“Pogledaj ko je gledao tvoj profil” još jedna Facebook prevara
2 posters
Strana 1 od 1
“Pogledaj ko je gledao tvoj profil” još jedna Facebook prevara
Još jedan prevarant je uspješno iskoristio korisnike po ko zna koji put. Usprkos Facebook-ovim pokušajima da ga blokiraju, spam se i dalje širi jako brzo. Virusne aplikacije možda izumiru ali sajtovi gdje su indeksirani vaši prijatelji koje možete da pozovete i dalje uspješno rade. Prije nekoliko sati stranica pod nazivom “SEE VVHO HAS VIEVVED YOU” se proširila na 39.425 a raste tempom od 1.000 korisnika svake minute.
Kako to radi:
Vi prihvaćate prijedlog prijatelja
stranića vas potiče da instalirate JavaScript u vaš web URL bar kao web stranicu.
Pop-up koji se pojavljuje pita koje prijatelje da pozove.
Ako odaberete Bez ili Otkaži svim vašim prijateljima će biti poslani pozivi.
Ako ne odaberete ništa dovoljno brzo, vaši prijatelji i dalje će primati pozive (vidi sliku dolje). Izgleda da se učinkovito unakrsno skriptiranje iskorištava ali nemamo sve pojedinosti.
Zatim se preporučuje da vidite rezultate, prihvatanje "rezultata" su zapravo yourpurecrushes.com i mymindquizzes.com.
Ni jedan sajt nema rezultate niti opciju da izbjegnete web stranicu sa pop-up prozorom sa pitanjima formulirano na zvuk kao da korisnik radi nešto loše.
Posljednji ekran i najinficiranija komponenta je "Želite li podijeliti sa prijateljima?"
Čak i ako kliknete NO svaki prijatelj će primiti poziv.
Kako to radi:
Vi prihvaćate prijedlog prijatelja
stranića vas potiče da instalirate JavaScript u vaš web URL bar kao web stranicu.
Pop-up koji se pojavljuje pita koje prijatelje da pozove.
Ako odaberete Bez ili Otkaži svim vašim prijateljima će biti poslani pozivi.
Ako ne odaberete ništa dovoljno brzo, vaši prijatelji i dalje će primati pozive (vidi sliku dolje). Izgleda da se učinkovito unakrsno skriptiranje iskorištava ali nemamo sve pojedinosti.
Zatim se preporučuje da vidite rezultate, prihvatanje "rezultata" su zapravo yourpurecrushes.com i mymindquizzes.com.
Ni jedan sajt nema rezultate niti opciju da izbjegnete web stranicu sa pop-up prozorom sa pitanjima formulirano na zvuk kao da korisnik radi nešto loše.
Posljednji ekran i najinficiranija komponenta je "Želite li podijeliti sa prijateljima?"
Čak i ako kliknete NO svaki prijatelj će primiti poziv.
Broj Jedan- Šef Grupe TNT
-
Grad : Iz selo
Browser :
Broj Postova : 4319
Broj Poena : 33832
Reputacija : 1691
Datum upisa : 11.12.2009
Datum rođenja : 03.04.1972
Godine Starosti : 52
Pol : Zodijak :
Zanimanje : Ton Majstor
Knjiga/Pisac : Mi Djeca s Kolodvora ZOO
"Za mene postoji samo putovanje putevima koji imaju srca. Tuda ja putujem, i jedini dostojan izazov je da se taj put pređe sav, do kraja. I tuda putujem, gledajući, gledajući bez daha."
Moj YOUTube Video :
Re: “Pogledaj ko je gledao tvoj profil” još jedna Facebook prevara
Ahahaha, obožavam te aplikacije navlakuše tipa klinki na like i prosledi svim svojim prijateljima...
Neverovatno je samo koliko naivnih ljudi to klikće ko blesavo, svaki dan imam poziv na klik za bar 10 različitih aplikacija istog tipa.
Neverovatno je samo koliko naivnih ljudi to klikće ko blesavo, svaki dan imam poziv na klik za bar 10 različitih aplikacija istog tipa.
ivana_bre- Novi Član
-
Grad : Subotica
Browser :
Broj Postova : 5
Broj Poena : 5154
Reputacija : 11
Datum upisa : 09.11.2010
Datum rođenja : 12.03.1983
Godine Starosti : 41
Pol : Zodijak :
Zanimanje : IT manager
Knjiga/Pisac : Stephen King
Moj YOUTube Video :
Similar topics
» Slusaj, mali, covece - tvoj robovlasnik si ti sam
» Hemoterapija - medicinska prevara
» Sekstet Skadarlija
» HEMOTERAPIJA - NAJSUROVIJA MEDICINSKA PREVARA
» DEN BRAUN – DA VINCIJEV KOD – VELIKA PREVARA !!!
» Hemoterapija - medicinska prevara
» Sekstet Skadarlija
» HEMOTERAPIJA - NAJSUROVIJA MEDICINSKA PREVARA
» DEN BRAUN – DA VINCIJEV KOD – VELIKA PREVARA !!!
Strana 1 od 1
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu