Zvezdan Forum
Dobrodošli na Zvezdan Forum...

Neki Delovi Foruma su skriveni za goste,
Da bi videli ceo sadržaj Foruma morate biti registrovani i ulogovani...

Registracija je besplatna,bezbolna i traje samo dva minuta.

Registrujte se i uživajte...

Vakcina protiv hepatitisa B izaziva autizam kod dece

Ići dole

Normalna Vakcina protiv hepatitisa B izaziva autizam kod dece

Počalji od vivijen taj Pet 8 Jun - 13:37:01Vakcina protiv hepatitisa B izaziva autizam kod dece

Vakcina protiv hepatitisa B izaziva autizam kod dece Vakcinacija

Internet-stranica Mercola.com prenosi rezultate medicinskih studija koji pokazaju da vakcinisanje novorođene dece protiv hepatitisa B, utrostručuje rizik od pojave autizma.


Autori studije koristili su uzorak dobijen iz američke državne baze podataka National Health Interview Survey- NSHS 1997-2002.

Nelogična primena vakcina protiv hepatitisa B

Rutinska upotreba vakcina protiv hepatitisa B počela je 1992. godine, uprkos činjenici da nije bilo nikakvih argumenata za to.

Hepatitis B je isto tako teško dobiti kao na primer AIDS. Gotovo uvek treba da bude prisutan krvni ili seksualni kontakt. Zato su najugroženije populacije narkomani „na igli“ i oni ljudi koji često menjaju partnere (homoseksualizam, promiskuitet).

Osim toga, imunitet koji se navodno stiče putem ove vakcine je kratkog veka. Do 60 % osoba koje su u početku povoljno reagovale na vakcinu izgubiće antitela u roku od 12 godina. To znači da će ove vakcine pružiti malu ili nikakvu zaštitu od stvarnih rizika koji mogu dovesti do oboljevanja od hepatitisa B, a to su promiskuitetno seksualno ponašanje i intravenozna zloupotreba opojnih droga.

Vakcina samo nanosi štetu


O štetnom delovanju vakcina govore i zvanični podaci još jedne američke državne baze podataka: Vaccine Adverse Event Reporting System – VAERS. Ovoj bazi je prijavljeno oko 10% štetnih posledica vakcina, pošto ne postoji zakonska obaveza prijavljivanja. Stručnjaci smatraju da je stvarno prijavljivanje nešto više od 1%.


Ipak, i na osnovu tih zvaničnih 10% prijavljenih štetnih posledica, bilo je gotovo 25.000 izveštaja o vakcini protiv hepatitisa B od 1990. do 31. oktobra 1998. U tim izveštajima je zabeleženo 439 smrtnih slučajeva i 9.673 ozbiljnih reakcija koje su završile posetom hitnoj pomoći, hospitalizacijom, invalidnošću ili smrću.

Štetnost vakcine kod dece

U 1996. godini u SAD je prijavljeno 54 slučaja hepatitisa B u starosnom dobu od rođenja do 1 godine. Te godine rođeno je 3,9 miliona dece, tako da se učestalost hepatitisa B kod dece do 1 godine starosti meri u delovima promila.

Te iste godine VAERS je primio 1.080 izveštaja o štetnim posledicama vakcine protiv hepatitisa B u starosnom dobu od rođenja do 1 godine. Izveštaji su uključivali čak 47 smrtnih slučajeva.

Jednostavnije rečeno: na svako dete koje je vakcinisano protiv hepatitisa B bilo je 20 dece koja su imala ozbiljne komplikacije. Setimo se da je prijavljeno samo 10% problema, što znači da konvencionalna medicina ozbiljno naruši zdravlje 200 dece kako bi samo jedno navodno zaštitila od hepatitisa B.

Veza između vakcina i autizma


Uprkos tvrdnji konvencionalnih zdravstvenih stručnjaka da nikada nije pronađena veza između vakcina i autizma, postoje mnogobrojne veze, ako samo ako se prate pravi tragovi.


Jedan članak u časopisu The Age of Autism tvrdi da se ne može doći do zaključka o vezi između vakcina i autizma na osnovu studije koja ispituje samo neke vrste vakcina ili čak samo neke komponente jedne vakcine.

Deca u SAD danas dobijaju neverovatnih 48 doza različitih vakcina pre šeste godine.

Prema Dejvidu Kirbiju (David Kirby), autoru studije “Dokaz štetnosti žive u vakcinama i epidemija autizma: medicinske kontroverze”, od 11 različitih vrsta vakcina koje se primenjuju, samo vakcina ospice-zauške-rubeole (MMR) je proučavana u svetlu povezanosti sa autizmom. Ali gde su studije ostalih vakcina u odnosu na autizam?

A, gde su rigorozne studije koje pokazuju kumulativno dejstvo nekoliko vakcina primenjenih istovremeno ili u kratkom vremenskom razdoblju?

Povećanje stope autizma

Niz godina stopa autizma bila je oko 1 na 150, ali statistike baze podataka NSHS iz 2007. pokazuju da je stopa autizma u SAD povećana na 1 od 63. Slična britanska studija govori o stopi od 1 na 83 u Velikoj Britaniji.

Prema zvaničnim podacima američkih državnih agencija, 1992. godine, kada je počelo rutinsko vakcinisanje dece protiv hepatitisa B, vakcinu je primilo 8 % dece. Te godine stopa autizma je bila 67 na 10.000.

Četiri godine kasnije, 82 % dece primilo je vakcinu protiv hepatitisa B, a stopa autizma je porasla na oko 100 od 10.000. U to vreme, vakcina protiv hepatitisa B je sadržala 25 mikrograma timersola – sastojka koji sadrži živu i za koji se odavno misli da je faktor autizma zbog jakog neurotoksičnog dejstva.

Trovanje živom i autizam


Studija, objavljena septembra 2008. godine u poznatom časopisu Journal of Neurological Sciences, potvrđuje vezu između trovanja dece živom i autizma.


Ova studija je obuhvatila osobe obolele od autizma i zasnovana je na mokraćnoj porfirin-profil analizi, da bi se ocenilo fiziološko dejstvo toksičnosti žive. Studija se koristila i glutacijskom analizom, koja prati put toksičnosti žive u telu. Suština studije je podrazumevala upoređivanje rezultata analiza kod obolelih i kod zdravih osoba.

U ovoj studiji je utvrđeno da su osobe s teškim oblicima autizma imale znatno više nivoe trovanja živom u odnosu na one sa lakšim oblicima. Kod zdravih nije bilo trovanja živom. Glutacijska analiza je pokazala da je kod teško obolelih biohemijski put živine toksikacije bio je značajno niži, što ukazuje da je do trovanja došlo brže.

izvor
vivijen
vivijen
Moderator Foruma
Moderator Foruma

Zlatni Pehar Za Više Od 10.000 Poruka
Srbija

Grad : Zvezdan
Browser : Opera
Broj Postova : 13509
Broj Poena : 60335
Reputacija : 971
Datum upisa : 29.01.2010
Datum rođenja : 03.08.1953
Godine Starosti : 66
Pol : Ženski Zodijak : Lav Zmija

Zanimanje : slikanje, pisanje,primenjena umetnost
Raspoloženje : smireno
Uzrečica : ah
Knjiga/Pisac : orkanski visovi

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu