др Хецел констатује:

„Многи који овај текст узму у руке с чуђењем ће трљати очи: ’Папу извести пред суд? Луда идеја!’. Не тако малобројни питаће: ’Зашто тек сада?’ Верници Католичке цркве биће гневни, а слободоумници задовољни. Ово буђење емоција због кривичне пријаве против папе извире из личности туженог. Он је за једне Божји заступник, а за друге је Кнез таме.

У овој тужби Међународном кривичном суду у Хагу он није ни једно ни друго. Једноставно је оптужени др. Јозеф Рацингер, коме се приписују тешки злочини против деце коју је злостављао његов клер, против Африканаца убијених његовом смртоносном забраном употребе кондома, и против чланова цркве поробљене од стране његовог тоталитарног свештенства. “

На наведеном сајту Зајлера и Хецела отворена је и секција на српском језику.

[You must be registered and logged in to see this link.]
padreex
padreex
Novi Član
Novi Član

YUgoslavia

Grad : Novi Sad
Browser : N/A
Broj Postova : 5
Broj Poena : 3407
Reputacija : 0
Datum upisa : 08.02.2011
Datum rođenja : 09.10.1986
Godine Starosti : 33
Pol : Muški Zodijak : Vaga Tigar

Zanimanje : student
Knjiga/Pisac : Dzek London-Martin Idn
http://verskeorganizacije.serbianforum.info/

http://ispovedam.serbianforum.info
Moj YOUTube Video :


http://verskeorganizacije.serbianforum.info/

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu