Zvezdan Forum
Dobrodošli na Zvezdan Forum...

Neki Delovi Foruma su skriveni za goste,
Da bi videli ceo sadržaj Foruma morate biti registrovani i ulogovani...

Registracija je besplatna,bezbolna i traje samo dva minuta.

Registrujte se i uživajte...

Američka FDA proglasila orah za nedozvoljeni lek

Ići dole

Normalna Američka FDA proglasila orah za nedozvoljeni lek

Počalji od vivijen taj Pet 8 Jun - 13:50:00Američka FDA proglasila orah za nedozvoljeni lek

Američka FDA proglasila orah za nedozvoljeni lek Orasi

Američka državna Uprava za hranu i lekove (FDA) je jedan od najpoznatijih orašastih plodova na svetu – ORAH – proglasila za nedozvoljen lek, prenosi američki portal Natural Society.


Ovakvu tvrdnju FDA je iznela odgovarajući na reklamu kompanije Dajmond Fuds (Diamond Foods) da su orasi zdrava namirnica koja pozitivno deluje na zdravlje.

FDA je poslala ovoj kompaniji pismo u kojem je upozorava da je orah nedozvoljen lek.

Zaključci FDA o nelegalnosti oraha


Na osnovu zaključka FDA, orasi Dajmond Fuda sadrže Omega-3 što ih čini „ilegalnim lekom.“ FDA tvrdi da se ovaj „lek“ ne može ilegalno prodavati u SAD pošto nema dozvolu za puštanje u promet.


Uprkos sprovedenih 35 naučno priznatih studija o zdravstvenim dobrobitima oraha koje je objavila Nacionalna medicinska biblioteka, FDA ne dozvoljava Dajmnod Fudsu da tako nešto iznese u javnost.

Dokazi o blagodati oraha se očigledno prvo moraju odobriti od strane FDA pre nego što se predstave tržištu.

U pismu koje je FDA poslala Fud Dajmondsu stoji sledeće:

„Mi smo zaključili da je vaš proizvod od oraha promovisan za stvari za koje se koriste lekovi jer su ti proizvodi namenjeni prevenciji, ublažavanju i tretmanu bolesti.“

Optužbe FDA o pogrešnom brendiranju

FDA je optužila kompaniju Dajmond Fusds da je svoje proizvode pogrešno brendirala, jer je ponudila i izjave o bolestima koje se ne mogu samostalno dijagnostifikovati i samostalno lečiti od strane osoba koje nisu lekari.

„Zbog toga se ne mogu objaviti takve stvari osobama koje su laici niti takve osobe mogu sa sigurnošću koristiti takve lekove (ORAHE) na svoju vlastitu ruku.“

FDA dopušta prozvode koji izazivaju zdravstvene probleme


Izgleda da za sve to vreme FDA zadovoljno dopušta reklamiranje i prodaju uzročnika dijabetesa prepunih hemikalijama kao što su proizvodi Epl Džek (Apple Jack) i Frut Lups (Fruit Loops) namenjenih deci.


Ne samo to, za njih su bolji i zdraviji proizvodi koji uzrokuju opasne zdravstvene probleme nego zdravi i prirodni proizvodi.

Finansijske veze

Farmaceutsku industriju, multinacionalne korporacije i vladine službenike spajaju indiskretne i nesumnjive finansijske veze.

Proizvođači džank-fuda ili brze nezdrave hrane imaju velike lobiste u državnoj administraciji koji rade u njihovom interesu, a zauzvrat ostvaruju ogromnu novčanu korist.

Ljudi koji koriste takvu nezdravu hranu imaju svakakve nezdrave reakcije i zdravstvene komplikacije zbog kojih moraju da potraže pomoć od farmaceutske industrije.

Farmaceutska industrija „ima rešenje“

Upravo zato farmaceutska industrija na sve moguće načine pokušava da nametne svoje proizvode i rešenja za naše probleme čija masovna reklama već godinama stvara vojsku zavisnika od njihovih “lekova”.

Na taj način se „lekovi“ predstavljaju kao jedino moguće rešenje, umesto da se insistira na promeni prehrambenih navika.

izvor
vivijen
vivijen
Moderator Foruma
Moderator Foruma

Zlatni Pehar Za Više Od 10.000 Poruka
Srbija

Grad : Zvezdan
Browser : Opera
Broj Postova : 13509
Broj Poena : 60336
Reputacija : 971
Datum upisa : 29.01.2010
Datum rođenja : 03.08.1953
Godine Starosti : 66
Pol : Ženski Zodijak : Lav Zmija

Zanimanje : slikanje, pisanje,primenjena umetnost
Raspoloženje : smireno
Uzrečica : ah
Knjiga/Pisac : orkanski visovi

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu