Zvezdan Forum
Dobrodošli na Zvezdan Forum...

Neki Delovi Foruma su skriveni za goste,
Da bi videli ceo sadržaj Foruma morate biti registrovani i ulogovani...

Registracija je besplatna,bezbolna i traje samo dva minuta.

Registrujte se i uživajte...

Celicenje organizma i lecenje vodom

Ići dole

Normalna Re: Celicenje organizma i lecenje vodom

Počalji od Mrchator taj Sre 3 Avg - 10:03:42

Voda uvek lechi.
Mrchator
Mrchator
Novi Član
Novi Član

YUgoslavia

Grad : Hlebojevac
Browser : N/A
Broj Postova : 3
Broj Poena : 3230
Reputacija : 0
Datum upisa : 03.08.2011
Datum rođenja : 10.07.1963
Godine Starosti : 56
Pol : Muški Zodijak : Rak Mačka

Zanimanje : Kradem jaja
Moj YOUTube Video :


Nazad na vrh Ići dole

Normalna Celicenje organizma i lecenje vodom

Počalji od vivijen taj Sub 28 Maj - 15:14:21Челичење организма и лечење водом

Генадиј Петрович Малахов: "Челичење организма подразумева повећану отпорност организма на дејство метеоролошких фактора: хладноће, топлоте, сниженог атмосферског притиска, као и на друге климатске услове."Одломак из књиге:
Водене терапије и челичења код разних обољења

Због тогу што терапије челичења помажу обнављање процеса, који су нарушени болестима, широко се користе за лечење разних болести.

Болест - то је, пре свега, губитак способности људског организма да се навикне на промене средине која га окружује. Слабе функционалне могућности органа и система, нарушава се терморегулација организма.

Савремени услови живота, као у стакленику, не само да су отупили реакцију организма на дејство различитих температурних услова, него су је сасвим и уништили. Око 80% људи веома јако реагују на промене времена. Ишчезавање или слабљење брзих реакција организма на лоше временске услове доводи не припремљеног човека у раскорак. Отпорност организма је смањена - ето прехладе, ето и болести.

Сходно истраживањима П. К. Анохина, сваки човечји орган има 7 до 10-струку резерву чврстине. Али ми губимо ту чврстину због властите неактивности, инертности, погрешног начина исхране, понашања и другог. Да би се чврстина обновила и ојачала морамо променити сам однос према животу, према свом организму-јачати га и челици ти.

Celicenje organizma i lecenje vodom Iceswimming1

Поливање хладном водом код хроничних обољења

Свака хронична болест је скуп патологија од којих страдају најслабији органи. Зато је бескорисно лечити неки појединачни орган, треба јачати цео организам.


И овде је поливање хладном водом незамењиво. Његова примена ће јачати болешћу „подлокану" структуру. При поливању процес превођења воде из хаотичне (ортовод)у правилну (паровод) циркулацију пропраћен је истискивањем патолошке енергије, што се манифестује у виду најразноврснијих погоршања. Важно да се човек не уплаши, не престане и, још више, у неким случајевима корисно је да се чешће полива (3-4 пута на дан), обавезно чешће хода бос по земљи, а зими по снегу (макар по 1-2 минуте).

Поливање са 1-2 канте воде треба извршити на претходно загрејано тело. После одмах ући у топлу просторију и енергичним покретима, трљањем, загрејати се да би се појавила одговарајућа реакција организма. При постојању хроничних болести обично узимамо лекове. У почетку узимајте лекове и користите поливање водом. После тога обратите пажњу и видите без којих лекова можете, а код којих можете смањити дозу. Ако постепено користите овај начин челичења смањиће се и неопходност коришћења лекова. Организам ће постепено обновити целовитост своје структуре и биће вам много лакше.

Уколико осећате језу и хладноћу после поливања (то показује да су ваши заштитни механизми и механизми терморегулације веома лоши) примените топлу купку. Комбинујте поливањеи топле купке све док ваш организам не почне да брзо ствара унутрашњу топлоту. Слична поливања препоручују се само у случајевима када је отпорност организма ослабила.

Celicenje organizma i lecenje vodom Ice1

Izvor
vivijen
vivijen
Moderator Foruma
Moderator Foruma

Zlatni Pehar Za Više Od 10.000 Poruka
Srbija

Grad : Zvezdan
Browser : Opera
Broj Postova : 13509
Broj Poena : 60334
Reputacija : 971
Datum upisa : 29.01.2010
Datum rođenja : 03.08.1953
Godine Starosti : 66
Pol : Ženski Zodijak : Lav Zmija

Zanimanje : slikanje, pisanje,primenjena umetnost
Raspoloženje : smireno
Uzrečica : ah
Knjiga/Pisac : orkanski visovi

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu