Zvezdan Forum
Dobrodošli na Zvezdan Forum...

Neki Delovi Foruma su skriveni za goste,
Da bi videli ceo sadržaj Foruma morate biti registrovani i ulogovani...

Registracija je besplatna,bezbolna i traje samo dva minuta.

Registrujte se i uživajte...
Zvezdan Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Energetski napitak na bazi kokaina?

Ići dole

Zanimljiva Energetski napitak na bazi kokaina?

Počalji od ZAGOR taj Čet 4 Avg - 21:47:53

Velika prašina podigla se u Nemačkoj oko novog energetskog napitka koji se prodaje na berlinskim uličnim štandovima. Vlasti testiraju novi beli prašak pod nazivom "Kofaina" (Coffaina) zbog sumnje da sadrži kokain.
Energetski napitak na bazi kokaina? 168694_kofaina_f

"Kofaina": Slučajno ili namerno previše podseća na kokain

Kancelarija za kontrolu namirnica u Berlinu već mesec dana proverava kofeinske kesice koje se prodaju na gradskim kioscima. Berlinski mediji izveštavaju da kofeinski prah "Kofaina" podseća na zabranjenu supstancu kokain i pri preteranom konzumiranju može da ima štetne posledice.

"Ispitivanja i testiranja sadržaja te 120 miligrama teške kesice trebalo bi da pokažu da li se u slučaju `Kofaine`zaista radi samo o kofeinu i šećeru", prokomentarisala je Regina Knajding, portparol Senata za zdravstvo, okolinu i zaštitu potrošača. Rezultati ispitivanja očekuju se tek za dve do tri nedelje.


Proteklih nedelja "Kofainu" su kritikovali sa svih strana. Toj dva evra vrednoj kesici prebacivalo se da je naročito opasna za decu i da svojim izgledom podseća na kesicu droge. Čak je i po mišljenjima stručnjaka za bolesti zavisnosti ispravnost tog proizvoda pod znakom pitanja.

Rafael Gasman, rukovodilac savetovališta za bolesti zavisnosti, preporučio je gradskim vlastima detaljno ispitivanje sastava te kofeinske kesice.

"Tačno je da u retkim i ekstremnim slučajevima kofein može da bude opasan. Simptomi trovanja mogu da nastupe posle konzumacije samo jednog grama kofeina", ukazala je portparol Saveznog udruženja nemačkih farmaceuta Ursula Zelerberg i objasnila da doze od tri do deset grama mogu da budu smrtnosne.

"Ali, izuzetno je retko da, posle oralne konzumacije prekomerne količine kofeina, nastupi povraćanje", tvrdi Zelerbergova.

Vlasnik "Drinks kompanija", koji je proizvođač kontroverznog kofeinskog paketića, šokiran je i negira optužbe. On demantuje da svojim kofeinskih prahom mlade uvlači u svet droge i smatra da je to apsurdno.

"Oni kojima ovakve kritike padaju na pamet i sami imaju posla s drogom. Drugog objašnjenja nema. Danas možete kupiti prašak za pecivo i grožđani šećer u prahu, pa se zbog toga niko ne buni", tvrdi proizvođač.

Proizvođač je ponosan na svoj proizvod i ne sumnja u njegovu ispravnost. Zasad je ponuda "Kofaine"ograničena na Berlin, ali ako se posao bude razvijao prema planu on očekuje proširenje i na druge nemačke gradove.

ZAGOR
ZAGOR
Urednik Foruma
Urednik Foruma

DEFAULT
Srbija

Grad : Bujanovac
Browser : Google Chrome
Broj Postova : 97
Broj Poena : 3832
Reputacija : 183
Datum upisa : 20.07.2011
Datum rođenja : 03.03.1990
Godine Starosti : 30
Pol : Muški Zodijak : Ribe Konj

Zanimanje : Učenik
Raspoloženje : Veselo
Uzrečica : Brate Grgo
Knjiga/Pisac : ZAGOR
Energetski napitak na bazi kokaina? Sp

http://zagor.serbianforum.info/
Moj YOUTube Video :


http://zagor.serbianforum.info/

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu