Zvezdan Forum
Dobrodošli na Zvezdan Forum...

Neki Delovi Foruma su skriveni za goste,
Da bi videli ceo sadržaj Foruma morate biti registrovani i ulogovani...

Registracija je besplatna,bezbolna i traje samo dva minuta.

Registrujte se i uživajte...

Čudotvorna so - magnezijum hlorid

Ići dole

Normalna Re: Čudotvorna so - magnezijum hlorid

Počalji od vivijen taj Sre 4 Dec - 23:29:08


KADA SE UZIMA MAGNEZIJ KLORID:

-Kralješnica: ishijas ili križa s dekalcifikacijom. Uzmi jednu dozu u jutro,drugu popodne i treću navečer. Kad je problem jednom rješen, uzimaj dalje da se bolest ne vrati, ali je potrebno uzimati u manjoj mjeri, jedna doza ili dvije na dan, ovisno o starosnoj dobi.
-Artroza: Mokraćna kiselina se taloži u zglobovima, posebno u prstima koji otiču. To se događa zato jer bubrezima nedostaje magnezija. Budite oprezni, jer možete oštetiti bubrege.pa uzmite jednu dozu ujutro i ako u roku od 20 dana nema poboljšanja, nastavlja se s jednom dozom ujutro i drugom navečer.

KAD OZDRAVIŠ samo nastavi sa preventivnom mjerom ali prema starosnoj dobi.

-Prostata: prema usmenoj predaji: jedan stariji čovjek više nije mogao ići mokriti, savjetovali su mu prije operacije da uzme tri doze magnezija i stanje se poboljšalo.Nakon tjedan dana i bio je izliječen, bez operacije. U slučaju, kada prostata postane ponovo normalna,treba uzimati jednu dozu ujutro i dvije poslijepodne i dvije navečeri. Kada je situacija poboljša, nastaviti s minimalnom dozom za propisanu dob.
-Problemi starosti: nesavitljivost tjela, ukočenost, tremor, krute arterije s naslagom kolesterola na unutarnjoj stjenki, nedostatak aktivnosti mozga. Uzeti jednu dozu ujutro, popodne i treću u večernjim satima. Nakon poboljšanja, uzeti minimalnu dozu za prevenciju, prema dobi.
-Rak: Svatko ga može dobiti i razboljeti se. Rak je rezultat poslijedice oštečenih stanica koje su oštećene zbog prisutnosti štetnih tvari. Te bolesne stanice se ne miješaju-povezuju s zdravim stanicama i nisu štetne, sve dok se njihov broj znatno ne poveća. To se lako može spriječiti putem magnezij klorida i s pomoću zdravih stanica.

Kod sporog širenja raka nije prisutna bol,sve dok ne nastupe progresivni oblici. U tom slučaju, pojavljuju se razni virusi koji napadaju zdrave stanice i uzrokuju širenje bolesti. U slučaju da se bolest već raširila, magnezij klorid može spriječiti širenje , ali ne i izliječiti, i ako su poznati i takvi slučajevi.

Postoje znakovi,koji pokazuju, da je sklonost oboljenju od raka nasljedna. Megnezijev klorid je preventivno sredstvo za rak dojke i da u tom primjeru oboljenja ne degenerira i prouzroči zrakaste forme(oblike)(?).

Trebamo paziti da ne jedemo hranu koja prouzrokuje rak. Magnezij klorid kao lijek, je dovoljan da tijelo(organizam) ima uravnotežene mineralne soli, pa je tako zaštićeno od bilo kakve bolesti.

U svakom slučaju, preporuča se kad se situacija poboljša, smanjenje doze magnezij klorida na najmanju moguću mjeru i to preventivno prema starosnoj dobi. Također je poželjno prestati uzimati mg.kl.od 2 do 4 mjeseca, a zatim nastaviti ponovno 4 do 6 mjeseci s minimalnom dozom, pa prestati, itd..

Nedostatak magnezija u ljudskom tijelu, prouzrokuje između ostalog: opću slabost, degenerativne bolesti poput raka, tuberkuloze, diabetesa, poremećaj živaca a i koštane probleme.

Važno je ono što sam VAM poslao.

Pomognite ljudima kojima je potrebna pomoć - omogučite TO svojim rođacima, prijateljima i susjedima.

vivijen
vivijen
Moderator Foruma
Moderator Foruma

Zlatni Pehar Za Više Od 10.000 Poruka
Srbija

Grad : Zvezdan
Browser : Opera
Broj Postova : 13509
Broj Poena : 60332
Reputacija : 971
Datum upisa : 29.01.2010
Datum rođenja : 03.08.1953
Godine Starosti : 66
Pol : Ženski Zodijak : Lav Zmija

Zanimanje : slikanje, pisanje,primenjena umetnost
Raspoloženje : smireno
Uzrečica : ah
Knjiga/Pisac : orkanski visovi

Nazad na vrh Ići dole

Normalna Re: Čudotvorna so - magnezijum hlorid

Počalji od vivijen taj Sub 2 Nov - 21:13:30

Magnezijum  je  čudotvoran mineral poznat po svom iscjeljujućem djelovanju na širok raspon bolesti, kao i po svojoj sposobnosti da podmladi ostarjelo tijelo. Znamo da je neophodan za mnoge enzimske reakcije, posebno u vezi s proizvodnjom ćelijske energije, za zdravlje mozga i nervnog sistema, a također i za zdrave zube i kosti. Međutim, iznenađuje da je u obliku magnezijevog klorida također impresivan borac protiv infekcija. Gornja izjava penzionisanog biohemičara i nutricioniste Waltera Lasta u kojoj je sažeo ključnu važnost magnezija za naše zdravlje nije pretjerana. Ona je dvostruko istinita zato što je unos magnezija putem hrane uveliko opao zbog upotrebe anorganskih gnojiva i prevelikog unosa kalcija, a također i zato što medicinska struka pretjerano naglašava našu potrebu za visokim unosom kalcija i uzimanjem nadopuna prehrani s kalcijem na štetu magnezija.

Kalcij i magnezij zajednički djeluju u tijelu, ali su i suprotni po svojim učincima na naš metabolizam. To je najvećim dijelom rezultat aktivnosti doštitnih (paratiroidnih) žlijezda koje nastoje održati konstantan kombinirani nivo kalcija i magnezija u našoj krvi te njihovu ravnotežu s fosforom. Ako je nivo magnezija niska, nivo kalcija mora porasti kako bi se povratila ravnoteža. Odakle dolazi taj dodatni kalcij? Iz kostiju i zuba, naravno!

To je još veći problem kada su doštitne žlijezde kronično prestimulirane, obično u kombinaciji s nedovoljno aktivnom štitnom žlijezdom. To je česta situacija kod prisutnosti kandidijaze, amalgamskih zubnih plombi i ispuna korijenskih kanala: čini se da sve to suzbija funkciju štitnjače i pretjerano stimulira doštitne žlijezde.

Što tijelo radi sa suvišnim kalcijem u krvi? Odbacuje ga u tkivo svugdje gdje postoji neka hronična upala. To vodi, na primjer, do kalcifikacije zglobova, kao kod artritisa, te do kalcifikacije jajnika i drugih žlijezda, posljedica čega je smanjena proizvodnja hormona. Kalcificirani bubrezi s vremenom dovode do potrebe za dijalizom, a kalcifilkacija u tkivu dojki, posebno u mliječnim kanalima, često se rješava nepotrebnim mastektomijama i drugim invazivnim tretmanima.

MAGNEZIJ ZA ZDRAVE KOSTI I ZUBE

Medicinski autoriteti tvrde da je visoku učestalost osteoporoze i karijesa u zemljama Zapada moguće prevenirati visokim unosom kalcija. Međutim, objavljeni dokazi otkrivaju da je istina suprotna. Stanovništvo Azije i Afrike s vrlo niskim unosom od oko 300 miligrama (mg) kalcija dnevno ima vrlo nisku učestalost osteoporoze. U Africi, Bantu žene s unosom od 200 do 350 mg kalcija dnevno imaju najnižu učestalost osteoporoze u svijetu. U zapadnim zemljama s visokim unosom mliječnih proizvoda, prosječan unos kalcija je oko 1000 mg. Što je unos kalcija veći, posebno u obliku proizvoda od kravljeg mlijeka (osim maslaca), veća je učestalost osteoporoze.

Hormoni doštitnih žlijezda održavaju razine kalcija, magnezija i fosfora u kolebljivoj ravnoteži. Ako kalcij poraste magnezij pada, i obrnuto. Uz nizak unos magnezija kalcij se crpi iz kostiju kako bi se povećale razine kalcija u tkivima, dok visok unos magnezija uzrokuje da kalcij izlazi iz tkiva i odlazi u kosti. Visok unos fosfora bez visokog unosa kalcija ili magnezija uzrokuje ispiranje kalcija iz kostiju i izbacivanje iz tijela mokraćom. Visok unos fosfora uz visok kalcij i magnezij vodi do mineralizacije kostiju.

Dr. Lewis B. Barnett, ortopedski kirurg, radio je u dva različita okruga u SAD-u s bitno različitim razinama minerala u tlu i vodi. U okrugu Dallas u Teksasu visokom koncentracijom kalcija i niskom koncentracijom magnezija u vodi za piće, osteoporoza i prijelomi kuka bili su vrlo česti, dok ih u Herefordu u Teksasu s visokim razinama magnezija i niskim razinama kalcija, gotovo uopće nije bilo. U okrugu Dallas sadržaj magnezija u kostima bio je 0,5 posto, dok je u Herefordu bio 1,76 posto. U drugoj usporedbi, sadržaj magnezija u kostima osoba s osteoporozom bio je 0,62 posto, dok je kod zdravih osoba bio 1,26 posto.(4)

Ono što vrijedi za zdrave zube vrijedi i za zdrave kosti. U jednoj novozelandskoj studiji utvrđeno je da su zubi otporni na karijes imali u prosjeku dvostruko višu količinu magnezija od zuba osjetljivih na karijes. Kao prosječna koncentracija magnezijevog fosfata u kostima navodi se 1,0 posto, u zubima oko 1,5 posto, u kljovama slonova 2,0 posto, a u zubima životinja mesojeda koje drobe kosti koncentracija je 5,0 posto. Kad se radi o snazi kostiju i zuba, kalcij zamislite kao kredu, a magnezij kao superljepilo. Magnezijevo superljepilo veže i pretvara kredu u snažne kosti i zube.(5)

Jedna pacijentica ispričala je Walteru Lastu: “Moja liječnica nazvala me u petak popodne u vezi s mojim pregledom gustoće kostiju i htjela je znati što sam radila tijekom zadnje dvije godine. Pitala sam zašto, i odgovorila je da je uspoređujući preglede iz 2005. i 2006. vidjela da mi se na pregledu iz 2008. stanje popravilo. Nije mogla vjerovati, rekavši da obično kada uđete u raspon osteoporoze više iz njega ne izađete.”(6) Ta liječnica zapravo je govorila kako zna da prihvaćena terapija visokim dozama dodataka s kalcijem ne djeluje, ali se ipak koristi. Ta pacijentica izmijenila je medicinski tretman, smanjivši kalcij i znatno povećavši unos magnezija (uz unos bora).

APSORPCIJA I DOZIRANJE MAGNEZIJA

Rješenje za taj problem je snižavanje razina kalcija u krvi održavanjem visokog unosa magnezija. Međutim, svaki višak magnezija brzo se izgubi s mokraćom. Zbog toga, kako bismo zadržali kalcij u kostima i zubima umjesto oko zglobova i u mekim tkivima, potreban nam je konstantan unos magnezija.

Magnezij u našoj prehrani tradicionalno dolazi u ionskom obliku i u želucu se pretvara u magnezijev klorid ili se veže za bjelančevine – posebno klorofil – i zatim razgrađuje i apsorbira kao magnezijev klorid ili kelatirani magnezij.

Zato kod nadopune prehrane možemo izravno koristiti magnezijev klorid umjesto magnezijevog oksida ili hidroksida i drugih oblika koji zahtijevaju dodatnu klorovodičnu kiselinu. Magnezijev klorid ima još jednu prednost: pruža ione magnezija i klora koji su potrebi za stimulaciju aktivnosti probavnih enzima i proizvodnju klorovodične kiseline u želucu. Magnezijev sulfat, također poznat kao epsomska sol, slabo se apsorbira i zato privlači vodu u debelo crijevo i djeluje kao laksativ.

Ako se voće i povrće uzgaja na mineralima bogatom tlu, tada te namirnice imaju visok sadržaj minerala, uključujući magnezij. Kako biljka raste, pretvara anorganske minerale u organske i veže ih za kiseline kao što je limunska kiselina. U tom se obliku lako apsorbiraju. Iako većina oblika magnezija ima dobru biološku iskoristivost, kelati s aminokiselinama i magnezij vezan za voćne kiseline također imaju blagotvoran alkalizirajući učinak na tijelo.

Postotak apsorpcije magnezija varira i u obrnutom je odnosu s količinom unesenog magnezija. Magnezij se u tijelu apsorbira prvenstveno u tankom crijevu. Kad se konzumira preporučena dnevna doza (RDI) magnezija, što je u prosjeku između 360 i 410 mg dnevno, apsorbiramo približno 50% magnezija, ali kad se unose količine manje od optimalnih možemo apsorbirati čak 75 posto. Apsorpcija rapidno opada kad se odjednom unese više od 200 mg, pa je važno uzimati magnezij podijeljen u više doza tijekom dana.

Magnezijev klorid može se dodavati u hranu i piće, poput soka, uglavnom kako bi se prikrio gorko-slan okus. Ja ga osobno miješam sa sokom, četvrtinu čajne žličice odjednom, i prija mi. Ipak, to je pitanje osobnog ukusa. Možete početi s par kapi u vašem jelu ili piću i polako povećavati dozu do pola čajne žličice dvaput dnevno – što predstavlja 600 mg magnezijevog klorida dnevno. Kad su prisutni faktori poput stresa, visoke životne dobi, kardiovaskularnih problema i znakova kalcifikacije, mnogi zdravstveni radnici savjetuju doze do 1000 mg dnevno. Apsorpcija magnezija u crijevu opada sa starenjem i prisutnošću gastrointestinalnih poremećaja, a posebno kod disbioze uzrokovane antibioticima i drugim farmaceutskim lijekovima. Velik gubitak magnezija mokraćom također može biti nuspojava nekih farmaceutskih sredstava.(7)

Jedna studija objavljena 2005. pokazala je da preko dvije trećine Amerikanaca ne konzumira čak ni najnižu preporučenu razinu magnezija, a 19 posto unosi manje od polovice toga. Da bi se popravio međustanični status magnezija može biti potrebno uzimati oralne dodatke s magnezijem do tri mjeseca ili duže, a prema dr. Normu Shealyu, može biti potrebna i jedna godina.(9)

“MAGNEZIJEVO ULJE” U TRANSDERMALNOJ TERAPIJI

Svi ti problemi čine privlačnijom transdermalnu (apsorbiranje kroz kožu) upotrebu magnezijevog klorida, kako bi se zaobišao probavni sustav i potreba za klorovodičnom kiselinom i pravilnim radom probavnog trakta.

Magnezijev klorid sastoji se od 11,8 posto magnezija vezanog za 88,2 posto klorida. Dobiva se isparavanjem slanih voda, uglavnom morske vode (a također i iz Mrtvog mora). Nakon odvajanja natrijevog klorida preostaje gorki talog koji se sastoji uglavnom od magnezijevog klorida i magnezijevog sulfata.(10) Magnezijev klorid mnogo je manje gorak od magnezijevog sulfata.

U suhom obliku magnezijev klorid obično se prodaje u obliku bijelih higroskopnih (privlače vodu) ljuskica, hidriran sa šest molekula vode (heksahidrat) po svakoj jedinici magnezija zajedno s dva kloridna iona (MgCl2). Taj afinitet prema vodi znači da se magnezijev klorid može koristiti kao proizvod zvan “magnezijevo ulje”, koje se može koristiti na koži za transdermalnu terapiju magnezijem. Ono nije ulje u pravom smislu riječi, ali podsjeća na ulje kad se utrljava u kožu.

Uz šalicu čaja od limunske trave s Walterom Lastom, prvi sam put čula da se magnezijev klorid koristi u obliku magnezijevog ulja i da je to detaljno opisano u knjizi “Transdermalna terapija magnezijem” Marka Sircusa. Kao ljekovito sredstvo siguran je za vanjsku i unutarnju upotrebu. Sircus piše: “Otopina magnezijevog klorida ne samo što je bezopasna za tkivo, nego je također izvrsno djelovala na leukocitozu; zato je savršena za vanjsko tretiranje rana.”(11)

Pomlađivanje većim unosom magnezija spor je proces, posebno zato što je količina magnezija koju možemo unijeti, ograničena laksativnim učinkom i potrebom da ga se drži u razumnoj ravnoteži s unosom kalcija i fosfora. Drugi je problem to što zgrčeni mišići imaju slabu cirkulaciju krvi i limfe, što unesenom magneziju otežava otapanje i ispiranje tkiva i kalcificiranih zglobova. Ti problemi mogu zahtijevati upotrebu magnezijevog ulja.

Proces pomlađivanja možemo uvelike ubrzati ako povećamo cirkulaciju kroz stalno zgrčene mišiće korištenjem magnezijevog ulja uz dubinsku masažu tkiva ili jednostavno često trljanje, ili korištenjem u vrućim oblozima. Međutim, moramo biti oprezni s osjetljivom kožom, jer magnezijevo ulje može neko vrijeme izazivati osjećaj žarenja. U tom slučaju najbolje je razrijediti ga do prihvatljive razine. Ako se utrljava u prilično razrijeđenom stanju, može se postupno upiti u kožu, ali u koncentriranom obliku jednostavno ostane ljepljiv i potrebno ga je isprati vodom nakon nekog vremena. Međutim, kod mnogih stanja kao što je artritis i drugih oblika ukočenosti i bolova, dobro je primijeniti ga na zahvaćeno područje i pokriti starim krpama preko noći.

ANTIMIKROBNO DJELOVANJE MAGNEZIJA

Magnezijev klorid također je izvrstan za borbu protiv infekcija, što se ne može reći ni za jednu drugu kombinaciju magnezija.

Prvi istaknuti istraživač koji je proučio i promicao antibiotske učinke magnezija bio je francuski kirurg, prof. Pierre Delbet, dr. med.(12) Godine 1915. tražio je rješenje za čišćenje rana kod vojnika jer je utvrdio da antiseptici koji se tradicionalno koriste zapravo oštećuju tkiva i potiču infekcije umjesto da ih sprečavaju. U svim njegovim ispitivanjima otopina magnezijevog klorida bila je daleko najbolja. Otkrio je da je ona ne samo neškodljiva za tkiva, nego da također uvelike pojačava aktivnost leukocita i fagocitozu, uništavanje patogenih mikroba.

Profesor Delbet kasnije je izveo eksperimente s unutarnjom primjenom magnezijevog klorida i utvrdio, da je on snažan stimulator imunološkog sustava. U njegovim eksperimentima fagocitoza se povećala do 333 posto. To znači da je nakon unosa magnezijevog klorida isti broj bijelih krvnih stanica uništavao do tri puta više mikroba nego ranije.

S vremenom je profesor Delbet otkrio da je magnezijev klorid blagotvoran kod širokog raspona bolesti. To uključuje bolesti probavnog trakta kao što su kolitis i problemi sa žučnom vrećicom, Parkinsonovu bolest, drhtavicu i grčeve u mišićima, akne, ekceme, psorijazu, bradavice i svrbljivu kožu, impotenciju, hipertrofiju prostate, probleme s mozgom i cirkulacijom, astmu, peludnu groznicu, urtikariju i anafilaktičke reakcije. Kosa i nokti postali su jači i zdraviji, a pacijenti su imali više energije.

Profesor Delbet također je otkrio da magnezijev klorid ima vrlo dobar preventivan učinak protiv raka i liječi prekancerozna stanja kao što su leukoplakija, hiperkeratoza i kronični mastitis. Epidemiološke studije potvrdile su da regije s tlom bogatim magnezijem imaju manju učestalost raka od onih s niskim razinama magnezija.

Profesor Delbet rutinski je davao otopinu magnezijevog klorida svojim pacijentima s infekcijama i nekoliko dana prije bilo kojeg planiranog kirurškog zahvata, i ostao iznenađen time što su mnogi od tih pacijenata osjećali euforiju i navale energije. Magnezijev klorid navodno ima specifično djelovanje na virus tetanusa i njegove učinke na tijelo. Čini se da čak štiti od ugriza zmija. Zamorci nisu umrli nakon inače smrtonosnih injekcija zmijskog otrova, a kunić je preživio ugriz zmije otrovnice kad mu je dana otopina magnezijevog klorida.

Još jedan francuski liječnik, dr. A. Neveu,(13) izliječio je u dva dana nekoliko pacijenata oboljelih od difterije upravo magnezijevim kloridom. Također je objavio 15 slučajeva poliomijelitisa koji su bili izliječeni za nekoliko dana ako je tretman započet odmah ili za nekoliko mjeseci ako je paraliza već bila uznapredovala. Dr. Neveu utvrdio je da je magnezijev klorid djelotvoran protiv astme, bronhitisa, upale pluća, emfizema, upale grla, tonzilitisa, promuklosti, prehlade, gripe, hripavca, ospica, rubeole, zaušnjaka, šarlaha, trovanja, gastroenteritisa, gnojnih čireva, apscesa, zanoktica, inficiranih rana i osteomijelitisa.

U novije vrijeme dr. med. Raul Vergini i drugi potvrdili su te ranije rezultate i dodali druge bolesti i stanja popisu uspješnih primjena magnezijevog klorida: akutni napad astme, šok, tetanus, herpes zoster, akutni i kronični konjunktivitis, optički neuritis, reumatske bolesti, mnoge alergijske bolesti i sindrom kroničnog umora. Također su utvrdili da ima blagotvorno djelovanje u terapiji protiv raka. U svim tim slučajevima, magnezijev klorid dao je daleko bolje rezultate od drugih spojeva magnezija.(14)

MAGNEZIJ ZA ŽIVCE

Magnezij ima smirujući utjecaj na živčani sustav, pa se često koristi za poticanje dobrog sna. Također se može koristiti za smirivanje iritiranih i previše podraženih živaca. To je posebno korisno kod epileptičkih napada, konvulzija kod trudnica i “drhtavice” kod alkoholičara. Razine magnezija općenito su niske kod alkoholičara, što doprinosi ili izaziva mnoge od njihovih zdravstvenih problema. Ako su razine magnezija niske, živci gube kontrolu nad mišićnom aktivnosti, disanjem i mentalnim procesima. Živčani umor, tikovi i trzanje, tremor, razdražljivost, preosjetljivost, grčevi u mišićima, nemir, tjeskoba, konfuzija, dezorijentacija i nepravilan rad srca reagiraju na povećan unos magnezija. Česta pojava kod nedostatka magnezija je oštra reakcija mišića na neočekivanu buku. Na tržištu postoje “pilule za pamćenje” koje se sastoje pretežno od magnezija.(15)

Kod nedostatka magnezija san je nemiran, napet i isprekidan čestim buđenjima. Međutim, nisu svi oblici magnezija jednako djelotvorni. U studiji na preko 200 pacijenata, dr. W. Davis koristio je magnezijev klorid kao potencijalno sredstvo za borbu protiv nesanice. Istraživač je izvijestio da se san javljao brzo i nije bio isprekidan, te da je umor nakon buđenja nestao kod 99% pacijenata. Pored toga, smanjile su se tjeskoba i napetost tijekom dana.(16)

Mnogi simptomi Parkinsonove bolesti mogu se prevladati visokim dozama magnezija; drhtavica se može prevenirati, a ukočenost ublažiti. Kod preeklampsije, trudnice mogu dobiti konvulzije, mučninu, vrtoglavicu i glavobolje; u bolnicama ta se stanja tretiraju infuzijama magnezija. Zbog njegovog snažnog opuštajučeg učinka magnezij nije samo dobar za san, nego je od koristi i kod liječenja glavobolja i migrena. Čak je i broj samoubojstava povezan s nedostatkom magnezija: što je u određenom području manji sadržaj magnezija u tlu i vodi, veća je stopa samoubojstava.(17)

Za epilepsiju su tipične abnormalno niske razine magnezija u krvi, spinalnoj tekućini i mozgu, što uzrokuje preveliku podražljivost u nekim regijama mozga. Mnogo je izvještaja o slučajevima epilepsije kod kojih se ona znatno poboljšala ili potpuno povukla kod uzimanja dodatnog magnezija. U pokusu s 30 epileptičara, 450 mg dodatnog magnezija dnevno uspješno je kontroliralo njihove napadaje. U drugoj studiji je utvrđeno da što je razina magnezija u krvi bila niža, epilepsija je bila teža.

Magnezij najbolje djeluje u kombinaciji s vitaminom B6 i cinkom. U dovoljnim koncentracijama, magnezij inhibira konvulzije ograničujući ili usporavajući širenje električnih podražaja iz izolirane skupine moždanih stanica na ostatak mozga. Čak se i početno pražnjenje živčanih stanica koje pokreće epileptički napadaj magnezijem može suzbiti.(18)

MAGNEZIJ ZA POMLAĐIVANJE

Kalcij i magnezij imaju suprotno djelovanje na strukturu našeg tijela. Općenito uzevši, što je struktura našeg tijela mekša, to nam je potrebniji kalcij; što je krutija i nefleksibilnija, treba nam manje kalcija i više magnezija. Magnezij može liječiti degenerativne kalcifikacije naše tjelesne strukture povezane sa starenjem i, uz to, pomoći nam da se pomladimo. Walter Last magnezij zove “mineral za pomlađivanje”.

Mlade žene, djeca i, iznad svega, bebe imaju mekane tjelesne strukture i glatku kožu, s niskim razinama kalcija i visokim razinama magnezija u njihovim organima i mekim tkivima. Njima je općenito potreban visok unos kalcija. To je biokemija mladosti. Kako starimo, postajemo sve manje i manje fleksibilni, što je najizraženije kod starih muškaraca i žena u postmenopauzi.

Arterije otvrdnjavaju i uzrokuju aterosklerozu; koštani sustav kalcificira i uzrokuje krutost, uz okoštavanje kralježnice i zglobova; bubrezi i drugi organi i žlijezde sve se više kalcificiraju i otvrdnjavaju, uz stvaranje kamenaca; kalcifikacija u očima uzrokuje katarakte; pa čak i koža postaje tvrđa, gruba naborana. Na taj način, kalcij je u istom timu s kisikom i slobodnim radikalima, dok magnezij radi zajedno s vodikom i antioksidantima na održanju tjelesne strukture mekanom.

Iako je povećan unos magnezija koristan za većinu ljudi, osobe s niskim krvnim tlakom obično trebaju više kalcija. Normalan krvni tlak je oko 120/80; što je on niži, dnevni unos kalcija trebao bi biti viši. Dok oni s visokim krvnim tlakom mogu imati koristi od unosa do dvostruko veće količine magnezija u odnosu na kalcij, oni s niskim krvnim tlakom mogu uzimati dvostruko više kalcija nego magnezija, ali oba minerala u relativno visokim količinama. Osobe s niskim krvnim tlakom i one sa sklonosti prema upalama također mogu smanjiti svoj unos fosfora.

Jedan ginekolog izvijestio je da su jajnici među prvim organima koji počnu kalcificirati, što vodi do predmenstrualne napetosti. Kad je svojim pacijenticama davao visoke doze magnezija, njihov PMS nestao je i one su se osjećale i izgledale mnogo mlađe. Većina tih žena rekla je da su izgubile na težini, imale više energije, osjećale se manje depresivno i opet uživale u seksu mnogo više nego ranije. Kod muškaraca magnezij je jednako blagotvoran za probleme povezane s povećanom prostatom. Simptomi se obično poprave nakon razdoblja uzimanja dodatnog magnezijevog klorida.(19)

DRUGE KORISTI PO ZDRAVLJE

Vidimo koliko je magnezij neophodan za normalan rad kardiovaskularnog i živčanog sustava, kao i u preko 300 enzimskih reakcija i proizvodnji energije. Prema Marku Sircusu: “Magnezij je najvažniji mineral za održavanje pravilne električne ravnoteže i neometan metabolizam stanica. Magnezij je drugi najzastupljeniji kation (pozitivno nabijen ion) u tijelu. On je transmembranski i unutarstanični modulator stanične električne aktivnosti. Zbog toga njegov nedostatak u tijelu nije ništa manje nego katastrofalan po život stanice. Ipak, ta činjenica nije opće poznata.”(20)

A ne počinju li zdravlje i bolest na razini stanice?

Sircus također kaže: “Bez magnezija nema energije, nema kretanja, nema života.”(21)

U praksi često koristim softverski priručnik pod nazivom Hyperhealth (najbolja baza podataka za prirodnu medicinu na temelju objavljenih znanstvenih istraživanja; pogledati http://www.hyperhealth.com). U njemu se navode zdravstvene koristi od magnezija za različite tjelesne sustave, uključujući kardiovaskularni i živčani sustav (kao što je već rečeno), te probavni, dišni, sustav za izlučivanje, limfni, imunološki, mišićno-koštani i reproduktivni sustav, kao i za proizvodnju energije. Spominje se pozitivan utjecaj magnezija na metabolizam, kao u kontroli težine, šećera i kolesterola u krvi i navodi da je magnezij potreban za metabolizam bjelančevina, škroba i masti, kao i za funkciju jetre, štitne žlijezde
i doštitnih žlijezda. Navode se i koristi za sluh, vid i zdravlje usne šupljine.

Patologije povezene s nedostatkom magnezija su zapanjujuće: hipertenzija i druge kardiovaskularne bolesti, oštećenja bubrega i jetre, migrene, multipla skleroza, glaukom, Alzheimerova bolest, česte bakterijske infekcije, gljivične infekcije, predmenstrualni sindrom (PMS), nedostatak kalcija i kalija, dijabetes, grčevi, slabost u mišićima, impotencija, agresivnost, fibromi, gubitak sluha i akumulacija željeza.(22)

Povećan unos magnezija pomaže u prevenciji ili otapanju bubrežnih i žučnih kamenaca.(23) Aktivacija probavnih enzima stvaranja žuči, kao i poboljšanje zdravlja crijevne flore faktori su koji magnezijev
klorid čine korisnim za normalizaciju probavnih procesa i smanjenje probavnih neugodnosti, nadimanja i smrada stolice. On zapravo smanjuje sve neugodne tjelesne mirise, uključujući smrad pazuha i nogu. To objašnjava zašto je klorofil općenito vrlo djelotvoran za smanjenje tjelesnih mirisa, budući da sadrži mnogo magnezija.

Voljela bih podijeliti neka od vlastitih kliničkih iskustava s magnezijevim uljem. Tretirala sam pacijenticu dijetom i dodacima prehrani dok je ona smanjivala svoj unos lijekova protiv depresije. Stanje
joj se popravljalo, ali je i dalje imala velik problem s nesanicom. Rezultat vježbi opuštanja i pranja stopala u kupki s dodanim magnezijevim uljem bio je daje zaspala još s nogama u kupki!

Druga pacijentica, nakon što je po prvi put upotrijebila magnezijevo ulje, prespavala je cijelu noć i probudila se bez grčeva u nogama. Također je oralno uzimala magnezijev klorid (budući da je gorko-slanog okusa, najbolje ga je uzimati pomiješanog sa sokom).

Dvoje mojih prijatelja nakon što su nekoliko puta namakali stopala osjetilo je blagi metalni okus u grlu. To se može interpretirati kao znak apsorpcije magnezija u sustav. Jedna druga osoba rekla mi je da sanja mnogo više nego inače i da se budi osjećajući se osvježeno nakon upotrebe magnezijevog ulja. Jedan moj kolega primjenom magnezijevog ulja smanjio je oštećenje kože nastalo izlaganjem suncu. Preporučio ga je svojim klijentima i mnogi su imali slične priče u vezi s pjegama od sunca.

I koja riječ upozorenja… Uzimanje dodatnog magnezija trebalo bi izbjegavati imate li ozbiljne probleme s bubrezima (npr. ako ste na dijalizi s ozbiljnom bubrežnom insuficijencijom), kao i kod mijastenije gravis. Provjerite svoje stanje kod liječnika. Budite oprezni kod ozbiljne slabosti nadbubrežnih žlijezda ili niskog krvnog tlaka. Previše magnezija može uzrokovati slabost mišića; ako se to dogodi, privremeno uzimajte više kalcija.

PRIPREMA MAGNEZIJ KLORIDA:

Zakuhaš jednu litru vode i ostaviš da se ohladi. U bocu ili drugu staklenu posudu staviš 33 grama magnezij klorida ( kupi u ljekarni) i zatim uliješ prokuhanu ali ohlađenu (1l) vodu. Dobro zatvori i potresi bocu. Na taj način, uvijek održavaj. Nema potrebe da ju se stavi u frižider.

Dnevna doza: veličina male šalice za kavu, a sve ovisno o problemu bolesti i starosti osobe.

1. Magnezij klorid ponovo uspostavlj mineralnu ravnotežu kod artroze, potičuči funkcije organa, kao što su bubrezi da luče "acidum uricum" - (mokraćna kiselina).
2. Regulira rad živaca-mišića i sudjeluje u prijenosu impulsa u živcima.
3. Mag.Kl. je glavni faktor psihofizičke energije i drži ravnotežu u mehanizmu djelovanja i opuštanja mišića, sprečava zamor mišića i njihovo grčenje, jača mišiće, te je preporučljivo za svakog sportaša.
4. Magnezij klorid je potreban za pravilan rad i funkcioniranje srca, ima važnu ulogu u mnogim biološkim procesima.
5. Poboljšava probavu i daje enrgiju, dobar je antidepresiv, i odlično sredstvo protiv stresa.
6. Igra najvažniju ulogu u reguliranju tjelesne temperature.
7. Koristan je za prevenciju visokog holesterola.
8. Regulira funkciju crijeva.
9. IMA značajnu ulogu u formiranju kostiju,te
10. Čak i u metabolizmu ugljikohidrata i proteina .
11. To je korisno za probleme iritiranih živaca-mišića kao npr.kod tetanusa , epilepsije,itd..
12. Smanjuje količinu masti u krvi, djeluje protiv arterioskleroze, čisti krv, oživljuje
moždane ćelije, daje i održava vitalnost-mladost do duboke starosti.
13. Nakon četrdeset godina organizam čovjeka dobiva sve manje i manje magnezija u hrani što je uzrok starosti i bolesti. Stoga, magnezij treba uzimati u skladu s dobi.
14.  Riješava  probleme prostate i hemoroida.
15. Spriječava gripu.
16. Produžuje mladost-vitalnost.
17. Spriječava pretilost.
18. Spriječava rak.
19. Spriječava arteriosklerozu.
20. Izvrstan laksativ.
21. Regulira probavu.
22. Smanjuje probleme bronhitisa.
23. Sprječava ozebline.
24. Djeluje protiv zadaha.

STAROSNA DOB-UZIMATI:

Od 10 do 50 godina: pola male kafene šalice
Od 51 do 70 godina: Jednu kafenu šalicu ujutro
Od 71 i dalje: Jednu kafenu šalicu ujutro i jednu navečer.

Ljudi koji žive u gradu i hrane se siromašno zbog rafiniranog jela trebaju uzeti malo više magnezija. Za ljude koji žive na zemlji, doza može biti manja. Zasigurno je da osoba koja uzima magnezij, neće riješiti sve probleme svoje bolesti, ali će bolest biti u lakšem obliku, i vitalnost obnovljena.

Uzimanje magnezija ne izaziva ovisnost, to nije kemijski proizvod,već je prirodna tvar- bezopasnosti i može se uzimati istodobno s drugim lijekovima.

KADA SE UZIMA MAGNEZIJ KLORID:

-Kralješnica: ishijas ili križa s dekalcifikacijom. Uzmite jednu dozu u jutro,drugu popodne i treću navečer. Kad je problem jednom rješen, uzimajte dalje da se bolest ne vrati, ali je potrebno uzimati u manjoj mjeri, jedna doza ili dvije na dan, ovisno o starosnoj dobi.
-Artroza: mokraćna kiselina se taloži u zglobovima, posebno u prstima koji otiču. To se događa zato jer bubrezima nedostaje magnezija. Budite oprezni, jer možete oštetiti bubrege.pa uzmite jednu dozu ujutro i ako u roku od 20 dana nema poboljšanja, nastavlja se s jednom dozom ujutro i drugom navečer.

Kod ozdravljenja se  samo nastavi sa preventivnom mjerom ali prema starosnoj dobi.

-Prostata: prema usmenoj predaji: jedan stariji čovjek više nije mogao ići mokriti, savjetovali su mu prije operacije da uzme tri doze magnezija i stanje se poboljšalo.Nakon tjedan dana i bio je izliječen, bez operacije. U slučaju, kada prostata postane ponovo normalna,treba uzimati jednu dozu ujutro i dvije poslijepodne i dvije navečeri. Kada je situacija poboljša, nastaviti s minimalnom dozom za propisanu dob.
-Problemi starosti: nesavitljivost tjela, ukočenost, tremor, krute arterije s naslagom kolesterola na unutarnjoj stjenki, nedostatak aktivnosti mozga. Uzeti jednu dozu ujutro, popodne i treću u večernjim satima. Nakon poboljšanja, uzeti minimalnu dozu za prevenciju, prema dobi.
-Rak: Svatko ga može dobiti i razboljeti se. Rak je rezultat poslijedice oštečenih stanica koje su oštećene zbog prisutnosti štetnih tvari. Te bolesne stanice se ne miješaju-povezuju s zdravim stanicama i nisu štetne, sve dok se njihov broj znatno ne poveća. To se lako može spriječiti putem magnezij klorida i s pomoću zdravih stanica.

Kod sporog širenja raka nije prisutna bol,sve dok ne nastupe progresivni oblici. U tom slučaju, pojavljuju se razni virusi koji napadaju zdrave stanice i uzrokuju širenje bolesti. U slučaju da se bolest već raširila, magnezij klorid može spriječiti širenje , ali ne i izliječiti, i ako su poznati i takvi slučajevi.

Postoje znakovi,koji pokazuju, da je sklonost oboljenju od raka nasljedna. Megnezijev klorid je preventivno sredstvo za rak dojke i da u tom primjeru oboljenja ne degenerira i prouzroči zrakaste forme(oblike)(?).

Trebamo paziti da ne jedemo hranu koja prouzrokuje rak. Magnezij klorid kao lijek, je dovoljan da tijelo(organizam) ima uravnotežene mineralne soli, pa je tako zaštićeno od bilo kakve bolesti.

U svakom slučaju, preporuča se kad se situacija poboljša, smanjenje doze magnezij klorida na najmanju moguću mjeru i to preventivno prema starosnoj dobi. Također je poželjno prestati uzimati mg.kl.od 2 do 4 mjeseca, a zatim nastaviti ponovno 4 do 6 mjeseci s minimalnom dozom, pa prestati, itd..

Nedostatak magnezija u ljudskom tijelu, prouzrokuje između ostalog: opću slabost, degenerativne bolesti poput raka, tuberkuloze, diabetesa, poremećaj živaca a i koštane probleme.
vivijen
vivijen
Moderator Foruma
Moderator Foruma

Zlatni Pehar Za Više Od 10.000 Poruka
Srbija

Grad : Zvezdan
Browser : Opera
Broj Postova : 13509
Broj Poena : 60332
Reputacija : 971
Datum upisa : 29.01.2010
Datum rođenja : 03.08.1953
Godine Starosti : 66
Pol : Ženski Zodijak : Lav Zmija

Zanimanje : slikanje, pisanje,primenjena umetnost
Raspoloženje : smireno
Uzrečica : ah
Knjiga/Pisac : orkanski visovi

Nazad na vrh Ići dole

Normalna Re: Čudotvorna so - magnezijum hlorid

Počalji od vivijen taj Sub 2 Nov - 20:53:01


Zašto je neophodan vitamin C u obliku NATRIJ (SODIUM) ASCORBATA?

Većina bolesti nastaje zbog manjka osnovnih nutritivnih gradivnih materija od kojih su građene naše stanice. U pitanju je nedostatak vitamina, minerala i aminokiselina. To ne podrazumijeva samo kronične bolesti već sve akutne virusne i bakterijske. Uobičajena današnja prehrana ne pruža dovoljnu količinu vitamina, minerala i aminokiselina za održavanje optimalnog zdravlja.

99,9% svih životinja na svijetu, same proizvode vitamin C u formi mineralnog askorbata. Na nesreću, ljudi pate od genetskog poremećaja, hipoaskorbemije - nemogućnosti da sami proizvedu vitamin C. Poznato je samo nekoliko životinja koje imaju isti problem kao ljudi: zamorci, primati i jedna vrsta slijepog miša.

Ovo može, u najvećoj mjeri, da objasni činjenicu zašto ljudi ne žive onoliko dugo koliko bi inače mogli i trebali.

Ovo se najbolje vidi kroz poređenje s našim najboljim prijateljem i najčešćim kućnim ljubimcem, psom. Pas sazrijeva sa dvije godine i nadživi taj period i do sedam puta, ili 14 godina. Ljudi sazrijevaju s 18 - 20 godina. Sa faktorom sedam bi naš životni potencijal mogao biti 140 godina da možemo sami da proizvodimo askorbat u našem organizmu.

Niski nivoi natrij askorbata mogu biti povezani sa većim rizikom za dobijanje raka, kardiovaskularnih bolesti i makularne degeneracije očiju kod starijih osoba.

Istraživanja liječnika nutricionista, doktora Ernesta Krebsa i doktora Dina Burka (SAD), doktora Hansa Nijepera iz Nemačke, doktora Ernesta Kontrerasa iz Meksika, doktora Manuela Navara s Filipina i doktora Šigeakija Sakaija iz Japana, dovela su do zaključka da se u tijelu ništa neće izliječiti bez dovoljno vitamina C u obliku NATRIJ (sodium) ASKORBATA.

NATRIJ ASKORBAT je, apsolutno, neophodan u održavanju života u svim živim organizmima i kad organizam nije u stanju sam da ga proizvede mora se unositi oralno (kroz hranu ili u obliku dodatka prehrani) - što je slučaj kod ljudi. Iako ne možemo ništa učiniti da naš organizam počne proizvoditi Natrij (sodium) askorbat (vitamin C), srećom, oralnim unošenjem Natrij askorbata možemo znatno nadoknaditi taj nedostatak. Bez C vitamina nema izgradnje ni jedne stanice, nema popravljanja krvnih sudova NEMA IZLJEČENJA, nema preventive i ako ga ne uzimamo dovoljno preko hrane (sirovo voće i povrće) moramo ga uzimati kao dodatak prehrani.

Nakon redovitog konzumiranja 6 – 10 gr ascorbata dnevno, u razdoblju od godinu dana, dolazi do potpune obnove strukture cijelog organizma preko obnove kolagena. Dolazi do obnove arterija, blokira se razvoj ateroskleroze, pomaže u spriječavanju srčanih udara a, istodobno, pomaže da se spriječi moždani udar. Osim toga, NATRIJUM ASKORBAT ima vodeću ulogu u otklanjanju kroničnih i akutnih infekcija.

Ovdje je vrlo važno da se napravi razlika između Askorbinske kiseline (vitamina C koji inače kupujemo u ljekarnama) i Natrij (sodium) askorbata (pravog vitamina C u obliku soli). Naime, askorbinska kiselina je dobra jedino da se njome zakiseli neki napitak i iz nje organizam ne može apsorbovati vitamin C. Jedini pravi vitamin C, koji se potpuno apsorbuje i koji ne podiže krvni tlak iako je sol. NATRIJ ASKORBAT je bitno različit od kuhinjske soli koja je Natrij klorid.

Dvostruki dobitnik Nobelove nagrade, dr Linus Pauling je bio među prvima koji su shvatili ogromnu ključnu važnost vitamina C (u obliku sodium - natrij ascorbata ) u održavanju zdravog imunološkog sustava. Kasnije su mu se pridružili i dr Krebs, dr Burk, dr Nijeper, dr Sakai i mnogi koji su shvatili pravi značaj unosa velikih količina vitamina C, ne obazirući se na farmakološke preporuke od besmislenih 80 do 300 mg. Kalifornijska studija pokazala je da osobe koje konzumiraju više od 2 gr Natrij ascorbata ( vitamin C ) na dan smanjuju rizik od prerane smrti za 60 - 70 posto. Istraživači iz Nacionalnog instituta za gerijatriju ( starenje ) izvješćuju da starije osobe koje uzimaju vitamin C i E imaju za 65 posto veće šanse da ne umru prerano od bolesti koje prate njihovu dob.

Poznate su riječi dr Paulinga (dvostrukog dobitnika Nobelove nagrade): "Kada bi ljudi uzimali 5 do 10 grama Natrij askorbata dnevno, doživjeli bi duboku starost u najboljem zdravlju".

"New England Journal of Medicine" je objavio dva članka koja jasno podržavaju uzimanje vitamin E kao dodatka prehrani. Redovnim uzimanjem vitamina E, za oko 40% se smanjuje rizik od kardiovaskularnih bolesti. Ako se tome pridoda i vitamin C u obliku NATRIJ ASCORBATA, rizik od dobijanja srčanih bolesti smanjuje se se za više od 90 posto.

Kanadski lječnicii dokazali su da nedostatak vitamina C uzrokuje bolest poznatu pod imenom „ateroskleroza“. Otkrili su da se bolest javlja kod 100% životinjskih eksperimentalnih subjekata kojima je uskraćen vitamin C a koje ga same ne sintetiziraju. Nadalje, pokazali su da je sam vitamin C dovoljan za povlačenje ateroskleroze kod laboratorijskih životinja. (G.C.Willis, „The Reversibility of Atherosclerosis“, Canadian Medical Association Journal, sv.77, 15. lipnja 1957. str. 106-109).

Tim je proveo slična istraživanja i na ljudima. Rezultati, iako nisu bili konačni, pokazivali su smanjenje aterosklerotskog plaka kod dvije trećine ispitanika.

Treba istaknuti da se radilo o istraživanju malih doza, ne većih od 1.500 mg dnevno.

Iskustva pomenutih doktora su pokazala da je NATRIJ ASKORBAT (vitamin C) osnovni dodatak ishrani neophodan u prevenciji ali i u liječenju većine bolesti, posebno kad su u pitanju:

kanceri - kao obavezan dodatak uz B17 (posebno se za leukemiju tvrdi da ne bi bila opasnija od gripa uz velike količine NATRIJ ASKORBATA, a kod raka kože i probavnog trakta,
direktno zacijeljuje rane)
kardiovaskularne bolesti (apostrofirana je arterioskleroza, gdje vitamin C (Na askorbat) IZBACUJE i zamjenjuje HOLESTEROL, popravljajući oštećene krvne žile)
odvikavanje (skidanje) od narkomanije - (popunjava receptore za drogu i uklanja zavisnost)

TREBA ZAPAMTITI:

Da bi povratili zdravlje to mora biti učinjeno nutricionistički, nikako farmakološki. Sve stanice našega tijela izgrađene su isključivo od onoga što jedemo i pijemo. Niti jedna stanica se ne sastoji od farmakoloških preparata (tzv. lijekova). Do bolesti dolazi isključivo zbog manjka osnovnih gradivnih materija u našem tijelu, zbog poremećaja u optimalnoj koncetraciji prirodno prisutnih tvari u zdravom tijelu.

Javnost sve više počinje uviđati da je farmakologija, najprofitabilnija industrija na svijetu. Lijekovi na recept stvaraju potrebu za drugim lijekovima i uvode pacijente u začarani krug stalnih, redovitih potrošača.

Prvi, ujedno i najteži manjak, je manjak vitamina C u obliku NATRIJ ASORBATA.

Tajna je da se NAJBOLJE ZDRAVLJE postiže uzimanjem visokih doza vitamina C, u obliku NATRIJ ASKORBATA i time se izbjegava potreba za uzimanjem tzv. lijekova na recept, tajna koju farmakologija, kontrolišući vlade i preko njih donoseći apsurdne zakone, pokušava što duže održati tajnom.

Pogledajte što o tome kaže dr Roso:
https://www.youtube.com/watch?v=AHCsNgCKeuM

Evo što još Nenad Roso dr Naturopatije kaže o Natrij askorbatu:

Tolerancija na NATRIJ ASKORBAT

TOLERANCIJA CRIJEVA NA Na ASCORBAT KOD POJEDINIH BOLESTI

Natrij askorbat je kristalni prah slankastog ukusa i jedna kavena žličica ima oko tri grama. On se lako rastvara u vodi, soku kao i u kuvanoj hrani (ohlađenoj), za razliku od askorbinske kiseline koja ima kiseo ukus i ne može se davati u velikim količinama u svakoj hrani. Rastvor natrij askorbata ima skoro idealnu pH vrijednost , nešto iznad 7, dok je pH askorbinske kiseline 3. Unos velikih količina vitamina C je zato moguć samo sa askorbatom. Da napomenemo i da velike količine natrij askorbata izazivaju dijareju koja može trajati i desetak dana, u zavisnosti koliko dugo se sprovodi terapija. Tolerancija crijeva teških bolesnika na natrij ascorbat je velika, čak i do 200 gr na dan ne mora dovesti do dijareje. Kako se pacijentu poboljšava zdravstveno stanje tako i tolerancija crijeva na velike količine askorbata opada.

STANJE Grama/dan Broj doza u danu
Normalno 5-15 4
Blaga prehlada 30-60 6-10
Jaka prehlada 60-100 8-15
Gripa 100-150 8-20
Coxackie virus 100-150 8-20
Mononukleoza 150-200 12-25
Virusna upala pluća 100-250 12-25
Astma, peludna hunjavica 15-50 4-8
Alergija na okoliš I hranu 1-50 4-8
Opekotine, kirurške rane 25-150 6-20
Fizički napori I stresovi 15-30 4-6
Rak 30-100 5-15
Upala kralješaka 15-100 5-15
Reiterova sindrom 15-60 4-10
Reumatski arthritis 20-100 5-15
Bakterijske infekcije 30-200 10-25
Hepatitis 30-100 6-15
Candida gljivica i ostale 20-200 6-25
Natrij askorbat se može primjenjivati i za brzi izlazak pacijenta iz anestezije umjesto da se čeka da se anestetik sam razgradi, pri čemu je neophodan višesatni intenzivni nadzor. Sa velikim dozama od 30 do 50 grama datim intravenozno anestezirani pacijent se može probuditi dok je još u operacionoj sali. Ovdje treba imati u vidu da natrium askorbat u velikim dozama djeluje i kao analgetik. Sa druge strane, ne smije se davati prije anestezije, jer bi u tom slučaju bile neophodne velike količine anestetika.

Može se koristiti i u tretmanu šizofrenije, gdje se i inače koriste vitaminske megadoze, ukoliko se velike količine natrij askorbata i nijacina daju zajedno. Kod ovakvih pacijenata “receptivna" mjesta u mozgu mogu biti zasićena endogeno stvorenim halucinogenima ili šizomimetičkim metabolitima, tako da natrij askorbat može djelovati istiskivanjem ove halucinogene molekule i zauzimanjem njenih receptivnih mjesta. Ali, za ovu namjenu se moraju davatiti samo velike doze, kao i kod narkomana. Uobičajeno kliničko davanje od nekoliko grama natrij askorbata, zajedno sa kompleksom megavitamina, nije dovoljno za ovu namjenu, pa će i pravi rezultat izostati.

Dr Stoun je hipoaskorbemiju vidio i kod osoba oboljelih od leukemije, što ga je navelo na zaključak da se velikim dozama Vitamina C može tretirati i ova bolest.
“Leukemija nije jedna bolest već kombinacija neoplastične bolesti krvi i teškog biokemijskog skorbuta. Skorbut se može ispraviti samo velikim dnevnim dozama askorbinske kiseline (iz voća i povrća) ili natrij askorbata u prahu. Tajna je da se upotrebi 25 do 100 grama (25 000 do 100 000 miligrama) ili više askorbata dnevno koji se podijeli u četiri ili pet doza i daje oralno ili intravenozno ili u kombinaciji”. “Olakšanje od skorbutnog tereta dati će pacijentu šansu da se organizam bori sa neoplastičnim procesom. Može se reće da bez teškog biokemijskog skorbuta, leukemija može biti relativno benigna bolest”, zapisao je dr Irvin Stoun još 1966.

U svom nastojanju da zainteresuje neku od vodećih američkih onkoloških bolnica ili državne autoritete da klinički ispitaju njegovu Megaskorbičnu terapiju protiv leukemije poslao je svoje naučne radove na adrese tri medicinske revije koje su se bavile publikovanjem radova o liječenju kancera. Dva urednika su odbila da Stounov rad objave bez ikakvog objašnjanja, a urednik trećeg žurnala je odgovorio da iz samog naslova rada gdje se spominje riječ “askorbat” zna da taj tretman ne funkcionira.

Na osnovu čega je ovaj urednik to znao kada klinička ispitivanja ovakvog metoda liječenja nikada nisu vršena?

Jednostavno zato što je iza svih ovih revija stajao farmakobiznis. Oni su očito znali da im askorbat može “oteti” veliki broj profitabilnih pacijenata a, Oni ne žive od zdravlja već isključivo od bolesti.

vivijen
vivijen
Moderator Foruma
Moderator Foruma

Zlatni Pehar Za Više Od 10.000 Poruka
Srbija

Grad : Zvezdan
Browser : Opera
Broj Postova : 13509
Broj Poena : 60332
Reputacija : 971
Datum upisa : 29.01.2010
Datum rođenja : 03.08.1953
Godine Starosti : 66
Pol : Ženski Zodijak : Lav Zmija

Zanimanje : slikanje, pisanje,primenjena umetnost
Raspoloženje : smireno
Uzrečica : ah
Knjiga/Pisac : orkanski visovi

Nazad na vrh Ići dole

Normalna Re: Čudotvorna so - magnezijum hlorid

Počalji od vivijen taj Sub 2 Nov - 20:42:07


MAGNEZIJ KLORID i NATRIJ ASKORBAT čudesna kombinacija za PODMLAĐIVANJE i DUGOVJEČNOST

Osnova dobrog zdravlja, usporenja starosti i podmlađivanja je, prije svega, dobra probava, a to znači unos dovoljne količine hrane bogate vlaknima, hrane bogate magnezijem i dovoljan unos hrane bogate vitaminom C.
Ako svega toga nema dovoljno u hrani koju konzumiramo onda je neophodan unos suplemenata (dodataka prehrani) u različitim oblicima.
MAGNEZIJ KLORID i NATRIJ ASKORBAT: PODMLAĐIVANJE / ZDRAVLJE / PREVENCIJA / LIJEČENJE

MAGNEZIJ KLORID, MINERALNI SUPLEMENT, DOBIJEN ISPARAVANJEM IZ MORSKE VODE, DRAGOCJEN JE ZBOG SVOJE SPOSOBNOSTI DA POTIČE ZDRAVLJE I VITALNOST, LIJEČI BROJNE BOLESTI, USPORAVA PROCES STARENJA I SUZBIJA INFEKCIJE.

"Magnezij je upravo čudotvoran mineral po svom iscjeljujućem učinku na širok raspon bolesti, kao i po svojoj sposobnosti da podmladi ostarjelo tijelo”.

Ova izjava umirovljenog biokemičara i nutricionista Waltera Lasta u kojoj je sažeo ključnu važnost magnezija za naše zdravlje nije pretjerana. Znamo da je neophodan za mnoge enzimske reakcije, posebno kod proizvodnje stanične energije, za zdravlje mozga i živčanog sustava, a takođe i za zdrave zube i kosti. Međutim, iznenađuje da je u obliku klorida također impresivan borac protiv infekcija.

Uzimanje magnezija ne izaziva ovisnost, to nije kemijski proizvod, već je prirodna tvar i može se uzimati, bez opasnosti, istodobno sa drugim lijekovima.

Proces podmlađivanja možemo uvelike ubrzati ako povećamo cirkulaciju kroz stalno zgrčene mišiće korištenjem magnezijevog ulja uz dubinsku masažu tkiva ili jednostavnim čestim trljanjem, ili polaganjem vrućih obloga. Međutim, potrebna je određena opreznost s jako osjetljivom kožom jer, magnezijevo ulje može na kratko izazivati osećaj žarenja i golicanja. U tom slučaju, najbolje je razrijediti ga do prihvatljive razmjere. Ako se utrljava u prilično razrijeđenom stanju, može potpuno da se upije u kožu ali, u koncentriranom obliku može ostati ljepljiv i možda je potrebno isprati ga vodom nakon nekog vremena (dva do tri sata). Međutim, kod mnogih stanja kao što je artritis i drugih oblika ukočenosti i bolova, dobro je staviti natopljene obloge na zahvaćeno područje, odnosno, nanijeti deblji sloj i pokriti (uviti) preko noći.

To je detaljno opisano u knjizi "Transdermalna terapija magnezijem" Marka Sircusa. "Otopina magnezij klorida, ne samo što je bezopasna za tkivo nego također izvrsno djeluje na leukocitozu te je savršena za spoljašnje tretiranje rana."
MAGNEZIJ ZA PODMLAĐIVANJE

Kalcij i Magnezij imaju suprotno djelovanje na strukturu našeg tijela. Uopćeno, što je struktura našeg tijela mekša, to nam je potrebniji Kalcij; što je krutija i nefleksibilnija, treba nam manje Kalcija i više Magnezija.

Magnezij može da liječi degenerativno kalcificiranje naše tjelesne strukture povezane sa starenjem i, uz to, pomoći nam da se podmladimo. Walter Last, Magnezij zove "MINERAL ZA PODMLAĐIVANJE".

Mlade žene, djeca i, iznad svega, bebe imaju mekane tjelesne strukture i glatku kožu, s niskim razinama Kalcija i visokim razinama Magnezija u njihovim organima i mekim tkivima. Njima je općenito potreban visok unos Kalcija. To je biokemija mladosti. Starenjem, postajemo sve manje i manje fleksibilni, što je najizraženije kod starijih muškaraca i žena u postmenopauzi.

Jedan ginekolog, izvjestio je da su jajnici među prvim organima koji počnu kalcificirati, što vodi do predmenstrualne napetosti. Kad je svojim pacijenticama davao visoke doze magnezija, njihov PMS je nestao i one su se osjećale i izgledale mnogo mlađe. Većina tih žena je rekla da su izgubile na težini, imale su više energije, osjećale se manje depresivno i opet su uživale u seksu mnogo više nego ranije. Kod muškaraca, magnezij je jednako blagotvoran za probleme povezane s povećanom prostatom. Simptomi se obično poprave nakon razdoblja uzimanja dodatnog magnezij klorida.

Arterije otvrdnjavaju i uzrokuju arterosklerozu; koštani sustav kalcificira i uzrokuje krutost, uz okoštavanje kičmenog stuba i zglobova; bubrezi, žlijezde i drugi organi sve više kalcificiraju i otvrdnjavaju, uz stvaranje kamenaca. Kalcificiranje u očima uzrokuje katarakte, pa čak i koža postaje tvrđa, gruba, naborana.

Na taj način, Kalcij je u istom timu s Kisikom i slobodnim radikalima, dok Magnezij radi zajedno s vodikom i antioksidantima na održanju tjelesne strukture mekanom.

Jedan od najjačih antioksidanata je, svakako, vitamin C u obliku NATRIJ ASKORBATA.

Nemogućnost da sami proizvedemo vitamin C u svom organizmu, u najvećoj mjeri može da objasni činjenicu zašto ljudi ne žive onoliko dugo koliko bi inače mogli i trebali.

Pas sazrijeva sa dvije godine i nadživi taj period i više od sedam puta, ili više od 14 godina (što ovisi o kasnijem načinu prehrane). Ljudi sazrijevaju s 18 - 20 godina i sa faktorom sedam, naš bi životni potencijal mogao biti 140 godina, kad bi naše tijelo moglo samo da proizvodi askorbat.

Nakon redovitog konzumiranja 6 – 10 gr ascorbata dnevno, u razdoblju od godinu dana, dolazi do potpune obnove cijelog organizma preko obnove kolagena. Dolazi do obnove arterija, blokira se razvoj arteroskleroze, pomaže u sprečavanju srčanih udara a, istodobno, pomaže da se spriječi moždani udar. Osim toga, NATRIJ ASKORBAT ima vodeću ulogu u otklanjanju kroničnih i akutnih infekcija, izuzetno pomaže da se crijeva redovno prazne, a redovno pražnjenje crijeva je osnova i početak sveukupnog zdravlja .

Dr Linus Pauling (dva puta dobitnik Nobelove nagrade) izjavio je:
"Kada bi većina ljudi uzimali 5 - 10 gr ascorbata dnevno, doživeli bi duboku starost u najboljem zdravlju".

UKRATKO: Proces podmlađivanja možemo uvelike ubrzati korištenjem Magnezijevog ulja, čime povećamo cirkulaciju kroz stalno zgrčene mišiće uz dubinsku masažu tkiva ili jednostavno, čestim trljanjem. Pomaže i korištenje vrućih obloga. Unošenjem većih količina Natrij askorbata, regulirati ćemo stolicu i time omogućiti olakšano pražnjenje crijeva. Tome će mnogo pomoći i redovno unošenje sirovog voća i povrća – bogatog vlaknima.

VAŽNA NAPOMENA: Opisi bolesti i mogući načini liječenja namijenjeni su isključivo informiranju i zdravstvenom prosvjećivanju opće populacije, te nipošto ne zamjenjuju lijčničku dijagnozu ili liječenje. Za sve dodatne informacije vezane uz Vaše zdravlje obratite se svom liječniku. Ovdje navedene informacije sakupljene su iz raznih izvora, stručnih knjiga, interneta, kao i od ljudi koji se profesionalno bave liječenjem. Ipak, sami odgovarate za Vaše liječenje - kao što ste sami odgovorni za svoje zdravlje!!!
MAGNEZIJEVO ULJE

(za svakodnevnu trans-dermalnu upotrebu - nije doista ulje već daje takav osjećaj kad se utrljava u kožu)

Otopina se priprema tako da odnos Magnezij klorida i vode bude 1 : 1. Na primjer, u 1 dl kipuće vode (skinute sa vatre) sipa se 100 grama Magnezij klorida (pola pakovanja) i promiješa da se potpuno otopi. Kad se ohladi, sipa se u priloženu bocu s rasprskivačem i slobodno prska po tijelu. Može lagano da se utrlja u kožu kako bi apsorpcija bila bolja i brža, pod uslovom da koža nije previše osjetljiva .
Ostavi se na tijelu dva, tri sata (može i preko noći) i potom se može isprati, što nije neophodno. Moguć osjećaj golicanja i topline po koži je normalan. Ako koža pocrveni i to crvenilo potraje duže od sat vremena, za slijedeće prskanje se napravi blaža otopina (sa manje Magnezij klorida) ili se ranije ispere.
Može se prskati po cijelom tijelu ali posebna preporuka je da se naprska po stomaku i ispod pazuha jer tu je najbolja apsorpcija.
Takođe je primjećeno da se bolje spava ako se prije spavanja naprska na ova dva mjesta (odnosno – tri, jer imamo dva pazuha).
Za bolna mjesta, preporuka je da se naprave oblozi koji mogu da se drže preko noći.
ORALNA UPOTREBA


Za oralnu upotrebu dovoljno je staviti tridesetak grama – jedna prepuna jušna žlica, Magnezij klorida u jednu litru prokuvane (i ohlađene) ili destilirane vode (one za glačala) i to piti dva do tri puta dnevno u malim gutljajima – ukupni dnevni unos treba da je oko pola decilitra ili jedna mala šalica za kavu.

Kontraindikacije:
Oralnim unošenjem Magnezij klorida može doći do prolaznog proljeva i tad se preporučuje da se pređe samo na transdermalnu upotrebu (preko kože). Oralnu upotrebu treba izbjegavati i kod problema sa insuficijencijom bubrega, problemima u probavnom traktu i kod srčanih aritmija.
Potrebno je shvatiti da ovo nisu medicinske preporuke već samo iskustvene i svaka upotreba je na vlastitu odgovornost. Na pojavu bilo kakve nepovoljne reakcije treba se obratiti svom liječniku.
vivijen
vivijen
Moderator Foruma
Moderator Foruma

Zlatni Pehar Za Više Od 10.000 Poruka
Srbija

Grad : Zvezdan
Browser : Opera
Broj Postova : 13509
Broj Poena : 60332
Reputacija : 971
Datum upisa : 29.01.2010
Datum rođenja : 03.08.1953
Godine Starosti : 66
Pol : Ženski Zodijak : Lav Zmija

Zanimanje : slikanje, pisanje,primenjena umetnost
Raspoloženje : smireno
Uzrečica : ah
Knjiga/Pisac : orkanski visovi

Nazad na vrh Ići dole

Normalna Re: Čudotvorna so - magnezijum hlorid

Počalji od vivijen taj Sub 2 Nov - 20:39:06


MAGNEZIJ U TERAPIJI KANCERA - NJEGOV NAJVAŽNIJI OBLIK:
MAGNEZIJ KLORID

Zasićenje Magnezijem uzrokuje ubrzani nestanak periostilnih tumora.

Poljak Aleksandrovic i ostali istraživači su pronašli da 46% pacijenata tretiranih u ICU centru za kancer imaju prisutan nedostatak Magnezija. Zaključili su da je kod pacijenata, kritično bolesnih od kancera, taj nedostatak vrlo visok.

Teško je u opće razmišljati da nedostatak Magnezija može povećati rizik od kancera ali, kao što znamo da dehidracija ili gušenje može izazvati smrt, tako smo sigurni da nedostatak Magnezija vodi direktno do kancera.

Morate uzeti u obzir da transport preko 300 enzima i iona zahtjeva Magnezij i da njegova uloga u metabolizmu masnih kiselina i fosfolipida neposredno utječe na čvrstinu i stabilnost stanične membrane i da bilo kakvo slabljenje fiziologije stanice vodi do infekcije, kako okolnog tkiva tako i samog tumora. Ove infekcije postaju integralni dio raka. Nedostatak Magnezija postaje neposredna prijetnja za zdravlje naših stanica. Bez dovoljne količine magnezija, naše stanice kalcificiraju i propadaju.

Smatra se da nedostatak Magnezija uzrokuje kancerogenezu (nastanak kancera), posebno u slučaju solidnih tumora a da uzimanje velikih doza Magnezija upravo to spriječava.
Magnezij štiti stanice od Aluminija, Žive, Olova, Kadmija, Berilija i Nikla

Ne samo što je neophodan u preživljavanju naših stanica, već je Magnezij izuzetan zaštitnik od teških metala i slobodnih radikala. Svojim prisustvom omogućuje sintezu Glutationa, što je jedan od najpoznatijih neutralizatora Žive. Bez tog rada na čišćenju, usljed nedostatka Magnezija, stanice poćinju da propadaju i postaju stanično "smeće", sakupljaći teških metala, što je onda odlično okruženje za privlačenje infekcija - kancera.

I jedna zanimljiva studija o utjecaju alkohola (alkoholnih pića) na pojavu i razvoj kancera dojke kod žena. Odavno su istraživači utvrdili da davanje Magnezija u ishrani onih koji pate od njegovog nedostatka, kao što su alkoholičari, smanjuje rizik od pojave maligniteta. Sada su definitivno utvrdili da žene koje popiju jedno ili dva pića u toku dana, svejedno koje alkoholno piće, imaju 10% povećan rizik od kancera dojke. One koje popiju više od tri pića povećavaju taj rizik na 30%. Što više alkoholnih pića to se više spušta nivo Magnezija u organizmu.

Alkohol je odujvek bio poznat kao nešto što uništava Magnezij u organizmu i Magnezij je bio jedan od prvih suplemenata koji se davao alkoholičarima za detoksikaciju i "skidanje" sa alkohola.

Istraživači iz "Škole za javno zdravlje", Univerziteta u Minesoti su došli do zaključka da dijeta bogata Magnezijem uveliko snižava pojavu kancera debelog crijeva. Prethodna studija iz Švedske je pokazivala da žene koje Magnezij uzimaju u maksimalnim dnevnim dozama imaju 40% manji rizik da obole od kancera od onih koje uzimaju minimalne količine ovog minerala.

Čak i anti-kancerogeno djelovanje Kalcija kod raka debelog crijeva, u stvari je povezano sa nivoima Magnezija, pokazuju najnovije studije. Velike količine Kalcija i Magnezija zajedno, smanjuju rizik od raka ali, velike količine samo Kalcija spriječavaju apsorpciju Magnezija i povećavaju rizik od raka rektuma i debelog crijeva.


Pojava Hypomagnesemie (nedostatka Magnezija) primjećena je kod 78% djece oboljele od leukemije, sa prethodno indikovanom anoreksijom i povećanim izbacivanjem crijevnog sadržaja i gubitkom Magnezija kroz mokraću.

Nekoliko studija je pokazalo znatan porast kancera u regionima sa niskim nivoima Magnezija u vodi ili zemljištu, a isto važi i za Selen. U Egiptu, stopa kancera je na nivou od 10% u odnosu na Evropu ili Ameriku, a na selu gotovo da nit ne postoji. Glavna razlika je u ekstremno velikim dozama Magnezija: 2,5 do 3 grama, koje to stanovništvo unosi u organizam, što je deset puta više od onoga što se unosi u Zapadnim zemljama.

Ako sve ovo pogledamo, teško ćemo naći pacijenta oboljelog od raka sa Magnezijem na približno normalnim nivoima na staničnom nivou, što drugim riječima znači da RAK U OPĆE NE POSTOJI U STANIČNOM OKRUŽENJU PUNOM MAGNEZIJA. Jednostavna medicinska logika ukazuje da bi organizam trebalo zasititi Magnezijem, najbolje, transdermalnim uzimanjem (preko kože) jer time se u potpunosti izbjegavaju problemi moguće pojave proljeva ili mogućnost bubrežnih problema, a nedostatak Magnezija se pokazao kao osnovni klinički poremećaj ali, medicinski establišment naprosto ne može proturiti kroz svoje "tvrde glave" koliko je to izuzetno važan preparat.

Situacija izgleda kao da je neko jednostavno "isključio prekidač" medicinskoj inteligenciji. U stvari, upravo to je i učinjeno i čini se da je prekasno da sami redefinišu svoje stavove, što je tragično. Iako Magnezij unapređuje proizvodnju obrambenih supstanci u organizmu, kao što su antitijela i značajno podiže operabilnu aktivnost bijelih granulocitnih krvnih stanica (što je pokazao Delbert još 1915. sa Magnezij kloridom) i doprinosi mnogim funkcijama koje osiguravaju stabilnost staničnog metabolizma, nitko ne razmišlja da to iskoristi u primarnoj terapiji raka. Čak i gore od toga, medicinski establišment ne koristi Magnezij niti u sekundarnoj terapiji, u stvari, ne koristi ga u opće već radije koriste zračnu i kemo terapiju koje još više snižavaju nivo Magnezija. Ne nastojati organizam pacijenta zašititi Magnezijem na staničnom nivou, može se smatrati izuzetnim nemarom, posebno kod pacijenata oboljelih od raka kada im je život u pitanju. Onkologa koji ignoriše nivo Magnezija kod svog pacijenta može se uporediti sa liječnikom u Hitnoj koji ne preduzima reanimaciju kad pacijent prestane disati. Oni koji su prošli kemoterapiju imaju četiri puta više razloga obratiti pažnju na ovu priču o neophodnom zasičenju stanica Magnezijem.
MAGNEZIJ KLORID JE PRVI I NAJVAŽNIJI DIO STRATEGIJE TRETIRANJA KANCERA

Najjednostavnije i najjasnije rečeno, naša preporuka je da se od prvog dana ulaska u protokol borbe protiv raka "praktično udavite" u uzimanju Magnezij klorida preko kože (Transdermalno uzimanje). Kada je rak u pitanju, ovo treba biti prvi ali, nikako i posljednji korak o kome treba razmišljati. Potrebno je tri do četiri mjeseca intenzive transdermalne terapije da Magnezij stigne na stanični nivo na kome treba biti ali, već za nekoliko dana pacijent će osjetiti efekte ove spanosne terapije. Za mnoge ljude čije tijelo vapi za Magnezijom, iskustvo nije mnogo drugačije od onog koje ima osoba koja izađe iz pustinje žedna do iznemoglosti. To je osnova života, upravo toliko neophodna, upravo toliko važna.

To je ona snaga Magnezija koja vam može spasiti život u slučaju srčanog zastoja, koja može poništiti štetu nastalu srčanim udarom ako se primjeni na vrijeme, ista ona snaga koja može spasiti život nekome tko je obolio od raka. Sve što pacijent treba uraditi je da Magnezij klorid sipa u kadu s vodom u kojoj će se okupati ili da ga direktno nanese (naprska) na tijelo. Ima li nešto jednostavnije???

Kada se MAGNEZIJ KLORID nanese direktno na kožu, apsorbuje se transdermalno i ima gotovo trenutan efekt na kroničnu ili akutnu bol
Posebna napomena o Kalciju i kanceru

Eksperti smatraju da pretjerana upotreba Kalcija može biti nerazumna, u svjetlu posljednjih studija jer može dovesti do porasta rizika od kancera prostate. "Postoje osnovane sumnje da Kalcij ima važnu ulogu u razvoju raka prostate", izjavila je dr Carmen Rodrigez.

Neželjeni efekti uzimanja veće količine Kalcija mogu biti povećana količina Kalcija u krvi, stvaranje kamenja u bubrezima i komplikacije s bubrezima. Povećani nivoi Kalcija su takođe povezani sa artritisom i problemom sa krvnim žilama i zglobovima, kalcifikacijom mekog tkiva, hipertenzijom i srčanim udarom, povećanjem triglicerida, gastrointenstinalnim problemima, promjenama u raspoloženju i depresivnim poremećajima i kroničnim disbalansom magnezija, cinka željeza i fosfora.

Kalcij i magnezij imaju suprotno djelovanje u odnosu na tjelesnu strukturu. Opće pravilo je da što nam je struktura tijela ukočenija, manje nam treba Kalcija a više Magnezija

Velike doze Kalcija interferiraju sa vitaminom D i blokiraju njegovu ulogu u liječenju i spriječavanju nastanka kancera, bez obzira što se i dalje nastavlja sa unosom velike količine vitamina D.

Magnezij je mineral mladosti – pomlađivanja i spriječava kalcifikaciju organa i tkiva,

što je inače karakteristična degeneracija koja se događa s godinama


Preporučeni odnos Magnezija prema Kalciju je 1:2 do 1:1. Za one koji su zainteresirani za prevenciju kancera preporuka je da se drže bliže odnosu 1:1. a za prvih šest mjeseci terapije taj odnos bi mogao biti i 10:1 u korist Magnezija. U stvarnost, ne treba ni paziti na ovaj odnos jer, jedino za koga može biti opasnosti od ekstremnih količina Magnezija su osobe koje imaju bubrežnih problema. Ako je netko zabrinut oko unosa Kalcija, neka jede hranu bogatu istovremeno Kalcijem i Magnezijem, kao što je pečeno sjeme sezama.

Do 30% energije stanice se koristi da se iz nje izbaci Kalcij

Za pacijente sa kancerom, transdermalni pristup, kombiniran sa oralnim uzimanjem, pruža priliku da se nivo Magnezija podigne snažno i brzo. U hitnim situacijama mogu se primjeniti dvije ili tri terapije dnevno, ali za snažnu sistemsku terapiju, dovoljno je da se napravi jedinjenje od tridesetak grama Magnezij klorida i rastrlja ili naprska po cijelom tijelu, jednom dnevno. Potrebno je reći da je Magnezij, u stvari, ključ pravilne apsorpcije i iskoristivosti Kalcija u organizmu, isto kao i ostalih nutritivnih elemenata. Previše Kalcija bez dovoljno Magnezija ne iskorištava se pravilno i Kalcij može postati toksičan, uzrokujući bolna stanja u tijelu.

Pokazalo se da je potreba za Kalcijem i kod žena i kod muškaraca znatno manja od onih ranije preporučivanih

vivijen
vivijen
Moderator Foruma
Moderator Foruma

Zlatni Pehar Za Više Od 10.000 Poruka
Srbija

Grad : Zvezdan
Browser : Opera
Broj Postova : 13509
Broj Poena : 60332
Reputacija : 971
Datum upisa : 29.01.2010
Datum rođenja : 03.08.1953
Godine Starosti : 66
Pol : Ženski Zodijak : Lav Zmija

Zanimanje : slikanje, pisanje,primenjena umetnost
Raspoloženje : smireno
Uzrečica : ah
Knjiga/Pisac : orkanski visovi

Nazad na vrh Ići dole

Normalna Re: Čudotvorna so - magnezijum hlorid

Počalji od vivijen taj Sub 2 Nov - 20:29:10


Овај чланак је написао свештеник, отац Jahn Schorr, професор физике и биологије.

„Када сам имао 61 годину, скоро сам остао парализован, а то је било пре 12 година. Пре него што сам започео лечење магнезијум хлоридом, јаки бол ме је пробадао у леђима, што је било, према речима лекара, неизлечиво. Кад сам ујутро устао, осетио сам јаке болове у кичми. Живац (ишијатикус) је проузроковао болове. Тешко сам се кретао, морао сам све да радим седећи.
То је трајало око годину дана. Бол је постајао толико озбиљан да сам морао отказати сва путовања. Једнога дана сам се вратио у град Флореанаполис (Бразил) и потражио новог специјалисту који ће ми помоћи. После радиографије су ми рекли да су моји пршљенови у тешком стању јаке декалцификације. Није ми било помоћи. На крају сам имао велике муке с боловима, било да сам седео, стајао, лежао...
Након свега тога сам се запитао: Шта је ТО што могу учинити? За традиционалну медицину сам био изгубљен случај, тако да ми је преостала само Божја помоћ. Молио сам БОГА за неко решење. Затим се десило да су ме кроз неколико дана носили у Порто Алегро (Бразил). Тамо сам се упознао с оцем Хуарезом, који ме је уверио да је лечење мог проблема врло једноставно. Рекао ми је да за ТО морам узети магнезијом хлорид. Он ми је показао медицинску књигу оца Поига, шпанског свештеника и славног биолога који је открио лековиту моћ магнезијум хлорида, стекавши искуство у оквиру своје духовне заједнице. У то време је његова мајка имала тешку артрозу – последњи ступањ. Отац Хуарез ми је рекао: „Ако узмеш ту со, нећеш умрети, осим ако сам себи не прострелиш метак кроз главу или ако можда доживиш неку несрећу.“
Почео сам узимати једну дозу магнезијум хлорида сваког јутра. Кроз три дана сам прешао на једну дозу ујутру и једну увече. Тако сам и наставио.
Двадесетог дана, након што сам устао, био сам сам себи чудан. Помислио сам: МОЖДА САЊАМ? Нисам више осећао болове и с лакоћом сам ишао у шетњу градом, сећајући се десетогодишњих тешкоћа.
Након четрдесет дана могао сам ходати уз врло мало бола који сам осећао целог дана у мојој левој нози.
Након шездесет дана, болесна нога је оздравила и била боља него десна.
Након три месеца почео сам осећати да су моји зглобови покретљивији. Нови талас позитивног живота осећао сам у целом телу.
Прошло је десет месеци, и ја сам постао гибак као змија. Осећао сам се препорођено.
Недостатак магнезијума у људском телу, проузрокује, између осталог: општу слабост, дегенеративне болести попут рака, туберкулозе, дијабетеса, поремећај живаца, коштане проблеме...
Магнезијум хлорид скида калцијум са погрешних места (наталожен у зглобовима), те нормализује проток крви, а крвни притисак се стабилизује. Живци постају смиренији и човек се осећа боље – мисли јасније, памћење и концентрација се побољшавају, крв постаје чистија...
Нестало је и оштро пробадање у јетри и простати која је пре неколико година била за операцију! Људи су ме питали шта ми се то догодило. ПОДМЛАДИО СИ СЕ! Тако сам се и осећао. Поново ме је преплавила радост живота. Моја дужност је да објавим овај чланак, као захвалност Богу што ме је услишио! Овај чланак је посвећен свима онима који трпе бол и осећају се болесно.

ПРИПРЕМА МАГНЕЗИЈУМ ХЛОРИДА:

Прокувати један литар воде и оставити да се охлади. У флашу или другу стаклену посуду сипати 33 грама магнезијум хлорида а потом и један литар прокуване и охлађене воде. Добро затворити и протрести боцу. Увек тако поступати.
Нема потребе да се држи у фрижидеру.
ДНЕВНА ДОЗА: величина мале шољице за кафу, а све у зависности од врсте болести и старости особе.

1. Магнезиум хлорид поново успоставља минералну равнотежу код артрозе, подстичући функције органа, као што су бубрези, да луче «ацидум урикум» (мокраћна киселина).
2. Регулише рад живаца и мишића и учествује у преносу импулса у живцима.
3. Магнезијум хлорид је главни фактор психофизичке енергије и држи равнотежу у механизму деловања и опуштања мишића, спречава замор мишића и њихово грчење, јача мишиће, те је препоручљив за сваког спортисту.
4. Магнезијум хлорид је потребан за правилан рад функционирање срца, има важну улогу у многим биолошким процесима.
5. Побољшава пробаву и даје енергију, добар је антидепресив и одлично средство против стреса.
6. Игра најважнију улогу у регулисању телесне температуре.
7. Користан је за превенцију високог холестерола.
8. Регулише функцију црева.
9. Има значајну улогу у формирању костију.
10. Има значајну улогу у метаболизму угљених хидрата и протеина.
11. Овај напитак доприноси решавању проблема иритираних живаца мишића, нпр. код тетануса, епилепсије, итд.
12. Смањује количину масти у крви, делује против артериосклерозе, чисти крв, оживљује мождане ћелије, даје и одржава виталност до дубоке старости.
13. Након четрдесет година живота организам човека добија све мање и мање магнезијума кроз храну, што је узрок старости и болести. Стога, магнезијум треба узимати у складу са годинама старости.
14. Решава проблеме простате и хемороида.
15. Спречава грип.
16. Продужава младост – виталност.
17. Спречава гојазност.
18. Спречава рак.
19. Спречава артериосклерозу.
20. Изврстан је лаксатив.
21. Регулише пробаву.
22. Смањује проблеме бронхитиса.
23. Спречава озеблине.
24. Делује против задаха.

ДОЗЕ

Од 10 до 50 година: пола мале кафене шољице.
Од 51 до 70 година: једна кафена шољица ујутру.
Преко 70 година: једна кафена шољица ујутру и једна увече.
Људи који живе у граду и хране се сиромашно због рафинисаних намирница, требало би да узимају мало више магнезијума. За људе који живе на земљи, доза може бити мања. Сигурно је да особа која узима магнезијум неће решити све проблеме своје болести, али ће болест бар донекле сузбити и обновити виталност.
Узимање магнезијума не изазива зависност – без бојазни се може узимати истовремено с другим лековима.

ПРОБЛЕМИ

КИЧМА: ишијас или крста са декалцификацијом. Узети једну дозу лека ујутру, другу по подне и трећу увече. Кад је проблем једном решен, узимати превентивно, једну или две дозе на дан, зависно од старости.
АРТРОЗА: Мокраћна киселина се таложи у зглобовима, посебно у прстима који отичу. То се догађа зато што бубрезима недостаје магнезијума. Будите опрезни, јер можете оштетити бубреге, па узмите једну дозу ујутру, и ако у року од 20 дана нема побољшања, увести и вечерњу дозу.
Кад оздравите, наставите са превентивном дозом, према старости.
ПРОСТАТА: Болеснику који више није могао мокрити, саветовали су, пре операције, да узме три дозе магнезијума, и стање се побољшало. Након недељу дана био је излечен без операције.
Најпре треба узимати једну дозу ујутру, две после подне и две увече.
Касније – превентива, минимална доза, у складу са годинама.
ПРОБЛЕМИ СТАРОСТИ: укоченост тела, тремор, круте артерије с наслагама холестерола на унутрашњим зидовима, недостатак активности мозга... Узети једну дозу ујутро, једну после подне и трећу у вечерњим сатима. Након побољшања, узети минималну дозу за превенцију, према годинама.
РАК: Свако га може добити и разболети се. Рак је последица оштећења ћелија штетним супстанцама. Те болесне ћелије се не мешају, не повезују са здравим ћелијама и нису штетне све док се њихов број знатно не повећа. Ово се лако може спречити помоћу магнезијум хлорида и здравих ћелија.
Код спорог ширења рака није присутан бол, све док не наступе прогресивни облици. У том случају, појављују се разни вируси који нападају здраве ћелије и узрокују ширење болести. У случају да се болест већ раширила, магнезијум хлорид може спречити ширење али не и излечити, мада су познати и такви случајеви.
Постоје знаци који казују да је склоност обољењу од рака наследна. Магнезијум хлорид је превентивно средство за рак дојке.
Треба да пазимо да не једемо храну која проузрокује рак. Магнезијум хлорид је као лек довољан да организам стекне уравнотежене минералне соли и тако се заштити од разних болести.
У сваком случају, препоручује се, кад се ситуација поправи, смањење дозе магнезијум хлорида на најмању могућу меру (узимати га превентивно, према старосној доби). Такође је пожељно обуставити пијење магнезијум хлорида у периоду од 2 до 4 месеца, а затим наставити поново, 4 до 6 месеци – с минималном дозом, па престати, итд..
vivijen
vivijen
Moderator Foruma
Moderator Foruma

Zlatni Pehar Za Više Od 10.000 Poruka
Srbija

Grad : Zvezdan
Browser : Opera
Broj Postova : 13509
Broj Poena : 60332
Reputacija : 971
Datum upisa : 29.01.2010
Datum rođenja : 03.08.1953
Godine Starosti : 66
Pol : Ženski Zodijak : Lav Zmija

Zanimanje : slikanje, pisanje,primenjena umetnost
Raspoloženje : smireno
Uzrečica : ah
Knjiga/Pisac : orkanski visovi

Nazad na vrh Ići dole

Normalna Čudotvorna so - magnezijum hlorid

Počalji od vivijen taj Sub 2 Nov - 20:27:38


Čudotvorna so - magnezijum hlorid

Magnezijum je neophodan element za ljudski organizam jer je uključen u stotine enzimskih reakcija koje utiču na gotovo sve životne procese. Važan je za zdravlje mozga , nervnog i kardiovaskularnog sistema, kao i za zdravlje zuba i kostiju. Pomaže kod artroze, sprečava zamor mišića i njihovo grčenje. Utiče na metaboličke procese, daje telu energiju i podmlađuje organizam, ublažava posledice stresa i poboljšava probavu.

Važan je za toliko mnogo vitalnih telesnih funkcija, da njegov nedostatak izaziva veliki broj poremećaja i uključuje mnoge bolesti čije se lečenje obično ne usmerava u pravcu nadoknade magnezijuma.

Nedostatak magnezijuma

Magnezijum je jedan od najiscrpljenijih minerala u obradivom zemljištu kako zbog korišćenja veštačkih đubriva i pesticida tako i zbog kiselih kiša. Iz tih razloga je, cak i u dobro uravnoteženoj ishrani prisutan nedostatak magnezijuma.

Dnevna potrebna doza magnezijuma je 350 mg, a najbolji prirodni izvori su: morske alge, soja, badem, orah, kikiriki, žitarice, krompir, banana, pasulj, meso i jaja. Magnezijum koji unosimo preko hrane pretvara se u organizmu u magnezijum hlorid. Zato je I najbolje sredstvo za nadoknadu magnezijuma u organizmu upravo dragoceni mineral magnezijum hlorid koji se najbolje apsorbuje u telu.

Kako koristiti magnezijum hlorid

Najbolje ga je piti 2 puta dnevno ujutru i po podne jer je u to vreme i njegova koncentracija u organizmu najniža. Višak se izlučuje urinom i stolicom. Upravo je retka stolica znak da je prekoračena doza magnezijuma. Osobe sa bubrežnom i srčanom insuficijencijom trebalo bi da izbegavaju ovu terapiju.

Priprema magnezijum hlorida

Napitak možete pripremiti i sami u kućnim uslovima. Prokuvajte 1 litar vode i kada se prohladi dodajte 33 g magnezijuma. Rastvor sipajte u staklenu bocu ili plastičnu flašu i čuvajte na sobnoj temperature.

Upotreba magnezijum hlorida

Kod prevencije i ublaživanja mnogih oboljenja: srčanih, moždani udar, depresija, nedostatak sna, migrene i glavobolje, Alchajmerove bolesti, osteoporoze, artritisa, astme, sindroma hroničnog umora, opstipacije.

Magnezijum hlorid je izvrsno sredstvo u borbi protiv infekcija. Naučni eksperimenti su dokazali da Posle njegovog unosa u organizam bela krvna zrnca su trostruko efikasnija u unštavanju mikroorganizama.

vivijen
vivijen
Moderator Foruma
Moderator Foruma

Zlatni Pehar Za Više Od 10.000 Poruka
Srbija

Grad : Zvezdan
Browser : Opera
Broj Postova : 13509
Broj Poena : 60332
Reputacija : 971
Datum upisa : 29.01.2010
Datum rođenja : 03.08.1953
Godine Starosti : 66
Pol : Ženski Zodijak : Lav Zmija

Zanimanje : slikanje, pisanje,primenjena umetnost
Raspoloženje : smireno
Uzrečica : ah
Knjiga/Pisac : orkanski visovi

Nazad na vrh Ići dole

Normalna Re: Čudotvorna so - magnezijum hlorid

Počalji od Sponsored content


Sponsored content


Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu