Zvezdan Forum
Dobrodošli na Zvezdan Forum...

Neki Delovi Foruma su skriveni za goste,
Da bi videli ceo sadržaj Foruma morate biti registrovani i ulogovani...

Registracija je besplatna,bezbolna i traje samo dva minuta.

Registrujte se i uživajte...

Join the forum, it's quick and easy

Zvezdan Forum
Dobrodošli na Zvezdan Forum...

Neki Delovi Foruma su skriveni za goste,
Da bi videli ceo sadržaj Foruma morate biti registrovani i ulogovani...

Registracija je besplatna,bezbolna i traje samo dva minuta.

Registrujte se i uživajte...
Zvezdan Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Leonardo da Vinci - "Tajna večera"

Ići dole

Leonardo da Vinci - "Tajna večera" Empty Leonardo da Vinci - "Tajna večera"

Počalji od Broj Jedan Ned 7 Nov - 1:01:31

Italijanski zvaničnici postavili su na sajtu onlajn sliku "Tajne večere" od 16 milijardi piksela - što je 1.600 puta više od slika koje se dobijaju tipičnim digitalnim aparatom od 10 miliona piksela.
Visoka rezolucija omogućiće stručnjacima da analiziraju detalje freske iz 15 veka, koje inače ne bi bili u prilici, kao što su tragovi skica koje je Leonardo načinio pre slikanja.
Uz to što će stručnjacima i ljubiteljima umetnosti omogućiti da remek-delo posmatraju u svom domu, to će biti i istorijski dokument jer će za buduće generacije sačuvati izgled kakav je freska imala 2007. "Tajna večera" u crkvi Santa Marija dele Gracije u Milanu, mukotrpno je restaurirana od 1999, sa ciljem da se otklone štete nastale vekovima, od bombardovanja do neuspelih restauracija.
Čak i oni koji mogu da putuju u Milano, teško postižu da vide "Tajnu večeru" jer su posete ograničene kako bi se freska što bolje zaštitila.
Samo 25 posetilaca pušta se istovremeno u trpezariju i ima na raspolaganju 15 minuta za razgledanje slike. To znači da "Tajnu večeru" godišnje može da vidi oko 320.000 posetilaca.
Broj Jedan
Broj Jedan
Šef Grupe TNT
Šef Grupe TNT

Srbija

Grad : Iz selo
Browser : Firefox
Broj Postova : 4319
Broj Poena : 33832
Reputacija : 1691
Datum upisa : 11.12.2009
Datum rođenja : 03.04.1972
Godine Starosti : 52
Pol : Muški Zodijak : Ovan Pacov

Zanimanje : Ton Majstor
Knjiga/Pisac : Mi Djeca s Kolodvora ZOO
"Za mene postoji samo putovanje putevima koji imaju srca. Tuda ja putujem, i jedini dostojan izazov je da se taj put pređe sav, do kraja. I tuda putujem, gledajući, gledajući bez daha."

Moj YOUTube Video :

http://zvezdan.forumfree.tv

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh

- Similar topics

Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu