Obojeni program - Diskografija
Zvezdan Forum :: Umetnost :: 7 Umetnosti :: Muzika :: Muzika Download
Strana 1 od 1
Obojeni program - Diskografija
Pank/Rok/alternativni Bend Obojeni Program je nastao u Ns 1980 godine.
Osnivac benda i jedini stalni clan je Branislav Babic, Kebra(poznat po tome sto svoje pesme cita na koncertima).
Bend je karakteristichan zbog fenomenalnih Kebrinih tekstova, jake bas linije(odlicnih deonice), pratecih vokala i odlicnih nastupa.
1990 - Najvaznije je biti zdrav
01 - Stipaljka.mp3
02 - To jos nisam rekao.mp3
03 - U tvoj osmeh stane sve.mp3
04 - Kosmos u tvom srcu.mp3
05 - O, da li.mp3
06 - Ona je tu.mp3
07 - Filadelfija.mp3
08 - Reci same govore.mp3
09 - Hvala.mp3
10 - Uzmi me.mp3
11 - Kad bi malo... mozak stao.mp3
Osnivac benda i jedini stalni clan je Branislav Babic, Kebra(poznat po tome sto svoje pesme cita na koncertima).
Bend je karakteristichan zbog fenomenalnih Kebrinih tekstova, jake bas linije(odlicnih deonice), pratecih vokala i odlicnih nastupa.
- Kod:
http://www.megaupload.com/?d=BANQLVAQ
1990 - Najvaznije je biti zdrav
01 - Stipaljka.mp3
02 - To jos nisam rekao.mp3
03 - U tvoj osmeh stane sve.mp3
04 - Kosmos u tvom srcu.mp3
05 - O, da li.mp3
06 - Ona je tu.mp3
07 - Filadelfija.mp3
08 - Reci same govore.mp3
09 - Hvala.mp3
10 - Uzmi me.mp3
11 - Kad bi malo... mozak stao.mp3
Poslednji put izmenio Broj Jedan dana Sre 6 Apr - 5:20:25, izmenio ukupno 4 puta (Razlog : Naziv albuma)
pcelica- Deveti Razred
-
Grad : Smederevo
Browser :
Broj Postova : 98
Broj Poena : 5765
Reputacija : 175
Datum upisa : 28.03.2010
Datum rođenja : 01.04.1979
Godine Starosti : 45
Pol : Zodijak :
Zanimanje : pravnik
Raspoloženje : ;-)
Uzrečica : Ma daj!
Knjiga/Pisac : 100 godina samoce-Gabriel Garcia Marques
Moj YOUTube Video :
1991 - Ovaj zid stoji krivo
1991 - Ovaj zid stoji krivo
01 - Cudan glas te poziva.mp3
02 - 981.mp3
03 - Umoran je ovaj dan.mp3
04 - Poklanjam ti sebe.mp3
05 - Slobodan i nestvaran.mp3
06 - Nebo, nebo plavo je.mp3
07 - Hladan kao sunce.mp3
08 - Krecem se u pravcu RA.mp3
09 - Dejvi.mp3
10 - Pozivamo tople reke.mp3
11 - Nebo, nebo drugo je.mp3
- Kod:
http://www.megaupload.com/?d=MGDAP2NC
pcelica- Deveti Razred
-
Browser :
Moj YOUTube Video :
1992 - Prijatelju kocnice ti ne rade bas sve
1992 - Prijatelju kocnice ti ne rade bas sve
01 - Prvi blok.mp3
Kocnice
Reci same govore
Cudan glas te poziva
Stipaljka
Slobodan i nestvaran
Ona je tu
U tvoj osmeh stane sve
Kad bi malo... mozak stao
Filadelfija
02 - Drugi blok.mp3
981
Poklanjam ti sebe
Kosmos u tvom srcu
Hladan kao Sunce
Pozivamo tople reke
Nebo, nebo plavo je
- Kod:
http://www.megaupload.com/?d=WAEKH78A
pcelica- Deveti Razred
-
Browser :
Moj YOUTube Video :
Verujem ti jer smo isti - 1994
- Kod:
http://www.megaupload.com/?d=LMW4RGW6
1. Tebe trazim
2. Carobna su osecanja
3. Pa da!
4. Kocnice
5. ABCD avioni
6. Ruza lutanja
7. Alo, alo
8. Eliot je sreda
9. Pametni i lepi
10. Reforma u vasoj glavi
11. Vi ste ljudi
12. Razgovor
Poslednji put izmenio pcelica dana Pon 7 Mar - 23:56:13, izmenio ukupno 2 puta (Razlog : naziv albuma)
pcelica- Deveti Razred
-
Browser :
Moj YOUTube Video :
Ili 5 minuta ispred tebe - 1996
1996 - Ili 5 minuta ispred tebe
01 - Policajac.mp3
02 - Usne mi zelene.mp3
03 - Idem glav(n)om stranom.mp3
04 - Tetka Suzi.mp3
05 - Dragon.mp3
06 - Neptun zuti.mp3
07 - Paznja.mp3
08 - Macka.mp3
09 - Sta se njemu desilo.mp3
10 - Sve u redu.mp3
11 - Tri sa sobom.mp3
12 - Ostali su nam samo snovi.mp3
13 - Sepi Dru.mp3
14 - Tri mornara.mp3
- Kod:
http://www.megaupload.com/?d=99TI27J2
pcelica- Deveti Razred
-
Browser :
Moj YOUTube Video :
1999 - Sva sreca general voli decu
- Kod:
http://www.megaupload.com/?d=JA5MBV2R
01 - Lizalica i jo-jo.mp3
02 - Bum-bum koma.mp3
03 - Za tebe nosim papuce i kljun.mp3
04 - Higijena, nebo, pa mi.mp3
05 - Haljina na cvetove od tebe do vrata.mp3
06 - 3 srca-remix smokinj.mp3
07 - Bas sam pametan-vau.mp3
08 - Neonsko ljubavna idila na jusi.mp3
09 - Lavor, Mesec i pas protiv zidara i madjionicara.mp3
10 - Fantasticno brz sekspirolog.mp3
11 - Autobran.mp3
12 - Autobran-remix smokinj.mp3
13 - Ilustrovani namaz za kucnog ljubimca.mp3
14 - Sedmica od carapa na ose.mp3
15 - Lup krokodila u kadi.mp3
16 - A-a-a.mp3
17 - Kamioni, kameleoni i karamele.mp3
18 - Federi.mp3
19 - Da_ mama.mp3
20 - 3 srca.mp3
21 - Vatrogasci duge gase.mp3
22 - Lanac kroz rukav za srce.mp3
23 - Intro.mp3
24 - Fudbal tema-Boye_smokinj.mp3
pcelica- Deveti Razred
-
Browser :
Moj YOUTube Video :
2002 - Ako nisam dobra, sta cemo onda
- Kod:
http://www.megaupload.com/?d=I0L746I1
2002 - Ako nisam dobra, sta cemo onda
01 - Kad se neko necem dobrom nada.mp3
02 - Ja ne mogu da stanem.mp3
03 - Klonirani decak.mp3
04 - Najbolji prijatelj.mp3
05 - Uzivaj u ludilu nekih malih stvari.mp3
06 - Zasticena od reklame.mp3
07 - Vidim kako stvari stoje.mp3
08 - Ohrabri me.mp3
09 - Zelim svaki dan biti radostan.mp3
10 - Ruza lutanja.mp3
11 - Stvarno dobar.mp3
12 - Cini mi se kao da je skrenuo.mp3
pcelica- Deveti Razred
-
Browser :
Moj YOUTube Video :
2005 - Da li je to covek ili je masina
- Kod:
http://www.megaupload.com/?d=KVHCHCEN
2005 - Da li je to covek ili je masina
01 - Let's go.mp3
02 - Shole ili stroj.mp3
03 - All okay.mp3
04 - Bebas.mp3
05 - Obecaj mi.mp3
06 - Silikon color.mp3
07 - New colours.mp3
08 - Gospodin cinik.mp3
09 - Mashina.mp3
10 - Mix max tit.mp3
11 - Pod kontrolom.mp3
12 - Sve u redu.mp3
13 - Savrshen.mp3
14 - Fabrike genoma.mp3
15 - Braunovo kretanje.mp3
16 - Mix story.mp3
pcelica- Deveti Razred
-
Browser :
Moj YOUTube Video :
Kosmos u tvom srcu / Igračke se voze levom rukom - 2009
Umesto klasične kompilacije, Obojeni Program je ponudio zbirku novih verzija ranijih pesama. Sadašnjost grupe je svetla, a pitanje budućnosti ostaje otvoreno
Prva dva albuma Obojenog programa, Najvažnije je biti zdrav i Ovaj zid stoji krivo, pripadaju onom malobrojnom panteonu yu rock izdanja koja su uspela da urade nešto nezamislivo. Oni su nastali uprkos dominantnom sistemu vrednosti u kulturi kojoj pripadaju, i bili su toliko snažni izuzeci da pravila koja su ih sputavala posle njih nisu mogla da ostanu ista. Takođe, oni su bili individualni činovi (izneseni tvrdoglavošću pojedinaca koji sviraju u bendu) koji su svojom beskompromisnošću i neposrednošću u glavi slušaoca momentalno suspendovali svakodnevicu ispunjenu brutalnošću i gubljenjem razuma.
U tom smislu, osećanje koje su doneli može da se uporedi jedino sa onim koje vas obuzme kada na primer slušate prve albume Buldožera ili Discipline Kičme.
Tokom naredne dve decenije, Obojeni program je objavio još pet albuma (plus živi Prijatelju kočnice ti ne rade baš sve) i popunio slagalicu zvanu Novi Sad. Kosmos u tvom srcu / Igračke se voze levom rukom definitivno zatvara taj veliki krug, i poput njihovih regularnih albuma, pokazuje u punoj meri da se ideja promene i danas nalazi u srži poetike Obojenog programa. Izdanje je osmišljeno kao brzo premotavanje (nazivi pesama su postale asocijacije, poput H1, Hitić…) koje različite faze benda, sve do poslednjih albuma, u potpunosti prevodi u ravan sadašnjeg trenutka.
To znači da je upliv elektronike u aranžmanima većine pesama dominantan. Takođe, to znači i da su pesme sa poslednja tri albuma doživele najmanje promena.
Pri tom se vodilo računa i o izboru, ali i o tome da način “presvlačenja” bude prilagođen potrebama pojedinih pesama. Tako je singl Boya Ja hoću te (ja neću hevi metal) postala džepna simfonija, electro-punk za 21. vek (prekršten u Boye). U intervjuu koji je svojevremeno dao Ritmu Kebra je rekao kako mu je bilo važno da album Verujem ti jer smo isti bude hard. Najteže na ovoj kompilaciji zvuči upravo prvi singl sa tog izdanja ABCD Avioni (sada samo Avioni) – Kebra gotovo mrzovoljnim glasom deklamuje o našem neprestanom udaranju glavom u isti zid (onaj što stoji krivo), dok gotovo hladni sintisajzeri u refrenu prelaze u teškometalni rif na granici dronea.
Susret starijih pesama (recimo, do albuma Ili pet minuta ispred tebe) sa elektronskim impulsima i modernim gitarskim rešenjima čini da nešto od one nezamislivosti s početka diskografske karijere (bend je nastao 1980. i bio je protiv objavljivanja albuma) iskrsne i ove 2009. godine. To se naročito odnosi na način na koji potpomognut brujanjem mašina i sintisajzera, Kebra u pesmi Kosmos u tvom srcu (ovde potpisana kao H1) izgovara reč JA, utapajući identitet u bujicu paradoksa tako da nikada ne bude kao celina uhvatljiv za sistem (koji, i sam postavljen naglavce, postaje baš dobar).
Kosmos u tvom srcu / Igračke se voze levom rukom na taj način pokazuje da Obojeni Program odbija da “bude isti”, zarobljen u bilo kom trenutku u prošlosti, i radije stremi ka tome da, uz sav rizik, “bude svoj” s obzirom na aktuelni trenutak. Međutim, ako je suditi po odsustvu novih pesama i aranžmanima pesama sa poslednjih albuma, ovo izdanje ostavlja pitanje budućunosti benda potpuno otvoreno.
Po rifovima, lupovima, refrenima, stihovima i stavovima koji se ovde mogu čuti, Obojeni Program danas zauzima neobičnu poziciju na srpskoj sceni - alternativan je kako u odnosu na mejnstrim rock, tako i u odnosu na onaj deo srpske scene koji nalazi izlaz u hermetičnosti i ekperimentu, iza kojih se kriju nedostatak poruke i iskrenosti.
Upravo zbog toga, otvaranje nekog novog poglavlja rada novosadskog benda bilo bi smisleno i potencijalno lekovito.
2009 - Igracke se voze levom rukom
01 - plafu
02 - masina
03 - zelim
04 - dragon
05 - kocnice
06 - dejvid
07 - reci
08 - hitic
09 - turbo
10 - h1
11 - obecaj
12 - pop
13 - svi
14 - avioni
15 - boye
16 - mozak
17 - dali
18 - 983
19 - prijatelj
20 - go-go
[You must be registered and logged in to see this link.]
Prva dva albuma Obojenog programa, Najvažnije je biti zdrav i Ovaj zid stoji krivo, pripadaju onom malobrojnom panteonu yu rock izdanja koja su uspela da urade nešto nezamislivo. Oni su nastali uprkos dominantnom sistemu vrednosti u kulturi kojoj pripadaju, i bili su toliko snažni izuzeci da pravila koja su ih sputavala posle njih nisu mogla da ostanu ista. Takođe, oni su bili individualni činovi (izneseni tvrdoglavošću pojedinaca koji sviraju u bendu) koji su svojom beskompromisnošću i neposrednošću u glavi slušaoca momentalno suspendovali svakodnevicu ispunjenu brutalnošću i gubljenjem razuma.
U tom smislu, osećanje koje su doneli može da se uporedi jedino sa onim koje vas obuzme kada na primer slušate prve albume Buldožera ili Discipline Kičme.
Tokom naredne dve decenije, Obojeni program je objavio još pet albuma (plus živi Prijatelju kočnice ti ne rade baš sve) i popunio slagalicu zvanu Novi Sad. Kosmos u tvom srcu / Igračke se voze levom rukom definitivno zatvara taj veliki krug, i poput njihovih regularnih albuma, pokazuje u punoj meri da se ideja promene i danas nalazi u srži poetike Obojenog programa. Izdanje je osmišljeno kao brzo premotavanje (nazivi pesama su postale asocijacije, poput H1, Hitić…) koje različite faze benda, sve do poslednjih albuma, u potpunosti prevodi u ravan sadašnjeg trenutka.
To znači da je upliv elektronike u aranžmanima većine pesama dominantan. Takođe, to znači i da su pesme sa poslednja tri albuma doživele najmanje promena.
Pri tom se vodilo računa i o izboru, ali i o tome da način “presvlačenja” bude prilagođen potrebama pojedinih pesama. Tako je singl Boya Ja hoću te (ja neću hevi metal) postala džepna simfonija, electro-punk za 21. vek (prekršten u Boye). U intervjuu koji je svojevremeno dao Ritmu Kebra je rekao kako mu je bilo važno da album Verujem ti jer smo isti bude hard. Najteže na ovoj kompilaciji zvuči upravo prvi singl sa tog izdanja ABCD Avioni (sada samo Avioni) – Kebra gotovo mrzovoljnim glasom deklamuje o našem neprestanom udaranju glavom u isti zid (onaj što stoji krivo), dok gotovo hladni sintisajzeri u refrenu prelaze u teškometalni rif na granici dronea.
Susret starijih pesama (recimo, do albuma Ili pet minuta ispred tebe) sa elektronskim impulsima i modernim gitarskim rešenjima čini da nešto od one nezamislivosti s početka diskografske karijere (bend je nastao 1980. i bio je protiv objavljivanja albuma) iskrsne i ove 2009. godine. To se naročito odnosi na način na koji potpomognut brujanjem mašina i sintisajzera, Kebra u pesmi Kosmos u tvom srcu (ovde potpisana kao H1) izgovara reč JA, utapajući identitet u bujicu paradoksa tako da nikada ne bude kao celina uhvatljiv za sistem (koji, i sam postavljen naglavce, postaje baš dobar).
Kosmos u tvom srcu / Igračke se voze levom rukom na taj način pokazuje da Obojeni Program odbija da “bude isti”, zarobljen u bilo kom trenutku u prošlosti, i radije stremi ka tome da, uz sav rizik, “bude svoj” s obzirom na aktuelni trenutak. Međutim, ako je suditi po odsustvu novih pesama i aranžmanima pesama sa poslednjih albuma, ovo izdanje ostavlja pitanje budućunosti benda potpuno otvoreno.
Po rifovima, lupovima, refrenima, stihovima i stavovima koji se ovde mogu čuti, Obojeni Program danas zauzima neobičnu poziciju na srpskoj sceni - alternativan je kako u odnosu na mejnstrim rock, tako i u odnosu na onaj deo srpske scene koji nalazi izlaz u hermetičnosti i ekperimentu, iza kojih se kriju nedostatak poruke i iskrenosti.
Upravo zbog toga, otvaranje nekog novog poglavlja rada novosadskog benda bilo bi smisleno i potencijalno lekovito.
- Kod:
http://www.megaupload.com/?d=VNXXFYVI
2009 - Igracke se voze levom rukom
01 - plafu
02 - masina
03 - zelim
04 - dragon
05 - kocnice
06 - dejvid
07 - reci
08 - hitic
09 - turbo