Zvezdan Forum
Dobrodošli na Zvezdan Forum...

Neki Delovi Foruma su skriveni za goste,
Da bi videli ceo sadržaj Foruma morate biti registrovani i ulogovani...

Registracija je besplatna,bezbolna i traje samo dva minuta.

Registrujte se i uživajte...

Sinusi - kako ih izlečiti na prirodan način

Ići dole

Normalna Re: Sinusi - kako ih izlečiti na prirodan način

Počalji od vivijen taj Uto 4 Dec - 15:09:39Prirodni anti biotik - ČIČAK
Ovo mi je u početki zvučalo besmisleno, smejala sam se ali pose par godina mi je pomoglo. 5 - 6 godina u nazad imala sam problem sa sinusima počne otplike polovonim oktobra i do druge polovine marta traje. A za to vreme se naprimam se inekcija, napijem lekova, nagutam kapi za nos nema sta nisam probala ali ČIČAK me je spasao.

Negde u novembru tačnije polovinom novembra ovde kod nas je bolo lepo vreme

odmah zatim je zahladnelo i po starom dobrom običaju počela sam da šmrkljam i kašljem. Slusajuci priču koleginice Rade o toj delotvornoj biljci i kako je spasla njenog sina od virusa i temperature. Odlučila sam da probam. Kada sam pocela da ga pijem potražila sam u Narodnom lekaru ČIČAK i nasla sve bladeti o njemu. Za njega kažu da je prirodni antibiotik, jos od davnina su ga koristili za razne upale, rane i td. Koren ČIČAK je dobar za čaj pije se 3 puta na dan po jedna šolja dok bolest traje, takodje koren je dobar da se istuca pa da se stavlja i na gnojne rane.

Dragi moji ja sam se lečila na sledeci nacin. Svako vece sam kuvala otprilike 1.5l čaja od ČIČKA i u toku sledeceg dana ga pila. I tako 10 dana.

Posl 5 dana nos mi se isčistio grlo me prestalo, glava me bolela ali si me bolele jagodčine i vilicne kosti od sinusa. Nastavljam da pijem čaj, posle 10-og dana ni vilicne kosti me nisu bolele. Čak me i upala besike od čaja prestala. Takođe sam izlečila kćerkicu koja je u to vreme kašljala i supriga koji je došao sa terena prehlađen. Čaj je delotvoran i pomze. A ČIČAK se moze svuda naći. Mi smo koristimo cvet od ČIČKA onaj što se lepi za odeću. Njega uzmem po 4 - 5 cvetova na 1.5l vode, stavim da se kuva i kad pocne da ključa onda iskljuvim runglu pokolpim, on se kuva još ok 5min. Onda ga skinem sa ringle i stoji poklopljen 10 - 15 min. Onda je spreman da se pije. I tko 10 - ak dana.

Želim da se zahvalim sovojoj koleginici Radi što me je naterala da ga popijem. I spasila me muka.

izvor
vivijen
vivijen
Moderator Foruma
Moderator Foruma

Zlatni Pehar Za Više Od 10.000 Poruka
Srbija

Grad : Zvezdan
Browser : Opera
Broj Postova : 13509
Broj Poena : 60333
Reputacija : 971
Datum upisa : 29.01.2010
Datum rođenja : 03.08.1953
Godine Starosti : 66
Pol : Ženski Zodijak : Lav Zmija

Zanimanje : slikanje, pisanje,primenjena umetnost
Raspoloženje : smireno
Uzrečica : ah
Knjiga/Pisac : orkanski visovi

Nazad na vrh Ići dole

Normalna Re: Sinusi - kako ih izlečiti na prirodan način

Počalji od vivijen taj Sre 19 Sep - 23:02:33

Nazad na vrh Ići dole

Normalna Re: Sinusi - kako ih izlečiti na prirodan način

Počalji od vivijen taj Ned 28 Avg - 1:07:06


Sinusitis : Simptomi, Dijagnoza, Treatman


Napad Sinusa!


Bol u predelu čela ili između očiju? Bol gornje vilice? Osećaj nadutosti lica, pun nos i zapušen? Razlog broj jedan za posete doktoru: problemi sa sinusima i simptomi povezani sa sinusima.

Sinusi - kako ih izlečiti na prirodan način Webmd_composite_image_of_sinuses

Sinusi: Vazdušni prostori u vašoj glavi
Sinusi su prostori ispunjeni vazduhom u vašoj lobanji koji su prekriveno mukonim membranama. Imate četiri seta nazalnih sinusa:
· Dva frontalna (prednja) sinusa u predelu čela iznad očiju
· Dva maksilarna sinusa, po jedan sa svake strane jagodične kosti obraza (tamni trougli prikazani na ovom CAT snimku)
· Etmoidalni sinusi: saće od 18 do 22 šupljine iza mosta nosa (takođe se vidi ovde)
· Sfenoidni sinusi, iza nosa i ispod mozga

Sinusi su kao otisak prsta, kod svakog od nas su drugačiji.

Sinusi - kako ih izlečiti na prirodan način PRinc_rm_CAT_scan_image_of_sinuses

Šta je sinusitis?
Nežne, nalik kosi strukture nazvane cilije (uveličane ovde) pomažu pokretane mukusa širom sinusnih membrane i to ka izlazu. Sve vaše sinusne šupljine su povezane sa vašim nosem kako bi se omogućila slobodna razmena vazduha i mukusa. Infekcije ili alergija čine da tkivo sinusa postane inflamirano, crveno, i natečeno. To stanje se naziva sinusitis.

Sinusi - kako ih izlečiti na prirodan način PRinc_rm_SEM_image_of_nasal_cilia

Samo prhlada … iz prva
Sinusitis obično počinje sa inflamacijom (zapaljenjem) koje pokreće hladnoća, napad alrgije, ili irritant. Ali se ne mora zadržati na tome. Hladnoća, alergije, i iritanti uzrokuju da tkivo sinusa postane otečeno.

Sinusi - kako ih izlečiti na prirodan način Webmd_rm_composite_image_of_nose_and_irritants

Zapušen, naduven, i zapaljen
Sinuzits uzrokuje mnoge simptome. Mnogi ljudi imaju zapušeni nos i osećaj bola ili pritiska na nekoliko lokacija na licu ili u okolini zuba. Obično postoji pražnjenje iz nosa koje može biti žuto, zeleno ili bistro. Ostali simptomi mogu obuhvatati zamor, smanjen osaćaj mirisa i/ili osaćaj ukusa, kašalj, zapaljeno grlo, loš zadah, glavobolju, bol pri savijanju napred, i temperature.

Hornični sinusitis
Plava polja na ovom bojom obeleženom MRI snimku pokazuju zadebljale predele mukoze na oba maksilarna sinusa. Inflamacija sinusne šupljine koja traje duže od tri meseca je hronični sinusitis. On pogađa oko 32 milion Amerikanaca. Iako bakterije obično kolonizuju zapušene sinuse, nije jasno da li su bakterijske infekcije pravi uzrok hroničnog sinuzitisa. Anatomija, alrgije, polipi, immune deficijencije, i oboljenja zuba mogu takođe uzrokovati hronične probleme sa sinusima.

Sinusi - kako ih izlečiti na prirodan način PRinc_rm_MRI_scan_of_swollen_sinus_tissue

Nazalni polipi
Kada sinusi ostaju inflamirani, sinusne membrane mgu zadebljati i oteći. Oticanje samo po sebi je dovoljan rizik da uzrokuje mase nalik na grozd nazvane polipi (prikazani ovde). Polipi mogu viriti iz sinusa u nosnu šupljinu i delimično ili kompletno blokirati protok vazduha kroz nos.

Sinusi - kako ih izlečiti na prirodan način Phototake_rm_rhinoscopy_showing_nasal_polyps

Nazalni dekongestanti: Olakšanje, ali sa cenom
Ovi sprejevi otvaraju otečene nosne šupljine i omogućavaju vašim sinusima da se dreniraju. To moze biti od pomoći, naročito tokom najtežih dana tokom prehlade ili tokom putovanja avionom. Ali bi trebalo koristiti ove lekove samo tokom nekoliko dana (ne duže od 5 dana). Nakon toga, postoji povratni efekat, koji čini vaše nosne puteve natečenim i ponovo zapušenim. Dekongestanti nisu indikovani za hroničnu upotrebu. Oralni dekongestanti mogu pomoći, ali takođe imaju neželjene efekte. Bolje rešenje za akutne simptome sinusa: nazalni steroidni sprejevi ili slain sprejevi ili slane vode. Ako su simptomi i dalje prisutni, posetite vašeg doktora. Hronični sinusni simptomi mogu biti uzrokovani devijacijom septuma ili nekim drugim stanjem.

Antibiotici obično nisu potrebni
Obična prehlada je virusna infekcija. Prehlda može dovesti do pojave simptoma sinuzitisa, ali su oni obično jasni sami po sebi. Antibiotici ne leče viruse, tako da neće pomoći protiv simptoma sinuzitisa kod prehlade. Siptomi prehlade nestaju za sedam do 14 dana. Obično, sinusitis povezan sa prehladom takođe tada nestaje.

Prikazano ovde je uvećano, slika rinovirusa obogaćena bojom pathogen koji je odgovoran za običnu prehladu.

Lečenje sinuzitisa povezanog sa alrgijom
Ono što pomaže pri nastanku simptoma sinuzitisa u vezi sa alergijom je ispiranje nosa (irigacija) slanim rastvorom, bilo uz pomoć flašice sa brizgaljkom ili samostiskajuće flašice – ako vaši nosni putevi nisu blokirani. Iako ne postoje dokazi da će pomoći oko infekcije sinusa, sprejevi sa nazalnim steroidima mogu pomoći nekim ljudima koji pate od simptoma sinuzitisa u vezi sa alergijama.
Antihistaminici takođe mogu pomoći, naročito kod simptoma kijanja i curenja nosa.

Kada posetiti doktora
U oko 80% slučajeva, žut ili zeleni mucus znači bakterijsku infekciju. Čak i tada, akutni bakterijski sinusitis obično nestaje za 7 do 14 dana – bez antibiotskog tretmana. Ali ako se stanje pogoršava i simptomi su prisutni i pojačavaju se, ili ako dobijete temperature, vreme je da posetite lekara.

Lečenje hroničnog sinuzitisa još uvek je slagalica
Veoma teško je lečiti hronični sinusitis. Prvi korak je kontrola predisponirajućih faktora kao što je eliminacija iritanata iz okruženja. Za olakšanje simptoma, doktori najčešće prepisuju nazalne steroidne sprejeve ili antibiotike, ali nijedan nije dokazano da funkcionišu u sveobuhvatnim studijama. Hirurgija – funkcionalna endoskopska sinusna hirurgija ili FESS – nudi u krajnjem slučaju umereno olakšanje kod 80 do 90% pacijenata – ali ovo nije metoda prvog izbora kod lečenja hroničnog sinuzitisa

Komplikacije sinuzitisa: najgori mogući scenario
Samo jedan sloj kosti odvaja vaše sinuse od vašeg mozga. Ako sinusna infekcija prođe kroz kost, može zaraziti ovojnice mozga – meningitis – pa čak i sam mozak. Oba problema su opasna po život. Sinusna infekcija se takođe može proširiti u orbitu očne jabučice, i može uzrokovati slepilo. A, sinusne infekcije mogu dovesti do potencijalno fatalnih aneurizmi ili inficiranih krvnih ugrušaka. Ove komplikacije su retke. Blaže komplikacije podrazumevaju napade astme i gubitak mirisa ili ukusa.

Sprečavanje sinuzitisa
Ne postoji siguran način da se izbegne bilo akutni bilo hronični sinusitis. Ali postoje neke stvari koje mogu pomoći:
· Nastojte da vam sinusi budu navlaženi – koristite slane sprejeve ili nosne irigatore često
· Izbegavajte veoma suve zatvorene prostorije
· Izbegavajte izlaganje iritantima, kao što su dim cigareta ili mirisi jakih hemikalija.

Izvor: SeriousAboutSinus.com
vivijen
vivijen
Moderator Foruma
Moderator Foruma

Zlatni Pehar Za Više Od 10.000 Poruka
Srbija

Grad : Zvezdan
Browser : Opera
Broj Postova : 13509
Broj Poena : 60333
Reputacija : 971
Datum upisa : 29.01.2010
Datum rođenja : 03.08.1953
Godine Starosti : 66
Pol : Ženski Zodijak : Lav Zmija

Zanimanje : slikanje, pisanje,primenjena umetnost
Raspoloženje : smireno
Uzrečica : ah
Knjiga/Pisac : orkanski visovi

Nazad na vrh Ići dole

Normalna Re: Sinusi - kako ih izlečiti na prirodan način

Počalji od vivijen taj Sre 6 Jul - 23:24:58SINUSI I GLAVOBOLJA

Za sinuse je najbolji lijek prirodni,i to Guber voda za sinuse.Ta voda teče u Srebrenici,gdje je bila banja -lječilište,može se natočiti koliko želiš.Samo nemojte pogriješiti jer tu ima nekoliko voda ,koje teku jedna do druge,i to u raznim objama.Svaka boja ima svoje značenje,tj. ono za šta je lijek.Kada se natoči boca te vode(to je dovoljno za cijelu obitelj) ,u to se stavi jedna tableta C vitamina od 500 mg,da može duže biti upotrebljivo.Moj sin je ovim izliječio sinuse.To ide ovako:Uzme se u dlan malo te vode i ušmrka se u nos.Malo će da peće ili boli kako kod koga,ali to traje par sekundi,i tako nekoliko puta dnevno dok se ne izliječiš.Ima tu još nekih recepata,onih bakinih.
Ko nije probao onaj sigurni lijek iz Srebrenice,evo jedan drugi.Kaže jedna baka ,uzmi sine lanenu manju kesicu i stavi morske soli oko dvije šake.Ušij kesicu i ugrij na plati te to stavi na ćelo koliko možeš izdržati.Ali pazi da se ne opečeš.To držati dok se ne ohladi.ovo ponavljati dok se ne ozdravi,svaki dan jednom -dvaput.Tako se tope sinusi kaže baka.Ovo nisam probao,ali vjerujem baki.
Ako pak ni to ne upali,ja koristim Švedsku grančicu onu Slovensku,malo je skuplja ali i bolja.Na vatu se nakapa te tinkture i stavi se u nosnice,i tako se diše na nos ,i za koji minut glavobolja odlazi.Provjereno.A ostaje vam Švedska grančica i za mnoge druge stvari.

Izvor
vivijen
vivijen
Moderator Foruma
Moderator Foruma

Zlatni Pehar Za Više Od 10.000 Poruka
Srbija

Grad : Zvezdan
Browser : Opera
Broj Postova : 13509
Broj Poena : 60333
Reputacija : 971
Datum upisa : 29.01.2010
Datum rođenja : 03.08.1953
Godine Starosti : 66
Pol : Ženski Zodijak : Lav Zmija

Zanimanje : slikanje, pisanje,primenjena umetnost
Raspoloženje : smireno
Uzrečica : ah
Knjiga/Pisac : orkanski visovi

Nazad na vrh Ići dole

Normalna Re: Sinusi - kako ih izlečiti na prirodan način

Počalji od Voyager taj Čet 24 Feb - 1:20:29

Razgovarao sam sa jednim mojim dobrim prijateljem koji se bavi lečenjem akupunkturom i pitao ga za savet o gladovanju i on mi je rekao da nema potrebe za tim već umesto toga da primenim makrobiotički režim ishrane i brzo će se pokazati očekivani rezultati.
I da obavezno isključim konzumiranje južnog voća. Ima tu nekog smisla.
Ja sam uradio sledeće: Počeo sam pre oko 10 dana. Potpuno sam iz upotrebe izbacio mleko i mlečne proizvode i jaja. Meso jedem ionako vrlo retko i to samo kuvano i juneće. Vrlo malo jedem hleb. I to 2 godine unazad isključivo i samo onaj koji ja sam spremim (kupio sam onaj mini pekač i da vam priznam smatram da je to jedan od najpametnijih izuma!). Ne jedem hlebove koji su puni aditiva i ostalog đubreta, a koje jedino kao takve možete kupiti u 99 posto prodavnica.
Jedem puno svežeg voća i povrća i orašastih plodova, pijem samo vodu i čajeve i mnogo volim kinesku hranu. Ne jedem posle 18 časova. Za ovih desetak dana smršao sam 4-5 kg bez ikakvog napora i osećam se odlično. Počeo sam registrovati pojedine mirise i mislim da sam na dobrom putu. Izbaciću i južno voće iz upotrebe (malo teže mi to ide, jer baš volim pomorandže).
Hoću da kažem da verujem da se redukcijom količine hrane koju uzimamo u toku dana i njenim pravilnim odabirom može vratiti zdravlje i vitalnost telu. Možda nema potrebe za gladovanjem, traženi proces će ići sporije, ali zato izostaju stresovi za telo (a mislim da je gladovanje popriličan stres). Međutim, probaću ja i to gladovanje, sigurno, makar da vidim i osetim kakve efekte će izazvati. Ali, ima tu i još jedna stvar koju ne smem zanemariti. Supruga mi je već rekla da ne želi da pored nje šeta avet i da pripazim malo na te raznorazne metode i gladovanja. Eto, sad i o tome valja povesti računa!
Zahvaljujem se na gore navedenim savetima i preporukama, ostajemo u kontaktu.
Voyager
Voyager
Novi Član
Novi Član

Srbija

Grad : Beograd
Browser : Firefox
Broj Postova : 16
Broj Poena : 3516
Reputacija : 21
Datum upisa : 30.11.2010
Datum rođenja : 03.02.1974
Godine Starosti : 46
Pol : Muški Zodijak : Vodolija Tigar

Zanimanje : Fotografija, ezoterija
Raspoloženje : Uvek dobro raspoložen
Uzrečica : Traži i daće ti se, kucaj i otvoriće ti se.
Knjiga/Pisac : Četiri sporazuma - Don Miguel Ruiz
Moj YOUTube Video :


Nazad na vrh Ići dole

Normalna Re: Sinusi - kako ih izlečiti na prirodan način

Počalji od vivijen taj Čet 24 Feb - 0:13:23


A ovo sam nasla na jednom forumu (to su iskustva onih koji su sprovodili gladovanje radi izlecenja)Bas citam knjigu Gladovanje od Malahova i odusevljen sam. Volim njegovo najsitnije detaljiziranje i precizne opise svakog procesa u tijelu. Jedva cekam da provedem koji dan gladovanja jer ono sto pise je toliko pozitivno i nadahnjujuce da bi skoro svaki covjek to pozelio. Mene tjesi kako je on napisao da sto je manje zatrovanje u tijelu, manje se teba gladovati, ali ponavljati par puta. Tako se nadam da necu morati preko 10 dana
Posto sam ciscenje sinusa i koze skoro u potpunosti dozivio, bas me zanima hoce li se jos sta popraviti kao npr. sijede vlasi, suzenje ociju na hladnoci, cepljenje usiju iz cista mira (rad bubnjica gore dole), blagi astigmatizam jednog oka, ukljestenje zivca na ledjima.......to su sve jos sitnice koje primjecujem zadnjih par godina na sebi, ali mi ne smetaju.Da opet previše ne odužim, evo nekoliko lijepih misli o gladovanju.
Hipokrat: ’’Kad ljekar hrani bolesnika, on ne hrani bolesnika, već njegovu bolest!’’ Ovo je surova istina, shvatanje o potrebi jake ishrane za bolesnika je jedna od najvećih zabluda ne samo moderne medicine, već modernog čovjeka uopšte.
Ehret:’’Gladovanje je operacija bez noža’’!
Paul Bragg: ’’Gladovanje je jedini način da se organizam oslobodi svih otrovnih materija koje u njega dospevaju!’’
G.A. Vojtovič, poznati ruski specijalista ljekovitog gladovanja: ’’Gladovanje je najuspešnija metoda za lečenje obolelih. Ako bi se sva dostignuća savremene medicine stavila na jedan tas vage, a na drugi gladovanje, znatno više bi prevagnulo gladovanje!’’
Za kraj jedna misao iz Malahovljeve knjige: ’’Ono što glad ne izleči, ništa neće izlečiti!’’Evo sada još malo o gladovanju, kako i zašto ono djeluje. U 95% slučajeva bolesti modernog čovjeka su bolesti viška, a ne nekakvog manjka, tj. nedostatka. Nepravilnim načinom života, kao unosom nezdrave hrane i to u pretjeranim količinama, odsustvom kretanja, uopšte fizičkih aktivnosti, nedostatkom sna, stalnim stresom i životom u zagađenom okruženju, čovjek sebe dovodi u stanje neravnoteže, kako na fizičkom, tako i na psihičkom i duhovnom planu. Na fizičkom planu ova neravnoteža se manifestuje kroz nemogućnost pravovremenog odstranjivanja svih onih štetnih produkata metaboličkih procesa, čije nakupljanje u organizmu započinje užasnu epopeju bolesti. Jedne bolesti, jer bolest i jeste samo jedna! Problem je, nažalost, što se manifestuje na hiljadu načina, sa hiljadu različitih simptoma. Do deponovanja štetnih produkata može doći skoro bilo gdje u ljudskom tijelu, u probavnim i ekskretornim organima, u koštanom i mišićnom tkivu, u krvnim sudovima. Ovakve deponije, slobodno se može reći ’’smeća’’, predstavljaju idealno tlo za ishranu brojnih patogenih mikroorganizama (isti se onda pogrešno smatraju uzročnicima bolesti). Kao posljedicu imamo sve te samo naizgled ’’različite’’ bolesti, kojima moderna medicina pristupa upravo tako, kao potpuno različitim, nevezanim za cjelinu čovjekovog organizma. Ali avaj, bez holističkog pristupa (holos – cio, potpun), sistemske bolesti se ne mogu liječiti. Otuda moderna medicina sa ovakvim bolestima ima jako malo uspjeha. Lijekovi djeluju na simptome (ili na mikroorganizme), otklanjajući ih na kraći ili duži rok, a zapravo samo prebacujući neravnotežu na neko drugo mjesto, tj. u neki drugi sistemski dio jedinstvene cjeline, kakvu predstavlja ljudski organizam. Često, upravo na tom drugom mjestu bolest bukne na još žešći i nemilosrdniji način, ostavljajući još teže, ponekad i nepopravljive posljedice. Ideja da se uzimanjem brojnih lijekova i pojačanom ishranom oslobodimo bolesti (tj. toksemije, tj. svog onog viška štetnih produkata metabolizma, kojih ni inače ne uspijevamo da se riješimo – bolest je, uostalom, zato i nastala), je SUŠTINSKI POGREŠNA! Da budem malo slikovit, bez namjere za povlačenjem potpune paralele, ako kompjuter koji počinje da šteka i zaglavljuje, jer je preopterećen brojnim programima, aplikacijama, igricama itd, pokušavamo da popravimo tako što mu stalno instaliramo nove programe i zatrpavamo ga novim sadržajima, rezultat će biti tužan, radiće još sporije ili neće raditi nikako. Ono što njemu treba je RESETOVANJE, ili čak REINSTALACIJA. Za oboljeli, pretrpani, zagađeni ljudski organizam GLADOVANJE je upravo to - resetovanje i čišćenje sistema, vraćanje na novi početak, ali bez štetnih posljedica. Jer gladovanje djeluje na organizam kao cjelinu, preko ’’principa prioriteta’’ oslobađa ga od nagomilane šljake, sopstvenih bolesnih tkiva i ćelija i štetnih mikroorganizama, pri čemu najvažniji organski sistemi ostaju netaknuti. Na ovaj način se vraća izgubljena ravnoteža i organizam suštinski i STVARNO liječi.Inače podržavam post i to ću svakako napraviti, jer mi se čini da je detoksikacija jako važna i mislim da bi to svatko trebao raditi... Uvjeren sam da bi to pomoglo kao preventiva za sve bolesti, jer je (bar za mene) očigledno da sve bolesti potječu od hrane, tj. lošeg načina prehrane, a najčešće preobilne hrane. Ljudi nisu svjesni koliko si time štete!Pa ako si dobro procitao te knjige, onda znas da sluzavost uzrokuje divljanje tih bakterija. One su ok dok je tijelo koliko-toliko cisto i covjek se dobro hrani. Ali cim se pocne nakupljati sljaka ili sluz po tijelu, bakterije odmah napadaju i izazivaju upalu i izlucivanje putem organa (nos, koza, pluca, usta). Dakle bez viska sluzi-sljake-otpada nema upale ni zlih bakterija koje izazivaju upale. Povezani su

Postojanje sluzi mozes jako lako provjeriti u svome tijelu. Npr. ako ti se puno skupljaju balci i ako imas sta kopati iz nosa svakodnevno, dakle imas sluzi u tijelu. Tko je balav i puse u maramicu pogotovo. Ako mozes iskasljavati gustu masu, to je sluz.

Evo kod mene tih stvari uopce nema. Nos mi je malo vlazan, ali se vec godinu dana nista u njemu ne skuplja. Nekada sam stalno kopao po nosu ali sada nemam sta. Nema otpada ni sluzi. Zakasljao se nisam vec skoro godinu i pol, a imao ikaku upalu vec skoro godinu dana. Zadnja izlucivanja gnoja-sluzi-otpada sam imao krajem prosle godine kada sam poceo piti zelene kasaste sokove i kada mi je krenula sluz iz sinusa van. Islo je 7 dana van i nisam mogao vjerovati sta je sve bilo u meni nakon toga su mi disni putevi postali prohodni nakon par godina alergije. Posto sam vec godinu i nesto na sirovoj hrani, smrsavio sam i 10-12 kg, sto je jos ubrzalo ciscenje svih naslaga i otpada u tijelu.

Wandmaker, Ehret i Walker su bili veliki ljudi prirodnjaci. Ne samo da su pomogli sebi, nego i stotinama tisuca ljudi. Uopce ne sumnjam u ispravnost njihovih tvrdnji i tolikog iskustva. Svaki je imao svoj nacin terapije i lijecenja, ali su se svi svodili na isto - sirova hrana, post i klistiranje. Ono sto pisu se poklapa 99% kod sve trojice. Onih 1% bas i ne utjece puno na zdravlje, zar ne ? Tko ih uopce procita shvatice bit problema kod prehrane danasnjeg covjeka. Evo ja sam na sirovoj hrani vec dosta i uopce ne smatram da radim nesto ektremno ili da sam neki sektas. Da nesto ne radim dobro, tijelo i zdravlje bi mi vec vratilo necim losim. Medjutim samo dobre stvari se desavaju, sto fizicki, sto psihicki. Prednost sirove hrane i cistog organizma ti ne moram ni pricati, to vec znas. Bitno je kakav god covjek put nadje za sebe, da ne napada ljude oko sebe i ne bude naporan, jer ce izazvati suprotan efekat. Postace sektas

Ni ja u pocetku nisam kuzio nista, a pogotovo vjerovao u nesto sirovo, neke kiseline, sluz ni ozdravljenje uz sirovu hranu. Ali nakon nekog vremena kada krene ciscenje tijela i pocnes ozdravljati, onda ipak promijenis misljenje i shvatis da ti ne trebaju alopatski i homopatski lijekovi. Sve je tako jednostavno i u hrani koju jedes. Bez prakse i iskustva nema nista, sta god citao i koga god slusao, dok ti se ne desi tvoje licno iskustvo.

Neka ti hrana bude lijek i neka ti lijek bude hrana - jos davno rece Hipokrat

vivijen
vivijen
Moderator Foruma
Moderator Foruma

Zlatni Pehar Za Više Od 10.000 Poruka
Srbija

Grad : Zvezdan
Browser : Opera
Broj Postova : 13509
Broj Poena : 60333
Reputacija : 971
Datum upisa : 29.01.2010
Datum rođenja : 03.08.1953
Godine Starosti : 66
Pol : Ženski Zodijak : Lav Zmija

Zanimanje : slikanje, pisanje,primenjena umetnost
Raspoloženje : smireno
Uzrečica : ah
Knjiga/Pisac : orkanski visovi

Nazad na vrh Ići dole

Normalna Re: Sinusi - kako ih izlečiti na prirodan način

Počalji od vivijen taj Sre 23 Feb - 23:05:45Isprobavanje prethodnog racepta nije uspeo, jer se nisam pridrzavala uputstva - jednostavno sam posle dva inhaliranja zaboravila da treba da budem uporna i nastavim bar jos dva dana - sama sam kriva sto nije uspelo.


A sada da dodam jos nesto o sinusima

Upala sinusa
kategorija: Uho, grlo i nos
Upala sinusa ili sinuzitis predstavlja zapaljenje sluzokože paranazalnih šupljina zbog neadekvatnog izlučivanja sekreta usled opstrukcije ulaza sinusa, infekcije ili alergije.

Najčešći faktori koji dovode do nastanka akutnog sinuzitisa su bakterije Streptococcus pneumoniae, Hemophilus influenzae i Moraxella catarhalis. Ređe se izoluju anaerobne bakterije: Streptococcus grupe A, Streptococcus aureus i gram-negativne bakterije. Faktori iz spoljne sredine, pre svega štetni i toksični gasovi uključujući duvanski dim, doprinose pojavi sinuzitisa i prelasku u hroničnu bolest. Hronični sinuzitis može biti alergijski ili nastati kao posledica anatomskih izmena koje ometaju drenažu sinusa, a ređe se javlja zbog funkcijskih abnormalnosti mukocilijamog aparata (sistema sitnih dlačica koje svojim pokretima pospešuju izbacivanje nečistoća i sekreta iz disajnih puteva). Upala sinusa može biti povezana i sa bolestima donjih disajnih puteva.

Neki od simptoma koji prate sinuzitis su: povišena telesna temperatura, bol u predelu lica i čela (posebno na pritisak) koji se pogoršava pri naginjanju napred, pojačana sekrecija, zapušenost nosa i sl. Otečena sluznica nosa može zatvoriti otvor sinusa i sprečiti pravilnu ventilaciju i izjednačavanje pritiska u nosu i sinusima. Zbog razlike u pritisku nastaje bol. Sinuzitis, ako se ne leči pravovremeno i adekvatno, može da zahvati očnu duplju, okolne kosti i centralni nervni sistem. U hroničnom sinuzitisu sekrecija se ispoljava slivanjem niz nosni deo ždrela.

Lečenje - recepti:

Jednu kašiku rastavića u 100 g vode kuvati 2-4 minute. Kad se ohladi, tu tekućinu hladnu usrkavamo u nos više puta dnevno.

Pred spavanje nastrugati jakog rena na ploču šporeta, prekriti se preko glave i udisati 5-10 minuta. Zatim leći pokrivenom glavom. Za dva dana boli nestaju. Dobro je leti nos ispirati morskom vodom.
vivijen
vivijen
Moderator Foruma
Moderator Foruma

Zlatni Pehar Za Više Od 10.000 Poruka
Srbija

Grad : Zvezdan
Browser : Opera
Broj Postova : 13509
Broj Poena : 60333
Reputacija : 971
Datum upisa : 29.01.2010
Datum rođenja : 03.08.1953
Godine Starosti : 66
Pol : Ženski Zodijak : Lav Zmija

Zanimanje : slikanje, pisanje,primenjena umetnost
Raspoloženje : smireno
Uzrečica : ah
Knjiga/Pisac : orkanski visovi

Nazad na vrh Ići dole

Normalna Re: Sinusi - kako ih izlečiti na prirodan način

Počalji od vivijen taj Sre 2 Feb - 13:23:36


Danas pronadjoh dobar savet koji cu veceras da isprobam:

Inhaliranje 3 puta dnevno desetak minuta nad serpom prokljucale vode u koju je stavljeno dosta bosiljka!

I ranije sam nailazila na recepte za inhalaciju gde se pominje bosiljak, ali i hajducka trava u kombinaciji, ali nikako da isprobam (e, sada moram, jer sam nazebla i jedva disem - javicu kako je uspelo)

vivijen
vivijen
Moderator Foruma
Moderator Foruma

Zlatni Pehar Za Više Od 10.000 Poruka
Srbija

Grad : Zvezdan
Browser : Opera
Broj Postova : 13509
Broj Poena : 60333
Reputacija : 971
Datum upisa : 29.01.2010
Datum rođenja : 03.08.1953
Godine Starosti : 66
Pol : Ženski Zodijak : Lav Zmija

Zanimanje : slikanje, pisanje,primenjena umetnost
Raspoloženje : smireno
Uzrečica : ah
Knjiga/Pisac : orkanski visovi

Nazad na vrh Ići dole

Normalna Re: Sinusi - kako ih izlečiti na prirodan način

Počalji od vivijen taj Čet 30 Dec - 11:20:40
Znaci ipak se nisi dobro informisao, moj predlog ti je bio da sto vise procitas o gladovanju pre nego sto pocnes, jer je to veoma vazno!
A kad steknes potrebno znanje, onda ce sva pitanja biti suvisna i videces koliko je to ustvari jednostavno i lako, a samim izbacivanjem otrova iz organizma ti ces steci imunitet.
vivijen
vivijen
Moderator Foruma
Moderator Foruma

Zlatni Pehar Za Više Od 10.000 Poruka
Srbija

Grad : Zvezdan
Browser : Opera
Broj Postova : 13509
Broj Poena : 60333
Reputacija : 971
Datum upisa : 29.01.2010
Datum rođenja : 03.08.1953
Godine Starosti : 66
Pol : Ženski Zodijak : Lav Zmija

Zanimanje : slikanje, pisanje,primenjena umetnost
Raspoloženje : smireno
Uzrečica : ah
Knjiga/Pisac : orkanski visovi

Nazad na vrh Ići dole

Normalna Re: Sinusi - kako ih izlečiti na prirodan način

Počalji od Voyager taj Čet 30 Dec - 11:01:02

Ne znam samo da li je zima najbolje vreme za gladovanje, znate ono... imunitet i te stvari?
Voyager
Voyager
Novi Član
Novi Član

Srbija

Grad : Beograd
Browser : Firefox
Broj Postova : 16
Broj Poena : 3516
Reputacija : 21
Datum upisa : 30.11.2010
Datum rođenja : 03.02.1974
Godine Starosti : 46
Pol : Muški Zodijak : Vodolija Tigar

Zanimanje : Fotografija, ezoterija
Raspoloženje : Uvek dobro raspoložen
Uzrečica : Traži i daće ti se, kucaj i otvoriće ti se.
Knjiga/Pisac : Četiri sporazuma - Don Miguel Ruiz
Moj YOUTube Video :


Nazad na vrh Ići dole

Normalna Re: Sinusi - kako ih izlečiti na prirodan način

Počalji od marsovka taj Sre 29 Dec - 19:00:01

Ja sam gladovala 21 dan po Brojsovoj metodi i posle toga bila kao ponovo rodjena. Toplo preporucujem. Sigurna sam da je lek za sve bolesti. Od konvencionalne terapije nema vajde.
marsovka
marsovka
Novi Član
Novi Član

Srbija

Grad : Pozarevac
Browser : N/A
Broj Postova : 2
Broj Poena : 3588
Reputacija : 0
Datum upisa : 02.08.2010
Datum rođenja : 11.02.1970
Godine Starosti : 50
Pol : Ženski Zodijak : Vodolija Ker

Zanimanje : roditelj
Raspoloženje : odlicno
Knjiga/Pisac : Trazi i dobices, Ester Hiks

Nazad na vrh Ići dole

Normalna Re: Sinusi - kako ih izlečiti na prirodan način

Počalji od Voyager taj Uto 7 Dec - 9:22:10

Čuo sam da pomaže izbacivanje mleka i mlečnih proizvoda, ali i južnog voća!
Otkako sam odbacio južno voće polako mi se vraće osećaj mirisa, još da istrajem na mleku i tome slično...
A što se tiče ispiranja nosa, deluje mi gadno, tako da ću probati da pronađem manje radikalne metode. Izgleda da treba poraditi na svim planovima: mentalnom, duhovnom, emocionalnom i fizičkom da bi se dobio zadovoljavajući rezultat. Probajte i vi, pa da vidimo ko će pre do cilja!

Sretno!
Voyager
Voyager
Novi Član
Novi Član

Srbija

Grad : Beograd
Browser : Firefox
Broj Postova : 16
Broj Poena : 3516
Reputacija : 21
Datum upisa : 30.11.2010
Datum rođenja : 03.02.1974
Godine Starosti : 46
Pol : Muški Zodijak : Vodolija Tigar

Zanimanje : Fotografija, ezoterija
Raspoloženje : Uvek dobro raspoložen
Uzrečica : Traži i daće ti se, kucaj i otvoriće ti se.
Knjiga/Pisac : Četiri sporazuma - Don Miguel Ruiz
Moj YOUTube Video :


Nazad na vrh Ići dole

Normalna Re: Sinusi - kako ih izlečiti na prirodan način

Počalji od mikena taj Sub 4 Dec - 17:10:21

I ja se patim sa sinusima dugo. Pokusala sam sa raznim lekarima, punktiranjem sinusa, narodnim lekovima... i kako god da se cuvam bolest se vraca. Mogu da vam kazem ono sto mi je iz licnog iskustva pomoglo. Sto se tice ovog gladovanja, zaista ne znam, ali izbacivanje mleka i mlecnih proizvoda iz ishrane pomaze. Takodje je dobro ispiranje nosa. Ono pomaze protiv alergija i otpusava nos. Ima u apotekama da se kupi plasticna posuda, zove se rinosan posuda za ispiranje nosa (oko 800 dinara). U nju se supa mlaka voda sa solju, i sipa se ta voda u nos. Voda prolazi kroz sinusne supljine, izadje kroz drugu nozdrvu. Izgleda grozno u pocetku, ali nije bolno, ako se sipa so. O tome vise mozete naci na netu. Na engleskom se zove neti pot, i videcete, ima prikaza kako se koristi, mada je jednostavno. postane rutina. u Indiji se ova metoda koristi vekima, a ima i logike. Peremo sve, zasto ne i nos. U poslednje vreme umesto vode, perem nos cajem od belog sleza, koji obnavlja sluzokozu. Takodje mogu se stavljati na celo oblozi od zagrejane morske soli koji jako prijaju. so se zagreje u tiganju i onda se stavi u platnenu krpu ili carapu i to se drzi. izuzetno je prijatno. Ponavljate prema potrebi. Eto, to je nesto iz mog iskustva i sigurno deluje.
Cuvajte se narodnih lekova jer razlicito deluje na razlicite ljude. Mnogi su odusevljeni divljim krastavcem, kazu cudotvoran je. Ja sam od istog mislila da cu umreti. Izaziva oticanje resice i pocinjete da se gusite. Nekima je pomoglo, ja nisam bila medju njima.
mikena
mikena
Novi Član
Novi Član

Srbija

Grad : Kula
Browser : N/A
Broj Postova : 1
Broj Poena : 3463
Reputacija : 0
Datum upisa : 04.12.2010
Datum rođenja : 27.12.1982
Godine Starosti : 37
Pol : Ženski Zodijak : Jarac Ker

Zanimanje : Student
Knjiga/Pisac : Dervis i smrt
Moj YOUTube Video :


Nazad na vrh Ići dole

Normalna Re: Sinusi - kako ih izlečiti na prirodan način

Počalji od vivijen taj Pet 3 Dec - 20:07:03I ja sam citala njega ali procitaj i druge, one koji su radili sa ljudima kao sto je Suvorin - kratka a jednostavna i veoma jasna knjiga. Zato sam ti i naglasila da moras dobro da se obavestis o svemu, a kad SVE budes saznao sto ti je potrebno, nista tu nije opasno, veruj mi jer ja sam procitala na desetine sto knjiga, sto clanaka, bas kao i iskustva onih koji su gladovali.
A sada,moram da priznam zasto ja to nisam ucinila i ako mi gladovanje ne predstavlja nikakav problem, i ako vrlo dobro znam koliko je ono dobro i korisno - ja sam pusac koji pusi oko 3 kutije cigareta i zato mi se ne pocinje, jer bih MORALA da ostavim cigarete!
vivijen
vivijen
Moderator Foruma
Moderator Foruma

Zlatni Pehar Za Više Od 10.000 Poruka
Srbija

Grad : Zvezdan
Browser : Opera
Broj Postova : 13509
Broj Poena : 60333
Reputacija : 971
Datum upisa : 29.01.2010
Datum rođenja : 03.08.1953
Godine Starosti : 66
Pol : Ženski Zodijak : Lav Zmija

Zanimanje : slikanje, pisanje,primenjena umetnost
Raspoloženje : smireno
Uzrečica : ah
Knjiga/Pisac : orkanski visovi

Nazad na vrh Ići dole

Normalna Re: Sinusi - kako ih izlečiti na prirodan način

Počalji od Voyager taj Pet 3 Dec - 17:10:55

Skinuo sam sa neta knjigu LEČENJE GLADOVANJEM PO DR. DŽAMANJI.
Počeo sam da je čitam i mogu vam reći da metoda može biti jako opasna. Zato ću dobro da proučim sve pa onda da počnem sa gladovanjem. A ono sa po jednim danom prve 4 nedelje pa zatim 7 dana uzastopno sam pronašao na jednom forumu, i ne čini mi se tako radikalno kao ovo sa Dr. Džamanjom, zato bih tako prvo probao.
Svakako ću se dobro informisati pre nego učinim nešto.
Voyager
Voyager
Novi Član
Novi Član

Srbija

Grad : Beograd
Browser : Firefox
Broj Postova : 16
Broj Poena : 3516
Reputacija : 21
Datum upisa : 30.11.2010
Datum rođenja : 03.02.1974
Godine Starosti : 46
Pol : Muški Zodijak : Vodolija Tigar

Zanimanje : Fotografija, ezoterija
Raspoloženje : Uvek dobro raspoložen
Uzrečica : Traži i daće ti se, kucaj i otvoriće ti se.
Knjiga/Pisac : Četiri sporazuma - Don Miguel Ruiz
Moj YOUTube Video :


Nazad na vrh Ići dole

Normalna Re: Sinusi - kako ih izlečiti na prirodan način

Počalji od vivijen taj Čet 2 Dec - 22:29:07Super! Samo mi kazi da li si se dobro informisao, jer ako duze gladujes, preporucljivo je bar desetak dana, onda su potrebne neke pripreme, a veoma je VAZNO kako posle duzeg gladovanja prelazis ponovo na hranu! Nikako naglo, nego koliko si gladovao toliko ti je potrebno da postepeno dodjes do cvrste hrane- to je od zivotnog znacaja, jer ima primera gde je covek gladovao duze vremena i sve je bilo super, ali kad je prestao, on je pojeo przeno jaje i umro. Zato naglasavam, metoda gladovanja je ODLICNA I JEDNOSTAVNA, ali se treba prvo informisati. Da li si procitao neku knjigu, i ne znam kakvo ti je to gladovanje od jedan dan- sta se tu dobija, ili te nisam dobro razumela?!
vivijen
vivijen
Moderator Foruma
Moderator Foruma

Zlatni Pehar Za Više Od 10.000 Poruka
Srbija

Grad : Zvezdan
Browser : Opera
Broj Postova : 13509
Broj Poena : 60333
Reputacija : 971
Datum upisa : 29.01.2010
Datum rođenja : 03.08.1953
Godine Starosti : 66
Pol : Ženski Zodijak : Lav Zmija

Zanimanje : slikanje, pisanje,primenjena umetnost
Raspoloženje : smireno
Uzrečica : ah
Knjiga/Pisac : orkanski visovi

Nazad na vrh Ići dole

Normalna Re: Sinusi - kako ih izlečiti na prirodan način

Počalji od Voyager taj Čet 2 Dec - 21:25:44

Počinjem sa gladovanjem za nekoliko dana!
Mislim da neće biti veliki problem odgladovati po 1 dan nedeljno prve 4 nedelje a onda krećem na sedmodnevni tretman. U svakom slučaju javiću se da vam prenesem doživljaj i saopštim rezultate!

Još jednom hvala na trudu i čujemo se!
Voyager
Voyager
Novi Član
Novi Član

Srbija

Grad : Beograd
Browser : Firefox
Broj Postova : 16
Broj Poena : 3516
Reputacija : 21
Datum upisa : 30.11.2010
Datum rođenja : 03.02.1974
Godine Starosti : 46
Pol : Muški Zodijak : Vodolija Tigar

Zanimanje : Fotografija, ezoterija
Raspoloženje : Uvek dobro raspoložen
Uzrečica : Traži i daće ti se, kucaj i otvoriće ti se.
Knjiga/Pisac : Četiri sporazuma - Don Miguel Ruiz
Moj YOUTube Video :


Nazad na vrh Ići dole

Normalna Re: Sinusi - kako ih izlečiti na prirodan način

Počalji od vivijen taj Sre 1 Dec - 22:42:46
Evo i ovde imas knjizicu od Suvorina, ako je nema kod nas na forumu


4shared.com/account/file/87978955/15ef393c/Moja_metoda_lecenja_gladovanjem.html
vivijen
vivijen
Moderator Foruma
Moderator Foruma

Zlatni Pehar Za Više Od 10.000 Poruka
Srbija

Grad : Zvezdan
Browser : Opera
Broj Postova : 13509
Broj Poena : 60333
Reputacija : 971
Datum upisa : 29.01.2010
Datum rođenja : 03.08.1953
Godine Starosti : 66
Pol : Ženski Zodijak : Lav Zmija

Zanimanje : slikanje, pisanje,primenjena umetnost
Raspoloženje : smireno
Uzrečica : ah
Knjiga/Pisac : orkanski visovi

Nazad na vrh Ići dole

Normalna Re: Sinusi - kako ih izlečiti na prirodan način

Počalji od vivijen taj Sre 1 Dec - 21:09:39
Sad pronadjoh veoma dobru malu knjizicu iz 1928 god. od Rusa :

A. Suvorin "Ozdravljenje pomocu gladi i hrane"

verujem da je imas i ovde kod nas na forumu u pdf formatu

Srecno traganje!
vivijen
vivijen
Moderator Foruma
Moderator Foruma

Zlatni Pehar Za Više Od 10.000 Poruka
Srbija

Grad : Zvezdan
Browser : Opera
Broj Postova : 13509
Broj Poena : 60333
Reputacija : 971
Datum upisa : 29.01.2010
Datum rođenja : 03.08.1953
Godine Starosti : 66
Pol : Ženski Zodijak : Lav Zmija

Zanimanje : slikanje, pisanje,primenjena umetnost
Raspoloženje : smireno
Uzrečica : ah
Knjiga/Pisac : orkanski visovi

Nazad na vrh Ići dole

Normalna Re: Sinusi - kako ih izlečiti na prirodan način

Počalji od vivijen taj Sre 1 Dec - 21:03:384shared.com/dir/7451706/de5b0dbe/sharing.html


Evo ovde imas dosta literature. Iz raznih iskustava znam da gladovati nije tesko, vec posle tri dana se potpuno gubi osecaj gladi, a izbacivanjem otrova iz organizma osecas se sve bolje i dobijas neku snagu koju moras da obuzdavas, jer bi, kako kazu oni koji su to iskusili, pozeleo da poletis. Medjutim, moras sam da se potrudis i procitas ono najbitnije, a komplikovano nije samo mora da se znaju neke stvari pre nego se pristupi gladovanju. Oduzelo bi mi dosta vremena da ti o tome pisem, jednostavnije je da sam procitas.

Citaj, jako je korisno i za one potpuno zdrave, obnavljas se i telesno i duhovno.
A ako nemas hrabrosti, onda imas jako dobar biljni preparat koji se zove "Marsin" u biljnoj apoteci "Stari Most" na Crvenom krstu preko puta dramskog pozorista, ul. Milesevska. Znam da je preparat odlican jer su ga mnogi koristili (samo ja nisam imala hrabrosti, ili volje da ga isprobam, jer kad stavis kapi u nos moras da lezis sa zabacenom glavom unazad ceo sat - e ja to sigurno ne bih izdrzala). Svi se hvale da je dovoljno to jedno stavljanje od 4-5 kapi i kraj.

Eto, od mene toliko a ti javi sta si uradio - interesuje me!
vivijen
vivijen
Moderator Foruma
Moderator Foruma

Zlatni Pehar Za Više Od 10.000 Poruka
Srbija

Grad : Zvezdan
Browser : Opera
Broj Postova : 13509
Broj Poena : 60333
Reputacija : 971
Datum upisa : 29.01.2010
Datum rođenja : 03.08.1953
Godine Starosti : 66
Pol : Ženski Zodijak : Lav Zmija

Zanimanje : slikanje, pisanje,primenjena umetnost
Raspoloženje : smireno
Uzrečica : ah
Knjiga/Pisac : orkanski visovi

Nazad na vrh Ići dole

Normalna Re: Sinusi - kako ih izlečiti na prirodan način

Počalji od Voyager taj Sre 1 Dec - 16:31:33

Draga Vivijen,

Hvala na odgovoru, mada, moram priznati, mora se biti izuzetno jak i dosledan pa primeniti opisani recept.
Međutim, probaću to pre nego opet ići kod lekara. Samo kad bih znao gde pronaći literaturu koja se bavi time.
Rekli ste gladovanje samo na vodi... Da li to znači da se tokom tih 40 dana pije samo voda !? (Da ne bude kao ono kad je ciga učio konja da ne jede... I taman kad ga je odvikao od jela, a on crknuo...).
Mala šala! Mislim da je sve moguće.

Puno pozdrava,
Aleksandar
Voyager
Voyager
Novi Član
Novi Član

Srbija

Grad : Beograd
Browser : Firefox
Broj Postova : 16
Broj Poena : 3516
Reputacija : 21
Datum upisa : 30.11.2010
Datum rođenja : 03.02.1974
Godine Starosti : 46
Pol : Muški Zodijak : Vodolija Tigar

Zanimanje : Fotografija, ezoterija
Raspoloženje : Uvek dobro raspoložen
Uzrečica : Traži i daće ti se, kucaj i otvoriće ti se.
Knjiga/Pisac : Četiri sporazuma - Don Miguel Ruiz
Moj YOUTube Video :


Nazad na vrh Ići dole

Normalna Re: Sinusi - kako ih izlečiti na prirodan način

Počalji od vivijen taj Uto 30 Nov - 21:47:42E, ovako - ja imam slican problem i naravno nisam isla kod lekara, ja kod lekara uopste i ne idem - ni za sta!
Resih ovo da procitam, jer sam mislila da ti ustvari nudis neko resenje, kad ono, ti trazis pomoc. Reci cu ti jedan najjednostavniji recept za sve bolesti, a to je gladovanje samo na vodi, ide i do 40 dana, ali se tu resavas svega sto te muci, a sekreta iz nosa veoma brzo, mozda vec posle nedelju dana. Medjutim o tome moras da procitas nekoliko knjizica i odusevices se, sta sve moze gladovanje. Ja, koja to sve znam, nikako da se odlucim da pocnem, sve od danas do sutra, i tako prolaze dani. A gladovanjem ne samo da cistis telo od otrova, vec se, kako tvrde oni koji su gladovali, obnavlja i duh! Ako te jos nesto interesuje stojim ti na raspolaganju, samo pitaj.
vivijen
vivijen
Moderator Foruma
Moderator Foruma

Zlatni Pehar Za Više Od 10.000 Poruka
Srbija

Grad : Zvezdan
Browser : Opera
Broj Postova : 13509
Broj Poena : 60333
Reputacija : 971
Datum upisa : 29.01.2010
Datum rođenja : 03.08.1953
Godine Starosti : 66
Pol : Ženski Zodijak : Lav Zmija

Zanimanje : slikanje, pisanje,primenjena umetnost
Raspoloženje : smireno
Uzrečica : ah
Knjiga/Pisac : orkanski visovi

Nazad na vrh Ići dole

Normalna Sinusi - kako ih izlečiti na prirodan način

Počalji od Voyager taj Uto 30 Nov - 21:16:57

Kažu da je jedna od cena koju plaćaju oni koji žive u velikim gradovima, konkretno u Beogradu, oštećenje sinusa.
Ne znam da li je kod mene sigurno tako, ali ono što znam jeste da imam osećaj da mi se iz nosa konstantno sliva sluz u grlo, te sam pretpostavio da je to iz sinusa.
Nos mi je otvoren i mogu da dišem na nos, ali unazad dva do tri meseca teško da osećam mirise (samo one baš intenzivne donekle "nanjušim")..
A protekle godine u ovo vreme situacija mi je bila obrnuta: nos mi je bio potpuno zatvoren, ali sam mogao da osećam mirise. Da bih se rešio tegoba usledilo je nekoliko desetaka odlazaka kod lekara i masa testiranja i ispitivanja ovoga ili onoga (čitaj maltretiranja tela), da bi kao rezultat svega dobio neki sprej koji se zove "Nasonex" (valjda je tako), i koji je kortikosteroid, i koji ne sme da se koristi dugo u kontinuitetu, i koji je skup, i koji za rezultat ima da ti se nos otvori ali da izgubiš osećaj mirisa... Shvatate li poentu? To je ono: "klin se klinom izbija", ali je problem što jedan klin uvek ostane unutra...
I tako sam ja batalio sve to, prošla je zima i došlo proleće, ništa posebno nisam radio na mom problemu kad ono opazim da mogu da osećam mirise! MIris lipe, cveća, mirise u kuhinji... ma sve mirise, a uz to mi i disanje na nos ide kao od šale. Presrećan sam bio oko 3 meseca uživajući u mirisima života, kad odjednom pre oko dva i po meseca sve se poremetilo. Sliva mi se sluz iz nosa u grlo, na nos mogu da dišem, ali ne osećam mirise!
I eto me ponovo u začaranom krugu. Kod lekara više ne planiram da idem, jer mislim da nemaju znanja da reše moju situaciju, te sada ulažem napore tragajući za nekim prirodnim tretmanom kako bi pomogao sam sebi.
Stoga molim za pomoć bilo koga ko pročita ovo ako može, zna i želi da me uputi. Neki prirodan tretman, čaj, režim ishrane ili bilo šta drugo?

Unapred zahvaljujem, Aleksandar
Voyager
Voyager
Novi Član
Novi Član

Srbija

Grad : Beograd
Browser : Firefox
Broj Postova : 16
Broj Poena : 3516
Reputacija : 21
Datum upisa : 30.11.2010
Datum rođenja : 03.02.1974
Godine Starosti : 46
Pol : Muški Zodijak : Vodolija Tigar

Zanimanje : Fotografija, ezoterija
Raspoloženje : Uvek dobro raspoložen
Uzrečica : Traži i daće ti se, kucaj i otvoriće ti se.
Knjiga/Pisac : Četiri sporazuma - Don Miguel Ruiz
Moj YOUTube Video :


Nazad na vrh Ići dole

Normalna Re: Sinusi - kako ih izlečiti na prirodan način

Počalji od Sponsored content


Sponsored content


Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu