Zvezdan Forum
Dobrodošli na Zvezdan Forum...

Neki Delovi Foruma su skriveni za goste,
Da bi videli ceo sadržaj Foruma morate biti registrovani i ulogovani...

Registracija je besplatna,bezbolna i traje samo dva minuta.

Registrujte se i uživajte...

Coprinus comatus izvanredna za sećer u krvi - dijabetes

Ići dole

Normalna Re: Coprinus comatus izvanredna za sećer u krvi - dijabetes

Počalji od vivijen taj Pet 11 Feb - 22:55:24Coprinus comatus izvanredna za sećer u krvi - dijabetes Coprinus_comatuss

COPRINUS COMATUS
Medicinska upotreba: - Dijabetes tipa I i II - Hemoroidi - Apstipacija (zatvor)

Dlakava griva ili Coprinus Comatus može da se uzgaja ali nije dugotrajna. Ova gljiva je dugo proucavana. Prva ispitivanja pocinju još daleke 1934 godine pošto je bila odomacena u Evropi.

Extrakt Coprinus-a nije komercijalno dostupan pa se jedino koristi kao sušena ili u obliku tableta od praha presovane gljive.
Gljiva Coprinus Comatus bogata je kalijumom, kalcijumom, gvoždem, bakrom, cinkom i nijacinom ali natrijum sadrži u veoma maloj kolicini.
Pored toga, pokazano je da sadrži dvadeset slobodnih aminokiselina, od kojih su osam esencijalne aminokiseline (koje telo ne može samo da proizvodi pa moraju biti dodatno unete u organizam)!
Coprinus sadrži veliki procenat kalcijuma, kalijuma, gvoždja, magnezijuma, cinka, mali procenat natrijuma, 20 slobodnih amino kiselina a takodje je dokazano da Coprinus pecurke sadrže i proteine i preko 50% polisaharida koji su sa medicinskog aspekta najznacajniji sastojak lekovitih gljiva, pored toga sadrži i 8 esencijalnih amino kiselina koje ljudsko telo ne može da samo proizvede.

Sušeni prah se narocito koristi prilikom lecenja dijabetesa. Coprinus reguliše nivo šecera u krvi, gasi upale u organizmu i povrh svega sprecava kardiovaskularne bolesti izazvane dijabetesom. Ocuvava celije pankreasa koje proizvode insulin. Samo jedan sat posle konzumiranja praha Coprinusa nivo šecera u krvi se redukuje za 41,3%, tri sata kasnije nivo šecera je još uvek smanjen za 31%, cak i nakon šest sati nivo šecera u krvi je niži za 20% nego pre unošenja praha Coprinusa.
Nema uocenih razlika izmedu redukovanja nivoa šecera u krvi Coprinusom i antidijabetickim lekovima. Coprinusom se leci uzrok dijabetesa bez ikakvih sporednih i neželjenih efekata.


Coprinus reguliše nivo šecera u krvi, ima antiupalno dejstvo i iznad svega, ima sposobnost prevencije dijabetskih kardiovaskularnih oboljenja. Ima zaštitni efekat na Langerhansova ostrvca (celije koje produkuju hormone u pankreasu, na primer, insulin). Jedan i po sat nakon konzumiranja coprinus praha, nivo šecera u krvi je redukovan za 41%. Tri sata kasnije snižava se za 31%. Cak šest sati kasnije krv sadrži i dalje 20% manje šecera. Ne postoji znacajna razlika izmedu efekta redukovanja nivoa šecera u krvi od strane koprinusa i od tolbutamida (anti-dijabetika). Ipak, ova gljiva uspešno tretira uzrok dijabetesa i nema propratnih efekata. U cilju sprecavanja slepila, otkaza bubrega, amputacije noge, srcanog udara i kapi, od presudnog znacaja je za svakoga ko pati od dijabetesa da unese dovoljno coprinusa u ishranu, što smanjuje nivo šecera u krvi i redukuje posledice arterioskleroze metabolizma sa šecerom.
Upotrebljava sa da se spreci slepilo, amputaciju nogu, slabljenje i prestanak rada bubrega, potpomaze varenje i poboljsava apetit infarkt i upotreba Coprinus-a je fantastican korak za sve obolele od dijabetesa kao i osobe koje bi da smanje nivo šecera u krvi i smanje mogucnost arteroskleroze i njene posledice izazvane šecerom u krvi. Naucno je dokazano da smanjuje mogucnost oboljenja od raka i SARCOMA. Coprinus se takodje uspešno koristi u terapijama protiv hemoroida kao i problema probavnog trakta.

Preporuceno dnevno doziranje je 3 x 0,5g sušenog praha

Izvor
vivijen
vivijen
Moderator Foruma
Moderator Foruma

Zlatni Pehar Za Više Od 10.000 Poruka
Srbija

Grad : Zvezdan
Browser : Opera
Broj Postova : 13509
Broj Poena : 60333
Reputacija : 971
Datum upisa : 29.01.2010
Datum rođenja : 03.08.1953
Godine Starosti : 66
Pol : Ženski Zodijak : Lav Zmija

Zanimanje : slikanje, pisanje,primenjena umetnost
Raspoloženje : smireno
Uzrečica : ah
Knjiga/Pisac : orkanski visovi

Nazad na vrh Ići dole

Normalna Re: Coprinus comatus izvanredna za sećer u krvi - dijabetes

Počalji od vivijen taj Pet 11 Feb - 22:49:04Medicinska gljiva - Coprinus comatus

Coprinus comatus izvanredna za sećer u krvi - dijabetes Coprinus3

Corpinus Comatus (Mull. :Fr.) Pers. velika gnojištarica
Raste u rano proleće sporadično, a od kraja leta i toku jeseni masovno od močvarnih nizija, peščanih rečnih obala do planinskih zaravni i livada; može se zameniti sa uslovno jajastom gnojištaricom (Coprinus Atramentarius). Jestiva mlada.
Beli jarčić (Kruševac), đubretara, gujara (Lještansko kod Bajine Bašte), jarčić (Tara), jastrebnjača (Progar u Sremu), kaluđerka (Srednja Dobrinja kod Užičke Požege, Rakovica u Beogradu, Užička Požega), kozara (Stol kod Babušnice), mastilavka (juđni krajevi Srbije i Makedonija), mastiljavka (zapadna Srbija), poljski srndać (Bratiševac kod Babušnice), srndać (porečki kraj), zmijara (zapadna Srbija).
Ima je i na Kopaoniku, Fruškoj Gori...

(OPREZ SA PECURKAMA AKO NISTE UPUCENI!!!)

Coprinus comatus

OSNOVNA MEDICINSKA NAMENA:
- diabetes tipa I i II
- hemoroidi
- tvrda stolica

- O COPRINUS GLJIVI:
- Bujna griva ili coprinus, raste širom Evrope. Takođe, može biti i uzgajana, ali nije dugotrajna. Ova gljiva je mnogo proučavana. Prva istraživanja su izneta već 1934. god. zato što je poreklom iz Evrope.

- Kao ekstrakt, coprinus se ne prodaje u komercijalne svrhe, a koristi se isključivo u praškastoj formi (tablete ili kapsule).

- SASTAV I UPOTREBA:
- Gljiva je bogata kalijumom, kalcijumom, gvožđem, bakrom, cinkom i nijacinom ali natrijum sadrži u veoma maloj količini.

- Pored toga, pokazano je da sadrži dvadeset slobodnih aminokiselina, od kojih su osam esencijalne aminokiseline (koje telo ne može samo da proizvodi pa prema tome moraju biti dodatno unete u organizam)!

- Sušeni prah je posebno korišćen u lečenju dijabetesa. Coprinus reguliše nivo šećera u krvi, ima antiupalno dejstvo i iznad svega, ima sposobnost prevencije dijabetskih kardiovaskularnih oboljenja. Ima zaštitni efekat na Langerhansova ostrvca (ćelije koje produkuju hormone u pankreasu, na primer, insulin). Jedan i po sat nakon konzumiranja coprinus praha, nivo šećera u krvi je redukovan za 41%. Tri sata kasnije snižava se za 31%. Čak šest sati kasnije krv sadrži i dalje 20% manje šećera.

- Ne postoji značajna razlika između efekta redukovanja nivoa šećera u krvi od strane koprinusa i od tolbutamida (anti-dijabetika). Ipak, ova gljiva uspešno leči uzrok dijabetesa i nema propratnih efekata.

- U cilju sprečavanja slepila, otkaza bubrega, amputacije noge, srčanog udara i kapi, od presudnog značaja je za svakoga ko pati od dijabetesa da unese dovoljno coprinusa u ishranu, što smanjuje nivo šećera u krvi i redukuje posledice arterioskleroze metabolizma sa šećerom.

- Za razliku od uobičajene medicine, tretman medicinskim gljivama ima mnoge prednosti.


Izvor
vivijen
vivijen
Moderator Foruma
Moderator Foruma

Zlatni Pehar Za Više Od 10.000 Poruka
Srbija

Grad : Zvezdan
Browser : Opera
Broj Postova : 13509
Broj Poena : 60333
Reputacija : 971
Datum upisa : 29.01.2010
Datum rođenja : 03.08.1953
Godine Starosti : 66
Pol : Ženski Zodijak : Lav Zmija

Zanimanje : slikanje, pisanje,primenjena umetnost
Raspoloženje : smireno
Uzrečica : ah
Knjiga/Pisac : orkanski visovi

Nazad na vrh Ići dole

Normalna Re: Coprinus comatus izvanredna za sećer u krvi - dijabetes

Počalji od vivijen taj Pet 11 Feb - 22:35:57


Coprinus comatus izvanredna za sećer u krvi - dijabetes Coprinus_comatus

O COPRINUS GLJIVI:

- Gljiva Coprinus Comatus bogata je kalijumom, kalcijumom, gvožđem, bakrom, cinkom i nijacinom ali natrijum sadrži u veoma maloj količini.
- Pored toga, pokazano je da sadrži dvadeset slobodnih aminokiselina, od kojih su osam esencijalne aminokiseline (koje telo ne može samo da proizvodi pa moraju biti dodatno unete u organizam)!
- Po tvrdnjama www.vitalpilze.de sušeni prah Coprinus-a posebno se koristi kod obolelih od dijabetesa. Coprinus reguliše nivo šećera u krvi, ima antiupalno dejstvo i iznad svega, ima sposobnost prevencije dijabetskih kardiovaskularnih oboljenja. Ima zaštitni efekat na Langerhansova ostrvca (ćelije koje produkuju hormone u pankreasu, na primer, insulin). Jedan i po sat nakon konzumiranja coprinus praha, nivo šećera u krvi je redukovan za 41%. Tri sata kasnije snižava se za 31%. Čak šest sati kasnije krv sadrži i dalje 20% manje šećera. Ne postoji značajna razlika između efekta redukovanja nivoa šećera u krvi od strane koprinusa i od tolbutamida (anti-dijabetika). Ipak, ova gljiva uspešno tretira uzrok dijabetesa i nema propratnih efekata. U cilju sprečavanja slepila, otkaza bubrega, amputacije noge, srčanog udara i kapi, od presudnog značaja je za svakoga ko pati od dijabetesa da unese dovoljno coprinusa u ishranu, što smanjuje nivo šećera u krvi i redukuje posledice arterioskleroze metabolizma sa šećerom.
- Mi smo u saradnji sa Zavodom za farmakologiju, toksikologiju i kliničku farmakologiju Medicinskog fakulteta u Novom Sadu uradili ispitivanja koja možete pročitati ako kliknete OVDE >>>.
- Budući da se nisu očekivali neki veći rezultati, ispitivanja su prekinuta pre nego što je uspelo da se sagleda celokupno dejstvo Coprinus-a. Na slikama pankreasa koji su tretirani Coprinus-om i Aloxanom koji je uništio beta ćelije pankreasa koje luče insulin vidi se da su beta ćelije drastično veće (skoro kao kod zdravog pankreasa) ali budući da ispitivanja nisu rađena dovoljno dugo ne može se reći i da li su beta ćelije povratile svoju funkciju. Zato se ponavlja ispitivanje i nadamo se da ćemo uskoro moći da Vam ponudimo i kompletniju sliku uticaja Coprinus-a. Zaključak je da kod osoba koje još nisu zavisne od primanja insulina postoji mogućnost zamene lekova ovom gljivom (u potpunosti ili delimično), a kod ovisnika o insulinu još nemamo potpuno validne podatke sa ispitivanja. Ipak, prema dosadašnjem iskustvu iz prakse, primećeno je poboljšanje kod obe kategorije dijabetičara. Oni koji su bili na lekovima u najvećem broju su prestali sa konzumiranjem lekova a vremenom su smanjili i količinu Coprinus-a koji unose u organizam, dok su dijabetičari koji su na insulinu u najvećem broju smanjili doze insulina sa 22 ili 24 jedinice na 10 pa čak i 8 jedinica po unosu.
- Nadamo se da ćemo uskoro moći da Vam prezentujemo još ispitivanja koje će nam Zavod uraditi.

Izvor
vivijen
vivijen
Moderator Foruma
Moderator Foruma

Zlatni Pehar Za Više Od 10.000 Poruka
Srbija

Grad : Zvezdan
Browser : Opera
Broj Postova : 13509
Broj Poena : 60333
Reputacija : 971
Datum upisa : 29.01.2010
Datum rođenja : 03.08.1953
Godine Starosti : 66
Pol : Ženski Zodijak : Lav Zmija

Zanimanje : slikanje, pisanje,primenjena umetnost
Raspoloženje : smireno
Uzrečica : ah
Knjiga/Pisac : orkanski visovi

Nazad na vrh Ići dole

Normalna Coprinus comatus izvanredna za sećer u krvi - dijabetes

Počalji od vivijen taj Pet 11 Feb - 14:53:13


Coprinus comatus izvanredna za sećer u krvi - dijabetes Coprinus%20comatus


Coprinus reguliše nivo šećera u krvi, gasi upale u organizmu i povrh svega sprečava kardiovaskularne bolesti izazvane dijabetesom. Čuva ćelije pankreasa koje proizvode insulin. Samo jedan sat posle konzumiranja praha Coprinusa nivo šećera u krvi se redukuje za 41,3%, tri sata kasnije nivo šećera je još uvek smanjen za 31%, cak i nakon šest sati nivo šećera u krvi je niži za 20% nego pre unošenja praha Coprinusa. Nema uočenih razlika između redukovanja nivoa šećera u krvi Coprinusom i antidijabetickim lekovima. Coprinusom se leči uzrok dijabetesa bez ikakvih sporednih i neželjenih efekata. Coprinus reguliše nivo šećera u krvi, ima antiupalno dejstvo i iznad svega, ima sposobnost prevencije dijabetskih kardiovaskularnih oboljenja.

STANIŠTE I RASPROSTRANJENOST:
Jako česta gljiva koja se pojavljuje u vrtovima, voćnjacima, vinogradima, parkovima, uz ceste, šume, šumske puteve, rubove šuma, livade, u blizini kompostišta, uz obale reka i potoka itd. Može rasti pojedinačno, ali i u jako velikim skupinama koje ponekad znaju brojiti i stotinjak gljiva. Velika gnojištarka ima toliko snažan rast da može probiti asfalt i izrasti iz njega.

JESTIVOST:
Odlična jestiva gljiva, jedna od najboljih. Jede se dok je mlada, tj. dok su listići bele boje. Njeno mekano i sočno meso topi se u ustima. Posebno je dobra za umake (sosove) i supe (čorbe). Za duboko zamrzavanje nije pogodna, kao ni za kiseljenje. Na vazduhu se ne može sušiti jer bi se pretvorila u crnu masu, ali se može osušiti u električnom sušilu. Samo postupak sušenja treba što pre sprovesti, jer su gnojištarke gljive koje vrlo brzo propadaju.

DOBA:
Proleće – kasna jesen. Najčešća je u jesen.

Izvor
vivijen
vivijen
Moderator Foruma
Moderator Foruma

Zlatni Pehar Za Više Od 10.000 Poruka
Srbija

Grad : Zvezdan
Browser : Opera
Broj Postova : 13509
Broj Poena : 60333
Reputacija : 971
Datum upisa : 29.01.2010
Datum rođenja : 03.08.1953
Godine Starosti : 66
Pol : Ženski Zodijak : Lav Zmija

Zanimanje : slikanje, pisanje,primenjena umetnost
Raspoloženje : smireno
Uzrečica : ah
Knjiga/Pisac : orkanski visovi

Nazad na vrh Ići dole

Normalna Re: Coprinus comatus izvanredna za sećer u krvi - dijabetes

Počalji od Sponsored content


Sponsored content


Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu