Otkrivena Skrivena komora u Keopsovoj Piramidi
2 posters
Strana 1 od 1
Otkrivena Skrivena komora u Keopsovoj Piramidi
Jedna veoma mala skrivena komora otkrivena je putem robota unutar Keopsove piramide.
Godine 1993 , puštanjem robota unutar same piramide koji se okretao kroz vazduh na sve starne, i zaustavio ispred mermernih vrata.
Šta se nalazilo iza tih vrata je bila misterija sve do skoro kada je naučnicima dozvoljeno da nastave istarživanja, bušeći mali otvor u zidu gde bi kamera mogla da prodje.
Kada je rupa probušena instrument sa kamerom na vrhu je konačno ubačen.
Kabl sa kamerom na vrhu se probijao par metara u vis sve dok nije došao do komore ispunjene vazduhom, tri metra duboke i metar i po visoke. Otkriće je bilo zaprepašćujuće.
Unutar, u sred komore stajao je skelet životinje.
Ali ne neke sasvim obične i poznate.
Ličilo je na veliku mačku sa deformisanom ljudskom lobanjom, u položaju kao da je čuvala ulaz u drugu komoru koja se iza nje nalazila.
Kada se naučnicima sa druge strane, na ekranu pokazala ova slika , pomislili su da bi to mogli biti ostaci čuvenog stvorenja pola čovek-pola mačka (sfinga).
I da li ovo može biti dokaz da su ta stvorenja stvarno postojala?
Skelet je pažljivo bio osmatran neko vreme i njegova slika je poslata odmah na više univerziteta.
Iako je jos uvek bilo misterija o kom biću se radi, jedno je bilo sigurno, bio je to pravi skelet ne napravljen.
Kamera istraživača je prošla pored skeleta i uputila se ka vratima druge, glavne prostorije koja se nalazila iza.
Prikačeni blic na vrhu kamere osvetlio je sobu i uslikao medjutim ona je bila prazna.
Čak je dodato i extra svetlo , koje je pokazalo da je druga komora mnogo veća.
I kada se kamera okrenula ka prvoj komori zapažena je svetlucava zlatna lopta koja lebdi u vazduhu, oko 45 cm od zemlje.
Naučnici su iz prve bili zbunjeni , ne verujući u to što vide. Mislili su da je to iluzija.
Ispostavilo se da je lebdeća zlatna kugla tačno u liniji sa vrhom same piramide.
Kada je misterija o lebdećoj sferi prosledjena zavodu za starine u Egiptu, istarživačima je naredjeno da odmah prekinu sa radom i da se povuku.
Video traka je oduzeta i naredjeno im je da ostanu izvan piramide.
Sledećeg dana Egipatska valda je strogo zabranila bilo koju vest o skeletu i zlatnoj kugli.
To je bila tajna sve dok se tačno ne utvrdi o čemu je reč.
Vest je ipak izašla u javnost uz veliki rizik.
Još uvek se ne zna o čemu se radi i šta će se još otkriti..
Skelet polu mačke-polu čoveka,izložen je u muzeju u Kairu.
Skelet se nalazi se u nacionalnom muzeju u Kairu i posećuju ga naučnici iz celog sveta, pokušavajući da odgonetnu o čemu se radi.
Neki još ne veruju da je skelet pravi.
"Mi znamo da su stari Egipćani bili dobri u zanatu prepariranja i moguće da je u pitanju samo još jedna njihova kreacija, koja je trebala da uplaši lopove na ulasku u komoru" , kaze Dr. Jason Hendley sa Oksfordskog univerziteta.
Dok se neki naučnici slažu sa njegovom izjavom drugi u nju ne veruju.
"Veoma interesantno je da se kičmena moždina spaja sa loboanjom" kaze Dr.Vinston Gorjone."Ako je ova kreacija napravljena ne bi se tako očigledno to spajalo.Postojale bi žice koje bi bile tu da drže lobanju.Ali njih nema.Kosti su sklopljene prirodno,što ukazuje da je, ipak, ostatak neke davne zaboravljene vrste zivotinja."
"Ono što ne smemo zaboraviti jeste da je u drevnoj Egipatskoj kulturi i tradiciji veoma zastupljeno pojavljivanje bića ovog oblika - kaže Dr. Gorjone.
Sada se samo postavlja pitanje da li su ta bića bila stvarna ili izmišljena?"
Šta se može reći o lebdećoj zlatnoj lopti pitali smo Dr. Gorjonea ?
"Ne osećam se slobdan da o tome diskutujem" , odgovorio je on.
"Za sada je to još uvek velika tajna Egipatske valde, i mi nemamo prava da diskutujemo o tome ni sa kim."
Koliko dugo milite da će trebati da se vest pusti u javnost?
"Za sada ona se još uvek nalazi u komori piramide , i na osnovu onoga što mi je rečeno , neće se odatle ni pomerati.
Tehničari su pokušali pod hidrauličnim pritiskom da je na silu pomere iz pozicije , ali njeno polje je jače.
Šta je u pitanju,i kako uspeva tako da lebdi hiljadama godina - još uvek je misterija." kazao je Dr. Gorjonea
Poslednji izmenio Broj Jedan dana Uto 1 Mar - 8:53:10, izmenjeno ukupno 1 puta
Broj Jedan- Šef Grupe TNT
-
Grad : Iz selo
Browser :
Broj Postova : 4319
Broj Poena : 33832
Reputacija : 1691
Datum upisa : 11.12.2009
Datum rođenja : 03.04.1972
Godine Starosti : 52
Pol : Zodijak :
Zanimanje : Ton Majstor
Knjiga/Pisac : Mi Djeca s Kolodvora ZOO
"Za mene postoji samo putovanje putevima koji imaju srca. Tuda ja putujem, i jedini dostojan izazov je da se taj put pređe sav, do kraja. I tuda putujem, gledajući, gledajući bez daha."
Moj YOUTube Video :
Re: Otkrivena Skrivena komora u Keopsovoj Piramidi
oduševljavaju me ovi stari narodi i nihove misterije ...svaka im čast
Zaga- Šefica Grupe TNT
-
Grad : Niš
Browser :
Broj Postova : 1829
Broj Poena : 27525
Reputacija : 1344
Datum upisa : 24.12.2009
Datum rođenja : 21.05.1973