Zvezdan Forum
Dobrodošli na Zvezdan Forum...

Neki Delovi Foruma su skriveni za goste,
Da bi videli ceo sadržaj Foruma morate biti registrovani i ulogovani...

Registracija je besplatna,bezbolna i traje samo dva minuta.

Registrujte se i uživajte...

Organi, donorske kartice - satiricni prikaz

Ići dole

Normalna Organi, donorske kartice - satiricni prikaz

Počalji od vivijen taj Ned 20 Mar - 11:22:12Органи, донорске картице... - сатирични приказ


Министарство здравља
и европских права

Полазећи од принципа толеранције, поштовања људских права, демократије, европских вредности и уз надасве неопходно, преко потребно и неизбежно усклађивање регионалних дужности са европским правима, Министарство здравља и европских права доноси следећу Објаву:

Објава о усклађивању

Неопходно је да до краја текућег месеца сви ПНО (привремени носиоци органа тј. носиоци органа на неодређено време) замене своје личне карте грађана за транс-картице привременог носиоца органа које ће убудуће служити као једини идентификациони документ. Личне карте више неће важити. Транс-картица ће се убудуће добијати одмах по рођењу ПНО организма и сваки ПНО је по закону обавезан да је у сваком тренутку има уз себе.

Разлог за овакву регулативу није само брига за здравље привременог носиоца органа већ лежи и у чињеници да се никада не зна у којем тренутку ће неки и чији орган бити потребан међународној заједници.

Синергија та два разлога твори снажну потребу да се здравствено стање сваког ПНО-а помно прати од самог рођења ПНО организма. Сви медицински подаци ће се, ради сигурности, похрањивати на три места - на чипу транс-картице, у регионалној бази података и у супер-компјутеру Комитета у Бриселу.

Уколико се у међународној заједници укаже неодложна потреба за неким органом, припадници Специјалне регионалне службе, обучени у иностранству, ће путем базе података лоцирати два најближа ПНО-а. Након задржавања ПНО-а у припремном возилу, сачекаће се Специјална хеликоптерска јединица Европске Уније која ће преузети потребне органе. Међународној заједници се на располагање стављају два истоветна органа као гаранција да ће бар један бити употребљив.

Привремени носиоци органа којима преузети органи нису од пресудне важности, биће испраћени натраг до свог обитавалишта. Уколико се покаже да су преузети органи од пресудне важности за ПНО, сав отпадни органски материјал биће рециклиран у складу са прописима, нормама и процедурама Европске Уније.

Преузимање органа и њихову адекватну припрему за отпрему обављаће искусни лекари - хирурзи и патолози, како регионални тако и Албански.

Таква процедура је у складу са недавно потписаним споразумом са ЕУ, која овај пројекат финансира из претприступних фондова Уније. Пприхватањем споразума се истиче спремност нашег региона да поштује људска права и спречи сваки облик дискриминације међу ПНО укључујући ту и полну, родну као и дискриминацију по узрасту а све у складу са нормама Европске Уније o усклађивању регионалних дужности са европским правима.

Организми неправославне и хомосексуалне оријентације, који за то поседују и одговарајућу потврду надлежних органа, нису у обавези да личне карте замене за транс-картице.

Критичар, 14. март 2011. године

[You must be registered and logged in to see this link.]
avatar
vivijen
Moderator Foruma
Moderator Foruma

Zlatni Pehar Za Više Od 10.000 Poruka
Srbija

Grad : Zvezdan
Browser : Opera
Broj Postova : 13509
Broj Poena : 59596
Reputacija : 971
Datum upisa : 29.01.2010
Datum rođenja : 03.08.1953
Godine Starosti : 64
Pol : Ženski Zodijak : Lav Zmija

Zanimanje : slikanje, pisanje,primenjena umetnost
Raspoloženje : smireno
Uzrečica : ah
Knjiga/Pisac : orkanski visovi

Nazad na vrh Ići dole

Normalna Re: Organi, donorske kartice - satiricni prikaz

Počalji od tbajka taj Uto 22 Mar - 9:35:38

Na našu žalost i nesreću daleko smo od humora i satire, pre bih rekao bliže satari , ali to je samo jedno mišljenje (moje malenkosti) koje kao takvo nema skoro nikakvog uticaja na pomenutu temu donora i donatorstva.
Možda da pogledate film "REPO MEN" , siguran sam da će vam otvoriti vidike.avatar
tbajka
Deseti Razred
Deseti Razred

Srbija

Grad : Trnjane
Browser : Firefox
Broj Postova : 117
Broj Poena : 3112
Reputacija : 71
Datum upisa : 05.10.2010
Datum rođenja : 10.01.1969
Godine Starosti : 49
Pol : Muški Zodijak : Jarac Majmun

Zanimanje : konobar / ribolov
Knjiga/Pisac : faust / gete
* POŽELIMO - PODELIMO *
Moj YOUTube Video :Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu