Zvezdan Forum
Dobrodošli na Zvezdan Forum...

Neki Delovi Foruma su skriveni za goste,
Da bi videli ceo sadržaj Foruma morate biti registrovani i ulogovani...

Registracija je besplatna,bezbolna i traje samo dva minuta.

Registrujte se i uživajte...

Zdravstvene koristi od posta na vodi

Ići dole

Normalna Re: Zdravstvene koristi od posta na vodi

Počalji od vivijen taj Pet 25 Maj - 3:00:37

vivijen
vivijen
Moderator Foruma
Moderator Foruma

Zlatni Pehar Za Više Od 10.000 Poruka
Srbija

Grad : Zvezdan
Browser : Opera
Broj Postova : 13509
Broj Poena : 60331
Reputacija : 971
Datum upisa : 29.01.2010
Datum rođenja : 03.08.1953
Godine Starosti : 66
Pol : Ženski Zodijak : Lav Zmija

Zanimanje : slikanje, pisanje,primenjena umetnost
Raspoloženje : smireno
Uzrečica : ah
Knjiga/Pisac : orkanski visovi

Nazad na vrh Ići dole

Normalna Zdravstvene koristi od posta na vodi

Počalji od vivijen taj Uto 24 Maj - 12:51:49Zdravstvene koristi od posta na vodi


Buhner Post na vodi izuzetno je drevan i djelotvoran pristup liječenju mnogih uobičajenih bolesti. Uključuje pijenje pročišćene vode za vrijeme posta. Tijelu to omogućuje da se odmori, očisti od toksina i izliječi. Za vrijeme posta tijelo vlastitu energiju, umjesto za probavljanje hrane, koristi za čišćenje od akumuliranih toksina i liječenje oštećenih stanica i organa. Kako post traje, tijelo sagorijeva sve što može, a što nije neophodno za funkcioniranje tijela. To uključuje bakterije, viruse, fibrozne tumore, otpadne produkte u krvi, bilo kakve nakupine oko zglobova i masne naslage. Mnoge od najdramatičnijih promjena koje se događaju u tijelu za vrijeme posta javljaju se u prva tri dana. Do njih dolazi dok tijelo prelazi s jednog izvora goriva na drugi. U normalnim okolnostima, glavni izvor energije koju tijelo koristi je glukoza, vrsta šećera. Većina glukoze dobiva se, izravno ili pretvorbom, iz hrane koju jedemo. Kod prekida unosa hrane tijelo s glukoze kao izvora goriva prelazi na ketone koji se dobivaju iz pohranjenih tjelesnih masti.

Taj prijelaz općenito počinje drugog dana posta i završava trećeg. Budući da je ljudsko tijelo evolucijom prilagođeno za post, ono ima snažne mehanizme za čuvanje tjelesnih bjelančevina. Između 60 i 84 grama bjelančevina (mišićnog tkiva) iskoristi se drugog dana posta prije završetka prijelaza na masne kiseline kao izvor goriva. Trećeg dana proizvodnja ketona dovoljna je za opskrbu tijela skoro svom energijom koja mu je potrebna, i počinje stroga štednja tjelesnih bjelančevina.

Od trećeg dana nadalje brzina razgradnje masnih kiselina iz adipoznog ili masnog tkiva nastavlja rasti, sve do vrhunca koji se javlja desetog dana. U tom sedmodnevnom razdoblju, nakon što je tijelo potpuno prešlo na ketozu, dolazi do najveće razgradnje masnog tkiva. Tada se počinju događati i najvažnija izlječenja. Utvrđeno je da post pomaže kod mnogih bolesti, često i trajno. Provedeni su brojni klinički pokusi i istraživanja koja pokazuju njegovu djelotvornost.

U jednom kliničkom ispitivanju povišenog krvnog tlaka i posta, 174 osobe s hipertenzijom postile su na vodi 11 dana. Početni krvni tlak sudionika bio je iznad 140 milimetara žive (mm Hg) za sistolički, ili iznad 90 za dijastolički tlak, ili oboje. Devedeset posto sudionika snizilo je krvni tlak ispod 140/90 do kraja eksperimenta. Što im je početni krvni tlak bio viši, to su se njegove vrijednosti više snizile.

Također je dokazano da post vrlo blagotvorno djeluje kod kroničnih kardiovaskularnih bolesti i kongestivnog zatajenja srca. On smanjuje aterome, snizuje trigliceride, ukupan kolesterol i povisuje razine HDL-a. Utvrđeno je da je djelotvoran i kod tretiranja dijabetesa tipa II, gdje često trajno mijenja tok bolesti nabolje. Zbog svojih dugoročnih učinaka na metabolizam, masti pohranjene u tijelu, leptin i bolesti povezane s gojaznošću, otkriveno je da je post jedan od najdjelotvornijih tretmana kod gojaznosti.

U jednom pokusu iz 1988. provedenom na 88 osoba s akutnom upalom gušterače, utvrđeno je da je post bolji od bilo koje druge liječničke intervencije. Pokazalo se da čak ni nazogastrična sukcija ili cimetidin ne daju tako korisne učinke kao post. Simptomi su bili ublaženi bez obzira na etiologiju bolesti. Brojne studije utvrdile su da je post djelotvoran kod liječenja osteoartritisa i reumatoidnog artritisa. Post potiče važne protuupalne procese u tijelu, a znanstvenici su utvrdili smanjenje sedimentacije eritrocita, artralgije, boli, ukočenosti i potrebe za lijekovima. Post također povećava stvaranje novog koštanog tkiva na područjima pogođenim osteoporozom.

Autoimune bolesti kao što su lupus, rozaceja, kronična urtikarija (svrbež) i akutni glomerulonefritis dobro su reagirale na post. Ispostavilo se da post značajno poboljšava stanje kod teške kontaminacije toksinima. Klinički pokusi pokazali su da ljudi otrovani polikloriranim bifenilima doživljavaju «dramatično» poboljšanje stanja nakon 7-10 dana posta. Slab imunološki sustav popravlja se za vrijeme posta. Studije su utvrdile da post povećava aktivnost makrofaga, pojačava stanično posredovani imunitet, smanjuje dopunske faktore, smanjuje komplekse antigen-antitijelo, povisuje razinu imunoglobulina, pojačava baktericidnu aktivnost neutrofila, smanjuje limfocitnu blastogenezu, poboljšava ubojitost i baktericidnu funkciju monocita i pojačava aktivnost prirodnih stanica ubojica.

Ostale bolesti koje su pozitivno reagirale na post su: psihosomatske bolesti, neurogeni mokraćni mjehur, psorijaza, ekcemi, upaljene začepljene vene, varikozni ulkus, fibromijalgija, neurocirkulatorna bolest, sindrom iritabilnog debelog crijeva, upalna bolest crijeva, bronhijalna astma, lumbago, depresija, neuroza, shizofrenija, čir dvanaesnika, maternični fibroidi, crijevni paraziti, gušavost, giht, alergije, peludna groznica, osipi, multipla skleroza i nesanica.

Izvor
vivijen
vivijen
Moderator Foruma
Moderator Foruma

Zlatni Pehar Za Više Od 10.000 Poruka
Srbija

Grad : Zvezdan
Browser : Opera
Broj Postova : 13509
Broj Poena : 60331
Reputacija : 971
Datum upisa : 29.01.2010
Datum rođenja : 03.08.1953
Godine Starosti : 66
Pol : Ženski Zodijak : Lav Zmija

Zanimanje : slikanje, pisanje,primenjena umetnost
Raspoloženje : smireno
Uzrečica : ah
Knjiga/Pisac : orkanski visovi

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu