Zvezdan Forum
Dobrodošli na Zvezdan Forum...

Neki Delovi Foruma su skriveni za goste,
Da bi videli ceo sadržaj Foruma morate biti registrovani i ulogovani...

Registracija je besplatna,bezbolna i traje samo dva minuta.

Registrujte se i uživajte...

Srbija na samrti zbog modifikovane hrane

Ići dole

Normalna Re: Srbija na samrti zbog modifikovane hrane

Počalji od Milence taj Čet 24 Feb - 13:21:04

Obavezno pogledati film Le monde selon Monsanto ("Svet po Monstantu"), ima dosta toga zanimljivog da se nauci o ovoj temi.

http://www.imdb.com/title/tt1189345/
Milence
Milence
Novi Član
Novi Član

Srbija

Grad : Beograd
Browser : N/A
Broj Postova : 5
Broj Poena : 3393
Reputacija : 0
Datum upisa : 23.02.2011
Datum rođenja : 17.06.1976
Godine Starosti : 43
Pol : Muški Zodijak : Blizanci Zmaj

Zanimanje : Bankar
Knjiga/Pisac : Zagor
Moj YOUTube Video :


Nazad na vrh Ići dole

Normalna Srbija na samrti zbog modifikovane hrane

Počalji od vivijen taj Čet 24 Feb - 11:51:09Srbija na samrti zbog modifikovane hrane

Ako se u Srbiji ozakoni uzgoj, uvoz i distribucija genetski modifikovanih organizama, to će biti pogubno za narod i ravno izdaji nacionalnih interesa, kaže za "Vesti" predsednik Ekopokreta iz Novog Sada, Nikola Aleksić.

Srbija na samrti zbog modifikovane hrane 126428_012804s1_f

Najava Miodraga Kostića da će me tužiti zbog mojih navodnih izjava da on uvozi genetski modifikovanu hranu, nije zastrašivanje mene, već zastrašivanje naroda da će ako podigne glas, proći kao ja. Mene ne mogu zastrašiti, jer sam se uvek borio za svoja uverenja. Nisu me uspeli ni ubiti, iako su devedesetih godina nekoliko puta pokušavali. Obarali me kolima, pucali u moj auto, bacali bombu dok sam pecao... Nikada neću odustati od ove borbe, Srbija ne sme da počne da uvozi, distribuira niti prodaje GMO, jer će pola naroda od toga pomreti - kaže za "Vesti" Nikola Aleksić, predsednik Ekopokreta iz Novog Sada.

Kako komentarišete optužbe MK grupe?
- Mi smo okupirana zemlja! Okupirali su nas Monsanto i ostali koji se bave bioinženjeringom. Oni vrše pritisak na Vladu Srbije da promeni zakon o upotrebi genetski modifikovanih organizama, a sve po nalogu Amerike koja lobira za Monsanto. Kriju od naroda, a već su napravili nacrt novog zakona kojim će se odobriti uzgoj, uvoz i distribucija GMO. Ja im smetam u tome, jer optužujem predsednika i Vladu Srbije da izdaju nacionalni interes građana ove zemlje.Šta to znači za ljudsko zdravlje?- Više od 200 akademika i profesora naših fakulteta stoji iza toga da će ako počnemo da koristimo GMO pola Srbije pomreti od raznih boleština. Ovaj sistem nameće obavezu korišćenja antibiotika i rekombinovanog goveđeg hormona rasta. Upotreba ovog hormona u ishrani dovešće do toga da će devojčice u osmoj godini ulaziti u pubertet, a već u 18. dobiti kancer materice, dok će dečaci u tom dobu dobijati rak prostate.


Kažete da će vas Kostić tužiti zbog vaših navodnih izjava?- Upravo tako, navodnih izjava. Nikada, ni u jednim medijima, nisam rekao da on uvozi genetski modifikovanu hranu. Govorio sam samo da je vlasnik MK komerca Miodrag Kostić, na poljoprivrednom sajmu 16. maja 2007. godine, potpisao ugovor sa Monsantom i tako postao njihov predstavnik i distributer.


Šta to znači?- Monsanto je američka kompanija i najveći svetski proizvođač genetski modifikovanih organizama. Preko MK komerca u Srbiju uvoze genetski modifikovanu soju i kukuruz, iako je važećim Ustavom ova hrana zabranjena u Srbiji. Oni priznaju da uvoze soju, ali ne i kukuruz.


Kako ćete se braniti ukoliko do tužbe dođe?- Ne treba stvari tako postaviti. On prvo treba da dokaže da sam ja negde rekao da on uvozi GMO, pa tek onda može da pokrene tužbu protiv mene. Ne plašim se, još sam živ iako sam se boreći za svoja uverenja nekoliko puta našao na ivici smrti.

Uništili kukuruz


Odakle vam dokazi da MK komerc uvozi GM kukuruz?


- Da uvoze i kukuruz govore njihovi izveštaji koji su dostupni svakom ko ume da rukuje računarom i uđe na njihovu internet stranicu. Izveštaji MK komerca kažu da su uspeli da udvostruče prinos kukuruza. Ej udvostručiti prinos, pa to se može jedino upotrebom GM semena. E upravo to ne govore narodu, da ovaj kukuruz ima samo tri odsto belančevina, a naš domaći više od 10 odsto. Ovaj novi kukuruz nije dobar ni za stoku.


Pet puta izbegao likvidacijuNa koji način su pokušavali da vam stanu na put?


- Život mi je bio ozbiljno ugrožen 90-ih godina su pokušali da me ubiju nekoliko puta. Letos su kod mene bila dvojica bezbednjaka. Jedan od njih mi je rekao da sam do sada pet puta izbegao planiranu likvidaciju.

Izvor
vivijen
vivijen
Moderator Foruma
Moderator Foruma

Zlatni Pehar Za Više Od 10.000 Poruka
Srbija

Grad : Zvezdan
Browser : Opera
Broj Postova : 13509
Broj Poena : 60336
Reputacija : 971
Datum upisa : 29.01.2010
Datum rođenja : 03.08.1953
Godine Starosti : 66
Pol : Ženski Zodijak : Lav Zmija

Zanimanje : slikanje, pisanje,primenjena umetnost
Raspoloženje : smireno
Uzrečica : ah
Knjiga/Pisac : orkanski visovi

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu