Zvezdan Forum
Dobrodošli na Zvezdan Forum...

Neki Delovi Foruma su skriveni za goste,
Da bi videli ceo sadržaj Foruma morate biti registrovani i ulogovani...

Registracija je besplatna,bezbolna i traje samo dva minuta.

Registrujte se i uživajte...

Prevara s predumisljajem - voda koja sve leci

Ići dole

Normalna Prevara s predumisljajem - voda koja sve leci

Počalji od vivijen taj Čet 23 Jun - 11:24:55Voda koja sve leči
-"Prirodni superantibiotik, antivirusno dejstvo, pojačava imunitet, leči preko 650 bolesti i još možete da je napravite sami kod kuće", piše u jednoj od mnogobrojnih reklama. l To je, u stvari, preparat koji ima količinu srebra ispod terapeutskih doza i to je praktično čista destilovana voda, kaže Vukica Stevanović iz Farmaceutskog jezgra

BEOGRAD - U mnoštvu novih "fantastičnih" proizvoda koji svakodnevno stižu na naše tržište, od sredstava za uklanjanje alkohola iz daha, preko soka za otrežnjenje, "tahićanskog soka" u Srbiji je počela da se prodaje svemoguća koloidna srebrna voda. "Prirodni superantibiotik, antivirusno dejstvo, pojačava imunitet, leči preko 650 bolesti i još možete da je napravite sami kod kuće", piše u jednoj od mnogobrojnih reklama, i na Internetu, ali i u Halo oglasima.

Čim je zdravlje u pitanju, Srbi ne pitaju za cenu i eto pravog tržišta za još jedan od fenomenalnih proizvoda koje leče, a nisu lekovi. Oni koji još nisu imali priliku da se upoznaju sa preparatom na nekoj od kućnih prezentaciji, ali oni koji čitaju novine o njemu mogu da čuju sve naj, naj. Neke od preporuka jednog od proizvođača, kompanije "Ekosolar", idu dotle da srebrna voda produžava život obolelima od raka. Bubuljice i mladeži nestaju kao rukom odneseni, perut kao od šale, pege od sunca, ožiljci posle operacija, bradavice.

Ako se opečete, samo poprskate srebrnom vodom - plik se najverovatnije neće ni pojaviti, a bol odmah nestaje, kao i u slučaju kurjeg oka i urastanja nokta u meso. Prodavci kažu da su dobri rezultati postignuti i kod upale desni i paradentoze, a starijim korisnicima se "ni zubi više ne klimaju kao nekada". Jedan je čak grlo ispirao neko vreme koloidnom vodom i izlečio anginu, a dečaku od 12 godina je posle nekog vremena šećer sa 21 pao na šest do osam. Jedna od pacijentkinja tvrdi da joj je srebrna voda pomogla kod hemoroida više nego standardna krema.

Marina Marović, direktor preduzeća "Ekosolar", kako ona kaže - jedinog legalnog preduzeća koje se bavi proizvodnjom koloidne srebrne vode, tvrdi da se oni ne reklamiraju nigde i da su to verovatno oglasi nekih koji rade bez ikakvih dozvola.

- Mi na kućnim prezentacijama predstavljamo vodu kao mineralni dodatak ishrani, kao nešto što može pomoći kod određenih oblasti. Koristi se uz druge lekove, ne zamenjuje ih, već poboljšava zdravstveno stanje pacijenata koji već koriste neke lekove - objašnjava gospođa Marovićeva za Glas.

Ona kaže da upotreba srebra u medicini nije nikakva novost.
- Do pronalaska penicilina bio je osnovni lek za sve bolesti i u mnogim zemljama se i dalje prodaje kao dijetetski proizvod. Srebro je najjači antibiotik i danas se koristi u zvaničnoj medicini kao srebro-nitrat, mast za opekotine i kapi koje se stavljaju bebama u oči. Tu nema ništa novo. To je novi antiseptik i antibiotik. U svetu se preporučuje za dezinfekciju vode i u moderne frižidere se ubacuje u zidove frižidera - navodi Marovićeva.

Mineralni dodatak ishrani

- Naš proizvod koloidna srebrna voda, registrovan kao mineralni dodatak ishrani, ima saglasnost o zdravstvenoj ispravnosti Instituta za higijenu Vojnomedicinske akademije, a ambalaža ima atest da je pogodna za čuvanje ovog proizvoda. U Americi se ovakav proizvod prodaje već 30 godina, a mi se bavimo ovim poslom od Nove godine i od tada je neko već podneo prijavu protiv nas, zbog čega nam je dolazila inspekcija. Odgovor još nismo dobili, ali pretpostavljam da je prijavu podneo neko ko hoće da se bavi istim poslom - kaže Marina Marović, direktor "Eko-solara".

Međutim, diplomirani farmaceut Vukica Stevanović, iz Farmaceutskog jezgra, smatra da je ovo prevara s predomišljajem.
- Svedočenje o izuzetnim rezultatima, postignutim u bolnici "Sveti Luka" u Petrovaradinu, dao je dr Hranislav Đolić, vlasnik klinike, koji je već bio osuđivan zbog mita i zbog čega je izgubio radno mesto u vojnom zdravstvu. Ovo je, u stvari, samo još jedan od mnogobrojnih proizvoda koji se u svojstvu "neleka" pojavljuju na tržištu, ali se onda obmanjuje javnost njihovim lekovitim svojstvima - kaže Stevanovićeva, napominjući da proizvođač nije ni mogao da registruje proizvod kao lek, pa ga je registrovao kao mineralni dodatak ishrani.

- Pritom, na prezentacijama govore o efikasnosti proizvoda, navodeći mernu jedinicu pi-pi-em da bi zbunili narod koji ionako ne zna šta je to i da bi im uzeli pare. Udarna tvrdnja je da je koloidna srebrna voda prirodni antibiotik, a na bilo kom fakultetu ne može se dobiti prolazna ocena sa ovakvom tezom. To je, u stvari, preparat koji ima količinu srebra ispod terapeutskih doza i to je praktično čista destilovana voda. Drugo, oni savetuju da se ta voda iz polulitarske flaše, na primer, sipa u male plastične bočice i onda sipa bebama u oči, a mislim da danas svi znaju da bočice sa kapima za oči moraju biti sterilisane.

Čak nema ni odgovarajuću boju

- Ovaj proizvod čak nema ni boju kakvu bi trebalo da ima. U hemijskom rečniku piše da je koloidno srebro sjajni plavozeleni prašak koji s vodom daje koloidni rastvor crvene boje. Proizvod firme "Ekosolar" se čak ni ne preliva na crveno. Kao diplomirani farmaceut, imam pravo da sumnjam da se u preparatu koloidna srebrna voda narodu prodaje destilovana voda za koju su u "Multilevelu" meni tražili 1.200 dinara za pola litra - kaže Vukica Stevanović, koja poziva ministra zdravlja da preuzme potrebne mere i zaštiti narod od ovakve pljačke u kojoj se proizvodima koji nisu registrovani kao lek pripisuju lekovita svojstva.

Izvor
vivijen
vivijen
Moderator Foruma
Moderator Foruma

Zlatni Pehar Za Više Od 10.000 Poruka
Srbija

Grad : Zvezdan
Browser : Opera
Broj Postova : 13509
Broj Poena : 60332
Reputacija : 971
Datum upisa : 29.01.2010
Datum rođenja : 03.08.1953
Godine Starosti : 66
Pol : Ženski Zodijak : Lav Zmija

Zanimanje : slikanje, pisanje,primenjena umetnost
Raspoloženje : smireno
Uzrečica : ah
Knjiga/Pisac : orkanski visovi

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu