Zvezdan Forum
Dobrodošli na Zvezdan Forum...

Neki Delovi Foruma su skriveni za goste,
Da bi videli ceo sadržaj Foruma morate biti registrovani i ulogovani...

Registracija je besplatna,bezbolna i traje samo dva minuta.

Registrujte se i uživajte...

Treci svetski rat - poslednja vremena

Strana 1 od 19 1, 2, 3 ... 10 ... 19  Sledeći

Ići dole

Normalna Treci svetski rat - poslednja vremena

Počalji od vivijen taj Ned 18 Apr - 22:36:24

Монах Василије

Размишљања смиреног срца

Монах Василије пише следеће:


„Како рекох раније, блажене успомене Старец (духовник) ретко је напуштао своју келију и само из љубави према ученицима излазио је у предсобље, где нас је поучавао својим речима, испуњеним духовне сладости и мудрости.

После неколико годинама путовању, вративши се у Цариград, сазнао сам да је блажени Старец (духовник) болестан, зажелео сам да га видим, пре него га Господ позове из овог живота. Још неки из нашега братства такође су желели да га посете са мном, и на вратима његове келије ми смо замолили, преко келејника да нас Старец удостоји свога благослова и поучавања. Старец је благонаклоно изразио спремност да нас прими... Ускоро је и он изашао: био је потпуно сед, средњега раста, мало погурен, на уснама му је лебдео леп осмех и са добротом је гледао на сваког од нас. Често би очи његове биле осенчене тугом, зато што је дубоко сажаљевао цео свет који је огрезао у гресима и невољама, па говорећи о томе, Старац је сагибао главу и плакао. Ми смо сели у полукруг и слушали речи Старца. Он нам је говорио како Господ силно жели наше спасење и да је све то учинио за то, и да се његова Милост и благодатна помоћ простире и на праведника и на грешника и да је потребан само мали напор с наше стране за спасење душе. Трпеза вере је преизобилна, али људи не маре за спасење душе, док саме речи „спасење” и „спасти се” значе једино избећи овоземаљске опасности и невоље, као на пример „спасти се од пожара”, „спасти се од погибије у време рата” итд, јер људи мисле да је реалан само земаљски свет који се види на нашим очима; а не знају да је духовни свет управо суштина ствари. Сав земни, материјални свет, обухваћен појмовима висине, ширине, дубине и тежине, налази се у власти времена које опет све води уништењу, јер време је слуга смрти. Међутим, духовни свет стоји ван тих ограничења, изван тих ланаца и рамова меривости, јер је он бесконачно богат, вечан и неуништив. Зато је „природа ствари” (rerum natura) у духовности.

Блажени старац је говорио и о том да се приближава страшно време. Непријатељи Господа нашег Исуса Христа поробиће нашу земљу и Велика Црква (Света Софија) престаће да буде храм Божији. Велике невоље сручиће се на земљу Ромеја (Грка) и она ће престати да постоји по великом суду Божијем. Умиру поједини људи, умиру градови, умиру и цели народи: зато што нема ничега вечног под сунцем, сем вечне душе човекове, створене по лику и подобију вечнога Бога.

Не чекајте помоћи од западних хришћана, надајући се да ће они устати на оружје ради заштите опште хришћанског наслеђа. Не чекајте. Западни хришћани на жалост, нису хришћани. Они су многобошци. И код нас, православних, такође има много незнабожачког. Брате, немој бити огорчен овим мојим речима, него испитај своју душу. Погледај само колико је у њој кумира (идола): Ту је Меркурије – бог похлепе; ту је Афродита богиња телесне похоте; ту је Ареј – бог гнева и рата... – а у средини неки Зевс (Див) – то си ти сам, у своме самољубљу и самоугађању. Да, брате, има много незнабожачког у нама, јер смо ми православни, грешни и као појединци и као народ. Ипак, ми смо многобошци и не докрштени само на површини, а у дубини душе ми смо хришћани; зато што у смирењу нашем ми имамо у срцу Христа. И зато, без обзира на наше грехе, „у смирењу нашем помену нас Господ”.

А западни народи само су на површини хришћани; а у срцу, души они су многобошци (пагани). Ми, православни, тугујемо што у нашој души живе идоли, но у понизности својој падамо ничице пред Христом, свим срцем желимо да будемо Његови. Међутим, код западних, хришћанство постоји као танка позлата на бронзи, а и даље изнутра је потпуно многобоштво; зато је се они клањају својим кумирима у души, а ти идоли владају над њима јер су они горди и у њиховом срцу нема Христа. Дакле, ми, православни, смо многобошци на површини, а у дубини хришћани; док су западни, латини хришћани на површини, а у дубини многобошци. Зато не чекај од њих помоћи за нас. Ми, православни, њима смо туђи.

Но ово још неће бити крај света. Крај света ће наступити касније, и последње време налази се у рукама Божијим, а заједно с тим – и у рукама човечијим. Бог ће послати Свој срп за свемирну жетву тек тада, када човеково зло сазри до крајњих граница; јер докле год на земљи буду живели заједно са злима и праведници, и све докле год постоји Црква Христова у чистоти „не укаљавши своје хаљине” (Отк. 3; 4) дотле зло у свету неће моћи да сазри. Али када већ не буде било праведника и када океан зла потопи целу васељену, тада наступа крај света, који ће бити сажежен и нестаће у небитију ради поновног рођења као нови и свевремени свет, у коме правда живи (2. Петр. 3, 9–12).

Пред сам крај света наступиће такве невоље које се не могу упоредити са онима из прошлости, наступиће време туге на целу васељену, и човек ће омрзнути човека, свако ће се бојати свакога, и нико неће веровати никоме... Али људи се неће уразумити, нити ће се окренути Богу који може да их спасе, него та општа туга угасиће сваки духовни живот: човек ће бити тако озлојеђен, тако окамењен, и опседнут једном бригом само како да преживи, да за духовни живот неће бити у човеку ни воље ни места у срцу, а неће тада бити ни учитеља духовног живота, јер ће се и они повести за овим светом. А Божије цркве или ће опустети или ће бити срушене, или духовно окаљане својим недостојним архипастирима и пастирима. И усред тог лома и хаоса у свету јавиће се антихрист. Он ће наступити као тобожни миротворац и успокојитељ, као добар домаћин који може да заведе ред у свету, но у ствари он ће бити непријатељ свима и ненавидник (мрзитељ) свакога добра, а биће тиранин и злотвор каквога никада није било нити ће бити. Сваки ће човек бити надгледан; не само свако његово дело него и свака реч, чак и унутрашњи покрет душе, биће под непрестаним надзором и казном, тако да ће се човек одвикнути да мисли на бојазни, да случајно његово лице и нехотице не би изразило нешто што није у складу са влашћу светског владара, антихриста.

Сваки рад и свака пед земље биће у власти антихриста; наступиће ужасне природне непогоде, страшни вихори, вулканске експлозије, земљотреси, болести и само онај који носи на себи знак Звери, то јест сатане имаће право на живот, мада и у најгорим ропским условима крајњег сиромаштва и згажености човечијег достојанства. Све ће имати за циљ да име Христово буде потпуно исечено из срца човековог... Наступиће царство ада на земљи. Невоље неће обузети само земљу него и свемир, јер све мора да умре, да би све било обновљено васкрсењем, по речима апостола: „Трулежно треба да се обуче у нетрулеживост!“ (1. Кор. 15, 53)...

Овај свет је остарео и овештао због свога греха. А нови свет управљаће се по правди Божијој, и зато ће он бити вечан и прекрасан: „Ево све творим ново” (Откр. 21, 1–5). Но, док се то не јави Црква Христова биће гоњена по целом свету до истребљења. Јер док се буде служила божанска Литургија од стране благодатног свештенства православног, власт ђавола не може се остварити на земљи. Свака божанска Литургија – то је присуство Божије на земљи и прослава победе Христове над ђаволом и смрћу... Међу гоњенима биће велики број мученика, али биће много и отпадника, који ће примити на себе обележје Звери. Те отпаднике, те слабиће, те неваљалце већ одавно је припремала зла сила... Али знај, дан и најмоћније силе ада не могу савладати Цркву (Мат. 16, 18), с којом Господ Христос пребива до кончине века (Мат. 28, 20). Упркос гоњењу, Бог неће допустити да сатана уништи малобројне вернике последњих дана. Браћо, пазите на знаке наступајућег краја света, које нам је открио Господ наш Исус Христос и Његови пророци и апостоли, и не слабите у вашој нади на Бога.
(Весник (Париз), број 144/1985.)
vivijen
vivijen
Moderator Foruma
Moderator Foruma

Zlatni Pehar Za Više Od 10.000 Poruka
Srbija

Grad : Zvezdan
Browser : Opera
Broj Postova : 13509
Broj Poena : 60146
Reputacija : 971
Datum upisa : 29.01.2010
Datum rođenja : 03.08.1953
Godine Starosti : 66
Pol : Ženski Zodijak : Lav Zmija

Zanimanje : slikanje, pisanje,primenjena umetnost
Raspoloženje : smireno
Uzrečica : ah
Knjiga/Pisac : orkanski visovi

Nazad na vrh Ići dole

Normalna Re: Treci svetski rat - poslednja vremena

Počalji od vivijen taj Ned 18 Apr - 22:39:00

Алексеј Јаковљев-Козирјев

ШЕСТА ТРУБА


"И шести анђео затруби... и бише одријешена четири анђела припремљена за час, и дан, и мјесец, и годину, да побију трећину људи" (Отк. 9, 13, 15).

Дубока ноћ. Опрезно излазим из келије. Меко корачајући, бешумно идем ходником према пламичку кандила. Скрећем на балкон, приближавам се огради и... остајем пун страхопоштовања и запањен лепотом очаравајућег Атоса. Благословено царство нетакнуте, првосаздане природе.

Планински ваздух засићен је животворном свежином, лаганом аромом пролећа и тек наслућеним мирисом мора. Право преда мном процветао врт попут беле пене, а иза њега несагледиви простори, окупани месечевим светлом. Десно је тамна, шумовита падина, а лево, у даљини, кроз беличасту сумаглицу струји растопљено сребро залива. Изнад те величанствене панораме уздиже се царски трозуби врх снежног Атоса одевен у блестави оклоп бисерне месечине. А још више, негде тамо иза границе пролазности, где нема времена ни простора, у неизрецивим метафизичким дубинама - а упоредо са нама, над сваким од нас, кроз сва времена и рокове - невидљиво се шири благодатни Омофор Царице Небеске!

Нестварни снови о новим животним хоризонтима одолевају несавладивом времену и пред очима постају јава. Преображна сушина презасићена је светоносном животном енергијом. Сунце Правде сагорева остатке оптерећујућих страхова, кужних сумњи, тајних мислених магли. Унутрашња Реалност, која се открива, неизмерно превазилази сва надања. То је - тајанствени дубински прелаз, који осваја сладосном, недостижном, неизрецивом новином! Оно што је остало позади, на смртно опасним путевима доњег палог света, зачуђује раније несхваћеним смислом, пламти новим егзистенцијалним међама. А оно што се наслућује испред нас обећава неизрециво блаженство у Горњем Јерусалиму. Кроз благодатно озарење духа искуствено разумеваш виши, непроменљиви, спасоносни закон у јеванђелским речима Божанственог Искупитеља: "Ја сам пут, истина и живот..." (Јн.14, 6). Још се дубље погружујеш у созерцање и примећујеш у себи излечујуће промене. Просвећени човек се лако ослобађа од шарених, наметљивих и погубних опсена фамозног прогреса. Ишчезава, попут дима, отровна обмана посрнуле, у агонију запале цивилизације. Нестаје густи мрак техногеног Вавилона, као злослутно привиђење у песку Сахаре. Ишчезава разорни немир 21. века. Раздробљени, уситњени свет поново налази првобитну целовитост. И у теби самом се збива узвишена мистичка синтеза. Дотад раздвојени, ум, срце и тело уједињују се у јединствени духовни организам. У души је тихо, прозрачно, блажено. И ти више не размишљаш како живети, већ живиш у стварном смислу те дивне речи. Смрти онтолошки више нема. Она је погажена, разбијена и уништена. Осванула је јава Бесмртности. Ваистину Христос васкрсе! "Живот ту живује!" (св. Јован Златоусти, Пасхално слово). И созерцајући први удео Пресвете Богородице, кидаш окове пролазне земље, ослобађаш границе времена. Свим срцем предосећаш своје сопствено духовно оживљавање. Тајанствено и непојмљиво постајеш причасник вечног Живота и нетљене Љубави... Тријумф ћутања које неће нестати. Пир смирене лепоте и покоја, пунота преображеног Бића. Заносна моћ свеобухватне Хармоније. Молитвено узношење духа. Лучезарна радост Богоопштења. Тајанствено дисање Вечности...

Атос - теократска република на територији грчке државе и истовремено цветна оаза у узаврелој пустињи трећег миленијума. На Светој Гори се са продорном јасноћом види: "Сада је касније него што мислимо. Апокалипса већ траје!" (јеромонах Серафим Роуз). Заслепљено човечанство се избезумило и навукло на себе гнев Божји. Глад, епидемије, поплаве, земљотреси, рушилачке олује, урагани, дуготрајни ратови, бесни излеви усавршеног насиља запљуснули су грешну планету. Под лукавим изговором борбе против тероризма тајна светска влада уводи нечувену технотрону диктатуру за будући глобални свет. На свим нивоима организује светски антихришћански компјутерски систем тоталног обезличења и контроле. Безбројно мноштво наивних људи обмањују виртуалним "општељудским вредностима", претварају их у послушне био-роботе и нагоне у електронички конц-логор. После увођења компјутерских бројева (ИНН, ЛИК и др.) и електронских докумената, наступа завршна етапа - микрочип под кожу чела (десне руке) или неизбрисиви ласерски печат на те исте делове тела. Најновије био-компјутерске и ласерске технологије - упркос чудном мишљењу грчког митрополита Мелетија Никопољског и неких других! - већ данас омогућују практично остварење тих паклених планова. На тај начин испуњава се апокалиптично пророчанство о ужасавајућем "лику звери" (уп. Отк. 13, 16-18). Смртоносна испарења "постхришћанске ере" прогутала су некада хришћанске народе Запада. Ратоборно антихришћанство незадрживо стреми к светској власти. Градитељи "новог светског поретка" - лидери утицајних талмудских кланова - успешно проводе почетну фазу трећег светског рата. Окултно-зомбирајућа средства јавног информисања "ненаметљиво" припремају "међународну заједницу" на могућу примену нуклеарног, неутронског, вакуумског, хемијског, бактериолошког оружја...

Америка је, између осталог, одредила три главна циља: Афганистан, Ирак, Иран. Истовремено, према саопштењу поузданих извора, Американци мисле да се "жаришта тероризма", на која је уперена широко рекламирана операција одмазде "Несаломљива слобода", налазе у 60 земаља света. То сасвим јасно говори о размерама планираних крвопролића. Водеће специјалне службе Америке - Агенција националне безбедности (обавештајни електронски центар), Централна обавештајна управа, Обавештајна управа министарства одбране, Федерални истражни биро (за борбу против организованог криминала и контраобавештавање) - грозничаво сакупљају и обрађују огромну количину информација, да би благовремено открили и најмању промену геополитичке ситуације, да би изабрали најбољу могућу варијанту дуготрајне антитерористичке кампање и дали најтачније препоруке за вођење борбених дејстава. Ипак, човек снује а Бог одређује. Зар се сада не испуњавају пророчанске речи богопросвећеног подвижника изречене у страшно послереволуционарно време, када се немилосрдна секира црвеног терора обрушила на измучену Русију: "Почело је код нас, а завршиће у Америци"? Даљни развој судбоносних догађаја потпуно зависи од непогрешивог вођења свеблагог и свесавршеног Промисла Божијег. На Атосу су се откриле запањујуће чињенице. У августу 1999. године турска војска је била спремна за рат са Грчком. Већ су издане борбене заповести изабраним дивизијама и специјалним јединицама...

Последњи дани пред почетак рата. Парадна смотра елитне десантно-јуришне бригаде. Неочекивано из строја излази војник, тајни хришћанин, и храбро изјављује: "Ја не могу проливати крв своје једноверне браће!" Тренутни замах официрском сабљом - и обезглављени јунак паде на земљу. И тада се догодило нешто запањујуће. Талас неземаљског мириса преплави скамењену бригаду. Сви су били захваћени мистичним страхом. Хиљаде војника муслимана збијених у круг изненађено је гледало у благоухано тело хришћанског новомученика, но нису могли прекорачити невидљиву црту. Нико није могао прићи мртвом војнику. Њега је невидљиво штитила посебна Божја сила!

Кажу да је у том периоду било још неколико случајева да турски војници, потајни православци, храбро исповеде своју веру, откажу послушност команди, пострадају за Христа и приме венац мучеништва.

Прошло је 36 сати. Изненада, јак земљотрес нанео је серију разорних "прецизних удара" на војне базе, штабове, центре везе, компјутерске центре руковођења и друге турске стратешке објекте и у великој мери оштетио њену војно-индустријску инфраструктуру. Тако је пропао лукави план светске завере којим је помоћу турске инвазије требало жестоко казнити Грчку за братску помоћ Србима током НАТО-агресије.

Масонско-луциферска елита активно припрема тријумфални долазак и планирано зачарење "човјека безакоња" и "сина погибли", (2. Сол. 2, 3), "васељенског миротворца" и глобалног диктатора. По светоотачком учењу, лажни Месија - Антихрист - бесомучник из јудејског племена Данова - прво ће се појавити у атмосфери свеопште крваве анархије, седам година пре краја светске историје (Данилова седмина), и као на чудесан начин успоставити "мир, сигурност и благостање". Тајне вође беспоштедне борбе с "терористичком интернационалом" жуде за тим да се изазове глобални циљани хаос, Русија увуче у исцрпљујући рат на неколико фронтова, а исламске земље оборе на колена. Разделивши нашу ослабљену отаџбину, разбивши Арапе и уништивши њихову вољу за отпор, они би заузели Храмовну гору, разорили Омарову џамију и Ал-Аксу те тако рашчистили то место за градњу огромног Антихристовог храма. Следи свечано крунисање "звери" у трећем "Соломоновом храму", на Храмовној гори у Јерусалиму. У последње три и по године (други део Данилове седмине) крунисана "звер", чинећи лажна знамења и чудеса и издајући се за Бога (2. Сол. 2, 4), основаће светско царство и светску владу, а затим ће бити тренутно уништена при другом и славном Доласку Господа нашега Исуса Христа.

На духовном плану, пред долазећим тиранином стоји неосвојива тврђава - Свето Православље. На материјалном плану, задржава га понижена, изнемогла, али још увек непокорена, Богом чувана Русија. Будући рат однеће милијарде живота, коренито изменити светску геополитику и извршити одлучујући утицај на коначну судбину планете. Руска армија - на Светој Гори то знају! - извојеваће низ блиставих победа у великим и страшним биткама. Богомудри оци, а међу њима и духоносни атонски старац Пајсије (Езнепидис, 1924-1994), предсказују да ће Руси заузети Цариград и предати га Грчкој. На величанственом храму Свете Софије, поруганом већ више од 548 година, поново ће засијати православни крст! Према пророчанству преподобног Серафима Виричког, после величанствених ватрених удара на Западу и Истоку, када Кина дође минимално до Урала (постоји мишљење да ће се многи Кинези обратити Христу; поменућемо око 400 кинеских православних мученика и исповедника који пострадаше у време "боксерског" устанка у јуну 1900.), наша измучена отаџбина препородиће се у великој духовној слави и током 10-15 година сијаће свима благодатним светлом. Овај невиђени духовни процват продужиће се до почетка последње Антихристове епохе.

Чудесни препород многострадалне Русије предсказивали су преподобни Серафим Саровски, Нектарије Оптински и велики чудотворац 20. века, свети Јован Шангајски (Максимовић).

"Требамо много молити Господа да нам опрости", учи нас јеросхимонах Аристоклије Атонски, "кајати се за грехе и бојати се да чинимо и најмањи грех, а трудити се да чинимо добро, макар и оно најмање. Знамо да и крило муве има тежину, а у Бога је све тачно измерено. И када најмање добро претегне на теразијама, тада ће Бог излити милост Своју на Русију" (август 1918. године).

Последње време је крајње убрзано, згуснуто, спресовано. Ми смо у епицентру наглог нарастања апокалипсе. Падају и експлодирају супермодерни путнички авиони. С адским шкргутом руше се горди небодери. Ватрене олује у прах сагоревају луциферске симболе масонске моћи. Есхатолошка битка Добра и зла, Истине и лажи, Светла и таме, Живота и смрти, ближи се своме завршетку!

Каква необична слика... Где сам ја? Зар сам се вратио поново у Незаборавно и пијем из безданог пехара младости пролећни нектар романтичких осећања? На некакав знак, када лагано излазиш из созерцања и спознајеш готово неприметно кретање временског потока, пред унутрашњим погледом оживљавају испуњени призори прошлости: блажени тренуци, од којих је сваки сликовити путоказ на путу к Атосу и мистични мостић из временог у Надвремено...

Усамљени делић бајковитог Кавказа. Сладосна милина баршунастог лета. Окамењени таласи озеленелих брегова. Расути плодови дрвећа у запуштеном бресквињаку. Нејасан шапат мирисних трава. Тихи говор кристалног потока. Заносна слика ускраћене младости. Смели пробој к новим животним границама и... снажно предосећање чудесног Сусрета.

Гјаурска клисура у дивљим горама Копет-дага, у близини туркменско-иранске границе. Уска вијугава стаза кроз процветао шипраг тамариса. Подневна спарина. Пламти сунце на безоблачном небу. Брончане литице усијаних стена. Бескрајно плаветнило небеског пространства и... кружење царског орла.

Западни Памир. Чвористе Гармо. Московска пољана. Алпинистички логор. Висина око 4200 метара. Иза ледењака Валтерса, под сеном белоснежно-дијамантских поља - слично океанском таласу незамисливих размера - страшно се уздигао ребрасти бок гигантског седамхиљадника (7495 м). Месечева поноћ. Фантастично спајање светла и таме. Хировити обриси киклопског планинског ланца. Заиста, марсовски пејзаж. Негде далеко кроз јантарно-прозрачну тишину разлеже се равномерна тутњава: спушта се лавина, 20-30 секунди, и опет - посвуда завлада многозвучна тишина и... потпуно одсуство свега земнога.

И поново се преносиш из прошлога у садашње. Заустављаш необичан тренутак, обухваћен растојањем хиљадугодишта. Изван овдашњег откриваш Завршеност и... сагледаваш, без мисли и слика, полупрозрачне обрисе лаких, седефастих облака... Нежна сета опоре јесени. Времена више нема. Истопило се, испарило, поништило. Открило се металогичко Инобитије. Сребренаста колона ваздушних ледењака тихо плови к неприступном врху Атоса...

Тешко је замислити да ће овај величанствени врх, на којем је преподобни Максим Капсокаливит созерцавао Свепречисту Дјеву са Богомладенцем, заједно са целим атонским полуострвом неповратно ишчезнути у морској дубини. Но таква је неприкосновена воља Творца. По светогорском предању, нога злочестивог Антихриста никада неће стати на свету Атонску земљу. Благословени Атос, несаломљива тврђава Светога Православља, остаће нетакнут у будућем хаосу. Тек што започне последња техногено-сатанска ера лажног месије, када целом свету позната Иверска чудотворна икона Мајке Божје напусти атонски манастир Ивирон, Света Гора - да би избегла скрнављење - заувек ће отићи под воду!

(Москва, 30. септембра 2001.)
vivijen
vivijen
Moderator Foruma
Moderator Foruma

Zlatni Pehar Za Više Od 10.000 Poruka
Srbija

Grad : Zvezdan
Browser : Opera
Broj Postova : 13509
Broj Poena : 60146
Reputacija : 971
Datum upisa : 29.01.2010
Datum rođenja : 03.08.1953
Godine Starosti : 66
Pol : Ženski Zodijak : Lav Zmija

Zanimanje : slikanje, pisanje,primenjena umetnost
Raspoloženje : smireno
Uzrečica : ah
Knjiga/Pisac : orkanski visovi

Nazad na vrh Ići dole

Normalna Re: Treci svetski rat - poslednja vremena

Počalji od vivijen taj Ned 18 Apr - 23:12:37

Прошле године негде у августу месецу, посетио сам оца Николаја Микића у манастиру св. Петка изворска.

У разговору о последњим временима и знацима које наговештавају иста, отац је помену да "следеће године десиће се разорни земљотреси са стотинама хиљада мртвих људи", "да ће се земља трести до сада невиђеним интензитетом"!

Био сам мало затечен том информацијом, и чекао сам прође ова текућа година, и да резимиран изјаву оца Николаја.
Међутим прошло је само два месеца, а у свету су се десила око 4о јаких и разорних земљотреса широм планета, већ у јануару је било више стотина хиљада мртвих, ево сада пред крај фебруара нова катастрофа која је покренула цунами од којег је страховало скоро четвртина планете!

Шта нам предстоји у следећих неколико месеци, да ли је ово само почетак свих великих пророчанстава светих отаца, како и библијских написа о последњим временима

Цитат
9. А кад чујете ратове и буне, не плашите се; јер то све треба најпре да буде; али још није тада последак.

10. Тада им рече: Устаће народ на народ и царство на царство;
11. И земља ће се трести врло по свету, и биће глади и помори и страхоте и велики знаци биће на небу.
12. А пре свега овог метнуће на вас руке своје и гониће вас и предавати у зборнице и у тамнице; водиће вас пред цареве и краљеве имена мог ради.
Само да кажем да ми је отац Николај рекао још и то, да ће се ове године многи вулкани пробудити, и да ће бљувати своју лаву и огањ, још ни један вулкан није прорадио, али ето, тако је отац рекао,....пред нама је!

ево неколико линкова који би могли имати неку посредну или непосредну улогу са овим пророчанством оца Николаја:

Цитат
Прошло је 36 сати. Изненада, јак земљотрес нанео је серију разорних "прецизних удара" на војне базе, штабове, центре везе, компјутерске центре руковођења и друге турске стратешке објекте и у великој мери оштетио њену војно-индустријску инфраструктуру. Тако је пропао лукави план светске завере којим је помоћу турске инвазије требало жестоко казнити Грчку за братску помоћ Србима током НАТО-агресије.


остатак текста:
[You must be registered and logged in to see this link.]


Цитат
.....о. Јосиф: Почетак је ових догађаја, тешких догађаја, војске… Мотор овог зла су Јевреји. Они присиљавају ђавола да почне да се уништи сјеме Православља у Грчкој и Русији. То ће бити њихова главна препрека за остваривање свјетске доминације. А они ће присилити Турке да и даље долазе овде у Грчку и да отпочну са својим акцијама у Грчкој, иако Грчка има владу, нема стварно власт као такву. Она нема моћ, и Турци ће доћи овде. То ће бити вријеме када ће Русија, такође, пребацити своје снаге да помјере назад Турке. Догађаји ће се развијати на слиједећи начин: када Русија крене у помоћ Грчкој, Американци и НАТО ће покушати да спрече то, да нема уједињења, спајања два православна народа. Биће и друге снаге, као што су Јапанци и други. На територији бивше Византије ће бити велики масакр. Само мртви ће бити око 600 милиона људи. У све то ће бити укључени тешко и Ватикан – да спречи већу улогу православља и таквих уједињења. То ће бити вријеме потпуног уништења ватиканског утицаја до темеља. Испоставиће се провиђење Божије.....


остатак текста:
[You must be registered and logged in to see this link.]
vivijen
vivijen
Moderator Foruma
Moderator Foruma

Zlatni Pehar Za Više Od 10.000 Poruka
Srbija

Grad : Zvezdan
Browser : Opera
Broj Postova : 13509
Broj Poena : 60146
Reputacija : 971
Datum upisa : 29.01.2010
Datum rođenja : 03.08.1953
Godine Starosti : 66
Pol : Ženski Zodijak : Lav Zmija

Zanimanje : slikanje, pisanje,primenjena umetnost
Raspoloženje : smireno
Uzrečica : ah
Knjiga/Pisac : orkanski visovi

Nazad na vrh Ići dole

Normalna Re: Treci svetski rat - poslednja vremena

Počalji od vivijen taj Ned 18 Apr - 23:32:34

Sunday, 12 April 2009
СВЕТСКА ЕКОНОМСКА КРИЗА ЈЕ ДЕО ПЛАНА ГЛОБАЛНЕ ЕЛИТЕ
Постоје ствари које смо одавно подозревали или знали, али о њима не говоримо због недостатка доказа или подршке, из страха да не будемо исмејани. Агенција Интерфакс, која је блиска Московској патријаршији, 8. априла 2009. је објавила вест која подржава оно што смо одавно знали и што је постало очигледно још давне 1917. године, или чак и раније.

Према Валерију Филимонову, научнику са Петровске академије наука и уметности, стручњаку за биокибернетику, глобална елита покушава да сатера човечанство у “електронски концентрациони логор”, а једино што их спречава јесте хришћански поглед на свет.

“Није тајна да главна покретачка снага изградње глобално повезаног друштва нису учени стручњаци, већ представници антихришћанске космополитске глобалне елите” - рекао је он у интревјуу за Интерфакс агенцију. Он је додао да се ствара друштво у коме ће сваки појединац бити под сталним, даноноћним надзором “Великог брата”, који ће штитити интересе данашњих господара планете - владара спекулације и глобалних позајмљивача новца. “Треба рећи да постаје све јасније, да је економска криза, која се одмотава пред нама, нераздвојни део плана глобалне елите да пороби човечанство.”

По његовом мишљењу, може се јасно тврдити да “је у изградњи не само систем потпуног праћења, већ и апсолутне контроле човечанства.” Као подршку свом виђењу, он наводи Резолуцију 20 Европске групе за етику у науци и новим технологијама, која говори о животној потреби за “трансформацијом људске расе” кроз “развој технологија које су пријатне за тело”.

Он је прокоментарисао да ће човечанство бити подвргнуто променама преко “уграђивања у тело различитих електронских апарата, чипова и ’паметних’ ознака.” Он сматра да ће “Богом дана слобода сваког људског бића бити сасвим потиснута” и да ће се, као резултат тога, људско понашање изменити. “Људи ће морати да живе по строгим правилима систематизованог понашања, другим речима, они ће се претворити у манипулисане присталице једног аутоматизованог система. Савршено је очигледно да у таквом глобално повезаном друштву људи неће моћи да живе у складу са својим религиозним уверењима. Није тајна да су организатори “Новог светског поретка” прогласили Православље за ’јавног непријатеља број 1” - рекао је академик.
vivijen
vivijen
Moderator Foruma
Moderator Foruma

Zlatni Pehar Za Više Od 10.000 Poruka
Srbija

Grad : Zvezdan
Browser : Opera
Broj Postova : 13509
Broj Poena : 60146
Reputacija : 971
Datum upisa : 29.01.2010
Datum rođenja : 03.08.1953
Godine Starosti : 66
Pol : Ženski Zodijak : Lav Zmija

Zanimanje : slikanje, pisanje,primenjena umetnost
Raspoloženje : smireno
Uzrečica : ah
Knjiga/Pisac : orkanski visovi

Nazad na vrh Ići dole

Normalna Re: Treci svetski rat - poslednja vremena

Počalji od vivijen taj Ned 18 Apr - 23:36:02

Wednesday, 22 April 2009

"Није тајна, да су градитељи „новог светског поретка“ објавили Свето Православље за непријатеља број 1." - комплетан интервју са академиком Валеријем Филимоновим
Антихришћанска елита покушава да утера становнике планете у електронски концентрациони логор, да би задобила апсолутну власт над њима

Недавно је изашла књига „Човек мора да остане човек“, писца – агиографа, академика Петровске академије наука и уметности, специјалисте у области биокибернетике и система управљања, Валерија Филимонова. У њој аутор објављује јединствене документе који откривају планове стварања светске технотроне диктатуре, у размишља над проблемом претварања човека у биоробота.

У интервјуу „Интерфакс религији“ Филимонов је поделио мисли о томе, колико је реална перспектива претварања људског рода у управљану „биомасу“, ко стоји иза таквог покушаја, које претње у себи за човека крије електронска контрола над људима и колико су оправдана упозорења православних на тему пореског идентификационог броја (ИНН), електронских пасоша и имплантираних чипова.

* * *

- Валериј Павловичу, стварање светске технотроне диктатуре – да ли је то мит или реалност?

- То је одавно машта моћника овога света. О неопходности увођења тоталне контроле и успостављања технотроне диктатуре Збигњев Бжежински је писао још 1968 године, а по циничној изјави Дејвида Рокфелера „наднационална власт интелектуалне елите и светских банкара пожељнија је од права народа на самоопредељење“. Данас се њихове замисли приљежно спроводе у живот. Све то се догађа на наше очи. Ствара се друштво, у коме ће се сваки човек дан и ноћ налазити под неспавајућим оком „Великог брата“, који стоји на стражи интереса данашњих господара планете – краљева шпекулације и светских зеленаша. Узгред речено, све јасније постаје – да је разрастајућа економска криза – саставни део плана „светске врхушке“ за поробљавање људског рода.

- Које опасности у себи крије електронска контрола над људима? Колико је реална опасност претварања људског рода у управљану масу биоробота?

- Данас је могуће недвосмислено тврдити да се ствара не просто систем тоталног праћења, већ систем апсолутне власти над човеком. Да, па који је и смисао трошити милијарде долара да би могли да погледате за неким кроз кључаоницу. Задатак система је – управљање човеком по задатом алгоритму. Довољно је само да упознате са неким документима, да би видели слику најближе будућности.

Тако, у закључку број 20 Европске групе за науку и нове технологије, говори се о неопходности „трансформације људске расе“, кроз „развој телу пријатељских технологија“, да треба довести до појаве „киборга“. „Људску суштину“ предлажу подвргавању променама „посредством у људско тело убачених различитих електронских направа, поткожних чипова и смарт-чипова.“

Заиста, над тим треба да се замисле не само верујући, већ и неверујући људи.

- Шта нам можете рећи по питању размера такве контроле? Ко се скрива иза убацивања тих технологија и који су циљеви?

- Сагласно са низом међународних договора, нови светски поредак је прихваћен и под именом глобалног информационог друштва или глобалног мрежног друштва. У стварности то унитарно наднационално сајбер-друштво ће се претворити у светски електронски концентрациони логор. У њему ће човек заиста бити претворен у безлични „биообјект“, погодан за експлоатацију. Он ће бити апсолутно незаштићен пред сајбер-системом који управља друштвом и његовим господарима. У суштини, то је глобални технотрони фашизам, који ће користити најновије информационе и телекомуникационе технологије као моћно средство електронског гушења слободне људске воље.

Ако се гради некакво наднационално глобално друштво, онда се јављају и разумна питања: „А ко и са којим циљем то чини? Ко ће водити то ново друштво?“

Није тајна да главну покретачку силу у изградњи глобалног мрежног друштва не представљају научници – специјалисти, већ представници антихришћанске космополитске „светске елите“.

Последњих година је веома популарна постала реч „глобализација“. При чему често тврде да је то природни и иреверзибилни процес. Међутим, мало ко се замисли да је главно питање глобализације – питање власти. Тачније, о заузимању власти на планети Земљи од стране групе окултиста са циљем успостављања светске државе. Без сумње, пре или касније из те средине ће се појавити једнолични светски лидер. Зато и митрополит одески и исмаилски Агатангел праведно примећује:

„Данашњи процес глобализације, без сумње, довешће до зацарења антихриста и краја света... Процес глобализације није природан. Тај процес представља реализацију „тајне безакоња“ о којој је говорио свети Апостол Павле у Другој посланици Солуњанима.“

- Да ли постоји дубинска противречност између покушаја да се успостави тотална контрола над човеком и вере у Бога?

- Бог је створио човека по Свом образу – као слободно и одговорног. Технотрона диктатура лишава човека слободе воље. Циљ система који се уводи је – поптуно лишавање богомдане слободе сваке људске личности, промена стереотипа понашања. Човек ће морати да живи строго по успостављеним правилима понашања система, то јест, претвориће се у управљани додатак система који аутоматски делује. Да ли је могуће говорити о чувању богосличног достојанства у заједници бића, напуњених електроником и објектима многих манипулација? Потпуно је очигледно да у глобалном мрежном друштву људи неће моћи да живе у сагласности са својим религиозним убеђењима. Није тајна, да су градитељи „новог светског поретка“ објавили Свето Православље за непријатеља број 1.

Изградња глобалног мрежног друштва – је напад на промисао Божији о свету и човеку. Подиже се својеврсни нови Вавилон – друштво „свељуди“ без рода и племена, људи, који немају отаџбину и породицу. Суверене националне државе и религије – су остатак прошлости. Тако се „оправдава“ управљање становништвом Земље из једног наднационалног центра. Идеологија глобализма супроти се хришћанском погледу на свет и није сместива са њим. Она се убацује и рекламира у светском друштву и у Цркви напорима „светске елите“ и изражава њене интересе. Историјско призвање Русије као земље – чуварке Православне вере, културе и традиције се не признаје и одбацује од стране глобалиста.

- Да ли сматрате основаним упозорења православних по питању ИНН, електронских пасоша и имплантираних чипова? Какав став, по Вама, они треба да заузму по том питању?

- Средства која сте набројали показују различите стадијуме једног процеса – аутоматске идентификације личности. Идентификациони број (његови називи могу бити најразличитији) представљају незамењиви, доживотни и посмртни код, који човек прихвата као објекат система и који је истовремено његов лични податак. Узимајући овај код оператор добија приступ целокупном човековом досијеу, који се налази у бази података. Зато идентификациони број називају кључним пољем или кључем приступа личним подацима. Електронски пасоши и чипови који се имплантирају носе сви исти идентификациони број. По одлуци, то представља име управљаног објекта система. Тај атрибут мора да буде универзалан, крата, одређене дужине и да одговара по структури једном међународном стандарду. Бројчани код замењује у систему не само словесно име човека, већ и све његове личне податке, фактички означавајући сву суштину људске личности.

Сагласно принципима аутоматске идентификације, идентификациони број мора да се обавезно нанесе на објекат управљања, то јест на тело човека. Никако случајно Европска комисија назива микрочипове који се имплантирају људима „људским бар кодом“. Саглашавајући се са прихватањем бројчаног кода уместо имена и користећи га, човек се саглашава да себе изједначи са робом, постаје за компјутерски управљачки систем предмет међу осталим предметима. Он добровољно себе предаје у власт информационо-управљачког система и његових господара.

Зашто људе приморавају да пишу изјаве о присвајању бројчаних кодова, да пишу молбе за њихово добијање, а затим да их непрестано носе и да се јављају на њих, то јест, да их користе у виду имена, ради задобијања материјалних добара и услуга? Зашто та компјутерска имена додељују „свима, малим и великим, богатима и сиромашним, слободњаке и робовима» (Отк. 13,16)? Посебно, у Русији ИНН додељују и новорођеним бебама, и пензионерима, и затвореницима, и монасима, то јест, свим категоријама лица, који немају обавезу да плаћају порез. Није тешко увидети да индентификатор личности има те исте особине и испуњава те исте функције као и апокалиштички «жиг, име звијери или број имена њезина» (Отк. 13,17). Већ у целом низу земаља човек без њега не може «ни купити ни продати» (Отк. 13,17). Постоје ствари за замислити се свима који пазе на Реч Божију.

Пре свега, сваки електронски идентификатор личности је средство које дозвољава да се оствари тотално посматрање са циљем прихватања одлука у атоматском режиму. Свевидећи и свепроницајући компјутерски систем идентификационог броја човека лако бележи сваки његов друштвено битан корак, сваки финансијски траг и смешта одговарајући запис у његов фајл-досије са идентичним бројем у бази података за чување и аутоматску обраду. У том истом фајлу ће обавезно да се сакупљају сви поверљиви подаци о човеку, укључујући и понашање, поглед на свет, религиозне, сексуалне и друге карактеристике.

Систем који аутоматски делује анализираће све те податке и за сваког конкретног човека ће успостављати «текући статус» по његовом идентификационом броју, сагласно коме ће добијати приступ једним или другим материјалним или информационим ресурсима. Лако ће бити тада у случају неугодног човека за систем и његове господаре да га претворе у парију, блокиравши његов идентификатор. Мислим да такве преспективе неће обрадовати не атеисте, ни православне, ни представнике других религија.

Став верних мора да одговара ставу Руске Православне Цркве. У читавом низу изјава Св. Синода, посланица и докумената Арх. Сабора, иступања свјатејших патријараха Алексија и Кирила говори се о недопустивости аутоматске идентификације и тоталне контроле над човеком, претварања највише творевине Божије у биоробота којим се управља. На ово се односе изјаве Св. Синода РПЦ од 7 марта 2000. године, 27 децембра 2001. године, 6 октобра 2005. године; посланице Арх. Сабора 2004. године председнику Русије; одлука Арх. Сабора из 2008. године «О питањима унутрашњег живота и спољашње делатности РПЦ» (члан 54) који су прихваћени од стране Арх. Сабора из 2008. године.

У последњем документу се конкретно говори: «Лични живот, поглед на свет и воља људи не смеју да буду предмет тоталитарне контроле... Методе сакупљања о обраде информације о људима не смеју да унижавају људско достојанство, да ограничавају слободу и да претварају човека из субјекта друштвених односа у објекат којим управљају машине». Још опаснијим за човекову слободу је убацивање техничких средстава, које непрестано прате човека или неодвојивих од његовог тела, ако се могу користити за контролу над личношћу и прављању њоме».

Наступајући 2. октобра 2007. године на заседању парламента Савета Европе, свјатејши патријарх је изјавио:

«Човек мора да остане човек – не роба, не елемент под контролом електронских система, не објекат за експерименте, не полувештачки организам», а свјатејши патријарх Кирил још као митрополи смоленски и калињинградски, 2 марта 2006. године на међународној конференцији «Развој биотехнологије: изазови хришћанској етици», изражавајући принципијалну позицију Руске Православне Цркве посведочио је:

«Човек има право да каже «НЕ» електронској идентификацији своје личности».
vivijen
vivijen
Moderator Foruma
Moderator Foruma

Zlatni Pehar Za Više Od 10.000 Poruka
Srbija

Grad : Zvezdan
Browser : Opera
Broj Postova : 13509
Broj Poena : 60146
Reputacija : 971
Datum upisa : 29.01.2010
Datum rođenja : 03.08.1953
Godine Starosti : 66
Pol : Ženski Zodijak : Lav Zmija

Zanimanje : slikanje, pisanje,primenjena umetnost
Raspoloženje : smireno
Uzrečica : ah
Knjiga/Pisac : orkanski visovi

Nazad na vrh Ići dole

Normalna Re: Treci svetski rat - poslednja vremena

Počalji od vivijen taj Ned 18 Apr - 23:48:48

(Iz knjige Pavla Matića, Tajne proroka, Biblioteka "Karibi" (Dereta), 1988., Beograd)"Ipak jedno vrhunsko proročanstvo , bolje reći vizija, nema autora a smatra se da ga je izrekao neki nepoznati nemački monah u XVII veku. U tom proročanstvu može se naći sledeće:

Dvadeseti vek biće doba straha i velike bede. U tom veku dogodiće se sve što je zlo. U većini zemalja deca će se podići protiv svojih roditelja, građani protiv vlasti, vernici protiv Boga, čitavo čovečanstvo boriće se protiv uspostavljenog poretka. Doći će do velikog rata u kojem će smrtonosno oružje padati s neba, na način koji još nije viđen.Doći će do privremenog zastoja a zatim do još žešćeg produžetka tog rata kada će se čitav svet preokrenuti naglavačke. Doći će do velikih novčanih slomova (slom Berze?) i do uništavanja dobara. Ljudi će biti kao bez razuma i malo poštovanja čak i prema najbližima.

Otrovna isparenja i zraci koji mogu da progore jače od ekvatorijalnog sunca; marširaće gvozdene armije, nebom će leteti lađe pune strašnih bombi i strela. Fatalne leteće zvezde i sumporna vatra uništiće mnoge gradove.

Taj vek najizopačeniji od svih, zbog toga što će ljudi koji se budu izdigli iznad ostalih misliti da su bogovi ali narod će se dići protiv njih u svim zemljama. Istovremeno, oni će se i međusobno uništavati jer će želeti da svaki od njih bude vladar...

Najznačajniji dio proročanstva odnosi se na zemlju koja tada, u XVII veku, uopšte nije postojala niti je iko i pomislio da će takva zemlja i u tom obliku ikada postojati u Evropi!

Jednu sjajnu zemlju, zvanu Slavija, koja će se nalaziti ili na jugu Evrope ili na Bliskom istoku, pokušaće mnogi da unište. Ta će zemlja pred kraj vremena biti jedna od najvažnijih i preko nje će se lomiti mnoga koplja. Zbog te zemlje mnogi narodi će ratovati, a narod koji naseljava tu zemlju biće u nekoliko navrata pred totalnim uništenjem. Stvoriće se iz jednog strašnog rata a ponovo će se roditi posle još većeg rata. Kad bude prošao taj rat iz kog će se Slavija nanovo roditi, vodiće je jedan kralj koji će prvo biti najomraženiji čovek a posle će ga svi toliko voleti da će mu, kad bude umro, svi kraljevi i carevi doći na poklonjenje.

Tu zemlju mnogi neće voleti jer se zna da je Bog u njoj stvorio Adama i tu je, u davna vremena, bio Rajski vrt. Đavo će pokušati da tu zemlju uništi na više načina, ali nikada to neće biti uz pomoć oružja! Uvek će koristiti zlato. Ljudi su tamo jako pohlepni i zbog zlata će mnogo krvi biti proliveno. U toj zemlji već su se dogodila dva najveća rata u davnoj prošlosti i oba puta ti ljudi su preživeli. Neprijatelji koji ih budu napadali uvek će biti nošeni na krilima orlova ali uvek će biti uništeni od strane krsta koji štiti tu zemlju.

Kad dođe Poslednje vreme, i kada svi narodi budu ratovali jedan protiv drugog, u tu zemlju spustiće se sa neba Božiji hram. Od tada će ta zemlja biti najpoštovanija na svetu zato što će u njoj živeti sam Bog. To će pokušavati da kaže Devica ali niko je neće slušati jer će u to vreme biti okupirani borbom za vlast...
vivijen
vivijen
Moderator Foruma
Moderator Foruma

Zlatni Pehar Za Više Od 10.000 Poruka
Srbija

Grad : Zvezdan
Browser : Opera
Broj Postova : 13509
Broj Poena : 60146
Reputacija : 971
Datum upisa : 29.01.2010
Datum rođenja : 03.08.1953
Godine Starosti : 66
Pol : Ženski Zodijak : Lav Zmija

Zanimanje : slikanje, pisanje,primenjena umetnost
Raspoloženje : smireno
Uzrečica : ah
Knjiga/Pisac : orkanski visovi

Nazad na vrh Ići dole

Normalna Re: Treci svetski rat - poslednja vremena

Počalji od vivijen taj Pon 19 Apr - 0:00:48

Prorocanstvo Hopy indijanaca

Hopis znači ime za ljude koji predstavljaju mir, i imaju svetu tradiciju da se vraćaju unazad hiljadama godina. Njihovo drevno učenje je dalo neka proročanstva koja će se desiti pred najveće promjene na Zemlji. A evo nekih znakova pročišćavanja koji će se desiti,a koji su blizu.....

Drveće će posvuda početi da umire (to se već dešava). Ljudi će graditi kuće na nebu (svemirska stanica Mir). Hladna mjesta će postati topla, a topla će postati hladna (to se dešava sa globalnim zagrijavanjem, globalne vremenske osnove se mijenjaju). Zemlje će doći ispod nivoa mora i takođe će se uzdizati (i te promjene se već počinju dešavati). Pojavljivanje Plave zvijezde (to se desilo 1987, kada je je veliki plavi gigant eksplodirao i ostao zabilježen u našoj istoriji ka spektakularna SUPERNOVA).

Postojaće putevi na nebu (a to su letovi aviona). Postojaće paukova mreža u zraku (to su strujne mreže širom Amerike). Boce pepela će biti bačene sa neba i spaljivaće zemlju i kuhati more (Atomske bombe). Svi ovi znakovi su prilično očigledni i sve će se to desiti i dešava se.

Postoje dva puta kojim će čovječanstvo koračati, a svaki od njih će biti stvar njihovog izbora. Mi možemo da se krećemo naprijed i nazad veoma dugo vremena (mnogo života) zato što Veliki Duh želi da istražimo i osjetimo različite tipove života.
Ali dolazi istorijski momenat, kad ćemo morati da se odlučimo između dva izbora. Momenat je stigao.
Oni koji izaberu put TAME su prikazani kao ljudi, čije glave obigravaju iznad tijela dok hodaju krivudavim putem, koji ih vodi u ništa.
Oni koji su izabrali SVETLO imaju čist, jak put ispred njih, koji ih vodi u novo doba.

Dešavanja su uzela maha širom planete. Tragovi koje su nam ostavili naši preci u vidu informacija, nam govore o strašnim promjenama koje se dešavaju uporedo sa ovim dobom, a to se periodično dešava već dugo vremena. I čini se da je kraj drugog ciklusa blizu.
vivijen
vivijen
Moderator Foruma
Moderator Foruma

Zlatni Pehar Za Više Od 10.000 Poruka
Srbija

Grad : Zvezdan
Browser : Opera
Broj Postova : 13509
Broj Poena : 60146
Reputacija : 971
Datum upisa : 29.01.2010
Datum rođenja : 03.08.1953
Godine Starosti : 66
Pol : Ženski Zodijak : Lav Zmija

Zanimanje : slikanje, pisanje,primenjena umetnost
Raspoloženje : smireno
Uzrečica : ah
Knjiga/Pisac : orkanski visovi

Nazad na vrh Ići dole

Normalna Re: Treci svetski rat - poslednja vremena

Počalji od vivijen taj Pon 19 Apr - 0:10:18

" O MASONIMA Пре пар недеља отац Јоил је примио нас шесторо и посветио нам неколико сати. Постављали смо разна питања, па бих неке одговоре поделио са форумашима:

1. Потврдио је оно што смо знали о кока-коли: да јудео-масони приносе жртву сатани у виду спаљивања деце, и да се тај пепео ставља у суву материју од које се после по целом свету прави и флашира кока-кола. Није изричито рекао, али мислим да је смисао био да ништа од компаније кока-кола не треба куповати: фанту, спрајт, киселу воду итд.

2. О новим личним картама: "Можете их узети, али знајте да сте се тиме већ ухватили у коло са сатаном". Изричито је нагласио да се ни под каквим условима не сме дозволити стављање РФИД-ова на десну руку или чело (и на било који други део тела).

3. О крштењу кропљењем и немању благодати: "Јер ти знаш да је и најмањи делић једне капи свете водице довољан да освети цело тело? Они "зилоти" нам чине медвеђу услугу. Уместо да се боримо против других погубних ствари, морамо још енергију и на њих да расипамо."

Онда је испричао ону познату причу кад су се јавио зли дух у некој кући и почео да лупа ноћу по зиду, као са чекићем. Звали укућани католичког свештеника, но после његовог "освећења" куцање се удвостручило. "Не само да га није отерао, него је својим "освећењем" донео још једног демона. Ето, па видите на основу тога колико вреди и католичко крштење." Кад су после позвали нашег свештеника и овај прописно осветио кућу, демона није било више.

Да додам уз то: пред нашим очима је отац Јоил крштењем изгнао демона из једне девојчице, старе 7-8 година.

4. О исповести: "Не исповедам! Нек се свако исповеди код свог духовника. Гордост је опасна ствар."

5. О захтевима људи који дођи код њега за молитву: "Читам само молитве за здравље и за ништа друго!"

6. О благослову за брак: "Не дајем благослов за брак." Мислим да је смисао био, да он не зна да ли ће неког Господ позвати можда у монаштво - нисам поставио потпитање јер сам био утонуо у мисли зашто је тако одговорио. Сличан одговор сам добио и од оца Евтимија у Јошаници: "Не читам молитве за брак и проналажење брачног партнера."

7. О печалбарењу: "Благослов дајем једино за одлазак у православне земље. На запад, не."

8. На питање да ли су наступила последња времена и да ли нам ускоро предстоји Трећи светски рат, само је рекао: "Знаци су страшни."

9. Причао нам је и о свештеницима који граде велелепне куће и гараже на даљинско отварање за скупоцене аутомобиле, а своју цркву закључавају за зарђалим ланцем и катанцом. И о попадијама са налакираним ноктима и фризуром, док је у цркви прашина са два прста.

Итд. Људи, морате да доживите оца Јоила. Возом до Колашина, па комбијем (уз претходну најаву) још 15 километара изузетно лошим путем високо у планине. Кажу да је нуђено су оцу Јоилу да се асфалтира пут, но он је одбио јер не жели да му манастир постане туристичка дестинација. Ћириловац се налази на 1334 метра надморске висине, у прелепој природи.

Трудио сам се да што верније пренесем његове речи, екавизовано. Нек ми опрости Господ ако сам нешто погрешно пренео, или смисао изврнуо. "
vivijen
vivijen
Moderator Foruma
Moderator Foruma

Zlatni Pehar Za Više Od 10.000 Poruka
Srbija

Grad : Zvezdan
Browser : Opera
Broj Postova : 13509
Broj Poena : 60146
Reputacija : 971
Datum upisa : 29.01.2010
Datum rođenja : 03.08.1953
Godine Starosti : 66
Pol : Ženski Zodijak : Lav Zmija

Zanimanje : slikanje, pisanje,primenjena umetnost
Raspoloženje : smireno
Uzrečica : ah
Knjiga/Pisac : orkanski visovi

Nazad na vrh Ići dole

Normalna Re: Treci svetski rat - poslednja vremena

Počalji od vivijen taj Pon 19 Apr - 0:36:02

A"

Jeromonah Nikodim Bogosavljević

OTKRIVANJE OTKRIVENJA
Izvor:

Simvolički i alegorijski jezik viđenja, koje je Sv. Jovan Bogoslov zapisao u Otkrivenju, polako ali sigurno biva rastumačivan stvarnošću i događajima oko nas, i mogućnost da se „tajna bezakonja“ u njemu opisana, razotkrije i pokaže u potpunosti upravo pred našim očima, postaje sve izvesnija. Ovo se odnosi na globalni politički sistem Novog svetskog poretka (NSP), čije se uobličavanje privodi kraju, čini se da je poznata i hronologija poslednjih događaja – nepoznanica ostaje jedino još identitet „sina bezakonja“ – antihrista. Na ovom su se poslu „otkrivanja“ Otkrivenja zajednički udružila proročanstva i tumačenja drevnih pravoslavnih i naročito novijih, ruskih svetitelja, sabrana u knjizi Rusija pred Drugim dolaskom (S. Fomin, Rossiя pered Vtorыm Prišestviem, Moskva 1998), i rad savremenih hrišćanskih poslenika na Zapadu, čija su filmska razobličavanja tajnih društava i vladara sveta dostupna na internet galaksiji. Njima smo za razmatranje teme „poslednjih događaja“ priključili još i knjigu m. Maksima, igumana man. Sv. Kozme Etolskog u Korintu, „Antihrist je stigao – 1983-2013“ (Ο Αντ?χριστος ?λθεν 1983-2013, Atina 2006), zasnovanoj na delima Svetih Otaca.

Letimičnim pregledom internet galaksije može se svako uveriti da svet živi u predapokaliptičkoj groznici. Na svim jezicima sve vrvi od sajtova, članaka, video klipova, rasprava na forumima o kataklizmi koja je najavljena za 21. 12. 2012. godinu. Povezuje se sa krajem sveta koji je najavljen u kalendaru Maja, kao i drugim religijama i kultovima, zatim se pominje približavanje planete iz druge galaksije, a neki astronomi govore da za taj dan, zbog najvećeg približavanja Suncu, postoji velika mogućnost izmene magnetnih polova na zemlji, pa čak i njenog iskakanja iz sistema. Očigledne su dve činjenice: 1. da je glavna namera vlasnika internet galaksije da na čitavoj zemlji poseju strah; 2. da je njegov vrhunac vezan za datum koji nije slučajno izabran. Širenje straha po planeti, koje je počelo još od rušenja Svetskog trgovačkog centra u Njujorku, vezano je za ključnu temu našeg članka – za neophodnost čitavog čovečananstva da ima jedan globalni sistem upravljanja i zaštite, oličen u jednoj Svetskoj vladi i jednom predsedniku, koji će ujedno biti i izbavitelj – mesija, hristos, bog, tj. antihrist.

Pet video klipova, delovi pedeset petominutnog filma Apokalipsa 2012: Iluminati i tajni plan NSP (Apocalypse 2012 : Illuminati and the Secret NWO Plan, [You must be registered and logged in to see this link.] govore o motivima, ciljevima i rokovima iluminata u vezi stvaranja NSP. U njima se najpre može saznati da iluminati (prosvetljeni) za osnovu svog kulta imaju obožavanje planete Venere, odnosno drevnih božanstava – Ištar u Vavilonu, Izide u Egiptu i Venere u Rimu. To su bile boginje ljubavi i rata. Venera je „Jutarnja zvezda“, „Večernja zvezda“, na slovenskom Denica, naša zvezda Danica, odnosno, Lucifer, Εωσφ?ρος, Svetlonosac - Satana. Datume za objavljivanje etapa stvaranja NSP iluminati uzimaju astronomske cikluse vezane za Sunce, Zemlju i Veneru. U vezi Sunca oni prate ciklus tzv. sunčanog maksimuma, pojave najvećeg broja sunčanih pega, koji se javlja svake 11-te godine. Tako je Džordž Buš stariji objavio početak stvaranja NSP upravo na dan sunčanog maksimuma 11. 09. 1990. Tačno 11 godina kasnije, ponovo na dan sunčanog maksimuma, srušene su Kule bliznakinje u Njujorku – 11. 09. 2001., kao čin simvoličnog rušenja starog i početak zidanja Novog poretka (D. A. Pastor, Čudnije od fantazije, [You must be registered and logged in to see this link.] ... ski-Centar). Tada je otpočelo širenje straha po čitavoj planeti čuvenom objavom rata terorizmu, zapravo, ustanovljavanjem institucionalizovanog, državnog terorizma. Tačno 11 godina kasnije, 2012. najavljen je završetak zidanja NSP – Nove Vavilonske Kule, ali ovoga puta zakazanog za 22. 12., dan koji po kalendaru Maja predstavlja kraj sveta. U prenosnom značenju taj dan je izabran kao kraj starog i početak novog sveta, i to na dan posle zimske kratkodnevice, kao simolični početak unošenja svetlosti Novog poretka u mrak pređašnjeg besporetka. (Kao pomoć u odgonetanju ko je taj „svetlonosac“ mogu nam poslužiti reči sataniste Alberta Pajka, pisca knjige Morali i dogma, 1871.: „Lucifer, Svetlonosac! Čudno i tajanstveno ime za duha tame! Lucifer, Sin jutra! Da li on nosi svetlost? Ne sumnjajte u to!“; R. Peterson, Masonerija, Zavera protiv hrišćanstva, Beograd 2005, 124). Složenom kombinacijom datuma izlaska Venere i kalendara Maja dobijaju se datumi na koje su tempirana rušenja Kula bliznakinja u Njujorku, početak rata u Iraku, bombaških akcija u Madridu i Londonu, pretnji Bin Ladena Evropi i referendum EU u Irskoj…

Pretpostavlja se, dakle, da će 22. 12. 2012. godine biti formirano i uvedeno novo uređeno čovečanstvo sastavljeno od 10 unija, sa Svetskom vladom, svetskom vojskom (NATO), moguće svetskim predsednikom i glavnim gradom Jerusalimom, kako je to još 1973. godine u Rimskom klubu zacrtano.

Ovde dolazi do podudaranja eshatologije iluminata sa judejskom, kabalističkom mesijanskom eshatologijom. Prema ovoj poslednjoj nakon 6000 godina nastupiće mesijanska era. Pošto jevrejski kalendar trenutno broji 5769. godinu, to znači da njihova 6000. pada po našem kalendaru 2240. godine. Međutim, prema A. Duginu kabalistička mesijanska era je započela već 1990. godine (Messianstvo kabbalы, [You must be registered and logged in to see this link.] Judejski mesija treba da oslobodi Jevreje iz ropstva i da stvori hiljadugodišnje carstvo ovde na zemlji, u kome će im biti podređene sve goje.

Ne treba da čudi da se zadnjovremenski postupci političke okultne (satanističke) oligarhije poklapaju sa judejskom eshatologijom, jer su prvi, zajedno sa svim drugim tajnim organizacijama, svetskim bankarskim sistemom i medijima u službi drugih još od 18. veka pa na ovamo. Velika je verovatnoća, dakle, da će od 2012. godine svet ući u poslednju fazu svoga postojanja. Ostaje nejasno samo da li će tada biti izabran i ustoličen prvi i poslednji predsednik UN, ili će tada početi kampanja za njegov izbor. Ovo je vrlo bitna stvar jer je sa dolaskom antihrista, prema svedočanstvima Otaca, povezano izbijanje Trećeg svetskog rata. Poznato je, naime, da će taj rat i biti izazvan radi toga da se čitavo čovečanstvo prinudi da zavapi za jednim svetskim vladarom. Prep. Lavrentije Černigovski o tome govori ovako: „U poslednje vreme u adu više neće biti demona. Svi će biti na zemlji i u ljudima. Biće strašne nevolje na zemlji, čak ni vode neće biti. Zatim će izbiti svetski rat. Biće tako snažnih bombi da će gvožđe goreti, kamenje će se topiti. Oganj i dim će se dizati do neba. I zemlja će izgoreti. Ostaće vrlo malo ljudi, i tada će početi da viču: ‘Dole rat!’ I ‘Hoćemo jednog cara!’“ (Sveti Lavrentije Černigovski, Na dverima večnosti, Obraz svetački, Beograd 2004, 130). Poznato je takođe da će vladavina antihrista trajati sedam godina i biće podeljena na dva dela od po 3, 5 godina: prva faza će biti njegova kampanja za predsedništvo nad celim svetom, a druga sledi odmah po izboru za predsednika sveta, odnosno, zacarenju u obnovljenom hramu u Jerusalimu, gde će se on proglasiti za boga, kako je to opisano u Otkrivenju. Dakle, ako je namera krojača sudbine sveta da već 2012. NSP ima predsednika onda treba računati sa javnom mirotvoračkom aktivnošću antihrista već od sledeće, 2009. godine, a polugodišnji rat u kome treba da pogine 2/3 čovečanstva, negde u periodu 2009-2012. godina. Onda bi u tom slučaju kraj sveta, tj. Drugi dolazak Hristov mogao biti 2016. godine. Ukoliko je planirano da se od 2012. godine otpočne sa kampanjom za izbor predsednika UN, tj. NSP, onda se sve pomera za 3-3,5 godine.

Sa ovim su saglasne savremene Božije objave u Rusiji. Najpre je još 1939. godine prep. Serafim Viricki govorio da će obnova pravoslavlja u Rusiji trajati oko 15 godina i da će nakon toga doći antihrist: „Nastupiće takvo vreme kada će u Rusiji biti neobični procvat. Otvoriće se mnogi hramovi i manastiri, da će i stranci dolaziti k nama i primiti krštenje. No, to neće biti zadugo, na 15 godina, a potom će doći antihrist“ (Rossiя pered Vtorыm Prišestviem II, 334). Početak obnove pravoslavne Rusije je povezan sa viđenjem jedne pobožne Ruskinje kojoj se na praznik Pokrova 1998. godine javila Majka Božija i pokazala joj ikonu kakva treba da se naslika. Ikona je naslikana u Sretenjskom manastiru, nazvana je Vaskrsavajuće Pravoslavlje, i kada je donesena u Divejevo, monahinje su rekle: „Atonski starci su predskazali: ‘Kada se pojavi Presveta Bogorodica u belom, tada će početi obnovljenje Rusije’“. Dakle: 1998/9 + 15= 2013/4. godina.

O. Maksima je zainteresovala jedna tv rasprava pod naslovom „Šta se krije u vezi dece '83“, prikazane 10.12.2005. godine na grčkom tv kanalu Alter. Tu je izneseno da su u vezi dece rođene u aprilu 1983. u Grčkoj izvršene tri ankete: 1983, 1990. i 2000. god., i slična ispitivanja su vršena u Engleskoj, Danskoj i Finskoj, u sklopu programa koji je nazvan „Biološka, klinička i genetička svojstva koja unapređuju telesno i psihičko zdravlje“. Pretpostavku da je u pitanju datum rađanja antihrista o. Maksim je potvrdio rezultatima složenih računanja koje za osnovu ima poređenje Navuhodonosora sa antihristom, koje je ovde nemoguće izložiti, ali ostavlja utisak uverljivosti. Ovome priključuje tumačenje Gospodnjih reči o tome da se treba učiti od smokve: „A od smokve naučite pouku: Kada se grane njene već podmlade i olistaju, znate da je blizu leto. Tako i vi kad vidite sve ovo, znajte da je blizu pred vratima“ (Mt. 24, 32-33). Pošto je reč o istoj onoj smokvi na kojoj Gospod nije našao ploda i prokleo je i ona se osušila (Mt. 19, 21), a koja se tumači kao jevrejski narod, onda, po o. Maksimu, ponovno puštanje pupoljaka ove smokve treba povezati sa ponovnim osnivanjem jevrejske države 1948., a njeno olistavanje sa zauzimanjem Jerusalima 1967. godine. Konačno, svoje tvrdnje da je antihrist rođen aprila 1983, za jevrejsku Pashu, da će se, podražavajući Hrista, javno pojaviti sa oko 30 godina 2012/3. godine, da će vladati do 2018/9., on potvrđuje tumačenjem proroštva Sv. Kozme Etolskog: „Doći će žuđeni kada dođu dva leta i dve Pashe zajedno“. O. Masim smatra da se ovo proroštvo svetog odnosi na Hrista, i da su „dva leta“ poremećena klima zadnjih godina, kada će Sv. Ilija ponovo sa Enohom (po o. Maksimu sa Sv. Jovanom Bogoslovom) doći da razobličava antihrista od samog početka njegove pojave, i kada će prorok zatvoriti nebo i kiša neće padati zadnjih sedam godina. Dve Pashe su kada Blagovesti padnu na Vaskrs. To će se dogoditi, računajući naravno po starom kalendaru, upravo 2018. godine, kada Blagovesti padaju na Veliku Subotu i po tipiku se prebacuju na Vaskrs.

Vidimo, dakle, da su se tri raznorodna izvora poklopila u nagoveštavanju moguće hronologije poslednje etape postojanja čovečanstva: video filmovi sajta Sv. Brigite ukazuju na 22. 12. 2012. kao datum objave NSP, proročanstva savremenih ruskih svetitelja govore o procvatu pravoslavlja u Rusiji koje će trajati do vremena pojavljivanja antihrista 2012/3. godine, a o. Maksim u Grčkoj govori o pojavi antihrista otprilike u isto to vreme, da bi nakon 7 godina usledio i Drugi dolazak Hristov – 2018/9. godine.

Sa dolaskom antihrista vezana je obnova hrama u Jerusalimu i verovatno proglašavanje ovog grada za prestonicu sveta. Kod judejaca ponovo vlada mesijanska groznica kakva je vladala uoči Ovaploćenja Sina Božijeg, što potvrđuju odgovarajući sajtovi. Izvršene su sve pripreme za obnavljanje jerusalimskog hrama: položen kamen temeljac, isklesano svo kamenje, pripremljeni predmeti za obred, obnovljeno sveštenstvo, počelo se sa vaspitavanjem dece koja će kad odrastu prisluživati hramu – čeka se samo onaj koji će hram za tri dana obnoviti i zasesti u njega kao car i bog – lažni mesija – antihrist, o čemu Hristos govori kao „gnusobi opustošenja“ (Mt. 24, 15). Dakle, u lažni hram treba da zasedne lažni mesija, tj. u satansku zbornicu treba da se zacari satana, koji će se prethodno useliti u antihrista.

Jedino se posmatrana iz ovog ugla mogu objasniti trenutna povezivanja svih svetskih teritorijalnih, ekonomskih, imformacionih, religijskih i kontrolnih sistema u svetu. Kada čitav svet bude povezan, ujedinjen i umrežen u čvrste i nepokidive niti ovih mreža, tada će, prema proroštvima Svetih Otaca, izbiti Treći svetski rat, u čijem jeku će se predložiti ujedinjenje čovečanstva pod jednim vladarom, a kao jedino rešenje i jedini kandidat biće ponuđen „čovek bezakonja“ – antihrist, koji će sebe prilikom zacarenja u Jerusalimu objaviti kao mesiju, tj. proglasiti se za boga.

Sa jerusalimskim objavljivanjem antihrista za mesiju, tj. za boga, vezano je puštanja satane iz bezdana na kratko vreme, i njegovo useljavanje u antihrista. Po nekima ono će se izvršiti još prilikom začeća ili odmah po rođenju, međutim, mi smatramo da će se ono izvršiti u vreme oko samog zacarenja antihrista. Samo je smireni Sin Božiji mogao toliko da se unizi i da bide začet u utrobi Djeve, da bude položen u jasle i povijen u pelene, da dozvoli obrezanje, da raste kao dečak i mladić itd, itd. Gordi satana ništa od toga ne može da istrpi niti da dozvoli. On ne može ni da licemerno glumi mirotvorca i humanistu tokom tri i po godine, kada će antihrist ugađati i dodvoravati se čovečanstvu, ne bi li ga ono prihvatilo za svog vladara. Gordi satana može samo da prihvati da mu se poklone kao bogu. I upravo će tada, posle zala trećeg svetskog rata i najvećeg greha odricanja hrišćana (među njima i velikog broja pravoslavnih) od Hrista i prihvatanje antihrista za mesiju i boga, satana zadobiti vlast nad čovečanstvom, i od strane Svemoćnog, ali pravednog Boga, biće pušten na kratko vreme i useliće se u antihrista, čime će otpočeti tri i po godišnja strahovlada „kakva nije bila od postanka sveta do sada, niti će biti“ (Mt. 24, 21). Dakle, kada se obnovi „satansko zborište“, koje, po verovanju, judejaca može obnoviti samo mesija, jer oni pre očišćenja ne mogu stupiti na Goru hrama, tada će u njega zasesti antihrist i u njemu satana.

Sa ovim je saglasno i proročanstvo prep. Lavrentija Černigovskog, koji je o useljavanju satane u antihrista govorio dva puta: 1. „Antihrist će biti sin bludne devojke – Jevrejke iz dvanaestog kolena bludnika. Već kao dete biće veoma pametan i sposoban, a naročito od trenutka kada kao dvanaestogodišnji dečak, šetajući sa majkom po vrtu, sretne satanu, koji će izići iz samog bezdana i nastaniti se u njemu. Dečak će uzdrhtati od straha, a satana će reći: ‘Ne boj se, ja ću ti pomagati’. I od tog deteta će u ljudskom obličju izrasti antihrist“; 2. „Kada se u carskom plaštu [antihrist] bude vozio u kočijama i dođe do vrta, izići će da prošeta po vrtu razmišljajući kako da uredi svoje carstvo. Odjednom, otvoriće se bezdan, pojaviće se voda, iz vode će neko izroniti i njemu će se učiniti da je stao iza njega. Osvrnuće se i ugledaće strašnu nakazu i od straha će vrisnuti. U taj mah u njega će se useliti demon i on će od tada postati antihrist. Još ranije, baćuška je govorio: ‘Antihrist će se ustoličiti u Jerusalimu, tamo će sesti na presto. Sada je Dennica [satana] svezan u adu, Gospod će ga odvezati i on će se useliti u cara - antihrista’. Jereji o. Nikifor, o. Grigorije i protoj. Vasilije (Ganzin) primetiše da je baćuška drugačije o tome govorio jednom drugom prilikom. On im odgovori: ‘Oci i braćo, vi jedno ne znate i ne razumete: ja ne govorim samo o Rusiji, nego o čitavom svetu. Moje reči su istinite i otkrio mi ih je Duh Sveti po blagodati’“ (Sveti Lavrentije Černigovski, Na dverima večnosti, Obraz svetački, Beograd 2004, 105, 130). Dakle, još su tada jereji primetili da je o useljavanju satane u antihrista prep. Lavrentije govorio dva puta, i njima je bilo nelogično da se satana dva puta useljava u jednog istog čoveka. Smatramo da se iz prethodno navedenih razloga ova dva, na prvi pogled protivrečna mesta mogu shvatiti na način da će se u dvanaestogodišnjeg antihrista useliti neki od viših demona, koji će mu svojom silom pomoći da čini čudesa i tako dođe do svetske vlasti, a u Jerusalimu, u već zacarenog antihrista sami satana, koji će mu dati još veću silu zla.

Hronologija svega gore rečenog nam se čini sasvim verovatnom. Naša namera je da ih široj javnosti iznesemo na uvid kao jedno opšte, načelno upozorenje, sa molbom da se o njima trezveno rasudi, da bi se donelo saborno mišljenje Pravoslavne crkve, jer je još u S. Zavetu rečno da je mudrost u savetu mnogih, tj. svako pojedinačno mišljenje se proverava u saboru i od njega dobija pečat punovažnosti. Ova hronologija, međutim, umnogome zavisi od nas pravoslavnih hrišćana. Samo mi imamo od Boga datu silu da zadržavamo potapanje sveta u more zla. Ta sila se zove blagodat Sv. Duha, koja boravi u Pravoslavnoj Crkvi i koja se stiče i uvećava putem molitve, posta, pokajanja, ispovedanja i Sv. Pričešća. Kada ta brana popusti, svet će kroz pakao, koji će iz bezdana izaći na zemlju, doći svom kraju – Onome Koji je za Sebe rekao „Ja sam Alfa i Omega, Prvi i Poslednji, Početak i Svršetak“ (Otkr. 22, 13) – Gospodu, Tvorcu, Spasu i Sudiji našem Isusu Hristu.
vivijen
vivijen
Moderator Foruma
Moderator Foruma

Zlatni Pehar Za Više Od 10.000 Poruka
Srbija

Grad : Zvezdan
Browser : Opera
Broj Postova : 13509
Broj Poena : 60146
Reputacija : 971
Datum upisa : 29.01.2010
Datum rođenja : 03.08.1953
Godine Starosti : 66
Pol : Ženski Zodijak : Lav Zmija

Zanimanje : slikanje, pisanje,primenjena umetnost
Raspoloženje : smireno
Uzrečica : ah
Knjiga/Pisac : orkanski visovi

Nazad na vrh Ići dole

Normalna Re: Treci svetski rat - poslednja vremena

Počalji od vivijen taj Pon 19 Apr - 0:48:44

Na kraju vremena
Dispenzacijalizam, u najmanju ruku, veoma dobro objašnjava neke lajt-motive ili neuralgične tačke američke spoljne politike. Na prvom mestu, bezuslovno savezništvo s Izraelom, koje najčešće protivureči stvarnim interesima američke imperije. Strah od oružja za masovno uništenje, poput nuklearnog, hemijskih ili bioloških agenasa, koje bi eventualno došlo u posed neke od zemalja koje čine „osovinu zla“ (DŽ. Buš), nije samo primer tendenciozne propagande ili medijske dezinformacije, već i recidiv jevrejskog i starozavetnog te puritanskog straha od uništenja koje će, na kraju vremena, pogoditi „Božji narod“. Jedan od karakterističnih primera nalazimo u Jevanđelju po Mateju:

„Kad dakle ugledate mrzost opušćenja, o kojoj govori prorok Danilo, gdje stoji na mjestu svetome (koji čita da razumije), tada koji budu u Judeji neka bježe u gore; i koji budu na krovu da ne silaze uzeti što mu je u kući; i koji bude u polju da se ne vrati natrag da uzme haljine svoje“ (24, 14-18).

O značaju ove doktrine u američkoj svesti svedoči i činjenica da kao dispenzacijaliste ili njima sasvim bliske možemo označiti najmanje dva američka predsednika – DŽimija Kartera i Ronalda Regana, dok se DŽordž Buš otvoreno izjasnio kao „premilenaristički dispenzacionalista“. Ali, mnogo značajnije je opažanje da je celokupna američka kultura, još od vremena puritanskih doseljenika, duboko prožeta istim eshatološkim i apokaliptičkim motivima. Kako, sasvim osnovano, zaključuje Artur Kroker, u studiji pod naslovom Born Again Ideology: „Pokretačka energija američkog imperijalnog projekta je suštinski religijska, ne politička. Vladajuća američka mitopoetika je eshatološka. Radi se o ‘poslednjim vremenima‘“.


Armagedon je blizu


Uopšte, američka politička i intelektualna klasa ne odražava šarenilo populacije severnoameričkog kontinenta – preovlađaujući tip je WASP – White Anglo-Saxon Protestant – čvrsto ukorenjen u protestantskom fundamentalizmu. Prevesti furioznu, zastrašujuću retoriku puritanskih propovednika u precizan, racionalan i konkretan jezik geopolitičkih i ekonomskih analiza, predstavlja zadatak njenih intelektualnih servisa. Posledica je groteskan spoj protestantskog mesijanstva i liberalnog modela, sa svojom prividnom tolerancijom i „otvorenošću za sve razlike“, koji se, s pomamom misionara, „ostatku sveta“ nudi kao američki model spasenja od terora, zatucanosti i mraka istorije. Ali, u samoj osnovi, protestanski fundamentalizam, u kome dispenzacijalizmu pripada najistaknutije mesto, ostaje „skrivena“ ideologija Amerike, koja određuje misli, nade i snove ogromnog, pretežnog dela nacije, pa čak i ateista.

Naravno, Barak Obama, sin kenijskog imigranta i belikinje, čovek koji nosi muslimansko ime a predstavlja se kao „hrišćanin“, ni u čemu nije tipičan predstavnik američke političke elite ni „moralne većine“ američke nacije. On nije samo marketinčki trik posustale imperije već i znak duboke, rasne i ideološke, podeljenosti Amerike, u kojoj, posle 11. septembra i katastrofičnog finansijskog i ekonomskog sloma, iznova, s neslućenom snagom, oživljavaju puritanski strahovi i nade o „kraju vremena“. „Armagedon je blizu, teška vremena su stigla“, grme televizijski propovednici; „moralna većina“, zastrašena terorizmom, egzistencijalnom nesigurnošću, perspektivom bede i rata „svakog protiv svih“ zaista se pretvara u stado koje napasaju njeni protestantski pastori na kraju vremena.


Ka Trećem svetskom ratu


Ratovi nisu bezuslovna posledica religijskih ubeđenja niti se vode isključivo zbog ekonomskih ili energetskih resursa. Rat je rezultat stanja u kome postojeće protivurečnosti više nije moguće rešiti mirnim putem već jedino putem vojne sile – od užasa rata gori su jedino užasi mira,koji ih, u stvari, i izazivaju. Dubina krize koja potresa SAD, koju i nije moguće razrešiti finansijskim ni ekonomskim intervencijama, neopozivo gura poslednju svetsku imperiju na put rata, na konačni obračun sa „silama zla“. Kako, uostalom, primećuje ruski ekonomski analitičar Mihail Hazin: „U sumornim vremenima treba menjati psihologiju društva, treba to društvo mobilisati. Najbolji način da se to učini je pretnja, opasnost. Za Ameriku to nije novina. Godine 1898. kako bi započelirat sa Španijom, onaj rat čiji je rezultat bilo to što je Amerika otela od Španije Filipine i Kubu, Amerikanci su digli u vazduh sopstvenu oklopnjaču Mejn u Panami. Godine 1941. dogodio se Perl Harbur.“

Za takav apokaliptički scenario, dispenzacijalizam ima spremne odgovore. Dani „velike nevolje“ (tribulation period)su došli. „Imperija zla“, o kojoj je govorio Regan a potom Buš, „horde cara Goga iz zemlje Magog“, to su, u dispenzacijalističkom ključu, u psihogeografiji Amerikanaca, nedvosmisleno Rusi i njihovi saveznici, baš kao i bibilijski, apokaliptički „kneževi Roša, Mešeha i Fuvala“ (gde se Roš tumači kao Rusija, Mešeh kao Moskva dok je Fuval drevni naziv Skitije). S tim što, u američkom slučaju, konačni obračun poprima sasvim osobene crte: inače progresivna i čovekoljubiva, Amerika poseduje i svoj zlokobni aspekt, lice same Apokalipse, namenjeno onima koji odbacuju njenu Blagovest, njeno (farsično) Jevanđelje. To je lice onog „Milosrdnog anđela“, koji je s jarosnim gnevom razarao Srbiju, potom Avganistan, Irak, i sutra, ko zna, Siriju, Iran, Kinu ili Rusiju...

„Bitka za kraj sveta“, protiv cara Goga, protiv kneževa Roša i „osovina zla“ je već počela, 1995. u Republici Srpskoj i Krajini i potom 1999. u Srbiji, s „Milosrdnim anđelom“, prizorima u kojim američki vojnici ispisuju groteskne poruke – upućene Srbima – po smrtonosnim projektilima napunjenim osiromašenim uranijumom ili kasetnim bombama, prizorima bombardovanja Faludže, Basre ili Bagdada, dok na fonu eksplozija odjekuju poruke američkih političkih vođa o „naciji pokrenutoj moralnom nadom“ i o „najmoralnijoj svetskoj sili“...
vivijen
vivijen
Moderator Foruma
Moderator Foruma

Zlatni Pehar Za Više Od 10.000 Poruka
Srbija

Grad : Zvezdan
Browser : Opera
Broj Postova : 13509
Broj Poena : 60146
Reputacija : 971
Datum upisa : 29.01.2010
Datum rođenja : 03.08.1953
Godine Starosti : 66
Pol : Ženski Zodijak : Lav Zmija

Zanimanje : slikanje, pisanje,primenjena umetnost
Raspoloženje : smireno
Uzrečica : ah
Knjiga/Pisac : orkanski visovi

Nazad na vrh Ići dole

Normalna Re: Treci svetski rat - poslednja vremena

Počalji od vivijen taj Sub 24 Apr - 23:03:53

Kompjuter koji leži pred vama jednom će se pretvoriti u prah i molekule njegovih čipova vetar će odneti negde daleko. Grad u kome živimo postaće niz sumornih ruševina, tada više neće postojati naši bliski rođaci i prijatelji, a ni nas neće biti. Čak će i Zemlja jednom prestati da se obrće oko svoje ose i ni po čemu neće ličiti na planetu kakvu poznajemo.

Sve je izvesno, osim jednog: Kada će to biti? Za godinu, dve, ili za milion godina? Možda nećete uspeti ni da pročitate ovaj tekst do kraja pre nego što se to dogodi. Zaista, zna li neko kad će nastupiti kraj sveta?

Mnogi ljudi mislili su da znaju odgovor na to pitanje. Neki od njih izračunali su to na samo njima poznat način, neki su videli znake i rastumačili ih, a nekima se Bog javio i saopštio im svoju nameru. Srećom, pokazalo se da niko od njih nije bio u pravu, bar od onih koji su tvrdili da će kraj nastupiti pre današnjeg dana.

A hoće li do toga doći u skoroj budućnosti? Niko ne zna sigurno, ali je malo verovatno. Ne treba sumnjati u to da su svi dosad objavljeni načini “izračunavanja” ovog dana netačni i proizvoljni, kao ni da su zasnovani na fikcijama i sumanutim idejama svojih autora. Ako sudimo po ispunjenju do sad objavljenih proročanstava, mirne savesti možemo da tvrdimo da ni one koje se odnose na blisku budućnost nisu tačne. Imamo razloga da verujemo da će biti dovoljno vremena ne samo da pročitamo ovaj tekst nego još mnogo, mnogo sajtova do kraja. Reke će još dugo teći svojim koritima i mnoge generacije posle nas gledaće izlazak i zalazak Sunca.

Analitičari su prikupili nekoliko hiljada proročanstava koja najavljuju smak sveta. Neki ljudi nisu verovali ovim najavama, ali neki jesu. Efekti njihovog verovanja bili su uglavnom lokalni, ali su neke reakcije bile veoma dramatične, sa masovnom histerijom, pa i grupnim samoubistvima.

Najstarija poznata najava smaka sveta datira iz 2800-te godine pre Nove ere. Na asirskoj glinenoj ploči sledećim rečima se najavljuje apokalipsa kao kazna za moralno propadanje koje je zahvatilo ljude:

Zemlja se izobličila poslednjih dana. Najave govore da se svet sve brže primiče svom kraju. Korupcija i odsustvo morala glavni su znaci.

Ovo moralno opravdanje biće model na kome će se zasnivati i mnoga kasnija proricanja smaka sveta. Osim toga, najavljivaće se i pojava Antihrista, kao i drugi dolazak Isusa Hrista, novi Veliki potop (ovoga puta bez Nojeve barke), ili neka druga kataklizma. U novije vreme, zahvaljujući prodoru pseudonauke, u modu ulaze najave kosmičkih tragedija - sudari sa nebeskim telima, transformacija Mlečnog puta u kvazar, crna rupa koja će progutati Zemlju i slično. Kad su u modu ušli svemirski brodovi i leteći tanjiri, savremeni proroci su predskazivali dolazak vanzemaljske civilizacije koja će nas porobiti ili uništiti, a tokom perioda hladnog rata veliki broj apokaliptičnih predskazanja imao je u svom scenariju nuklearnu katastrofu.
Od svih sekti, po broju najavljenih predviđanja smaka sveta prednjače Jehovini svedoci. Oni su prognozirali Sudnji dan za 1874, 1878, 1881, 1910, 1914, 1918, 1925, 1941, 1975, 1984 i 1999. godinu.

-634
Najava smaka sveta u godini koja se iskazuje “okruglim” brojem nije izum dvadesetog veka. Još 634. godine pre Nove ere, Rimljani su očekivali da će njihov grad biti sravnjen sa zemljom jer je to bila 120. godina od osnivanja Rima (1. godina AUC, ab urbe condita, isto je što i 753. godina pre Hrista). Zašto baš 120? Zato što je postojao mit po kome je 12 orlova Romulu otkrilo čarobni broj u kome se krije tajna trajanja njihovog grada, a svaki orao, po tumačenju ondašnjih mistika, predstavljao je po 10 godina. Kad se to pokazalo kao lažna uzbuna, smak sveta je najavljen godine 365. AUC (389. pre Hrista) jer toliko dana ima u godini, pa 1000. AUC (247. posle Hrista) i tako dalje.

500
Godine 500. posle Hrista takođe je najavljena kataklizma jer je rimski teolog Sextus Julius Africanus objavio učenje po kome je to 6000. godina od stvaranja sveta. Smatralo se da će tada Isus sići na zemlju i da će to biti kraj sveta kakvog mi poznajemo. Mnoge kasnije najave takođe su se zasnivale na “okrugloj” godini od stvaranja sveta, mada je ta referentna godina varirala u zavisnosti od trenutno aktuelnog učenja.

Svaki put kada je svet preživeo “okruglu” godinu, smak sveta je najavljivan 33 godine kasnije, jer je ta godina opet bila zaokružena, ovoga puta računato od Hristovog raspeća.

793
U spisima iz 793. godine toledski biskup Elipandus opisao je paniku u narodu do koje je doveo govor jednog španskog monaha. On je 6. aprila te godine rekao da je to poslednji dan i da će u ponoć doći do smaka sveta. Panika je trajala celu noć i ljudi su besciljno jurili pokušavajući da uteknu od užasa koji ih čeka. Spis se završava time što je Hordonije, jedan od meštana, u zoru povikao: “Hajde da jedemo i pijemo, pa da umremo siti”.

1000
Veliki broj priča opisuje masovnu paranoju koja je vladala uoči 1000. godine. Legenda kaže da je panika zahvatila celu Evropu nekoliko godina unapred. Treba reći da ima i istoričara koji smatraju da ta godina nije donela ništa više straha nego bilo koja druga “okrugla” godina, tim pre što je u to vreme malo ljudi znalo da kaže u kojoj se godini vremenski nalazi. Ipak, sačuvani su spisi u kojima se baš za tu godinu najavljuje Isusov dolazak. Kasnije se pojavljuju spisi kojima se Isusov silazak sa neba najavljuje za 1033. godinu. Burgundijski monah Radulf Glaber slikovito opisuje psihozu straha u narodu koja je trajala neprekidno od 1000. do 1033. godine.

1524
Londonski astrolozi su sedam meseci unapred izračunali da će do smaka sveta dovesti Veliki potop koji počinje 1. februara 1524. Oko 20 000 ljudi pobeglo je iz svojih domova, ponevši sa sobom rezerve hrane. Mnogi su ušli u čamce i mudro čekali potop na Temzi. Ironijom sudbine, toga dana u Londonu nije bilo ni kiše. Posle ovoga, isti astrolozi priznali su grešku i sa sigurne distance od 100 godina najavili veliki potop za 1. februar 1624.

1555
Francuski teolog Pjer d’Ajli (Pierre d’Aily) je 1400. godine napisao da će smak sveta nastupiti 1555, jer se tada po njegovoj računici navršava 7000. godina od stvaranja sveta. Ovo možda ne bi bilo vredno pomena da d’Ajlijevo učenje nije imalo snažan uticaj na Kristofera Kolumba, koji je načinio svoje kalkulacije i u Knjizi proročanstava objavio da je, po njemu, svet stvoren 5343. godine pre Hrista pa će do njegovog kraja doći 1658. godine.

1666
Rabin Sabatai Zevi iz Smirnije (Turska) otkrio je da će se Mesija (koji će, naravno, biti otelotvoren u samom Zeviju) pojaviti 1666. godine. Mada je za sobom već imao nekoliko neostvarenih proročanstava, sakupio je dosta sledbenika. Uhapšen je, optužen zbog “izazivanja nereda” i dato mu je da bira između prihvatanja Islama i smrtne kazne. Izabrao je Islam, što je bila praktična odluka, mada ne baš u maniru Mesije.

1688
Džon Nepier (John Napier) je matematičar koji je izumeo logaritmovanje. On je svoj talenat iskoristio da izračuna godinu u kojoj će nastupiti smak sveta. Najpre je to bila 1688. pa, pošto se tada ništa značajno nije dogodilo, oglasio je da će to biti 1700 godina.

1814
Proročica Džoana Sautkot (Joanna Southcott) objavila je da je u drugom stanju i da nosi Isusa Hrista koga će roditi na Božić, 25. decembra 1814. godine i da će taj drugi Isusov dolazak biti početak kraja. Svedoci su tvrdili da je zaista bila trudna, mada je bila stara 64 godine i klela se da je devica. Na Božić je, umesto da se porodi, umrla! Autopsija je pokazala da nije bila trudna.

1843
Viljem Miler (William Miller), vođa Mileritske sekte, objavio je rezultate svojih proračuna po kojima će će se Isus Hristos vratiti na Zemlju između 21. marta 1843. i istog dana sledeće godine. Po isteku ovog perioda, sekta je zapala u krizu poverenja svojih sledbenika, ali je iz nje izašla zahvaljujući uticajnom članu Semjuelu Snou (Samuel Snow). On je pronašao grešku u Milerovim proračunima i najavio da će kraj sveta biti 22. oktobra 1844. godine. Miler je toga dana sakupio članove sekte i poveo ih na planinu sa koje će se svojim očima uveriti da ovoga puta nema omaške. Već sutradan, ovaj događaj dobio je naziv “veliko razočaranje”.

1900
Preko 100 članova sekte Ruska braća i sestre crvene smrti izvršilo je samoubistvo 13. novembra 1900. godine, jer su očekivali da će toga dana biti smak sveta. Ovaj manir će, nažalost, još nekoliko puta biti ponovljen u drugim svetskim sektama.

1910
Halejeva kometa se pojavila 1910. godine i sa sobom donela strah da će 18. maja otrovati sva živa bića jer će tada Zemlja navodno proći kroz njen rep pun cijanida. U Nemačkoj su prodavane dopisnice na kojima je bilo naštampano “Kraj sveta 18. maja”, kao i tablete koje su činile ljude otpornim na otrovni gas (ili su tako bar tvrdili njihovi prodavci).

1962
Američka proročica Džin Dikson (Jean Dixon) najavila je da će Antihrist biti rođen 5. februara 1962. godine. Zbog autoriteta proročice, verovanje u ovo i danas je veoma rašireno kod poklonika Novog doba. Ona je takođe najavila drugi Hristov dolazak za period između izmeœu 2020. i 2037. godine.

1967
UFOlog Džordž Van Tasel (George Van Tassel) obelodanio je rezultate telepatskog dijaloga sa vanzemaljcem koji se zove Aštar. Tasel je tvrdio da će 20. avgusta 1967. godine SSSR izvršiti nuklearni napad na Ameriku i da će to dovesti do trećeg svetskog rata i do uništenja sveta. Pošto se ta najava pokazala kao netačna, drugi UFOlog, Robin Mek Ferson (Robin McPherson) obavio je telepatski razgovor sa još jednim vanzemaljcem, po imenu Oks-Ho. On mu je poverio tajnu da je ovaj napad odložen za 22. novembar 1969. godine.

1978
Džim Džons (Jom Jones), osnivač sekte Hram naroda (People’s Temple), bio je dobitnik mnogih nagrada za humana dela, pa mu je dat i mandat u gradskoj vladi San Franciska. Bio je opsednut vizijom nuklearnog rata koju je imao u mladosti. Ideja sa kojom je osnovao sektu bila je da spase jedan broj ljudi od sigurnog uništenja čovečanstva do koga će dovesti treći svetski rat. Međutim, paranoja koja ga je sve više opsedala učinila je da sebe vidi kao božanstvo i zbog njegovog ponašanja napustilo ga je dosta članova, a broj neprijatelja i kritika upućenih na njegov račun sve više je rastao. Zato je Džons poveo preostale članove u Gijanu, gde je osnovao koloniju Džonstaun (Jonestown) u kojoj su obitavali članovi sekte. Oni će, po Džonsovoj tvrdnji, jedini na svetu preživeti nastupajuću nuklearnu katastrofu. Međutim, njegova paranoja sve više je pokazivala svoje opako lice i jedan broj članova je iskoristio posetu američkog kongresmena ne bi li pokušao da pobegne iz kolonije. Naoružani Džonsovi čuvari su reagovali i četvorica “dezertera” su ubijena, a uz njih i sam kongresmen. Džons je dobro znao šta ga posle toga čeka i naredio da svi članovi sekte popiju otrov. Oni koji na to nisu pristali, našli su smrt pod paljbom čuvara. Život je izgubilo 913 ljudi, od toga oko 300 dece mlađe od 18 godina. Bilo je to 18. novembra 1978. godine.

1988
Edgar Vajznant (Edgar C. Whisenant) objavio je knjigu 88 razloga zašto će Dan spasenja biti 1988, koja je odmah postala bestseler. U njoj je izneo tvrdnju da će to biti 13. septembra 1988, a posle toga je pomerao datume, najpre na 15. septembar pa na 3. oktobar iste godine. Pošto su i ti dani prošli kao i svi drugi, objavio je knjigu Konačni usklik: Dan spasenja 1989!

1994
Pastor Džon Hinkl (John Hinkle) tvrdio je da mu se Bog javio i rekao da će 9. juna 1994. godine “očistiti svo zlo sveta”. Toga dana se, naravno, ništa posebno nije dogodilo pa je Hinkl izjavio da je to samo početak i da se najavljena stvar već uveliko događa, samo u nevidljivoj ravni (može li neko da dokaže suprotno?)

1994
Sestra Marija Gabrijel Paprocki (Marie Gabriel Paproczki) objavila je još 19. jula 1993. podatak da će kometa udariti u Jupiter nešto pre 25. jula sledeće godine, što će izazvati “najveću kosmičku eksploziju u istoriji čovečanstva” i smak sveta. Nije se dogodilo ništa značajno za živi svet na Zemlji, ali je džinovska kometa zaista udarila u Jupiter 16. jula 1994. To je izazvalo burnu reakciju u štampi i donelo veliki publicitet sestri Paprocki. Malo ko je tada preneo i informaciju da je ona to proročanstvo izrekla dva meseca posle objave astronoma Brajana Mardsena (Brian Mardsen) da će se kometa Šumejker-Levi 9 (Shoemaker-Levy 9) toga dana sudariti sa Jupiterom.

1997
U martu 1997. godine Sunčev sistem posetila je kometa Hale-Bopp. Kao i Halejeva, i ona je donela proročanstvo o smaku sveta, ali ovoga puta sa tragičnim ishodom. Sve je počelo kad se astronomu - amateru Čaku Šremeku (Chuck Shramek) učinilo da u repu komete vidi “objekat sličan Saturnu”. Ova vest najpre je obišla svet i pojavilo se mnogo smelih pretpostavki o poreklu zagonetnog objekta, ali sve je ubrzo demantovano jer se pokazalo da je to bila obična zvezda. Kao i mnogo puta ranije (a i kasnije), dalji razvoj događaja pokazao je da nije nimalo lako zaustaviti glasine o paranormalnim pojavama kad jednom počnu da se šire...

1997
Posle ovoga, najpre je Ričard Majkl Šiler (Richard Michael Schiller), poznat kod poklonika Novog doba pod pseudonimom Eliyehova, proglasio zagonetni objekat “sličan Saturnu” za asteroid koji će doneti kataklizmičke promene na Zemlji, a da će smak sveta doći 9 meseci kasnije, kad Zemlja bude prolazila kroz zatrovani rep komete. Ništa novo u odnosu na neispunjeno proročanstvo koje se odnosilo na Halejevu kometu iz 1910. godine!

1997
Članovi sekte Nebeska kapija (Heaven’s gate) imali su nešto drugačija tumačenja objekta koji je video Čak Šremek. Za njih, to je bio svemirski brod vanzemaljske superinteligentne civilizacije, koji će primiti na sebe svakoga ko u određeno vreme napusti ovaj svet. Oni su smatrali da je taj vremenski okvir između 24. i 26. maja 1997. godine, i u tom periodu 38 članova sekte izvršilo je samoubistvo. Pored svakog od njih bio je prtljag spremljen za put.

1998
Članovi sekte Sunčani hram (Solar Temple), koje je predvodio nemački psiholog Heide Fittkau-Garthe, očekivali su da će se 8. januara 1998. godine u 8 satu ujutro dogoditi smak sveta i da će spas naći samo onaj ko u određeno vreme izvrši samoubistvo, jer će time biti premešten na spasilački vanzemaljski svemirski brod. Za ovo su odabrali Tenerife, na Kanarskim ostrvima, ali ih je u očekivanju pravog trenutka za samoubistvo iznenadila i uhapsila lokalna policija. Cela sekta (ukupno 31 član), umesto na vanzemaljskom brodu, našla se u zatvoru.

2000
Stigla je i famozna 2000. godina. Ni Isus ni Antihrist nisu sišli na Zemlju, Sunce nije eksplodiralo, Severni i Južni pol nisu izmenili mesta, nuklearni projektili nisu ispaljeni. Nisu se srušili ni avioni ni sateliti, svetski ekonomski sistem nije doživeo krah, a električna energija nije nestala u celom svetu (osim, možda, u Srbiji, ali to više ima veze sa našim, lokalnim "smakom sveta"). Čak i kompjuteri rade.

Zaista ima nečeg fascinantnog u nizu nula kojima se taj broj ispisuje. Vekovima unazad smak sveta je najavljivan baš za tu godinu. Na čaroliju ove cifre nije bio otporan ni Isak Njutn (Isaac Newton), jer je u knjizi Zapažanja o Danilovim proročanstvima i o apokalipsi po svetom Jovanu predvideo da će Isus Hristos sići na Zemlju tačno 2000. godine.

Najavljeno je mnogo toga, ali se ništa posebno nije dogodilo. Čak se i za čuvenu grešku u nekim “na brzinu” pisanim kompjuterskim programima (u kojima se godina memoriše sa samo poslednje dve cifre, pri čemu se za prve dve podrazumeva “19”), zvanu milenijumska buba ili “greška Y2K”, ispostavilo da je strah bio neosnovan. Neki su tvrdili da je milenijumska buba deo plana koji je Bog sproveo da bi čovečanstvo konačno priveo kraju. Mediji su prenosili prognoze stručnjaka da će ova greška dovesti do teških softverskih havarija na svim informatičkim sistemima pa su vlasnici odvojili pozamašna sredstva da se posledice koliko - toliko ublaže, a sada je od svega toga ostao samo utisak da su taj strah širili sami informatičari jer su videli mogućnost da deo sredstava sliju u svoje džepove. Da li su time pokazali da su naučili i ponešto od “prodavaca magle” u domenu paranormalnog?

4
500
000
000

Postoji još mnogo proročanstava koja smak sveta predviđaju u bliskoj ili dalekoj budućnosti. Od svih ovih najava pomenućemo samo jednu, i to jedinu koja će se, po svoj prilici, i ostvariti. Prognoza se odnosi na 4 500 000 000 (četiri milijarde i petsto milionitu) godinu. Tada će se, u jedinom naučnom proročanstvu, Sunce pretvoriti u crvenog džina i progutaće Merkur, Veneru, Zemlju, a verovatno i Mars.
vivijen
vivijen
Moderator Foruma
Moderator Foruma

Zlatni Pehar Za Više Od 10.000 Poruka
Srbija

Grad : Zvezdan
Browser : Opera
Broj Postova : 13509
Broj Poena : 60146
Reputacija : 971
Datum upisa : 29.01.2010
Datum rođenja : 03.08.1953
Godine Starosti : 66
Pol : Ženski Zodijak : Lav Zmija

Zanimanje : slikanje, pisanje,primenjena umetnost
Raspoloženje : smireno
Uzrečica : ah
Knjiga/Pisac : orkanski visovi

Nazad na vrh Ići dole

Normalna Re: Treci svetski rat - poslednja vremena

Počalji od vivijen taj Sub 24 Apr - 23:08:39

Prevod;

"Ja sam političar iz Norveške. Želim reći da će se teške stvari desiti između 2008. i 2012. godine.
Norveška vlada pravi sve više podzemnih baza i bunkera. Na to pitanje su jednostavno odgovorili da je to radi zaštite ljudi u Norveškoj. Tražio sam informaciju kada će to biti završeno, a odovorili su: "Prije 2011. godine".
Izrael čini istu stvar, kao i mnoge druge države.
Dokaz, da je ono što govorim istina, su fotografije sa ministrima koje sam upoznao. Oni sve ovo znaju, ali ne žele stvarati uzbunu i masovnu paniku.
Planet X dolazi i Norveška je počela skladištiti hranu i sjemena u području Svalbard i sjevernom polu uz pomoć SAD-a i EU. Oni će spasiti samo one koji pripadaju eliti i imaju moć, kao i ljekare, naučnike i sl. koji su potrebni za novi početak.
Ja već znam da ću prije 2012. godine otiči u područje Mosjoen, gdje se nalazi duboka podzemna vojna baza. Tamo smo podijeljeni u sektore: crveni, plavi i zeleni. Njima je ovo već naznačeno, a kampovi su već odavno napravljeni.
Ljudi koji će ostati na površini i umrijeti zajedno sa drugima neće dobiti pomoć. Plan je da 2 miliona Norvežana bude osigurano, a ostalih 2,6 miliona će umrijeti.
Svi sektori i arke su povezani tunelima i imaju vozila kojima se može preći sa jedne arke na drugu. To je iz razloga da mogu biti u kontaktu jedni sa drugima.
Veoma sam tužan. Često plačem sa drugima znajući da će toliko mnogo ljudi saznati istinu prekasno. Vlada laže ljude od 1983. godine do sada. Svi važniji političari Norveške znaju za ovo, ali samo mali broj njih će to reći drugima zbog straha da bi mogli propustiti NOAH 12 vozila koja bi ih odvezla na sigurno mjesto.
Ako kažu ikome, zasigurno su mrtvi. Ali, ja više ne brinem za sebe. Čovječanstvo i druge vrste moraju preživjeti. Ljudi to moraju znati.
Sve vlade svijeta su zabrinute zbog ovoga. Za ljude koji se žele sami spasiti mogu samo reći da potraže pećine na visokim mjestima gdje mogu napraviti zalihe hrane za najmanje 5 godina, uključujući konzerviranu hranu i vodu.
Posljednji put govorim: "Bože, pomozi nam svima...", ali znam da nam Bog neće pomoći. Samo svaka osoba pojedinačno može nešto učiniti. Probudite se, molim vas...!
Mogao sam vam pisati koristeći drugo ime, ali više se ne bojim ničega. Kada znate ovo pouzdano, postajete nesavladivi i nikakvo zlo vam se neće dogoditi kada znate da je blizu kraj.
Uvjeravam vas 100% da će se ovo desiti. Četiri godine su preostale do kraja. Nabavite oružje, napravite grupe za preživljavanje i pronađite mjesto gdje možete biti sigurni sa hranom.
Pitajte me bilo šta - ja ću vam odgovoriti koliko god znam o povezanosti Norveške sa ovim slučajem. Samo pogledajte okolo, svugdje se prave podzemne baze i bunkeri. Ljudi, otvorite oči. Pitate li vlade šta to prave, samo će odgovoriti: "To je samo skladište za hranu". Zasljepljuju vas lažima.
Znaci prisustva vanzemaljaca su takođe tu i često vidim norveške elitne političare koji nisu ono što govore. Čini se kao da su kontrolirani u svakom pogledu.
Zapamtite da oni koji će biti u gradu i okolini su oni koji će biti prvi umrijeti. Kasnije će vojska počistiti ostatke preživjelih i imat će naređenje da ubiju bilo koga ko se usprotivi odvođenju u kampove gdje će svi biti označeni brojem.
Vidim da je na vašoj stranici spomenuta Benazir Bhutto. Njena smrt je tragična. Kao što vidite, sastao sam se s njom. Takođe sa fotografija ćete vidjeti da sam upoznao brojne političare i svjetske vođe.
Javnost neće znati šta se događa do pred sami kraj, jer vlada ne želi stvarati masovnu paniku. Sve će se desiti mirno, a vlada će samo nestati.
Ali ja kažem: "Ne idite mirno u noć. Preduzmite mjere da budete sigurno sa vašom porodicom. Dođite zajedno sa ostalima. Radite zajedno da nađete način rješavanja problema sa kojima ćete se suočiti.
vivijen
vivijen
Moderator Foruma
Moderator Foruma

Zlatni Pehar Za Više Od 10.000 Poruka
Srbija

Grad : Zvezdan
Browser : Opera
Broj Postova : 13509
Broj Poena : 60146
Reputacija : 971
Datum upisa : 29.01.2010
Datum rođenja : 03.08.1953
Godine Starosti : 66
Pol : Ženski Zodijak : Lav Zmija

Zanimanje : slikanje, pisanje,primenjena umetnost
Raspoloženje : smireno
Uzrečica : ah
Knjiga/Pisac : orkanski visovi

Nazad na vrh Ići dole

Normalna Re: Treci svetski rat - poslednja vremena

Počalji od vivijen taj Sub 24 Apr - 23:23:25

TREĆI SVETSKI RAT Kad neko ima svu vlast na svetu, on počinje da umišlja da je bog bez Boga. To je slika čovekoboga ili antihrista. Sa dubinsko psihološke tačke gledišta, reč je o identifikaciji sa dominantnim arhetipom u nesvesnom - arhetipom moći. Jung taj arhetip naziva mana-ličnost. To je arhetip vrača koji vlada prirodnim silama i svojim saplemenicima. A to je duševna bolest.
Onima koji žele da porobe čitav svet nije mesto samo u zatvoru, već zauvek u duševnim bolnicama. A šta oni rade i kako zločine, jasno govore i sami Amerikanci, FBI agent Ted Gunderson i senator Džon DeKamp. Bez Božje pomoći nema ni pobede nad zlom u svetu. U Jeloustounu (USA) je najveći svetski super-vulkan (dužine 80 km, a širine 45 km) koji već kasni sa erupcijom. Jeloustoun se svake godine uzdiže za nekoliko metara. Uz Božju pomoć do pobede. Bog nam svima pomogao i dobro dao i od zla nas sačuvao.
vivijen
vivijen
Moderator Foruma
Moderator Foruma

Zlatni Pehar Za Više Od 10.000 Poruka
Srbija

Grad : Zvezdan
Browser : Opera
Broj Postova : 13509
Broj Poena : 60146
Reputacija : 971
Datum upisa : 29.01.2010
Datum rođenja : 03.08.1953
Godine Starosti : 66
Pol : Ženski Zodijak : Lav Zmija

Zanimanje : slikanje, pisanje,primenjena umetnost
Raspoloženje : smireno
Uzrečica : ah
Knjiga/Pisac : orkanski visovi

Nazad na vrh Ići dole

Normalna Re: Treci svetski rat - poslednja vremena

Počalji od vivijen taj Sub 24 Apr - 23:26:44

02.11.2009.

Војни експерт Константин Сивков тврди да ће САД за три-четири године напасти Русију, која неће имати чиме да се супротстави

Два чланка из руских медија њихови експерти разматрају могућност директног напада на Русију, када би се он могао догодити, шта су разлози таквог агресивног деловања запада и степен руске спремности да се од тих напада одбране. На припремање напада указују многи јасни параметри као је и упорно ширење НАТО-а, фактичко опкољавање Русије и жестока борба да се сруши руска економија и извоз нафте и гаса као кључних енергената из кога се пуни буџет Русије.


Константин Сивков
Убеђен да следи рат...

Руски војни стручњак Константин Сивков тврди да Сједињене Америчке Државе припремају војни напад на Русију. Према његовим проценама, напад би могао да се догоди за највише три-четири године. У интервјуу за московски лист Правда он је указао да се у САД догађају сличне ствари као и пред напад на Ирак.

- Желео бих да обратите пажњу на чињеницу да су на америчкој војној академији у Вест Поинту недавно покренути програми за учење руске културе и језика. Ирачку културу и арапски језик почели су да уче три године пре инвазије на Ирак - рекао је војни стручњак Константин Сивков.

Сивков је за руски таблоид Правда додао да број војника у новим америчким базама на Црном мору у Бугарској и Румунији неће бити велики, али каже и да Русији нико не може да гарантује како се та бројка неће утростручити или учетворостручити. Он сматра да ће за неколико година Русија бити окружена базама у којима ће се налазити амерички војници.

- Шта ће Американцима базе на Црном мору? Како би се борили против тероризма? Па између Румуније и Блиског истока је четири хиљаде километара - казао је Сивков и додао како је то превелика удаљеност за слање трупа у Ирак и Авганистан. Закључио је како ће те базе послужити Американцима за осигуравање дотока гаса и нафте из Каспијског језера.

Сивков је већ раније тврдио да ће САД бити у стању да у периоду од 2012. до 2015. униште руске стратешке нуклеарне снаге ненуклеарним превентивним нападом.

- Сматрам да је могућност војне претње сада већа него икад пре - рекао је Сивков.

Он тврди да су западни војни експерти недавно почели разговоре о могућности напада на Русију и анексије њене територије.

- Предвиђено је да се Русија подели на три дела, и то тако што ће западни део ићи Европској унији, централни део и Сибир САД, а источни део Кини. То је само грубо речено - рекао је он и изнео тврдњу да руске оружане снаге неће бити у стању да се успешно одупру агресији.

Он је додао да је потенцијал војске, чак и ако се распореди, лимитиран, чак и у локалним ратовима.


САД премешта војску из Немачке на исток

Руска јавност се узбудила због најаве да ће САД изградити базе у Бугарској и Румунији, на које ће потрошити око 110 милиона долара. Војна база у Бугарској требало би да буде у функцији 2010. године, док ће за стављање у функцију ове друге бити потребно још годину или две. Засад је амерички план да у тим двема базама распореди око четири хиљаде војника. План за изградњу ове две базе израђен је још 2004, у ери бившег америчког председника Џорџа Буша. У том плану Пентагон је изнео предлог да се део од чак 55.000 војника смештених у Немачкој пребаци у базе у земљама источне Еуропе, међу којима су и Бугарска и Румунија.


Трећи светски рат водиће се за ресурсе а ако је у томе нешто добро, неће бити нуклеарни
vivijen
vivijen
Moderator Foruma
Moderator Foruma

Zlatni Pehar Za Više Od 10.000 Poruka
Srbija

Grad : Zvezdan
Browser : Opera
Broj Postova : 13509
Broj Poena : 60146
Reputacija : 971
Datum upisa : 29.01.2010
Datum rođenja : 03.08.1953
Godine Starosti : 66
Pol : Ženski Zodijak : Lav Zmija

Zanimanje : slikanje, pisanje,primenjena umetnost
Raspoloženje : smireno
Uzrečica : ah
Knjiga/Pisac : orkanski visovi

Nazad na vrh Ići dole

Normalna Re: Treci svetski rat - poslednja vremena

Počalji od vivijen taj Sub 24 Apr - 23:31:43

TREĆI SVETSKI RAT) Poznati političar socijalističke orijentacije i savetnik porodice Rotšild, Walter Rathenau u časopisu WIENER PRESS od 24.12.1922. napisao je da »samo 300 ljudi koji se međusobno poznaju vladaju zapadnim svetom. A oni biraju svoje naslednike iz vlastitih porodica.« Šest meseci docnije, 24.06.1923. Walter Rathenau je ubijen.

Članovi Komiteta 300 potiču od stotinak plemićkih porodica koje su svoje bogatstvo stekle trgovinom opijumom u tzv. zlatnom trouglu koji je obuhvatao Vijetnam, Burmu i Tajland, a sada je u proizvodnji opijuma primat preuzeo tzv. zlatni polumesec koji čine Avganistan, Pakistan i Liban. Dok su talibani bili na vlasti u Avganistanu (1996-2001), a oni su se finansirali od proizvodnje opijuma, ukupna produkcija opijuma bila je 185 tona godišnje. Ali, nakon okupacije Avganistana od strane zapadnjačkih sila predvođenih Vašingtonom, proizvodnja opijuma u Avganistanu je višestruko porasla, i trenutno iznosi 6900 tona opijuma godišnje, što je 1900 tona više od tražnje. Zapitajte se zbog čega su vođeni ratovi u Vijetnamu i Avganistanu? Ne budi moron, već razmišljaj svojom glavom. Ako ne veruješ svojoj pameti, veruj ciframa.

Ciljevi Komiteta 300 jesu:
1. Uspostavljenje jedne svetske vlade koju će kontrolisati bankarska pseudoelita.
2. Uspostavljanje novog svetskog poretka sa jedinstvenom crkvom i monetarnim sistemom koji će kontrolisati bankarska pseudoelita.
3. Potpuno uništenje religija, a osobito hrišćanske vere. Postoje duboki psihološki i povesni razlozi zašto bankarska pseudoelita mrzi hrišćanstvo.
4. Potpuno uništenje nacionalnog identiteta.
5. Totalna kontrola svakog pojedinca upotrebom tehnika kontrole uma (projekat MK-ULTRA).
6. Legalizacija narkotika i pornografije.
7. Kontrola i indoktrinacija ljudi kroz stvaranje veštačkih kriza i kultova.
8. Podržavanje nadnacionalnih organizacija poput UN, MMF-a, Svetskog suda i tome slično.
9. Masovna depopulacija kroz bolesti stvorene u laboratoriji, GMO i ničim izazvanih ratova.
10. Izazivanje trećeg svetskog rata, jer bez globalnog rata ne može se ostvariti novi svetski poredak i totalna kontrola svih resursa planete i svih ljudi od strane bankarske pseudoelite.

Članovi Komiteta 300 su preuzeli luceferijanski kult svevidećeg oka, tj kult zmije iz drevnog Egipta i proširili ga svetom preko učenja iluminata i masona škotskog obreda. Onaj ko ima svu vlast na svetu počinje da umišlja da je bog bez Boga. To je arhetip moćnog maga ili vrača koji vlada prirodnim silama i saplemenicima. To je arhetip moći koji je Jung nazivao mana-ličnost. Reč je o identifikaciji Ja-svesti sa dominantnim arhetipom kolektivno nesvesnog koja vodi do disimilacije te svesti u nesvesnom. Sa dubinsko psihološke tačke gledišta, reč je o bolesti i to duševnoj bolesti. Otuda je jasno da zapadnjačkim svetom upravljaju duševno poremećene osobe. Njima nije mesto na vlasti, nego u duševnim bolnicama.
vivijen
vivijen
Moderator Foruma
Moderator Foruma

Zlatni Pehar Za Više Od 10.000 Poruka
Srbija

Grad : Zvezdan
Browser : Opera
Broj Postova : 13509
Broj Poena : 60146
Reputacija : 971
Datum upisa : 29.01.2010
Datum rođenja : 03.08.1953
Godine Starosti : 66
Pol : Ženski Zodijak : Lav Zmija

Zanimanje : slikanje, pisanje,primenjena umetnost
Raspoloženje : smireno
Uzrečica : ah
Knjiga/Pisac : orkanski visovi

Nazad na vrh Ići dole

Normalna Re: Treci svetski rat - poslednja vremena

Počalji od vivijen taj Sub 24 Apr - 23:36:46

TRILATERARNA KOMISIJA

Događalo se, ne tako retko, u istoriji ne samo malih nego i velikih zemalja, da političari koji su se našli na njihovom čelu nisu bili ličnosti koje su usmeravale političke i ekonomske tokove svoje zemlje, nego prenosne karike nevidljivih vlada; tako da je narod neminovno predstavljao objekat manipulacije. Nekadašnji visoki funkcioner CIA-e Džon Koleman o svojoj zemlji je rekao: „Mi nismo nezavisna nacija, niti ćemo to biti sve dok našom zemljom upravlja Trilateralna komisija“.

I Jugoslavija je bila suočena sa sličnim problemima, i to tri puta. Prvi put je to bilo 1918.g. kada su masoni aktivno potpomagali stvaranje Kraljevine SHS. Nekoliko godina kasnije u život Jugoslavije se uključila Kominterna, kada je na sastanku u Drezdenu 1924.g. usvojila plan o razaranju Jugoslavije koji je disciplinovano sprovodila KPJ. Treći i poslednji put u život Jugoslavije su se umešale čak tri organizacije: Savet za spoljne odnose, Bilderberg grupa i Trilateralna komisija. Delovanje ovih organizacija je za život Jugoslavije imalo fatalan ishod.

Kakve su to uopšte organizacije? Ko ih čini i čime se bave?

Savet za spoljne odnose je nastao 1919.g. u SAD kao privatna nevladina organizacija sa zadatkom da prati i predviđa međunarodne događaje. Članovi ove organizacije su krupni kapitalisti, bankari i industrijalci, naučnici i političari. Cilj ove organizacije je stvaranje svetske vlade pomoću koje bi upravljači mogli da kontrolišu sve privredne tokove na planeti i uvećaju svoju ekonomsku i političku moć. Savet ima veliki uticaj na politiku SAD. O tome svedoči i činjenica da svako ko želi da dostigne visok politički položaj u SAD mora da bude član Saveta. Svaki kandidat za državnog sekretara SAD prvo mora da predstavi svoj program pred Savetom, pa ako Savet taj program odobri, može da preuzme funkciju. Savet je stajao iza odluke SAD da uđu u Drugi svetski rat, ali i da upotrebe atomsku bombu i pobiju preko 200.000 civila u Hirošimi i Nagasakiju. Isto tako, Savet je često planirao javne i tajne operacije po svetu, uključujući i obaranje iranskog premijera Mosadika 1953.g. i gvatemalskog predsednika Arbensa 1954.g, ubistvo Patrisa Lumumbe 1960.g, obaranje čileanskog predsednika Aljendea 1973.g

Bilderberg grupa je organizacija koja povezuje elitističke krugove iz zemalja članica NATO i Švajcarske. Njeni članovi su bankari, političati, naučnici, lideri multinacionalnih kompanija, vlasnici medija, lideri partija i sindikata među kojima su najpoznatiji: španska kraljica Sofija, Edmund Rotšild, Dejvid Rokfeler, francuski državnik Valeri Žiskar D’Esten, bivši američki predsednik Bil Klinton, finansijer mnogobrojnih nevladinih organizacija u Srbiji – Džordž Soroš, jedan od razbijača Jugoslavije – lord Karington, stratezi novog svetskog poretka Henri Kisindžer i Zbignjev Bžežinski, kao i poznati socijaldemokrati Vili Brant i Ulf Palme. Osnivači ove organizacije su holandski princ Bernard (bio jedan od rukovodilaca nemačkog trusta I.G.Farben koji je bio motor Hitlerove ratne mašine i proizvođač gasa ciklon-b kojim su ubijani miloni ljudi u konc-logorima) i Jozef Ratinger poljski mason i jezuita (jedan od glavnih organizatora tzv. Pacovskih kanala kojim su nacisti posle rata bežali iz Evrope).

Ove dve organizacije su prethodnica Tilateralne komisije koja je stvorena 1972.g, sa namerom da u stvaranju svetske vlade okupi elitističke krugove iz triju najrazvijenijih regiona sveta: Severne Amerike, Evrope i Japana. Ključnu ulogu u formiranju ove organizacije je imala američka porodica Rokfeler, najmoćnija na svetu.

Trilateralna komisija je strateški centar koji povezuje elitističke krugove triju najrazvijenijih regiona sveta: Severne Amerike, Evrope i Japana, i u skladu sa tim je organizaciono podeljena na tri ogranka. Najveći broj članova (oko 90%) su već članovi Saveta za spoljne odnose i Bilderberg grupe. Ova organizacija kontroliše pedesetak banaka i stotinak najvećih multinacionalnih kompanija. Pored toga, ima veliki uticaj na univerzitete (Prinston, Harvard, Kolumbija) i pisane i elektronske medije.Postoje tri načina delovanja koje koristi TK. Prvi je postavljanje svojih članova na najviše državne funkcije, tako da neposredno može da utiče na donošenje najznačajnijih političkih odluka. Komisija je učinila sve da njen član Džimi Karter postane predsednik SAD. U ekipi najbližih Karterovih ljudi bili su provereni članovi TK: Sajrus Vens – državni sekretar, Harold Braun – sekretar za odbranu i Zbignjev Bžežinski – savetnik za nacionalnu bezbednost. Održavanje konferencija šefova država ili vlada članova TK je drugi način. Te konferencije se održavaju od 1975.g, i iz njih je proistekla još jedna elitistička organizacija najrazvijenijih zemalja sveta – Grupa 7. Treći način delovanja je korišćenje postojećih međunarodnih organizacija, pre svega UN i finansijskih organizacija kao što su MMF i Svetska banka. Komisija nastoji da UN stavi pod svoju kontrolu tako što na odgovorna mesta postavlja svoje ljude (Jasuši Akaši, Sadako Ogata). Drugi način je da utiče na glasanje tako što zemljama u razvoju nudi povoljne ekonomske aranžmane ako su poslušne, ili primenjuje razne metode pritisaka ako se opiru. Finansijske organizacije koje daju kredite su najbolji način da se neka zemlja učinu zavisnom od TK. Pošto države koje uzimaju kredite najčešće ne mogu da ih vrate, u zamenu za reprogramiranje dugova pristaju na političke ustupke ili prepuštaju svoje prirodne resurse.

Ciljevi TK su formulisani još pri osnivanju 1973.g, i prikazani su u dokumentu Iskaz i ciljevima (The Statement of Purposes) U prvom delu su opisani uslovi koji su vladali u svetu u vreme formiranja TK i teškoće sa kojima se suočavaju najrazvijenije zemlje. Naftni šok je opisan kao kataklizmički događaj za Zapad, zategnutost odnosa između SAD i Evrope, i između SAD i Japana je pretila da preraste u krizu sa nesagledivim posledicama. Zbog toga je zajednički zaključak da zajednički interesi najrazvijenijih kapitalističkih zemalja imperativno nalažu stvaranje jedne istinske zajednice učvršćivanjem odnosa između triju regiona. Drugi deo dokumenta je posvećen pravilima ponašanja zemalja u okviru TK i njihovih međusobnih odnosa. Podvučeno je da zemlje Trilaterale moraju da izbegavaju jednostrane akcije koje su nespojive sa njihovom međuzavisnošću. Ostvarenje krajnjeg cilja, a to je stvaranje svetske vlade, moguće je jedino kroz saradnju i zajedničke akcije zemalja triju najrazvijenijih regiona. Poslednji, treći deo govori o osmišljavanju akcija TK u sferama ekonomije, politike i bezbednosti. Osmišljavanje akcija podrazumeva rešavanje tekućih problema (npr. snabdevanje naftom) i pronalaženje dugoročnih rešenja zapitanja od globalnog značaja.

Trilateralna komisija ima i svoju ideologiju, a to je globalizam. Glavni ideolog TK Zbignjev Bžežinski je objasnio šta to znači. Razvijene zemlje sveta ulaze u novu fazu razvoja – tehnotronično društvo u kojem vodeće mesto imaju SAD kao pokretač tog razvoja. Tri najrazvijenija regiona treba da uspostave jedinstven sistem razmene informacija, obrazovanja, i jedinstveni fiskalni sistem. Jednom rečju treba težiti uspostavljanju jedinstvenog ekonomskog i društvenog sistema koji bi se nametnuo kao model svima ostalima na planeti. Ostvarenje ovih ideja je moguće kroz dva procesa, a to su globalizacija proizvodnje i globalizacija finansija. Ovo podrazumeva da dominantni način proizvodnje u celom svetu postaje liberalni kapitalizam, i da treba ukloniti apsolutno svaku prepreku za slobodno kretanje kapitala po čitavom svetu. Ovakvi procesi najviše odgovaraju moćnim multinacionalnim kompanijama koje su sposobne da gde god se pojave eliminišu konkurenciju. Multinacionalne kompanije raspolažu ogromnim kapitalom i najboljom tehnologijom tako da niko nije u stanju da im parira na tržištu. Za glavnog neprijatelja globalizma označene su nacionalne države koje nastoje da ostvaruju sopstvene inerese i da sačuvaju svoje prirodne resurse. Na taj način nacionalne države otežavaju stvaranje svetske vlade.

Svetska vlada nije mogla da bude stvorena sve dok je postojao Istočni blok kao ekonomski, vojni i političko-ideološki suparnik. Zbog toga je TK morala da razbijeIstočni blok, a glavni saveznik u tome joj je bio Vatikan. Savez koji su 1983.g. sklopili predsednik SAD Ronald Regan i papa Jovan Pavle II je bio usmeren ka rasturanju Istočnog bloka i nametanju modela liberalnog kapitalizma i demokratije socijalističkim zemljama Evrope.

Posebno mesto u planovima TK ima odnos prema Rusiji i Kini. U planu TK je prvo da opkoli Rusiju tako što će preuzeti kontrolu nad državama koje se graniče sa njom u regionima Istočne Evrope, Kavkaza i Centralne Azije. Drugi korak je podela Rusije na tri dela evropski, sibirski i dalekoistočni. Od jedne velike Rusije bile bi stvorene tri države nad kojima bi TK mogla lakše da uspostavi kontrolu. Odnos prema Kini je, međutim, potpuno drugačiji, pošto TK želi da veže Kinu za sebe. Razlozi za to su u privrednom rastu Kine od kojeg koristi imaju i strane kompanije pod kontrolom TK koje u nju ulažu. Sa druge strane, primena različitih strategija prema Kini i Rusiji mogu da umanje šanse povezivanja ovih zemalja i njihovo zajedničko suprotstavljanje stvaranju svetske vlade.

Trilateralna komisija ima i svoje planove za promenu koncepta globalne bezbednosti. Umesto dosadašnjeg koncepta UN koji podrazumeva zaštitu nezavisnosti i teritorijalnog integriteta država, TK želi uspostavljanje drugačijeg koncepta. Taj koncept podrazumeva zaštitu interesa krupnog kapitala i njegov slobodan pristup svim tržištima i prirodnim resursima. Da bi se ti interesi zaštitili biće angažovane vojne mašinerije SAD i NATO, pri čemu će stvarni razlozi uvek biti maskirani brigom za mir i ljudska prava kao i borbom protiv terorizma. Kada ne bude bilo moguće neposredno angažovanje zbog pritiska javnosti, posao će završiti neke od privatnih kompanija koje se bave specijalnim operacijama, kao što je MPRI (Military Professional Resources Inc.). Ova kompanija, za koju rade penzionisani viski oficiri američke vojske, učestvovala je u ratu na prostorima bivše SFRJ pripremajući hrvatsku vojsku za napad na Republiku Srpsku Krajinu 1995.g, a opremala je i obučavala vojsku bosanskih muslimana. U sklopu bezbednosnih planova TK je i širenje NATO na Istok i program Partnerstvo za mir (Partnership for Peace).

Bilans dosadašnje aktivnosti TK je krajnje negativan: masovno siromaštvo u najvećem delu sveta, etnički sukobi, širenje terorizma, razaranje država. U ovaj bilans treba dodati i razbijanje Jugoslavije i rat koji je zatim usledio. Razbijanje Jugoslavije nije posledica neke specijalne zavere protiv Srba, već jedna od faza u stvaranju svetske vlade. Jugoslavija je bila žrtva pogodbe između TK i Vatikana. Pogodba je podrazumevala da Vatikan neće ometati planove TK vezane za uspostavljanje kontrole nad zemljama globalnog Juga i da će podržavati napore TK za primenom modela liberalnog kapitalizma i demokratije u socijalističkim zemljama. Za uzvrat biće razbijena Jugoslavija, iz nje će biti izdvojeni katolički delovi nad kojima će Vatikan da uspostavi kontrolu. Takođe, TK se neće mešati u nastojanja Vatikana da širi uticaj katoličke crkve u Istočnoj Evropi. Trilateralnoj komisiji i Vatikanu je bio potreban neko na koga će da bude svaljena sva krivica za sve što se dogodilo na prostorima bivše SFRJ. Krivac je vrlo brzo pronađen – Srbi i njihovo rukovodstvo koje je prvo optuživano da želi da sačuva komunizam, pa da želi da stvori velikosrpsku državu agresijom na druge. Bilo je potrebno zamajavati javno mnjenje kako pravi razlozi rasturanja Jugoslavije ne bi bili otkriveni. Ono što se dogodilo sa Srbima trebalo je da posluži i kao primer za sve koji pokušaju da se opiru planovima TK u stvaranju svetske vlade pomoću koje će njeni članovi da šire moć na čitavoj planeti.
vivijen
vivijen
Moderator Foruma
Moderator Foruma

Zlatni Pehar Za Više Od 10.000 Poruka
Srbija

Grad : Zvezdan
Browser : Opera
Broj Postova : 13509
Broj Poena : 60146
Reputacija : 971
Datum upisa : 29.01.2010
Datum rođenja : 03.08.1953
Godine Starosti : 66
Pol : Ženski Zodijak : Lav Zmija

Zanimanje : slikanje, pisanje,primenjena umetnost
Raspoloženje : smireno
Uzrečica : ah
Knjiga/Pisac : orkanski visovi

Nazad na vrh Ići dole

Normalna Re: Treci svetski rat - poslednja vremena

Počalji od vivijen taj Sub 24 Apr - 23:44:14

RASPAD EVROPSKE UNIJE

KADA ekonomije podrhtavaju, vlade već oštre olovke za ostavke. Dok se panika širi širom kontinenta, talas nezadovoljstva preti da preraste u cunami. Države koje su do juče važile za ekonomske tigrove, danas ne mogu ni da izmere stopu nezaposlenosti, a nasilne masovne demonstracije (poput onih u Grčkoj i Francuskoj) prete većini evropskih zemalja.
Prema procenama američkih stručnjaka, čak 40 sadašnjih vlada u svetu moglo bi da završi mandat pre vremena! Među njima je i Srbija, koja sa ostalim državama u regionu spada u grupu zemalja sa visokim rizikom za smenu vladajuće garniture.
Ovonedeljne demonstracije širom Evrope samo su uvod u vrelo političko leto i još vreliju jesen. Jedan od glavnih slogana u protestima je "Odbijamo da budemo deca finansijske krize".
- Iza eksplozije krije se potisnuti očaj. Mnogi mladi ljudi žive sa saznanjem da nema budućnosti - objašnjava grčki profesor psihologije Fotini Kalikoglu.
Posle Islanda i Letonije, zbog ekonomske krize pala je i vlada u Češkoj i to za vreme predsedavanja EU. Mađarski premijer je podneo ostavku, a klimaju se i vladajuće garniture u Estoniji, Litvaniji, Grčkoj, Belgiji...
Ekonomska kriza u SAD zamenila je Al kaidu kao najveću pretnju nacionalnoj bezbednosti, evrozona je, prema nekim analitičarima, pred podelom, a integritetu Evropske unije preti propast, jer bogatiji Zapad svim silama želi da se odvoji od krhkih istočnih ekonomija.
Koliko će ekonomska kriza, koja se od oktobra 2007, iz "malog" unutrašnjeg američkog problema s hipotekama, kreditima i nekretninama pretvorila u propast globalnih razmera, uticati ne samo svetske ekonomske prilike, već i na političke sfere, dočarao je britanski analitički servis "Ekonomist intelidžens junit" (EIU), koji od 1946. objavljuje političko-ekonomske analize.
Na skali koju su napravili njihovi stručnjaci, države su podeljene na one sa veoma visokim, visokim, umerenim i malim rizikom za unutrašnje nemire i turbulencije usled ekonomske krize. Srbija se zajedno sa Crnom Gorom nalazi u grupi zemalja visokog rizika zajedno sa većinom istočnoevropskih država. Srbija
je najlošije prošla u nekoliko političkih kriterijuma povezanih sa ugroženošću od političkih nemira: nova i neiskusna država i birokratija, istorija nemira, režim koji nije ni puna demokratija, a ni autokratija (posebno pogodan za nemire), visok nivo nezadovoljstva stanovništva i nizak nivo poverenja u političke institucije.
Britanski istoričar Najl Ferguson nedavno je govorio o neizbežnom "dobu ustanaka". Proučavajući uzroke ustanaka u 20. veku, on je zaključio da su samo tri faktora omogućila manje ili više predvidivo vreme i mesto izbijanja sukoba: etnička dezintegracija, ekstremna ekonomska kriza i opadanje imperija. Sva tri faktora su prisutna i danas.
Duže trajanje krize samo će produbiti jaz među najodgovornijim partijama za sudbinu države, ekonomije i demokratskih institucija i ojačati politički ekstremizam i građanske podele.
Kriza dovodi u pitanje i opstanak EU, tvrdi Džerald Salente, ugledni američki analitičar, koji je predvideo pad berze 1987, raspad Sovjetskog Saveza 1990, azijsku krizu 1997, pad ruske privrede 1998. godine.
- Još pre uvođenja evra, prognozirao sam njegovo propadanje, ali i neodrživost trenutnog društveno-političkog uređenja u Evropi. Scenario raspada Evropske unije je veoma jednostavan. Dovoljno je da samo jedan nacionalni populista u nekoj od zemalja članica, postane uveren da je rešenje za krizu izlazak iz EU. Na primer, Silvio Berluskoni je to već najavio, s pretnjom istupanja iz Šengena zbog brojnih imigranata - konkretan je Selente.
Britanski "Gardijan" napominje da kriza u Evropi ima tri prstena, evrozonu, istočne članice EU i zemlje izvan EU (kao primer je navedena Ukrajina), dok "Indipendent" upozorava da bi domino efekat sloma ekonomija zemalja istočne Evrope mogao vratiti te države nazad pod okrilje Rusije. To bi prema "Indipendentu" značilo gubitak svih geopolitičkih dobitaka za EU od pada takozvane gvozdene zavese.

SRBIJA U PRAVOSLAVNOJ UNIJI
DO 2020. godine, Evropska unija će se raspasti, a države Starog kontinenta podeliti u tri regionalne unije! Ovo je projekcija američke obaveštajne službe CIA, koja je nedavno objavljena.
CIA u svojoj projekciji deli Evropu na tri dela. Zapadni blok bi činile Nemačka, Francuska, Velika Britanija, Irska, Austrija, Italija, Španija, zemlje Beneluksa, Skandinavije. Druga unija nazvana je "Nova Evropa" i u nju spadaju Estonija, Letonija, Češka, Slovačka i Hrvatska i Slovenija na jugu. Ovaj srednji deo Starog kontinenta praktično bi predstavljao "katoličku istočnu Evropu", koja bi preko Hrvatske i Slovenije imala i izlaz na Mediteran. Treća, odnosno istočna Evropa, već je dobila naziv Pravoslavna unija! Prema projekciji CIA, u istočnom delu Evrope gospodariće Rusija, a pored nje, uniju će još sačinjavati Ukrajina, Belorusija, Gruzija, Moldavija, Rumunija, Bugarska, Grčka, Makedonija, ali i Srbija, Crna Gora, Albanija i Bosna i Hercegovina!
Kada je Bosna i Hercegovina u pitanju, postojanje Republike Srpske odneće prevagu za pripajanje Pravoslavnoj uniji.
vivijen
vivijen
Moderator Foruma
Moderator Foruma

Zlatni Pehar Za Više Od 10.000 Poruka
Srbija

Grad : Zvezdan
Browser : Opera
Broj Postova : 13509
Broj Poena : 60146
Reputacija : 971
Datum upisa : 29.01.2010
Datum rođenja : 03.08.1953
Godine Starosti : 66
Pol : Ženski Zodijak : Lav Zmija

Zanimanje : slikanje, pisanje,primenjena umetnost
Raspoloženje : smireno
Uzrečica : ah
Knjiga/Pisac : orkanski visovi

Nazad na vrh Ići dole

Normalna Re: Treci svetski rat - poslednja vremena

Počalji od vivijen taj Sub 24 Apr - 23:49:20

Aleks Džons – Mračne tajne u klubu Bohemian – Alex Jones – Dark Secrets Inside Bohemian Grove

Svedočanstvo Arizone Vilder o učešću mnogih poznatih ličnosti u satanizam je već izvesno vreme u žiži javnosti.
Kako sama kaže, od rane mladosti je i ona bila pripremana da postane boginja majka, tj. da izvodi žrtvene rituale kao velika sveštenica za najviše stepene globalnog satanskog bratstva i to kao jedna od tri žene na svetu posvećene u taj visoki stepen.

Njeno svedočenje o učesnicima rituala žrtvovanja obuhvata sledeće ličnosti i porodice: Habsburzi, Rotšildi, članovi britanske kraljevske porodice, Rupert Mardok, Džordž Buš i sinovi, Henri Kisindžer, Bil i Hilari Klinton, Ronald i Nensi Regan, Njut Gringrič, Džerald Ford i Bob Houp.

Infiltracijom 2000. među članove Kluba Bohemian, Aleks Džons i Majk Henson napravili su ekskluzivne snimke jednog od rituala, potvrdivši tako navode Arizone Vilder.

Snimljeno je ceremonijalno spaljivanje „mračnih briga“, a sveštenici su obučeni u crvene mantije kao keltski druidi. Sveštenici u toku obreda nose upaljene baklje i pevaju pesme Velikoj sovi koja je i simbol kluba. U toku službe sa jezera u sklopu kompleksa, prilazi barka na kojoj se nalaze simbolička tela „mračnih briga“. Međutim postoje indicije, da se ne radi uvek o simboličkim telima, već da se žrtvuju pravi ljudi. Po dolasku barke, vrhovni sveštenik započinje obredni čin spaljivanja, pri čemu se prisutni članovi oslobađaju svih svoji zemaljskih problema.

„Bohemijanski Klub ima oko 2500 članova, čiji se identitet čuva u tajnosti, ali se zna da članovi mogu biti samo super bogati, oni koji su povezani krvnom linijom sa nekom od porodica koje su vlasnici najvećih korporacija ili visoki zvaničnici vlade. Takođe među članovima kluba ima holivdskih filmskih zvezda, brodvejskih producenata, poznatih muzičara, slikara, pisaca, poeta i raznih umetnika.

Svoja tajna okupljanja organizuju u Crvenoj šumi (Redwood) u blizini San Franciska, i to tokom meseca jula. Ovaj mesec nije odabran slučajno, pošto je on u paganskoj mitologiji posvećen „Crnobogu“, kojem članovi Bohemijanskog Kluba odaju počast i služe obredne rituale. Svaki od paganskih bogova., pored javnog i otvorenog obožavanja, doživljavao je i tajno obožavanje, koje su mogli da upražnjavaju samo odabrani, putem pripremnih ceremonija zvanih inicijacije. Ta tajna obožavanja nazvana su misterijama.“ Bohemijanci su nastavljači služenja tih tajnih ceremonija, koja u stvari ne predstavljaju ništa drugo sem odavanja počasti Satani.

Tokom vikenda održavaju se radni sastanci, kada kamp posećuju visoki zvaničnici i specijalni gosti, meću kojima su predsednik „Svetske banke“, direktor „Međunarodnog monetarnog fonda“, bivši, sadašnji, a i budući američki predsednici, direktori FBI i CIA, kao i vlasnici i predstavnici najmoćnijih svetskih kompanija. Na tim sastancima, pripremaju se planovi rada „Kluba“, a sve u cilju stvaranja „Novog svetskog poretka“, odnosno jedne svetske vlade na čijem će čelu biti njihovo božanstvo Satana.

Britanska kraljica Elizabeta je 1983. godine pokazala svoju odanost Klubu priređivanjem paganske plesne ceremonije, koja je bila neverovatno skupa, i na čijoj su se bini nalazile egipatske piramide i vavilonska obeležja, ali kraljica nije ispunila uslov da postane član. Za one koji se pitaju zašto, od osnivanja Kluba 1873, nijedan član nije bio žena.

Prvi put nešto više o postojanju ovog Kluba progovorili su novinari, koji su uspeli 1982. godine da dođu do mape sa preciznim lokacijama kampova u šumi, koja je površine oko 2700 hektara, ali za njih su dešavanja u kampu ostala tajna, ili se o njima samo nagađalo. Međutim i ta misterija je razrešena od novinara pomenutih na početku priče, Aleksa Džonsa i Majka Hensona, koji su uspeli da javnosti prikažu o kakvoj vrsti obreda se radi i šta se sve događa unutar kampa.

Članovi Boemskog Bratstva imaju svoje sveštenike, koji obavljaju prastare antičke misterije Vavilona, Rima i Grčke. Bogovi kojima se mole su Moloh, Ištar (Astarta), Mitra, Apolon.

Imena koja su nam poznata od članova kluba su Vilijam Hauard Taft (William Howard Taft), Kelvin Kulidž (Calvin Coolidge), Herbert Huver (Herbert Hoover), Dvajt Ajzenhauer (Dwight Eisenhower), Ričard Nikson (Richard Nixon), Džerald Ford (Gerald Ford), Ronald Regan (Ronald Regan), Džordž Buš stariji i mlađi (George Bush sr. and jr.), kao i članovi Bušove administracije Kolin Pauel (Collin Powell), Bil i Hilari Klinton (Bill and Hillary Clinton), bivši guverner Kalifornije Pet Vilson (Pete Wilson), sadašnji guverner Kalifornije Arnold Švarceneger (Arnold Schwartzeneger), gradonačelnici San Franciska, Los Anđelesa i svih većih gradova. Zatim, astronauti (Wally Schira) i (Frank Borman), bivši direktori FBI i CIA, Džordž Šulc, Henri Kisindžer, internacionalni bankari, glave velikih naftnih kompanija (ARCO, Mobil, Pennzoil, Texaco).

Po svedočenju nekih žrtava, u orgijama učestvuju prostitutke, homoseksualci pa čak i mala deca koja neretko završavaju kao krvne žrtve u satanističkim obredima „Bohemijanaca“.

Kamp je sada totalno zatvoren za javnost, čuvan helikopterima, privatnim bezbedonosnim jedinicama, vojnom gardom, tako da je sada nemoguće videti šta se dešava u „bratstvu“.
vivijen
vivijen
Moderator Foruma
Moderator Foruma

Zlatni Pehar Za Više Od 10.000 Poruka
Srbija

Grad : Zvezdan
Browser : Opera
Broj Postova : 13509
Broj Poena : 60146
Reputacija : 971
Datum upisa : 29.01.2010
Datum rođenja : 03.08.1953
Godine Starosti : 66
Pol : Ženski Zodijak : Lav Zmija

Zanimanje : slikanje, pisanje,primenjena umetnost
Raspoloženje : smireno
Uzrečica : ah
Knjiga/Pisac : orkanski visovi

Nazad na vrh Ići dole

Normalna Re: Treci svetski rat - poslednja vremena

Počalji od vivijen taj Sub 24 Apr - 23:55:08

BARAK OBAMA PION „VELIKOG BRATA“
Piše: prof. dr Svetozar Radišić.
Pogledajte sajt dr Radišića: [You must be registered and logged in to see this link.]

SAMOURUŠAVANJE AMERIČKE IMPERIJE PREDVIDELI SU I NjIHOVI STRATEZI KAO GLAVNU OPASNOST 21. VEKA, ALI NISU OČEKIVALI DA ĆE KRAJ ILUZIJA NASTATI TAKO RANO.

Mihail Leonidovič Hazin, do 1998. godine zamenik načelnika Ekonomske uprave predsednika Rusije, je u knjizi Sumrak dolarske imperije – Pax Americana na izmaku, objavljenoj 2003. godine, nagovestio je da se Sjedinjenim Državama „crno piše“, zbog ostvarivanja novih projekata „velikog brata“. Američka berza hartijama od vrednosti isisala je resurse celog sveta. Stimulisanjem tražnje, razvojem novih tehnologija i povećavanjem kapaciteta za proizvodnju i usluge, uz pomoć emisije novca, srušen je Sovjetski Savez, zajedno sa ČSSR i SFRJ, ali su uzgred nestali resursi budućih naraštaja.
Američka privreda je, zbog stimulisanja tražnje umesto proizvodnje, rasla brzinom od dva do četiri odsto godišnje, a dugovi, istovremeno, brzinom od osam do deset odsto godišnje. Rastao je standard američkih građana, a slabila sve dužnija država. Lažne dolare štampali su u SAD, ali i u Kini, Jermeniji i drugim državama, gde je tehnologija omogućavala da se originali ne razlikuju od falsifikata. Kažu „krčag ide na vodu, dok se ne razbije“. Došlo je vreme za naplatu dugova. Sjedinjene Države su počele da liče na Titovu Jugoslaviju. Vraćanje dugova uslovljava smanjenje proizvodnih i uslužnih kapaciteta, koje će biti od 25 do 50 odsto postojećih, a to će izazvati drastični pad standarda – najmanje 50 odsto. Takav pad standarda automatski donosi strmoglavi rast nezaposlenosti, snažnu depresiju, opterećenje socijalnog budžeta i napetosti u zaduženom društvu.
Automobil će u SAD postati raskoš, a glad će se širiti bez obzira na granice. U svetu se do sada nikada nije dogodilo da toliki pad standarda ne izazove krah društvenopolitičkog sistema. Najobjektivnijom finansijskom krizom u istoriji, jer sve je više ljudi a sve manje resursa, biće prvi put ozbiljno pogođena i jezuitska Rimokatolička crkva i njene finansije. Verovatno će svet posmatrati spasavanje banaka smeštenih u obe Amerike, posebno Centralne američke banke, koja je papskim dekretom (tzv. bulom) iz 1493. godine postala vlasništvo crkve.
Verovatno će američke vlasti nastaviti da izmišljaju nove terorističke napade ne bi li skrenule pažnju s uzroka – da narod ne posumnja u sposobnost administracije. U sumornim vremenima SAD su krize rešavale najavom pretnji. Učinili su to kada su od Španije oteli Kubu i Filipine, dopuštanjem napada na Perl Harbur u Drugom svetskom ratu, iskonstruisanim razlozima za invaziju na Vijetnam, Haiti, SRJ, Avganistan, Irak... Nuklearno su napali Japan, a zamalo i Kinu. Vodili su dugotrajni rat razbijanjem Koreje. Izmišljanje opasnosti i pretnji je borilačka „specijalka“ SAD, a njihove strategije, poput „Zajedničke vizije 2010“, prepune su potencijalnih neprijatelja i „osovina zla“. Svaki od američkih ratova počinjao je, prema tvrdnjama Skota Peka u knjizi „Ljudi laži“, podmetanjima i namernim žrtvovanjima sopstvenih i napadnutih građana. Budući da je to znao, nije čudno što je Mihail Hazin, na forumu sajta časopisa Ekspert, 10. septembra 2001. predvideo da će administracija SAD organizovati protiv svojih građana teroristički akt i podmetnuti ga Osama bin Ladenu.

NEŠTO NIJE U REDU SA SJEDINjENIM DRŽAVAMA
U pokušaju da „spase“ kvazidemokratski američki sistem u rasulu, satanistički nastrojeni „veliki brat“ je na 56. sednici grupe Bilderberg izabrao Baraka Huseina Obamu, za žrtvu koja će na svojim plećima nositi krst očekivanih svetskih ekonomsko-političko-vojnih stradanja. Ta „izborna“ sednica održana je od 5. do 8. juna 2008. godine, a građani SAD su bili uvereni da su izabrali svog predsednika 4. novembra iste godine. Reč je o igri u kojoj je glavna ličnost (ob)lik bez presedana u američkoj istoriji, bez korena u američkom establišmentu. Već je svima jasno da Obamina administracija neće izdržati ceo mandat, jer mora da povuče niz bolnih, radikalnih i nepopularnih poteza. Zato znalci poput Dejana Lučića često pominju reč atentat. Sve je jasno: Obama će povući drastične poteze potrebne „velikom bratu“, biće paravan za perfidne planove globalne oligarhije, a rulja, kojoj će on umišljeno i iskreno obećavati promene, biće će primorana da ga posle neuspeha naprosto najuri, ili učini nešto slično.
Sve će se svaliti na Baraka Obamu. Zbog krize izazvane u SAD i sveopšte nezaposlenosti formiraće se bande najokorelijih kriminalaca koje će pljačkati bogataše i otimati njih i članove njihovih porodica, radi velikih otkupa. Izgledaće sve kao u holivudskim filmovima, koje je „veliki brat“ preko Instituta Tejvistok uputio u svet pedesetih godina prošlog veka, pripremajući javnost za prihvatanje savršenog zla. Tek tada će svima biti „jasno“ da je „veliki brat“ bio u pravu kada je najavio eru terorizma.
Johanan Ramati, iz jerusalimskog instituta za odbranu Zapada, objavio je da je ponašanje Sjedinjenih Američkih Država, u vreme izgradnje tzv. novog svetskog poretka, uslovilo situaciju da najveća svetska sila sada „ima malo neprijatelja, mnogo neprijatnih partnera koji traže prilike ne bi li poravnali račune, nema pravih prijatelja a ima opasne iluzije”. Zato nije čudno što se sve više ljudi, u vreme srljanja ponizne srpske administracije u naručje jedine preostale supersile prepune srbomrzaca (Medlin Olbrajt, Ričard Holbruk, Hilari Klinton...) i papskih vavilonaca iz Evropske komisije, sve češće pitaju zašto stanovnici sveta mrze Ameriku i hoće li ona uspeti da odoli sve očiglednijim iskušenjima koje je sama izazvala.
Uostalom, Endrju Maršal, načelnik Odeljenja za procenu mreže, koga smatraju jezgrom svih američkih mozgova, rekao je: „Ne treba biti previše siguran da će Amerika svoje mesto na najvišoj tehnološkoj lestvici i globalnu dominaciju zadržati i u 21. veku. Moguće je da će se 'potopiti'”. Rekao je to pre dvadeset godina. Inače, čuveni savetnik Pentagona bio je krajem februara 2004. godine inicijator čuvenog izveštaja o predstojećoj planetarnoj ekološkoj i klimatskoj katastrofi. U tom izveštaju, prema pisanju „Obzervera” predviđeno je globalno ljudsko samouništenje do 2050. godine izazvano krčenjem šuma, povećanjem nivoa mora, sukobima zbog vode i hrane itd.
Da nešto nije uredu s Sjedinjenim Državama prozirno pokazuje ishitren i usplahiren primer zalaganja „diplomata” SAD za nezavisnost Kosova i Metohije. Oni uporno govore „sad ili nikad”, kratkovido i neumno zaboravljajući vreme i prostor. Moralno su pali do mere da je prepoznata i razolićena njihova sprega s albanskom mafijom, da su službenici „velikog brata” nepovratno skinuli masku s lica, da Kosovo i Metohija postaju mistični, kao da se tamo čuvaju svi dragulji sveta, ili da od „Bonstila zavisi opstanak SAD“. Stiglo se do toga, da vašingtonske diplomate na tom mestu odbacaju svoj ugled i razotkrivaju skromno obrazovanje.
Na primeru politike prema Kosovu i Metohiji pokazuje se da je obrazovni sistem Zapada sumnjive vrednosti, jer njihove diplomate ne znaju matematiku, fiziku, biologiju, istoriju i logiku, niti ih isteresuje istina. Da znaju geografiju ne bi dopustili Euleksu misiju na mestu bifurkacije reka u tri morska sliva, jer voda koja pamti će biti glavni resurs budućnosti. Da znaju fiziku znali bi šta je sila i smer, i ko je koga napao na Balkanu. Da znaju metematiku znali bi odnose snaga i ne bi se hvalili kako su se žestoko (sa pristojne distance) obračunali sa nepokornim Srbima. Mogli su, u korist svoje izvesnije budućnosti, da pogledaju raspoložive podatke iz svoje Nacionalne biblioteke i arhiva i da zaključe šta to čine Srbima i Balkanu. Jedino što je očevidno, SAD su želele antisrpski rat i žele balkansku krizu, što samo potvrđuje da žive od ratova, ali za konačnu pobedu nije dovoljno što je administracija iz Bele kuće laž razvila do savršenstva. Laž je postala toliko unosna da su građani SAD, uprkos vrhunskoj medijskoj tehnologiji, među najneinformisanijim ljudima na planeti. Sada bi „veliki brat“ trebalo da stvori organizaciju koja će izračunati kada će im se vratiti „bumerang kosmičkog bola” i kojom žestinom će udariti u već uzdrmane i nesrećne građane Sjedinjenih Država i Velike Britanije.

SAD – INSTRUMENT „VELIKOG BRATA“
Čini se da Amerikanci treba da shvate da antiamerikanizam nije začet u glavama radikalnih islamista, srpskih patriota i evropskih levičarskih intelektualaca. On je postao sistem većine, nastao na shvatanju da je, iza paravana demokratije, na Dalekom i još pomalo divljem zapadu, legalizovana opšta pljačka. Tako da nije jasno ko i na osnovu kojih kvaliteta ima prirodno pravo na ogroman imetak. U Njujorku posvojeni bog Mamon, prerušen u „velikog brata”, vlada svetom pomoću lažnog „mister dolara”. Mamonizam čini sve da poništi najjače ljudsko oružje misli i emocije. Problem je što o tome Amerikanci ne brinu – njihov pljačkom stečeni imetak vredniji je od života svih prostalih ljudi.
Informativna mašinerija ugravirala je laž u Amerikance formulama: „Mi smo za slobodu – oni je mrze”; „Mi smo bogati – oni su zavidni”; „Njih vređa naša moć”. Ne pada im na pamet da posumnjaju da svoje vladare spremne da ih žrtvuju za izmišljene „vitalne interese”, samo da bi oplodili, oplodili, oplodili, i opet oplodili, bilo kako stečeni kapital. Sve navedeno objavio je Farid Zakarija u „Njuzviku” u napisu „Islam i zapad – koreni besa”.
Iako je više dokaza da su u inžinjerijskom urušavanju „njujorških bliznakinja” saučestvovali CIA, FBI i NSA, da se niko nije povredio od poznatijih i važnijih lica, da su odgađani vojni letovi, da su na rušenju zgrada u SAD zaradile avio-kompanije i da su u to vreme Amerikanci plaćali oporavak Osama bin Ladena, istoričar Pol Džonson je zaključio da se sve to dogodilo „jer je islam netolerantan“. Tako je još jedan kvaziintelektualac, sluga, upao u masonsku priču staru dve stotine godina i potvrdio da Bela kuća izuzetno dobro zna, zašto svojom demokratijom reformiše najveću islamsku zemlju – Indoneziju. Još bolje zna zbog čega je „negovala” talibane u Avganistanu i tamilske tigrove na Cejlonu, zašto je postavila svoje ljude u Pakistanu, Bangladešu, na Haitima, u Avganistanu, Iraku, Srbiji, Crnoj Gori... na čelna mesta. Otkud to da je avionima i raketama Vašington branio islam u Bosni i Hercegovini i na Kosovu i Metohiji od Srba?
Mada Vašington nije izustio nijednu ružnu reč o islamu, očevidno je da je uz pomoć Amerikanaca izazvani građanski rat u Iraku najbolji način da se islam samouništi. Problem je što još u Iranu nema dovoljno medijskih snaga da se na sličan način stvore dva suprotstavljena tabora. Američki istoričar Bernard Luis u knjizi Šta je pošlo naopako? priznao je da su hrišćani i Jevreji živeli mirno pod muslimanskom upravom, sve dok „divlji zapad” nije nametnuo svoju životnu filosofiju.
Čini se da Amerikanci sve manje imaju šanse da se izvuku iz mora laži kojim ih je okružila njihova administracija. Sada je glavni hit terorizam. Novinari su toliko onesvešćeni da uzroke svetskih sukoba traže oko Irana i podrške SAD mudžahedinima u ratu protiv Sovjeta. Imaju problem kako da objasne da u napadu na „bliznakinje” nije bio nijedan Iranac (a Iranci su krivi za sve), a nikako da nađu Srbe koji se bore izvan svojih teritorija. Izgleda da ih napadaju oni koji ih najviše vole – „prijatelji iz Saudijske Arabije”. Uostalom, Amerikancima odavno ništa nije jasno, ali im je to sve manje važno. Istina je ono što kažu njihovi „naftaši” i fantomska finansijska oligarhija.
Obavešteni Amerikanci znaju da je naftaš, podpredsednik, Dik Čejni zloupotrebljavao operacije „ispiranja mozgova” i učestvovao u stvaranju seksualnih robinja, da je Medlin Olbrajt birala za svoju noćnu zabavu mlade „lezbejke” i da su oba Džordža Buša članovi satanističkog reda „Lobanja”, ali to je u njihovom vrednosnom sistemu izgubilo svaku moralnu bitnost i značaj. Moguće je da je nedostatak morala razlog što ne razumeju mržnju drugih koja ih u poslednje vreme steže poput hobotnice.
Problem je u tome što niko ne prepoznaje prste „velikog brata” (finansijskih magnata), te se sva srdžba usmerava ka najzaduženijim na svetu i sve nevinijim Sjedinjenim Državama, čiji su preplašeni građani samo instrumenti u rukama pohlepnih megakapitalista – naftaša.
URUŠAVANjE GLOBALIZMA
Antiamerička osećanja, koje, sada, u „imperiji uma“, uspešno kreira „veliki brat“, postaju hit 21. veka, iako je tinjao od formiranja Sjedinjenih Država. U Francuskoj to raspoloženje dominira od francuske revolucije. Osvajanje okeana izazvalo je samo pojačalo neizmenjenu podozrivost. U Latinskoj Americi negativna osećanja izražena prema SAD imaju korene još iz vremena Teksaške revolucije iz 19. veka. Latinoamerikanci nisu zaboravili meksičko-američki i špansko-američki rat i podrške diktatorima poput Pinočea i Somoze, a posebno brojne vojne intervencije. Zato nije čudno što je Ugo Čavez zvao Džordža Buša Juniora „mister opasni”.
Pred svetom je novi hladni rat, a možda i svetski rat, ubijanje miliona ljudi uz primenu najnovijih tehnologija. U tim uslovima, teško je odrediti šta više tišti Sjedinjene Države. Unutar njih nestaju Amerikanci u procesu islamizacije, afrikanizacije i hispanolatinizacije. Barak Obama je samo potvrda urušavanja sistema, zbog „američkog sna“. Unutrašnji bezbednosni sistem je i sada prazan i nepopravljiv, a njegove probleme širi kvazidemokratija. Ekonomska moć zasnovana je na izazivanju kriza i ratovima, a svet se već osvestio i priprema se za konačnu samoodbranu.
S druge strane, američka tehnologija će Sjedinjenim Državama doći glave, jer su je stvorili „kupljeni mozgovi” i ne postoji način da se ne proširi van granica „Silikonske doline”. Naspram „kupljenih mozgova“ postrojavaju se i prestrojavaju „indigo deca“ i „kristalna deca“, koja nemaju osećaj za autoritete i organizaciona „klatna“. Prvi put je ugrožena i pronicljivost sledbenika Rotšilda. Oni su iz svih svetskih kriza izlazili još imućniji. Kada su barona Dejvida de Rotšilda pitali kako to uspevaju, odgovorio je lakonski: „Može se reći da mi imamo više pronicljivosti od drugih“.
Svaki sledeći napredak, posebno u eri nanotehnologije, otvara nove mogućnosti za nestanak i kraj američke imperije. Dovoljno za nestanak tamo stvorene imperije „velikog brata“ je da se neko umno moćan, i povrh toga značajan, otme njegovom uticaju. Nemoguće je sve savršeno precizno nadzirati kontrolom ljudi i kontrolom uma.
Ramati je bio u pravu. Sjedinjene Države nemaju mnogo javnih neprijatelja, zbog straha od njihove očevidne moći. Partneri su im na uzici i čekaju prvi momenat za oslobađanje. Prijatelji su im samo službenici, podanici i sluge „velikog brata”, koji će im okrenuti leđa čim se nagovesti prva promena i pad američke moći. Već je svima jasno da će „veliki brat“ pokušati da o(p)stane sa svojim imetkom potpuno bezbedan, osnivanjem „svetske vlade“, navodnom finansijskom reformom, investiranjem u Indiju i skrivanjem na najbezbednijim mestima – u Indiji, ili Kini. Međutim, bezbedna mesta, uprkos gradnji podzemnih gradova, tunela i bunkera, a sa njima i tajne, više ne postoje.
Iluzija da se može vladati svetom njegovim uništavanjem i samouništavanjem ravna je ludilu, proisteklom iz tragova „apsolutnog zla“. Ali, najveći problem „velikog brata“ je što je korišćenjem SAD, Evropske unije i NATO-a kao instrumenata trebalo da preotme preostale planetarne resurse. Za takvu misiju SAD i Velika Britanija više nemaju dovoljno snage, a vreme neumitno ističe kao u peščanom satu. Zato je Srbija jezuitskim žrecima kriva, jer je „kupila vreme” za Istok i skinula masku „velikom bratu”. Otimanje Kosova i Metohije „pod hitno”, kao i drugih srpskih prostora, samo je sitna pakost sujetne kvazidemokratije u agoniji, zbog sve očevidnijeg i bolnijeg nestajanja.
To da je mozak organizacije sveta oboleo, pokazuje i ponašanje Baraka Obame, koji je već napravio nekoliko političkih gafova, pokazujući da je nespreman za očekivane umne poteze. Izjavama upućenim Kubancima, predsedniku Venecuele, Avganistancima, Rusiji, ratnim zarobljenicima, antiamerikanistima, i američkim građanima, samo potvrđuje svoju zbunjenost. Za SAD je, svakako, bolji mogući delimičan uspeh, nego skupi neuspeh u težnji ka nemogućnom, pod kontrolom sve neuspešnijih finansijskih magnata.

JFK - isecak iz filma Zeitgeist
vivijen
vivijen
Moderator Foruma
Moderator Foruma

Zlatni Pehar Za Više Od 10.000 Poruka
Srbija

Grad : Zvezdan
Browser : Opera
Broj Postova : 13509
Broj Poena : 60146
Reputacija : 971
Datum upisa : 29.01.2010
Datum rođenja : 03.08.1953
Godine Starosti : 66
Pol : Ženski Zodijak : Lav Zmija

Zanimanje : slikanje, pisanje,primenjena umetnost
Raspoloženje : smireno
Uzrečica : ah
Knjiga/Pisac : orkanski visovi

Nazad na vrh Ići dole

Normalna Re: Treci svetski rat - poslednja vremena

Počalji od vivijen taj Ned 25 Apr - 0:42:37

Mi nećemo više da zavisimo od mišljenja javnosti ili nepostojećih autoriteta kada se radi o stvarima koje su nepoznate ili čudne. Mi moramo polako sami da postajemo eksperti u ovladavanju znanjima koja pripadaju budućnosti.

Wilhelm Reich (1897 - 1957)Vilhelm Rajh, slavni austrijski psihijatar i psihoanalitičar jevrejskog porekla, doživeo je da mu knjige budu spaljivane i od strane nacista u Hitlerovoj Nemačkoj, ali i od strane Agencije za hranu i lekove (FDA) u Sjedinjenim državama. Agencija za hranu i lekove je uništila spaljivanjem ne samo šest tona Rajhovih knjiga, časopisa i spisa, već i sve Rajhove orgonske akumulatore pronađene u njegovoj laboratoriji u Rengliju, u državi Mejn. Vilhelm Rajh je optužen i osuđen, njegov rad je uništen, a on sam je praktički ubijen u zatočeništvu, u zatvoru u Luisburgu u Pensilvaniji. Zbog čega? Rajh je u svojim knjigama Bionski eksperimenti i Biopatija kancera postavio nove temelje mikrobiologije; svojim orgonskim akumulatorima uspešno je lečio čak i pacijente obolele od kancera; a napravio je i automobil na orgonski pogon. Time se zamerio farmaceutskoj industriji koja finansira i kontroliše Agenciju za hranu i lekove. Svaka ideja o besplatnom lečenju, samo-lečenju i besplatnoj energiji morala je biti uništena, budući da bankarska pseudoelita ne može porobiti svet bez kontrole energije. Otuda energija u vrlom novom svetu ne može nikada biti slobodna, već uvek kontrolisana i preskupa. Takav sistem se naziva totalitarnim, jer je demokratija samo njegova fasada, budući da stvarnu vlast i jedinu kontrolu imaju oni koji finansiraju i stranke na vlasti, ali i one u opoziciji. Sjedinjenim državama vladaju uvek isti ljudi, uski krug porodica koji su vlasnici središnje američke banke, Federalnih rezervi. I zato, poslušajmo znamenitog keltskog pesnika Džona Dana i budimo nešto više od čoveka, jer ćemo u protivnom biti manji od mrava. Recimo NE tiraniji bankarske pseudoelite i novom svetskom poretku, recimo NE demokratskom totalitarizmu kao novom fašizmu
vivijen
vivijen
Moderator Foruma
Moderator Foruma

Zlatni Pehar Za Više Od 10.000 Poruka
Srbija

Grad : Zvezdan
Browser : Opera
Broj Postova : 13509
Broj Poena : 60146
Reputacija : 971
Datum upisa : 29.01.2010
Datum rođenja : 03.08.1953
Godine Starosti : 66
Pol : Ženski Zodijak : Lav Zmija

Zanimanje : slikanje, pisanje,primenjena umetnost
Raspoloženje : smireno
Uzrečica : ah
Knjiga/Pisac : orkanski visovi

Nazad na vrh Ići dole

Normalna Re: Treci svetski rat - poslednja vremena

Počalji od vivijen taj Ned 30 Maj - 15:19:16

У Русији су као могућег „сина погибли“ препознали америчког уличног мађионичара Дејвида Блејна, који је током година изводио различите илузионистичке представе, које са могу довести у везу са догађајима из Христовог живота (http://voliaboga.narod.ru/glavnoe.htm (http://voliaboga.narod.ru/glavnoe.htm)). Постоје многи видео клипови и текстови у којима се као могући кандидати за антихриста наводе Обама, Ахмадинеџад, принц Чарлс и принц Вилијам. Овај последњи се годином свога рођења (1982.) највише уклапа у сатницу НСП. Он ће 2012. године имати тачно 30 година, колико је имао и Христос када је почео јавно да проповеда. Познато је, наиме, да ће „син безакоња“ у много чему подражавати Богочовека Христа. У виђењу током Часног поста 1917. године, у кијевском Покровском манастиру, искушеница Олга је видела антихриста, који је био „веома леп човек, без браде и бркова“, одевен у црвени царски плашт, старости око 28 година (http://www.manastir-lepavina.htnet.hr/v (http://www.manastir-lepavina.htnet.hr/v) ... eolge.html). Принц Вилијам је своју харизматичност наследио од своје мајке, принцезе Дијане.

Извори за упознавање са мрачним, окултним детаљима порекла и живота чланова британске краљевске куће јесу сајт Bloodline (Крвна лоза; [You must be registered and logged in to see this link.] (http://www.grailcode.net/)) и интервју Дејвида Ајка са Аризоном Вајлдер, женом која је од малих ногу спремана за учествовање у сатанистичким обредима као Мајка богиња (Revelation of the Mother Goodess, превод на српски: Откриће Мајке богиње, [You must be registered and logged in to see this link.] (http://www.4shared.com/file/82399230/cb) ... JDLER.html). Брак између принца Чарлса и принцезе Дијане припреман је дуго и брижљиво. Њиме су уједињене две краљевске породице – Винздор и Стјуард, које своје порекло, као и неке од других европских династија, везују за краља Давида, поред осталог и преко богохулне приче о Марији Магдалени. Према тој легенди принцеза Дијана је Грал принцеза која треба да роди потомка који ће у себи сјединити краља Артура и јеврејског месију, наследника цара Давида– антихриста. Она води порекло од Меровинга, који су пре примања хришћанства (496. г.) поштовали култ богиње месеца Дијане. Краљ Кловис је оснивач Париза, тако да је њено добијање имена, као и смрт у „Граду светлости“, унапред припремано. Иначе, име Дијана се осим за богињу Месеца, лова и ноћног бајања, везује и за богињу зоре, звезду Даницу, тј. планету Венеру; назива се и Велика мајка, али и Артемида, Астарта, Мелузина, Церидвена, Аријанрод, Баих, Изида, Иштар, Венера, Цибела или Кибела итд (http://users.beotel.net/~ninic/sadrzaj/ (http://users.beotel.net/~ninic/sadrzaj/) ... oredak.htm).

Према сведочењу А. Вајдлер читав политички врх САД и чланови енглеске краљевске породице учествују у сатанистичким жртвоприношењима деце, са једењем меса и пијењем крви. (Она наводи да се неки од њих тада претварају у рептиле, што је очито демонска опсена). Исто тако, она тврди да принц Вилијам није Чарлсов син, већ поглавара илумината, који се поистовећује са Озирисом, и чије је име маркиз Либеро Пиндар, што у преводу значи „змајев уд“. Он има тзв. Озирисов „златни уд“, и својим „божанским семеном“ одржава чистоту илуминатских лоза. Дијана је против њене воље и вероватно у несвесном стању, оплођена његовим семеном, јер је, док је носила Вилијама, два пута покушавала самоубиство.
Познато је да је Сет убио Озириса и исекао на 14 комада. Изида је сакупила 13, не могавши да нађе његов уд, па је зато направила златан и тако оживела Озириса. Символ Озирисовог уда јесте обелиск, који је уз пирамиду и бакљу најпознатије масонско обележје. Ови подаци су битни ако их повежемо са 13-о степеном пирамидом на америчком долару, чији 14-ти, завршни камен представља тзв. Хорусово око, дакле, припада Озирисовом сину Хорусу, кога је родила његова сестра и жена Изида. Према сведочанствима самих илумината овај врх пирамиде припада Роштилдима: „RT на самом врху пирамиде, угаони камен, представља породицу Ротшилд. Ротшилд – трибунал. Њих сматрају божанством у људском облику. Њихову реч илуминати (просветљени) сматрају голим законом. Око у врху пирамиде је око Луцифера. Он је тај дух предводник, он је та унутрашња истанца руковођења. Верује се да је породица Ротшилд лично у вези са ђаволом и да са њиме разговара. Ја сам лично био у вили Ротшилдових и ја сам то доживео и ја знам да је то истина“ (http://users.beotel.net/~ninic/sadrzaj/ (http://users.beotel.net/~ninic/sadrzaj/) ... oredak.htm). Маркиз Либеро Пиндар – Озирис, власник дворца у Алзасу, поглавар илумината, највероватније припада француском огранку Ротшилда (http://www.bibliotecapleyades.net/sumer (http://www.bibliotecapleyades.net/sumer) ... iles08.htm). Из његовог семена, преко Озирисовог „златног уда“, 14-ог дела Озирисовог раскомаданог тела, рођен је од Дијане принц Вилијам Ротшилд, да би био завршни, угаони, 14-ти камен илуминатске, свесветске пирамиде, као Хорусово – Луциферово „свевидеће око“. 14 је иначе свети Озирсов број. Тринаест степена пирамиде представља такође и тринаест илуминатских породица.

С бројем 13 и 14 и будућим антихристом веома је повезана вест о увођењу 13-ог знака у зодијачки круг: „У 'Вечерњим новостима' од 26. 01. 1995. г. објављен је чланак под насловом: 'Нови знак у хороскопу' у којем извештавају да 'Краљевско астрономско друштво Велике Британије' тврди да се распоред звезда у последњих две хиљаде година толико променио да досадашњи хороскоп, темељен на звездама, више не важи и да је потпуно погрешан, те предлажу тринаести знак Офикус (Ophiuchus) – Змијоноша, према грчком називу за бога здравља оличеног у људској фигури са змијом омотаном око штапа, између Шкорпиона и Стрелца“. Д. Нинић на основу овога закључује: „Тринаести знак – Змијоноша – представља много више од обичног зодијакалног знака за празноверне. Змијоноша треба да буде омега зодијака, симбол завршетка Хришћанске ере, знак Новог светског поретка и Новог времена. Ово ће бити задатак за утицајну масонерију да се нови астролошки знак прихвати“ (http://users.beotel.net/~ninic/sadrzaj/ (http://users.beotel.net/~ninic/sadrzaj/) ... oredak.htm). Појава змијоноше је наговештај приближавање времена појаве змије. Дакле, тринаест зодијачких знакова је тринаест редова пирамиде, а Сунце у средишту зодијачког круга треба да као честрнаести, завршни ред, дође као „свевидеће око“ на њен врх. Змија је сатана, а змијоносац антихрист који ће у себи носити змију – сатану, и они су истоветни са Хорусом и Озирисом, јер ће се сатана уселити у антихриста када овај заседне на врх светске пирамиде, тј. када се зацари у јерусалимском храму. Пошто је семе Пиндара, „божанско“ семе Озириса, Сунца, тј. сатане, онда је и рођени из њега сатанин син – Краљ Сунца – Хорус, Змијоноша - антихрист.

Дијанина смрт је, према А. Вајлдер, било ритуално убиство. Она је погинула у Паризу, граду који је основао њен предак краљ Кловис, Меровингов син. То се догодило у подземном пролазу, у коме се некада налазило паганско светилиште богиње месеца Дијане, коју су поштовали њени преци, и чије је име она циљно добила. Ауто је ударио у 13. стуб и њени органи су, као и тромесечни плод, који је она зачела са Додијем, тада погинулим њеним вереником, извађени су у колима хитне помоћи и затим однешени да буду ритуално поједени од илумината. Дан обожавања богиње Дијане је 13. август, а она је погинула 31. августа. Убиство Додија, Дијане и трогодишњег плода је било ритуално убиство, и представљало је слику Озирис – Изида – Хорус. Према А. Вајлдер, ово убиство је требало „да симболише спремност света да препозна Хоруса који нам долази 2000., а та година и јесте година Хоруса или реинкарнација Озириса“. Принцеза Дијана је завештала да буде сахрањена у парохијској цркви, али је након наводног сна њеног брата, Ерла Спенсера (који је са њиховим оцем учесник сатанистичких ритуала), сахрањена на острвцету у језеру Алтфолт парка, и у језеро су пуштена четири црна лабуда. А. Вајдер каже да четири лабуда има везе са четири стране света, а њихову боју повезује са аспектом њеног божанства – црна ватра или црна звезда. У митологији Келта лабуд је био символ Сунца; црни лабуд би онда могао бити символ Месеца, чија је богиња Дијана. Сматрамо, такође, да се боја лабудова може повезати и са култом Марије Магдалене, коју називају „Црна Девица“ или „Црна Госпа“, чија је Дијана, као Грал принцеза, „крвна“ и духовна наследница. Она је, дакле, као „оваплоћење“ „Црне Госпе“ – Марије Магдалине, антипод Богородице Дјеве, требало да роди антипод Христов – антихриста, Хоруса и краља Артура. Примећено је и то да је она, не случајно, крштена у цркви Марије Магдалине у Сандринхему. У педесетак цркава у З. Европи, посвећених Марији Магдалини, поштује се култ Црне Дјеве (http://www.matica.hr/HRRevija/revija200 (http://www.matica.hr/HRRevija/revija200) ... na_Djevica). Истраживачи слику вавилонске блуднице која седи на „многим водама“ и испија пехар крви (Откр. 18), доводе са Лондоном и Гралом, рођеном у њему.

Најсликовитији и најречитији прилог наведеним тврдњама о принцу Вилијаму као могућем будућем антихристу, јесте грб краљевске породице, састављен од стране Британског удружења хералдичара. Реч је о грбу принца Чарлса, али, с обзиром да ће он највероватније бити прескочен у редоследу за краљевски трон (због два брака), можемо се њиме користити и у случају Вилијама као будућег краља.

[You must be registered and logged in to see this link.] (http://philologos.org/bpr/files/Misc_Studies/ms022.htm)

На левој страни се налази лав, задњим шапама ослоњен на круг са круном са три нојева пера. Иако се лав налази на грбу Енглеске, сматрамо да је овде наглашена веза са Давидовом, тј. Христовом царском лозом, наглашена круном, која је круна цара Давида, и која је извор, семе „лавље“ лозе. С овим је повезана и лира, харфа, која се налази у доњем левом углу штита, а коју лав додирује предњом десном шапом, и која је званично амблем Ирске. Међутим, на родословским таблицама краљевске куће – то је лира цара Давида – псалмопојца (http://www.geocities.com/newworldorder_ (http://www.geocities.com/newworldorder_) ... phics.html). На другој страни је једнорог везан ланцем за круг у коме се налази црвени змај. Црвени змај је символ Велса, односно, сатана описан у Откривењу. Поред тога што представља Шкотску, једнорог је символ Месеца и поновног рађања (реинкарнцаије), али и символ Хоруса и антихриста, како то несумњиво сведочи К. Барнс: „..Њу ејџери сматрају једнорога симболом невиности и нежности оличених у освајачком детету Хорусу. Овај египатски сунчев херој, како се говори, осваја преко нежности. Према учењу њу ејџа, свет треба да уђе у друго Златно доба, које би требало да почне око 2000. године. Златно или Ново доба је такође познато и као Доба водолије и као Хорусов еон – ера мира и братске љубави. Тако видимо да је једнорог заправо симбол будућег освајача који ће на земљи донети мир. Ко то може бити ако не анти-Христ (мали рог који израста усред десет рогова у визији пророка Данила – Књига пророка Данила 7, Cool на кога свет чека, несвестан његове праве природе?... […] 'И у европској и у источњачкој традицији једнорог се идентификује као Месија који долази када се свет налази у опасности који објављује долазак новог и бољег доба. Попут алхемијског симбола за елемент Земљу, он представља земаљску свет и поновно пробуђење природних вредности'. Свако ко познаје библијско пророчанство може спремно да призна да овај 'Месија' није нико други до Антихрист. Рог који израста из главе једнорога представља треће или свевидеће око…“ (Масонски и окултни симболи, Београд 2005, 100). Овоме можемо додати да ланац којим је везан једнорог на грбу, означава истовремено везаност антихриста за земљу (син земље, син овога света), затим његову (по)везаност са сатаном, као и свезаност сатане у утроби земље, који ће бити пуштен на кратко време. Ако је једнорог Хорус, онда је змај Озирис. Озирис је бог подземља и васкрсао је; то значи да и змај који је у подземљу, треба да, када се испуни време, да васкрсне, тј. буде развезан. Постоје још два битна детаља. Први је огрлица око врата једнорога: то је круна са врховима украшеним крстовима. Она обухвата врат једнорога и ланцем је везана за земљу, тј. подземље. С обзиром да је у питању круна са хришћанским мотивима – крстовима, њено символичко значење јесте да је хришћанство та сила која спутава једнорога, спречава ову митолошку, паганску, окултну неман да још не крене у дејство. Други детаљ је боја једнорога. Он је беле боје, а с обзиром да је суштински реч о коњу са рогом, овај бели коњ-једнорог се може повезати са белим коњем из Откривења. К. Барнс је у казивању о десетој инкарнцији Вишне, као јахачу на белом коњу, који треба да донесе суд земљи и обнављање златног доба, препознала првог, белог, од четири коња апокалипсе. Она закључује: „То је нико други до антихрист, пошто је Христос на небесима и отвара печате. Кад бели коњ прође наступиће рат, глад и помор. Тако нешто никад не би уследило за Христом. Стога је светски владар кога следбеници покрета Ново доба и масони чекају – антихрист који јаше на белом коњу! Доћи ће са огромном моћи, чиниће чуда и обмањиваће, ако је могуће, чак и изабране (Мк. 13, 22). Ратоваће и са светима (Откр. 13, 7). Вајт тог долазећег владара описује као ратника с мачем, а он ће се борити против људи који воле Бога и који буду одбили да га следе“ (Скривене тајне масонерије, изд. Енвелопе, 2008, 57-58). Спајање, дакле, лава и једнорога на овом грбу може се схватити као спајања две крвне краљевске лозе – цара Давида и краља Артура – у једној личности - антихристу. Уосталом, као и његов отац и принц Вилијам у свом имену има име Артур: William Arthur Philip Louis.

Принц Вилијам је рођен 21. 06. 1982. године, на дан летње дугодневнице. Тада сви друиди, вештице и сатанисти прослављају празник Луциферовог уздизања (Feast of Lucifer Rising). Према древним пророчанствима друида, њихов Краљ-Сунце треба да поново буде рођен од принцезе управо овог најдужег дана у години. На дан принчевог рођења било је помрачење сунца, што се тумачи као да је богиња месеца (Дијана) родила бога сунца. Реч је о „светом браку“, полном општењу Сунца и Месеца (светлости и таме, неба и земље), истоветно Вилијамовом зачећу у утроби Дијане од семена из „златног (=сунчаног) уда“ Пиндара – Озириса – бога Сунца. Иначе, окултни број сунца је 666.

Христос се нечујно родио и тихо био објављен од Св. Симеона Богопримца. 1982. г. Бенџамин Крим, гласноговорник Матреје Христа, објавио је читавом свету да је Велики светски учитељ рођен у Лондону. Те исте године је изашла књига Света крв Свети грал, којом је преко богохулне лажи о Христовим наследницима отпочело доказивање повезаности трона Винздора са троном цара Давида. Христос је у 30. години, пред неколицином ученика Св. Јована Крститеља крштен у реци Јордану; принц Вилијам ће 2012. године напунити 30 година, а те се године одржавају Олимпијске игре у Лондону. Пошто је крштење миропомазање, изливање благодати Св. Духа, што се врши и у чину крунисања владара, могуће је да ће на том спектаклу доћи до „изливања благодати“ са небеса и на главу принца – краља Вилијама. То би могло бити његово „крштење“ и крунисање (миропомазање) истовремено. Неки лого Олимпијских игара у Лондону тумаче као две фигуре, од којих она на левој страни, клечећу особу на десној страни крунише круном, символично представљеном са пет олимпијских кругова (http://www.goroadachi.com/etemenanki/st (http://www.goroadachi.com/etemenanki/st) ... enix-1.htm). Пошто пет кругова означавају пет континената, тј. читав свет, онда би се могло претпоставити крунисање за владара читаве планете. Централни круг означава Европу, тј. Ново Римско царство, које повезује – покорава све остале континенте. Иначе, многи Лондон сматрају Новим Римом и вавилонском блудницом из Откривења. Oвде треба додати да, према тумачењима Данилових пророштва, антихрист треба да дође из Римског царства, које се управо пред нашим очима формира.

[You must be registered and logged in to see this link.] (http://www.london2012.com/)
Свети оци су говорили да ће се антихрист родити од стране блуднице, лажне девице, јеврејке из племена Данова, и да ће се у њој сакупити сво зло овога света. Да ли принцеза Дијана одговара таквим описима мајке антихриста? Не. Иако није била „анђео“ (имала је љубавне везе са својим телохранитељем), она је давала отпора породици Винздор, имала је благонаклоност јавности, показала велику наивност мислећи да ће јој бити дозвољено да муслиману роди дете, желела је да буде сахрањена у парохијској цркви. Међутим, њу је окултни систем злоупотребио за своје циљеве и учинио „сасудом зла“. Њена највећа „кривица“ је у томе што је у њену утробу убачено „змајево - сатанско семе“, и са њим сво зло овога света, и што ће на основу њене „жртве“ бити створен култ нове „мајке богиње“, мајке новога „бога“, каквим ће се антихрист учинити. Када у доба зацарења антихриста научници буду „коначно“ открили гроб са „костима“ Господа Исуса Христа, како претпоставља аутор сајта Крвна лоза, тада ће њен култ бити изједначен са култом Богородице Дјеве, односно, њено зачеће и рађање принца Вилијама прогласити божанским и безгрешним.

Већ се увелико ради на стварању овог култа. Направљена је њена скулптура са ореолом око главе, која неодољиво подсећа на представе Марије Дјеве. Написано је много књига, од којих једна носи наслов Дијана – Краљица неба. У њој ће се спојити култ богиње мајке месије и краља Артура. Непосредно пред своју смрт она је рекла да верује да ће Вилс обновити Камелот, да ће она бити његова Мерлин, и да ће заједно обновити витештво, сјај и славу двора краља Артура. Њено сахрањивање на романтичном острвцету, са стражом од четири црна лабуда, део је брижљиво припреманог плана. На основу веровања окултиста да би се сунце родило (изашло) оно мора најпре да умре (зађе), можемо закључити да је и она морала умрети да би се родио њен култ богиње. Шест милиона људи је у Лондону испратило њене остатке. Тед Харисон, аутор емисија о религији на ББС-ју, у својој књизи Дијана – мит и стварност, тврди да њен култ може прерасти у нову религију. Аутор каже да се принцеза уклапа у серију архетипова историје, духовних идеала и митологије. Он је повезује са Дјевом Маријом – млада девојка позвана да буде мајка и краљица, и са Пепељугом – нежељена или запостављена девојчица, заједно са окрутном маћехом, које је расла да би се удала за принца. Исто тако, многи људе тврде да су били сачувани од неких невоља захваљујући Дијанином духу или су имали натприродне посете од покојне принцезе. Један амерички медијум, Марсиа Мекмехон, тврди да има физичко општење са Дијаном у духовном свету. Она каже да је мртва принцеза извор исцељења, руковођења и утехе путем њеног надприродног деловања. Многи њени обожаватељи испред њених слика држе упаљена кандила и молитвено јој се обраћају. Коначно, неколико месеци од њене смрти у Америци је извесни Ричард Јао основао Дијанину Цркву. Издата је „библија“ под називом „Дијана говори“ и следбеницима се говори да ће им њихова Принцеза говорити и да ће она бити њихов анђео (http://www.independent.ie/opinion/analy (http://www.independent.ie/opinion/analy) ... 90372.html).

Горе изречено питање се може поставити и за њеног сина: да ли је принц Вилијам најгори човек у историји човечанства и зна ли да је он будући владар света – антихрист? Одговор на оба питања је - не. Он ће то постати и сазнати оног момента када над њим буде извршена иницијација 33. степена Шкотског масонског реда, у обновљеном Соломоновом храму. Њему ће сатана, као некада Христу понудити „сва царства овог света и славу његову“: „Све ово даћу теби ако паднеш и поклониш ми се“ (Мт. 4, 8-9). Његов грех ће бити у томе што ће понуду прихватити и поклонити му се, и сатана ће задобити власт над њим и уселиће се у њега. Највећа је лаж она која је најсличнија истини. Биће то четврти и последњи велики пад човека: први је био Адамом због сластољубља, други Јудин због среброљубља, трећи папин због властољубља, а овај антихристов ће бити због славољубља. Он ће због сујете 3, 5 година угађати и човечанству да га прихвати за свог владара, а након тога, када изврши своју иницијацију у Соломоновом храму у Јерусалиму – сатанској зборници, који ће он сам обновити, прогласиће себе за бога и почеће других 3, 5 година страховладе и прогона хришћанства, каквих није било, нити ће бити.

* * *

В. Алексејев и А. Григоријев су приметили да код савремених њу ејџ пророка систем дејствује на следећи начин: најпре би им били откривени датуми неких мањих догађаја и они би се испуњавали; затим би „добијали“ обавештења о датумима неких великих догађаја, доласка месије пре свега, и по правилу би долазило до промашаја. Наводе се примери најављивача месије: 1967. Дејвид Спенглер, 1982. Бенџамин Крим, 1986. Џон Прајс. Коментаришући лукавство лукавога, аутори закључују: „Овакво самораскрикавање духова се може учинити чудним. Међутим, искуство сведочи да то не смета развоју 'Њу ејџ' покрета“ (Њу ејџ и Нови поредак, Чувајте се да вас ко не превари, Београд 2007, 186-187). Нама се, међутим, чини да је овде лукавство лукавога по систему приче о вуку – након много лажних узбуна, будност опада и када се нико не нада појављује се вук. У мору лажних узбуна, вести, података, човекова природна реакција је забијање главе у песак. Планери то савршено добро знају.

Друго лукавство лукавога које се односи на личност принца Вилијама као могућег антихриста, јесте сакрити неку драгоценост или тајну на јавном месту, пред очима свих. До колико људи ће доспети оваква упозорења и колико ће га од њих прихватити као могуће? Сатанисти уживају да се поигравају са нашом наивношћу, збуњеношћу, немоћи. Они су већ почели да ликују, јер имају огроман систем познатих и непознатих технологије; виде да им све иде по плану, и да је сила која задржава све слабија и слабија…

Предуслов за долазак антихриста је уједињење човечанства у злу. Први пут тако уједињено човечанство је почело са зидањем Вавилонске куле; Бог је помешао језике и разбио њихову слогу. Други пут је човечанство било уједињено у богоборству у време Ноја; и Бог је прибегао потопу. Пред нашим очима се човечанство уједињује у неопаганству, окултизму, сатанизму. Овога пута - овог трећег пута - Господ ће, као што је сам наговестио, попустити да се зло зацари у свету. Илуминати своје порекло везују за првобитну јединствену светску религију, која је започела зидање Вавилонске куле. Нови светски поредак жели успостављање јединствене светске религије, на шта указује и зграда ЕУ парламента у Стразбуру у облику недовршене Вавилонске куле. Да би Христос дошао треба најпре да се укине могућност спасења; то ће учинити „син безакоња“, односно сатана у њему. Када свету буде онемогућено да врши своју мисију – спасење човека, тада ће он заједно са временом доћи своме крају и почетку - свомеТворцу.
vivijen
vivijen
Moderator Foruma
Moderator Foruma

Zlatni Pehar Za Više Od 10.000 Poruka
Srbija

Grad : Zvezdan
Browser : Opera
Broj Postova : 13509
Broj Poena : 60146
Reputacija : 971
Datum upisa : 29.01.2010
Datum rođenja : 03.08.1953
Godine Starosti : 66
Pol : Ženski Zodijak : Lav Zmija

Zanimanje : slikanje, pisanje,primenjena umetnost
Raspoloženje : smireno
Uzrečica : ah
Knjiga/Pisac : orkanski visovi

Nazad na vrh Ići dole

Normalna Re: Treci svetski rat - poslednja vremena

Počalji od Danguber taj Ned 30 Maj - 21:02:26

Вивијен, ова тема је за сваку похвалу! Одвојићу време и исчитаћу ове текстове.
Danguber
Danguber
Deseti Razred
Deseti Razred

Atlantida

Grad : Atlantida
Browser : Opera
Broj Postova : 219
Broj Poena : 4993
Reputacija : 386
Datum upisa : 25.05.2010
Datum rođenja : 11.05.1955
Godine Starosti : 64
Pol : Muški Zodijak : Bik Koza

Zanimanje : tolmak
Raspoloženje : loše
Uzrečica : xxx
Knjiga/Pisac : nekoliko
Moj YOUTube Video :


Nazad na vrh Ići dole

Normalna Re: Treci svetski rat - poslednja vremena

Počalji od vivijen taj Pon 31 Maj - 0:38:58

DANGUBER! Hvala, hvala! trudim se-za dobro sviju nas
vivijen
vivijen
Moderator Foruma
Moderator Foruma

Zlatni Pehar Za Više Od 10.000 Poruka
Srbija

Grad : Zvezdan
Browser : Opera
Broj Postova : 13509
Broj Poena : 60146
Reputacija : 971
Datum upisa : 29.01.2010
Datum rođenja : 03.08.1953
Godine Starosti : 66
Pol : Ženski Zodijak : Lav Zmija

Zanimanje : slikanje, pisanje,primenjena umetnost
Raspoloženje : smireno
Uzrečica : ah
Knjiga/Pisac : orkanski visovi

Nazad na vrh Ići dole

Normalna Re: Treci svetski rat - poslednja vremena

Počalji od vivijen taj Pon 31 Maj - 0:40:24

Ljudski um je i dan danas neistražena misterija za obične ljude.Današnji čovek ne koristi ni 10 % mogućnosti svoga uma.Znači da još uvek nismu naučili u potpunosti da koristimo naš um.Ali...Ako mi nismo naučili da koristimo i kontrolišemo naš um, ima ko jeste.Kontrola ljudi, širokih narodnih masa i njihovih umova postalo je jedno od najvažnijih oružja ljudi koji pretenduju da postanu planetarni vladari.Ako to već nisu.
U vojnim krugovima nije nikakva tajna da se vrlo lako može prodreti u ljudski mozak i tako naterati čoveka da se ponaša onako kako to neko hoće. Da mu se na silu izazove pospanost, utiskuju razne sugestije, menja memorija, kontrolišu emocije i slično.Još su za vreme drugog svetskog rata u koncentracionim logorima Dahau i Aušvic vršeni eksperimenti nad ljudima u kojima se primenjivala hipnoza, narkohipnoza, razne hemikalije.Posle rata, 1947.godine američka mornarica pokrenula je projekat 'Ćaskanje' (Chatter).Cilj projekta bio je okupiti sve nacističke lekare i naučnike koji su u toku rata vršili eksperimente nad ljudima i regrutovati ih u američku vojsku. To je i učinjeno.Nastavili su sa svojim radom na periferiji Hajdelberga, da bi kasnije u tajnom projektu nazvanom 'Spajalica' (Paperclip) bili prebačeni na teritoriju SAD. U projektu 'Spajalica', 34 nacistička naučnika prihvatilo je ponuđene ugovore koje je potpisao načelnik generalštaba SAD.Na čelu im je bio doktor Hubertus Strugold. Nakon dolaska na teritoriju SAD, prebačeni su u vazduhoplovnu bazu Rendolf u San Antoniju u Teksasu. Tamo su u saradnji sa američkim gazdama nastavili sa svojim radom, testirajući narkohipnozu na nevoljnim žrtvama, strancima, mentalnim bolesnicima, pripadnicima etničkih manjina. Američka vojska i obaveštajne agencije vodile su još nekoliko ultra tajnih programa. To su projekti Mind Kontrol Ultra, Mind Kontrol Delta, Mind Kontrol Naomi, Mind Kontrol Search, Bluebird, Artičoka i Chattering. Zajedničko svim ovim tajnim programima bio je cilj stvaranje pouzdanog ubice koji se mogao programirati po njihovoj želji. To je bio primarni cilj a sekundarni je bio razvijanje metoda kojima bi se kontrolisalo stanovništvo.
Kod praktičnih ostvarenja u to vreme treba spomenuti rad doktora Hoze Delgada koji je sa svojim uređajem 'Stimosiver' imao za cilj stvaranje 'psihocivilizovanog' društva.Eksperimentisao je na ljudima i životinjama i koristeći elektronsku stimulaciju mozga izazivao kod njih ekstremne emocije kao što su bes ili umor.Najpoznatiji njegov eksperiment je onaj u kome je biku od dve tone ugradio elektrode direktno u mozak i spojio ih sa daljinskim upravljačem. Ušao je u koridu u koju je pušten dotični bik. Kad je bik jurnuo i došao par metara od njega, dotični doktor je pritisnuo dugme na daljinskom posle čega se bik momentalno zaustavio i ukopao u mestu.
Od 1965. do 1970. godine je Agencija za istraživanje naprednih odbrambenih projekata (DARPA), pokrenula operaciju Pandora da bi se proučili zdravstveni i psihološki efekti mikrotalasa niskog intenziteta.Ovaj projekat širokog opsega uključivao je eksperimente čiji je cilj bio da se elektromagnetskim zračenjem na daljinu prouzrokuje srčani napad, krvarenje u mozgu ili drugim organima kao i stvaranje auditivnih halucinacija.Uprkos naporima da ovaj projekat ostane najstroža tajna, u javnost je dospeo memorandum Ričarda Sesara, direktora projekta DARPA, koji je potvrdio da je prvenstvena namera projekta bilo otkriti da li se pažljivo kontrolisanim mikrotalasnim signalima može kontrolisati ljudski um.Američki Kongres je zabranio dalja istraživanja, ali projekat je okončan samo zvanično, dok je nezvanično zakopan duboko u kanale ultratajnih operacija CIA-e, koja je javno pobijala sve optužbe ali je tajno nastavila da radi na projektu.Projekti Artičoke, Pandora i Čatering pokazivali su da je 'psihoelektronika' dobila prioritet u tajnim operacijama.Godine 1993. objavljuje se da je ruska vlada dogovorila sa amerikancima transfer tehničkih informacija i opreme poznate pod imenom 'akustična psihokorekcija'.Rusi su tvrdili da ovaj uređaj podrazumeva transmisiju specifičnih komandi putem statike ili buke u ljudsku podsvest, bez ometanja drugih intelektualnih funkcija.Eksperti su pokazali da je demonstracija ove opreme pokazala 'ohrabrujuće' rezultate posle izlaganja u trajanju manje od jedne minute i sposobnost da se po želji menja ponašanje subjekata.Među sličnim projektima nalazi se i projekat Uspavana Lepotica (Sleeping Beauty) čije je cilj istraživanje elektromagnetskog oružja za menjanje svesti koje bi moglo da se primeni na bojnom polju.Tu je i projekat 'Monarh' koji je imao za cilj namerno izazivanje višestruke ličnosti kod potpuno normalnih ljudi.U julu 1996. procurila je informacija iz Ministrastva odbrane gde se potvrdilo da Pentagon tajno radi na razvoju moćnog elektromagnetskog generatora koji utiče na moždane talase čoveka.Doktor Emeri Horvat sa Harvarda, potvrdio je u vezi ovih generatora, da su ovi elektronski uređaji stvoreni sa ciljem da se 'upadne u ljudski um i izazove kratak spoj sinapsi mozga, a u rukama vladinih tehničara mogu se iskoristiti za dezorijentaciju velike mase ljudi ili manipulaciju pojedincima da bi ih naterali na samodestruktivnu akciju'.
CIA, a ko bi drugi su bili daleko odmakli u svojim ogledima izgradnjom ekperimentalne klinike za kontrolu uma u Montrealu u Kanadi, zloglasni Alan Memorijal.Njom je upravljao ozloglašeni dr Evan Kameron kome je lekarsku diplomu dodelila fondacija Rokfeler (ništa bez Rokfelera).Osim ovog klinika se finansirala i iz Fondacije Geršikter, nazvana po dr Čarlsu Geršikteru, koji je bio poznat po testiranju preparata za potenciju na mentalno bolesnim i neizlečivim pacijentima, kao i po tome što je zračio majmune radarskim snopovima dok ne bi uginuli.Sve ovo je naravno bilo pod patronatom CIA-e.Danas se zna da ni jedan pacijent iz zloglasne Kameronove klinike nije izlečen u njegovoj radio telemetrijskoj laboratoriji, koja je bila improvizovana soba za mučenje, i smeštena u podrumu njegovog privatnog dvorca. Desna ruka dr Evana Kamerona bio je Leonard Rubinštajn, stručnjak za elektroniku i fanatični istraživač kontrole ljudskog uma na daljinu.On je tretirao telemetrijsku laboratoriju kao buduću osnovu širenja psihopolitičkog aparata, 'koji će moći delovati na ljude bez otvaranja njihovih lobanja'.Drugi važan saradnik dr Kamerona bio je dr Volter Friman, koji je bio poznat po tome što je u svojoj 20-godišnjoj praksi obavio oko 4000 lobotomija (otbaranja lobanje).Užasavajuće u celoj toj činjenici je da su to bili uglavnom pacijenti koji su patili samo od blagih oblika depresije ili paranoje.Posle svega ovoga dotični dr Volter Friman će čak postati uvaženi specijalista za ljudski mozak u San Francisku.Najužasniji deo laboratorije bila je takozvana 'soba sa rešetkama'.U nju bi na silu dovodili odabranog pacijenta, privezali ga za stolicu a na glava bi mu bila spojena sa brdom elektroda i raznih provodnika. Ako bi pacijent pružao otpor, ubrizgavan mu je poznati otrov Kurare.To bi kod njega izazvalo paralizu mišića i dijafragme a žrtva bi i dalje bila svesna svega. Nakačene elektrode i provodnici imali su zadatak da moždane talase pacijenta usmere i prenesu u susednu prijemnu sobu u kojoj se nalazila aparatura koja je imala za cilj različite manipulacije sa umom.Brisanje pacijentovog uma i memorije vršeno je ogromnim dozama LSD-a, neprekidnim snom u trajanju od 65 dana koji je izazivan barbituratskim preparatima i elktrošokovima koji su bili čak 75 puta jači nego dozvoljena doza.Zatim bi neprekidno 16 sati dnevno, pacijentu ponavljana snimljena poruka, kojom bi mu se programirao prazan um.Pacijenti koji su se neznajući šta se tamo dešava, obraćali za pomoć Alanovom Memorijalu, automatski su postajali zamorci i divljač za odstrel, tako da se niko od njih nije stigao požaliti dvaput .Doktor Evan Kmeron je uprkos svemu stravičnom što je radio uspeo da 1967.godine postane predsednik američko-kanadske psihijatrijske organizacije.
Institut za naučni inženjering u Bostonu osnovan je 1956.godine i bio je takodje još jedan paravan CIA, navodno zadatak mu je bio da proučava radare.Ali 1962.godine institut je opremio laboratoriju za "životne nauke" kako bi proučavao efekte dejstva elektroda ugrađenih u mozak.Za naučnike CIA, od velike koristi bio je napredak hirurških metoda za implantaciju elektroda u mozak, sve sa ciljem da se izbriše subjektova memorija tokom priprema za 'hipnotičku rekonstruktivnu operaciju'.
Još 1975. godine u javnost je dospela informacija da je Pentagon razvio metodu RHIC - radiohipnotičku intracerebralnu kontrolu.To je značilo da se izvesna mentalna stanja kod čoveka mogu izazvati bukvalno pritiskom na dugme.CIA je još od pedesetih godina finansirala nekoliko projekata koji su imali za cilj potpunu kontrolu ponašanja kako pojedinca tako i cele grupe ljudi.Tako je cilj jednog od gore pomenutih projekata, projekta 'Artičoke' bio stvaranje ubica, ljudi koji su bili potpuno ispranog mozga, bez ikakvih emocija i savesti, oslobođenih svih moralnih načela, koji su imali zadatak ubijati po naređenju.Takve ubice upotrebljavale su se samo jednom.Po izvršenju zadatka ubica bi bio odmah likvidiran.
Ima indicija da CIA uveliko eksperimentiše i sa celokupnom američkom populacijom tako što njenu pažnju i volju usmerava na određene proizvode na tržištu, ili odvraća ljude da razmišljaju o određenim pojavama u društvu.To je tek početak misaonog ropstva, jer upravljanje razumom i osećanjima, programiranje ljudskih reakcija, verovatno je najmonstruoznije dostignuće u celokupnoj istoriji čovečanstva.Elektromagnetsko dirigovanje racionalnim i emotivnim reakcijama je predmet naučnih ekperimenata još od 1952. godine, kada je CIA, prilikom raznih hirurških intervencija, počela sa implantacijama u mozak i zube sićušnih predajnika visoke i izuzetno niske frekvencije, da bi obezbedila sigurno praćenje ljudi, kao i kontrolu i programiranje njenih postupaka.Ovi eksperimenti bili su zasnovani na elektronskoj stimulaciji mozga..
Među deset različitih projekata ovog tipa ističe se MK-ULTRA iz 1953.godine, koji se sastoji u kombinaciji dejstva droga, sugestije, elektronike i elektrošokova, radi poništavanja pamćenja i usađivanja izmenjenih karakternih osobina.
Uz pomoć elektromagnetskih talasa niske frekvencije sprovodi se od 1958. godine projekat ORION, koji razvija privrženost zaposlenih u službama obezbeđenja, time što se programiraju kao apsolutno pouzdani čuvari tajni ! Javno mnenje, odnosno generalno raspoloženje stanovništva, reguliše se tajnim programom CIA-e pod nazivom MK DELTA iz 1960. godine, koji izaziva umor, bezvoljnost, asocijalno ponašanje, pa čak i kriminalne ekscese.
Kontrola i smirivanje mogućih masovnih javnih nereda i protesta postiže se dejstvom sistema TRIDENT iz 1989. godine.Vrhunac je elektromagnetska rezonantna indukcija - masovna kontrola stanovništva pomoću projekta HAARP, koji po instrukcijama CIA-e potencijalno menja genetski kod određenog broja ljudi i modifikuje njihovo javno ispoljavanje u dužem periodu.
Sa svim ovim gore navedenim, uopšte nečudi da je još pre 40 godina predviđeno ' više kontrolisano i usmeravano društvo', koje će takvim postati zahvaljujući tehnologiji. Društvom će upravljati elita snabdevena superiornim oružjem. Ova elita neće oklevati da postigne svoje političke ciljeve upotrebljavajući najmodernije tehnike za uticanje na javno ponašanje i držanje društva pod čvrstom pažnjom i kontrolom. Na ljudima je da odluče da li će im se odupreti.


SADAŠNJOST - ČIPOVANJE LJUDI !!!

U Otkrovenju Svetog Jovana piše: "I učini sve, male i velike, bogate i siromašne, slobodnjake i robove, te im dade žig na desnoj ruci njihovoj ili čelima njihovim; Da niko ne može ni kupiti ni prodati osim ko ima žig, ili ime zveri, ili broj imena njezina."
Ono što je nekada delovalo kao naučna fantastika iz romana Džordža Orvela "1984", sada je naša sadašnjost.RFID tehnologija (Radio Frekventna Identifikacija) se širi svetom kao epidemija.Sa njom je omogućeno da se prati sve što možete zamisliti, od običnih pošiljki, kompjutera pa do ljudi (to joj je i primarni cilj, mada tvorci nikada to neće priznati).Tvorci RFID-a naglašavaju da je broj izgubljenih prtljaga na aerodromima smanjen, ubrzan prolaz automobila kroz naplatne rampe, putnika koroz automatska vrata.Ovo lepo izgleda da iza sebe ne skriva mnogo opakije namere.
Osnova RFID tehnologije je super mali mikročip, koji je samo nešto malo veči od zrna peska.To je pasivni uređaj koji ima jedinu funkciju da se svojim jedinstvenim kodom odazove kada ga aktiviraju puls ili radio talas.Može da ima univerzalini kod (kao bar kod) ili jedinstveni kod koji ga vezuje za određenu stvar (ili osobu).Čitač mu je ručni skener, vrata koja automatski očitavaju RFID čip kada neko prođe pored njih a mogu i da se očitavaju iz daljine bez vašeg znanja (neke nove platne kartice imaju ugrađene RFID čipove, pa Vi sad vidite koliko je Vaš račun tajan). Mnogi u svetu već smatraju RFID tehnologiju špijunskim čipovima koji služe da bi se kontrolisali svi aspekti ljudskog života.Još kada se RFID čip primeni na ljudima onda argumenti dobijaju svu svoju snagu.
Vodeća kompanija u SAD koja se bavi ovom tehnologijom je VERIČIP, koja već iza sebe ima dugogodišnju tradiciju u proizvodnji čipova kojima se obeležavaju kućni ljubimci (šta je moglo bolje od testiranja prvo na kućnim ljubimcima).Čip se životinjama implantira u potkožno tkivo ramene lopatice psa.Svaki čip sadrži jedinstveni identifikacioni kod koji je unet u bazu podataka.Kada se pas izgubi, samo se ručnim skenerom učita kod implantiranog RFID čipa i očitaju se podaci o vlasniku psa.


Kada je u pitanju čipovanje ljudi, VERIČIP ga smatra sasvim normalnom stvari i čak ga promoviše kao savršen oblik identifikacije ljudi.Po ovome, ljudi više ne bi morali da nose lične karte.U Veričipu se tvrdi da je to potpuno pouzdan sistem gde su kvarovi nemogući i koji je nemoguće ukrasti, falsifikovati, a pogotovo ga ne možete zaboraviti kod kuće.Verišip kao prve potencijalne korisnike vidi bolnice i predlaže da se čipovi usade pacijentima koji pate od hroničnih bolesti, da bi se pobošao njihov medicinski tretman.
Međutim tržište na koje se cilja je mnogo veće.Sve što postoji na planeti je moguća meta čipovanja.najbolji primer je Meksiko, gde su 2004. godine njihovom državnom tužiocu i još šesnaestorici drugih zvaničnika implantirani mikročipovi kao deo najnovijeg bezbednosnog sistema.Samo oni koji imaju ugrađene ove čipove mogu pristupiti u određene oblasti gde je pristup strogo ograničen.Pretpostavlja se da tajni agenti imaju ugrađene RFID čipove (pa nek probaju da prebegnu), a i svi službenici koji rade za neke vladine agencije imaju šansu da ubrzo moraju pristati na čipovanje.
Čipovanje može biti ljudima protureno kao i modni hit i prestižna stvar u životu.U Holandiji jedan noćni klub vrši čipovanje ljudi, tako što im se mali RFID čip implantira u lakat.Na mikročipu su svi Vaši podaci kao i jedna vrsta Vaše platne kartice.Kada Vam osoblje donese račun, Vaše je samo da im podignete lakat da bi oni ručnim čitačem učitali Vaše podatke i naplatili Vam račun.Ovakvom kontrolom ima se uvid u tačne podatke o osobi, čime se bavi, šta je kupovao, kuda se kretao.Ovo nas dovodi do zaključka da su RFID čipovi mnogo više namenjeni kontroli populacije nego nekoj tehnološkoj bezbednosti.Lako je pretpostaviti da će doći dan kada će svi biti čipovani.Pretpostavlja se da će prvo banke ponuditi čipovanje svojim klijentima da bi spečili eventualne prevare sa kreditnim karticama.Posle će se to proširiti i na sve druge sfere života.Pogledajte i predlog za novu ličnu kartu kod nas (na zapadu već uveliko postoji), koji ima RFID čip na sebi, liči na kreditnu karticu i moguće ju je čak određenom tehnologijom učitavati na daljinu (kao i svaki RFID čip), čak i bez znanja vlasnika.
Svi ljudi sa implantiranim RFID čipom moći će se pratiti i špijunirati bez ičije dozvole i bez njihovog znanja.Onaj kome budu trebali Vaši podaci mođi će sa određenim skenerima da ih očita kad god mu budu potrebni.Neće postojati ni jedno mesto na planeti gde će te se moći sakriti !


Apel NVO “Za život bez žiga” slobodnim stanovnicima Srbije

Došlo je vreme za povlačenje crte i životno istupanje protiv najvećeg nasrtaja na samu osnovu ljudske slobode u istoriji ovih prostora.
Kako se već više puta tokom poslednje dve godine najavljivalo preko raznih sredstava informisanja, vlast u Srbiji namerava da započne izdavanje novih ličnih dokumenata, koji u sebi sadrže biometrijske čipove, tj. kompjuterske memorijske zapise otisaka prstiju, potpis i digitalne fotografije svakog stanovnika Srbije. Za početak. Niko ne zna koji će se sve lični podaci kasnije dodavati - poput genetskih zapisa, intimnih životnih detalja, policijskih dosijea i slično. Međutim, kada se jednom tim putem krene, povratka nema.
Čipove na tim novim ličnim kartama - koji su proizvedeni u inostranstvu i, dakle, zasigurno pod nekom vrstom strane kontrole – moći će da očitavaju jedino čitači u posedu državnih organa, poput policije i pasoške kontrole, ali i državne birokratije u svim državnim sektorima, kao i - policijskih i obaveštajnih organa drugih država! Jedino vlasnik ličnog dokumenta neće nikad više sa sigurnošću moći da zna šta sadrži čip koji ga ogoljava pred domaćim i stranim organima represije, kao i pred bilo kojim drugim privatnim i državnim organizacijama koje, putem kupovine ili raznih oblika “međudržavne saradnje” mogu doći u posed njegovih ili njenih najosetljivijih, najličnijih podataka. Ali to je samo početak.
Moderna tehnologija već sada omogućava stalno praćenje raznih vrsta čipova putem aparata nevidljivih golim okom, ili postavljenih na neprimetna mesta. Štaviše, svaki put kada budete legitimisani bilo kojim povodom ili budete upotrebili ličnu kartu za bilo koju svrhu, trag o tome biće neminovno pohranjen u centralizovanoj bazi podataka. Što znači da se priprema teren da svaki vaš korak, svaka vaša akcija, kupovina, odlazak u bolnicu, na aerodrom ili bilo gde drugde bude pod nadzorom i bude za sva vremena “mapirana”. I da se stalno dodaju novi podaci na vaš čip i u vašu jedinstvenu bazu podataka bez vašeg znanja.
Sa stanovišta nacionalne bezbednosti, pa i bezbednosti svih nas kao pojedinaca, zamisao da lični podaci svih državljana Srbije stoje na jednom mestu u elektronskom obliku, da “lična karta” nacije bude kao na dlanu potencijalnim neprijateljima, hakerima ili kriminalcima - u potpunosti je suluda.
Oprema koja je za ovu svrhu naručena još pre četiri godine, koštala je, po priznanju samog ministra policije, Dragana Jočića, skoro 100 miliona evra poreskog novca, bez ikakvog odobrenja od strane žitelja Srbije, bez njihovog znanja, bez konkursa, bez zakonskog osnova - jer novi zakon o ličnim dokumentima tada još nije bio ni blizu pojavljivanja pred Skupštinom Srbije. Očigledno da je neko računao da će taj zakon sigurno biti usvojen. Taj neko je debelo profitirao od ovog posla, za koji smo svi platili, pokazujući najveći mogući cinizam i prezir prema žiteljima Sribije. Taj neko će nastaviti da profitira, pošto ovakvi sistemi po definiciji zahtevaju stalnu nabavku nove i savremenije opreme. I taj neko o istom trošku misli da za sva vremena proda ljudsku slobodu svih nas.
Pokažimo ovoga puta da se državna mafija preračunala. To je sada već pitanje života - i nas i budućih generacija.
Da li ćemo im ostaviti svet u kojem nose žig, poput rogate stoke, od rođenja do smrti? Da li ćemo ih ostaviti kao robote, kojima se svaki korak zna i kontroliše?
Ko ima pravo da tretira ljude kao stoku? Niko u Evropi još nema ovako “napredne” lične dokumente kakve sadašnja vlast namerava da uvede u Srbiji. Istina je da mnoge vlasti u Evropi i svetu ovako nešto, ili slično, pokušavaju da uvedu. Međutim, to će se desiti samo ako im ljudi to budu dozvolili. Još uvek ne postoji nikakva “međunarodna obaveza” da se lične karte sa biometrijskim čipom, vezane za centralizovanu bazu podataka, prihvate. A, čak i da je to cena za “priključak svetu” - da li je to svet u kojem želimo da živimo? Nije li bolje da Srbija bude jedna od retkih oaza slobode, u koju će dolaziti begunci od novog globalnog totalitarizma?
Život je samo jedan. Ko ima pravo da nam ga unizi, da ga učini nečovečnim, čak i zarad nekog “višeg interesa”? Niko.
Priključimo se ovoj akciji koja život znači - u njegovom najdubljem smislu.Recimo NE novom žigosanju putem mikročipovanih ličnih dokumenata. Recimo DA Životu Bez Žiga.
Vreme je sad. Sutra će biti kasno.
Ne prihvatamo nove lične karte sa čipom ni po koju cenu. Borimo se da se zakon promeni - sada ili u sledećem sazivu Skupštine. Izlazimo iz totalitarnog matriksa koji nam se nameće, i gradimo jasnu alternativu Života dostojnog slobodnog čoveka. I za Srbiju i za svet.
Istinsko, duhovno plemstvo ovakvo obeležavanje nikada ne može prihvatiti. A plemstvo obavezuje. Ovom pitanju nema kompromisa.

ZAŠTO SMO PROTIV?

Prihvatamo deset tačaka Žičkog simposiona, održanog 26. marta 2005. godine u Kraljevu, prvog stručnog skupa koji je obradio problematiku uvođenja biometrijskih ličnih karti na nacionalnom nivou i u javnost iznosimo proširenu verziju tog dokumenta, objavljenu na Mašinskom fakultetu 8. juna 2006. godine.
1. Biometrijske lične karte kao obavezujući dokument na nacionalnom nivou su uvedene u nekoliko država sveta, uglavnom dalekoistočnih. U Evropskoj uniji velika većina zemalja nema takve lične karte, one nisu uslov za ulazak u Evropsku uniju niti njihovo uvođenje doprinosi bržem ulasku. Očigledan primer je Slovenija, koja pre ulaska u EU nije uvela takve karte (iako je postojala mogućnost), već obične plastične sa višim nivoom zaštite.
2. Zemlje koje su planirale ili planiraju da uvode biometrijske lične karte suočene su sa otporom misleće javnosti i društvene zajednice uopšte. U Velikoj Britaniji je pokušaj uvođenja biometrijskih ličnih karti doveo do višemesečnih debata u parlamentu i burnih reakcija akademskih građana, dok je u Kanadi od strane zvanične parlamentarne komisije odbačen na neodređeno vreme, kao skup, neopravdan i potencijalno opasan.
3. Svetski stručni organi, kakav je Zajednički komitet za ljudska prava britanske vlade, procenjuju da je projekat uvođenja biometrijskih ličnih karti na nacionalnom nivou potencijalno u koliziji sa evropskom Konvencijom o ljudskim pravima, a zvanične studije o izvodljivosti pokazuju da takve lične karte ne garantuju stoprocentnu pouzdanost i autentičnost. Sudovi nekih zemalja (Japan i Tajvan) su reagovali sa presudama da projekat biometrijskih ličnih karti krši prava građana i odredbe Ustava, u skladu sa čime su doneti i suspenzivni akti.
4. U Srbiji je projekat nabavke opreme za izradu biometrijskih ličnih karti postao aktuelan krajem 2003. godine, kada je tadašnji ministar policije objavio da je kupljena moderna i skupa oprema od američke firme Motorola. Ta kupovina nije prošla ni obavezan tenderski protokol ni zakonsko dodeljivanje novca iz republičkog budžeta, zbog čega je 2004. godine reagovao ministar finansija sa najavom podizanja krivičnih prijava. Srbija je jedinstven primer da je prvo kupljena oprema za biometrijsku identifikaciju građana, a posle toga (tačnije posle tri godine) pokrenuta skupštinska procedura za predlog zakona o biometrijskim ličnim kartama, zbog čega je sebe svrstala u red totalitarnih država sa voluntarističkim pravnim uređenjem.
5. Američka firma koja je MUP-u Srbije prodala sistem za biometrijsku identifikaciju građana ima posebne ugovore sa američkom vojskom i centralnoobaveštajnom službom (CIA), te niko ne može da garantuje da ne postoji mogućnost odliva podataka stranim službama. Takođe je osnovano pretpostaviti da pomenute službe veoma lako mogu kreirati lažne lične karte za svoje potrebe, koje će od strane našeg računarskog sistema biti prepoznate kao potpuno validne. Indikativna je činjenica da u Americi državna uprava nije ni pokušala sa uvođenjem biometrijskih ličnih karti među svojim stanovništvom, jer bi to sigurno dovelo do velikog otpora javnosti.
6. Nije tražena masovna saglasnost građana Srbije za proširivanje baze podataka koju će država o njima voditi niti su organizovane javne debate i diskusije po tom pitanju.
7. Projekat direktno ugrožava privatnost građana kao jedno od fundamentalnih ličnih prava današnjice i otvara prostor za elektronski kriptovane tajne arhive.
8. Birokratski aparat dobija mogućnost gotovo trenutnog manipulisanja ogromnim brojem podataka preko centralizovane baze i prodaje delova baze trećim licima.
9. Zlonamerni upadi spolja ili namerno ispravljanje centralizovane baze iznutra nose ogromnu opasnost po integritet ličnosti koje su njima obuhvaćene.
10. Usvajanje ovog projekta u budućnosti vodi ka mnogo totalitarnijim konceptima integracije svih dokumenata u jedan, čime bi se izbrisala anonimnost tokova novca i otvorio put totalnom nadzoru države nad pojedincem. Minijaturizacija celog sistema se polako sprovodi u svetu, u vidu potkožnih čipova, zbog čega hrišćani svih konfesija izražavaju opravdan strah od najave totalitarnog režima opisanog u Jovanovom Otkrivenju (up. gl. 13, st. 16-18). Sinodi nekih Pravoslavnih crkava su dali zvanična saopštenja, jer zlonamerni ljudi mogu iskoristiti ovakve projekte za unošenje razdora i nemira među hrišćane.

NEISTINE REŽIMA I MEDIJA

1. Lične karte sa biometrijskim čipom su «naša međunarodna obaveza». Ne postoji međunarodno telo koje propisuje «obaveze» za lična dokumenta suverenih država (bar ne još uvek) na globalnom nivou. Čak ni na nivou EU, takva obaveza ne postoji, mada je sada u toku proces propisivanja pasoša EU zemalja sa biometrijskim čipom.
2. Sve zemlje EU imaju ovakve lične karte (tvrdnja lansirana preko RTS-a). Većina zemalja EU nema ovakve lične karte, a čak i one koje imaju lične karte sa biometrijskim čipovima većinom ih ne vezuju za centralnu bazu podataka, tako štiteći privatnost soptvenih građana.
3. Sve susedne zemlje imaju ovakve lične karte. Ni jedna susedna zemlja nema ovakve lične karte. Slovenija i Hrvatska su uvele plastificirane lične karte sa većim stepenom zaštite, ali bez biometrijskih čipova i centralizovane baze podataka.
4. Nove lične karte su «bezbednije». Upravo je suprotno slučaj.
Kao prvo, centralizovane baze podataka su podložne «hakerisanju», i takvi slučajevi su česta pojava u tehnološki razvijenijim zemljama od Srbije. Na primer, novi holandski biometrijski pasoši su nedavno «hakovani», kao i centralna baza podataka Veteranske administracije u SAD, gde je preko 2,2 miliona dosijea američkih ratnih veterana «ukradeno».
Kao drugo, greške na ovakvim ličnim kartama je mnogo teže ispraviti i, ako dođe do pogrešne identifikacije, njen nosilac može da ima ogromne probleme, morajući da dokazuje policiji, državnim organima i računarima u centralnoj bazi podataka da je u pitanju greška.
5. Nove lične karte se ne mogu koristiti za praćenje ljudi. Svaki put kada budete legitimisani za bilo koju transakciju koja zahteva očitavanje vaše lične karte, trag o tome ulazi u centralnu bazu podataka. Na osnovu ovih tragova, država, kao i svako drugi ko bude imao uvid u bazu podataka, moći će da napravi «mapu» vaših kretanja, kupovine, prodaje, navika, itd. A kad u sledeću generaciju čipova budu ugrađeni RFID čipovi koji su minijaturni radio-odašiljači, onda će svaki vaš pokret biti vidljiv – u realnom vremenu.
vivijen
vivijen
Moderator Foruma
Moderator Foruma

Zlatni Pehar Za Više Od 10.000 Poruka
Srbija

Grad : Zvezdan
Browser : Opera
Broj Postova : 13509
Broj Poena : 60146
Reputacija : 971
Datum upisa : 29.01.2010
Datum rođenja : 03.08.1953
Godine Starosti : 66
Pol : Ženski Zodijak : Lav Zmija

Zanimanje : slikanje, pisanje,primenjena umetnost
Raspoloženje : smireno
Uzrečica : ah
Knjiga/Pisac : orkanski visovi

Nazad na vrh Ići dole

Normalna Re: Treci svetski rat - poslednja vremena

Počalji od vivijen taj Pon 31 Maj - 0:53:44

GOSPODARI SVETSKE KLIME


Manipulisanje klimom počelo je još 1946.godine kada je američki naučnik Vinsent Šefer otkrio činjenicu da ubacivanje zaleđenih čestica ugljen-dioksida (suvi led) u hladnu komoru dovodi do stvaranja ledenih kristala koji su isti kao i oni u oblacima.Znalo se da se topli vazduh prilikom dizanja od zemlje sve više hladi i da se jedan deo te vlage kondenzuje u sićušne kapljice koje formiraju oblake.Milioni tih kapljica moraju se spojiti međusobno da bi postale dovoljno teške i kao takve padale kao kiša.Tako je i dotičnom naučniku palo na pamet da bi oblaci mogli biti "zasejani" da stvaraju kišu čak i nad sprženim pustinjama.U Južnoafričkoj Republici 1988. godine došlo je do jednog slučajnog otkrića koje će dosta uticati na tokove "proizvodnje klime".Njihov takozvani čarobnjak za proizvodnju kiše, Grejem Mater, stekao je utisak da izduvni gasovi iz jedne fabrike papira pospešuju kišu.Kad je testirao gasove ustanovio je prisustvo higroskopskih soli, koje privlače vlagu, i shvatio da bi one mogle biti iskorišćene za dramatično obogaćivanje oblaka.Polazeći od njegovih nalaza, Američki nacionalni centar za atmosferska istraživanja (a ko bi drugi) eksperimentisao je tokom četiri godine sa zasejavanjem higroskopnim raketama, koristeći okolnu vlagu u oblacima.Preliminarni rezultati pokazali su da zasejavanje oblaka funkcioniše.Tako danas najmanje 29 saveznih država SAD ima programe za modifikaciju vremena, a inače Pentagon već duže vreme veruje (a i praktično pokazuje) da će klima moći da se koristi kao oružje po snazi ravno nuklearnoj bombi.
Godine 1998. Malezija je pretrpela najgoru sušu u poslednjih 15 godina.To je bio razlog da malezijska vlada otpočne sa razvojem jedne nove tehnike koja uključuje zasejavanje oblaka helikopterima Mi-17 (normalna letelica može da ponese 20 snopova raketa, dok malezijski helikopter može da ponese 60).


KAD KINEZI EKSPERIMENTIŠU

Projekti modifikacije klime prilično su poodmakli u Kini.Tako su 2000. godine, zabrinuti što su zime u Pekingu bile suviše suve, zvaničnici iz pekinškog meteorološkog ureda pustili iznad grada balone napunjene paketićima srebrnog jodida od po pet grama.Na visini od 2000 metara jedan fitilj sa sporim sagorevanjem aktivirao je raketu koja je razasula 500.000 milijardi veštačkih kristala iznad oblaka.Eksperiment je bio suviše uspešan: desetak centimetara snega palo je na centralni i istočni Peking, glavni aerodrom bio je zatvoren, a svi glavni drumovi sem dva bili su blokirani.

LEPO VREME ZA PARADE

I naučnici u bivšem Sovjetskom Savezu skrenuli su na sebe pažnju međunarodne javnosti svojim sposobnostima uticanja na vremenske prilike.Njihovi početni projekti bili su prilično primitivni: avioni su ispuštali ogromne količine betonske prašine iznad oblaka, očigledno verujući da će ih ona rasturiti.Ali kad su njihovi projekti modifikacije klime postali prefinjeniji odmah se povećala i stopa uspeha.Krajem osamdesetih godina ruski naučnici su koristili komplikovane hemikalije za regulisanje oblaka i bili su kadri da garantuju lepo vreme iznad Moskve za vreme održavanja parada i drugih masovnih javnih skupova.


KAD SE VRAČEVI NALJUTE

Manipulisanje klimom ne prolazi uvek bez problema.Kada su 1998. godine marokanski ratni avioni zasuli hemikalijama oblake iznad Burkine Faso izazvavši tako pljusak, lokalni vračevi opasno su se naljutili.Zapretili su da će stupiti u štrajk ako "mašine" ne budu vraćene tamo odakle su i došle.I u SAD rančeri i farmeri često tuže manipulatore oblacima tvrdeći da im oni odvlače "njihovu kišu" na drugu stranu.
Ali sve ovo izgleda prilično bezazleno prema onome za šta se danas najviše eksperimentiše sa klimom, a to je u vojne svrhe.Vojni krugovi su još odavno pokazali veliko interesovanje za projekte modifikacije klime.Tokom ratova vreme je često igralo važnu ulogu.U godinama posle Drugog svetskog rata američki vojni vrh je finansirao na desetine tajnih projekata uključujući i Projekt Argus, koji je proučavao načine izazivanja zemljotresa, Projekt Nebeska Vatra koji je istraživao mogućnost stvaranja minja i gromova, i Projekt Olujni Bes koji je proučavao načine kontrolisanja pravca kretanja moćnih uragana.Projekt Olujni Bes je uključivao zasejavanje hemikalijama oblaka okolo uragana sa ciljem da se izmene "upravljačke struje" koje usmeravaju njegovo kretanje.Prema izjavi jednog naučnika koji je radio na projektu, rezultati su bili "dvosmisleni".
Snaga onoga što mi nazivamo nevremenom stvarno je ogromna.Tako razmišljaju i vojni vrhovi velikihsila.Tokom poslednjih godina američki vojni vrh sve više je kontrolu nad klimom počeo da shvata kao jedno moćno razorno oružje. Opipljiv dokaz je istraživački dokument 'Vreme kao multiplikator oružanih snaga: Ovladavanje vremenom u 2025.godini' u kome je sedam visokih oficira proklamovalo da manipulisanje klimom nudi ratnicima oruđa za oblikovanje bojnog polja kakvo ranije nikad nije bilo poznato.Prema tome izveštaju, američke oružane snage mogle bi da potope neprijateljsku vojsku, uskrate joj pijaću vodu, izazivu sušu i razore komunikacije i radarske sisteme.Šta mislite šta mogu sa gradom ovolike veličine kao na slici desno.Militaristički planeri već uveliko sprovode u delo zasejavanje oblaka iznad neprijateljskih teritorija koristeći nevidljive avione, čime bi u ratnim uslovima pretvorili zemljište u kaljugu, stvorili uragane koji će moći da opustoše celu zemlju a uveliko su ovladali i stvaranjem veštačkih cunamija (setite se cunamija koji je nadavno poharao Šri Lanku i okolinu, priča o prirodnom cunamiju baš i ne pije vodu).
Ujedinjene Nacije (zna se ko ih kontroliše) su 1977.godine donele razoluciju kojom se zabranjuje korišćenje klime kao sredstva za vođenje rata i američki militaristi tvrde da oni i dalje poštuju embargo.Po rečima njihovog šefa 'Odeljenja za klimu Američkog ratnog vazduhoplovstva' ; 'Mi samo želimo da predviđamo i koristimo vremenske prilike, a ne da ih modifikujemo' (koja komedija).Međutim bez obzira što većinu projekata za modifikaciju vremena sprovode civili, vrlo dobro se zna da iza svega stoji Pentagon.


AMERIKANCI SASUŠILI VIJETNAM

Stručnjaci koji se bave meteorologijom i manipulacijama klimom već odavno istražuju sumnje koje su još odavno izneli Vijetnamci, a radi se o tome da su Amerikanci tokom rata u Vijetnamu u atmosferu puštali čestice oko kojih su se gomilali kišonosni oblaci, sve sa ciljem da bi otežali uslove ratovanja za Vijetnamsku gerilu.U Americi sve te tvrdnje pobijaju, ali i dan danas se Vijetnamci žale da su im, od preobilnih padavina koje su se dešavale kad im i nije bilo vreme, istrulele sve šume.
Profesor Acumu Omura, koji radi kao direktor Instituta za klimatološka istraživanja u Cirihu, tvrdi da SAD već imaju sredstva za četiri oblika meteorološkog ratovanja.
Operacija poplave, predviđa masovnu upotrebu aviona koji će u slučaju potrebe, nad određenom teritorijom protivnika 'zasejati' oblake velikim količinama srebrnog nitrata, što će prouzrokovati ogromne poplave na unapred određenim teritorijama.
Operacija led, predviđa upotrebu rakete napunjene velikim količinama dioksida metana i ugljenika koja bi eksplodirala na visini od 17000 metara i razasula čestice tereta koji je donela.Te čestice u potpunosti će zakloniti Sunce što će izazvati nagli pad temperature na određenom prostoru na Zemlji.Ovo će izazvati smrt od smrzavanja ne samo neprijatelja nego i svega živog na toj teritoriji.
Vatrena oluja, predviđa upotrebu lasera usmerenih na pustinjske predele.To će dovesti do pregrejavanja vazduha nad pustinjom čije će podizanje uvis dovesti do razornih uragana praćenih izazivanjem mnogih požara koji će uništiti vegetaciju, životinjski svet, ljude i njihova naselja, uključujući i višemilionske gradove.
Podmorska bomba, sračunata je na izazivanje talasa visokih do 30 metara koji će se svom snagom srušiti na priobalna područja i u prečniku od nekoliko stotina kilometara uništiti sva plovila, luke, pomorske baze, ali i naselja (jel još neko veruje da je nedavni cunami koji je poharao Šri Lanku bio prirodna pojava).Džinovski talasi bi bili izazvani aktiviranjem velikog eksplozivnog punjenja, postavljenog u dubini okeana ili mora.
vivijen
vivijen
Moderator Foruma
Moderator Foruma

Zlatni Pehar Za Više Od 10.000 Poruka
Srbija

Grad : Zvezdan
Browser : Opera
Broj Postova : 13509
Broj Poena : 60146
Reputacija : 971
Datum upisa : 29.01.2010
Datum rođenja : 03.08.1953
Godine Starosti : 66
Pol : Ženski Zodijak : Lav Zmija

Zanimanje : slikanje, pisanje,primenjena umetnost
Raspoloženje : smireno
Uzrečica : ah
Knjiga/Pisac : orkanski visovi

Nazad na vrh Ići dole

Normalna Re: Treci svetski rat - poslednja vremena

Počalji od Sponsored content


Sponsored content


Nazad na vrh Ići dole

Strana 1 od 19 1, 2, 3 ... 10 ... 19  Sledeći

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu