Zvezdan Forum
Dobrodošli na Zvezdan Forum...

Neki Delovi Foruma su skriveni za goste,
Da bi videli ceo sadržaj Foruma morate biti registrovani i ulogovani...

Registracija je besplatna,bezbolna i traje samo dva minuta.

Registrujte se i uživajte...

Stize anticivilizacija

Ići dole

Normalna Stize anticivilizacija

Počalji od vivijen taj Pon 16 Sep - 22:01:29

Иван Виноградов: Стиже антицивилизација (крај)
Friday, 13 September 2013
Транс-хуманоидима треба и дигитална светска влада

Електроника је на путној мапи новог светског поретка - најактуелнија тема. Овде се ради пуним паром: стратегија и изглед „новог поретка“ се показују на делу! Продор у информационим технологијама и излаз на нова технолошка достигнућа „пословође“ најновијег „новог поретка“ планирају да искористе на свој начин.

Рачунају да ће дигитализација свега и свачега, преобликовање свести, свеопште чиповање мозга и светски мониторинг (оно што је открио Е. Сноуден - то је тек мањи део) омогућити не само да се развијају технологије и да се прате „биообјекти“, већ и да се обликују и контролишу мисли и сви аспекти живота бића која се још увек зове homo sapiens.

Даље следи задатак који је за степеник више: спајање човека са компјутером.

Ако се та замисао оствари, постоји шанса да парола „nоvus ordo seculorum“ - „нови светски поредак“, који је уписан на новчаници од један долар - постане реалност.

„Биообјекти“ неће бити само чиповани - људи и машине ће се стопити, претвориће се у транс-хуманоиде, киборге, хибриде човека и компјутера, и пут натраг ка човеку и људској цивилизацији може да буде затворен на векове, ако не и заувек.

Бесмислице, лудило, нико то неће дозволити? Ништа слично, процес је већ кренуо!

У јуну 2013. о таквим хоризонтима су говорили озбиљни учесници њујоршког конгреса - Форума „Глобална будућност 2045.“, који је окупио богате и утицајне власнике, спонзоре, топ-менаџере и научнике из највећих компјутерских корпорација: транс-хуманизам претвориће се у светски покрет, затим ће се преточити у светски поредак на чијем ће се челу налазити можда и светска влада, или диктатор, или нека структура са овлашћењима да приморава на поштовање универзалног кодекса светских закона.

Транс-хуманисти у Њујорку су говорили не само о програму-максимуму, већ су одредили и непријатеља - они су се изјаснили против „национално оријентисаних идеологија“ и обратили су се Генералној скупштини УН и Генералном секретару ОУН тражећи подршку својој стратегији.

Међу учесницима је био и оснивач покрета „Русија-2045“ Д. Ицков.

Слобода и лакоћа са којом ови људи планирају нашу будућност - запањује. Одржали су форум, показали су моделе робота - и одмах под барјак УН, у глобалну политику!

Градимо транс-хуманоидни нови светски поредак у васељенским димензијама! Нека се чувају они који мисле национално!

Присталице „Глобалне будућности“ 2045. ни у човеку ни у људској цивилизацији не виде никакву вредност. За њих су људи и њихови животи само материјал за експеримент, само саставни део питања.

Главно је заокружити све преко компјутера! За њих су непотребне расправе и дуга проверавања како делују на организам и свест човека имплантанти: изумио, урадио промоцију - и, као у случају са ГМО - напред, на тржиште!

Развој тренда је загарантован, присталице овог покрета су људи са великим ресурсима. Период филмова о киборзима је завршен, настало је време реалних потеза транс-хуманиста, и пароле ће бити суперзабавне (духовност, бесмртност и сл.)!

Хвала „Будућности 2045.“. Све је дошло на своје место, тренутак истине се догодио.

Вероватно су пројекти развоја нано и сајбер електронике од старта имали двојако значење.

Испред је ишао развој технологије у функцији општег прогреса, што је дивно. А за њим - што је можда не мање важно - намера да се људи претворе у homo electronicus како би се успоставио светски поредак уз владавину машина.

Ето га, идеал оних који владају - да се помоћу технике реше сви политички, морални, социјални и други проблеми!

Присталице чиповања и киборгофили једноставно не схватају да ново уређење и нови светски поредак могу да се остваре и без касапљења људи, без уништавања људске цивилизације, која се формирала хиљадама година.

Технореформатори не воле људе и као да не знају да интелектуалне и физичке могућности човека нису довољно проучене. А коефицијент данашње реализације потенцијала човека је миноран, зато - ако се човеку створе адекватни услови, биће и резултата које тешко замислити. Али, то тражи улагања у развој човека а не компјутера. Тражи и да се живот људи, друштава и држава организује другачије него данас.

Човечнији и праведнији светски поредак је заиста потребан, али ка њему не треба ићи преко уништавања, већ преко усавршавања постојећег поретка - далеког од идеалног, али свакако људског.

То, међутим, никако не одговара „пословођама“ новог светског поретка. Њима је потребан свет киборга, антицивилизација, а не нешто друго.

Дигитална власт над полуљудима-полукомпјутерима гарантује потомцима данашње бирократске елите поуздано управљање, статус и, что најбитније, приходе од константног развоја високих технологија, који омогућава популацији транс-хуманоида да живе и раде у славу новог светског поретка!

Русија и ту не заостаје: руководилац ресора Јавне коморе А. Радченко изјавила је 2010. године да је чиповање мозга само питање времена и да ће, желели ми то или не, у блиској будућности постати део наших живота.

Интересантно - да ли то значи да је о свему већ одлучено? У том контексту појам „дигитална влада“ изгледа некако другачије.

Можда се Влада, Министарство индустрије и енергетике и Јавна комора по службеној дужности већ крећу путањом у складу са мапом пројекта, па влада не планира да пита грађане да ли желе да чипују себе и своју децу?

Значи ли то да будућа покољења становника Русије, наши унуци и праунуци, неће бити људи, већ транс-хуманоиди?

И овде треба разјаснити - такво питање не може да се решава на нивоу наредбе министарства, наредбе Председника или чак закона Федералне скупштине! Такву судбоносну одлуку треба да донесе народ на сверуском референдуму.

Потребно је јасно схватање - судбина уређења света, судбине наше и наших потомака, па и само постојање данашње, још увек људске цивилизације, зависиће, између осталог, и од тога у чијим ће се рукама наћи вођство у светској електронској индустрији.

Ако буде у рукама америчких IT корпорација повезаних са војним ресором, онда је све јасно.

Постоје и друге, мање дигитализоване варијанте „новог поретка“ и путеви ка том поретку. Суштина је иста - тоталитаризам, чвршћи или мало мекши.

Превела Марија Петрова

[You must be registered and logged in to see this link.]

vivijen
vivijen
Moderator Foruma
Moderator Foruma

Zlatni Pehar Za Više Od 10.000 Poruka
Srbija

Grad : Zvezdan
Browser : Opera
Broj Postova : 13509
Broj Poena : 59964
Reputacija : 971
Datum upisa : 29.01.2010
Datum rođenja : 03.08.1953
Godine Starosti : 65
Pol : Ženski Zodijak : Lav Zmija

Zanimanje : slikanje, pisanje,primenjena umetnost
Raspoloženje : smireno
Uzrečica : ah
Knjiga/Pisac : orkanski visovi

Nazad na vrh Ići dole

Normalna Re: Stize anticivilizacija

Počalji od vivijen taj Pon 16 Sep - 22:05:29


Иван Виноградов, Руски институт за стратешке студије: Стиже антицивилизација (1)
Thursday, 12 September 2013
Чиповани људи биће прикључени на дигиталне инфо-центре управљања
У редакцијском уводнику (московског) листа „Завтра“, који је објављен под насловом „Где нас воде, а где ми не желимо да идемо!“ - дотакнут је горући проблем.

Настанак „новог светског поретка“.

Ово питање је егзистенцијално, нарочито за Русију. Међутим, нас у „нови поредак“ више не гурају - све је, на жалост, много горе.

Нови светски поредак већ одавно функционише у нашој кући и као канцер разједа уређење свакодневног живота у Русији.

До краја 2008. криза, која је изазвана похлепом светске финансијско-бирократске елите и њеним одбијањем да мења економске основе уређења света, брзо је узимала маха. Хенри Кисинџер је у таквој ситуацији - 3. јануара 2009. године - изјавио да је задатак Барака Обаме да своје председниковање искористи за израду „стратегије Америке за наредни период“ у којем ће се формирати истински „нови светски поредак“ јер за то постоје велике могућности.

Четири и нешто године касније - у априлу 2013. године -потпредседник САД Џо Бајден је рекао: „Сада је пред нама јасан задатак - формирање новог светског поретка“.

Зашто прваци америчке политике у размаку од четири године овако говоре о неком „новом светском поретку“ - као да је та стратегија у првом Обамином мандату већ израђена, а да ће се у дртугом имплементирати? Па потом - тајац.

Каква је то стратегија, какав је то „нови поредак“?

Да ли се на реализацији тог пројекта (стратегије) већ увелико ради па оно што се данас дешава и јесте тај нови поредак, на којем „ради“ Обамина администрација?

У протеклим деценијама, најутицајнији банкари, власници глобалних корпорација, политичке вође, бизнисмени, водећи интелектуалци и власници медија у Сједињеним Државама и Европи - на затвореним неформалним форумима - размењивали су информације и размишљали шта би могло да се уради у светским, регионалним и државним димензијама - у сфери финансија, економије, политике, технологија, образовања, информација. Наводно: да би и прогрес ишао напред, и да се човечанству учини добро, и да се сопствени интереси задовоље.

Они имају велике могућности и ресурсе и што је још битније - приврженост циљу. Они су свесни да је парадигма новца и богатства - као једна од основа глобалног поретка - превазиђена и да је свет пред свеопштом катастрофом. Зато понекад јавно, али уопштено, говоре да је потребан „нови светски поредак“.

Нови поредак - то су и незванична идеологија и конкретни пословни и политички пројекти западне елите.

Ако упоредимо изјаве „акционара новог поретка“ и догађаје у различитим сферама живота, постаје очигледно да се незванична идеологија „акционара“ уводи у живот у државне и невладине структуре, базирајући се на међусобном разумевању актера, а можда и са неком мапом као оријетиром, вероватно такође незваничном.

Документ о програму, циљевима и задацима новог светског поретка формално не постоји, не ставља се бренд новог светског поретка на догађаје и промене у правилама и начину живота људи и држава.

Недостатак жеље да се тема развија и конкретизује је сасвим јасан - ако свет схвати у какав „нови поредак“ га воде, неће бити пуно оних који би желели да живе у њему.

Ево како ће реално изгледати „светла будућност“ новог светског поретка.

Свет ће бити једноставан - без суверених држава, без војски, без националних валута. Свим пословима управљају технократе и финансијери, власт је организована по принципу мреже и максимално је дигитализована, многа питања која се тичу људског живота, решавају рачунари. Послови се на планетарном нивоу (општи закони, директиве) воде из једног светског центра, а управљање појединим територијама обезбеђују локалне власти, јер -постоји власт глобална, а постоји и регионална.

Није јасно да ли ће у новом уређењу бити сачуване институције грађанског права, слобода, политике, избора и јавног живота. А и ако буду сачуване - у каквом ће то облику бити (утицај некада моћних синдиката, средње класе и других већ данас осетна опада). Изјаве о економском уређењу новог живота (својина, организација производње, расподела робе и сл.) су ретке - озбиљне идеје сигурно постоје, али пре времена нико не жели да открива концепцију и појединости тако важне теме.

Стварност у којој се множе и јачају елементи „новог поретка“ омогућава да се замисли форма нематеријалног сегмента новог светског поретка.

Свест грађана свих земаља биће темељно преформатисана - такве категорије као што су породица, морал, религија, историја, философија, уметност уз тражење њиховог смисла, као и многи други данашњи појмови и активности, нестаће као непотребне и неадекватне (већ полако нестају).

У току је активно рушење традиционалних породичних и јавних односа. Увелико се у оптицај убацују у свест идеје о смањењу броја становника на земљи („нема довољно ресурса за све“), расте број деце из „епрувете“. Цветају индустрија забаве и родна равноправност.

Програми и технологије школства као и само уређење живота нема за циљ да ствара мислиоце или да подстиче на размишљање, које није везано за конкретне послове, материјалне захтеве или задовољства (читај сензационалну изјаву С. Фурсенко о томе да је главни задатак руског образовног система да се васпита писмен потрошач). Све сложенији технички, али све једноставнији по садржају виртуелни дигитални свет (компјутерске игре, телевизија) - за многе престаје да буде разонода и постаје реалност.

У блиској перспективи може да деси свеопште чиповање.

Чиповани људи ће бити „за своје добро“ прикључени на дигиталне центре информација и управљања (и наравно биће од њих зависни). Невиђено ће процветати бизнис са биочиповима.

У наредби Министарства индустрије и енергетике Руске Федерације бр. 3 и бр. 11 од 7. августа 2007. - о стратегији развоја електронске индустрије земље - постоји члан у којем се говори да ће се у блиској будућности „биообјекти“ - тако се називају у наредби људи - прикључивати на одговарајуће „информационе центре“.

У овом контексту бледо изгледа изјава топ-менаџера претраживача Гугл Е.Шмита који се хвалио да Гугл не само зна шта његов корисник пише и чита или жели да зна, већ да ће ускоро и знати шта корисник мисли).

До реализације пројекта, сви су изгледи, ипак је још далеко. Пут до новог светског поретка није посут ружама.

Прошли и будући ратови, смене режима као на покретној траци, рат против Сирије, тотално ухођење читавог света од стране специјалних служби САД, дигитализација свега и свачега, преобликовање у различитим државама система образовања и свести по америчком калупу, агресивна експанзија ЛГБТ, малолетничка деликвенција, деградација културе и уметности, свеопште, како уверавају, чиповање у блиској будућности и шта много друго - све су то кораци ка том „новом поретку“.

То не збуњује акционаре и менаџере новог светског поретка - управо они иницијатори свих тих процеса и догађаја. Иза одвојених и на први поглед неповезаних између себе потеза - назире се грандиозна замисао тоталног преуређења читавог унутрашњег живота и међународних односа свих народа и држава. Промене у свим животним сферама, које се наоко дешавају саме од себе, примичу свет новим нормама и правилима, потискују животна начела и законе, које је човек искристалисао у току читаве своје историје.

Једна за другом, основе данашњег начина живота проглашавају се за неправилне, застареле, за нешто што захтева замену неким новим, много бољим светским поретком.

Настаје систем за који је довољна једна реч - антицивилизација.
vivijen
vivijen
Moderator Foruma
Moderator Foruma

Zlatni Pehar Za Više Od 10.000 Poruka
Srbija

Grad : Zvezdan
Browser : Opera
Broj Postova : 13509
Broj Poena : 59964
Reputacija : 971
Datum upisa : 29.01.2010
Datum rođenja : 03.08.1953
Godine Starosti : 65
Pol : Ženski Zodijak : Lav Zmija

Zanimanje : slikanje, pisanje,primenjena umetnost
Raspoloženje : smireno
Uzrečica : ah
Knjiga/Pisac : orkanski visovi

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu