Cicvarići
2 posters
Zvezdan Forum :: Umetnost :: 7 Umetnosti :: Muzika :: Muzika,Spotovi :: Narodna :: Starogradske
Strana 1 od 1
Cicvarići
Jeleno, momo!
Snimak jeste malo lošijeg kvaliteta, ali, bez obzira na tu činjenicu, predstavlja kulturno blago neprocenjive vrednosti!!! (Dobro je da ga ima uopšte iz koje je godine!)
Poznati orkestar iz Šabačke male, čiji su kapelnici bili Salko, Osman Loso i Ibro Milić.
Najveću slavu su stekli u decenijama pred prvi svetski rat.
Starinom su koristili šarkije i tambure, a kasnije su u orkestar uključili violine, viole i kontrabas.
Na zvaničnim nastupima uglavnom su bili odeveni u srpsku narodnu nošnju.
U orkestru ih je bilo desetak i svi su bili dobri i pevači i svirači.
Gramofonske ploče su snimali uglavnom u periodu od 1909. do 1912. godine.
Prema nedovoljno proverenim podacima, snimili su 44 ploče.
U drugom svetskom ratu su na žalost nastradali i većina njih je završila u Jasenovcu i drugim logorima.
Posle rata ih nije bilo dovoljno da bi nastavili dalju muzičku karijeru ali su upamćeni kao veliki muzičari i majstori improvizacije.
Čuvena sabačka kafana iz IXX veka zvana "DEVET DIREKA" u kojoj je svirao orkestar Cicvarića.Dok su bogati gosti sedeli za stolovima, Cicvarici su svirali oko njih stojeci a cesto i lezeci na podu kafane.
Snimak jeste malo lošijeg kvaliteta, ali, bez obzira na tu činjenicu, predstavlja kulturno blago neprocenjive vrednosti!!! (Dobro je da ga ima uopšte iz koje je godine!)
[You must be registered and logged in to see this link.]
Poznati orkestar iz Šabačke male, čiji su kapelnici bili Salko, Osman Loso i Ibro Milić.
Najveću slavu su stekli u decenijama pred prvi svetski rat.
Starinom su koristili šarkije i tambure, a kasnije su u orkestar uključili violine, viole i kontrabas.
Na zvaničnim nastupima uglavnom su bili odeveni u srpsku narodnu nošnju.
U orkestru ih je bilo desetak i svi su bili dobri i pevači i svirači.
Gramofonske ploče su snimali uglavnom u periodu od 1909. do 1912. godine.
Prema nedovoljno proverenim podacima, snimili su 44 ploče.
U drugom svetskom ratu su na žalost nastradali i većina njih je završila u Jasenovcu i drugim logorima.
Posle rata ih nije bilo dovoljno da bi nastavili dalju muzičku karijeru ali su upamćeni kao veliki muzičari i majstori improvizacije.
Čuvena sabačka kafana iz IXX veka zvana "DEVET DIREKA" u kojoj je svirao orkestar Cicvarića.Dok su bogati gosti sedeli za stolovima, Cicvarici su svirali oko njih stojeci a cesto i lezeci na podu kafane.
Broj Jedan- Šef Grupe TNT
-
Grad : Iz selo
Browser :
Broj Postova : 4319
Broj Poena : 33832
Reputacija : 1691
Datum upisa : 11.12.2009
Datum rođenja : 03.04.1972
Godine Starosti : 52
Pol : Zodijak :
Zanimanje : Ton Majstor
Knjiga/Pisac : Mi Djeca s Kolodvora ZOO
"Za mene postoji samo putovanje putevima koji imaju srca. Tuda ja putujem, i jedini dostojan izazov je da se taj put pređe sav, do kraja. I tuda putujem, gledajući, gledajući bez daha."
Moj YOUTube Video :
Re: Cicvarići
Hvala ti što si nas upoznao sa ovim narodnim pevačima,ja za ove ljude do sada nisam znala !!!
Zaga- Šefica Grupe TNT
-
Grad : Niš
Browser :
Broj Postova : 1829
Broj Poena : 27525
Reputacija : 1344
Datum upisa : 24.12.2009
Datum rođenja : 21.05.1973
Godine Starosti : 51
Pol : Zodijak :
Zanimanje : svašta nešto
Moj YOUTube Video :
Zvezdan Forum :: Umetnost :: 7 Umetnosti :: Muzika :: Muzika,Spotovi :: Narodna :: Starogradske
Strana 1 od 1
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu