Zvezdan Forum
Dobrodošli na Zvezdan Forum...

Neki Delovi Foruma su skriveni za goste,
Da bi videli ceo sadržaj Foruma morate biti registrovani i ulogovani...

Registracija je besplatna,bezbolna i traje samo dva minuta.

Registrujte se i uživajte...

Nemacki advokati podneli tuzbu protiv pape sudu u Hagu

Ići dole

Normalna Nemacki advokati podneli tuzbu protiv pape sudu u Hagu

Počalji od vivijen taj Pon 20 Jun - 9:02:28Немачки адвокати поднели тужбу против Папе Суду у Хагу

Пише: Вести
20 јун 2011Немачки адвокати поднели тужбу против Папе Суду у Хагу
20.06.2011.
Главном тужиоцу Међународног кривичног суда у Хагу, професору др Луису Морену Окампу, 14. фебруара ове године послата је ,,Кривична пријава против др Јозефа Рацингера, папе Римокатоличке цркве, због злочина против човечности према чл. 7 Статута Међународног кривичног суда“.

Тужбу против папе поднела су двојица немачких адвоката, др Кристијан Зајлер и др Герт-Јоаким Хецел, вођени уверењем да је „сазрело време да се коначно напусти средњовековна понизност према црквеним поглаварима и да они буду позвани на одговорност кад почине злочин, као и остали грађани“.

Очигледно баштиници етички, логички и сазнајно најбоље немачке правно-филозофске традиције, Зајлер и Хецел су у тексту изворне тужбе и потоњим прилозима тужби изнели аргументе за које су уверени да квалификују др Рацингера, актуелног папу, за суђење пред МКС у Хагу због злочина против човечности.

Будући да је аргументација двојице немачких адвоката одвећ суптилна, овде крајње сведено наводимо три њихове основне оптужбене тврдње.

На основу изведених доказа, Зајлер и Хецел закључују да је кардинал Рацингер, а садашњи папа, кривично одговоран за три злочина против човечности. Прво, зато што одржава и води „светски тоталитарни режим који своје припаднике подјармљује застрашујућим претњама које угрожавају здравље“; друго, зато што одржава „забрану употребе кондома, чак и онда када постоји опасност од заразе ХИВ-ом“: треће, зато што ,,етаблира и одржава светски систем заташкавања и помагања сексуалних злочина католичких свештеника, који погодују настанку нових злочина“.

Када је ова опсежна тужба, у међувремену објављена и као књига под насловом „Случај папа“, стигла на сто главног тужиоца МКС професора Окампа, он је имао важнија посла.

Ухватио се у ланац догађаја покренутих 26. фебруара ове године, када је Савет безбедности УН увео санкције Либији и предложио да се либијска криза преда у надлежност МКС. Већ 3. марта огласио се тужилац Окампо и за шпански „Паис“ изјавио да ће суд покренути истрагу против 10 до 15 челника либијског режима „због бомбардовања и напада из аутоматског оружја на цивиле“.

Поводом тужбе на рачун папе, колико нам је познато, Окампо се није оглашавао, можда и зато што се много бави Либијом и Гадафијем. Поготово од када је париски адвокат Филип Мисаму изјавио почетком маја да ће суду у Бриселу, седишту НАТО, поднети тужбу против ове организације, због ратних злочина и злочина против човечности почињених у Либији. Тужилац Окампо је после три-четири дана саопштио да ће затражити хапшење три висока званичника Либије.

Могуће је да се главни тужилац МКС нашао у чуду због „случаја папа“ а да су Зајлер и Хецел на тако нешто рачунали.

Зато су они покренули интернет сајт и своју тужбу против папе учинили доступном и у електронској форми (http://www.der-fall-des-papstes.com/index.php).

Разуме се, муњевито је ,,раширен глас“ о овој адреси, те је адвокатски двојац из Немачке затрпан одзивима са свих страна света. Захваљујући томе, Зајлер и Хецел су своју тужбу против папе допунили са сијасет нових чињеница и аргумената.Недавно су (30. маја) поднели и шести по реду додатак изворном тексту тужбе, нудећи нова, застрашујућа сведочанства жртва.

А у предговору ове књиге др Хецел констатује:

„Многи који овај текст узму у руке с чуђењем ће трљати очи: ’Папу извести пред суд? Луда идеја!’. Не тако малобројни питаће: ’Зашто тек сада?’ Верници Католичке цркве биће гневни, а слободоумници задовољни. Ово буђење емоција због кривичне пријаве против папе извире из личности туженог. Он је за једне Божји заступник, а за друге је Кнез таме.

У овој тужби Међународном кривичном суду у Хагу он није ни једно ни друго. Једноставно је оптужени др. Јозеф Рацингер, коме се приписују тешки злочини против деце коју је злостављао његов клер, против Африканаца убијених његовом смртоносном забраном употребе кондома, и против чланова цркве поробљене од стране његовог тоталитарног свештенства. “

На наведеном сајту Зајлера и Хецела отворена је и секција на српском језику.

Извор: Политика

avatar
vivijen
Moderator Foruma
Moderator Foruma

Zlatni Pehar Za Više Od 10.000 Poruka
Srbija

Grad : Zvezdan
Browser : Opera
Broj Postova : 13509
Broj Poena : 59596
Reputacija : 971
Datum upisa : 29.01.2010
Datum rođenja : 03.08.1953
Godine Starosti : 64
Pol : Ženski Zodijak : Lav Zmija

Zanimanje : slikanje, pisanje,primenjena umetnost
Raspoloženje : smireno
Uzrečica : ah
Knjiga/Pisac : orkanski visovi

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu