Zvezdan Forum
Dobrodošli na Zvezdan Forum...

Neki Delovi Foruma su skriveni za goste,
Da bi videli ceo sadržaj Foruma morate biti registrovani i ulogovani...

Registracija je besplatna,bezbolna i traje samo dva minuta.

Registrujte se i uživajte...
Zvezdan Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Anjonske niti za bolje zdravlje žene

Ići dole

Normalna Anjonske niti za bolje zdravlje žene

Počalji od vivijen taj Sre 21 Sep - 15:36:12


Anjonske niti za bolje zdravlje žene

Anjonske niti za bolje zdravlje žene Turmalin

Koliko znate o pozitivnom dejstvu anjona na ljudsko zdravlje?

Današnji higijenski ulošci, pogotovu oni koji su redovnoj upotrebi u svrhu "olakšavanja" života žena koje imaju mesečni ciklus, predstavljaju zapravo jednu od najvećih opasnosti po žensko zdravlje. Stvarajući uslove za razvoj patogenih organizama, sintetički ulošci, puni hemije (neretko i kancerogene), postaju prava pošast u životu savremene žene. Srećom, postoje i zdravija rešenja...

Turmalin je prirodni mineral, poludragi kamen. Elektropotencijal njegovog kristala stvara struju jačine oko 0,06mA a takve su upravo i međućelijske struje ljudskog organizma. Na temperaturi ljudskog organizma njegov kristal emituje infracrvene zrake talasne dužine 14-15 nanometra, koji imaju svojstvo prodiranja u dublja tkiva. Kristal turmalina jonizuje sredinu stvarajući anjone (negativno naelektrisane jone) koji takođe pogoduju organizmu. U današnjem ubrzanom svetu, svaka žena sanja o higijenu koja joj svakog dana pruža prijatan osećaj komfora. Nakon više godina istraživanja, razvijeni su menstrualni i intimni ulošci, koji sadrže i jedan anjonski sloj sa izvanrednim svojstvima.

Ulošci su, kao što znamo, nezamenljivi za vreme fizioloških potreba ženskog organizma – za vreme menstruacije. Međutim, njihovo nepravilno korišćenje može da prouzrokuje značajne zdravstvene probleme. Važno je znati da menstrualna tečnost sadrži veliku količinu organskih supstanci koje predstavljaju idealnu podlogu za razmnožavanje bakterija. Ulošci sa anjonskom površinom sprečavaju razmnožavanje bakterija i gljivica, a time i stvaranje neprijatnih mirisa. Time doprinose i zaštiti polnih organa od infekcija.

Turmalin pozitivno deluje na organizam, zbog sadejstva svog i elektropotencijala čoveka. On utiče na dopunjavanje i balansiranje biopolja ljudskog organizma, balansirajući pH vrednost stvara alkalnu sredinu u međućelijskom prostoru, širenje kapilarnih i limfnih kapilara, stimulaciju krvotoka, reguliše propustljivost ćelijske membrane…
A upravo svim pomenutim se ubrzava proces razmene materija, što je osnovno za zdraviji i duži život.

Negativni joni su - vitamini iz vazduha

Kada je elektricitet u vazduhu negativan, on je odličan za naše zdravlje, a ako je suprotan, pozitivan – on nam donosi samo nevolje. Dakle, kod elektriciteta su oznake "pozitivan" i "negativan" u obrnutom odnosu sa efektom koje proizvode.

Evo zašto?
Odavno je poznato da atmosfera naelektrisana negativnim jonima izuzetno dobro deluje na naš organizam. Odatle i dolaze (ne)prijatnosti u vezi sa tzv. vremenskim (ne)prilikama. Poznato je da su vetrovi koji donose veliku količinu pozitivnih jona, maestral ili tranmontana, npr. prava napast za tzv. meteoropate. A takođe je poznato i da se pred nevreme vazduh takođe naglo ispunjava pozitivnim jonima. To itekako osećaju oni koji boluju od astme, bronhitisa, srčani bolesnici. Nasuprot tome, posle kiše atmosfera je puna anjona. Pa valjda ste i sami to osteili – na svojoj koži!
Brojni naučnici, Rusi Čijevski i Sokolov, ali i Francuz Metadije, istraživali u ovu temu i došli do veoma nepobitnih dokaza u prilog toga da anjoni npr. utiču na naš dobar san, podmlađivanje, isceljivanje... Njihovo dokazano dejstvo je toliko ubedljivo da su ih nazvali - vitaminima iz vazduha.

Povoljno dejstvo anjona

BOLJE SE PREVENIRAJU I LEČE GRIP, ANGINA I REUMA. Anjoni uništavaju mikrobe i viruse. U zdravoj atmosferi, poznato je, ređe se oboleva.


INTENZIVNIJA JE OKSIGENIZACIJA. Neutralni molekuli kiseonika – bez elektriciteta – ne raspolažu potrebnom energijom da bi prošli kroz membranu pulmonarne alveole i tako stigli u našu krv. Anjon, pak, veže za sebe 70-80 molekula neutralnog kiseonika koje prenosi do naše krvi. Zato je oksigenizacija intenzivnija na svežem vazduhu, u prirodi. Vazduh u prirodi je bogat anjonima.

OSVEŽAVA SE HIPOTALAMUS. Anjoni stimulišu hipotalamus. S obzirom na to da je ova žlezda "šef" svih žlezda u našem telu, preko nje osećamo korisno dejstvo anjona na ceo organizam.

NADBUBREŽNE ŽLEZDE POSTAJU AKTIVNIJE. U prisustvu anjona nadbubrežne žlezde luče više kortizona, koji smanjuje umor. Stimulisane anjonima, one bolje brane naš organizam od bolesti.

NAŠE RASPOLOŽENJE POSTAJE BOLJE. Jaka koncentracija serotonina (hormona raspoloženja) dovodi do prenadraženosti. Prisustvo anjona deluje na njegovo ublažavaanje, što donosi dobro raspoloženje.

SPAVAMO BOLJE. Anjoni utiču i na smanjenje stresa, nervoze, nemira, straha. Oni pomažu da bolje spavamo, da naš san bude dublji i okrepljujući.

IŠČEZAVA UMOR I POVEĆAVA SE FIZIČKI KAPACITET. Anjoni otklanjanjaju umor, poboljšavaju refleks, povećavaju brzinu i istrajnost. Ovo je naročito važno u savremenom sportu, te je korišćenje anjona u njemu našlo široku primenu.

POBOLJŠAVA PAMĆENJE. Ukoliko je sastav krvi loš, kao i njena cirkulacija, mozak ne dobija dovoljne količine kiseonika. Anjoni pomažu u rešavanju oba ova problema. Pošto sa sobom uvode velike količine kiseonika, naše pamćenje je bolje, a koncentracija veća...

Tradicija i turmalin

Po tradiciji, svojstva turmalina su uglavnom korišćena putem nakita, nošenjem ogrlica, narukvica. Danas, primenom nanotehnologije, prah turmalina (tj. veoma mali delići kristala) sjedinjen sa drugim materijalima, koji ne poništavaju njegova svojstva, kao prirodna tkanina npr. stavljen je u čitavu novu paletu primene u korist zdravlja čoveka. Osim u odeću, turmalin se ubacuje i u druge lične predmete koje čovek svakodnevno koristi i tako prevenira bolest, tj. čuva svoje zdravlje.

Najveća količina anjona u prirodi koncentrisana je oko vodopada.

Anjonske niti za bolje zdravlje žene Vodopad

http://www.zdravzivot.com/
vivijen
vivijen
Moderator Foruma
Moderator Foruma

Zlatni Pehar Za Više Od 10.000 Poruka
Srbija

Grad : Zvezdan
Browser : Opera
Broj Postova : 13509
Broj Poena : 60457
Reputacija : 971
Datum upisa : 29.01.2010
Datum rođenja : 03.08.1953
Godine Starosti : 67
Pol : Ženski Zodijak : Lav Zmija

Zanimanje : slikanje, pisanje,primenjena umetnost
Raspoloženje : smireno
Uzrečica : ah
Knjiga/Pisac : orkanski visovi

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu