Zvezdan Forum
Dobrodošli na Zvezdan Forum...

Neki Delovi Foruma su skriveni za goste,
Da bi videli ceo sadržaj Foruma morate biti registrovani i ulogovani...

Registracija je besplatna,bezbolna i traje samo dva minuta.

Registrujte se i uživajte...

Mobilni kancerogeni za mozak

Ići dole

Normalna Re: Mobilni kancerogeni za mozak

Počalji od vivijen taj Čet 2 Jun - 11:47:11Mobilni štetni po mozak i plodnost

U Istambulu održana konferencija posvećena mobilnim telefonima i zdravlju "Naučni "apdejt": mobilni telefoni i zdravlje". Korišćenje mobilnih telefona moglo da bude veoma opasno po mozak i plodnost, zaključak je naučnika.

Otkrića do kojih je poslednjih godina došlo više grupa stručnjaka da bi korišćenje mobilnih telefona moglo da bude veoma opasno po mozak i plodnost, predstavljeni su u Istambulu na upravo završenoj konferenciji posvećenoj mobilnim telefonima i zdravlju "Naučni "apdejt": mobilni telefoni i zdravlje" - "Science update: cell phones and health".

U centru debata su zapravo elektromagnetni talasi koje emituju telefoni i antene-releji, preneli su francuski elektronski mediji.

Istraživanje koje je obavila grupa turskih naučnika na zečevima je na primer pokazalo da svakodnevno izlaganje elektromagnetnim talasima od 1.800 megaherca tokom 15 minuta dovodi do promena u mozgu tih životinja, a štetnost elektromagnetnih talasa po mozak je pokazalo i drugo istraživanje tih naučnika obavljeno na pacovima.

Treće istraživanje, koje je obavila grupa grčkih naučnika, pokazalo je da izlaganje elektromagnetnim talasima od 900 megaherca svakodnevno po dva sata dovodi do poremećaja pamćenja kod miševa.

Jedno od kanadskih istraživanja je, istovremeno, pokazalo da elektromagnetni talasi utiču na plodnost muškaraca povećavajući nivo hormona "testosterona", ali istovremno smanjujući nivo hormona LH koji omogućava veću aktivnost "testosterona".

Ta otkrića, iako zabrinjavajuća, moraju da, kako su objavili mediji, budu potvrđena širim istraživanjima.

(Tanjug)
vivijen
vivijen
Moderator Foruma
Moderator Foruma

Zlatni Pehar Za Više Od 10.000 Poruka
Srbija

Grad : Zvezdan
Browser : Opera
Broj Postova : 13509
Broj Poena : 60332
Reputacija : 971
Datum upisa : 29.01.2010
Datum rođenja : 03.08.1953
Godine Starosti : 66
Pol : Ženski Zodijak : Lav Zmija

Zanimanje : slikanje, pisanje,primenjena umetnost
Raspoloženje : smireno
Uzrečica : ah
Knjiga/Pisac : orkanski visovi

Nazad na vrh Ići dole

Normalna Mobilni kancerogeni za mozak

Počalji od vivijen taj Čet 2 Jun - 11:45:25Mobilni kancerogeni za mozak

Mobilni kancerogeni za mozak News_65947

Svetska zdravstvena organizacija upozorava na štetno dejstvo “pokretnih” telefona. Nezdravo izlaganje radio-frekvenciji elektromagnetnog polja.

Kancer mozga mogao bi da bude posledica dugotrajne izloženosti “talasima” mobilnog telefona.

Upozorenje zasnovano na istraživanjima Svetske zdravstvene organizacije ponovo je skrenulo pažnju na opasnosti koje se kriju iza učestalog izgovaranja “halo” putem mobilnog.

Izloženost radio-frekvencijama elektromagnetskih polja veća je od one koju emituju “kule” mobilne telefonije i bazne stanice, istakao je tokom telefonske konferencije za novinare Rober Ban, naučnik Međunarodne agencije za istraživanje kancera (IARC) koja je pod okriljem Svetske zdravstvene organizacije.

Portparol IARC Nikola Godin podvlači da je prvi put radna grupa izvela istraživanje radio-frekvencija elektromagnetnih polja i iznela konkretne preporuke. Iako prošle godine rezultati velike studije na istu temu nisu uspeli da dovedu u direktnu vezu upotrebu mobilnih telefona i kancera, najnovija istraživanja upozoravaju da takva veza nije ni isključena.

Poslednjih godina su u porastu strahovanja da mobilni telefoni mogu da budu štetni za oko pet milijardi korisnika širom sveta, što je velika većina čovečanstva. Američka Savezna komisija za komunikacije smatra da su radio-frekvencije koje telo apsorbuje bezopasne, ali samo u - ograničenim količinama.

Preporučuje se umerena upotreba mobilnog, uz korišćenje pomoćnih sredstava, jer se smatra da se tako smanjuju rizici:

- Ukoliko se mobilni upotrebljava za slanje poruka, ili se koriste slušalice, izlaganje štetnim zračenjima je manje - ističe Štrajf.

Na istraživanju, zasnovanom na proučavanju velikog broja objavljenih studija, radio je 31 naučnik iz 14 zemalja. Oni su istraživali posledice izlaganja zračenju od radara, mikrotalasnih pećnica, kao i uticaje radio, TV i bežičnih signala na čovekovu okolinu.


(Novosti)
vivijen
vivijen
Moderator Foruma
Moderator Foruma

Zlatni Pehar Za Više Od 10.000 Poruka
Srbija

Grad : Zvezdan
Browser : Opera
Broj Postova : 13509
Broj Poena : 60332
Reputacija : 971
Datum upisa : 29.01.2010
Datum rođenja : 03.08.1953
Godine Starosti : 66
Pol : Ženski Zodijak : Lav Zmija

Zanimanje : slikanje, pisanje,primenjena umetnost
Raspoloženje : smireno
Uzrečica : ah
Knjiga/Pisac : orkanski visovi

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu