Predlažem Vam da pogledate film ...
+2
ivana
Broj Jedan
6 posters
Zvezdan Forum :: Umetnost :: 7 Umetnosti :: F i l m :: Razgovori o Filmu
Strana 1 od 1
Predlažem Vam da pogledate film ...
Moj Predlog :
Mi djeca sa kolodvora Zoo
Vjerovatno su neki od vas, ako ne čitali, onda čuli za knjigu napisanu po istinitom događaju: Djeca sa kolodvora ZOO.
1981. godine je i snimljen film koji je vjerno oslikao Berlinsku omladinu sredinom sedamdesetih godina koja je uletjela u bespovratnu igru sa drogom.
Ova knjiga/film otkriva jednu žalosnu stranu našeg društva. Ispovijest jedne djevojčice Christiane koja govori da u HEROIN ne vode ludosti neke zločeste djece nego neljudsko stanovanje, potiskivanje dječije igre, međusobni odnosi roditelja, izolacija u školi… Cristiane je prvo počela sa lakim drogama sa samo 12 godina, a onda je došla i do heroina sa 13 godina i počela se baviti prostitucijom da bi zaradila za drogu…
Evo par citata iz knjige da malo vidite o čemu se radi.
«U zahodu je upravo bio još jedan fikser koji je sebi udario šut. Jedan totalno propali tip. Upitala sam ga dali bi mi htio posuditi svoj pribor. Dao mi ga je. Odjednom sam se užasno uplašila kako ću zabiti iglu u venu na ruci. Prislonila sam je, ali nisam mogla zabosti, iako sam to kod drugih vidjela bezbroj puta. Morala sam se dakle obratiti propalom tipu za pomoć. On je naravno odmah shvatio da mi je to prvi put. Rekao je da je to sranje ali je ipak uzeo špricu. Morao je tri puta zabosti iglu dok nije povukao malo krvi i tako znao da je pogodio u venu. I dalje je mrmljao da je to sranje, ali mi je ubrizgao čitavu četvrtinu. Bilo je doista kao grom, ali pravi sam orgazam drugačije zamišljala.»
«Axelov stan je bio pravi čumez, pravi fikserski stan.Već s praga osjetila sam smrad.Posvuda su ležale prazne riblje limenke. Opušci su bili umočeni u ulje ili u umak od rajčice ili senfa.Posvuda su bile čaše i šalice,a u svima malo vode, pepela, duhana i cigaretnog papira. Sa saga je dolazio najgori smrad. Kada je Axel udario šut, vidjela sam zašto je toliko smrdjelo. Izvukao je špricu s ostatcima krvi iz ruke, napunio je vodom i zatim briznuo ružičastu tekućinu jednostavno na sag. Uvijek je tako čistio pribor. Sa svakim fiksom palo bi na ofucani perzijski sag po nekoliko kapi krvi, a to je s ribljim umacima smrdjelo slatkastim zadahom. Čak su i zavjese bile žute i smrdjele.»
«Došao je prosinac. Bilo je sve hladnije. Smrzavala sam se. Ranije mi nikada nije bilo tako hladno. Sad sam se stalno smrzavala. Primjetila sam da sam totalno drogi. Znala sam to od jedne nedjelje početkom prosinca. Probudila sam se u Axelovom stanu pokraj Detlefa. Bilo mi je zvjerski hladno. Ugledala sam jednu kutiju. Onda mi je odjednom pao u oči natpis na toj kutiji. Zapravo njegove boje koje su bile strahovito kričave i od kojih su me boljele oči. Osobito me plašila crvena boja. Uvijek sam se na tripovima bojala crvene boje. Na heroinu je crveno uvijek imalo vrlo nježan ton. Ali je sada crveno na toj prokletoj kutiji bilo silovito. Usta su mi bila puna pljuvačke. Gutala sam je,ali mi je odmah zatim ponovo dolazila i dizala se. Zatim je ipak nestala, a usta su mi bila suha i ljepljiva. Pokušala sam nešto popiti, ali nije išlo. Tresla sam se od hladnoće, sve dok mi nije postalo tako vruće da mi se znoj cjedio.»
«Očistila sam špricu u čaši vode, stavila sam drogu u žlicu za jogurt, poprskala je limunskom kiselinom, prokuhala je, podvezala sam ruku i tako dalje. Za mene je to bilo kao drugima kada ujutro iz navike zapale prvu cigaretu.»
«Svukla sam majcu, a on mi je dao bič. Sve je bilo kao u kinu. Isprva ga nisam udarala kako treba, pa je zajecao da mu moram nanjeti bol. Onda sam žestoko ošinula. On je vikao «mama». Nisam ga slušala. Pokušala sam da ga ni ne gledam. Ali vidjela sam kako su na njegovom tijelu sve više oticali ožiljci, a zatim mu je na nekim mjestima koža doslovno popucala. Bilo je odvratno a trajalo je gotovo čitav sat. Kad je konačno svršio, ja sam obukla majcu i pobjegla.»
Evo Ga :
[You must be registered and logged in to see this link.] target="_blank" rel="nofollow">http://rapidshare.com/files/34521666/Mi_djeca_sa_kolodvora_Zoo_by_Azriel-www.Balkan-Media.org.part1.rar target="_blank" rel="nofollow">http://rapidshare.com/files/34531377/Mi_djeca_sa_kolodvora_Zoo_by_Azriel-www.Balkan-Media.org.part2.rar target="_blank" rel="nofollow">http://rapidshare.com/files/34539989/Mi_djeca_sa_kolodvora_Zoo_by_Azriel-www.Balkan-Media.org.part3.rar target="_blank" rel="nofollow">http://rapidshare.com/files/34546389/Mi_djeca_sa_kolodvora_Zoo_by_Azriel-www.Balkan-Media.org.part4.rar target="_blank" rel="nofollow">http://rapidshare.com/files/34552412/Mi_djeca_sa_kolodvora_Zoo_by_Azriel-www.Balkan-Media.org.part5.rar target="_blank" rel="nofollow">http://rapidshare.com/files/34558409/Mi_djeca_sa_kolodvora_Zoo_by_Azriel-www.Balkan-Media.org.part6.rar target="_blank" rel="nofollow">http://rapidshare.com/files/34564805/Mi_djeca_sa_kolodvora_Zoo_by_Azriel-www.Balkan-Media.org.part7.rar target="_blank" rel="nofollow">http://rapidshare.com/files/34566280/Mi_djeca_sa_kolodvora_Zoo_by_Azriel-www.Balkan-Media.org.part8.rar
Pass: [You must be registered and logged in to see this link.]
Prevod : [You must be registered and logged in to see this link.]
Slika Prave Christiane F.(elscherinow)
Vera Christiane Felscherinow (* 20. Mai 1962 u Hamburgu)
Poslije burnih godina u Americi i Grčkoj, danas 41-godišnja Christiane ponovno živi u Berlinu. Nakon posljednjeg odvikavanja opisanog u knjizi, morala se iznova više puta boriti protiv droge, jer za starog je narkića ponovni pad u heroinski pakao nažalost najčešća sudbina.
Christiane,ovih godina
Scene ...
Mi djeca sa kolodvora Zoo
Vjerovatno su neki od vas, ako ne čitali, onda čuli za knjigu napisanu po istinitom događaju: Djeca sa kolodvora ZOO.
1981. godine je i snimljen film koji je vjerno oslikao Berlinsku omladinu sredinom sedamdesetih godina koja je uletjela u bespovratnu igru sa drogom.
Ova knjiga/film otkriva jednu žalosnu stranu našeg društva. Ispovijest jedne djevojčice Christiane koja govori da u HEROIN ne vode ludosti neke zločeste djece nego neljudsko stanovanje, potiskivanje dječije igre, međusobni odnosi roditelja, izolacija u školi… Cristiane je prvo počela sa lakim drogama sa samo 12 godina, a onda je došla i do heroina sa 13 godina i počela se baviti prostitucijom da bi zaradila za drogu…
Evo par citata iz knjige da malo vidite o čemu se radi.
«U zahodu je upravo bio još jedan fikser koji je sebi udario šut. Jedan totalno propali tip. Upitala sam ga dali bi mi htio posuditi svoj pribor. Dao mi ga je. Odjednom sam se užasno uplašila kako ću zabiti iglu u venu na ruci. Prislonila sam je, ali nisam mogla zabosti, iako sam to kod drugih vidjela bezbroj puta. Morala sam se dakle obratiti propalom tipu za pomoć. On je naravno odmah shvatio da mi je to prvi put. Rekao je da je to sranje ali je ipak uzeo špricu. Morao je tri puta zabosti iglu dok nije povukao malo krvi i tako znao da je pogodio u venu. I dalje je mrmljao da je to sranje, ali mi je ubrizgao čitavu četvrtinu. Bilo je doista kao grom, ali pravi sam orgazam drugačije zamišljala.»
«Axelov stan je bio pravi čumez, pravi fikserski stan.Već s praga osjetila sam smrad.Posvuda su ležale prazne riblje limenke. Opušci su bili umočeni u ulje ili u umak od rajčice ili senfa.Posvuda su bile čaše i šalice,a u svima malo vode, pepela, duhana i cigaretnog papira. Sa saga je dolazio najgori smrad. Kada je Axel udario šut, vidjela sam zašto je toliko smrdjelo. Izvukao je špricu s ostatcima krvi iz ruke, napunio je vodom i zatim briznuo ružičastu tekućinu jednostavno na sag. Uvijek je tako čistio pribor. Sa svakim fiksom palo bi na ofucani perzijski sag po nekoliko kapi krvi, a to je s ribljim umacima smrdjelo slatkastim zadahom. Čak su i zavjese bile žute i smrdjele.»
«Došao je prosinac. Bilo je sve hladnije. Smrzavala sam se. Ranije mi nikada nije bilo tako hladno. Sad sam se stalno smrzavala. Primjetila sam da sam totalno drogi. Znala sam to od jedne nedjelje početkom prosinca. Probudila sam se u Axelovom stanu pokraj Detlefa. Bilo mi je zvjerski hladno. Ugledala sam jednu kutiju. Onda mi je odjednom pao u oči natpis na toj kutiji. Zapravo njegove boje koje su bile strahovito kričave i od kojih su me boljele oči. Osobito me plašila crvena boja. Uvijek sam se na tripovima bojala crvene boje. Na heroinu je crveno uvijek imalo vrlo nježan ton. Ali je sada crveno na toj prokletoj kutiji bilo silovito. Usta su mi bila puna pljuvačke. Gutala sam je,ali mi je odmah zatim ponovo dolazila i dizala se. Zatim je ipak nestala, a usta su mi bila suha i ljepljiva. Pokušala sam nešto popiti, ali nije išlo. Tresla sam se od hladnoće, sve dok mi nije postalo tako vruće da mi se znoj cjedio.»
«Očistila sam špricu u čaši vode, stavila sam drogu u žlicu za jogurt, poprskala je limunskom kiselinom, prokuhala je, podvezala sam ruku i tako dalje. Za mene je to bilo kao drugima kada ujutro iz navike zapale prvu cigaretu.»
«Svukla sam majcu, a on mi je dao bič. Sve je bilo kao u kinu. Isprva ga nisam udarala kako treba, pa je zajecao da mu moram nanjeti bol. Onda sam žestoko ošinula. On je vikao «mama». Nisam ga slušala. Pokušala sam da ga ni ne gledam. Ali vidjela sam kako su na njegovom tijelu sve više oticali ožiljci, a zatim mu je na nekim mjestima koža doslovno popucala. Bilo je odvratno a trajalo je gotovo čitav sat. Kad je konačno svršio, ja sam obukla majcu i pobjegla.»
Evo Ga :
[You must be registered and logged in to see this link.] target="_blank" rel="nofollow">http://rapidshare.com/files/34521666/Mi_djeca_sa_kolodvora_Zoo_by_Azriel-www.Balkan-Media.org.part1.rar target="_blank" rel="nofollow">http://rapidshare.com/files/34531377/Mi_djeca_sa_kolodvora_Zoo_by_Azriel-www.Balkan-Media.org.part2.rar target="_blank" rel="nofollow">http://rapidshare.com/files/34539989/Mi_djeca_sa_kolodvora_Zoo_by_Azriel-www.Balkan-Media.org.part3.rar target="_blank" rel="nofollow">http://rapidshare.com/files/34546389/Mi_djeca_sa_kolodvora_Zoo_by_Azriel-www.Balkan-Media.org.part4.rar target="_blank" rel="nofollow">http://rapidshare.com/files/34552412/Mi_djeca_sa_kolodvora_Zoo_by_Azriel-www.Balkan-Media.org.part5.rar target="_blank" rel="nofollow">http://rapidshare.com/files/34558409/Mi_djeca_sa_kolodvora_Zoo_by_Azriel-www.Balkan-Media.org.part6.rar target="_blank" rel="nofollow">http://rapidshare.com/files/34564805/Mi_djeca_sa_kolodvora_Zoo_by_Azriel-www.Balkan-Media.org.part7.rar target="_blank" rel="nofollow">http://rapidshare.com/files/34566280/Mi_djeca_sa_kolodvora_Zoo_by_Azriel-www.Balkan-Media.org.part8.rar
Pass: [You must be registered and logged in to see this link.]
Prevod : [You must be registered and logged in to see this link.]
Slika Prave Christiane F.(elscherinow)
Vera Christiane Felscherinow (* 20. Mai 1962 u Hamburgu)
Poslije burnih godina u Americi i Grčkoj, danas 41-godišnja Christiane ponovno živi u Berlinu. Nakon posljednjeg odvikavanja opisanog u knjizi, morala se iznova više puta boriti protiv droge, jer za starog je narkića ponovni pad u heroinski pakao nažalost najčešća sudbina.
Christiane,ovih godina
Scene ...
Poslednji izmenio Broj Jedan dana Pet 8 Jan - 6:49:20, izmenjeno ukupno 1 puta
Broj Jedan- Šef Grupe TNT
-
Grad : Iz selo
Browser :
Broj Postova : 4319
Broj Poena : 33833
Reputacija : 1691
Datum upisa : 11.12.2009
Datum rođenja : 03.04.1972
Godine Starosti : 52
Pol : Zodijak :
Zanimanje : Ton Majstor
Knjiga/Pisac : Mi Djeca s Kolodvora ZOO
"Za mene postoji samo putovanje putevima koji imaju srca. Tuda ja putujem, i jedini dostojan izazov je da se taj put pređe sav, do kraja. I tuda putujem, gledajući, gledajući bez daha."
Moj YOUTube Video :
Re: Predlažem Vam da pogledate film ...
moj prijedlog INTO THE WILD
Poslednji put izmenio ivana dana Pet 8 Jan - 2:59:14, izmenio ukupno 3 puta
ivana- Deseti Razred
-
Grad : Osijek
Browser :
Broj Postova : 551
Broj Poena : 11216
Reputacija : 2673
Datum upisa : 28.12.2009
Datum rođenja : 05.06.1977
Godine Starosti : 47
Zanimanje : fotke
Moj YOUTube Video :
ivana- Deseti Razred
-
Browser :
Moj YOUTube Video :
THE BIG CHILL- (1983)
ivana- Deseti Razred
-
Browser :
Moj YOUTube Video :
TO HAVE AND HAVE NOT
ivana- Deseti Razred
-
Browser :
Moj YOUTube Video :
LADY SINGS THE BLUES
ivana- Deseti Razred
-
Browser :
Moj YOUTube Video :
sjajan dokumentarac
ivana- Deseti Razred
-
Browser :
Moj YOUTube Video :
Predlazem Montevideo, jedan od nasih najboljih filmova u poslednjih 10 godina:)
maja.gajic- Novi Član
-
Grad : Brcko
Browser :
Broj Postova : 5
Broj Poena : 5110
Reputacija : 0
Datum upisa : 05.01.2011
Datum rođenja : 22.02.1986
Godine Starosti : 38
Zanimanje : Student
Knjiga/Pisac : Dostojevski
Moj YOUTube Video :
Može li neki link za download ?
tbajka- Deseti Razred
-
Grad : Trnjane
Browser :
Broj Postova : 117
Broj Poena : 5490
Reputacija : 71
Datum upisa : 06.10.2010
Datum rođenja : 10.01.1969
Godine Starosti : 55
Zanimanje : konobar / ribolov
Knjiga/Pisac : faust / gete
* POŽELIMO - PODELIMO *
Moj YOUTube Video :
Od domacih filmova,definitivno,MONTEVIDEO.Predlazem odlazak u bioskop.
Os stranih,CHICO XAVIER.
Os stranih,CHICO XAVIER.
hellena- Novi Član
-
Grad : Beograd
Browser :
Broj Postova : 8
Broj Poena : 5055
Reputacija : 0
Datum upisa : 14.02.2011
Datum rođenja : 17.11.1981
Godine Starosti : 43
Zanimanje : marketing,pisanje,crtanje
Knjiga/Pisac : Zvezdana knjiga
Moj YOUTube Video :
tbajka- Deseti Razred
-
Browser :
* POŽELIMO - PODELIMO *
Moj YOUTube Video :
Predlazem vam da pogledate film "Admiral"
U vihoru I Svetskog rata i Oktobarske revolucije radja se romanticna ljubav
izmedju admirala Kolcaka i Ane Vasiljevne...
Tragicna istinita prica dvoje hrabrih, ponosnih ljudi odanih svojoj domovini
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
Originalne fotografije iz zivota
Slike iz filma
[You must be registered and logged in to see this link.]
Ovde mozete da odgledate seriju Admiral iz 10 delova - na zalost bez prevoda, ali ko je gledao film nece mu biti tesko da razume
U vihoru I Svetskog rata i Oktobarske revolucije radja se romanticna ljubav
izmedju admirala Kolcaka i Ane Vasiljevne...
Tragicna istinita prica dvoje hrabrih, ponosnih ljudi odanih svojoj domovini
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
Originalne fotografije iz zivota
Slike iz filma
[You must be registered and logged in to see this link.]
Ovde mozete da odgledate seriju Admiral iz 10 delova - na zalost bez prevoda, ali ko je gledao film nece mu biti tesko da razume
vivijen- Moderator Foruma
-
Grad : Zvezdan
Browser :
Broj Postova : 13509
Broj Poena : 61974
Reputacija : 971
Datum upisa : 29.01.2010
Datum rođenja : 03.08.1953
Godine Starosti : 71
Zanimanje : slikanje, pisanje,primenjena umetnost
Raspoloženje : smireno
Uzrečica : ah
Knjiga/Pisac : orkanski visovi
Vredi pogledati
tbajka- Deseti Razred
-
Browser :
* POŽELIMO - PODELIMO *
Moj YOUTube Video :
LISICA I DETE
Originalni naziv:
The Fox & The Child
Žanr:
avantura, drama, porodični
Trajanje:
92 min.
Godina proizvodnje:
2008
Zemlja porekla:
Francuska
Jezik:
Francuski
Scenario:
Luc Jacquet, Eric Rognard
Režija:
Luc Jacquet
Uloge:
Bertille Noël-Bruneau, Isabelle Carré, Thomas Laliberté
Lisica i dete je priča magičnom prijateljstvu koje se rađa između devojčice i potpuno divlje lisice. Usamljena devojčica o svetu oko sebe saznaje iz knjiga i lutajući po planinama koje okružuju kuću njenih roditelja. Jednog dana, dok je pratila divlje životinje po planini, ugledala je prelepu, riđu lisicu! Uskoro, pošto je pročitala sve što je mogla da nađe o njenoj vrsti, devojčica pokušava da se lisici približi i da se s njome sprijatelji. Tako otpočinju niz avantura i dogodovština kroz koje će ova dva, toliko različita, riđokosa stvorenja proći. Da li je, međutim, prijateljstvo između čoveka i divlje životinje zaista moguće i koliko može biti trajno?
vivijen- Moderator Foruma
-
Grad : Zvezdan
Browser :
Broj Postova : 13509
Broj Poena : 61974
Reputacija : 971
Datum upisa : 29.01.2010
Datum rođenja : 03.08.1953
Godine Starosti : 71
Zanimanje : slikanje, pisanje,primenjena umetnost