Zvezdan Forum
Dobrodošli na Zvezdan Forum...

Neki Delovi Foruma su skriveni za goste,
Da bi videli ceo sadržaj Foruma morate biti registrovani i ulogovani...

Registracija je besplatna,bezbolna i traje samo dva minuta.

Registrujte se i uživajte...

Čišćenje organizma i gladovanje

Ići dole

Normalna Čišćenje organizma i gladovanje

Počalji od vivijen taj Sre 18 Maj - 13:48:21

Čišćenje organizma i gladovanje

Osnov za ozbiljnije čišćenje organizma predstavlja čišćenje creva, koje se takođe može obaviti i drugim metodama, od kojih je najpoznatiji klistiranje.

Za one koji žele da naprave korak dalje u čišćenju svog organizma, preporučujem prirodno čišćenje jetre, žučnih kanala i bubrega. Čišćenje jetre i žučnih kanala obavlja se u prolećnim mesecima, kada je jetra najjača i može da izdrži postupak čišćenja, za koji joj je potrebna maksimalna energija. Jetra je u jesenjim mesecima najslabija i nikako se ne preporučuje čišćenje jetre u letnjim i jesenjim mesecima. Jetru je najbolje čistiti od februara do juna, na dane punog meseca i preporučuje se da se prvi put obavi proces čišćenja od četri puta (četri meseca za redom), svaki put po jedan kanal jetre.

Za ovaj postupak je potrebno pripremiti organizam, pre svega obaviti čišćenje creva i napraviti pauzu od nedelju dana, da bi se pristupilo samom čišćenju. Tokom nekoliko dana pred čišćenje treba izbegavati tešku hranu, posebno ne treba jesti meso i mlečne proizvode, masne i teške sireve i mesne prerađevine. Preporučuje se uzimanje lagane, lako svarljive hrane, posebno barenog povrća, a od žitarica proso. Takođe se preporučuje da telo bude odmorno, jer se može desiti da iako se obavi postupak ne dođe do čišćenja organa, već da telo jednostavno asimilira napitak kojim se obavlja čišćenje. Poželjno je da se postupak čišćenja obavi tokom vikenda, kada je telu moguće posvetiti neophodnu pažnju i omogućiti brz oporavak.
Postupak čišćenja
Na sam dan čišćenja jetre (preporučuje se da to bude petak) uzimati bareno povrće i čvrstu hranu do 14 časova, a nakon toga je dozvoljeno konzumiranje samo biljnih čajeva i vode. Tokom popodneva se preporučuje mirovanje i zagrevanje termoforom desne strane tela u predelu jetre. U 20 časova treba popiti čaj za pročišćavanje creva ili gorku so, a u 22 časa već pripremljeno maslinovo ulje sa sokom od grejpa i limuna sa malo cimeta (odnos ulja i soka 1:1) u količini od 3 dcl. Pre nego što popijete ulje obucite se tako da ste spremni za postelju. Napitak treba popiti stojeći u roku od 5 minuta. Preporučuje se da se pije sa dve široke slamke, kako bi se izbeglo zadržavanje ulja u ustima i eventualna mučnina.

Kad je tečnost popijena odmah treba leći u krevet na desnu stranu tela (pritisak na jetru), ugasiti svetio i koncentrisati pažnju na jetru. Jetra je tokom dana najjača u 23 sata i zato se preporučuje obavljanje ovog postupka u večernjim satima. Tokom noći ulje će u organizmu delovati agresivno na jetru i pospešiti njen rad i tom prilikom će se iz nje osloboditi ogromna količina kamenja uljnog porekla i to će se izbaciti kroz stolicu. Zbog toga je veoma važno da se uzme jak čaj za pročišćavanje, da se otrovi koji izlaze iz jetre i žučnih kanala ne bi zadržali u crevima, jer može doći do ozbiljnog trovanja organizma. Ukoliko imate kamenje u žuči veće od 0,5 cm treba se posavetovati sa stručnim licem, koje će vas provesti kroz postupak čišćenja i nadgledati reakcije vaših organa. U principu ne postoji opasnost i rizik od neželjenih posledica, jer se žučna kesa može prirodno proširiti u prečniku do 2,5 cm.

Sledećeg jutra oko 6 časova ponovo uzeti čaj za pročišćavanje ili gorku so, kako bi se tokom dana omogućilo lakše izbacivanje otrova iz creva. Kada je u pitanju hrana, ne treba je konzumirati, osim biljnih čajeva i vode, do 10 sati ujutro: tada se preporučuje sveže isceđeni sok od mešavine cvekle, šargarepe, celera, zeleni i jedne jabuke, u količini od 1/2 litra. Sok konzumirati polako, zadržavati svaki gutljaj u ustima desetak sekundi, kako bi se pojačala efikasnost soka. Ovako pripremljen i konzumiran sok regeneriše ćelije jetre i daje joj novu snagu. Oko podneva se može popiti miso supa ili neka bistra supa od povrća, a čvrstu hranu konzumirati tek u popodnevnim satima u manjim količinama. Sok piti i tokom popodnevnih sati, kako bi se sprečilo gladovanje i iscrpljenje organizma.
Izbacivanje toksičnih materija može trajati i po nekoliko dana, tako da vas ne iznenadi izbacivanje kamenja i nakon nekoliko dana.

Nakon ovog postupka veoma je važno primeniti pravilnu i zdravu ishranu i uzdržavati se od mesa i mlečnih proizvoda još 10 - tak dana. (Detaljnija uputstva možete pronaći u knjizi 'Čišćenje organizma' autora G. P. Malahova, koje sam primenjuje za čišćenja jetre, žučnih kanala i bubrega.)

Čišćenje bubrega obavlja se u letnjim mesecima postupkom konzumiranja lubenice. Osim lubenice tokom perioda od dve nedelje ne preporučuje se uzimanje bilo koje druge hrane, osim parčenceta crnog hleba kada se oseti jaka glad, kao i biljnih čajeva i vode. Tokom dana je potrebno uzeti od 2 do 3 kg zrele lubenice, koja će obaviti postupak čišćenja vaših bubrega i mokraćnih kanala.

Neke dijete kao formule za mršavljenje mogu biti izuzetno štetne za organizam. Nije preporučljivo korišćenje ni jedne vrste dijeta bez prethodne konsultacije sa lekarom. Dijete prenosimo sa najboljom namerom pa nismo odgovorni za neuspeh iste, njenu moguću štetnost po zdravlje kao ni druge posledice koje njena primena može izazvati. Sprovođenje ovih dijeta preuzimate na vlastitu odgovornost.

Izvor
vivijen
vivijen
Moderator Foruma
Moderator Foruma

Zlatni Pehar Za Više Od 10.000 Poruka
Srbija

Grad : Zvezdan
Browser : Opera
Broj Postova : 13509
Broj Poena : 60336
Reputacija : 971
Datum upisa : 29.01.2010
Datum rođenja : 03.08.1953
Godine Starosti : 66
Pol : Ženski Zodijak : Lav Zmija

Zanimanje : slikanje, pisanje,primenjena umetnost
Raspoloženje : smireno
Uzrečica : ah
Knjiga/Pisac : orkanski visovi

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu