Zvezdan Forum
Dobrodošli na Zvezdan Forum...

Neki Delovi Foruma su skriveni za goste,
Da bi videli ceo sadržaj Foruma morate biti registrovani i ulogovani...

Registracija je besplatna,bezbolna i traje samo dva minuta.

Registrujte se i uživajte...

7 juli 1941

Ići dole

Normalna 7 juli 1941

Počalji od vivijen taj Sub 3 Sep - 23:08:527. јули 1941 НЕ ПОНОВИЛО СЕ !
На Ивањдан 7.јула 1941 одрзан је васар,као и сваке године у селу Бела Црква код Крупња. Због ратног стања, власт је забранила да се одржи вашар, упркос забрани људи су се скупили. Око 17h из шуме је дошла група наоружаних цивила. Окупљеном народу се обратио Живорад Жикица Јовановић Шпанац, да треба да се крене у борбу против окупатора, борба против капитализма…
После завршеног говора Шпанац и група цивила враца се у шуму. Упараво у то време стиже жандарска патрола наредник Богдан Лончар И каплар Миленко Браковић. Наоружани цивили су се вратили из шуме, жандарни су позвали наоружане цивиле да предају оружије. Жикица Јовановић Шпанац је убио Лончара, а наоружани цивил из шуме Солдатовић лисио је живота Браковића.
7.јули се славио као дан устанка у Србији до 2001. када је укинут.
У Јануару 2009. окружни суд у Шапцу је донео решење којим су рехабилитовани Богдан Лончар и Миленко Браковић. Како је образложио судија Гојко Лазарев Богдан Лончар и Миленко Браковић су убијени без одлуке суда, без спроведеног поступка, из чисто идеолошког разлога, као жртве прогона и насиља, од стране припадника партизанског покрета, чиме је повређено њихово право на живот. На ову одлуку НЕ ПОСТОЈИ право залбе.
Захтев за рехабилитацију је поднела шабачка новинарка Стана Муњић која се 17.година друзила са зеном покојног Богдана Лонцара Босиљком. Стана Муњиц је преточила исповест Босиљке у књигу “Син српског Ивањдана”.
На улазу у Белу Цркву (из правца Шапца) са десне страна пољана где се организује сеоски вашар, где је одржан и крвави Ивањдан, ту се налази споменик Жикици Јовановић Шпанцу и споменици још два партизана и мраморна плоча “Овде је Србија рекла слобода”.
2000. Босиљка је подигла споменик свом покојном супруга Богдану,а Бранковићу две године касније Удружење за очување српске традиције.
Немачка је окупирала Краљевину Југославију још у априлу 1941. Зашто је Тито ц
чекао толико дуго ? Стаљин комуниста је потписао пакт пријатељства са Хитлером фашиситом (КОМУНИСТИ И ФАШИСТИ ЗАЈЕДНО), тако да је и Тито поштовао тај пакт.Тек када је Хитлер напао СССР 22. јуна, тек онда се доноси одлука да се крене у борбу против Немаца.
Жикица Јовановић Шпанац суделовао у грађанском рату у Шпанији (одатле и надимка) као наоружани авантуриста, а авантура се звала комунизам. Жикица Јовановић је започео “УСТАНАК” тако што је убио два Србина. Као они су били сарадници окупатора, по тој партизанској логици сви они који нису били у партизанима су били сарадници окупатора и све их је требало побити.
Србија је из првог светског рата изашла као победник, а да је притом изгубила ¼ становниства, сви су гинули за Србију. У другом светском рату, по партизанима Срби су требали да гину за комунизам, и што је најгоре у томе Жикица Јовановић Шпанац (по рођењу Србин) је убио два Србина, и тај догађа “СЕ ПРОСЛАВЉАО” од стране комуниста као дан када је Србија кренула у борбу против фашизма. Ста урадише Тито и комунисти ?
НЕ ПОНОВИЛО СЕ, УЖАС !
[You must be registered and logged in to see this link.]
vivijen
vivijen
Moderator Foruma
Moderator Foruma

Zlatni Pehar Za Više Od 10.000 Poruka
Srbija

Grad : Zvezdan
Browser : Opera
Broj Postova : 13509
Broj Poena : 60338
Reputacija : 971
Datum upisa : 29.01.2010
Datum rođenja : 03.08.1953
Godine Starosti : 66
Pol : Ženski Zodijak : Lav Zmija

Zanimanje : slikanje, pisanje,primenjena umetnost
Raspoloženje : smireno
Uzrečica : ah
Knjiga/Pisac : orkanski visovi

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu